Държавата ще строи кръгови кръстовища около големи заводи

Държавата ще строи кръгови кръстовища около големи заводи

© Юлия ЛазароваПравителството одобри финансирането на няколко пътни проекта, които ще улеснят придвижването около строящи се в момента заводи. На днешното си заседание кабинетът реши средствата да бъдат предоставени на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) от икономическото министерство.


С тях ще бъде изградено кръгово кръстовище на пътя между Димитровград и Хасково. То ще бъде направено в района на завода за производство на кабелно оборудване на "Язаки Българи" ЕООД. Инфраструктурата ще бъде собственост на АПИ и цели облекчаване на движението в района.


На кръстовището на столичния бул. "Ломско шосе" и ул. "Полето", точно преди входа на Костинброд, също ще бъде изградено кръгово кръстовище. То пък ще е в близост до разширяващата се производствена база на компанията "Ролпласт груп" АД. Предприятията от промишлената зона в Костинброд също ще могат да използват съоръжението.
В пловдивското село Царево пък ще бъде изградена канализация и ще бъде продължен общински път. В района се изпълнява инвестиционният проект "Технолинк парк" на "Интерлинк груп" АД. Новоизградената инфраструктура ще бъде публична общинска собственост на община Марица и ще се ползва от компаниите в индустриална зона Марица, както и от техните клиенти, доставчици и служители.


Правителството реши още имот – частна държавна собственост, в софийското село Герман да бъде апортиран от "Национална компания индустриални зони" ЕАД в "Държавна консолидационна компания" ЕАД заради необходимостта от създаване на архивохранилище.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK