Борисов при Слави Трифонов: Няма намеса на властта в медиите, има автоцензура

Борисов при Слави Трифонов: Няма намеса на властта в медиите, има автоцензура

© Георги КожухаровСвободата на медиите е свързана с управляващите, а при нас е точно обратното - автоцензура", каза премиерът Бойко Борисов тази вечер в интервю за "Шоуто на Слави" по Би Ти Ви. Той гостува за първи път в предаването в качеството си на премиер. Последната му появи в шоуто беше като главен секретар на МВР.


Борисов неочаквано (за отношенията му с Трифонов - вижте карето в края на текста) прие отправената миналата седмица покана да участва в "Шоуто на Слави". Това беше първият от поредица разговори. Следват с главния прокурор, омбудсмана и председателя на парламента. Президентът отказа да се включи.

В началото на интервюто, в което Слави Трифонов само четеше въпросите и изглеждаше малко безучастен, той уточни, че в предаването са получени над 5000 питания от зрители към министър-председателя, като са били подбрани най-интересните от тях. Преди да започне с отговорите, Борисов поиска уточнение дали разговаря с журналист, или с лидер на партия. "Аз не съм дори журналист, а телевизионен водещ", уточни Трифонов.

По-късно в разговора на въпрос за свободата на медиите Борисов повтори тезата си, развита в неговото телевизионно интервю през миналата седмица, че цензура от правителството няма и това се доказва от факта, че постоянно има негови карикатури и анализи с критики към правителството. "Кукли сте правили с мене, шаржове, на маймуна сте ме правили в това студио, има ли натиск върху вас", попита премиерът.


Той посочи, че всеки олигарх си прави медиа, за да каже, че го атакуват заради нея. Някои медии пък атакували правителството, а други - прокуратурата. Що се отнася до медиите на Делян Пеевски, Борисов знаел, че той е собственик на "Монитор", "Телеграф" и едни спортен вестник и има 5% дял т.е. останалите медии били притежание на други.
На въпрос за подкрепата на депутатите на ГЕРБ на закона на Пеевски за медиите, Борисов обяви, че този закон е бил подкрепен от всички парламентарни групи. "Никой няма претенции към него, защото той изсветлява собствеността на медиите", каза още премиерът.


Когато не искаш да добиваш, ще има високи цени на горивата


Когато не искаш да добиваш, а имаш огромни залежи от шистов газ, газ и петрол, цените на горивата ще са високи, тази теза разви Борисов в отговор на въпрос за цените на горивата. Той не пропусна да отбележи, че шистов газ е мръсна дума в България, докато в САЩ се добива, като протести спрели и добива на обикновен газ в Добруджа.


Така останало само търсенето на петрол в акваторията на Черно море. Според Борисов, ако се оправдаят очакванията за количествата в проучваните райони, въпросът с цената на горивата няма да стои.


Премиерът не се съгласи с мнението на зрител, задал въпрос за цените на горивата, че има монопол на доставките на "Лукойл", като посочи, че ако на веригите бензиностанции им е по-изгодно, те биха могли да зареждат от Гърция или Румъния. "Има бензиностанции от различни вериги, никой не ги кара да купуват от "Лукойл", ако това е монопол, обвиняваме веригите, трябва да сме внимателни с тези неща", допълни той. В отговор на друг въпрос, Бойко Борисов каза, че Валентин Златев е започнал бизнеса си много преди той да започне да се занимава с политика и продажбата на "Нетфохим" също била станала по време на друго управление (бел.ред. - премиерът не го назова, но насочи към правителството на Костов - 1999г.)


Борисов при Слави Трифонов: Няма намеса на властта в медиите, има автоцензура


"Несправедлив е въпросът дали сме в играта с обществените поръчки", каза Борисов в отговор на друг въпрос. Към "Джи Пи Груп" има обвинения, допълни той.


На въпрос, защо държавата не е предприела нищо, срещу концесионера на ски зоната на Банско "Юлен", Борисов пък обяви, че са предприети всички възможни действия. "Сигналите, които получих от зелените, съм ги пратил към прокуратурата", каза Борисов и обясни, че главният прокурор, който ще гостува в предаването може да отговори.


Пак ще предложи намаляване на субсидиите на партиите


"Мога да поема ангажимент и ще предложа намаляване на субсидиите на партиите", заяви Борисов в отговор на въпрос. Той обаче изрази притеснение, че така те могат да попаднат в ръцете на олигарси.


Борисов припомни, че след като на референдума, организиран от "Шоуто на Слави", се поиска преразглеждане на размера на сумата, получавана за всеки глас на избори, ГЕРБ са предложили намаляване на парите, но парламентът не е приел проектозакона.


По повод друг въпрос от референдума – за машинното и електронно гласуване, премиерът каза, че ГЕРБ е за машинното, но не и за електронното, защото при него не може да се гарантира сигурността.


"Българският народ иска електронно гласуване, ама хакерите като подредят изборите, ще се чудим какво да правим. Със злоба го казвам - имаме най-добрите хакери в света. Милиарди струва защитата на системата", поясни Бойко Борисов. Той все пак допълни, че въпреки това темата може да се дебатира в парламента, и обществото.


Не Орешарски е виновен за КТБ, а БСП


"Не може само Орешарски да е виновен за КТБ. Това е мандатът на БСП, не може той да им опира пешкира", каза Борисов в отговор на друг въпрос. До сега той винаги посочваше като основен виновник бившият премиер.


Попитан от зрител, защо активите на КТБ са се увеличили от 2 на 5 млрд. лв., през първите два мандата от неговото управление, Борисов отговори: "Всички банки растяха тогава. Поетапно намалявахме парите" и заяви, че банката била стабилна. Той посъветва Слави Трифонов да пита някой от БСП за фалита на КТБ, защото когато банката е фалирала, ГЕРБ са били опозиция.


Участвам в парламента, когато трябва


На въпрос, защо не показва уважение в парламента и не присъства на неговите заседания, когато се решават важни въпроси, Борисов каза, че участва в парламента, когато има питане към него и "когато трябва".


Борисов при Слави Трифонов: Няма намеса на властта в медиите, има автоцензура


"Днес (при гласуването на новия вицепремиер, на мястото на Валери Симеонов, б.а.) нямаше такава нужда, защото вицепремиерът, който се избра, е от обединени патриоти и правилно предложението го представи Красимир Каракачанов. Не ходя често, защото се използва моето присъствие, да се говорят небивалици", допълни Борисов.


Невинаги като лидер надделявам над партията


Невинаги един партиен лидер може да надделее, когато партията каже не, с тези думи Борисов обясни връщането на Теменужка Петкова на поста министър на енергетиката, след нейната оставка, покрай скандала с искането на Гинка Върбакова да купи ЧЕЗ и на депутата Делян Добрев, след като също поиска да се оттегли. Премиерът допълни, че е срещнал сериозна съпротива, защото това били добри експерти.


На забележката от Слави Трифонов, че той не е от лидерите, който не може да наложи мнението си, Борисов посочи, че в ГЕРБ сега има демокрация. "Преди 10 години партията беше една, преди пет друга, всичко се развива", допълни той.


Борисов търси подкрепа за АЕЦ "Белене" като балкански проект


"Водих разговори с премиерите на Черна гора, Сърбия и Македония, да направим АЕЦ "Белене" балкански проект. Чакам да ми отговорят", каза Борисов в отговор на друг въпрос.


Попитан защо се говори за възобновяване на проекта, той обясни, че това се прави, защото арбитражният съд в Париж е решил да се платят реакторите на Русия и България сега има два реактора, който "стоят на брега на Дунав". "Никой не ги иска, водихме преговори с Иран, но там сега има санкции. Така ли да стоят, завити с найлони, или да ги използваме. Търсим инвеститори без да даваме държавна гаранция", каза още премиерът.


Минути за самореклама


В края на разговора Борисов поиска "няколко секунди за реклама", в които повтори успехите на правителството в борбата с контрабандата, повишаването на доходите, увеличаването на фискалния резерв, намаляването на външния дълг, като процент от БВП и т.н. Той изрази и съжаление, че правителствата преди тези на ГЕРБ не са продали завод "Мадара" в Шумен на "Фолксваген груп", а заводът за автобуси в Ботевград е бил оставен да бъде разграбен.


Борисов при Слави Трифонов: Няма намеса на властта в медиите, има автоцензура


В края на разговора, Слави Трифонов уточни, че много въпроси са останали незададени, заради ограниченото време, на което Борисов, явно доволен от общата атмосфера по време на разговора, отговори: "Ами поканете ме пак. Няма въпроси, на които да не мога да отговора".


Любов и омраза - отношенията на Борисов и Трифонов през годините Отношенията между Трифонов и Борисов са изострени от години. Във времето, когато Борисов беше главен секретар на МВР и кмет на София, двамата демонстрираха много близко приятелство, а водещият разказваше как прекарват заедно свободното си време и си гостуват един на друг. През 2010 г. в "Шоуто на Слави" започнаха сатирични скечове с главен герой Борисов (по това време вече премиер), а в отговор Борисов обяви, че водещият е искал да получи влияние в управляващата партия ГЕРБ и помощ да строи на парцел в София, отреден за градинка. Трифонов отрече в шоуто си и заплаши със съд. По същото време министър-председателят обясняваше "съжалявам, аз го харесвам, бяхме приятели, но без никакъв повод се настрои максимално остро".


В ролята на премиер Борисов никога не е гостувал в предаването на Трифонов, а в последните осем години двамата периодично си разменят остри реплики през медиите, като няма информация дали са общували извън светлините на прожекторите.


В автобиографичната си книга "За мен е чест", излязла в края на 2015 г., Трифонов разказа за Борисов и първото му гостуване в шоуто като главен секретар - "стана ми симпатичен, защото беше абсолютно несъпоставим с политическата класа. Като пъпка върху женски задник". После припомня, че са били приятели, но и че вече не са след обвиненията на премиера. За развитието му като политик пише, че "Борисов видимо беше симпатичен на аудиторията, защото беше нестандартен, харизматичен. Да - малко мутренски образ. Малко примитивен, първосигнален - като Тодор Живков. Но с усет. Беше забавен, с чувство за хумор".


Напрежението помежду им продължи да се покачва и през миналата година, когато Трифонов стана много активен с кампанията си за референдум за смяна на партийната система. Той обаче не събра нужния брой гласове, за да бъде задължителен за депутатите. Последва протест на водещия пред парламента, прекратен след като ГЕРБ внесе законопроект за подобни промени. Те не бяха подкрепени на първо четене. Трифонов продължи да пише открити писма до депутатите, едно от които дори стана повод за сваляне на епизод от шоуто от ефир.


През есента на 2017 г. Борисов пожела успех на Трифонов с политическия му проект. Водещият винаги е отричал влизане в политиката, но по същото време обяви, че започва да търси "талантливи, квалифицирани и морални българи", които могат да управляват страната. Кастинг се проведе на два пъти през тази година, а на финала му така и не се разбра какво ще последва.

Коментари (249)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Борисов се представи добре за голяма мъка на водещия.

 2. 2 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  "Кукли сте правили с мене, шаршове, на маймуна сте ме правили в това студио, има ли натиск върху вас"
  -----
  Не гледам телевизия, но ми е интересно какво е отговорил Слави на този въпрос.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 3. 3 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Трифонов не е дори на нивото на Борисов.

 4. 4 Профил на tgapple
  tgapple
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Костов е виновен за горивата, не го ли разбрахте ?

 5. 5 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  До коментар [#2] от "clarkv622":

  Ми общо взето нищо :D

 6. 6 Профил на bahurat
  bahurat
  Рейтинг: 457 Неутрално

  БХ е във форма.
  успя да ограничи щетите от последните дни.
  а за Глави нямам думи, жалка история.

 7. 7 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2985 Неутрално

  До коментар [#2] от "clarkv622":


  "Кукли сте правили с мене, шаршове, на маймуна сте ме правили в това студио, има ли натиск върху вас"-----Не гледам телевизия, но ми е интересно какво е отговорил Слави на този въпрос.
  —цитат от коментар 2 на clarkv622


  Не отговори нищо, както и на повечето отговори на Бойко. И аз не го гледам, ама бях при приятели, които пуснаха телевизора специално за този сеир, за който дори не бях чул, че ще се състои.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Весело

  "Премиерът не се съгласи с мнението на зрител, задал въпрос за цените на горивата, че има монопол на доставките на "Лукойл", като посочи, че ако на веригите бензиностанции им е по-изгодно, те биха могли да зареждат от Гърция или Румъния. "Има бензиностанции от различни вериги, никой не ги кара да купуват от "Лукойл", ако това е монопол, обвиняваме веригите, трябва да сме внимателни с тези неща", допълни той. "

  Ми то точно това е потвърждение, че има момопол - всичко в държавата работи за един единствен играч, а ти ако не си доволен - оправяй се на много по - висока цена....

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1402 Весело

  Борисов се представи добре за голяма мъка на водещия.
  —цитат от коментар 1 на blagoj


  мъка не ами... Славчо задава "зрителски" въпроси, дедко вади листи с отговорите хахах

 11. 11 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Има високи цени на горивата заради липсата на конкуренция на пазара за което са виновни именно ГЕРБ които прокараха закона за горивата които отстрани малките доставчици. Когато няма конкуренция има монопол, затова цените са високи.

  Самоцензура има но и за това са виновни ГЕРБ и останалите които прокарват закони които правят медиите завсими от тях, примерно закона за обществената информация е такъв, също така липсата на добре работеща съдебна система. Примерно в Бургас един мафиот осъди местна журналистка за ''клевета и накърняване на достонството'' за това че тя е публикувата негово изказване и го била обвинила в нещо. То на това му викат разследваща журналистика, но с подобни закони тя става невъзможна.

 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Весело

  " На въпрос за подкрепата на депутатите на ГЕРБ на закона на Пеевски, Борисов обяви, че този закон е бил подкрепен от всички парламентарни групи. "Никой няма претенции към него, защото той изсветлява собствеността на медиите", каза още премиерът."

  А кой да му се противопостави ? БСП ? ДПС ? Атака - руски проект у нас ? Воля на Марешки ? Това ли ви е аргумента: всички дружно го подкрепихме, следователно той бил добър закон.....Прах в очите на цялото общество !

 13. 13 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3126 Неутрално

  Трифонов не е дори на нивото на Борисов.
  —цитат от коментар 3 на vzt34526152


  Те и двамата са еманация на посткомунистическата простащина в България.

  Пазете се от доносника vesolr
 14. 14 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1402 Весело

  Костов е виновен за горивата, не го ли разбрахте ?
  —цитат от коментар 4 на tgapple


  и за медийте, и за медийте... не се правете че не помните 17-та година войната

 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Любопитно

  " Той посочи, че всеки олигарх си прави медия, за да каже, че го атакуват заради нея. Медиите пък атакували правителството и прокуратурата."

  А защо изобщо има олигарси у нас ? Откъде се появиха те и как направиха милиарди в тая бедна държава на опашката на ЕС ? Правителството подкрепи ли Цеко за Пирин ? А Лукойл ? А Гергов ? ......
  Отговорите на премиера предполагат убидно ниско ниво на слушателска аудитория. Те оправдават всички престъпления в обществото ни на най - високо ниво !

 16. 16 Профил на equity
  equity
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Говореха за "монопол" при горивата, а всъщност искаха да коментират "картел". Или бяха притеснени от това, че дълго не са се виждали или толкова си могат. ББ се представи повече от добре тази вечер за изумление на водещия и на каквото не можеше да отговори, го прехвърли на финансовия министър и на гл. прокурор.

 17. 17 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Учиндолския беше зле с формулировките и отговорите и изгуби по точки. Нито шоу, нито интервю. Пълен слабак. За какво изобщо се напъва да го покани? Да му повторят ежедневните клишета на живо а той да стои с изражение като върху тоалетна чиния.

 18. 18 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  Би трябвало да го пита защо заметоха под килима и мажоритарната избирателна система, но изглежда и Трифонов вече е останал без стимули ( разнообразни ) да променя политическата система.

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Весело

  До коментар [#1] от "blagoj":

  "Борисов се представи добре за голяма мъка на водещия."

  Представям си каква алтернатива на цялата политическа класа бил Слави Трифонов ! Хубаво да лъсне за тия, които очакват някаква промяна в политиката по линия на шоумена.....

 20. 20 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Трифонов все повече се излага, снощи поне Борисов спаси бТВ да не са тотателен провал.

 21. 21 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 557 Неутрално

  точно тоя зтвори пред очите ми три гледани телевизии , ЕЙ ТАКА ЗА НИЩО!!! СЛАВИ БЕШЕ В ПОЗИЦИЯТА НА ОНИЯ КОБРИ ДЕТО ГИ УСПИВАТ ЗМИЕУКРОТИТЕЛИТЕ С НЕКВИ ЗУРЛИ , И НА КОИТО БЕХА ИМ ИЗВАДЕНИ ОТРОВНИТЕ ЗЪБКИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ДА НЕМА ИЗНЕНАДИ

 22. 22 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Три закона променихте, за да наложите запор на Прокопиев. И на всички гласувания партиите от кръга #КОЙ, тоест ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП гласуваха синхронно като швейцарски часовници

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Единият се правеше на ударен, докато чете въпроси от листче, а другият докато им отговаря. Фундаментален спектакъл, за 60 мин. ти става ясно защо България е последна дупка на кавала

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 25. 25 Профил на Йосиф Давидович
  Йосиф Давидович
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Много лоша работа от Слави Трифонов-държа се по сервилно и от Хекимян. Дългият не беше поготвен да навлиза дълбоко в темите и да задълбава в проблемите- например за въпроса за дълга- някой от екипа му трябваше да си направи труда и да провери истинските данни за юни 2009 3.9млревро и сегашния от12.5млрд евро +2млрд дълг на банката за развитие +3-4 млрд общински дълг +0коло 1млрд евро държавно гарантиран +6-7 млрд дълг на Нек ит.н Общо са над 37 млрд лева или около35% от БВП по днешни цени срещу около 15% през 2009. БХ откровенно излъга за размера на дълга като каза че е 20% от БВП, а жсъщност само държавните заеми и облигации са 12.5 млрд евро или 22% от прогнозния за 2018 БВП. БХ излъга като дърт циганин, дългия се направи на неразбрал или неподотвен при все че той задава въпросите пази си хляба...

  Ушёл великий баритон, Могучий голос, узнаваем, Народный наш певец Кобзон - Сердечен и неподражаем.
 26. 26 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Един чалгаджия пита една мутра, как стоят нещата в БГ.
  Нямам телевизия, но само физионмиите са ми достатъчни.

 27. 27 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  Мамин убавец, всички други му виновни, само той целия в бяло. Боце накрая ще се сгромоляса по-зле и от дедо Цар.

 28. 28 Профил на bahurat
  bahurat
  Рейтинг: 457 Неутрално

  чухте ли, че на естонците им разбили картите за идентификация.

  намерехме си алиби - Кибер сигурността.

  електронно гласуване няма да видим следващите 30 години.

 29. 29 Профил на krokodil5
  krokodil5
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#1] от "blagoj":

  Учуден бях и аз, но наистина беше така, учудващо адекватен. А конкретно за медиите също съм съгласен, не знам къде я видяха тая цензура.

 30. 30 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Това гостуване сякаш бе умишлено организирано, за да блесне тиквата.
  Ако ли пък е било истинско, плешивеца е по-зле и от него. Което е доста трудно постижимо принципно...

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 31. 31 Профил на Mai-ski_17.
  Mai-ski_17.
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Малеееей!
  Двете БГ-та се събраха на лаф.
  Очакваме супер БГ-та от БСП и ДПС да оформят квартета.

  БГ=Бай Ганьо.

  Аз съм за реалистично гледане на проблемите. Без политика.
 32. 32 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2060 Разстроено

  Костов е виновен за горивата, не го ли разбрахте ?
  —цитат от коментар 4 на tgapple


  За всичко има виновни, но г-н Борисов не е сред тях... Дори за корупцията при държаваните поръчки, по времето когато той бе премиер.

 33. 33 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Мъката по форумите е оправдана.
  Радев и Курнелия нямат шанс.

  Плачете, деца.

 34. 34 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  аз не забелязах разлика между водещия и премиера - и двамата имат подобно поведение, маниери, изказ, интелект, дори визия, разликата е, че единият ни управлява. Борисов е Трифонов с власт. явно като народ толкова си можем.

  Истината ни прави свободни.
 35. 35 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  Титанът г-н Борисов, срещу джуджето г-н Слави. Пълно превъзходство.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 36. 36 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2060 Разстроено

  Би трябвало да го пита защо заметоха под килима и мажоритарната избирателна система
  —цитат от коментар 18 на dorn


  Всъщност г-н Борисов веднага ще се съгласи с идеята за мажоритарната избирателна система. Партията му вероятно ще има още повече депутатски места ако продължава да получава същия брой гласове на изборите. Вижте как Орбан промени избирателната система в Унгария през 2010 г.: през 2014 г. Fidesz спечели едва 44.87% от гласовете, но получи 66.83% от депутатските места, с което Орбан може да си прави каквото намери за добре.

 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5027 Неутрално

  До коментар [#36] от "plamen_b":

  Да сравняваш бойкото с Орбан е нелепо - като да сравняваш Банкя с Париж.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на bahurat
  bahurat
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Всъщност г-н Борисов веднага ще се съгласи с идеята за мажоритарната избирателна система. Партията му вероятно ще има още повече депутатски места ако продължава да получава същия брой гласове на изборите.
  —цитат от коментар 36 на plamen_b


  Не вероятно, а със сигурност ГЕРП ще спечели абсолютно мнозинство, близко до квалифицирано, ако се въведе мажоритарна система.
  Навремето чугунените глави от БСП, като управляващи вкараха 30 мажоритарни района с надеждата, че ще спечелят преднина и ГЕРП спечели в 25, 4 ДПС и ЕДИН БСП.
  Математиката е сложна наука, не е за всеки и за такива като Глави дава неочаквани резултати.
  За любителите на мажоритарната система, състава на парламента ще бъде 50+ ГЕРП, малко БСП, малко ДПС и няколко популистки радикала.

 39. 39 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4083 Весело

  Свободна преса и журналисти няма в България освен няколко изключения,свободните медии са ключова предпоставка на гражданското общество!
  Но то какво ли има в България за да мечтаем и за свободна преса?

  klimentm
 40. 40 Профил на Mai-ski_17.
  Mai-ski_17.
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Айкюто на Борисов е същото като на Трифонов, но е с 1% по-високо от това на Тръмп и с 1.5% по-високо от това на Путин.

  Аз съм за реалистично гледане на проблемите. Без политика.
 41. 41 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  Притоплени манджи и клишета.
  Да не забравяме, Слави е шоумен, музикант и бизнесмен, а не журналист, който да притисне Борисов с въпроси в ъгъла, а премиерът е твърде опитен.
  За мен големите въпроси не бяха зададени
  - как да се спре демографската катастрофа
  - как да ограничим корупцията и пилеенето на държавни средства
  - как да имаме работещи институции
  - как да възстановим здравеопазването и образованието
  - как България да има ускорен икономически растеж и да напусне последното място в ЕС

 42. 42 Профил на bahurat
  bahurat
  Рейтинг: 457 Неутрално

  За мен големите въпроси не бяха зададени
  —цитат от коментар 41 на boevbisser


  Кой да ги зададе тези въпроси, като имаш предвид нивото на Глави и компания?

  този тип е доста вреден за обществото, защото чалгаризира народа всяка вечер с мажоритарни избори и субсидии на партии.
  да си гледа шоуто и музиката.
  но поръчките от почетния председател трябва да се изпълняват, иначе си аут от играта. така е научен през всичките тези години.

 43. 43 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  До коментар [#42] от "bahurat":

  Аз пък не намирам Слави за вреден за обществото, до снощи не го бях гледал от години, който като мене не го предпочита - превключва канала, а щом шоуто толкова години се излъчва - значи това се харесва.
  Как референдумът чалгизира обществото и какви поръчки на почетния председател изпълнява пък сигурно само на теб ти е ясно.

 44. 44 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  До коментар [#37] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Прав си, Будапеща по-прилича на Париж от Банкя, че и от София дори.
  Но мисля, че Борисов лекинко завижда на Орбан, особено за икономическите показатели, инвестициите и стандарта на живот, но няма неговият капацитет, уви.
  Аз лично не харесвам и двамата, предпочитам да се концентрирам върху икономически показатели. А там сравненията никак, ама никак не са в наша полза.

 45. 45 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Интервюто беше на нивото на народа, няма какво да се лъжем. Тъпи въпроси, зададени от тъп водещ към тъп събеседник. Резултата? Ами разбира се, тъпо интервю, обида за всеки зрител с дори базови претенции.

 46. 46 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  До коментар [#45] от "zle_platen_trol":

  точно, уви.

 47. 47 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Айкюто на Борисов е същото като на Трифонов, но е с 1% по-високо от това на Тръмп и с 1.5% по-високо от това на Путин.
  —цитат от коментар 40 на Mai-ski_17.


  Давай, промени всичко без политика(според подписа ти, парламентарно представяне имам предвид). Искам да го видя, защото някои хора го направиха, но не с врякане по медиите, а с технологии, защото всяко ченге го е страх да ти посегне на открито, защото може да го снима сателит, защото някой твой приятел може да го снима и записва и ......

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 48. 48 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Айкюто на Борисов е същото като на Трифонов, но е с 1% по-високо от това на Тръмп и с 1.5% по-високо от това на Путин.
  —цитат от коментар 40 на Mai-ski_17.


  И да ме извинява Бойко, но защото съм "педераст"(като по-умен, според него) си спомням едни негови записи, за които по-добре да не споменавам. Каквото било ........всичко се променя :)

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 49. 49 Профил на ddemi
  ddemi
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Дългия можеше да захапе байХой със свои въпроси, но идеята беше граждани да задават въпроси от студиото на дългия. Мачът щеше да бъде различен ако въпросите не бяха от случайни граждани а от комитите на дългия. Все едно случаен гражданин да постави натясно лекар с медицински въпрос, примерно за диабета или за Алцхаймер. Сигурен съм, че байХой ще откаже подобно предаване с комитите на дългия, защото тогава ще стане за смях и на овцете. Има документални записи: ало Ваньо и ти си го избра, има нахлуване на байХой във ВСС за да покаже на Панов кой води влака, има мачле на байХой когато комунистическите чугуни смачкаха тогавашния му министър Христо Иванов. Кое от изброените е пример за демокрация? Данчо Ментата праща много поздрави на Ани Цолова от Ахмак Доган и след седмица на Цолова ѝ бият шута; това ли е свободата на медиите?

 50. 50 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Интервюто беше на нивото на народа, няма какво да се лъжем. Тъпи въпроси, зададени от тъп водещ към тъп събеседник. Резултата? Ами разбира се, тъпо интервю, обида за всеки зрител с дори базови претенции.
  —цитат от коментар 45 на zle_platen_trol


  Кой е тъп и кой остър е доста сложен въпрос, тъй като Борисов може да влезе и в учебници по история , ако оцелее държавата. Управляваше в кризи и войни и то много сериозни. А някои, които се мислят за много умни и превъзходни?

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 51. 51 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Дългия можеше да захапе байХой със свои въпроси, но идеята беше граждани да задават въпроси от студиото на дългия. Мачът щеше да бъде различен ако въпросите не бяха от случайни граждани а от комитите на дългия. Все едно случаен гражданин да постави натясно лекар с медицински въпрос, примерно за диабета или за Алцхаймер. Сигурен съм, че байХой ще откаже подобно предаване с комитите на дългия, защото тогава ще стане за смях и на овцете. Има документални записи: ало Ваньо и ти си го избра, има нахлуване на байХой във ВСС за да покаже на Панов кой води влака, има мачле на байХой когато комунистическите чугуни смачкаха тогавашния му министър Христо Иванов. Кое от изброените е пример за демокрация? Данчо Ментата праща много поздрави на Ани Цолова от Ахмак Доган и след седмица на Цолова ѝ бият шута; това ли е свободата на медиите?
  —цитат от коментар 49 на ddemi


  И защо? Като Бойко си е пич, много по-добър от предишните.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 52. 52 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  До коментар [#50] от "unx26584849":

  Борисов управляваше и се справи нелошо при една криза - факт, какви войни са ти в главата, какво оцеляване на държавата. В историята ще влезе като премиер на България, въпросът е с какво. Засега с това, че въпреки нелошите ни икономически показатели стоим твърдо на опашката на ЕС, асоциират ни с корупция и липса на медийна свобода, а населението ни изчезва с най-бързите темпове в света...
  Нека просто не преиначаваме фактите.

 53. 53 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Весело

  До коментар [#51] от "unx26584849":

  Нали имаше един виц - никой не ме обича, а пък аз съм еба си пича....

 54. 54 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#50] от "unx26584849":Борисов управляваше и се справи нелошо при една криза - факт, какви войни са ти в главата, какво оцеляване на държавата. В историята ще влезе като премиер на България, въпросът е с какво. Засега с това, че въпреки нелошите ни икономически показатели стоим твърдо на опашката на ЕС, асоциират ни с корупция и липса на медийна свобода, а населението ни изчезва с най-бързите темпове в света...Нека просто не преиначаваме фактите.
  —цитат от коментар 52 на boevbisser


  Войните не са спирали никога, само в близкия изток се водят няколко. Финансовата криза беше 1/50 от голямата депресия, но колко хора останаха бездомни на запад от България ти е бедна фантазията!

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 55. 55 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#51] от "unx26584849":Нали имаше един виц - никой не ме обича, а пък аз съм еба си пича....
  —цитат от коментар 53 на boevbisser


  В неговият случей може и да е вярно, въпреки че разбирам и хората, които си мислят, че може и по-добре. Това е човекът, който ЕС прие, това е. Всичко се променя, но по-добро не видяха.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 56. 56 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Весело

  До коментар [#54] от "unx26584849":

  Прав си, но какъв е приносът точно на Борисов - войни в близкия изток, на Запад хората си губят домовете, нещо връзката ми се губи, а тази с учебниците по история - съвсем....

 57. 57 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  До коментар [#55] от "unx26584849":

  Кого са приели ЕС всъщност няма особено значение, има значение кого са избрали сънародниците ни, а това е Борисов. И да, засега очевидно по-добър няма.

 58. 58 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  До коментар [#13] от "GreenEyes":

  абсо лютно си прав за посткомунистическата простащина ,но дай един дето не е креатура на ДС и е по добър от тях , аз не виждам на небосклона такъв .

 59. 59 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  така или иначе ,победител в дебата ,както се казва в САЩ е ББ , добре ,че е той да оправя западащия имидж на ГЕРБ , защото са малко хората ,които могат да отговорят на всички въпроси ,при ширещета се корупция и беззаконие ,за което не е виновен той или партията му , а факта ,че всички структури са пълни с комунисти и децата им .

 60. 60 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  До коментар [#52] от "boevbisser":

  това са факти много от преди ББ да стане даже охранител на Тошо Правешки , не е виновен той нито за последното место на БГ ,постоянно ни повтаря за заробващите договори сключени от комунистите и креатурите им като Белене , Мариците и т н , пропадането на банките ,в които до един са само ченгета и комунисти , за заменките ,приватизацията ,липсата на пазарна икономика и т н и тн , Герб са креатура на ДС , но не са основните виновници за тежкото положение на страната .

 61. 61 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Весело

  До коментар [#59] от "edin drug":

  ама ти верно ли, какъв дебат видя....
  а за ширещата се корупция и беззаконие и че Борисов не е виновен ме остави без думи.

 62. 62 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  До коментар [#60] от "edin drug":

  Почти 10 години на власт, пълен контрол и върху законодателната, и почти пълен върху съдебната власт не трябва ли да са достатъчни на един лидер и една управляваща партия поне да поведат страната в по-добра посока.
  Според мен би трябвало да са достатъчни, стига оправдания с миналото, да видим голите факти - последни, това е, и бизнесът с еднопосочни билети в западна дестинация процъфтява.

 63. 63 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#54] от "unx26584849":Прав си, но какъв е приносът точно на Борисов - войни в близкия изток, на Запад хората си губят домовете, нещо връзката ми се губи, а тази с учебниците по история - съвсем....
  —цитат от коментар 56 на boevbisser


  Поне България не се меси в тези конфликти, а и няма защо, ако беше БСП на власт да видиш............Украйна, Сирия..........., докато ви бомбардират.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 64. 64 Профил на D
  D
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Гледах внимателно интервюто и съм убеден, че Борисов е поне 5 пъти по-умен и дипломатичен от Трифонов. Даде много точни отговори на много въпроси.

 65. 65 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Весело

  До коментар [#63] от "unx26584849":

  Значи, ти смяташ, че
  Борисов трябва да е в учебниците по история, задето не ни е забъркал във войни - в Сирия и Украйна, в които щели да ни бомбардират, ако БСП е била на власт.
  Препоръчвам ти да идеш да пиеш една чаша студена вода и да се разходиш на въздух. А другата ми препоръка е - чети и мисли повече, освен ако не е твърде късно...

 66. 66 Профил на D
  D
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Да не говоря, че Борисов е много добре приет на запад за разлика от всички от БСП. Именно към еврозоната и Шенген трябва да се стремим за да се откъснем от рашките и влиянието им.

 67. 67 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Весело

  До коментар [#66] от "D":

  Абе той че е по-добре приет от БСП е видно, ама нещо в Шенген и Еврозоната нещо продължават да не ни искат...

 68. 68 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  Не вероятно, а със сигурност ГЕРП ще спечели абсолютно мнозинство, близко до квалифицирано, ако се въведе мажоритарна система.
  —цитат от коментар 38 на bahurat

  Добре сме си така с тези 33%, точно колкото трябват, устойчива конфигурация, сговорна дружина за употреба на власт. Иначе, ако спечелим с 66%, откъде ще намерим служби и пенсии за още един милион калинки?

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 69. 69 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Да не говоря, че Борисов е много добре приет на запад за разлика от всички от БСП. Именно към еврозоната и Шенген трябва да се стремим за да се откъснем от рашките и влиянието им.
  —цитат от коментар 66 на D


  С еврото може да стане тежко за по-бедните, за Шенген няма да стане с тези паспортни афери.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 70. 70 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Така ми се иска да го попитам по повод това му изказване:
  ———
  “Признали сме Хизбула за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?"
  ———
  Именно. Какво е? И ако не го бяхте направили, какво щеше да последва?

  Мърфи е оптимист!
 71. 71 Профил на BloodSport
  BloodSport
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Приятно ми е да чета коментарите тук, Бойко е свестен, всичко е наред, правителството не е виновно за нищо, то няма и за какво да е виновно, икономиката е в прогрес, пенсионерите ще вземат повече пари, в София хората са доволни, не е лошо, успокоявам се. Честит просперитет!

 72. 72 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  До коментар [#61] от "boevbisser":

  дай алтернативата , нещата са толкова изтървани ,че всяка алтернатива е мноого по зле от точно този ,разликата между руския социализъм и нашия е ,че все още донякъде там имат грижа за средния работник или пенсионер , а тук и това не може да се каже със сигурност ,вдигнаха пенсиите с малко заради изборите ,просто са 2.4 милиона гласуващи със сигурност пенсионери ,преди 2 мандата не бяха вдигнали нищо , което пък навява едни мисли

 73. 73 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  До коментар [#62] от "boevbisser":

  Народа си го преизбира , това е народния вот , хубав ,лош ,явно има по добри качества от боклуците ,които напират за НС ,единствен от политиците в момента ,който се опитва да прави нещо за народа е Марешки ,който продава в аптеките си на по пазарни цени , в бензиностанциите си също и мога да кажа ,че това го прави само от бизнес поведение ,което той е приел ,не заради политически дивиденти ,всичко останало е леш и само с цел кражби и източвания на държавата ,без цвят и партия , всички са осъзнали ,че няма съдебнна и правна система ,която да ги хване за кражбите и давай нашите .

 74. 74 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Весело

  До коментар [#72] от "edin drug":

  Не си струва да продължавам разговор с теб и с всеки, който преиначава факти и говори откровени небивалици за управлението на Борисов. Щом ти харесва и той, и размера на пенсията ти - гласувай си за него и готово.
  Не е моя работа да давам алтернативи, аз съм обикновен избирател - ако някой предложи нещо по-добро на избори и му имам доверие, ще гласувам за него.

 75. 75 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 278 Неутрално

  какъв експерт е теменужка, като частния сектор и за чистачка не я иска? а тиквата си остава един дребен лъжец и едър крадец...

 76. 76 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#62] от "boevbisser":Народа си го преизбира , това е народния вот , хубав ,лош ,явно има по добри качества от боклуците ,които напират за НС ,единствен от политиците в момента ,който се опитва да прави нещо за народа е Марешки ,който продава в аптеките си на по пазарни цени , в бензиностанциите си също и мога да кажа ,че това го прави само от бизнес поведение ,което той е приел ,не заради политически дивиденти ,всичко останало е леш и само с цел кражби и източвания на държавата ,без цвят и партия , всички са осъзнали ,че няма съдебнна и правна система ,която да ги хване за кражбите и давай нашите .
  —цитат от коментар 73 на edin drug


  Поредната марионетка, ЕС бяга от приятелите му засега, заради реториката, а вероятно и заради претенциите за смяната на статуквото. Като в капана за ......, не че и ЕС не може да се разглежда като такъв, въпрос на гледна точка.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 77. 77 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#63] от "unx26584849":Значи, ти смяташ, чеБорисов трябва да е в учебниците по история, задето не ни е забъркал във войни - в Сирия и Украйна, в които щели да ни бомбардират, ако БСП е била на власт.Препоръчвам ти да идеш да пиеш една чаша студена вода и да се разходиш на въздух. А другата ми препоръка е - чети и мисли повече, освен ако не е твърде късно...
  —цитат от коментар 65 на boevbisser


  Не съм аз, който решава кой да е в учебници по история, нито ме интересува. Мисля, че Борисов успя да запази някакъв баланс във външната политика(по една или друга причина) , а абсолютен неутралитет би бил най-подходящата политика за държава с възможностите на България, според мен

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 78. 78 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 333 Неутрално

  Два въпроса имаше да го пита
  1 що сме толко бедни след 10г. Боко и как се живее с 600лв
  2 Къде са децата няма деца нацията умира
  тои и тва не направи

 79. 79 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1109 Весело

  Имам чувството, че Баце сам си е писал въпросите ... а Слави само ги е чел :) Ще взема някой ден да погледам някое негово предаване.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 80. 80 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#63] от "unx26584849":Значи, ти смяташ, чеБорисов трябва да е в учебниците по история, задето не ни е забъркал във войни - в Сирия и Украйна, в които щели да ни бомбардират, ако БСП е била на власт.Препоръчвам ти да идеш да пиеш една чаша студена вода и да се разходиш на въздух. А другата ми препоръка е - чети и мисли повече, освен ако не е твърде късно...
  —цитат от коментар 65 на boevbisser


  Спомням си ембаргото на Югославия и правя паралели с действията на БСП, само предполагам, но и тогава една ракета влезе в България. Сега щяха да са повече. Да не говорим за други панаири, ако знаете какво имам предвид.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 81. 81 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 8 Неутрално
 82. 82 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Имам чувството, че Баце сам си е писал въпросите ... а Слави само ги е чел :) Ще взема някой ден да погледам някое негово предаване.
  —цитат от коментар 79 на ь


  99% сте прав. Ако имате по-добра идея за управление се кандидатирайте, може някой да гласува за Вас.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 83. 83 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 692 Разстроено

  Костов е виновен и за данъците .....
  И за демографската криза
  И за липсата на доверие за инвестиции...

  и за още и още...

 84. 84 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#72] от "edin drug":Не си струва да продължавам разговор с теб и с всеки, който преиначава факти и говори откровени небивалици за управлението на Борисов. Щом ти харесва и той, и размера на пенсията ти - гласувай си за него и готово.Не е моя работа да давам алтернативи, аз съм обикновен избирател - ако някой предложи нещо по-добро на избори и му имам доверие, ще гласувам за него. [/quot
  [quote#78:"qtl36551020"]Два въпроса имаше да го пита1 що сме толко бедни след 10г. Боко и как се живее с 600лв 2 Къде са децата няма деца нацията умиратои и тва не направи
  —цитат от коментар 74 на boevbisser


  В глобалния свят няма нации, има права и задължения. Деца има много, но на други континенти. Ако искате нация може да отнесете сериозни обвинения, трудно е да я изградите, още по-трудно да я издържате. Защо пенсиите са символични?

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 85. 85 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#64] от "D":

  не съм гледал , но пък не срещнах из коментарите умнокрасиви нищо за еднокнижник , Винету ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 86. 86 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Америка е континент, а България "една човешка длан" поетите са го казали. За какво добиване може да говорим-заберавете политици, вторачени единствено в парите.
  Дайте заради няколко барела да съсипем уникалните Добруджански степи.

 87. 87 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Весело

  До коментар [#84] от "unx26584849":

  Какви нации в глобалния свят...
  Освен студена вода ти препоръчвам и правилните хапчета да пийнеш с нея, а разходката е задължителна.

 88. 88 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Костов е виновен и за данъците ..... И за демографската кризаИ за липсата на доверие за инвестиции...и за още и още...
  —цитат от коментар 83 на Позорно събрание


  Не, аз съм виновен, много Ви моля.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 89. 89 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#84] от "unx26584849":Какви нации в глобалния свят...Освен студена вода ти препоръчвам и правилните хапчета да пийнеш с нея, а разходката е задължителна.
  —цитат от коментар 87 на boevbisser


  Кои са правилните?

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 90. 90 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#88] от "unx26584849":

  Да, ВИЕ сте, г-н Борисов! Защото последните 10 години вие "карате влака" (в тунела)

 91. 91 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  Разбира се, че Борисов се представи "по-добре". Екипът му от ПР, впрочем. Беше подготвен за всички въпроси. ПР знаят какво биха питали хората и бяха отиграли всичко. Там където случайно се запънеше, се включваха не толкова добре звучащи опорни точки като това с "ми не съм аз го приватизирал Нефтохим" и "ние бяхме опозиция, когато фалира КТБ".
  А водещият показа, че освен да прави шоу за масите, за друго не става.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 92. 92 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Весело

  До коментар [#89] от "unx26584849":

  Изписват ги докторите, занимаващи се с психиатрични проблеми, без рецепта не се продават, да се надяваме.

 93. 93 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  ... А конкретно за медиите също съм съгласен, не знам къде я видяха тая цензура...
  —цитат от коментар 29 на krokodil5


  Атаките срещу собственика на Икономедия Иво Прокопиев какво са? Ами те вървят от дълги години, като целта е една единствена - тормоз! Тезисите за удари срещу медии бяха дадени от върхушката на Герб много отдавна, дори са формулирани точно в тефтерчето на Филип Златанов с думите "Дневник и Капитал, вражески - звъни се веднага..."
  А за ареста на журналиста от Бивол и за атаките срещу Йончева забравихте ли?
  Ами за директната атака на едно психически обременено лице, което беше депутат от герб, а сега се подвизава в ТВ Европа? И него ли забравихте?
  Ами заплахите, които нациста Симеонов отправи директно в ефир...?
  Пеевски монопол върху разпространителската мрежа, също няма и не е имало никога сигурно...
  Не гледам "шоуто..." от дълги години, но си представям това "интервю" като куклено шоу на две втръснали до крайност на хората кукли, които се вживяват в ролята на някакви особено важни опорни точки, без които животът мигом ще спре...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 94. 94 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#89] от "unx26584849":Изписват ги докторите, занимаващи се с психиатрични проблеми, без рецепта не се продават, да се надяваме.
  —цитат от коментар 92 на boevbisser


  Да, добре, вече давате диагнози онлайн? Уникално, може ли да информирам СЗО? И Нобел комисията,

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 95. 95 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  [quote#93:"Rim"][/quote]

  И Пеевски заплашваше грозно от трибуната на НС. За зъбки говореше. Балкански истории, Какво можем да направим?

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 96. 96 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#62] от "boevbisser":

  лъсна и ти. борисов не е имал никога пълен контрол- факт. за съдебната система -влианите е точно колкото и на всеки един преди него, който е управлявал, т.е. никакво. пълен контрол извън комунеттат имаше само костов.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 97. 97 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Бойко СМС-а ли твърди това? И двамата са ми безкрайно противни

 98. 98 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Ето я градацията на медийните свободи:

  Тоталитарна държава: БКП е слънце и безгрешна! Колебаем се само когато линията на партията се колебае! Има определени грешки на ниво селски чиновник, но иначе партията е безупречна! Разследваща журналистика може да има на ниво „кой си хвърля боклука на тротоара а не в кофите“.

  Авторитарна държава: Президентът и Премиерът не може да се пипа, но може да се намеква че някои нови закони биха могли да бъдат по-добри. Това трябва да се прави шеговито, и да не се преминават границите отвъд които идват маскираните нинджи да обясняват че переш пари. Разследваща журналистика може да има на ниво „как сменят етикетките за годност на пилешки бутчета в супера“, но само ако магазина няма политическа протекция изключваща такъв материал.

  Слаба демокрация: Президентът и Премиерът се пипат само в редки материали в 10% от медиите, останалите медии се държат като в авторитарна държава. Разследваща журналистика в 10-те процента „опозиционни медии“ може да има на ниво „къде изчезнаха парите за асфалтиране на пътя в Долно Уйно“. Малко отвъд това и идват маскираните нинджи да обясняват че переш пари.

  Силна демокрация: Президентът и Премиерът се пипат от 90% от медиите, 10% са про-правителствени и се държат като в авторитарна държава. Разследваща журналистика има на всички нива, от най-битово до най-високо-държавно, и каквото и да разкрие съотвената медия, нито идват нинджи, нито някой им слага бомба в колата.

  Българската медийна среда е на ниво „Слаба демокрация“ и едно малцинство бута да бъде като в „Силна демокрация“ а едно мнозинство—да бъде като в „Авторитарна държава“.

 99. 99 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 727 Любопитно

  Автоценцура имаше при Баш Тошо и тоталитаризма.
  А сега защо има???

 100. 100 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2345 Весело

  До коментар [#99] от "Virgin":

  Защото има КОНПИ! 😎

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK