Кратки новини: Шефът на КАТ - Казанлък е в неизвестност

Кратки новини: Шефът на КАТ - Казанлък е в неизвестност

© Георги Кожухаров"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Валери Симеонов стана зам.-председател на парламентарната комисия по енергетика


Валери Симеонов беше избран за заместник-председател на парламентарната комисия по енергетика. Бившият заместник-председател на Народното събрание от квотата на БСП Валери Жаблянов пък беше избран за заместник-председател на парламентарната комисия по външна политика.


Шефът на КАТ - Казанлък е в неизвестност


Полицията издирва Тодор Николов, 44-годишен от казанлъшкото с. Бузовград. Той е началник звено Пътна полиция – КАТ - Казанлък. Според информация на роднините той е в неизвестност от сряда следобед. Хората, които имат информация за него, могат да я съобщят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.


Клиника ще носи името на Христо Стоичков
Клиниката за рехабилитация и долекуване на МБАЛ ''Света София'' ще носи името на Христо Стоичков. Най-успешният български футболист и носител на "Златната топка" за 1994 г. ще посети болницата на 14 декември от 9.30 ч., за да се срещне с екипа на клиниката. "'Идеята клиниката да носи името на великия Стоичков се роди преди малко повече от месец'', разказа д-р Христо Мазнейков, който е началник на клиниката по ортопедия и травматология. Той сподели, че двамата със Стоичков са приятели от години.


Нарушенията при продажба на риба около Никулден са под 1%

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е извършила 1087 извънредни проверки на обекти в периода от 3 до 7 декември за производство и продажба на риба и рибни продукти в цялата страна, съобщава пресцентърът на институцията. Съставени са 7 акта и са издадени 6 предписания. Нарушенията са за продажба на риба от обекти, които не са регистрирани съгласно действащото законодателство, предлагане на риба и рибни продукти с изтекъл срок на годност, без документи за произход и неправилно етикетирани, неспазване на изискванията за температура при съхранение и лоши хигиенни условия, както и нерегламентирана продажба на риба (без свидетелство за произход). Спрени от реализация и насочени за унищожаване са 7 кг охладена риба.


България получи покана за членство в Световната организация на свободните зони


България получи покана за членство в Световната организация на свободните зони. Това стана по време на среща между зам.-министъра на икономиката Александър Манолев и изпълнителния директор на международната организация Самир Хамроуни. Регистрирана в Женева и със седалище в Дубай, Световната организация на свободните зони е единствената международна организация на свободните зони в света, която включва държави, които последователно развиват такива локации за инвестиции. Чрез организацията страната ни ще може да получава информация в реално време за инвестициите в свободни зони в света и за насърчителните мерки, които другите държави предлагат.


Бележките за имунизации за детска градина вече ще се плащат


Бележките, които родителите трябва да предоставят в детските градини и да удостоверят, че детето им има всички необходими имунизации, вече да се плащат. Това предвижда промяна в наредба, пусната за съгласуване от здравното министерство. Сега всяко дете при постъпването си в детско заведение трябва да има всички необходими за възрастта си имунизации, което да бъде удостоверено с бележка от личния лекар. Сега се предвижда тези бележки да бъдат издавани срещу заплащане, като в проекта за промени не се посочва каква ще е цената. Аргумент тази услуга да не се покрива от здравната каса е, че тези документи не са пряко свързани със здравни и медицински дейности, се разбира от мотивите.


В болницата "Христо Ботев" във Враца са установени нарушения за 76 хил. лв.


Органите на Агенцията за държавна финансова инспекция са извършили финансова инспекция на МБАЛ "Христо Ботев" АД, гр. Враца, за периода 1 януари 2013 г. - 30 септември 2017 г., съобщава Министерството на здравеопазването, цитирано от "Фокус". В резултат на проверката са съставени 9 акта за начет, като установените виновно причинени вреди са в общ размер на 76 хил. лв. Констатирани са нарушения по Закона за обществените поръчки и правилника за прилагането му. Най-често срещаните нарушения са във връзка с допуснато разделяне на обществените поръчки, промяна в условията на вече сключените договори, неспазване на нормативно установените срокове и др. Съставени са 10 акта за установяване на административни нарушения. Предвид установените нарушения на Закона за счетоводството са съставени два акта за установяване на административни нарушения.

Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 663 Неутрално

  обект се именува на жив човек ако той е донор. Стоичков дал ли е няколко милиона за тази клиника та да носи тя вечно неговото име??

 2. 2 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7157 Неутрално

  Н-к КАТ на Казанлък изчезна...няма 24 часа и го издирват, да няма съмнение за лична вендета?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK