Правителството раздаде предколедно над 20 млн. лв.


Правителството реши да отпусне общо малко над 9.2 млн. лв. допълнителни разходи по бюджетите на две министерства. На днешното си заседание кабинетът разпредели 4.2 млн. лв. да отидат за МВР, а останалите 5 млн. - за Министерството на здравеопазването.
Малко над 2 млн. лв. се отпускат за финансирането на различни проекти по присъединяването на България към Шенгенското пространство. Други 2.13 млн. лв. МВР ще получи за подобряване на административното обслужване на гражданите в отдел "Пътна полиция" в София, Пловдив, Варна и Бургас.


Здравното министерство ще разполага с допълнителни 5 млн. лв., които са предназначени за държавни болници. С парите се цели подобряване на функционирането на системата за оказване на болнична помощ в страната с фокус върху онкологичната болнична помощ. Ще се подобри достъпът и ефективността на диагностиката и определянето на терапията за лечение.


Държавен фонд "Земеделие" пък ще получи до 5 млн. лв. за възстановяване на средства по изпълнението на мерките, свързани с националните доплащания и държавните помощи. Осигуряването на допълнителен финансов ресурс ще позволи насочване на по-съществен размер на подкрепа към земеделските стопани.


Одобрени са и промени по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2018 г. Чрез тях ще се компенсира недостигът в размер на 2.7 млн. лв. за реконструкция и рехабилитация на водоснабдителни и канализационни системи и съоръжения. Допълнителните средства ще бъдат инвестирани в поддръжката, модернизацията и изграждането на техническа инфраструктура.


Отпуснати са и пари за образователното министерство. Над 25 хил. лв. отиват за физическо възпитание и спорт на учениците от държавните училища по изкуствата и по културата. Други 92 хил. лв. ще се използват за изплащане на стипендии и еднократно финансово подпомагане на ученици от същите учебни заведения. Още близо 59 хил. лв. отиват за стипендии на даровити деца, а 57 хил. лв. - за стипендии на ученици за постигнати спортни успехи.


Правителството увеличи също така с 350 хил. лв. бюджета на Комисия за защита на конкуренцията (КЗК). Отпуснати са пари и за Министерството на икономиката за изграждане на пътна инфраструктура около инвестиционни обекти. Сумата е 353 хил. лв.


Отпуснати са и 877 хил. лв. като безвъзмездна помощ по проекти на Босна и Херцеговина, Република Македония, Република Молдова и Грузия. 100 хил. евро пък се дават за хуманитарна помощ на Афганистан.

Ключови думи към статията:

Коментари (17)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4786 Неутрално

  Държавен фонд "Земеделие" пък ще получи до 5 млн. лв. за възстановяване на средства по изпълнението на мерките, свързани с националните доплащания и държавните помощи.

  Пак покриваме чужди грехове.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4786 Неутрално

  Отпуснати са и 877 хил. лв. като безвъзмездна помощ по проекти на Босна и Херцеговина, Република Македония, Република Молдова и Грузия. 100 хил. евро пък се дават за хуманитарна помощ на Афганистан.

  Също като комунистите едно време. После ги съдиха за подобни помощи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Рейтинг: 279 Неутрално

  ама разбира се, че и МВР.....

 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7363 Неутрално

  Тук 10, там 20, така се печелят избори.

 5. 5 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2264 Весело

  Започва акцията по "балансиране" на бюджета! 😂

 6. 6 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2250 Гневно

  С 233 хил. лева на последно място се класира рабира се образованието!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 7. 7 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Приказка за кокошката с бобена перушина
  Първа част

  Имало едно време една кокошка с бобена перушина, която живеела в чамов курник. Тя регулярно снасяла златни яйца в лицензирани полози на северна лисица със сребърна козина.
  Хоп - ! - меко тупвало златно яйце в електро-енергийния полог.
  Оппаля..., търкулвало се второ в нефтопродуктовия.
  Шляк - !, и трето златно яйце се озовавало в газовия полог.
  Четвъртото бързешката потъвало в ръждясала оръжейна дупка, дето ни на полог, ни на нищо не приличала.
  И пето - банково-застрахователно, и шесто - курортно-туристическо, и седмо не знам си кво яйце снасяла обръгналата носачка, чинно и по график.
  Малко множко били пустите полози, а бобовият зоб на кокошката с бобена перушина не се отличавал с кой знае с каква калоричност и витаминозност. А за да не се притеснява и да се отдаде безметежно на любимото занятие, имала си тя добра подмога – възедър червендалест пазвантин с камуфлажно одеяние и европейски герб, красиво пришит с бели конци на десния ръкав. Той сякаш бил роден за таз работа: яйцедобивът протичал твърде гладко и доволната сребърна лисица щедро му оставяла сичките черупки с бая дебел остатък от белтъка.

 8. 8 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Приказка за кокошката с бобена перушина
  Втора част

  Сребърна лисица била от необикновена порода и припкала по изровените друмища с железни подкови на ноктестите си лапи. И не щеш ли, през един пролетен ден взела, че хвърлила петалата. Опнала се възнак пустата лисица, вкочанена и със зяпнала муцуна, без ни най-малко да се преструва. А от ненаситната и утроба един след друг изпълзели народи и региони и светкавично се разбягали във всички посоки. А обезсърченият пазвантин съблякъл станалата ненужна камуфлажна дреха, пуснал птицевъдната гега на земята и потеглил натам, където преди време заминал предшественикът му, брачеда Ендесевето. Ама дали кокошката с бобена перушина най-сетне се отучила от двата си вредни навика - да си гризе ноктите и да избира червендалести каби за гуверньори на курника - приказният епос нищо не казва...

 9. 9 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2689 Неутрално


  От 20 милиона - 1 % за Министерството на образованието. И 21% за МВР.
  Ако някой не знае - това се нарича градация на приоритетите.

 10. 10 Профил на dr_al_hussaini
  dr_al_hussaini
  Рейтинг: 238 Любопитно

  "...Отпуснати са и 877 хил. лв. като безвъзмездна помощ по проекти на Босна и Херцеговина, Република Македония, Република Молдова и Грузия. 100 хил. евро пък се дават за хуманитарна помощ на Афганистан..."

  Държавата с най-нисък жизнен стандарт на населението си в ЕС толкова ли си надви на масрафа, че налива безвъзмездни или хуманитарни помощи към държави, 2/3-ти от чиято територия сега се владеят от Даеш и Ал Кайда (талибаните) ?!?? Айде в Молдова и Македония живеят стотици хиляди българи...ами в Босна и Грузия ЗАЩО ??? Тези държави не са нито членове на НАТО, нито на ЕС... Интерконекторната ви връзка към TAP/TANAP все още е само проект и дори няма "първа копка", а българското правителство подарява безвъзмездно пари на държави, в които минималната пенсия и мин.работна заплата са по-високи от тези в самата България ???

 11. 11 Профил на Мерудия
  Мерудия
  Рейтинг: 245 Разстроено

  Настоявам с 200 хил.лв от допълнителните 5млн. за здравното министерство да се закупи ЛОКОМАТ, който ще подобри изключително много състоянието на болните с парализа . На тази кауза от се е посветила една бг лекарка в Австрия https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/23/3204370_shto_e_to_lokomat_i_shte_ima_toi_li_pochva_v_bulgariia/
  А останалата сума ЦЕЛЕВО да отиде за лечение на тежко болни деца.... вчера дарих за поредната кампания на едно отчаяно сем-во, което се бори за 6 годишното си дете ....

 12. 12 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 361 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ама да бе , само България трябва да получава помощи,
  ти видя ли за какви смешни суми става, 100 хиляди евро за Афганистан , все едно парите за един апартамент.

  Е друго си е да вдиганат пенсията на кметицата с 30% наведнъж

 13. 13 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  "Малко над 2 млн. лв. се отпускат за финансирането на различни проекти по присъединяването на България към Шенгенското пространство."
  Нещо не разбрах,тези два милиона за рушвети ли се отпущат за някои високопоставени служители от ЕК ли?

 14. 14 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#13] от "Toni Ivanov":

  "Малко над 2 млн. лв. се отпускат за финансирането на различни проекти по присъединяването на България към Шенгенското пространство."
  Петимен съм да видя заглавието на поне един от тези "проекти". Нещо ми подсказва, че ще се въртят около "За прилагане на иновативни методи в устойчивото развитие на обществения интерес към боядисването на шенгенски бараки"

 15. 15 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 361 Неутрално

  Стига сте писали глупости, точно в образованието и повишението на учителските заплати с 40% за последните две години струват 300 милиона на бюджета и още 100 милиона са отпускат по програми за ремонта на училища

 16. 16 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  А това са лични спестявания на г-н Борисов. Няма граници щедростта на г-н Борисов.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 17. 17 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2985 Неутрално

  Това е само началото, до Коледа има още 12 работни дни, подаръците ще валят - от нашите данъци, впрочем. И никой не се е съгласявал парите ни да бъдат харчени по такива пера, да не говорим за малката подробност, че ГЕРБ претендират за някаква дясна партия.
  Пак гласувайте за тях, доволни ще останете.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK