В над 20 училища и детски градини в София са регистрирани болни от хепатит А

В над 20 училища и детски градини в София са регистрирани болни от хепатит А

© Associated PressВ над 20 столични училища и детски градини е имало болни от хепатит А в периода от 5 юли до 5 ноември, съобщиха от здравното министерство, цитирани от БТА. Епидемичен взрив е бил регистриран в кв. "Факултета", като са били заразени общо 153 души, от които 144 деца на възраст от 2 до 16 години.


На 6 ноември в Столичната регионална здравна инспекция са получени 500 детски дози ваксина срещу вирусен хепатит А, която се предоставя на личните лекари за обхващане на контактните лица по местоживеене.


Училищата, в които е имало регистрирани случаи на хепатит А в район "Красна поляна" са: 75 СУ, 28 СУ, 57 СУ, 123 СУ, 135 СУ, 92 СУ, Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии, както и в 126 Детска градина - филиал "Феникс", Демо център "Мир" и центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Баба Тонка" и "Райна Княгиня".
В район "Възраждане" е имало болни в 67 СУ, 136 СУ и в Професионалната гимназия по текстил и кожни изделия. В район "Овча купел" болни от хепатит А е имало в 66 СУ и 149 СУ. В район "Илинден" заболяването е било открито в 113 СУ и в Детска градина номер 51.


В район "Подуяне" болни от хепатит А е имало в 24 СУ и 94 ОУ. В район "Слатина" засегнати от болестта е имало в Детска градина номер 62. В район "Люлин" хепатит А е бил регистриран в 37 СУ, 103 ОУ, 96 СУ. В район "Сердика" заболели от хепатит А е имало в 48 ОУ, а в район "Младост" - в 81 ОУ. Хепатит А е имало и в училище "Любен Каравелов" в село Осиковица.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK