Тази рубрика е създадена по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Публикациите отразяват единствено мнението на автора и Европейската комисия не отговаря за съдържанието на информацията.

Фонд "Земеделие" разсрочи с година кредитите на животновъди и картофопроизводители

Фонд "Земеделие" разсрочи с година кредитите на животновъди и картофопроизводители

© Цветелина Белутова, КапиталУправителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" реши да разсрочи с една година кредитите, отпуснати на животновъдите през периода 2008 – 2012 г. и на картофопроизводителите, получили заеми през 2011 г. Размерът на лихвата по отсрочването на задълженията е в размер 3.6 %.


От възможността за отсрочване на главница и лихва по предоставените кредити могат да се възползват птицевъди, получили кредити за фураж в периода от 2008 и 2010 г., свиневъди със заеми за фураж от 2008 и 2010 г. и животновъди с кредити за фураж от 2008, 2009, 2010 и 2012 година.


Задълженията си ще могат да разсрочат само фермери, които през стопанската 2017/2018 г. отглеждат животни от същото направление, по което е получен кредитът.
Отсрочва се и дължимата към 27 ноември 2018 г. главница по кредити за закупуване на семена, минерални торове и препарати за производство на картофи през 2011 г. Картофопроизводителите могат да кандидатстват за подкрепата само при условие, че дължимата към началната дата за прием лихва е възстановена преди подаването на заявлението за отсрочване. Обезпечението по кредита трябва да е 110% от дълга.


От възможността за отсрочване на дължимите кредити могат да се възползват само стопаните, които през 2018 г. са отглеждали културата картофи, за която е получен кредита. Доказването на условието се удостоверява с извлечение от Интегрираната система за администриране и контрол или анкетен формуляр за обработваните площи.

Коментари (4)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  И защо не се кредитират от банките, а трябва всички да се грижим за бизнеса им!?

 2. 2 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 262 Весело

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Защото ни изхранват а пък все по-малко хора се занимават с животновъдство.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 3. 3 Профил на mattew heart
  mattew heart
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Търсите личен заем, или сте отказали кредит от банка. Давам заеми на фирми и физически лица на ниска и достъпна лихва от 2%. Моля, свържете се с нас по имейл:
  [email protected]

  Благодаря,
  Г-жа Елизабет Тейлър

 4. 4 Профил на Sebastian Juan
  Sebastian Juan
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Здравейте,
  За да ви помогнем да популяризирате дейността си или да преодолеете финансовите затруднения, предоставям безплатен кредитен без протоколи от 5 000 до 1 000 000 евро на разположение на всички според нуждите ви за период от 300 месеца. Лихвата варира от 2% до 4%. Одобрението е бързо и ефективно със 100% гаранция. Моля, свържете се с имейл: [email protected] за повече информация. Регистрирайте заявлението си онлайн и след 48 часа кредитът ви ще бъде наличен в профила Ви без излишно забавяне.
  E-mail: [email protected]
  Благодаря ти.
  Сърдечно.
  Ленка Болкова

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK