Кабинетът отпусна над 3 млн. лв. за допълнително обучение и интернет в училищата

Кабинетът отпусна над 3 млн. лв. за допълнително обучение и интернет в училищата

© Георги КожухаровОбщо 1 538 198 лв. предоставя правителството по бюджетите на общините за допълнително обучение на учениците от началния и прогимназиалния етап на основното образование. Решението е взето на правителственото заседание днес, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.


Парите са предназначени за провеждане на допълнително обучение на учениците от основната образователна степен, които срещат трудности при овладяване на учебния материал по български език и по математика. В тях са включени и пари за администриране на дейностите, свързани с обучението им. Отпуснатата сума е предвидена по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2018 г.


Правителството отпусна 1 553 600 лв. за интернет в училища


Парите са и за техническо обезпечаване на учебния процес в 149 училища чрез внедряване на модерни технологии в процеса на обучение.
С друго правителствено постановление са одобрени 7 368 304 лв. за осигуряване на дейности по Национална програма "Оптимизация на вътрешната структура на персонала в институциите от системата на предучилищното и училищното образование" за 2018 година, съобщи още правителственият пресцентър.


Парите са за изплащане на обезщетения на персонала за септември и октомври 2018 г. поради намаляване на числеността му.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK