Кой кой е във варненските протести, или за приликите и разликите между 2013 г. и 2018 г.

Протестиращи във Врна на 11 ноември т.г.

© Фейсбук

Протестиращи във Врна на 11 ноември т.г.Както и през февруари 2013 г., пред сградата на варненското кметство пак има купчина камъни. Преди 5 години тя беше струпана на мястото, където на 20 февруари, докато протестираше с искане за оставката на тогавашния варненски кмет Кирил Йорданов и целия общински съвет, се самозапали Пламен Горанов. Тогава грамадата растеше с всеки ден от протестите – до 6 март, когато Йорданов подаде оставка. Съвсем скоро след това стана ясно, че причина за това са станали не грамадата или смъртта на Горанов, а котерийните битки за политическата власт във Варна.


Новата "грамада на недоволството" се появи пред сградата на кметството в града в средата на септември т.г. Тя беше струпана от протестиращи заради смъртта на балетиста Мартин Чикалов, прегазен на пешеходна пътека. Исканията им бяха за по ефективна работа на институциите на местната и държавната власт, за спазване на законите и справедливи наказания за погазването им.


Сега, както преди пет години, край новата грамада всяка вечер минават протестиращи. Но тя не расте. Причината вероятно е в това, че тези, които викат "оставка", не са същите, които струпаха камъните. В протестите срещу високите цени на горивата от последната седмица Варна се включи сякаш неохотно и със закъснение. А някои от организаторите им имат странни политически и бизнес биографии. Те може би са ключ към отговора на
въпросите за всички прилики и разлики


между събитията от есента на тази година и зимата на 2013 г.


Грамадата пред сградата на общината във Варна, струпана през есента на т.г.

© Спас Спасов

Грамадата пред сградата на общината във Варна, струпана през есента на т.г.


Сред организаторите и активните участници в протестите срещу високите цени на горивата са представители на спортни, професионални и граждански сдружения, но и на непопулярни, малко известни партийни формации. Това показва справка за подадените уведомления в местната администрация, предоставена на "Дневник". Податели на уведомленията са пет физически лица. Ролята на повечето от тях в някои от най-бурните политически събития през последните години е твърде противоречива.


Така например уведомлението за мотопохода, състоял се във Варна на 10 ноември т.г., е подадено от Николай Неделчев в качеството му на представител на инициативна група. Той е сред основателите на


мотосдружението "Крейзи фокс".


Любопитен факт е, че негов почетен, но активен член е и злополучният бивш кмет на Варна Кирил Йорданов, свален също с януарските протести от 2013 г.


Встрани от заниманията си в неправителствения сектор Николай Неделчев е бизнесмен, показва проверка в Търговския регистър. Той е собственик на едноличното дружество "Лъки стар" и съдружник в "Обединена бутилираща компания". И двете се занимават с производство на безалкохолни напитки, но върху дружествените им дялове са наложени общо шест запора. Два от тях са на обща стойност около 31 хил. лв. и са наложени в полза на собствениците на компаниите "Амата" и "Готмар" за неплатени доставки на пластмасови бутилки и заготовки за тях.
Останалите запори в по-малки размери са в полза на "Профи кредит България" и компанията за придобиване на дългове "ОТП факторинг България".


От съдържанието на няколко протокола от заседания на общинския съвет във Варна през 2006–2007 г. (по време на втория мандат на Кирил Йорданов) става ясно, че Николай Неделчев е бил сред т.нар. общинска номенклатура в съвета на директорите на търговско дружество, собственост на администрацията.


Второ заявление за митинга, състоял се във Варна на 13 ноември т.г., е подадено от трима души - Димчо Иванов, Димитър Петров и Тодор Тодоров. Те работят в сферата на таксиметровите превози, но извън тях най-активна публична дейност е развил Иванов. Той е председател на


независимия синдикат "Авто – 94",


член е на управителния съвет на "Федерацията на свободните граждани" и на ръководството на политическата партия "Съюз на транспортните работници".


През 2013 г. след оставката на бившия варненски кмет Кирил Йорданов в изборите за негов наследник независимият синдикат "Авто – 94" застана зад кандидатурата на подкрепения от БСП Христо Бозов. В последния четвърти и недовършен мандат на Йорданов Бозов беше негов заместник, назначен пак с протекциите на социалистите.


Другата неправителствена организация, в чийто управителен съвет участва Димчо Иванов, е "Федерация на свободните граждани". Тя също има интересно минало.


По време на протестите #ДАНСwithme срещу правителството на Пламен Орешарски през 2013 г. федерацията попадна сред участниците в т.нар. открит диалог с "независими граждански организации, необвързани с политически сили". Разговорите бяха водени тайно от журналистите и гражданите и имаха за единствена цел да разединят протестиращите.


В учредителната платформа на партията "Федерация на свободните граждани" е записано, че нейна цел е провеждането на референдум за свикване на Велико народно събрание и "смяна на олигархичния политически модел на прехода с президентска република".


Зам.-председател на "Федерация на свободните граждани" е Станислав Касаков. Той е сред членовете на партията "Нова сила", създадена от Антон Сираков, някогашната дясна ръка на Волен Сидеров в "Атака". По време на един от митингите през февруари 2013 г. Сираков беше обявил, че "Нова сила" ще подкрепи за президент Алексей Петров.


Грамадата, с която през март 2013 г. бе поискана оставката на бившия варненски кмет Кирил Йорданов

© Спас Спасов

Грамадата, с която през март 2013 г. бе поискана оставката на бившия варненски кмет Кирил Йорданов


Последният, подал уведомление за протести до края на ноември т.г., е


гражданинът Кънчо Бонев.


Той е активист и член на Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията (СОПА). В продължение на години то води тежка битка срещу проекта "Алея Първа" на свързания с "Химимпорт" и Централна кооперативна банка "Холдинг Варна".


През 2012 г. Бонев беше бит и арестуван от охраната на Службата по кадастър във Варна при опит да получи вече одобрен достъп до кадастрална карта, издадена за "Алея Първа". Името му влезе отново в новините и през септември т.г., когато съдията от Варненския административен съд Мариана Ширванян предаде на Националната агенция по приходите две неправителствени организации и трима техни активисти, сред които и Бонев. Действията й бяха провокирани от дело, водено за достъп до обществена информация, засягащо работата на самия административен съд. От приходната агенция тя поиска да установи как се финансира дейността на неправителствените организации и техните активисти.


Без да са сред организаторите, активно протестиращи във Варна през последната седмица бяха и


активисти на ултранационалистическата партия "Възраждане".


Неин председател е общинският съветник, бивш член на ВМРО Костадин Костадинов. В множество публикации във фейсбук, свързани с протестите, той е назоваван с прякора Костя Копейкин.
До 2013 г. Костадинов беше председател на местната организация на ВМРО във Варна, но напусна партията след преизбирането на Красимир Каракачанов за неин лидер и конфликт със заместника му Ангел Джамбазки.


Година по-късно през есента на 2014 г. Костадинов се сби по време на публичен скандал с лидера на партия "Воля" Веселин Марешки.


По време на извънредните парламентарни избори през 2017 г. партията "Възраждане" не влезе в Народното събрание, но спечели близо 38 хил. гласа, което й осигури годишна субсидия от 415 хил. лв. Според изявление на Костадинов, направено скоро след това, тя трябваше да бъде дарена за опазване на паметници и обучение на деца на бесарабски българи. До момента обаче от името на партията подобни инициативи не са обявявани.


По време на протест пред сградата на кметството във Варна миналия понеделник членове на "Възраждане" се оплакаха, че са били нападнати от младежи с качулки, но пострадали нямаше.
Този детайл от варненския сюжет на протестите срещу високите цени на горивата също връща към


спомени за събитията от 2013 г.


Тогава с издигането на първите плакати с искане за оставки в първите редици на протестиращите застанаха националисти и футболни агитки. А младежи с качулки показно нападаха демонстриращи под носа на бездействащи полицаи.


Появиха се и "момчетата с еднаквите шапки", но и с еднаква мисия. В шумните групи бързо бяха разпознати служители от силовите структури на няколко добре известни дружества, "абонирани" за изпълнението на обществени поръчки с високи бюджети. След края на протестите "абонаментът" им беше продължен.

Ключови думи към статията:

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1864 Неутрално

  Във Варна много отдавна доста неща СМЪРДЯТ!!!

 2. 2 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Това са едни дирижирани "протести", и ми е много интересно защо ДАНС спи!

  Да разлая троловете!!
 3. 3 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":
  Тук се чувства по-силно руското влияние.

 4. 4 Профил на kpu14575282
  kpu14575282
  Рейтинг: 222 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":

  Като чета тази „статия“ (кавичките не са случайни),
  ми напомнят доносите на Иво Инджев и Г. Коритаров до ДС.

  До коментар [#2] от "lone wolf":

 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8694 Весело

  Кой кой е във варненските протести не знам - ама гледам, че има само 20-тина деца след училище, втора смяна, които си пускат музика до паметника на Съединението, до Общината и 20-тина униформени полицая, и още 20- тина цивилни полицая - че така ТОВА Е Кой кой е във варненските протести....

  karabastun1@abv.bg
 6. 6 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Това е, интереси както се казва, част от народът налива вода в едни мелници.
  Има и руско влияние да, едно море разстояние си е.

  П.С.
  Ако така разнищвахте и протестите на Протестна мрежа преди време, щях да ви кажа браво.

 7. 7 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  Дирижиран протест...от мафията,руските пари и "подкрепен" от БСП,Динко и сарайте...

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 8. 8 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 715 Весело

  Сред организаторите и активните участници в протестите срещу високите цени на горивата са представители на спортни, професионални и граждански сдружения, но и на непопулярни, малко известни партийни фармации.
  —цитат от коментар 0 на Статията


  Партийни фармации и Варна? Или намеквате за Марешки, или си плачете за кадърен редактор.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 9. 9 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Протести-бутафория, е моето определение!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 10. 10 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8694 Любопитно

  До коментар [#9] от "lz2":

  Няма никакви протести във Варна, а няколко БСПенсионера + деца + рокерчета, които им е скучно и се събират за час- два ....

  karabastun1@abv.bg
 11. 11 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8694 Весело

  До коментар [#9] от "lz2":

  А на лилавите даже не им стиска да излязат....:)

  karabastun1@abv.bg
 12. 12 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8694 Весело

  До коментар [#9] от "lz2":

  Или не им плащат - не знам ...:)

  karabastun1@abv.bg
 13. 13 Профил на danielv
  danielv
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Поредните безмсмислени протести, от добре познатите ни хора без работа, които си търсят с какво да си запълнят свободното време!

 14. 14 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Едно не мога да разбера и то е защо МВР продължава безпомощно да гледа как 100-ина души от перник блокират една от основните пътни артерии в страната всяка вечер. И то същите тези, които блокират магистралата, са онези, които първи скачат на гърците, когато затворят Кулата-Промахон. Двойни стандарти?

  Иначе протестиращите са с много ниска политическа култура и смехотворни очаквания. Искания от рода на "забрана на всички партии и пряка демокрация" и "президентска република" са колкото забавни, толкова и опасни.

  А вярванията, че свалянето на Боко веднага ще повиши доходите, говори за много ниско Ай Кю.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 15. 15 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Всякакви продажници и партийци организират протестите и всякакви полезни идиоти се присъединяват. И пак бройката е символична.

 16. 16 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 912 Любопитно

  активисти от атака и вмро протестират срещу собственото си правителство , наистина няма такава държава

 17. 17 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8694 Весело

  До коментар [#16] от "Stewie":

  Никой не ''протестира'' , само се събират - да се видят и да си поиграят!:)

  karabastun1@abv.bg
 18. 18 Профил на Tata Mata
  Tata Mata
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Поредните бутафорни протести на платени политически лекета. Няма да продължават дълго. Или зимата ще ги откаже или парите ще свършат.

 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3019 Весело

  До коментар [#8] от "majorman":

  под "но и на непопулярни, малко известни партийни фармации." имат предвид "ултранационалистическата партия "Възраждане"" , която ги отвя на избори печелейки субсидия

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3023 Весело

  До коментар [#6] от "НеКой":
  "Ако така разнищвахте и протестите на Протестна мрежа преди време, щях да ви кажа браво."

  Като ги гледам лидерите на протестна мрежа нито могат да се бият нито носят на бой. Някъде другаде трябва да им търсиш цаката.

  подпис
 21. 21 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5976 Любопитно

  Бисер Петното сега къде е ?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 22. 22 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  До коментар [#21] от "Незнайко в Слънчевия град":

  след запори и арести няма ресурс

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 23. 23 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Напълно дирижирани и измислени протести.
  Понеже не са истински, народни и т.н. тези “протести” са обречени.
  Няма значение дали Бойко ще подаде оставка, на следващите избори пак ГЕРБ ще са победители, защото повечето гласуващи не желаят БСП и ДПС на власт. А друга разумна алтернатива няма.
  Не бива един град като Варна, с 400 хил. граждани, да става заложник на 100 платени протестъри !

 24. 24 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Протести на поредните русофилски мутри, които тормозят България. Хора без работа получили по 50 лв, следствени бизнесмени, контрабандисти на цигари, крадци на ДДС и най-вероятно лилавите умно-красиви. Това е контингента. Нормалните хора работят и печелят пари по други начини.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 25. 25 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  Рубладжиите, мутрите и хайманите протестират.

 26. 26 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Един истински простест се познава от много далече. Тези са като зелените, събират се 100 човека да се видят.

 27. 27 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Това може би един от най-неадекватните протести с най-смешните протестиращи. Редно е авторът да опише и Кънчо Бонев в цялата му светлина, както е направил с останалите инициатори. И той не е по-малко престъпник и провокатор. Уволнен е дисциплинарно от Морско училище, заради злоупотреби. Осъден е и за клевета, като сам се е признал за виновен. Издържа се от жалби, съдебни дела и рекет, като заработва и от платени протести. Така че кликата, която се е събрала е много по-мръсна от описаното в статията.

 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8246 Неутрално

  Аз пък в няколко града видях интелигентни физиономии на млади хора, които искаха по-достоен живот, за да останат в България.

 29. 29 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 308 Гневно

  Когато се говори за протести срещу горивата задължително трябва да се спомене за монополиста Лукойл, който директно прокарва руска политика през цените на горивата. Ако не се каже това, то говорим празни приказки!

 30. 30 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Следното:нещата се степенуват. Тук няма значение някой харесва ли герб или не. Просто в момента те са атакувани. С некрасиви средства. “Майките”, дето я има, я няма една от тях, но профипротестърите са налице. Майките свършиха своето. Моите уважения. Исканите им бяха приети. Къде хукнаха някои си на техен гръб да свалят правителства? Горивата, все едно, че правителството определя цените им. Все едно да протестираш за това, че брадърите плащат по 300К на секс. Ами протестирайте пред шел, омв, лукойл, защо пред правителството? Тук става въпрос за следното: протестът като такъв се опорочава и изродява. Ползва се за съвсем други цели. Сега и герберасти, и противници, трябва да спрат това уродливо явление! Който иска да сваля герб, да го свали на избори! Който си въобразява, че може безнаказано да врещи и да блокира кръстовища, да отиде в панделата за дребно хулиганство. А който плаща, за да изкарва бити карти като уж протестиращи, да бъде криминализиран до дупка! Това и точно това е заплаха за националната сигурност! Като ми пееш, султано, кой ли те чува? Ще те чуят тогава, когато легализират този инструмент и започнат да палят размирици и цветни революции за собствен келепир, ама ще е късно!

  Мърфи е оптимист!
 31. 31 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#16] от "Stewie":

  Бивши,бе Стюи.Недоволни,че сега бившите им партии не са с БСП.

 32. 32 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#28] от "Роси":

  Изобщо не се и съмнявам, че така мислиш. Костадин все пак е и твой продукт.

 33. 33 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#28] от "Роси":
  Росито пак изби рибата. “Интелигентната физиономия” е субективно, а не правно понятие! Честните сини очи са задължителен реквизит на измамника!

  Мърфи е оптимист!
 34. 34 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Варна си е руска територия на практика. Там нищо не става без одобрението на руската мафия. Там да търсят проблемите на правителството, нещо Бойко да не се е сдърпал с тамошната групировка, знам ли...

 35. 35 Профил на wxb03357259
  wxb03357259
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#17] от "karabastun":

  И някой,друга снимка да си направят за "фейса"

 36. 36 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Общото за "протестите" във Варна - цитаделата на руската мафия в България, е финансирането идващо от кукловодите в Кремъл, за които въобще не е проблем да намери продажен варненски паламуд за зарибяване.

 37. 37 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Варненските са академици в сравнение с бургаските. Е това се казват истински протестиращи:

  https://m.flagman.bg/article/173636

  Чест прави на Дневник, че макар и с известно закъснение, но все пак реагираха.

 38. 38 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7330 Неутрално

  Някои викачи вдигат аларма и ги отразяват в медиите, горе долу това е протеста.

 39. 39 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 773 Неутрално

  До коментар [#34] от "Alex Prime":

  Това за руската територия мама докато дояхте кравите ли ти го разказа?

 40. 40 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  До коментар [#13] от "danielv":

  Протестите са смислени и реалистични.
  Вчера, един гражданин от Перник каза:
  " Искаме Народна власт! Да се чува гласА на народа!"
  Хората повече не могат да бъдат лъгани.
  Победа!
  !

 41. 41 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 715 Неутрално

  До коментар [#8] от "majorman":под "но и на непопулярни, малко известни партийни фармации." имат предвид "ултранационалистическата партия "Възраждане"" , която ги отвя на избори печелейки субсидия
  —цитат от коментар 19 на дерибеев


  Възраждане е фОрмация, в статията пише "фАрмация".

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 42. 42 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1107 Весело

  До коментар [#8] от "majorman":под "но и на непопулярни, малко известни партийни фармации." имат предвид "ултранационалистическата партия "Възраждане"" , която ги отвя на избори печелейки субсидия
  —цитат от коментар 19 на дерибеев


  По правилното е "ултрасоциалистическа" на Костя Копейкин

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на T
  T
  Рейтинг: 252 Неутрално

  за варненци само една дума ги оприличава най-добре- наивници! Това е най-мекия комплимент- то не бяха пирамиди, то не бяха дупки в площада! Ти им покажеш л..но и те си мислят че е шоколад!

 45. 45 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4307 Неутрално

  "Възраждане" не влезе в Народното събрание, но спечели близо 38 хил. гласа, което й осигури годишна субсидия от 415 хил. лв. Според изявление на Костадинов, направено скоро след това, тя трябваше да бъде дарена за опазване на паметници и обучение на деца на бесарабски българи. До момента обаче от името на партията подобни инициативи не са обявявани."  Ами друга инициатива имаше, и за нея беше упетребена целия първи транш от субсидията:

  https://www.dnes.bg/politika/2017/07/24/i-tova-se-sluchva-partiia-dari-subsidiiata-si-za-in-vitro.348238?fbclid=IwAR1cy4LZPOyjgLpcY151_FuQhN0VsIIucyorXJFolTYuYIoKeEhFn-CaClo

  Има и други, ама нали трябва да сме субективни...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 46. 46 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3251 Неутрално

  До коментар [#11] от "karabastun":

  Е... де. Ти пък? За какво им е на хората от други партии, да се намесват в отношенията между коалиционни партньори? :)))

  Бивш tww09306483.
 47. 47 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Много добре описани - муцуни от старите ленти:
  Кънчо Бонев - вечният протестиращ, самозванец от бутиково НПО;
  фалирал бизнесмен - протеже на Кирил Йорданов;
  близки до Алексей Петров мутри;
  НПО-та сателити на БСП и ДПС;
  Костадин Костадинов - псевдопатриот и политически номад!
  Ама направо да подава оставка Бойко и да им дава властта!

 48. 48 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#2] от "lone wolf":
  Постинг #30. С персонално посвещение.

  Мърфи е оптимист!
 49. 49 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Кои са в Бургас - Големият вожд се казва Мартин Пенчев – управител на едноличната фирма на общински съвет от БСП-Карнобат Господин Велев Русев.Русев е племенник на доскорошния зам.председател на ОбС Бургас от квотата на БСП Бенчо Бенчев.

 50. 50 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 312 Весело

  Варненските са академици в сравнение с бургаските. Е това се казват истински протестиращи: https://m.flagman.bg/article/173636 Чест прави на Дневник, че макар и с известно закъснение, но все пак реагираха.
  —цитат от коментар 37 на zle_platen_trol


  А пернишките видяхте ли? Ами активистката от Дупница с руското знаме и снимките на Путин в профила?
  Е, добрутро! А Костя Копейкин бил дарил част от субсидията, той само за идеята се борел... Грандиозно, генералния консул на РФ във Варна как ли се хили...
  Спас Спасов, поздравления. Нападаха Ви тук едни по повод умерената и разумна позиция за онова гадно убийство в Русе, дано сега схванат, че са сбъркали.

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 51. 51 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 312 Весело

  О, чета сега един по-горе, който твърди, че е дебил по повод автора на статията Спас Спасов, цитирам: "Същия Спас Спасов, който в услуга на Дж Пи Груп отвратително се подигра със смърта на Виктория..."
  Тцъ, някои не са схванали. Но щом така са се нарекли, кои сме ние, та да им противоречим?

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 52. 52 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3853 Весело

  " В учредителната платформа на партията "Федерация на свободните граждани" е записано, че нейна цел е провеждането на референдум за свикване на Велико народно събрание и "смяна на олигархичния политически модел на прехода с президентска република".

  Президентска република - мечтата на Кремъл: един силовик, дето е " от народа", мрази " политиците" и плюе ежедневно държавата, която му плаща заплата да я представлява ! Много плоско, а и вече хората не се връзват на това !

 53. 53 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#48] от "султана глаушева":

  На 200% процента съм съгласен с вашият коментар!
  Толкова пресолена манджа, и лошото е че не се усещат!
  Аз нито съм гласувал за ГЕРБ или т.н. "Патриоти", но не съм съгласен с пренареждане на нещата по тоя начин!
  От кого? От шепа кресльовци и лумпени?
  Исканията им са на анархисти!

  Да разлая троловете!!
 54. 54 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4307 Неутрално

  " Според изявление на Костадинов, направено скоро след това, тя трябваше да бъде дарена за опазване на паметници и обучение на деца на бесарабски българи. До момента обаче от името на партията подобни инициативи не са обявявани."


  Политическа партия „Възраждане“ дари 6000 лв за изграждането на мемориална „Стена на славата“ на 31-ви пехотен Силистренски полк. Средствата ще достигнат до комитета, инициирал проекта...  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 55. 55 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#53] от "lone wolf":
  Именно. Винаги съм на страната на нападаните. Само, моля те, не обиждай анархистите. Точно в момента се занимавам с историята и теорията на това движение и ми харесва все повече и повече. Лумпен и анархист са коренно противоположни бири!

  Мърфи е оптимист!
 56. 56 Профил на Димо Дренчев
  Димо Дренчев
  Рейтинг: 18 Любопитно

  Какво значи "ултранационалистическа" ? И защо Възраждане е обявена като такава партия? Лошо ли е това според спонсорите на Капитал от Америка за България?

 57. 57 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Нещо май Корни и компания пак не го доизмислиха нещо.

 58. 58 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5101 Неутрално

  До коментар [#24] от "Български патриот":

  И Костя Копейкин.

  Gunter glieben glauchen globen
 59. 59 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5101 Неутрално

  До коментар [#56] от "Димо Дренчев":

  Лошо е, че начело на партията седи индивид с име Костя Копейкин.

  Gunter glieben glauchen globen
 60. 60 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Чакаме нови репресии срещу "критикуващата властта" медия

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 61. 61 Профил на Димо Дренчев
  Димо Дренчев
  Рейтинг: 18 Неутрално

  До коментар [#59] от "Alarmstufe: Rot":

  Човека се нарича Костадин Костадинов. Защо изданията на Прокопиев му измислиха този прякор едва ли могат да се аргументират.

 62. 62 Профил на Анонимен7
  Анонимен7
  Рейтинг: 321 Неутрално

  Явно никой от "Възраждане" не чете Дневник, затова ще трябва симпатизантите да борим този донос:

  Т.нар. "Костя Копейкин" - макар че този прякор е навярно измислен от самия "журналист" и само той си го знае и популяризира - е автор на най-популярния български учебник "Родинознание", който продължава да се разпространява безплатно и в момента е стигнал тираж близо 600 000 бройки. Значи, 1 лев да струваше, Костадинов щеше да е направил рублите. А той е тръгнал да го раздава безплатно.

  "Участвал в бой с Марешки" е абсолютна инсинуация, доколкото съм запознат. В момента Костадинов съди Марешки за нападение с цел телесна повреда и само имунитета на дупетата засега го спасява от съдебното преследване.

  Възраждане е единствената партия, подкрепила протеста на майките, което е направено със специално подписан доста по-рано тази година меморандум.

  За даряването на субсидията няма какво да се говори - който иска може да проучи. Все пак статуквото си има прокуратура, която само чака някой от противниците му да стъпи накриво

 63. 63 Профил на Kiril Manilov
  Kiril Manilov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Честно казано, не очаквах, че медия като "Дневник" ще падне на такова махленско ниво. Пишат за Костадин Костадинов с прякор, който всъщност нито един път не е срещан в коментарите, но понеже никой няма да проверява твърденията им и затова свободно пишат измислици. Но второто нещо е повече от жалко, защото то беше отразявано в много медии, включително в бТВ - а именно дарението на субсидията. Може би "Дневник" мислят, че ние не четем други медии и няма откъде да проверим. Жалко е за вас и за авторът на статията, защото излиза, че той е недобре информиран, а ако е така - от къде на къде той ще ни казва, кой кой бил в тези протести. А и честно казано, има толкова много недоволни хора, че утре и някой с Мерцедес да дойде да протестира, тогава какво - ще го изгоним ли, ами че и той е недоволен от нещо и той има право да протестира.

 64. 64 Профил на ЗиленЗадколисенОлегархСпуредГусинДайнов
  ЗиленЗадколисенОлегархСпуредГусинДайнов
  Рейтинг: 253 Неутрално

  До коментар [#62] от "Анонимен7":

  Смея да не се съглася. Този "учебник" не е учебник, а книга. По него не се преподава в нито едно училище. А да и не го раздават безплатно. Раздават го срещу подпис за нещо си. Не си спомнян какво беше. Срещу влизане на кочинката ни в еврозоната или за излизането на кочинката ни от НАТО. Едно от двете.

 65. 65 Профил на ЗиленЗадколисенОлегархСпуредГусинДайнов
  ЗиленЗадколисенОлегархСпуредГусинДайнов
  Рейтинг: 253 Неутрално

  До коментар [#55] от "султана глаушева":

  Ами добре дошла на кораба. ( - :

 66. 66 Профил на Анонимен7
  Анонимен7
  Рейтинг: 321 Неутрално

  До коментар [#63] от "Kiril Manilov":

  Днес Коцето беше публикувал в профила си във Фейсбук тази статия и отказа да я коментира по същество, с пълно право и открита насмешка, именно поради причините, които очевидно добре информираните и сравнително безпристрастни хора в тази държава знаем. Единственото, което спомена беше, че явно са стари познайници с въпросния "репортер", който, оказва се, е пуснал жалба в Прокуратурата, заради негова (на Костадинов) статия. Жалба, която очевидно е невъзможно да се придвижи в съда, затова е поставена "на трупчета" от близо 4 гонини и "Копейкин" чака с нетърпение съдът да откаже да я разглежда, за да заведе и спечели своето собствено дело.... Също коментира и подхода и пристрастията на Дневник, които обаче няма да цитирам тук :)

 67. 67 Профил на Анонимен7
  Анонимен7
  Рейтинг: 321 Неутрално

  До коментар [#64] от "ЗиленЗадколисенОлегархСпуредГусинДайнов":

  Това за подписа не го знам и не ми се вярва, честно казано.
  Аз лично си го изтеглих без да се налага да подписвам някъде, не знам нито един познат да се е подписвал срещу хартиено копие.
  Естествено, че е учебник (в смисъла на учебниците, по които се учи в университетите) и е съвсем естествено уж НИТО ЕДНО училище в България да не учи по него. Много ясно - в официалната програма на образователното министерство историята се учи според каноните на Отровено общество, а не на чистата българска историческа мисъл.
  Но не става дума само за историята. Достатъчно е да потърсите в интернет "безумия в българските учебници" - сигурен съм, че ще се намери достатъчно убедителен - и стряскащ- материал. Аз поне виждам такива почти ежедневно във фейсбук, например "Отдолу иде джип Мицубиши" в учебника мисля по пеене.

  "Родинознание" е изключително популяран учебник сред бесарабските българи и доколкото знам много училища в Украйна и Молдова го използват.

 68. 68 Профил на Анонимен7
  Анонимен7
  Рейтинг: 321 Неутрално

  До коментар [#64] от "ЗиленЗадколисенОлегархСпуредГусинДайнов":

  За ваше улеснение потърсих в интернет и наистина намерих статия, разкриваща какви точно са стандартите на Министерството на образованието на Република България. Сайтът може да изглежда жълт, но все пак прочетете текста.

  https://istinskiistorii.com/смайващи-безумия-от-българските-учеб/

 69. 69 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5101 Неутрално

  До коментар [#61] от "Димо Дренчев":

  Не е измислено от Прокопиев, а от съгражданите му. Явно има защо.

  Gunter glieben glauchen globen
 70. 70 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5101 Неутрално

  Активирането на троловете в кръгова отбрана на Костя Копейкин доказва верността на написаното в статията.

  Gunter glieben glauchen globen
 71. 71 Профил на angelkova
  angelkova
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Интересно ми е да попитам този "журналист" платен ли е или просто некомпетентен и неспособен да извърши журналистическо проучване. Трудно ми е да преценя и кое от двете е по - жалко.

 72. 72 Профил на ЗиленЗадколисенОлегархСпуредГусинДайнов
  ЗиленЗадколисенОлегархСпуредГусинДайнов
  Рейтинг: 253 Неутрално

  До коментар [#68] от "Анонимен7":

  Не се занимавам с МОН. Твърде елементарни са. Твърде закостенели са. Твърде неотворени за външни идеи и т.н. и т.н.
  "Учебника" на уважаемия псевдо патрЕот е горе долу на същото ниво. Също така не е за университет, а по точно за промиване главите на малки деца.
  Прочетох го внимателно и ми идва твърде националистичен. Живеем в 2018г. в глобалното село. Трябва да престанем да се затваряме и обграждаме с идеи колко сме БИЛИ велики. Трябва децата да гледат в бъдещето, а не в миналото. Не казвам, че не трябва д апознават историята на народа си, но "учебника" на уважаемия псевдо патрЕот е крачка в грешната посока, отколкото в правилната и това какво трябва да е образованието.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK