Викторио Александров се видя като "объркан човек, който не знае какво прави"

Викторио Александров се видя като "объркан човек, който не знае какво прави"

© Велко АнгеловСофийският апелативен съд остави окончателно в ареста Викторио Александров - мъжът, обвинен за убийството на приятелката и детето си, както и за принуда на таксиметров шофьор.


Съдебният състав с председател Невена Грозева и членове Светла Букова и Пламен Дацов прие, че има обосновано предположение Александров да е извършил престъпленията, в които е обвинен. Съдът обясни, че на етапа, на който е разследването, няма как да се очаква да е готова назначената психологична експертиза, която да установи състоянието на обвиняемия към момента на извършване на двете убийства. Освен това и той, и родителите му отричат да е страдал от психично заболяване. Магистратите обаче подчертаха, че този въпрос не е предмет на разглеждане при определяне на мярка за неотклонение, а е въпрос по същество. Едва след като бъде готова експертизата, ще се знае вменяем или не е бил той към момента на извършване на деянията, в който е обвинен, обясни още съдът. По тази причина липсата на експертиза не е пречка за оставането на Александров в ареста.


Съдиите заявиха още, че здравословното му състояние е съвместимо с налагане на най-тежката мярка за неотклонение, защото трябва да му се прави само превръзка на главата, което може да се извършва в болницата в ареста.
За разлика от заседанието пред първоинстанционния съд този път Александров направи значително по-кратки изказвания. Той говори за себе си дистанцирано, като заяви, че, гледайки доказателствата по делото, виждал, че не ставало дума за човек, който иска да се укрие, а за "объркан човек, който не знае какво прави". Заяви, че не е "убиец, крадец или каквото и да е", и помоли съдиите да го пуснат под домашен арест. Заради засиления медиен интерес всички медии щели да бъдат пред дома му и той нямало къде да отива, аргументира се още Александров. Допълни, че условията в ареста са опасни за живота и здравето му.


Служебният му адвокат Елисавета Иванова заяви, че от свидетелските показания по делото може да се направи извод, че Александров не е разбирал действията си и не е могъл да ги ръководи. Тя заяви още, че ако той умишлено е убил приятелката си Дарина Министерска, нямало е да остави всичките си вещи в дома ѝ в столичния квартал "Надежда". Според други показания той изглеждал като пиян, от което защитата му направи извода, че е бил неадекватен.


Не е известно дали вече е готова експертизата, която да установи дали на 29 октомври, когато са извършени двете убийства, Александров е бил под въздействие на алкохол или наркотици.


Адвокат Иванова посочи и друг случай, който показвал, че Александров е бил с нездрав разсъдък - когато е казал на таксиметровия шофьор, че приятелката му е убила другото им дете. За думите на Александров се разбра от показанията на таксиметровия шофьор, който го е возил в периода след извършване на убийството на Дарина Министерска и преди убийството на детето и опита за самоубийство на Александров. Третото обвинение на Александров е за принуда на таксиметровия шофьор.


Съдът не се съгласи с аргументите на защитата, а с тези на прокуратурата.


Представителят на държавното обвинение заяви, че действията след убийството били действия на човек, който иска да се укрие. Освен това прокурорът цитира оставеното от Александров писмо до родителите му, в което е обяснил, че иска да замине с дъщеря си в Турция. На предишното заседание обвиняемият заяви, че е писал писмото няколко дни преди деня на двете убийства, а днес пред съда бе представена графологична експертиза, доказала, че той е авторът на писмото.

Коментари (37)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  Много смотана защитна стратегия си е избрал този убиец …
  Объркан, пък публикувал два дена преди убийството жалейки ?!
  Пускал жалби срещу домашно насилие, а пък искал с нея да живее ?!
  Всичко това говори за предумисъл …
  Не 30 години, а до живот без право на замяна.
  После в изолатор с най-висока степен на сигурност и така до края на дните му.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6005 Любопитно

  Той какво знае - не е интересно !
  Важно е съдът да знае, какво да го прави !

  [email protected]
 3. 3 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2800 Гневно

  Заяви, че не е "убиец, крадец или каквото и да е" и помоли съдиите да го пуснат под домашен арест. Заради засиления медиен интерес всички медии са щели да бъдат пред дома му и той нямало къде да отива, аргументира се още той. Допълни, че условията в ареста за опасни за живота и здравето му.
  *
  И нагъл, не проявява нито разкаяние, нито съжаление. Не е обикновен убиец, а психопат, мислеш само за собствения си комфорт и удобство.

 4. 4 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Как пък всички стават адски объркани изведнъж, като влязат в съда.

  Доброто е заразно
 5. 5 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Сега луд ли искат да го изкарат?
  Не е луд, гад е!
  Човекоподобно някакво.
  Доживотен затвор без право на помилване.

 6. 6 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Този отчаяно се опитва да се изкара луд, но нарцисизмът му спъва това.

 7. 7 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 442 Неутрално

  изкукуригал е според мен. Това, че родителите не знаят за заболяване, не значи нищо. Има и тиха лудост.
  Обаче е злостна. Познавам луди, които са кротки хора, на мравката път правят. Тоя е опасен.
  В лудницата и на лекарства. Така - колкото би била присъдата.

 8. 8 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  Мръсен детеубиец и страхливец, който даже не е успял да се самоубие. Адът те чака, кретен!
  Типичен насилник, който си мисли, че е мъж. Сопол!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 9. 9 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Съдът е милостив.
  Влиза в положението на такива "объркани" хора, срещу съответното възнаграждение.

 10. 10 Профил на ВаняХр
  ВаняХр
  Рейтинг: 883 Неутрално

  Хладнокръвен убиец е този човек. Трябва да си лежи в затвора до живот. Дано съдиите поне веднъж имат уши и очи за реалните неща.

 11. 11 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1676 Неутрално
 12. 12 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  Във Великобритания има случай на подобна твар от полски произход, който убива бавно и мъчително, не само двете си деца, но тъст си, приятелката на жена си, нейното дете, докато кара жена си да гледа цялото това клане, преди да я наръга стотина пъти. После и той се "опитал" да се самоубие и също така не помнел. За такива не затвор, а дълбока яма с вода на дъното. Да гният и никой да не разбере къде са.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 13. 13 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  А какво става с убиеца на русенската журналистка? Нещо заметоха случая...

 14. 14 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Винаги съм се чудел на масата, която с огромна злост се нахвърля към хора извършили "нечовешки" престъпления, никой дори не отбелязва, че тези престъпления много рядко са извършвани от Чикатиловци, всеки си мисли, че е застрахован от възможността да извърши подобно зверство и уличеният в авторство на подобно убийство бива окачествен веднага като изрод, нечовек заслужаващ адски мъки. Никой не си дава сметка, че понякога обстоятелствата биха могли да те тласнат към извършването на подобно престъпление, обзалагам си и че този Виторио се е смятал за застрахован. Човек е отчаяно и ранимо същество, особено тези, които населяваме България. Казвам това не, за да оправдая един убиец, да такъв е, но право да даде тази квалификация има само законът, на кого от всички гореизказали се не му се е искало да убие някого по някакъв повод и от морална гледна точка каква е разликата между това да лишиш някого от живот или да пожелаеш смъртта му, което не си направил само от страх..., обзалагам се, че жертвата няма как да не е съпричастна към извършеното, понякога непремерена дума от човек, когото обичаш може да те накара да изгубиш контрол. Пак казвам това е обяснение, не е оправдание, всеки от нас трябва да е замисли, защо се случват подобни престъпления и само извършителят ли е виновен.

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 15. 15 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2197 Разстроено

  До коментар [#13] от "Лео":

  Нали ни метнаха един наркоман.
  Тук имаме тежка психопатия, това лице е опасно на свобода.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 16. 16 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  За човек с боен пистолет на кръста си е направо страшно да е объркан.

 17. 17 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1366 Весело

  Викторио Александров се видя като "объркан човек, който не знае какво прави"

  Вижте сега другари,
  Проблемът на "демокрацията" е, че самата тя е още по-объркана и също не знае какво да прави. А кому е нужно, питам аз другарят Сталин, да откривате топлата вода и методите за превъзпитание. По мое време бяха дадени брилянтни образци на врагове на народа, които само след 12 часа на "Лубянка" се разкайваха. Те не бяха объркани, а следователите от НКВД - още по-малко. Вие си въобразихте, че свободата и демокрацията ще променят човека към по-добро. Но стана обратното. Естествено, че за всичко това е виновен другарят Сталин. Демократичното "мозъче" няма как да стигне до друг извод.

  /не се чете/
 18. 18 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2800 Неутрално

  Казвам това не, за да оправдая един убиец, да такъв е, но право да даде тази квалификация има само законът, на кого от всички гореизказали се не му се е искало да убие някого по някакъв повод и от морална гледна точка каква е разликата между това да лишиш някого от живот или да пожелаеш смъртта му, което не си направил само от страх..., обзалагам се, че жертвата няма как да не е съпричастна към извършеното, понякога непремерена дума от човек, когото обичаш може да те накара да изгубиш контрол. Пак казвам това е обяснение, не е оправдание, всеки от нас трябва да е замисли, защо се случват подобни престъпления и само извършителят ли е виновен.
  —цитат от коментар 14 на Stavrogin

  Подло и цинично е да се търси съпричастие на жертвата, след като жената е била изтормозена от параноичния си и патологично ревнив партньор и накрая е намерила смелост да го напусне.
  А какво е съпричастието на детето? Не го е кефело, че е плачело вероятно.

 19. 19 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  А какво става с убиеца на русенската журналистка? Нещо заметоха случая...
  —цитат от коментар 13 на Лео


  Нищо особено не става, подготвят делото. Ти да не чакаше за един месец присъда?

  Доброто е заразно
 20. 20 Профил на ivan_ko9
  ivan_ko9
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Объркан бил... не беше объркан да застреля семйството си!

 21. 21 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#1] от "ironhorse":

  "Изолаторът" означава за него обществото да плаща към хиляда лева всеки месец. Имаше и по-добро решение, което, ако този индивид беше достатъчно неегоцентричен, след убийството на съпругата си можеше да осъществи с прецизност и точност така, че да я последва, като остави поне детето живо, а на обществото да спести разходите. За тези думи да ме прощават родителите му.

 22. 22 Профил на marianapopska
  marianapopska
  Рейтинг: 349 Неутрално

  Не изглежаше объркан на камерите като тича с детето в ръка..никаква милост за него, няма извинение за стореното

 23. 23 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2800 Гневно

  До коментар [#14] от "Stavrogin":

  Предполагам, че сте някой от близките на убиеца щом така го защитавате, обвинявайки жертвите.
  Родителите му излязоха пред медиите и нито веднъж не изразиха съжаление за погубения живот на младата жена. Нищо чудно, че са възпитали такъв изрод, който не може да приеме, че е отхвърлен и тръгва да убива от злоба и за отмъщение.

 24. 24 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 722 Гневно

  ''Допълни, че условията в ареста са опасни за живота и здравето му.''

  ебаси наглеца братче

 25. 25 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 722 Гневно

  До коментар [#14] от "Stavrogin":

  ми, не, не е точно така- не всеки може да убие жена и бебе, обикновено това са си точно контингент от военни/полицаи/сотаджии и изобщо такива фуражки, дето като закачат по един Макаров, и си мислят, че се голямата работа, а всъщност са най-големите мишоци и послушковци пред началниците, само вкъщи се правят на мъже

  разбирам да беше нещо самоотбрана, спречкване и тн, да, тогава абсолютно всеки може да убие, но случая не е такъв - виж го дори какви нагли простотии говори - след 2 убийства да го пуснели домашен арест, щото щели да са му тежки условията в затвора.....

 26. 26 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#14] от "Stavrogin":Предполагам, че сте някой от близките на убиеца щом така го защитавате, обвинявайки жертвите.Родителите му излязоха пред медиите и нито веднъж не изразиха съжаление за погубения живот на младата жена. Нищо чудно, че са възпитали такъв изрод, който не може да приеме, че е отхвърлен и тръгва да убива от злоба и за отмъщение.
  —цитат от коментар 23 на pamela


  Между другото точно и аз това си мислех като ги слушах. Дори обвиняваха човечеца шофьор на такси, който и без това ще се обвинява до края на живота си, че не е взел онова дете...

 27. 27 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Страхливец. Убил е бебе, но му се е разтреперала ръчичката като е дошло време да си плати. Пълен нещастник. Да гние в зандана до живот.

 28. 28 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 808 Неутрално

  ...Дори обвиняваха човечеца шофьор на такси, който и без това ще се обвинява до края на живота си, че не е взел онова дете...
  —цитат от коментар 26 на T.M.


  А човечеца шофьор на такси е могъл да спаси детето ако не беше страхливец и той. Не може да познаеш как ще се развият нещата, но не трябва да отказваш подобна молба от очевидно изтрещял въоръжен идиот. Дали носи вината за смърта на детето - не. Дали е могъл да го спаси - да. Просто е постъпил като Пилат Понтийски и сега ще му отнеме време сам да си прости (ако изобщо някога си прости).

 29. 29 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 771 Неутрално

  [quote#18:"pamela"][/quote]

  за такова деяние сте съпричастна и вие, ама не ми се вярва да проявите дотолкова дълбочина, все едно, мислете си каквото искате, явно сте от застрахованите

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 30. 30 Профил на osho
  osho
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Този човек говори и мисли само за себе си. Нито сянка на съжаление към жертвите. Имаше същата нотка на дълбок егоизъм и в изказването на родителите му. Те съжаляваха само и единствено, че го нямало вече детето, което да им носи радост. Като да са загубили една весела играчка, без която на ТЯХ няма да им е гот. И първосигнално застанаха зад гърба на тъпака, който са родили.

  Това са две поколения, засегнати от много сериозна социална патология - свръх егоцентризъм. Персоната им и "тяхното" е в центъра на всичко. Отвъд това няма нито добро, нито зло. Нищо няма!

  Много хора си крачат по улицата с този синдром.

 31. 31 Профил на danielv
  danielv
  Рейтинг: 1387 Неутрално
 32. 32 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5690 Неутрално

  Като е бил объркан защо не се гръмна първо себе си в сърцето, ами уби малкото ангелче и майка му.

 33. 33 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2800 Неутрално

  До коментар [#29] от "Stavrogin":

  Колко удобно! Да прехвърляме вината на всички! Този изрод нито съм го виждала, нито го познавам.
  Вината е на родителите му, които смятат за съвсем нормално той да тормози жена си, а те вътрешно да одобряват това поведение. Изглежда според тях така трябва да се държи един мъж: да подтиска, контролира и тормози жена си. Подсъзнателно смятат, че тя е виновна след като е решила да се раздели с него. Как смее да изоставя скъпоценното им дете!

 34. 34 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2197 Любопитно

  До коментар [#28] от "johnniewalker":

  "Могъл да го спаси"? Лесно е да се каже пост фактум и когато пистолетът на психопат не е насочен към хоби-съдиите.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 35. 35 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  Заблудило се момчето...

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 36. 36 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  Като е бил объркан защо не се гръмна първо себе си в сърцето, ами уби малкото ангелче и майка му.
  —цитат от коментар 32 на Peni Nikol


  Психопатите са сбъркани, но не и объркани

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 37. 37 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 980 Неутрално

  За това пък Бай Ставри знае какво да го прави и как да го оправи.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK