Кратки новини: Отново се движат влакове през Кресненското дефиле

Кратки новини: Отново се движат влакове през Кресненското дефиле

© Георги КожухаровКратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

Сирийски граждани са открити във влак в Пловдив
При проверка на товарната композиция в един от вагоните са установени 17 чужденци, 9 от които деца, съобщава "Фокус". По данни на МВР те техни данни са сирийци. Сигналът е подаден около 06.20 часа.
МВР предупреждава за джебчии заради "черния петък"
Концентрация на автомобили се очаква около моловете и големите магазини, става известно извест но от съобщение до медиите. От полицията припомнят, че често големите търговски сгради, в които се концентрира събирането на много хора в този ден с традиционни намаления, са обект за извършителите на джебчийски кражби. В повечето случаи те се възползват от невниманието на клиентите и слабия контрол върху личните им вещи. Потенциални жертви обикновено са клиенти, чието внимание е привлечено от други фактори. Експертите препоръчват в такива случаи да не се носят скъпи мобилни телефони, пари и документи във външните джобове или на лесно достъпни места.
75 от 265 общини имат общи устройствени планове
Към момента 75 от 265 общини в България имат изработени, приети и влезли в сила Общи устройствени планове (ОУП) за цялата им територия, съобщи днес в рамките на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя допълни, че има действащи споразумение за финансиране на изработването на подобни планове за 155 общини, които трябва да усвоят средствата до края на финансовата 2018 г, както и за 6 общини с време за усвояване до края на 2020 година. Към момента единствено Габрово, Елхова, Хайредин, Чирпан и Абланица не са кандаствали за средства за изработване на ОУП.


Отново се движат влакове през Кресненското дефиле


Първият влак потегли в 19,00 часа от гара Симитли към Петрич. Железният беше затворен близо три денонощия заради срутище, причинило влакова катастрофа, съобщава БНР. Локомотивът на композицията се удари челно в огромни гранитни късове от скален масив, паднали върху релсите и осем души пострадаха. Единият беше тежък над 50 тона и с дължина четири метра. Над сто човека и десетки специализирани машини работиха по разбиването на скалните блокове, изтеглянето на локомотива и възстановяването на релсовия път. Обрушена е и скалата, в която бяха констатирани дълбоки пукнатини, причинили срутището.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK