Иванчева и Петрова все пак остават в ареста

Иванчева и Петрова все пак остават в ареста

© Анелия НиколоваБившият кмет на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова остават окончателно в ареста. Това реши Апелативният специализиран наказателен съд. Решението не подлежи на обжалване. Двете жени са подсъдими за подкуп и са в ареста от деня на задържането им - 17 април 2018 г.


Посоченият от закона срок за произнасяне на втората съдебна инстанция беше до вчера, но произнасяне нямаше.


На 16 ноември първонистанционният специализиран съд за втори път замени най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", в по-леката - "домашен арест". Втората съдебна инстанция обаче веднага спря изпълнението на определението на съдия Иво Хинов - с неясни мотиви, до произнасяне по същество. Хинов се аргументира с влошеното здравословно състояние на двете жени, както и с невъзможността им да упражняват в пълен обем правото си на защита от ареста. Въззивният съд обаче не споделя изводите, до които е стигнала по-долната съдебна инстанция.


Мотивите на Апелативния спецсъд
Магистратите от Апелативния съд посочват, че на 1 ноември 2018 г. те са отказали на Иванчева и Петрова да излязат от ареста. Малко повече от месец по-късно нямало настъпили нови обстоятелства, които да наложат налагане на по-лека мярка за неотклонение.


Съдът посочва дори, че според едната съдебно-медицинска експертиза здравословното състояние на Биляна Петрова се е подобрило. Магистратите отказват да обсъждат психологическото ѝ състояние, защото не са компетентни по темата.


Същевременно обаче определят като необоснован извод на друго вещо лице, според което предприетото и към момента лечение - този път спрямо Иванчева, е подходящо, но е наложително провеждане на контролни изследвания. Експертът е заключил, че редуциране на мярката в "домашен арест" ще допринесе за подобряване хода на посочените страдания, тъй като ще позволи стриктен контрол и своевременно вземане на налагащи се решения.


"Като се остави настрана, че този извод на вещото лице е необоснован, в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража са създадени механизми за адекватен и навременен контрол на здравословното състояние на задържаните лица", аргументира се съдът.


Според съдебно-психиатрична експертиза Иванчева страда от "Смесено тревожно - депресивно разстройство", чиито прояви биха намалели при изменение на мярката за неотклонение в "домашен арест". Съдът обаче приема, че тази диагноза не е нова, тъй като е поставена за първи път още през лятото на 2015 г. В една от съдебните експертизи по делото се сочело, че "Смесено тревожно - депресивно разстройство" е психично страдание с хроничен ход и с малка вероятност за спонтанна ремисия, като се овладява с медикаментозна терапия. Магистратите посочват, че Иванчева и в момента се лекува, затова може да остане в ареста.


Въззивните съдии приемат също, че и двете подсъдими имат защитници, които им оказват високо квалифицирана правна помощ, затова правото им на защита не се нарушава докато стоят в ареста. "От данните по делото е видно, че двете подсъдими не са били лишени в нито един момент от развитието на наказателното производство от възможността да се запознават лично и непосредствено с материалите по делото и да правят искания", аргументира се още съдебният състав с председател Веселина Вълева и членове Димчо Георгиев и Даниела Росенова.


Преди време Апелативният спецсъд върна в ареста и третия подсъдим по делото - Петко Дюлгеров. Той обаче прекара няколко дни у дома, защото когато първият съд го пусна под "домашен арест", което трябваше да се изпълни незабавно, прокуратурата не поиска спиране на незабавното изпълнение.


Панов разпореди проверка в Апелативния спецсъд


Междувременно председателят на Върховният касационен съд (ВКС) Лозан Панов назначи проверка на движението на делото в апелативния съд. Тя трябва да обхване цялостната организация и дейността на съда по всички дела, които е гледал до момента за изменение на мерките на Иванчева и Петрова. До момента апелативният спецсъд многократно е потвърждавал задържането на двете, а веднъж отмени и определение на съдия Хинов, с което той отново ги беше пуснал под домашен арест.

Проверяващите трябва да установят колко такива дела са били образувани от задържането на подсъдимите през април, администрирането на документите от страна на първоинстанционния спецсъд и постъпването им в апелативния, регистрирането и образуването на делата, избора на съдия-докладчик и на членовете на съдебните състави, както и сроковете за произнасяне.


Материалите бяха предоставени на върховния съд, въпреки че от прокуратурата изпратиха писмо, в което предложиха делото да бъде предадено след произнасянето на съда, за да няма съмнение в безпристрастното произнасяне по мерките за неотклонение. В петък пък 11 от съдиите в апелативния спецсъд начело с председателя Георги Ушев изпратиха до Висшия съдебен съвет (ВСС) искане да вземе становище по назначената проверка. Те поискаха ВСС да каже дали такава проверка е изобщо допустима по неприключило производство и дали заповедта на Лозан Панов не е проява на тенденциозно отношение. Според съдиите става дума и за институционален натиск.


Крайният срок на проверката беше 5 декември, но резултатът от нея не е оповестен публично.


В края на ноември омбудсманът Мая Манолова разпрати до медиите снимки от килиите на Иванчева и Петрова. Какви са условията в ареста, където са двете жени, вижте тук. Правосъдният министър Цецка Цачева коментира въпроса с това, че "всички задържани лица се третират еднакво, няма ВИП арестанти".


Насроченото за вчера съвещание във връзка с условията в арестите бе отменено заради неотложни ангажименти на главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов. Все още не е известно на коя дата ще се проведе.

Коментари (184)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 536 Гневно

  Ясна е работата - понеже нямат доказателства, ще ги държат вътре докато ги пречупят, и после всичко ще си признаят, даже и по папата кога са стреляли.

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 2. 2 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Няма такава държава !!!

 3. 3 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Само се надявам, и Баневица да поседи вътре година-две.

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 4. 4 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Поне да им ремонтират кенефа

 5. 5 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Специализираните, прокуратура и съд усилено работят за канонизирането на тези жени.

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  позор !!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на mto
  mto
  Рейтинг: 938 Любопитно

  Много бих искал още отсега да се изясни въпроса кой ще плаща обезщетенията от последващите дела в Страсбург. Както се оказа, Роман Василев нямало да плаща онези 108 хиляди за "абсолютен престъпник", не се и чувствал виновен. Да не се окаже и тук така...

  Вместо виц: "Високият морален стандарт в политиката, който зададе ГЕРБ!"
 8. 8 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Съдебното решение е окончателно, но няма пречка да искат изменение на мярката за неотклонение при промяна на обстоятелствата (напр. влошаване на здравословното състояние). Безспорен факт е, че това поредно съдебно решение потвърждава вече направения многократно извод, че има обосновано предположение подсъдимите да са извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинение.

 9. 9 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 400 Любопитно

  защо са само с едни белезници ...
  Нямат и за двете ли ...
  А пък Банева горката жена е свалиха с белезници и три автомобила и бус е чакаха на летището. Такава показност, а дори още е без обвинение

 10. 10 Профил на mitko_ignatov
  mitko_ignatov
  Рейтинг: 367 Неутрално

  ХАЙДЕ ДЕЖУРНИТЕ ОПЛАКВАЧКИ ДА ЗАПОЧВАТ ВОЯ!

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Аptekar4eto
  Аptekar4eto
  Рейтинг: 213 Гневно

  Когато беззаконието не ни засяга си мълчим, когато ни увеличат данъка на таралясниците, скачаме. На никого и през ум не му минава, че всеки от нас би могъл да бъде в ролята на обвиняем и да се наслаждава на прекрасните условия в ареста. Нищо чудно, че държавата ни е на това дередже. Не са виновни нито правителството, нито съдът, нито прокуратурата- ние сме си виновни, защото сме мижитурки.

 13. 13 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Може ли някой с юридическо образование да обясни това:

  "Посоченият от закона срок за произнасяне на втората съдебна инстанция беше до вчера, но произнасяне нямаше."

 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Весело

  "Материалите бяха предоставени на върховния съд, въпреки че от прокуратурата изпратиха писмо, в което предложиха делото да бъде предадено след произнасянето на съда, за да няма съмнение в безпристрастното произнасяне по мерките за неотклонение. В петък пък 11 от съдиите в апелативния спецсъд начело с председателя Георги Ушев изпратиха до Висшия съдебен съвет (ВСС) искане да вземе становище по назначената проверка. Те поискаха ВСС да каже дали такава проверка е изобщо допустима по неприключило производство и дали заповедта на Лозан Панов не е проява на тенденциозно отношение. Според съдиите става дума и за институционален натиск."

  Гузен негонен бяга - да не би да лъснат всичките мръсотии и корупционни интереси по това дело !
  Ще лъснат, не се притеснявайте ! Те отдаван вече не са тайна за повечето мислещи хора !

 15. 15 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 534 Весело

  Нека го приемат като услуга- времето прекарано в ареста ще бъде приспаднато от размера на присъдата.....

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 16. 16 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Мафията мачка без пощада. Това не е правосъдие, а унижение за назидание на всички останали, които тръгнат срещу статуквото и са мажоритарно избрани.

  До коментар [#10] от "mitaka71":
  До коментар [#11] от "001":

  Молете се да не попаднете в клещите на мафиотската система, защото тогава и ред няма да има за вас по медиите. Просто ще сте част от статистиката.

 17. 17 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Беше напълно очаквано. Играта стана "или вие, или ние". Ако жените бяха излезли, се повишаваше рискът жените да организират по-широк кръг хора за преглед и разнищаването под лупа на доказателствените материали, в които излизат все нови и нови улики в подкрепа на хипотезата за скалъпен процес.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 18. 18 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#12] от "Аptekar4eto":

  Както виждате, колега, мафията си има достатъчно много поддръжници, вкл. тук във форума. Те се наслаждават на процесите, докато последните не се обърнат срещу тях, но на симпатизантите това им е далеч от акълите.

 19. 19 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Сроковете за произнасяне на акт (определение, решение, присъда и разпореждане) са инструктивни за съда.
  После може само дисциплинарки във ВСС …
  Но Ушев засега е бетон, както и другите Ушевци от апелативния спец наз. съд

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Весело

  " На 16 ноември първонистанционният специализиран съд за втори път замени най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", в по-леката - "домашен арест". Втората съдебна инстанция обаче веднага спря изпълнението на определението на съдия Иво Хинов - с неясни мотиви, до произнасяне по същество. "

  Мотивите са пределно ясни, просто съдията не му стиска да си ги посочи черно на бяло ! Не всички съдии, които получават есемеси от " правилните" хора за да вършат " правилните" неща са като Лозан Панов да декларират тези срамни за нашата съдебна система обстоятелства ! За това и го посрещат с окървавени агнешки главички, затова и болтовете на гумите на служебния му автомобил " се саморазвиват", докато ако си траеш и участваш в схемите, те посрещат по съвсем друг начин ! Няма опасност да ти изхвърчи гумата на автомобила......

 21. 21 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 411 Неутрално

  А Брендо имаше влязли във сила присъди в няколко държави за наркотрафик, но нашият съд го пусна у дома.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  " В края на ноември омбудсманът Мая Манолова разпрати до медиите снимки от килиите на Иванчева и Петрова. Какви са условията в ареста, където са двете жени, вижте тук. Правосъдният министър Цецка Цачева коментира въпроса с това, че "всички задържани лица се третират еднакво, няма ВИП арестанти".
  Насроченото за вчера съвещание във връзка с условията в арестите бе отменено заради неотложни ангажименти на главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов. Все още не е известно на коя дата ще се проведе."

  Прекалено голям фокус в общественото внимание вече заема този случай, за да се покрива с тия жалки милиционерски номера ! Разбирам, че участниците в това реалити шоу друго не могат и да измислят, но все пак е обидно за мислещите хора да им се дават такива смехотворни оправдания тип " неотложни ангажименти" !
  Истината винаги излиза наяве и колкото по - късно, толкова последиците са по - сериозни ! Сегашната власт вече като гледам го е ударила през просото като за последно !

 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Това не е съд, а съдебна мафия.

 25. 25 Профил на fiona
  fiona
  Рейтинг: 424 Гневно

  До коментар [#7] от "mto":

  Както винаги ще плащаме ние! Отделно никакви пари не могат да върнат здравето и психиката на двете измъчени жени. Така ще е, докато търпим да се случват такива неща.

  fff
 26. 26 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 400 Любопитно

  До коментар [#16] от "Читател":

  Искаш да кажеш, че някой ще дойде и ще ни бутне в джоба 100 хиляди лева и после ще ни пита , какво правят в нас тези пари ...

 27. 27 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Хаха!Умнокрасивите мноо се загрибихте за двете корумпета бе!Що не се загрижихте за правата на хилядите други арестанти? Досега условията по арестите не ви пречеха,а??Смешници!
  —цитат от коментар 22 на Веселин Дечев


  Кои условия по арестите, че звучи много обобщаващо? Условията на двамата от табличката на Бивол с 1 милиард разпределени лева са да си стоят у дома, а отначало и имената не им казваха.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 28. 28 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 927 Весело

  До коментар [#25] от "fiona":

  Толкова измъчени арестанти има. Защо точно зс тези двете се сетихте и защо точно сега?

  В Русия съм! В Русия съм!
 29. 29 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4816 Любопитно

  Нека го приемат като услуга- времето прекарано в ареста ще бъде приспаднато от размера на присъдата.....
  —цитат от коментар 15 на DS


  Ами, ако няма присъда? Ако не бъдат осъдени, КОЙ ли ще плаща обезщетенията?

 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Любопитно

  митака, не ти ли прави впечатление , че едни и същи 20 човека тук се опитват да ги изкарат светици и ги оплакват всекидневно.Да не говорим, че дневник всеки ден си имат дежурна новина за тях, като лична медия са им.Не ми се мисли като Прокопи отиде на тяхно място какво ще става
  —цитат от коментар 11 на 001


  Не ти ли прави впечатление, че до севга не са извадили нито едно свястно доказателство за наличието на престъпление....освен парите които им подхвърлиха?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  До коментар [#15] от "DS":

  А къде остава презумпцията за невинност. Ако не бъдат признати за виновни, съответно не бъдат осъдени, на какво основание са задържани няколко месеца и не се знае още колко? Вие съгласен ли сте да платим стотици хиляди обещетение на съсипаните жени, заради некадърност и изпълнение на политическа поръчка?

 32. 32 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2328 Весело

  До коментар [#18] от "Читател":

  Ма разбира се ние които не сме на вашето мнение сме "поддръжниците на мафията" или пък самата мафия нали? Що така ярко личи болшевишкия подход? Ма аз отдавна го казах то всъщност е аксиома. Станеш ли член или поддръжник на ДБ корупцията спира и ти проникват криле. Затова другари внимавайте кого поддържате за да подкрепяте революционните сили на прогреса.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 33. 33 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  ония петнаесе хиляди за да я напраят да изчезне са си отишле на мястото, м

 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Любопитно

  Хаха!Умнокрасивите мноо се загрибихте за двете корумпета бе!Що не се загрижихте за правата на хилядите други арестанти? Досега условията по арестите не ви пречеха,а??Смешници!
  —цитат от коментар 22 на Веселин Дечев


  Ти какви доказателства имаш бе глупавогрозен, та да ги наричаш вече корумпета?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Хаха!Умнокрасивите мноо се загрибихте за двете корумпета бе!Що не се загрижихте за правата на хилядите други арестанти? Досега условията по арестите не ви пречеха,а??Смешници!
  —цитат от коментар 22 на Веселин Дечев


  Гледай твоите приятелчета да не решат да те "избомбят" по една или друга причина, че често го правят този номер (Цветан Василев = единствен виновен е добър пример). Че тогава ти и такива като теб пак опирате до порядъчните хора.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 36. 36 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Любопитно

  До коментар [#30] от "Храбър":

  "...освен парите които им подхвърлиха?"


  Опааа, свидетел ли си бил? Или клеветник?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 37. 37 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 544 Неутрално

  ТИЯ ШЕ ГИ ИЗВАДЯТ ОТ ТАМ САМО С КРАКАТА НАПРЕДЕ МУТРИТЕ НАШИ , СРАМ

 38. 38 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Само на мен ли ми се струва, но забелязвам една странна "извратеност" в България. Искам да кажа, че когато престъпник бъде хванат (разбирам че всеки е невинен до доказване на обратно) той/тя веднага е представен/а като горкият невинен човек и "лошите" от правителство, прокуратура, полиция, съд и т.н. потъпкват "правата" на горките невинни хора.
  Не живея в България, но ми е много странен този български феномен!

 39. 39 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  [quote#30:"Храбър"][/quote]

  Дори парите са попаднали там през лице-рецидивист, който е лежал за измами и е бил с ново висящо дело. Каква е гаранцията, че не са го привикали и не са му казали "Бате к*ре, и без тфа че лЕжиш, старото дело че го цмачкаме, дза новото ч' те прайме дзащитен цвидетел и па че си лЕжиш същото, ама че спечелиш 200 бона и 1-2 гоини у дзатворо че си као Пабло Ескобар"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 40. 40 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 400 Любопитно

  Тези ли точно се оплакват от забавяне на решение, при положение, че са мотаели хора с месеци без никакво основание.
  Седяло им е на бюрото папката и те не са си мърдали пръстта с месеци, просто са се правели на велики.
  А това навежда на мисълта , че са го правили умишлено с цел облага.

 41. 41 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2050 Гневно

  Колко още издевателства над български граждани можем да понесем блеейки! Не разбирате ли, че абсолютно всеки и по всяко време може да заеме тяхното място, дори злорадстващите тук и навсякъде.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 42. 42 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 400 Любопитно

  Спомням си , че този Ваклин ли какъв е разказваше, че имало двуседмичен срок да му обработят документите, той ходил няколко пъти в общината и все го връщали, нищо че срока бил отдавна минал, минал, месец, два, три и нищоооо. А става въпрос за инвестиция за няколко милиона.
  И се оказало срок има , но в закона не било предвидено наказание, за тези които не го спазят

 43. 43 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Тук играта вече е докрай, за съжаление, работата е на инат.

 44. 44 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 257 Неутрално

  След 4 месеца, когато изтече максималният срок за задържането им под стража какво ще измислят? Че са извършили престъпление, за което се предвижда наказание не по-малко от петнадесет години лишаване от свобода, че да могат да ги държат още една година?

 45. 45 Профил на D
  D
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Не разбирам какви са тия заседания всеки ден за да ги пуснат с по-лека мярка. Ако не си спомняте Иванчева я хвахаха със 70 хиляди лева белязани пари и следи по нея от тях. Това си е в особено големи размери и кой знае колко още е взела за краткия си мандат като кмет. В района и има огромен бум на строителството и тези скъпи почивки на които се е снимала във Фейсбук не са от кметски заплати. Прокуратурата има всички доказателства за да ги прати за дълго на топло. Колкото до кенефа..знаете ли колко хора ходят в такива кенефи и не мрънкат всеки ден по телевизията за това?

 46. 46 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Тези ли точно се оплакват от забавяне на решение, при положение, че са мотаели хора с месеци без никакво основание.Седяло им е на бюрото папката и те не са си мърдали пръстта с месеци, просто са се правели на велики.А това навежда на мисълта , че са го правили умишлено с цел облага.
  —цитат от коментар 40 на 001


  Ти наясно ли си колко отнема изобщо, докато почнеш строеж в София? По други квартали можеш и да чакаш вечно, заради един липсващ трафопост или парче за отчуждение, което да съедини две улици. Не че е хубаво, просто ако това е аршинът, арестите трябва да са препълнени.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 47. 47 Профил на D
  D
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Сега и Баневите ще серат в такива кенефи, въпреки, че у тях имат златни.

 48. 48 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 400 Неутрално

  До коментар [#46] от "cinik":

  Не се прави на разсеян , а изнамери в нета на Ваклин интервюто...
  Проекта му въобще не зависил от Иванчева, а от СО , защото се води инвестиция клас А.
  Разрешение от Столична община е бил получил с всичките си бумаги, просто по закон е трябвало да си получи документацията по район и там фризьорката се е почувствала силна.
  Тя не може да отказва или да одобрява такива проекти, но може да не спази двуседмичния срок и да го мотае с месеци и години, защото срок има, наказание няма.

 49. 49 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 774 Неутрално

  ГЕРБ си вкараха много лош автогол с това изпълнение. Да, ще изтормозят тези двете, но убедиха масово хората, че са фронт-енда на мафията в България.

 50. 50 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 400 Весело

  ГЕРБ си вкараха много лош автогол с това изпълнение. Да, ще изтормозят тези двете, но убедиха масово хората, че са фронт-енда на мафията в България.
  —цитат от коментар 49 на johnniewalker


  Е какво лошо има с Кмета в сянка ще се радваме на Мая Кмет на София, а ГЕРБ отиват в забрава при бай радан и ицо реформата

 51. 51 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  До коментар [#46] от "cinik":Не се прави на разсеян , а изнамери в нета на Ваклин интервюто...Проекта му въобще не зависил от Иванчева, а от СО , защото се води инвестиция клас А.Разрешение от Столична община е бил получил с всичките си бумаги, просто по закон е трябвало да си получи документацията по район и там фризьорката се е почувствала силна.Тя не може да отказва или да одобрява такива проекти, но може да не спази двуседмичния срок и да го мотае с месеци и години, защото срок има, наказание няма.
  —цитат от коментар 48 на 001


  Не намирам данни, че е бил Инвеститор клас А.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 52. 52 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  " В петък пък 11 от съдиите в апелативния спецсъд начело с председателя Георги Ушев изпратиха до Висшия съдебен съвет (ВСС) искане да вземе становище по назначената проверка. Те поискаха ВСС да каже дали такава проверка е изобщо допустима по неприключило производство и дали заповедта на Лозан Панов не е проява на тенденциозно отношение. "

  Ето какво обхваща проверката:

  " Назначената от Панов проверка трябва да обхване цялостната организация и дейността на съда по всички дела, които е гледал до момента за изменение на мерките на Иванчева и Петрова."

  Проверката обхваща всичко, което обществото иска да излезе наяве и заради което ни чак дело пред съда в ЕС ! Ако ЕС ни осъди, ще го плащат не поръчителите на това шоу, а всички ние, дето нямаме нищо общо с тази смърдяща на корупция схема ! Има голяма тенденциозност действително и тя е да се стигне до изясняване на истината и търсене на отговорност на участниците в схемата !

 53. 53 Профил на MissingPerson
  MissingPerson
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Няма такава държава !!!
  —цитат от коментар 2 на МиГ-29


  повечето държави са такива

  Caveat lector! "Тоя победен човек да ми вземе кафеварката..."
 54. 54 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#12] от "Аptekar4eto": НЕ НАРОД- А МЪРША!

 55. 55 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  Браво на тези женици!
  Давам 1000 лв за снимка на Баневи в арест като на Иванчева!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 56. 56 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 373 Неутрално

  Като че ли не могат да им турят по една гривна за проследяване и да ги пуснат да си вървят в къщи. И тези показни акции с Иванчева говорят за безсилието на прокуратурата и за вдигане на много шум с цел прикриване на собствената некадърност и некомпетентност.

 57. 57 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  До коментар [#53] от "MissingPerson":

  " повечето държави са такива"

  Поне в ЕС повечетото държави съвсем не са такива! Виж, на изток от нас има такива държави, западната ни съседка също е такъв пример ! Има просто правило: там, където олигархията управлява без никакъв свян, действително е точно така !

 58. 58 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 400 Весело

  До коментар [#51] от "cinik":

  Как пък не намери, като интервюто му в БТВ излиза от първите

  Казва си човека , че това което е трябвало да направи Иванчева има не РАЗРЕШИТЕЛЕН , а само съобщителен режим.
  Има двуседмичен срок , който не се спазва от Иванчева, на Третия месец подава, жалба, нищооо , на петия подава втора жалба пак нищооо
  и после разбира , че ще се случат нещата с по 20 евро на квадрат за подкуп
  Какво ли си е казала фризьорката продават по 1000 евро , за 20 евро няма да се циганят, ама това си е половин милион

 59. 59 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1666 Гневно

  Долна спциализирана сган! Осъден за незаконна търговия с оръжие е на свобода, а тези жени все още невинни са в ареста. А действията на специализираната прокуратура показват все повече, че те са невинни и набедени.
  Време е да полетят павета по прокурорите. Инак и ние ще гнием в същия арест.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 60. 60 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 400 Весело

  Я умните и красивите кажете , данъчния който го хванаха миналата седмица с 15 хиляди подкуп, постановка ли е или и той се е гласял за кмет на Младост

 61. 61 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1589 Весело

  Ако някой е очаквал друго е или зелен или виолетов или не е добре с главата...което е все едно и също...

 62. 62 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Излъга, че има висше образование по време на кампанията, обеща, че няма да се строи и взе пари точно за това. Посмислете какво точно защитавате. Условията в затворите били лоши - лоши са за всички - особено тази жена с нищо не е по-специална

 63. 63 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1666 Гневно

  До коментар [#45] от "D":

  И какви са доказателствата на прокуратурата? Щото до момента показват безсилие, страх, слабост. И че нямат абсолютно нищо срещу двете.
  А на вас няма да пожелавам да ходите в същите кенефи до тоалетна. Ще ви се случи, независимо, че сам се унижавате със слугуването си на страхливци с власт.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 64. 64 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Съдебното решение е окончателно, но няма пречка да искат изменение на мярката за неотклонение при промяна на обстоятелствата (напр. влошаване на здравословното състояние). Безспорен факт е, че това поредно съдебно решение потвърждава вече направения многократно извод, че има обосновано предположение подсъдимите да са извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинение.
  —цитат от коментар 8 на hammurabi


  Едва ли е безспорен факта,че двете са извършители на престъплението,след като гледащият делото съдия Хинов на два пъти променя мярката за неотклонение в домашен арест. Аз не зная, дали Иванчева и Петрова са виновни или не(възможно е да са, след като държавата е пропита от корупция -пример. Владислав Горанов е приютен от свой кръстник,а Цветан Цветанов оправда 6-те си апартамента със заем от пенсионирания си тъст),но с действията си Прокуратурата и Специализирания Апелативен съд ме убеждават,че в БГ властват политически и съдебни канибали

 65. 65 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#63] от "Gopeто":

  Хванаха ги с торба пълна с пари в купето на автомобила - не багажника - ти ако си кмет ще се качиш ли въобще в такава кола?

 66. 66 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1145 Любопитно

  До коментар [#40] от "001":

  По данни на прокуратурата при обиска на бюрото на Иванчева имало забавени над 1 000 преписки, ако са искали по 500 хил. на преписка, тия двете е трябвало да имат към 500 мил. в домовете си? И изниква въпроса защо няма открити други недекларирани пари освен тези белязаните при задържането им? Нали са били корумпирани, къде са парите от подкупите които са взимали?

 67. 67 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2050 Неутрално

  До коментар [#38] от "Делян Ковачев":

  Само на Вас Ви се струва.
  Всъщност е точно обратното, задържаните са демонизирани, унижавани и предварително осъдени.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 68. 68 Профил на jelezo
  jelezo
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Съдебното решение е окончателно, но няма пречка да искат изменение на мярката за неотклонение при промяна на обстоятелствата (напр. влошаване на здравословното състояние). Безспорен факт е, че това поредно съдебно решение потвърждава вече направения многократно извод, че има обосновано предположение подсъдимите да са извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинение.
  —цитат от коментар 8 на hammurabi


  Безспорен факт е, че нямаме правосъдие.

 69. 69 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 48 Неутрално

  Случаят Иванчева е показателен за истинските отношения и зависимости между ГЕРБ и останалите партии. Дотук става ясно, че на президента и на парламентарната опозиция - главно БСП, не може да се разчита, каквито и дърления и заяждания да вървят из медиите. За всички тях главното е да спазват неписаното правило на прехода - ние пазим вашите, вие - нашите крадци. Хора като Иванчева са най-голямата заплаха и трябва да бъдат смачкани.

 70. 70 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 400 Неутрално

  До коментар [#66] от "Гадьо":

  Ти правиш ли разлика от преписка за кокошарник и за проект с РЗП десетки хиляди квадратни метра.

  Това което пишеш, вместо да оправдае фризьорката , още повече е прецаква, защото нарочно е правила мръсно на хората.
  Знаела е че много проекти не може да ги откаже , но пък може да ги мотае до безкрай, защото в закона няма наказание ако не спази сроковете.

  Ти ако не си вършиш дадената работа и имаш проект от преди година , дето ти седи на бюрото , дали ще си на работа там където си.

 71. 71 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  Този път апелативния съд е решил все пак да се мотивира спрямо закона, а не да пише общи приказки като миналия път. Та в днешното решение пише, че има опасност да извърши ново престъпление. Та тъй като е отстранена от длъжност, как би взела подкуп? Или понеже е обвинена (но не осъдена) по тежко престъпление се предполага, че ще застреля някого?

  Не ме търсете преди обяд
 72. 72 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Двойният аршин в пълното му измерение. Ако има елементи на депресивно състояние в случая усложнението е гарантирано. От подобни психически дисфункции се излиза крайно трудно и често е съпроводено с доживотно лекарствено лечение. Може би това е целта на отношението към тях.

 73. 73 Профил на jelezo
  jelezo
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Хаха!Умнокрасивите мноо се загрибихте за двете корумпета бе!Що не се загрижихте за правата на хилядите други арестанти? Досега условията по арестите не ви пречеха,а??Смешници!
  —цитат от коментар 22 на Веселин Дечев


  Дано те заключат и тебе там!

 74. 74 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1410 Разстроено

  Сега ние тука простите защитаваме престъпниците верно е.
  Правихме го няколко пъти.
  Например за доктора дето утрепа крадеца.
  Верно скочихме да го защитаваме.
  НООО като се разбра че той го е чакъл на пусия и го е убил умишлено.
  И това доказано с факти.
  Някой говори ли за този случай вече?
  А тука има засега едно голямо нищо.
  Нито запис с гласът на Иванчева нито снимка на кашона с парите .
  Кой го носи до пустата кола?
  Имаме твърдения на един човек че иска подкуп от името на???
  Нали ви е ясно че ако така ставаше Бойко щеше да изгние в затвора.
  Щото ония депутат твърдеше че суджука е за него.
  И нека адвокатите на мафията да кажат.
  Иванчева е престъпник обаче другата жена в какво е обвинена и защо ги опаковат двете в пакет и третират по един и същи начин?

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 75. 75 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  До коментар [#38] от "Делян Ковачев":

  Напротив. Това е изключение. Обикновено са обявени за виновни както от форумния тролетариат така и от медиите още преди да е обявена присъдата (даже понякога и преди да е повдигнато обвинение). Ако пък съдът направи грешката да пусне някой под домашен арест веднага е обвинен, че е подкупен и тн.

  Сега се наблюдава по-скоро изключение от правилото.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 76. 76 Профил на rotor
  rotor
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Тези ли точно се оплакват от забавяне на решение, при положение, че са мотаели хора с месеци без никакво основание.Седяло им е на бюрото папката и те не са си мърдали пръстта с месеци, просто са се правели на велики.А това навежда на мисълта , че са го правили умишлено с цел облага.
  —цитат от коментар 40 на 001


  "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш." казал някога Волтер. А аз няма да се уморя да защитавам правото на тези две жени да имат истинско правосъдие!!! И както виждам, не съм сам! Което ми стига.

  "Успехът не е окончателен, провалът не е фатален! Онова, което е от значение, е куражът да продължиш!" Уинстън Чърчил / " Success is not final, failure is not fatal! It is the courage to continue that counts!" Winston Churchill
 77. 77 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Любопитно

  Безспорните факти:

  1. Кметицата в разрез с всички правила е бавила документите на Ваклин.
  2. Дюлгеров играе посредник и иска подкуп.
  3. Дюлгеров получава белязани пари от Ваклин и след това веднага се среща с Иванчева.
  4. След срещата Иванчева е арестувана и в колата и са намерени парите.
  5. Ръцете на Иванчева и дори лицето и светят.

  Та въпроса ми е за каква липса на доказателства говори тролетариата. Къв Страсбург ви гони?

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 78. 78 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1145 Любопитно

  До коментар [#45] от "D":

  Само не ми е ясно като са взели парите как са ги хванали с външната страна на дланта на дясната ръка и между малкия пръст и безименния на лявата едната, а другата с горната страна на ноктите си на едната ръка? Защото това е открила като следи прокуратурата?

 79. 79 Профил на jelezo
  jelezo
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#25] от "fiona":Толкова измъчени арестанти има. Защо точно зс тези двете се сетихте и защо точно сега?
  —цитат от коментар 28 на Веселин Дечев


  Защото за този кмет съм гласувал, защото му вярвам и защото съм сигурен, че е натопен.

 80. 80 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 400 Весело

  До коментар [#78] от "Гадьо":

  Аз пък друго си мисле, че понеже беше топло и са карали с отворени прозорци и на предния светофар са им метнали кутията с пачките и те не са и разбрали

 81. 81 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Очаквано решение...

  Модератора е неадекватен!
 82. 82 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1145 Весело

  До коментар [#66] от "Гадьо":Ти правиш ли разлика от преписка за кокошарник и за проект с РЗП десетки хиляди квадратни метра.Това което пишеш, вместо да оправдае фризьорката , още повече е прецаква, защото нарочно е правила мръсно на хората.Знаела е че много проекти не може да ги откаже , но пък може да ги мотае до безкрай, защото в закона няма наказание ако не спази сроковете.Ти ако не си вършиш дадената работа и имаш проект от преди година , дето ти седи на бюрото , дали ще си на работа там където си.
  —цитат от коментар 70 на 001


  Ами те я избраха за кмет с обещанието да спре застрояването в Младост. Тя точно това е правила, за което са я пратили там. Така че си е вършила съвестно работата пред работодателя - хората които са я избрали!
  Не съди по себе си, че като си на държавна работа работодател са ти бизнесмените близки до властта които обслужваш! :)

 83. 83 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 919 Неутрално

  До коментар [#48] от "001":
  Което се решава с една проста жалбичка до общината. Тук дори не става дума за административен акт на районния кмет, който да трябва да се обжалва пред админстративен съд. Говори се за "бавене", демек не му предават книжата в установения срок. Районният кмет не е никакъв фактор, ще да се налага подкуп, особено в големи размери. Аз бих заложил на следното:
  Ваклин и Дюлгеров (или Ваклин чрез Дюлгеров) са "склонени" да участват в тоя тъп цирк с цел Иванчева да бъде сготвена. Възможните "аргументи" за да се съгласят на това са: осигуряване на имунитет за прегрешения, в които са били уличени, обещания за безпроблемно административно производство във връзка с бизнеса на Ваклин, обещания за лично облагодетелстване и евентуално пост за Дюлгеров. Кои са точно приложените в случая хватки не зная, но би трябвало да са нещо от списъка. От показанията пред съда на привлечените до момента лица, особено на Ваклин, струи такъв наивитет, че ако не беше жалко, щеше да е смешно. Залагам на оправдателна присъда, най-късно след като делото се вдигне от "спецсъда" към по-горна инстанция, а след това и осъдителна присъда в ЕСПЧ.

 84. 84 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Спомням си , че този Ваклин ли какъв е разказваше, че имало двуседмичен срок да му обработят документите, той ходил няколко пъти в общината и все го връщали, нищо че срока бил отдавна минал, минал, месец, два, три и нищоооо. А става въпрос за инвестиция за няколко милиона.И се оказало срок има , но в закона не било предвидено наказание, за тези които не го спазят
  —цитат от коментар 42 на 001


  Май си забравил, че Ваклин първо беше "българин, работил дълго време в чужбина, свикнал на съвсем друг манталитет". Накрая излезе, че само офшрката му е от чужбина. Нека да вметем, че за необичайно голям дял сделки в Младост (пък и други райони на София) продавачите са клошари и луди, придобили градинки и паркинги като бавнозагряващи реститути от периода 2003-2008 г., 15 години след началото на реституцията. А купувачите от тях - масово офшорки. Цяла верига бушони, която заслужава разследване. Вместо да връщат давността за престъпления от приватизация, за да ударят Прокопиев, трябваше тук да върнат давността за престъпления с фиктивна реституция. Ама налисссешшшш, квоч' стае...

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 85. 85 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Весело

  До коментар [#8] от "hammurabi":

  "Безспорен факт е, че това поредно съдебно решение потвърждава вече направения многократно извод, че има обосновано предположение подсъдимите да са извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинение."

  Вярно ли "корифея" на правото.:)
  То има дело за това...
  Толкова са ти "познанията" - оставането в ареста има друга цел - да се попречи да бъдат извършени други престъпления, а че има обосновано предположение за обвинението е ясно още със завеждането на делото, и това няма да се промени ако мярката бъде променена, делото продължава...

  Модератора е неадекватен!
 86. 86 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1145 Весело

  Я умните и красивите кажете , данъчния който го хванаха миналата седмица с 15 хиляди подкуп, постановка ли е или и той се е гласял за кмет на Младост
  —цитат от коментар 60 на 001


  Не, гласял се е за депутат от ГЕРБ!!!

 87. 87 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Любопитно

  До коментар [#13] от "niakoi_si":

  Какво да му обясняваш?

  Не е спазен срока за вземане на решение...

  Модератора е неадекватен!
 88. 88 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Весело

  До коментар [#26] от "001":

  Напълно възможно!

  Аки си стопирал 100 тина проекта по 1 млн. всеки...

  Модератора е неадекватен!
 89. 89 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 450 Неутрално

  на троловете тук и по медиите, които одобряват изтезанието на хора, неосъдени, пък макар и да биха били наистина виновни, пожелавам скорошно пребиваване в следствен арест като заподозрени от системата на тримата дебелаци и техните малки дебели джудженца, където , по техните собствени думи, е като на хотел от веригите на арабаджиеви, или баневи та даже и по-добре! пожелавам им също поне една вечер да преспят в нужника и да закусят там с кренвирш народен, като ползват за маса същия този нужник. разбира се, в ареста има и по-луксозни стаи, но те са запазени за клиенти, от които има какво да се вземе, като въпросните хотелски босове. луксозните стаи бяха описани подробно в прессъобщение на МП, преди да излязат снимките от стаята на кметиците.в описанието се говори за отделна тоалетна и баня, ползвана съвместно от две стаи, имаше снимка на истински прозорци, маса, горе-долу приличаше на място за пребиваване. разликата между това и онова, в което са затворили кметиците е колкото разликата между съвестта на лозан панов и тази на цацаров и цачева.

 90. 90 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Значи казват,че подкупа е бил договорен за 500 000 евро. Каква е гаранцията, че на Иванчева са дадени 55хил. за да придвижи преписката ,а след като тя свърши тази работа останалите 445хил., няма да се разпределят между Дюлгеров и.....тези които са поискали 15хил от Дюлгеров за да я сготвят ?

 91. 91 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Разбира се, че ще гният в ареста.
  Брендо е крупен инвеститор и няма как да влезе в затвора.
  И Савата е крупен инвеститор.
  Горанов е изплашен от 2012 г. и каквото е направил, от страх го е направил. Страхът замъглява разсъдъка и ще чакаме да се проясни.

 92. 92 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#78] от "Гадьо":

  Парите са прехвърляни в пликове и кашончета от Дюлгеров. При всяко прехвърляне част от веществото по парите омазва и опаковката. Къде в крайна сметка се омазала Иванчева няма никакво значение. Щото тя е взела плика без да докосва и брои самите пари. И е шанс за прокурорите че изобщо се е омазала. После е мазала по лицето си, по сенника на колата..И малшанс за нея. Оттук нататък не виждам как може да пледира че е невинна. Няма кой да и повярва.
  Не вярвям и тролетариата да и вервате. Просто се търсят политически дивиденти. Както оня доктор от Горна Оряховица. За да атакуват Цв го изкараха ангел. А си беше за затвора. Щото за да спести пари беше оставил едно новородено за умре. А е имало съвсем реален шанс да оцелее.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 93. 93 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1387 Весело

  Объркан съм. Умнокрасивците не бяха ли радетели за борба с корупцията?

  Пък ся бичат коментари се едно ще стават шумкари

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 94. 94 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#38] от "Делян Ковачев":

  "той/тя веднага е представен/а като горкият невинен човек"

  Въобще не е така!
  Погледни другата статия за Баневи и коментарите под нея.
  Изцяло отхвърлят това което пишеш.

  Модератора е неадекватен!
 95. 95 Профил на miltaka
  miltaka
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Без да съжалявам мога да кажа само, че съм доволен от условията при които са поставени двете престъпнички и алчни джофри!! Доволен съм и от това, че бандитите Баневи ще бъдат в същите условия!! Защо ли?!? Защото едни престъпници трябва да бъдат поставяни в точно такива условия, те са си го заслужили-даже са много добри условията в които са поставени!! Истинските престъпници трябва да са в още по-лоши условия!! А тези двете и онези двамата (Баневи) са си заслужили напълно участта! Не знам защо пискате и защитавате тези гадни хорица, хем искате правосъдие, хем пискате-когато престъпниците са на нужното място?!?! Какво искате в края на краищата??? Аз не искам от моите данъци държавата да създава "хотелски" условия в които бандитите да се чувстват удобно и спокойно, не искам престъпниците да се надсмиват на всички нормални хора, които се счупват от работа, нерви и недоимък-за да създават добра среда за хора, които трябва да изтърпяват присъди!!! Не мога да се съглася с всички, които недоволстват от състоянието в което са поставени Иванчева и Петрова-защото са 100 % виновни и са имали право на избор-да отидат на по-добри условия в Сливенския затвор или Следствения-те са избрали да останат на лошите условия и никой не им е виновен за избора!! Освен това като гледам имат храна и продукти внесени отвън-а това не трябва да се позволява, имат всичко което им е нужно!! Преди години в казармите условията бяха стократно по-лоши, нямаше и достатъчно храна-а все пак сме пазили България и народа, за сметка на отвратителните условия-но никой не е мрънкал!! И то за срок от 2 години, а тези за 3 месеца ореваха света?!?! Айде стегнете се малко-народа!! Много лигави сте станали, ама скачате когато комундетата ви вдигат на измислени "протести"....Решете какво искате-правосъдие, или хотелски условия за бандитите!!

 96. 96 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Това вече минава всички граници! Каква е целта на това мероприятие? Да ги прекършат? Да ги сплашат така, че да им държи влага за цял живот ли? И покрай тях всички, дето си въобразяват, че могат да играят извън системата? Това ли е? За моите представи кметицата е честен човек. Е, така само физически могат да я унищожат!

  Мърфи е оптимист!
 97. 97 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#77] от "Обществен деятел":

  Времето ще мине и ще разбереш...

  Модератора е неадекватен!
 98. 98 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Объркан съм. Умнокрасивците не бяха ли радетели за борба с корупцията?Пък ся бичат коментари се едно ще стават шумкари
  —цитат от коментар 93 на Нагъл Визионер


  Те са радетели ама от позицията само ние сме прави и непогрешими, всички други са маскари. Няма капчица обективност у тия хора. И здрав разум им липсва. Щом са склонни да оправдават с абсурдни аргументи очевадни престъпления.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 99. 99 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 450 Неутрално

  върнаха се годините на народните съдилища и на военните съдилища през 30-те и 40-те. дори тогава те се признаваха за временни и извънредни, а сега са замаскирани като"специализирани". дори се имитира някаква форма на процесуални действия. например, съдията смекчава мярката, а горната инстанция отменя. така се правим, че има действително правораздаване, а всъщност- пълен фарс. това е психологическа игра с обвиняемите- пускаме ви у дома- не ви пускаме. тези две жени ако оцелеят физически и се съхранят психически след това организирано бавно убийство, със сигурност ще се превърнат в лидери на движение за лустрация и реформа на правораздаването. ако бях водач на някоя от извънпарламентарните партии, които подкрепят съдебната реформа, бих отишъл при адвокатите им да се запозная с материалите по делото и ако е истина това, което излезе по медиите, особено разговорите на ваклин от срс, веднага бих поискал от тях двете да издигна кандидатурите им за евродепутати.

 100. 100 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1145 Любопитно

  До коментар [#92] от "Обществен деятел":

  Предполагам, че си с две висши, едното по медицина и след това си специализирал неонатология, а другото за следовател в школата в Симеоново?

  Иначе при задържането прокуратурата не е споменавала за пликчета и т.н. а само за бяло кашонче от кафе илли в което са открити парите, но явно ти по-добре знаеш.
  Викаш няма вариант да ги е оцапал Дюлгеров?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK