Лозан Панов: Уверено вървим към автокрация

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

© Велко Ангелов

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов."Дневник" публикува пълния текст на речта на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, произнесена в началото на международна конференция, посветена на ролята на съдиите в обществената дискусия за върховенството на правото. Тя е организирана от МЕДЕЛ (Европейски магистрати за демокрация и свободи) и Съюза на съдиите в България. Бившият вече председател на най-голямата магистратска организация в страната - Атанас Атанасов, и президентът на европейската организация Филипе Маркес отбелязаха, че атаките срещу съдебната система в редица европейски държави са се превърнали в тенденция. Те идвали както от политиците, така и от обществото.


Скъпи колеги, драги гости,


дванадесет години след присъединяването на България ЕС Брюксел безпрецедентно обяви съдебната ни система за независима. Това забележително историческо достижение на правовата държава бе отбелязано в публикувания преди няколко дни доклад на ЕК по Механизма за мониторинг на българското правосъдие. След провъзгласяването на независимостта ни, драги колеги, вместо да развея нейното знаме, аз неволно се почувствах като онзи съпруг, който е хванал жена си в изневяра, а тя възмутена го е попитала на мръсните си очи ли ще вярва или на нея. Можем само да гадаем защо ЕК е избрала този подход. Струва ми се обаче, че едва ли някога ще се доближим един към друг с добрата стара Европа, ако занапред ни свързват не ценностите, а лъжливите мостове на илюзиите.
Защото да се твърди, че българската съдебна система е постигнала независимост, това означава, че:


1. Съдът е независим арбитър, а не орган за борба с корупцията, следователно той няма обща наказателноправна политика с органите на досъдебното производство.
2. Съдът, а не прокуратурата, е този, който казва със своя акт дали е осъществено или не едно престъпление.
3. Дългът на всеки съдия изисква той да стигне до обективната истина независимо от действията и бездействията на страните.
4. В търсенето на обективната истина съдът се явява онзи независим арбитър, който трябва да даде сигурност на всяка страна в процеса, че съдията не е повлиян от външни фактори при постановяване на решението по нейното дело.
5. Съдът не проявява единомислие с прокуратурата и не се превръща в орган по осъществяване на наказателната политика на държавата, като нарушава фундаментални принципи в наказателния процес.
6. Разследващите не работят по занижени стандарти и не развиват убеденост, че както и да е изработено едно дело, по-вероятно е да "мине" успешно през съда.
7. Прокуратурата не работи поръчково.
8. Не е възможно бизнес конкуренти да си разчистват сметките и чрез "услугите" прокуратурата да започва наказателно преследване, което скоро след това да бъде прекратявано поради необоснованост.
9. Основните институции на наказателната политика работят, а не се търсят нестандартни и нетрадиционни решения, които да компенсират дефектите в основните стълбове на наказателната политика.
10. Не се създават алтернативни институционални конструкции, които поради неясната си и съмнителна ефективност и легитимност се превръщат в орган за осъществяването на репресии.
11. Политиците не се стремят да налагат зависими хора на най-високите етажи на съдебната власт, за да разтварят чадър над себе си и да отнемат чадъра на противниците си.


Като представител на най-висшата съдебна инстанция, уважаеми дами и господа, смея да твърдя точно обратното


съдебната ни система е затънала в дълбоки зависимости


и доказателство за това са следните факти:


1. Участниците в злоупотребите в Софийския градски съд не са наказани, а един по един са напълно реабилитирани.
2. Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) се размина на косъм от импийчмънт, защото свободно изрази мнението си относно направените промени в Конституцията, които минираха истинската съдебна реформа.
3. Членът на Висшия съдебен съвет (ВСС), който се отчиташе с есемеси на премиера, все още безнаказано и неуморно се труди в съдебната система.
4. Главният прокурор преследва критиците си и поставя чадър над приятелите си и никой не се осмелява да инициира въвеждането на механизъм за неговия контрол.
5. Болтовете на джантите на служебния автомобил на НСО на критичния към политико-съдебната задруга председател на ВКС се саморазвиха.
6. Същият неудобен председател е посрещнат от младежи с маски, които държат окървавени агнешки главички преди заседание на ВСС, на което предстои дискусия по повод злоупотреба с власт от страна на главния прокурор, а полицията не си помръдва пръста.
7, Магистрати, начело с председателя на ВКС, и техните семейства са подлагани на жесток медиен и институционален терор, който преобръща живота им с краката нагоре.
8. Председател на апелативен съд е уличен от магистрат, че злоупотребява със служебно положение, за да обслужи олигархия и власт, а вместо наказание получава индулгенции от всички контролни органи. Съдията, огласил данните за тази злоупотреба, не е герой, а подсъдим.
9. НАП тероризира неудобните на властта, следвайки принципа "зайко, защо си с шапка, защо си без шапка".
10. Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) призовава на разпит председателя на ВКС, което отваря възможността всички административни ръководители да могат да бъдат привикани, докато административният орган има дела за решаване в съответния съд.


Списъкът е дълъг и мога да продължа до безкрай. Но, ако си спомняте, преди година правосъдната министърка обяви, че в съдебната система има нужда от тишина.


И нека бъде тишина... която се разчу чак в Брюксел.


В последно време чувам само своя глас, а след мен вече няма да има кой да нарушава идилията. В новия ВСС тишината определено дебне отвсякъде. Ноторно известно е, че именно неизбежните сблъсъци между отделните власти са това, което ни пази от


автокрация, към която ние напълно уверено вървим.


Казвал съм и преди, че в България сме изправени пред една система, която е вербувала големи човешки и материални ресурси в изграждането на добре действаща машина, която умело си служи със службите, медиите, икономиката, политиката и, разбира се, съдебната система. Действията ѝ не се огласяват, а се държат в тайна. Грешките ѝ не се изваждат на показ, а се премълчават и укриват; противниците ѝ се преследват докрай, а тайните ѝ - то те са грижливо пазени и не могат да бъдат разкривани.


От Брюксел вече ясно ни заявиха, че спасението на давещите се е дело на самите давещи се! Затова нека не забравяме, че отговорността е нещото, което в най-голяма степен разграничава успешните от неуспешните. Считам, че като магистрати разполагаме с достатъчно конституционни гаранции, за да се борим без страх и без да мълчим за върховенството на правото и неговия колапс в страни като нашата. Затова в последно време, докато слушам шума на тишината, често си припомням една прекрасна мисъл на Чърчил, който казва: "Онези, които избраха демокрацията вместо хляба, днес ядат 300 вида хляб, а тези, които избраха хляба вместо демокрацията, днес нямат нито демокрация, нито хляб. Вие избирате от кои да бъдете".

Ключови думи към статията:

Коментари (148)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  Браво - достойна позиция, което показва че на територията все още се срещат свестни хора!

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Добре бе, Панов, ти какво свърши, за да се подобрят нещата в пустата ни съдебна система. Има много кусури прокуратурата, знаем, Цацаров може би още повече, но и съдът не е цвете за мирисане.
  Сума ти смешни оправдателни присъди, да не почвам да ги изброявам, че ще им омръзне на хората да четат.
  Аз мисля, че корупцията в съдебната система е на същото, ако не и на по-високо ниво от тази при политиците, за да не ги осъждат.
  Стига сме ги хвалели само съдиите, голяма част го заслужават, но далеч не всички.

 4. 4 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Циркаджия, шефе.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Лозан е един от много малкото останали порядъчни хора по върховете на държавното ръководство. Затова е обект на неистова омраза от архитектите и крепителите на "стабилността".

  Опетаха се да го прегазят на пешеходна пътека; опитваха се и се опитват да го сплашат с отрязани агнешки главички и пр. балкански особености; развиха му болтовете на колата, предоставена от НСО (!), и сега ползва служебен автомобил на съдебната власт; тормозят жена му, Пеевските ОРГАНИ водят клеветническа война срещу него и семейството му...

  Действително Българие все повече заприличва на Русия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  Божке..., каква лавина ще се изсипе връз наистина многоуважаемия г-н Панов...
  Единственият, имащ куража да припомня и отстоява принципите на правото и държавността.

 7. 7 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 888 Неутрално

  наистина брилянтно ,задължително четиво за всеки честен и достоен българин

 8. 8 Профил на kdo52372883
  kdo52372883
  Рейтинг: 777 Разстроено

  Браво, съдия Панов! Диагнозата е колкото мрачна, толкова и точна. За съжаление на всички нормални, свободолюбиви хора.

  Граждани, събудете се! В България усърдно - макар и постепенно - се гради фашизъм. Сега удрят по-видимите "врагове на народа", но ще дойде момент, в който ще стигнат и до нас. Това на всяка цена трябва да бъде спряно още сега, на всяка цена!

  Миналата година 50-ина човека протестирахме пред ВСС, когато Сотир и приятели се опитаха да "тричат" г-н Панов заради "сигнал" от Крачунов от БЛИЦ. Скоро вероятно ще има нов опит, този път по сигнал от Главния Конпир. Идеята е да махнат съдия Панов като шеф на ВКС - за да може да го заменят с Цацаров Корпулентния (не се шегувам). Когато дойде моментът за това "тричане", непременно трябва пак да застанем пред ВСС - и високо да извикаме "НЕ!" и "ОСТАВКА, ЦАЦАРОВ!". И този път не 50, а 500 човека (поне).

  В противен случай ще се превърнем в Узбекистан. В най-скоро време. Ще върнат и трудовите лагери, и доста други неща. Ще видите.

 9. 9 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Виждам, че троловете са се активизирали и са накликали минуси срещу Панов.
  За това ще си останете точно такива цял живот - тролове. А той ще остане достоен.

 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Отначало помислих, че вече не е съдия и е направил партия.

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#3] от "НеКой":
  "Панов, ти какво свърши, за да се подобрят нещата в пустата ни съдебна система"

  Ето! Тези думи изречени от Панов са едно от свършените неща.
  Ако считаш, че тези думи не са свършено нещо, то цитирай ми подобди думи от друг магистрат или политик.

  подпис
 12. 12 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  До коментар [#3] от "НеКой":
  Безпристрастният и честен съдия постановява присъди връз основа на доказателства - истински и необорими, а не пропагандни прокурорски изцепки.
  Няма как при калпаво обвинение, дори с кьопав адвокат/а знаковите "подсъдими" разполагат с на-добрите/ да се стигне до осъдителна присъда.

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  и към запори, присъди и конфискации върви .... това е болката от вървежа

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на T
  T
  Рейтинг: 225 Неутрално

  ..меко казано е абсурдно тези твърдения да се изричат от човек, изградил кариерата си със зависимости! Вместо да гради и колективизира разединеното съдийско съсловие, той се прави на жертвен агнец, та белким го съжалим за тежката орисия, която има!Ами като не може да се справи- оставката и следващия с по-яка снага!Как стигнахте дотук г-н Панов, Господ ли ви ПОСОЧИ?

 15. 15 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Тъжната истина...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 16. 16 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  Браво, съдия Панов! Диагнозата е колкото мрачна, толкова и точна. За съжаление на всички нормални, свободолюбиви хора.Граждани, събудете се! В България усърдно - макар и постепенно - се гради фашизъм. Сега удрят по-видимите "врагове на народа", но ще дойде момент, в който ще стигнат и до нас. Това на всяка цена трябва да бъде спряно още сега, на всяка цена!Миналата година 50-ина човека протестирахме пред ВСС, когато Сотир и приятели се опитаха да "тричат" г-н Панов заради "сигнал" от Крачунов от БЛИЦ. Скоро вероятно ще има нов опит, този път по сигнал от Главния Конпир. Идеята е да махнат съдия Панов като шеф на ВКС - за да може да го заменят с Цацаров Корпулентния (не се шегувам). Когато дойде моментът за това "тричане", непременно трябва пак да застанем пред ВСС - и високо да извикаме "НЕ!" и "ОСТАВКА, ЦАЦАРОВ!". И този път не 50, а 500 човека (поне).В противен случай ще се превърнем в Узбекистан. В най-скоро време. Ще върнат и трудовите лагери, и доста други неща. Ще видите.
  —цитат от коментар 8 на kdo52372883


  Искаш да кажеш: Българи, заспете, че само тогава може да гласувате за нас! Ама го казваш със свои думи.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 17. 17 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 272 Любопитно

  Norman GranzРейтинг: 349913:16, 16 ное, '18 / Неутрално

  Лозан е един от много малкото останали порядъчни хора по върховете на държавното ръководство. Затова е обект на неистова омраза от архитектите и крепителите на "стабилността".

  Опетаха се да го прегазят на пешеходна пътека; опитваха се и се опитват да го сплашат с отрязани агнешки главички и пр. балкански особености; развиха му болтовете на колата, предоставена от НСО (!), и сега ползва служебен автомобил на съдебната власт; тормозят жена му, Пеевските ОРГАНИ водят клеветническа война срещу него и семейството му...

  Действително Българие все повече заприличва на Русия.


  kdo52372883Рейтинг: 87313:18, 16 ное, '18 / Разстроено

  Браво, съдия Панов! Диагнозата е колкото мрачна, толкова и точна. За съжаление на всички нормални, свободолюбиви хора.

  Граждани, събудете се! В България усърдно - макар и постепенно - се гради фашизъм. Сега удрят по-видимите "врагове на народа", но ще дойде момент, в който ще стигнат и до нас. Това на всяка цена трябва да бъде спряно още сега, на всяка цена!

  Миналата година 50-ина човека протестирахме пред ВСС, когато Сотир и приятели се опитаха да "тричат" г-н Панов заради "сигнал" от Крачунов от БЛИЦ. Скоро вероятно ще има нов опит, този път по сигнал от Главния Конпир. Идеята е да махнат съдия Панов като шеф на ВКС - за да може да го заменят с Цацаров Корпулентния (не се шегувам). Когато дойде моментът за това "тричане", непременно трябва пак да застанем пред ВСС - и високо да извикаме "НЕ!" и "ОСТАВКА, ЦАЦАРОВ!". И този път не 50, а 500 човека (поне).

  В противен случай ще се превърнем в Узбекистан. В най-скоро време. Ще върнат и трудовите лагери, и доста други неща. Ще видите.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 18. 18 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Какъв мил, скромен и добър човек и магистрат. Днес, както казва жена му, той остана единствената преграда срещу мафията, прокуратурата, политиците и лошите хора в БГ. Браво!

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 19. 19 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#3] от "НеКой":"Панов, ти какво свърши, за да се подобрят нещата в пустата ни съдебна система"Ето! Тези думи изречени от Панов са едно от свършените неща. Ако считаш, че тези думи не са свършено нещо, то цитирай ми подобди думи от друг магистрат или политик.
  —цитат от коментар 11 на Иван К


  Чакай малко така. Ако съдиите правят политически анализи, то политолозите какво да правят??? Работата на Панов изобщо не е това, що за безобразие?

  Доброто е заразно
 20. 20 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3280 Весело

  От Брюксел вече ясно ни заявиха, че спасението на давещите се е дело на самите давещи се!"

  в превод , сори, ама вече на разчитайте на ВКС

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 21. 21 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  До коментар [#19] от "АзКлавдия":
  * Затова в последно време, докато слушам шума на тишината, често си припомням една прекрасна мисъл на Чърчил, който казва: "Онези, които избраха демокрацията вместо хляба, днес ядат 300 вида хляб, а тези, които избраха хляба вместо демокрацията, днес нямат нито демокрация, нито хляб. Вие избирате от кои да бъдете".

 22. 22 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  Да,ама като казва политическо мнение,винаги може после да каже,че като го проверяват е не защото е корумпиран,ами заради възгледите му.И Прокопи пее тази песен,и Огнян Донев,и Сашо Дончев.Сегавиждам,че и Баневи и те били пилитически преследвани.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#10] от "АзКлавдия":

  Ааа,ще прави партия.Вече е направена-ДеБъ.

 25. 25 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#21] от "Лелка":

  Демокрацията не значи липса на корупция, напротив.

 26. 26 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 846 Неутрално

  един почтен човек пролет не прави! въпреки това шапка му свалям на панов!

 27. 27 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  До коментар [#25] от "НеКой":
  Демокрация означава равнопоставеност и върховенство на закона.
  Простички неща, но не за прости.

 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1460 Весело

  Отначало помислих, че вече не е съдия и е направил партия.
  —цитат от коментар 10 на АзКлавдия


  а впоследствие ептен нищо не успя да измислиш?

  колко трогателно :)

 29. 29 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  Драги герберасти, изказването на съдия Панов не е политическо, поради което забравете тази тъпа опорна точка.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 30. 30 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Само като се замисля колко гнус му сипа Цацаратурата... имаше го на плакати по спирките в Студентски град.

 31. 31 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2312 Весело

  Той, видиш ли, тръгнал срещу Конституцията, която по задължение трябва да прилага и си мисли, че това е някакъв вид заслуга, за която трябва да получи орден от Брюксел?! Тоя, дето не знае къде и каква декларация да подава, или пък си представя, че парите, получени от наемателя са заради извършен от собственика ремонт на наетото жилище и не са облагаем доход, си мисли, че е съдия?! Аре, ще минем и без поредната доза плява. Простотии хич не ми се четат - стигат първото и последното изречение.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 32. 32 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#29] от "BG Territory":

  Е чак пък да не е политическо.

 33. 33 Профил на На Баба Фърчилото
  На Баба Фърчилото
  Рейтинг: 279 Весело

  Нищо ново под слънцето не казва човека. Всички знаем, че е така. Но:
  1. На някой не им пука, защото не ги касае.
  2. Други са заети да пият гроздова и ядат салата.
  3. Русофилите взимат кинти да дрънкат глупости (как ще си погледнете децата не ми е ясно).
  4. Русофобите тролят русофилите.
  5. Батката протестира срещу бензин, това е много важно.

  А ний, ний седим и пишем за лайкове и слава.
  А през това време винету и цацата режат баницата и разпределят. Едно на теб, едно на мен.

 34. 34 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  Е ,БУДАли право куме та в очи.

  SHADOWS of SOFIA
 35. 35 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#19] от "АзКлавдия":* Затова в последно време, докато слушам шума на тишината, често си припомням една прекрасна мисъл на Чърчил, който казва: "Онези, които избраха демокрацията вместо хляба, днес ядат 300 вида хляб, а тези, които избраха хляба вместо демокрацията, днес нямат нито демокрация, нито хляб. Вие избирате от кои да бъдете".
  —цитат от коментар 21 на Лелка


  Лелке, трябва да ти кажа, че никак, ама никак не се впечатлявам от хора с цитати, макар че тези думи на Чърчил са нещо, в което вярвам.
  Освен това темата е за "върховенството на закона" и ролята на съдиите в обществената дискусия. Темата не е "крамоли в съдебната система", "защо жена ми (не) е черен лебед", нито "губят ли ми се едни 100 000 от доходите". Заради тоя пусти доклад един партиен лидер вече си позволи да говори обидно за шефа на ЕК, сега Панов на практика повтаря същото.
  Тъй че, ако има нещо, което ВКС е направил в последните месеци, което е добро и полезно, сподели го. Но с пиарски акции не ме занимавай.
  Нито на Панов, нито на ония идиоти с агнешките главички.

  Доброто е заразно
 36. 36 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Лозан Панов е напълно прав.
  Но системата се разпада.
  Както той пише, системата ангажира твърде много ресурси, за да се поддържа и да потушава недоволството, да преследва докрай противниците си.

  А това е твърде скъпо. Затова разпадът е гарантиран.
  Брюксел просто ще изчака, няма да се занимава с нас.
  Ще изчака новата 1997.
  И тогава няма да допусне същия развой.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Мале, като гледам форумния гербаристки пролетариат, как усърдно е захапал, малкото останали свестни хора, никак не ми се вижда, че тази страна някак ще тръгне в правилна посока.
  Ама, и комунетата и герберетата крякат в един глас.
  После, като им кажеш, че една майка ги е раждала квичат още по-силно.
  Виж, за безобразията на Цацата мълчат като комунисти.👮‍♂️👮‍♀️👨🏼‍✈️

 39. 39 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Ако човек гледа руски клипове за разследване на корупция и т.н., няма начин да не му направят впечатление паралелите с нашата действителност.
  Властта непрекъснато говори за "стабилност" и това как разни "чужди агенти" я подриват.
  Прокуратурата е тотално хваната.
  Съдебната система е неработеща.
  Огромен брой полицаи на глава от населението (България и Русия са в челните места, а резултатите са сходни).
  За протести трябва разрешение от властите.

 40. 40 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#29] от "BG Territory":

  Не с тоя номер. Изказването е абсолютно политическо, по-политическо не може да бъде. Интересно какво щеше да кажеш, ако вместо "автокрация" беше казал "президентска република". "Автокрация" е държавна система на управление - системата, от която Русия никога не е излизала, тъй като от батюшка царь директно преминават към батюшка Ленин, батюшка Сталин, после ен броя други батюшки и днес - батюшка Путин. Всеки, който обявява, че България се движи към автокрация, към монархия, към анархия, към райските порти - прави политическо изказване.

  Доброто е заразно
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#19] от "АзКлавдия":

  "Грехът да се мълчи, когато трябва да се протестира, превръща хората в страхливци".

 43. 43 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":
  До коментар [#3] от "НеКой":
  До коментар [#4] от "О, ко ма напрай!":
  До коментар [#10] от "АзКлавдия":
  До коментар [#13] от "дерибеев":
  До коментар [#14] от "T":
  До коментар [#22] от "yanne":

  ...често си припомням една прекрасна мисъл на Чърчил, който казва: "Онези, които избраха демокрацията вместо хляба, днес ядат 300 вида хляб, а тези, които избраха хляба вместо демокрацията, днес нямат нито демокрация, нито хляб. Вие избирате от кои да бъдете".

 44. 44 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3999 Неутрално

  Страхотна реч! Поне гостите от "Европейски магистрати за демокрация и свободи" ще разберат за какво става дума в гланцираната отвън, и червива отвътре българска "независима" съдебна система.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 45. 45 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#43] от "Гадьо":

  Това, което го пишеш какво общо има със съдебната система в България?
  Лозан Панов е шеф на ВКС, не е протестър.
  И няма право на политически залитания.
  Ако иска да прави това, да си подаде оставката и да се включи в политиката.
  Същото и за Славчо Трифонов.

 46. 46 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  До коментар [#44] от "hamiltonf":

  Да се надяваме.

  SHADOWS of SOFIA
 47. 47 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Лозан Панов няма от какво да се срамува. За пореден път открито заявява позицията си. Пропагандата се опитва да го изкара спорна личност, но действията му са исторически.

 48. 48 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  До коментар [#45] от "НеКой":

  Хубаво е че не зависи от теб.

  SHADOWS of SOFIA
 49. 49 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Пълни глупости чета от много форумци !

  В часовете и въобще когато не изпълнява служебни дела той според конституцията има правата на всеки български гражданин включително да критикува с доказателства всяка юридическа личност от съдебната система !
  Разбира се всеки засегнат може да го съди.
  Но досега никой не го прави ! Сещате ли се защо ? ?

 50. 50 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#49] от "deutscher._":

  Вчера ревахте, че КОНПИ не може да го търси във ВКС и да му оставя призовки, щото бил председател на ВКС.
  Сега пък можело в свободното си време да не е съдия...

 51. 51 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  До коментар [#49] от "deutscher._":

  Само сравни двама прависти. Гн Панов и председателя на правната комисия в Парламента. Защитници единия на Демокрацията , другия на Банкялийското виждане на юриспруденцията.

  SHADOWS of SOFIA
 52. 52 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2312 Весело

  До коментар [#29] от "BG Territory":Не с тоя номер. Изказването е абсолютно политическо, по-политическо не може да бъде. Интересно какво щеше да кажеш, ако вместо "автокрация" беше казал "президентска република". "Автокрация" е държавна система на управление - системата, от която Русия никога не е излизала, тъй като от батюшка царь директно преминават към батюшка Ленин, батюшка Сталин, после ен броя други батюшки и днес - батюшка Путин. Всеки, който обявява, че България се движи към автокрация, към монархия, към анархия, към райските порти - прави политическо изказване.
  —цитат от коментар 40 на АзКлавдия

  Ама разбира се, че е така! То и за последното цигане от Факултето е ясно, само за нашите тук умно-красивци не е. Няма какво да се направи - това им е нивото. Остави ги да си пишат минусите, да псуват и обиждат. Друго не им е останало, а и скоро още ще им вземат, докато едва-едва им виждаме носовете от гъстата кал, в която са се хвърлили по собствено желание. Колкото до Лозанчо, да припомним, че тъпото решение на ВКС за обезщетенията при непозволено увреждане, променящо практиката на ВС отпреди 30-40 години, е точно негово дело. А откакто той е председател на ВКС, скандалите, неправомерните уволнения и автократичното кадруване в СГС и САС са тъжното настояще в българския съд. На гръб да си го носят, щом той е "най-най-най" в държавата, хахах... Само в едно съм сигурна, че той няма да рискува бъдещото си място в КС заради политическа кариера. Вижте Славчо и за Лозанчо не питате. В съда не просто "капе", там "тече"...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 53. 53 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#43] от "Гадьо":Това, което го пишеш какво общо има със съдебната система в България?
  —цитат от коментар 45 на НеКой


  Този цитат е лично за вас изброените! Просто го осмислете!

 54. 54 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Г-н Панов има известно право, но не съвсем. Хем уж устоява независимостта, хем се обяснява. Съда не дължи обяснения, извън мотивите в присъдата си. Не се интересува от общественото мнение и не се съобразява с него. Ако някой е зависим от изпълнителната власт, това е защото сам се е поставил в такава зависимост. Законодателят, колкото и некадърен да е да е, дал е достатъчно гаранции за независимостта на съда. Само за прокуратурата не е направил същото, но според г-н Панов това нямало значение, тъй като трябва да говорим гръмко глупости - задължение на съда било да стигне до обективната истина независимо от действията и бездействията на страните. Понякога може и да стигне съда до обективната истина, но в повечето случаи стига само до формалната - обвинението не е доказано по несъмнен и категоричен начин и оправдава. Няма значение каква е обективната истина, ако не си установил по предвидения в закона ред - годни доказателства и изготвени по предвидения в закона ред доказателствени средства, каквато и да е истината, постановява се оправдателна присъда. С изказването си, г-н Панов вменява на съда пълната отговорност за нередките случаи, в които се оправдава подсъдимия, макар всички да са наясно, че е извършил престъплението. Проблемът е че в процеса съдът е зависим от закона, а от там и действията на страните до момента, тъй като участва на много по-късен етап в разследването. Минали са години и ако прокуратурата е спала или се е осрала, съдът може и да стигне до обективната истина, но присъдата ще е подчинена на формалната. Практически, Панов признава, че няма осъдителна присъда по отношение на обществено-интересните дела по вина единствено на съда, който независимо от действия/бездействия на страните е бил длъжен да стигне до обективната истина. После - кой ми сра в гащите и що обществото изисква и оказва натиск. Значи, може да приеме, че обществото не оказва натиск как да си реши делото, а настоява, независимо от действието/бездействието на страните, да стигне до обективната истина и присъдата да е съответна на тази истина.

 55. 55 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 459 Неутрално

  "В България сме изправени пред една система, която е вербувала големи човешки и материални ресурси в изграждането на добре действаща машина; която умело си служи със службите, медиите, икономиката, политиката и, разбира се, съдебната система. Действията ѝ не се огласяват, а се държат в тайна.

  Грешките ѝ не се изваждат на показ, а се премълчават и укриват; противниците ѝ се преследват докрай, а тайните ѝ – то те са грижливо пазени и не могат да бъдат разкривани."

  Уви, болезнено вярно...

 56. 56 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Бре, Панов по-взискателен от ЕС, по-висш от висшите магистрати на съюза. Ти да видиш. При следващата конференция да каже най-напред защо все забравя да си подаде декларацията.

 57. 57 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#56] от "vista2":

  Не му остава време от полит декларации.

 58. 58 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  До коментар [#45] от "НеКой":

  А Цацаров има ли право на политически залитания? А Специализираната прокуратурата и КПКОМПИ имат ли право на политически преследвания? А Специализираният съд има ли място в една независима съдебна система?

 59. 59 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#58] от "Fiji":

  Кои политически преследвания имаш предвид?

 60. 60 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#56] от "vista2":

  ей смешник. бегай при полата
  на путин и пригожин.
  ти освен да плюеш, като полвината
  тук плювачи на зпалтана имаш ли мнение.
  не ти пука.
  е те тея сте най-жалки.

 61. 61 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Любопитно

  До коментар [#52] от "Грозде":

  ВКС ли го измъдри това с обезщетенията и ГО?
  Не знаех.
  Вероятно много приятели-адвокати му благодарят.
  А ония в парламента нека се гърчат, то иначе ще стане автокрация, нали.
  Егати.

  Доброто е заразно
 62. 62 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#58] от "Fiji":

  За специализираният съде но мога да кажа, странно ми е малко.
  Но все пак ЕК не е предприела действия срещу нашата държава относно проблеми в съдебната система, както стана с Полша.

 63. 63 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1538 Неутрално
 64. 64 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  " 1. Участниците в злоупотребите в Софийския градски съд не са наказани, а един по един са напълно реабилитирани.
  2. Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) се размина на косъм от импийчмънт, защото свободно изрази мнението си относно направените промени в Конституцията, които минираха истинската съдебна реформа.
  3. Членът на Висшия съдебен съвет (ВСС), който се отчиташе с есемеси на премиера, все още безнаказано и неуморно се труди в съдебната система.
  4. Главният прокурор преследва критиците си и поставя чадър над приятелите си и никой не се осмелява да инициира въвеждането на механизъм за неговия контрол.
  5. Болтовете на джантите на служебния автомобил на НСО на критичния към политико-съдебната задруга председател на ВКС се саморазвиха.
  6. Същият неудобен председател е посрещнат от младежи с маски, които държат окървавени агнешки главички преди заседание на ВСС, на което предстои дискусия по повод злоупотреба с власт от страна на главния прокурор, а полицията не си помръдва пръста.
  7, Магистрати, начело с председателя на ВКС, и техните семейства са подлагани на жесток медиен и институционален терор, който преобръща живота им с краката нагоре.
  8. Председател на апелативен съд е уличен от магистрат, че злоупотребява със служебно положение, за да обслужи олигархия и власт, а вместо наказание получава индулгенции от всички контролни органи. Съдията, огласил данните за тази злоупотреба, не е герой, а подсъдим.
  9. НАП тероризира неудобните на властта, следвайки принципа "зайко, защо си с шапка, защо си без шапка".
  10. Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) призовава на разпит председателя на ВКС, което отваря възможността всички административни ръководители да могат да бъдат привикани, докато административният орган има дела за решаване в съответния съд.
  Списъкът е дълъг и мога да продължа до безкрай. Но, ако си спомняте, преди година правосъдната министърка обяви, че в съдебната система има нужда от тишина."

  Поздравления за достойната позици и куража на Лозан Панов именно като председател на ВКС, най - отговорната държавна институция, отсъждаща за върховенството на правото и закона, отнова да хвърли камък в блатото и да разтърси корупционната кочина, която олигархията ръка за ръка с управляващата върхушка и прокуратурата изградиха в нашето общество !
  Най - трудно е именно когато всичко е срещу теб, точно тогава да заставаш и да изнасяш неудобната за силните на деня истина ! Е, няма да чуем ръкопляскане и възторжени поздравления и адмирации, но това няма значение. Важното е, че Лозан е направил избор да живее и гради едно друго общество и държавност, което няма нищо общо с това, което виждаме вече 30 години между нас и с което никой свестен човек не може да се примири да живее !

 65. 65 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  Бре, Панов по-взискателен от ЕС, по-висш от висшите магистрати на съюза. Ти да видиш. При следващата конференция да каже най-напред защо все забравя да си подаде декларацията.
  —цитат от коментар 56 на vista2


  О, не! Той не е забравил да си подаде декларацията. Той, като съдия, е изтълкувал закона и е стигнал до извода, че ще си я подаде само като съдия от ВКС, а не и като член на ВСС, какъвто, видиш ли, не се чувства, хахах.... Виж му акъла и му крой шапката какъв съдия е всъщност. Какъв "политик" е, всички виждаме. Колкото до решението си за промяна на кръга от лицата, имащи право на обезщетение, трябва да си дадем сметка, че именно то ще доведе до неколкократно увеличение на застраховката ГО, докато в същото време управляващите ще се гърчат и ще пият студена вода, попаднали под тройна обсада. Милиардите, които ще влязат в джобовете на "горките" застрахователи, ще намерят пътечка и към някой нов имотец по морето - на нечия баба, прабаба или пралеля...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 66. 66 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Браво , всяка дума е казана на място и със страхотнно въздействие.Слушах я по радиото в колата и накрая когато разбрах че човека който говори е Лозан Панов изпитах леко разочарование - надявах се че и някой друг магистрат е придобил смелост да се противопостави на смазващата машина и той няма да е сам в тая почти безнадежна борба за право, законност и правосъдие.

 67. 67 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2312 Весело

  До коментар [#52] от "Грозде":ВКС ли го измъдри това с обезщетенията и ГО? Не знаех.Вероятно много приятели-адвокати му благодарят.А ония в парламента нека се гърчат, то иначе ще стане автокрация, нали.Егати.
  —цитат от коментар 61 на АзКлавдия


  Не само адвокатите, целокупният български данъкоплатец требе да му благодари на Лозето. И крачетата да му целува - колкото коли има и по колкото пъти му се увеличи задължителната застраховка.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 68. 68 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  До коментар [#62] от "НеКой":

  Защо ЕК си затваря очите в последния доклад относно нашата правосъдна система много добре са го обяснили вчера и Петя Владимирова, и Христо Иванов.

 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  Има и такива съдии, но са толкова малко. А Брюксел направо се подигра с България, за да защити Борисов. Нищо не се е променило, дори се влошава.

 70. 70 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  Има и такива съдии, но са толкова малко. А Брюксел направо се подигра с България, за да защити Борисов. Нищо не се е променило, дори се влошава.

 71. 71 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":До коментар [#3] от "НеКой":До коментар [#4] от "О, ко ма напрай!":До коментар [#10] от "АзКлавдия":До коментар [#13] от "дерибеев":До коментар [#14] от "T":До коментар [#22] от "yanne":...често си припомням една прекрасна мисъл на Чърчил, който казва: "Онези, които избраха демокрацията вместо хляба, днес ядат 300 вида хляб, а тези, които избраха хляба вместо демокрацията, днес нямат нито демокрация, нито хляб. Вие избирате от кои да бъдете".
  —цитат от коментар 43 на Гадьо


  да де, ами ние сме тези които изработват същите 300 вида хляб, изработваме и парите с които си ги купува , манатарките до които стига с кола на НСО , парцелчето с бунгало което си купува за 20000 лв .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 72. 72 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  До коментар [#69] от "Роси":

  Гледа ли вчера интервюто на ББ. В първия момент , човек можеше да помисли , че е повторение на предишно . Казвам си , това вече съм го гледал.

  SHADOWS of SOFIA
 73. 73 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Значи, ако на Панов не му харесват тези неща, за които говори, той иска промени в Конституцията на България особено в частта за функциите на Главния прокурор.
  Това обаче той може да иска само, ако освободи заемания пост и стане политик.

  Иначе ето какво пише в Конституцията на Република България:

  Глава шеста
  СЪДЕБНА ВЛАСТ

  Чл. 117.
  (1) Съдебната власт защитава правата и законните интереси на гражданите, юридическите лица и държавата.
  (2) Съдебната власт е независима. При осъществяване на своите функции съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите се подчиняват само на закона.

 74. 74 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  [quote#19:"АзКлавдия"][/quote]
  Чакай малко така. Ако съдиите правят политически анализи, то политолозите какво да правят??? Работата на Панов изобщо не е това, що за безобразие?

  Кое е безобразие?
  В случая г-н Панов върши несвършената работа на политолозите, които от страх поради изложените от г-н Панов факти и причини не смеят да кажат на висок глас известните на цяла България дефекти на МЪРТВАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА!
  Прекрасен доклад на патоанатом!
  "Ама ние я завършихме реорганизацията на съдебната система."
  Леля Цеца, врид министър на правосъдието
  Ето заради така свършената работа ще стоим пред вратата на ERM2, на Шенген и центробежните сили ще ни пратят в крайната периферия на ТРЕТА СКОРОСТ!
  А ти продължавай да защитаваш отвратителното статукво.
  ТЕ за тази работа са те наели!

 75. 75 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  До коментар [#61] от "АзКлавдия":http://www.vks.bg/vks_p02_0500.htm
  —цитат от коментар 63 на НеКой

  Всъщност, цялото решение е тук:
  http://www.vks.bg/Dela/ОСНГТК_2016_01_решение.pdf

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 76. 76 Профил на Dimitar
  Dimitar
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Лозан Панов е ена от последните останали птички на пролетта. Народе????

 77. 77 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#71] от "дерибеев":

  Вие единственото което изработвате е по 50 коментара на ден в Дневник, а с коментарите си показвате, че сте избрали парчето хляб пред демокрацията.

 78. 78 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#74] от "Alexander97":

  За теб е коментар 73.
  Прочети пак с какво трябва да се съобразяват съдиите.

 79. 79 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3280 Весело

  До коментар [#77] от "Гадьо":

  уви далеч съм от 50, но дори и така да е тези коментари трупат трафик така необходим за спонсорите на съдебната реформа. ето , и аз работя за каузата на г-н Панв

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 80. 80 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  браво!

  Траю го опраскали.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 81. 81 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2312 Весело

  "...С разпореждане от 28.04.2016 г. на председателя на Върховния
  касационен съд, по предложение на заместник - председателите и
  ръководители на Гражданска и Търговска колегии на ВКС, е образувано на
  основание чл.128, ал.1 ЗСВ тълкувателно дело № 2/2016 г. за приемане на
  тълкувателно решение от Общото събрание на двете колегии по следния
  материалноправен въпрос :

  „Включват ли се в кръга на лицата, легитимирани да получат
  обезщетение за неимуществени вреди от смъртта на техни близки,
  братята и сестрите на починалия, както и неговите низходящи и
  възходящи от втора степен?”

  ...С разпореждане от 09.06.2017 г. на председателя на ВКС, на
  основание т.4.4 от Правилата за приемане на тълкувателни решения от
  ОСГТНК, редакцията на въпроса, предмет на тълкувателното дело, е
  променена в следния смисъл :
  „Кои лица са материално легитимирани да получат обезщетение
  за неимуществени вреди от причинена смърт на техен близък?”

  Край на цитата

  Сега разбрахте ли, уважаеми другари, къде е заровено кучето и КОЙ еднолично и "автократично" е разширил въпроса, съответно кръга на лицата, имащи право на обезщетение при смърт, настъпила от деликт?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 82. 82 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  До коментар [#78] от "НеКой":

  Прочетох. И какво за мен?
  Май ти от бързане 😁...

 83. 83 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#82] от "Alexander97":

  Чети какво не може да прави един съдия.

 84. 84 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  [quote#19:"АзКлавдия"]
  —цитат от коментар 74 на Alexander97
  В случая г-н Панов върши несвършената работа на политолозите, които от страх поради изложените от г-н Панов факти и причини не смеят да кажат на висок глас известните на цяла България дефекти на МЪРТВАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА![/quote]

  Добре че е г-н Панов да свърши несвършената работа, казваш.
  Аз имам половин декар за есенна оран, може ли да дойде г-н Панов да ми я довърши?
  Ужким трябва да сте умни хора, но на, не личи.

  Доброто е заразно
 85. 85 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#84] от "АзКлавдия":

  :)
  И да си обложи дохода накрая...

 86. 86 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  Уважавам хора, които знаят къде се намираме и накъде сме тръгнали. Аз пък, тъй като нямам такива способности, зная по-елементарни неща - в България е пълно с всевъзможна "***крация", само не и с демокрация. И никога не е имало. Това е една територия, достигнала вече критична точка на разпад - отделни съсловни племена, кое от кое по-кресливо и по-крадливо. Затова, независимо как, кой, защо, ясно е едно - за да има държава, трябва да се възстанови потъпканото основно държавотворно звено - ЗАКОНЪТ! Как, кой, кога - неизвестно, но срещу мафиоти средствата трябва да са адекватни. Страната е пълна с утрешни кафяводрешковци. Те излъчиха дори представители в НС и правителството, където баш мошениците ги ползват като конструкционни елементи.

 87. 87 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Ей точно една гнила ябълка в Съдебната система! Тоя няма право да изказва мнения по политически въпроси! Искаме да съди, а той се занимава с политически глупости! Може да има мнение, но закона не му позволява да го изказва на други, освен на жена си в кухнята!
  —цитат от коментар 2 на lz2


  Надявам се ,чè след като са Ви накарали да напишете тези глупости сте повърнал и сега вече сте по-добре.С парите които Ви дадоха,идете и си хупете Вомитусхил,че довечера като се погледнете в огледалото може пак лошо да Ви стане.

 88. 88 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#3] от "НеКой":

  Хайде сега, да ги изброиш 'сумата оправдателни присъди' и, разглеждайки ги поединично, да отбележиш в кои от тях присъдите са били поради неграмотна (включително умишлено) работа на следователи и държавно обвинение и кои - плод на съдийска зависимост, а още по-добре ще бъде да извадиш на бял свят и имената, свързани с тази зависимост. А пък, не дай си боже, ако не можеш, прибери си знаменцето с надпис 'аз знам всичко и всички и те всички са маскари' и беж другаде.

 89. 89 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 687 Неутрално

  До коментар [#86] от "Мърмор":

  Фактът, че Мърмор може да мърмори и да казва, че няма демокрация, е красноречив. Демокрация има, но демус-а не е способен да се управлява. Това е. Обърнали сме го на свободия и сме прихванали най-лошото от ромите /или те от нас/ - претенции, а насреща - нищо.

 90. 90 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Мился ,че Панов вече направи следа в историята ни.Как би било добре повече хора поне да разберат написаното.

 91. 91 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1437 Весело

  Трудна седмица за умнокрасивичариата, опорката 'отвън гледат и виждат' се срути баш до опашката на коня и сега ЕК са гадни съглашенци прецакващи борците за свята съдебна система пъшкащи под тежката тирания на Бокаса която кой знае защо не им пречи да плюват мощно нонстоп 'тирана'.

  Но пък е много забавно да се гледа разни 'културни' умници как изпращяват от безсилна злоба и подскачат смешно по нета, ай да е хаирлия още много поводи да има

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 92. 92 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Тези всички който обвинават Върховен съдя ,че говори за политика определно спазавт омертата .Но кой друг да коментира състоянието на съда и структурите с които взаимодейства институцията ако не човек назначен да ръководи едно от подразделениета кой,само #ТОЙ -плащашия Ви #КОЙ ли???
  Поне за децата си помислете ....Или Вие може би не се вълнувате от тази си способност???

 93. 93 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 442 Гневно

  чудя се герберите какво толкова се впрягат на Лозан Панов. Всички знаят, че той е прав в това, което казва, включително и те. Всички знаят, че те СПЕЧЕЛИХА битката и България се връща към състоянието си на диктатура, като единственият въпрос е Баце ли ще остане на върха или другарчетата им от БСП ще наложат генерал Радев. Но това си е въпрос, който те си решават вътрешно в съществуващата и триумфираща БКП, а Лозан Панов може само да коментира, това е истината.
  Спечелихте, другари! Дишайте дълбоко. Кучетата и да си лаят, керванът ви няма да спре да върви.

 94. 94 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  [quote#84:"АзКлавдия"][/quote]

  Много те бива да се правиш на неразбрала.
  Лозето си е твое. Имаш време да си го кОпаш!

 95. 95 Профил на rotor
  rotor
  Рейтинг: 537 Неутрално

  чудя се герберите какво толкова се впрягат на Лозан Панов. Всички знаят, че той е прав в това, което казва, включително и те. Всички знаят, че те СПЕЧЕЛИХА битката и България се връща към състоянието си на диктатура, като единственият въпрос е Баце ли ще остане на върха или другарчетата им от БСП ще наложат генерал Радев. Но това си е въпрос, който те си решават вътрешно в съществуващата и триумфираща БКП, а Лозан Панов може само да коментира, това е истината.Спечелихте, другари! Дишайте дълбоко. Кучетата и да си лаят, керванът ви няма да спре да върви.
  —цитат от коментар 93 на Alex Prime


  Така е. Пирова победа : "Още една такава победа срещу римляните /разбирай българите/ – и ние сме загубени! /разбирай - България е разорена/!"

  "Успехът не е окончателен, провалът не е фатален! Онова, което е от значение, е куражът да продължиш!" Уинстън Чърчил / " Success is not final, failure is not fatal! It is the courage to continue that counts!" Winston Churchill
 96. 96 Профил на rotor
  rotor
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Трудна седмица за умнокрасивичариата, опорката 'отвън гледат и виждат' се срути баш до опашката на коня и сега ЕК са гадни съглашенци прецакващи борците за свята съдебна система пъшкащи под тежката тирания на Бокаса която кой знае защо не им пречи да плюват мощно нонстоп 'тирана'.Но пък е много забавно да се гледа разни 'културни' умници как изпращяват от безсилна злоба и подскачат смешно по нета, ай да е хаирлия още много поводи да има
  —цитат от коментар 91 на Нагъл Визионер


  Интересно ти - г-н Нагъл Визионер, в коя България живееш? Реалната, в която живота става все по-скапан, или .....

  "Успехът не е окончателен, провалът не е фатален! Онова, което е от значение, е куражът да продължиш!" Уинстън Чърчил / " Success is not final, failure is not fatal! It is the courage to continue that counts!" Winston Churchill
 97. 97 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  [quote#84:"АзКлавдия"]
  —цитат от коментар 94 на Alexander97
  Много те бива да се правиш на неразбрала.Лозето си е твое. Имаш време да си го кОпаш![/quote]

  Мхм. Това, което разбрах, е че лицето Лозан Панов носи отговорност за операция "Шок и ужас" с гражданските застраховки и обезщетенията на братовчеди до тридесето коляно и "емоционално свързани" лица.
  Лицето Лозан Панов изплющя политическа бомба, защото е супергениален съдия и юрист, който бил "свършил несвършената работа на политолозите".
  Вие с БравоПетя му се радвайте, на никого не пречите.


  До коментар [#94] от "Alexander97":

  Доброто е заразно
 98. 98 Профил на buddy
  buddy
  Рейтинг: 475 Неутрално

  "Няма значение каква е обективната истина, ако не си установил по предвидения в закона ред - годни доказателства и изготвени по предвидения в закона ред доказателствени средства, каквато и да е истината, постановява се оправдателна присъда."
  —цитат от коментар 54 на zlo38528262


  Ако според закона годните доказателства и изготвените по предвидения в закона ред доказателствени средства систематично НЕ подкрепят очевадни обективни истини, това е умишлено властово поддържан системен проблем. Л. Панов доста ясно показва къде са корените на поддържането на този системен проблем. И като върховен съдия той е длъжен публично да го огласи. Което и прави. Който не му харесва това, очевидно е заинтересован този системен проблем да не бъде решен.

 99. 99 Профил на antoni
  antoni
  Рейтинг: 283 Неутрално

  ДО №95

  НЕ ЦАПАЙ ЛОЗАН ПАНОВ,НЕ ГО ПРИОБЩАВАЙ КЪМ БСП

  ПАНОВ Е ДОСТОЕН БЪЛГАРИН-ГОРД СЪМ ЧЕ ГО ИМА,ГОРДОСТ Е ЗА БЪЛГАРИЯ

 100. 100 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ох този Лозан Панов много ги ядоса този път Триумвирата. Представям си ги как беснеят в момента. Отговорът ще е доста интересен, да видим до къде могат да стигнат.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK