Теч в системата, или как клиповете с бащата на Румен Радев се появиха в Youtube

Скрийншот от видеоклипа, публикуван анонимно в Youtube

© Дневник

Скрийншот от видеоклипа, публикуван анонимно в YoutubeПовече от два месеца след пътния инцидент в Харманли, в който на 17 август т.г. се оказа замесен бащата на президента Румен Радев – Георги, все още няма яснота как видеозаписите от него са изтекли в интернет. Проверка на "Дневник" обаче показа, че публикуването им е станало в нарушение на всички правила за работа с информацията, събирана през общинската мрежа от видеокамери в Харманли, която се ползва и от полицията.


Подробностите по случая се появиха най-напред в медиите, при това едва на 25 август, след като видеозаписи от инцидента с много добро качество се оказаха публикувани в Youtube. Те бяха с обща продължителност около 40 минути и на тях можеше да бъде проследен както лекият удар между автомобила на Георги Радев и мъж в инвалидна количка, така и всичко, случило се непосредствено преди и след това.


Цитиран от "24 часа", началникът на Областната дирекция на МВР в Хасково Ангел Цанков тогава даде
неубедителното обяснение,


че случаят не бил обявен в бюлетина на полицията за 17 август, който тя обичайно разпространява до медиите, тъй като в него нямало сериозно пострадал. Прессъобщенията на областните дирекции на МВР в страната обаче всекидневно отразяват по няколко "инцидента" като "кражба на мобилен телефон, оставен без надзор на пейка" или пътнотранспортни произшествия с велосипедисти, в които те са получили "контузни наранявания, след което са прегледани и освободени". На този фон обяснението, дадено от Ангел Цанков, звучи несериозно.


Пак по повод на медийните публикации през авгус от Министерството на вътрешните работи отрекоха да имат каквато и да е информация как видеоклиповете, до които и негови служители са имали достъп, са стигнали до Youtube. Подобно твърдение също звучи неискрено, при положение че в Областната дирекция на полицията в Хасково със сигурност има поне един служител по вътрешната сигурност. Все пак става въпрос за видеоклипове, засягащи (макар и индиректно) държавния глава.


Заради


липсващата и до момента яснота по случая


"Дневник" изпрати две заявления за достъп до обществена информация – до общинската администрация в Харманли и до Областната дирекция на МВР в Хасково. Отговорите на зададените въпроси трябваше да изяснят кой е реалният собственик на системата за видеонаблюдение в Харманли, как се обработва, как се съхранява тя и кой има достъп до събраната информация.


Предоставената справка сочи, че едноличен собственик на системата е общинската администрация. Тя разполага с 34 камери, разположени на всички възлови места в града, включително и на въпросното кръстовище.


"Информацията, събирана с камерите, свързани в системата за видеонаблюдение, се съхранява на DVR устройства, пише още в справката. Те са разположени в помещение с ограничен достъп в сградата на общината. Всички записи (...) се съхраняват за срок от 12 календарни дни, след което се унищожават автоматично чрез припокриване на записа".


В отговор на друг въпрос от общината уточняват, че


достъп до въпросните DVR устройства има само един служител


– началникът на отдел "Административно и информационно обслужване" в кметската администрация. През отделна компютърна конфигурация достъп до информацията в реално време имал и втори служител, отговорен за обработката на лични данни.


Оттук нататък разясненията около контрола на достъп до системата за видеонаблюдение в Харманли и ползването на информацията, събирана с нея, стават твърде мъгляви. Причината е, че според отговорите на въпроси, изпратени до Районното управление на МВР в града, тя се излъчва на живо и "чрез изнесена фокусна точка, находяща се в оперативната дежурна част на управлението". Колко точно са служителите с достъп до точката обаче в отговорите не се уточнява. В тях пише само, че архивирани данни органите на МВР и прокуратурата получавали само въз основа на изрични писмени заявления до общинската администрация за работа по образувани от тях производства.


Три от зададените въпроси до община Харманли и Областната дирекция на МВР в Хасково обаче останаха


без отговор.


Скрийншот от видеоклипа, публикуван анонимно в Youtube

© Дневник

Скрийншот от видеоклипа, публикуван анонимно в Youtube


Те бяха свързани конкретно с изтичането на клиповете с инцидента от 17 август в Youtube и трябваше да изяснят, първо, извършена ли е проверка дали клиповете са заснети с общинската система за видеонаблюдение? Второ – кой ги е публикувал онлайн? И трето – в случай че клиповете не са заснети с камерите на общината, ясно ли е кой е поставил записващи устройства, за да следи ставащото по пътните кръстовища в Харманли?


Общият отговор на тези три въпроса гласеше, че "те ще бъдат изяснени след приключването на разследването" за инцидента от 17 август т.г.


Пак според справката, предоставена от Областната дирекция на МВР в Хасково, полицейските служители от районното й управление в Харманли с достъп през т.нар. фокусна точка до общинската система за видеонаблюдение са определени със специална заповед. Колко точно са тези служители не става ясно. Но в отговора, предоставен от Областната дирекция на МВР в Хасково, е записано буквално и следното:


"От извършената проверка в Районното управление в Харманли е установено, че служителите, които са имали достъп до наблюдението на изнесената точка за видеоконтрол и видеонаблюдение, поставена в оперативното дежурна част (...), не са сваляли и предоставяли записи от системата".


Този отговор би трябвало


да затвори кръга на заподозрените


за изнасянето на видеоклиповете с инцидента около двама общински служители. Установяването дали някой от тях е свършил работата не би трябвало да е проблем за МВР. А това е важно по няколко причини.


При всички гаранции за сигурността на информацията, съхранявана на сървърите в общинската администрация в Харманли, двата клипа все пак се появиха в Youtube. Почти едновременно те бяха публикувани в канала на сайт с необявен собственик и в профила на потребител, който не е посочил никакви данни за себе си. Опитът на "Дневник" да се свърже с него на посочения имейл остана без резултат.


Всичко това означава, че


от "DVR устройставата" на община Харманли има теч.


А откраднатото от него може да бъде използвано както за летен политически полускандал, така и да бъде предоставено или продадено с цел шантаж, изнудване и т.н.


Възможността записите, изтекли в интернет, да не са правени с общинските камери няма да направи историята по-малко мъглява. Това би означавало само, че публични места и хората, намиращи се там, продължават да бъдат следени и записвани, без да е ясно кой и с каква цел го върши.


А най-тревожното е, че случаят в Харманли не е частен. Достатъчно е само да бъде "умножен" по броя на общинските администрации в страната, които разполагат със собствени системи за видеонаблюдение. Повечето от тях дори не само с една.

Ключови думи към статията:

Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8170 Неутрално

  Вече няма нищо скрито покрито.

 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8170 Неутрално

  Вече няма нищо скрито покрито.

 3. 3 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  И какво общо има сигурността на държавата с нарушението на бащата на Радев и последвалото му прокриване от меверето. Обществото има пълното право да знае как президентът на практика изпълнява призивите си за нов морал, нова светлина и прочие.

 4. 4 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Полезен теч. Иначе невинният щеше да си остане виновен и обратно. А генерал-губернаторът щеше да се изживява пълноценно като последна морална инстанция.

 5. 5 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3793 Разстроено

  Олеее разследване за това,как всички нормални хора са видели катастрофата!И понеже на нея е бащата на Льотчика всички служби са на крак!И резидента се е възмутил,нали?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 6. 6 Профил на T
  T
  Рейтинг: 257 Неутрално

  На Спас Спасов хич не му се е получила поръчковата статийка- просто поръчителя да си знае, че "Вече няма нищо скрито покрито."

 7. 7 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 408 Неутрално

  "Гербаджийски номера".
  Да не би да мислите, че ако намирате кусури на властта в малкия град и не ви знаят ай пи адреса?
  Защита на личните данни-ала, бала.

 8. 8 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3793 Весело

  Правилно дрОгари!Не може електората да знае!Утре някой "враг"ще покаже Деса как шофира,РадеФ по потник и джапанки,Курни по прашки,сувенирите на Копринка....!Сигнала е тръгнал от ПО на БСП Харманли,отразен е на Позитано....и се търси "теч"!Както знаем дрОгарите винаги са безгрешни(дори когато съгрешат)

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 9. 9 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  Дневник, Вие с Радев ли мислите да се позиционирате. А други въпроси не ви ли вълнуват. Как бащата и майката на Радев стоят в колата и не оказват първа помощ, на бутнатия от тях. как въртят телефони, как идват разни партийни функционери, как после крият всичко, как влезлия в кръгово е с предимство и т.н.
  Да не сте решили да ни представите и програмата Визия за БГ

 10. 10 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  "Гербаджийски номера". Да не би да мислите, че ако намирате кусури на властта в малкия град и не ви знаят ай пи адреса? Защита на личните данни-ала, бала.
  —цитат от коментар 7 на jmf29537805


  Като ми знаят ай пи адреса, та голяма работа. Не искам да живея в страх като при Тошо и неговото БКП.

 11. 11 Профил на САЩ се управлява от Риад
  САЩ се управлява от Риад
  Рейтинг: 1084 Весело

  До коментар [#4] от "spiegel":

  това като онея записаните на разговори на гербаджии с разни прокурори и които после герп разследваха кой ги е записал а не далаверите които се разискваха

 12. 12 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  Е някоя гърбава калинка се престарала, голяма работа. Сигурно са я потупали по рамото без да се налага да върти минети на шефа, малко ли е това?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 13. 13 Профил на snower
  snower
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Тук трябва да се самосезира и Комисията за защита на личните данни!

 14. 14 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2224 Весело

  За да има място, където будната умнокрасива общественост да излива злобата си и да избива комплексите си, предлагам следващата статия да бъде "Половият живот на слона, преди и след инцидента с бащата на Президента."

  А иначе за инцидента с 20 жертви - случаят е приключен, забравете.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 15. 15 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  А дали любезният другар Спас, след като така е разследвал поради что срамят моя президент на моя народ в ютюб, би могъл да запита защо на моя президент жена му има имейл адрес, завършващ с @president.bg
  Ще бъдем благодарни да научим.

  Доброто е заразно
 16. 16 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  Заподоздрени? Нерагламентирано? Еба ти и полицейската кочина! Публичната информация събрана с парите на всички трябва да публично достояние? Ама що да е? Като може да я използвате както ви е удобно?

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#17] от "Боби Бобев":

  Аз по темата написах!! Много съм доволна от разследването на това със записите!!
  Но искам меер лихт, както е модерно да се казва напоследък, и по още един дребен казус!!
  Ясно!!!

  Доброто е заразно
 19. 19 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  Брех умнокрасив вопли за теч на информация. Интересно че нямаше такива възмутени гласове когато бяха изтекли разговорите на Борисов, тогава това беше в обществен интерес. Но очевидно не е обществен интерес да знаем как бащата на президента шунтира правосъдието с помоша на местни дерибей.

 20. 20 Профил на Ivan Chervenkov
  Ivan Chervenkov
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Дневник се позиционира в отбора на Радев и БСП срещу ГЕРБ. Тази медия отдавна е газетата на 'Да България' и ДСБ, които пък са заедно в играта срещу Борисов и ГЕРБ.

 21. 21 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  Брех умнокрасив вопли за теч на информация. Интересно че нямаше такива възмутени гласове когато бяха изтекли разговорите на Борисов, тогава това беше в обществен интерес. Но очевидно не е обществен интерес да знаем как бащата на президента шунтира правосъдието с помоша на местни дерибей.
  —цитат от коментар 19 на m17


  Тъпогрозните могат ли да ни покажат реакциите по форумите след разговорите на Баце?

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 780 Неутрално

  МНОГО ПОЛЕЗНА СТАТИЯ ПОКАЗВА ЯСНО И ТОЧНО КАК МУТРИТЕ ВАДАТ ЗАЩИТЕНА ИНФОРМАЦИЯ С ЦЕЛ ДА ДИСКРЕДИТАРАТ НЯКОГО

 24. 24 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3923 Неутрално

  Всички ние издържаме цялата тая гнила система, наречена МВР, постоянно се наливат в нея стотици милиони и накрая да не можеш да разбереш кой е отговорен за дадена информация от нейната система ! И такива съблюдавали закона в Бг !!!
  Защо не се направи системата достъпна, при спазване на определени правила, вместо да се използва за компромати в подобни моменти ?
  А конкретния случай е ясен - първоначално изкараха инвалида виновен затова, че президентския баща му налетял с колата в кръговото. Гнус !

 25. 25 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3447 Неутрално

  До коментар [#20] от "Ivan Chervenkov":

  БСП срещу ГЕРБ...? Аха! Сигурно, точно заради това, 43 милиона лева от бюджета, отидоха при другарят Гергов. Просто, няма как да е по друг начин.

  Бивш tww09306483.
 26. 26 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 891 Любопитно

  Че и бащата ла аеро-шофера ли стана недосегаем?

  Да разлая троловете!!
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#24] от "samoedin": ТУКА ОТ ЕДНА КУПЧИНА ПОСТОВЕ НАЛИВАТЕ ИНВАЛИДА ТА ИНВАЛИДА , ДО ТОЯ МОМЕНТ ИНВАЛИДЕН ДОКУМЕНТ НА ТОЯ ЧОВЕК НЕ БЕ ПОКАЗВАН , СПОРЕД МЕНЕ С ТАЯ НЕИСТИНСКА ИНФОЛМАЦИЯ ЦЕЛИТЕ САМО ЕДНО НЕЩО , ДА ПОВЕДЕТЕ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ , ВТОРО НЕИСТИНА ,СТАРЕЦА СИ БИЛ СЕДЕЛ В КОЛАТА ,ВСИЧКИ ВИДЯХТЕ ЧЕ ВРАТАТА МУ БЕ ЗАТИСНАТА ОТ ТРИКОЛКАТА , И ПРИ НЕКОЛКОКРАТНИТЕ МУ ОПИТИ ДА Я ОТВОРИ , ТЯ ПОДПИРАШЕ В ТРИКОЛКАТА , ТРЕТО ТРИКОЛКАТА НЕ БИЛА ТРИКОЛКА А ИНВАЛИДНО КРЕСЛО ИЛИ КОЛИЧКА , ИНВАЛИДНО КРЕСЛО РАЗВИВАЩО 35 КМ /Ч , СМЕХХХХ , СЛЕДВА ДА ЗАКЛЮЧА ЧЕ ПРОНОТО СЕ ОПИТВА ДА ВИ ВОДИ ЗА НОСА ТУКА И ДА ВИ МАНИПУЛИРА, КОЙ Е ПРОНОТО ЛИ,................................. И ЧЕТВЪРТО ПРОНОТО КАЗВА ЧЕ ДНЕВНИК БИЛ КЛЕКНАЛ НА ПРЕЗИДЕНТА , ПАК СМЕХ ...............

 29. 29 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4188 Неутрално

  Не държава, а кочина. Мислете за кого ще гласувате.
  —цитат от коментар 22 на arcanum


  За БКП, конечно!

  Gunter glieben glauchen globen
 30. 30 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4188 Неутрално

  До коментар [#20] от "Ivan Chervenkov":БСП срещу ГЕРБ...? Аха! .
  —цитат от коментар 25 на tww09306483

  Не бе, БКП срещу Радев.

  Gunter glieben glauchen globen
 31. 31 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4188 Неутрално

  От статията се разбира, че не е проблем опита за скриване на инцидента с бащата на резидента, а разгласяването му.

  Баси обърнатия морал.

  Спасов?

  Gunter glieben glauchen globen
 32. 32 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  Англичаните са го казали много добре - Like father, like son.

  The best way to predict the future is to invent it.
 33. 33 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4188 Любопитно

  на тях можеше да бъде проследен както лекият удар между автомобила на Георги Радев и мъж в инвалидна количка
  ***
  Спасов, как определяш силата на удара?

  Gunter glieben glauchen globen
 34. 34 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#33] от "Alarmstufe: Rot":

  Ха ха ха!! Другарю Алармщуфе Рот, ми вие във вашата партия не можете ли на око да определяте силата на удара?!! Ние в нашата партия децата от малки ги учим да определят силата на удара до последния микронютон!!! Особено при удар с вестник!!!
  То дори се вижда как този с тротонедката фактически връхлита връз мепесето!!!
  Ясно!!!

  Доброто е заразно
 35. 35 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1831 Неутрално

  Да не би някой да провижда проблем, че в Интернет е качено видео от някакъв площад в някакъв град?

  Щото- на площада- няма лични данни- всеки има право да си снима и да си качва квото иска. Лични данни- в банята и в тоалетната вкъщи...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 36. 36 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3447 Неутрално

  До коментар [#31] от "Alarmstufe: Rot":

  Не виждам, къде Спасов обяснява, че разгласяването е проблем. Просто пита, как се е случило. Проблем са комичните опити на местните милиционери, да се натегнат на големите началства. Ама, то това си се случва, независимо кой е на власт...!
  И какво се учудваш? Имало е доста други по-скандални записи, дето прокуратурата тръгна да разследва, кой ги е разпространил, а не информацията по тях. Не се ли сещаш...?

  Бивш tww09306483.
 37. 37 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1528 Весело

  После някой си бил "журналист" и "за" свободата на информацията, хахах... Откъде имали видеото, кой го бил качил в ютюб, ама що така имало "теч", та обществото да узнае (!) и да се възмути... Малейййй....

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 38. 38 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#21] от "4ort":

  Е как, бяха се разчекнали от кеф, Радан получи душевен климакс докато се изказваше по темата.

 39. 39 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3352 Неутрално

  Не стана ясно каква е вината на инвалида и дали и как е наказан бай Георги за извършеното от него нарушение. Явно в РБ за законността на никой не му пука.

 40. 40 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1528 Весело

  Спасе, ходи ли на място, да прецениш, дали точно тази камера е снимала точно онази кола или да продължаваме да мислим, че бащата на президента е окалян недопустимо и с използване на неразрешени СРС-та? Като си почнал да сееш на корена му ряпа, поне земи си довърши "разследването", а после ни обяснявай какъв достъп до обществена информация си имал и защо ние да нямаме право на нея, хахах....

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 41. 41 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4188 Неутрално

  До коментар [#36] от "tww09306483":

  Аз пък виждам синхрон между тази статия и обявеното от льотчика радиомълчание.

  Gunter glieben glauchen globen
 42. 42 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4188 Неутрално

  До коментар [#34] от "АзКлавдия":

  Абе, щом виновен е нашия човек, ударът е лек. Представям си, ако в инвалидната количка беше бащата на Радев. Щяха да пишат, че е опит за покушение срещу бащата на пРезидента. А Спасов щеше да пусне статия, в която да зададе въпрос: кой даде книжка на самозабравилия се пътен хулиган с Мерцедес.

  Gunter glieben glauchen globen
 43. 43 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1528 Весело

  До коментар [#36] от "tww09306483":Аз пък виждам синхрон между тази статия и обявеното от льотчика радиомълчание.
  —цитат от коментар 41 на Alarmstufe: Rot


  Ти пък къде видя радиомълчание, бре... Не четеш ли другата статия?

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 44. 44 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4188 Неутрално

  Изобщо, неприятно съм изненадан от Дневник и Спасов в частност. Явно поръчкова защита на един от силните на деня. Льотчика подготвя почвата за резидентска партия и Дневник явно се цанят за медиен рупор. Ако това стане, ще се разделяме.

  Gunter glieben glauchen globen
 45. 45 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4188 Любопитно

  До коментар [#43] от "Реминсценцираща":

  Коя статия?

  Gunter glieben glauchen globen
 46. 46 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  ВТОРО НЕИСТИНА ,СТАРЕЦА СИ БИЛ СЕДЕЛ В КОЛАТА ,ВСИЧКИ ВИДЯХТЕ ЧЕ ВРАТАТА МУ БЕ ЗАТИСНАТА ОТ ТРИКОЛКАТА , И ПРИ НЕКОЛКОКРАТНИТЕ МУ ОПИТИ ДА Я ОТВОРИ , ТЯ ПОДПИРАШЕ В ТРИКОЛКАТА
  —цитат от коментар 28 на reply

  А дясната врата на жена му... и тя ли беше затисната?

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 47. 47 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3447 Неутрално

  До коментар [#41] от "Alarmstufe: Rot":

  Без да съм от феновете на авиатора и без да съм гласувал за него съм на мнение, че този нелеп инцидент с баща му се преекспонира... Поне няма сериозно пострадали.
  Полиция, медии и всякакви държавни органи и инстанции слугуват, на силните на деня. Това е реалният проблем...! Нямаме действащо разделение и независимост на властите. Това, много ни дърпа назад...!

  Бивш tww09306483.
 48. 48 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Дневник леко ме изумява с тая статия...
  Да не сте... минали под дъгата, а?!?

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 49. 49 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  Изобщо, неприятно съм изненадан от Дневник и Спасов в частност. Явно поръчкова защита на един от силните на деня. Льотчика подготвя почвата за резидентска партия и Дневник явно се цанят за медиен рупор. Ако това стане, ще се разделяме.
  —цитат от коментар 44 на Alarmstufe: Rot


  Това е положението, другарю Алармщуфе!!!! Масово недоволство към левия печат напоследък. Ето, вече започвате и доверие да губите!!!
  Ами притеснена съм!!!

  Доброто е заразно
 50. 50 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#42] от "Alarmstufe: Rot":

  Точно така, точно така!!!

  Доброто е заразно
 51. 51 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  До коментар [#45] от "Alarmstufe: Rot":

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/10/31/3337063_prezidentut_obvini_upravliavashtite_v_samodovolstvo/?ref=id

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 52. 52 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  До коментар [#47] от "tww09306483":

  Не се преекспонира инцидента.
  Експонират се последващите действия на държавни служители и партийни дейци.
  Или това, че полицаи не спазват закона и местни партийни величия им казват какво да правят не те притеснява?!?

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 53. 53 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#47] от "tww09306483":

  Инцидента е маловажен, нелепото е как бива покрит дори маловажен инцидент, щом в него са замесени "големци". Ако бащата на президента беше си получил акта за отнето предимство, отдавна всички да са загубили интерес.

 54. 54 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1528 Весело

  Дневник леко ме изумява с тая статия...Да не сте... минали под дъгата, а?!?
  —цитат от коментар 48 на Athanatos


  Трябва да си смениш аватара с другия знак... "Завоят надясно забранен".
  Ако това е поръчкова статия, то тя е лошо изпълнена поръчка, предизвикваща точно обратния на целения ефект. Влиза в противоречие с всички предполагаеми ценности, защитавани досега от медията - те се превръщат в кухи лозунги, а независимостта й - в прах и пепел. Вместо "журнализъм" - "лобизъм" и отмъстително дребнотемие, което би следвало да доведе до уволнение на един човек или прокурорска проверка на няколко служители на МВР, имали достъп до видеата, хахах... Всъщност, статийката предизвиква отвращение.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 55. 55 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#48] от "Athanatos":

  Е не, надушили са кръв и висшата цел - да бутнат Борисов оправдава всякакви средства и коалиции. Е случва се и някои журналист да се престарае и да звучи глупаво както в този случай ама какво пък, 80% от хората са идиоти и ще забравят бързо.

 56. 56 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3447 Неутрално

  До коментар [#52] от "Athanatos":

  "... Или това, че полицаи не спазват закона и местни партийни величия им казват какво да правят не те притеснява?!? ..."!

  Да де, точно това е притеснителното. Ако четеш, малко по-внимателно по-горе, какво съм писал. Притеснително си е. Още по-притеснително е, че това е стандартна практика, наследена още от времената на комунизма.

  Бивш tww09306483.
 57. 57 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3961 Неутрално

  ,,Повече от два месеца след пътния инцидент в Харманли, в който на 17 август т.г. се оказа замесен бащата на президента Румен Радев – Георги, все още няма яснота как видеозаписите от него са изтекли в интернет. ,,

  Точно така, точно така, кой изнесе тези видеозаписи в интернета, много правилен въпрос.
  А между другото имаше едни документи показани в интернета преди да бъдат дадени на прокуратурата, то и при тях има неясноти как са попаднали в тези които ги показаха по интернета

 58. 58 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3961 Неутрално

  ,,Повече от два месеца след пътния инцидент в Харманли, в който на 17 август т.г. се оказа замесен бащата на президента Румен Радев – Георги, все още няма яснота как видеозаписите от него са изтекли в интернет. ,,

  Точно така, точно така, кой изнесе тези видеозаписи в интернета, много правилен въпрос.
  А между другото имаше едни документи показани в интернета преди да бъдат дадени на прокуратурата, то и при тях има неясноти как са попаднали в тези които ги показаха по интернета

 59. 59 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3447 Неутрално

  До коментар [#53] от "m17":

  Ама..., чакай сега... Кой прикрива инцидента? Президента или Полицията? Дай да се разберем, по този въпрос. Полицията, кой я командва и на кого е правителството? Има си министър на МВР и министър-председател, нали? Кой да свърши работата на министъра? Още повече, че и министър-председателят се пише, че много ги разбира полицейските работи...! Едва ли не, от правителството се оплакват, че от президентството покрили инцидента... Извинявай, ама това е смешно и говори, доста неприятни работи за правителството...!

  Бивш tww09306483.
 60. 60 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3961 Неутрално

  До коментар [#49] от "АзКлавдия":

  Ми ясно си проличават противниците на партията и демократичната общност. Които искат промяна на статуквото, възстановяване на демокрацията и свободата на словото

 61. 61 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1476 Неутрално


  Честно казано домързя ме да прочета статията внимателно. Хвърлих и едно око отгоре-отгоре защото едва ли заслужава повече от вниманието ми. Би трябвало и толкова да е достатъчно за да разбере човек накъде бие една статия. Така и не ми стана ясно обаче къде е истинското престъпление. Това че бащата на президента е прегазил невинен човек или това че МВР прикрива виновника, или пък че някой е изнесъл вътрешна информация, или пък че МВР не може да си опазва информацията.

  Пълен буламач! Много хубаво е че се е намерил някой да покаже истината независимо от това какви са му подбудите. В случая най-важна е истината!

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 62. 62 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Някой много се е загрижил за имиджа на съветския льотчик. По-скоро трябва да сме благодарни за теча на информация, за да лъсне двойният стандарт на генерала и фалшивият му политически морал.

 63. 63 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  Дневник леко ме изумява с тая статия...Да не сте... минали под дъгата, а?!?
  —цитат от коментар 48 на Athanatos


  Отдавна стана тази работа.

 64. 64 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 478 Неутрално

  .... Обществото има пълното право да знае как президентът на практика изпълнява призивите си за нов морал, нова светлина и прочие.
  —цитат от коментар 3 на galapagas


  ТОЗИ пРезидент и нов морал?

  п.п. Виж бащата и МУ крои шапка на акъла !

  п.п.п. А иначе акъла му е окръглен от фуражката !!

  : )

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 65. 65 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 478 Весело

  А дали любезният другар Спас, след като така е разследвал поради что срамят моя президент на моя народ в ютюб, би могъл да запита защо на моя президент жена му има имейл адрес, завършващ с @president.bgЩе бъдем благодарни да научим.
  —цитат от коментар 15 на АзКлавдия


  Ами … първа дама (то пък една дама) !!!

  : )

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 66. 66 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 478 Весело

  Някой много се е загрижил за имиджа на съветския льотчик. По-скоро трябва да сме благодарни за теча на информация, за да лъсне двойният стандарт на генерала и фалшивият му политически морал.
  —цитат от коментар 62 на ambros


  То пък един морал !

  : )

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 67. 67 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  За Бойко що сересета изтекоха...тия под опашката на коня се радваха сякъш са влезли в Парламента...сега ревът за льотчика щото гласуваха за него и ги боли за какво корумпе са гласували...това да пазиш радиомълчание за блъснат човек граничи с престъпление...

 68. 68 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  До коментар [#20] от "Ivan Chervenkov":БСП срещу ГЕРБ...? Аха! Сигурно, точно заради това, 43 милиона лева от бюджета, отидоха при другарят Гергов. Просто, няма как да е по друг начин.
  —цитат от коментар 25 на tww09306483  Абе, прав си и ти писах плюс, ама другарите от ГЕРБ и БСП са ти нащракали минуси ...
  Е, направи си един джобен пинг-понг като Путин ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 69. 69 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Нелеп опит на Спас да измести фокуса от инцидента. Не му се е получило, толкова си може. То не е като да ревеш за някакви общински далавери. Явно по-кадърните са отказали статията, ама Спас не придиря.

  Няма шики-мики.
 70. 70 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Безсмислени упражнения в журналистически разследвания . Откакто Простия стана Министър - председател , а папконосителя ме вътрешен министър , България се превърна в сериал "Биг Брадър ." И да скачате , и да се тръшкате - капана няма да се отвори . Спомнете си надписа на вратата на казанджииницата на Деветия кръг - Надежда всяка оставете . .

 71. 71 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Не стана ясно каква е вината на инвалида и дали и как е наказан бай Георги за извършеното от него нарушение. Явно в РБ за законността на никой не му пука.
  —цитат от коментар 39 на Judjuk  Има един ВУЗ с име " Д- р Петър Берон " ( народа го нарича " бавното ), ако си негов випусник, няма и да ти стане ясно !
  Ясно ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 72. 72 Профил на Будител
  Будител
  Рейтинг: 215 Неутрално

  Еми Радев е политически противник на ГЕРБ, нормално да "изтече" клипа в YouTube.
  Как иначе да го окалят?

  Иначе дядката си отне предимството, но пък какво прави тоя бастун без каска на пътното платно ? Това не е превозно средство за каране по улицата, това е за инвалиди такива дебели като в щатите, дето краката им не удържат на сланината.

  Lacoccaracha!
 73. 73 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Хвала на този, който е качил клиповете в Тубата! Така трябва - пълна откритост, публичност и достъп до информация за всички публични места и за много други неща, за които обществото има Право да знае!
  Ако клиповете не бяха качени, щяхме да знаем за случая само от лъжливите и скриващи истината официални обяснения на местните милиционери.

 74. 74 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1941 Весело

  До коментар [#43] от "Реминсценцираща":

  Мани, че не се вижда, ами даже и не се чува, радио мълчанието.

 75. 75 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1528 Весело

  До коментар [#43] от "Реминсценцираща":Мани, че не се вижда, ами даже и не се чува, радио мълчанието.
  —цитат от коментар 74 на vhv


  С радисти да си нямаш работа... За мен радиомълчанието може да пищи. Като тишината, а тя се усеща с всички сетива, даже с очите - отворени или затворени. Това му е трагедията на Спас - че не си познава аудиторията, която чете, вместо да слуша писъците му по каузата пердута. Затова все едно не сме я чули...чели, де. Еx nihilo nihil fit.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 76. 76 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3447 Неутрално

  До коментар [#68] от "niksan1":

  Да де...! За това и питам, кой прикрива инцидента, ама другарите от ГЕРБ, явно нямат смислен отговор на въпроса. :)))

  Бивш tww09306483.
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 452 Весело

  Вместо да се радваме на чудото - имвалидът проходи и очевидно е добре, се занимаваме с немощта на МВР, което даже един шофьор на Мерцедес , което е престъпление само по себе си, да изкара виновен не може...

 80. 80 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  Абсолютно никакво значение няма дали записът е от общинска камера, частна такава, камера на кат, телефон на минувач или дори от дрон. Били сме свидетели на безброй записи, документирали нелицеприятни събития, а често и престъпления. Фактът, че бай Спас се е впечатлил точно от конкретния случай говори за токсична политическа мотивация и то в защита на решетника.

  Да опази Господ - на това у нас му викат "разследавща журналистика". Докъде могат да паднат още умните и красивите предстои да видим.

 81. 81 Профил на оКоМаНапрай
  оКоМаНапрай
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  Тоя достоен мъж пуснал клиповете е за 'Стара планина'. Ама нямаме достоен президент.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 82. 82 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  Спасе, не разбрах откъде презумпцията, че записите трябва да са тайна, че да се търси кой ги е направил публични? Естествено, че полицаите, ако знаят кой е качил клиповете, ще го покрият, това се казва колегиална съпричастност. А че инцидентът беше изсмукан от пръстите и някой се беше престарал да го прикрие без да има нито причина, нито искане за това, е друга тема...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK