Проверката за незаконно имущество може да продължи вечно, реши парламентът

Проверката за незаконно имущество може да продължи вечно, реши парламентът

© Велко АнгеловКомисията за борба с корупцията и конфискация на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) може да проверява някого повече от година и половина - колкото е максимумът по закон, и въпреки неспазването на сроковете, няма да губи правото си на иск. Това реши парламентът на първо четене, след дебат, продължил около половин час.


В промяната на закона се предлага при прекратено наказателно производство да няма пречка за процедура по отнемане на незаконно имущество в полза на държавата. От ГЕРБ внесоха промените на 10 декември след тълкувателното решение на Върховния касационен съд (ВКС), според което прекратяването на наказателно дело е абсолютна пречка за внасяне на иск за конфискация.


Тълкуването на ВКС се отнася до делата по отменения тази година Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество (ЗОПДНПИ) от 2012 г. В антикорупционния закон се създава нова алинея, която гласи: "Не съставляват законова пречка за съществуването и надлежното упражняване правото на иск за отнемане на незаконно придобитото имущество в полза на държавата прекратяването на наказателното производство или влизане в сила на присъда, с която подсъдимия е признат за невинен за престъпления, посочени в разпоредбата на чл. 108, ал. 1 от закона". А за да важи тя и за отменения от 23 януари 2018 г. ЗОПДНПИ се създават две разпоредби, според които висящите по тях дела се довършват по правилата на новия закон. Освен това изрично се записва и че тези изменения влизат в сила със задна дата от 23 януари 2018 г., т.е. откакто действа антикорупционният закон
"ДПС ще подкрепи промените, поводът е така нареченото тълкувателно решение, което решение обаче стигна твърде далеч. Това решение стигна отвъд конституцията", заяви заместник-председателят на групата на ДПС Хамид Хамид. "Някой представляващ върховния съд стигна твърде далеч – наруши конституцията и разделението на властите. И преди бяхме чували този някой да е вживява като политик и от високата трибуна на върховния съд да дава политически тези", каза Хамид без да споменава името на председателят на Върховния административен съд Лозан Панов. "Казвали сме и друг път, че ако някой реши да се занимава с политическа дейност, да заповяда и да се яви на избори и да дойде в Народното събрание да законодателства", каза още Хамид. Той добави, че преди второ четене ДПС ще предложат срокът за проверка, произнасяне на комисията и за внасяне на иск да се увеличат двойно, особено когато се налага правна поръчка от чужда държава, с цел предоставяне на документи, защото често те се бавят и срокът изтича." За съжаление много съдилища превръщат заложения в практиката срок като инструктутивен в преклузивен", смята Хамид.


Прекратяването на наказателното производство е абсолютна пречка да се води дело за отнемане на незаконно придобито имущество. Това постанови преди седмица Върховният касационен съд (ВКС) в тълкувателно решение. То се отнася само за дела по отменения Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Решението обаче не може да бъде приложено и по аналогия към делата, образувани по новия закон. В него съществува изрична разпоредба, според която "Проверката по тази глава започва и продължава независимо от спирането или прекратяването на наказателното производство".


Решението на ВКС засяга около 300 дела, образувани между 2012 и 2018 г. които могат да бъдат прекратени. Едно от тях е срещу бившия зам.-председател на ДПС и на парламента Христо Бисеров и семейството му, които бяха окончателно оправдани. Според юристи оправдателна присъда с още по-голямо основание ще е пречка за дело за конфискация. Председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев обяви, че по изчисления на колегите му около 20 дела за над 20 млн. лв., водени от КПКОНПИ трябва да бъдат прекратени, защото са прекратени наказателните производства, станали повод за процедурата по конфискация или проверяваните са били оправдани.

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Е заради такива простотии, развързващи ръцете на управляващата организирана банда, никой умен човек, няма да се върне да инвестира и живее в България.

 2. 2 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Добре дошли в държавата на мутрите.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 3. 3 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Мафията в действие!
  Материала,материала.

 4. 4 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Както комунягите могат да ни газят вечно. Не е лошо.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3552 Неутрално

  Първо, подобна проверка ще засегне целия корумпиран " елит", стига само да се смени сегашния председател на ЧОПНИ и глав. прокурора ! Второ, което е и по - същественото, подобна приумица на властимащите не издържа на сегадейстащото ни законодателство, за европейското да не говорим ! Ако се обяви от КС за противоконституционна, какво и си
  е, ще се създадат такива каши на главата на цялото общество, каквито постоянно се забъркват от задкулисието и все на наш гръб ! За какво е този отчаян опит да се имитира нещо ?

 6. 6 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Трябва да се сезира Конституционния съд.

 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4572 Любопитно

  "Прекратяването на наказателното производство е абсолютна пречка да се води дело за отнемане на незаконно придобито имущество. Това постанови преди седмица Върховният касационен съд (ВКС) в тълкувателно решение.."


  "Браво" Лозане, "браво" Панов...
  Не се ли намери някой журналист да го попита защо е взето подобно антидържавно решение?! И защо точно сега?! И свързано ли е с Прокопиев? Защо никой не попита съдиите, не малко на брой, които са били против!?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 8. 8 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  "Бате к*ре, ти сам видЕ, дека е спешна раотата! Нема цкрито-покрито, при компирите са 60% Дидо Дебелио и сао 40% сме ние. У црЕда Дебелио беше откАчил, дзвони ми у 2 часо пиян и ми кааа кфо цтааа, не се ли опраи моето, че радзвАлим цтабилността!"

  За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
 9. 9 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3190 Весело

  Най-хубавото на живота е, че се върти.
  Готов съм да се обзаложа, че когато герб паднат от власт - и това ще стане, никой не е вечен, сериозно ще съжаляват за глупотевините, които сътвориха в законите, вкл. в този.
  А що се отнася до Конпи - вчера четох някъде, че им трябвали 3 месеца /три месеца/ да проверят дали Влади Горанов имал конфликт на интереси по безплатното ползване на жилището си.

 10. 10 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 985 Неутрално

  "Прекратяването на наказателното производство е абсолютна пречка да се води дело за отнемане на незаконно придобито имущество. Това постанови преди седмица Върховният касационен съд (ВКС) в тълкувателно решение..""Браво" Лозане, "браво" Панов... Не се ли намери някой журналист да го попита защо е взето подобно антидържавно решение?! И защо точно сега?! И свързано ли е с Прокопиев? Защо никой не попита съдиите, не малко на брой, които са били против!?
  —цитат от коментар 7 на hamiltonf


  Ти откъде знаеш че някой рекетьор облечен с власт няма да те рекетира вечно със заплахата за отнемане на незаконно придобито имущество? Ходи доказвай че е легално придобито.

 11. 11 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1715 Весело

  До коментар [#5] от "samoedin":

  Ма той гладния прокурор така или иначе е на изхвъргачката поради изтичане на мандата. Какъв е проблема тогава? Не трябва да има пречки пред отнемане на незаконното имущество. Смешното е че никой не може да докаже законен произход на първоначалния си капитал. Включително и "добрите" олигарси. Не е ли така? Кого всъщност защитаваме (добрите) олигарси?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 12. 12 Профил на kdesen
  kdesen
  Рейтинг: 355 Неутрално

  ГЕРБ толкова си повярваха, че не се сещат, че те първи ще изпитат бухалката на Компира на гърба си

 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3552 Весело

  До коментар [#11] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  Абе остават му още година - две наистина. То и на сегашните управляващи им остава не много повече, ама със същите темпове на управление вредите, които се нанасят на всички нас са огромни. Само вземи последните 42 - 3 милиона, харизани на Гергов за т. нар дупка. Кой от цялата тая управленска глутница е направил нещо, с което лично да генерира тия пари в полза на обществото ? А ежедневната престъпна и корупционна дейност в полза на олигархията я виждаш по - добре и от мене ! И един ден им е много на такива !

 14. 14 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Под лозунга "гласувайте за по-малкото зло" държавата се превръща в диктатура!

  Благодарете на себе си за тази си далновидност и оплаквайте двата до трите процента, които ще вземете на изборите.

 15. 15 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#9] от "boevbisser":

  Точно така, живота се върти и рано или късно всеки който е бръкнал в меда ще му дойде данъчна ревизия. Може да си министър на ББ, кандидат за президент но все в един момент ще се наложи да обясниш как така имаш едни милиони спестени пък нямаш толкова големи официални доходи. И ако Борисов или Цветанов или който и да висш политик от герб го хванат за същото, аз пръв ще аплодирам.

 16. 16 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1715 Весело

  До коментар [#13] от "samoedin":

  За Гергов си прав. Има "избирателна пропускливост". Ма както вече казах партийните каси на БКП и ДПС се захранват за да не озвереят от глад. Как иначе се крепи стабилност?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 17. 17 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#10] от "bobyb":

  Аз лично нямам подобно имущество като Прокопиев или Трайков но пък мога да докажа ВСЯКА една похарчена стотинка. И то за целия период от първия си ден на работа. Така че не, не ме притеснява да ме проверят дори да включва и първа група на детската градина !!!

 18. 18 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#6] от "Paolo Di Canio":

  Давайте ама както виждате, не е отменил същия тескт в новия закон. Така че едва ли ще отмени този текст с който се премахва възможността да им мине номера на Бисеров и сие които ги съдият по стария закон. И да не забравяме че услугата за Бисеров е от Панов и компания.

 19. 19 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3190 Неутрално

  До коментар [#15] от "m17":

  Нямам против дойде данъчната ревизия - тя има начало и край, ако си сгрешил - плащаш и точка. Всъщност доколкото знам, КОНПИ използват за проверките си най-вече НАП - няма лошо.
  Тук говорим за съвсем друго нещо, и то се нарича политически натиск и омаскаряване, не ми изглеждаш нито необразован, нито наивен, за да не го разбираш.
  Според мен комисията е напълно излишна институция, която издържаме с нашите данъци впрочем. Ако НАП те хване, че не можеш да докажеш едни пари какъв е проблемът прокуратурата да те вкара в съда, да ти запорират имуществото, да ти го отнемат и т.н..
  Не е хубаво да се казва на черното бяло.

 20. 20 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Свинете в управлението не подозират за капана, който са си приготвили.

 21. 21 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  До коментар [#10] от "bobyb":Аз лично нямам подобно имущество като Прокопиев или Трайков но пък мога да докажа ВСЯКА една похарчена стотинка. И то за целия период от първия си ден на работа. Така че не, не ме притеснява да ме проверят дори да включва и първа група на детската градина !!!
  —цитат от коментар 17 на m17


  Значи си идеалният кандидат за графата "вечна проверка'". Имуществото ти ще си стои запорирано ей така, за всеки случай. Да се научиш на уважение към властта. Че напоследък съвсем му изпуснахме края, всеки си прави каквото си иска, протестира за каквото си иска и злослови по адрес на държавни органи и лица.

  За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
 22. 22 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Няма такава милионерска държава!

 23. 23 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нова Тройна коалиция - ГЕРБ, "Патреотаре", дПС!

 24. 24 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#11] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  "Ма той гладния прокурор така или иначе е на изхвъргачката поради изтичане на мандата. Какъв е проблема тогава?"

  Проблемът е, че ще го замени заместникът му. ;-)

 25. 25 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 642 Неутрално

  До коментар [#17] от "m17":

  Пхахахаххаха..... какво имущество има трайков бе, лумпен?

  Абе не ВИ ЛИ Е СРАМ бе гербери скапани?
  Викаш, друго си е да живеепш в харизани апартаменти на киро гела, а?
  Или да имаш 6 апартамента на тъщата...

  БОКЛУЦИ герберски със салами на очите!

 26. 26 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 642 Неутрално

  До коментар [#21] от "cinik":

  Дори специално за очакващите се протести, приеха закон, с който могат да те изчезнат за 48 часа безю да уведомяват никого....
  По зле от Северна Кореа почваме да ставаме !

 27. 27 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Весело

  Аз вече споменах "kangaroo court"...

 28. 28 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  - Ама аз съм оправдан от всички инстанции.
  -Нас ни бОли шперца, отговориха от КПКОНПИ.

 29. 29 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#19] от "boevbisser":

  Aко се освободите от клишетата на Прокопиев, ще видите че КОНПИ е точно таи институция която изпълнява "ако НАП ви хване". И се заминава с повдигане на обвиненя за големми доходи от престъпна дейност. НАП се занимава с невнесени данъци върху законни доходи !!!

 30. 30 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#25] от "Позорно събрание":

  Ами какво има е ясно - едни 10'тина милиони. Интересното е с как ги е изкарал щото данъчните му декларации не дават отговора.

 31. 31 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#21] от "cinik":

  Отново умнокрасиви глупости. Вечна проверка е фалшива новина на Прокопиев, вечното е не продължителността на проверката, тя е ограничена във времето и точно затова Трайков получи запора след вансяне на обвинението. Вечното е че дори другото обвинение поради което е стартирала проверката, да не успее, няма проблем да си върви данъчната проверка !!!

 32. 32 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#26] от "Позорно събрание":

  Отново фалшиви новини. Няма никакво тайно задържане, периода е за уведомяване на близките и медиите ОФИЦИАЛНО и се ползва с одобрение на СЪДИЯ. От първата минута на задържането всеки има право на обаждане и адвокат !!!

 33. 33 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#31] от "m17":

  И отгоре на това сегашната поправка засяга само дела по стария закон, по новия закон има специална клауза която премахва тази вратичка. Но Панов намери вратичката в стария закон и се опитва да я ползва и се налага да се затвори.

 34. 34 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1910 Весело

  До коментар [#19] от "boevbisser":Aко се освободите от клишетата на Прокопиев, ще видите че КОНПИ е точно таи институция която изпълнява "ако НАП ви хване". И се заминава с повдигане на обвиненя за големми доходи от престъпна дейност. НАП се занимава с невнесени данъци върху законни доходи !!!
  —цитат от коментар 29 на m17


  Ако Вие сте съгласен с проверка без краен срок,запорирани сметки и т.н. при решение на съда ,че сте невинен,то тогава направо си пишете запор на заплатата към КОНПИ.

  Аз не съм съгласна проверката да е безкрайна,къде са моите права,след като съда е казал,че всичко е ОК и второ кой ще ми плати за пропуснатите ползи от запорираните средства за безкраен период:)

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 35. 35 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#31] от "m17":

  "Отново умнокрасиви глупости. Вечна проверка е фалшива новина на Прокопиев"

  А вие прочетохте ли статията или поне заглавието?

  "Проверката за незаконно имущество може да продължи вечно, реши парламентът"

 36. 36 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#35] от "Rick and Morty":

  И да не кажете, че заглавието е Прокопиева измислица:

  "Комисията за борба с корупцията и конфискация на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) може да проверява някого повече от година и половина - колкото е максимумът по закон, и въпреки неспазването на сроковете, няма да губи правото си на иск. Това реши парламентът на първо четене, след дебат, продължил около половин час."

 37. 37 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#35] от "Rick and Morty":

  Точно това е фалшивата новина. Прочетете самия текст, имаше го в други статии. Има и обяснение от непредубедени юристи. И пак нашпомням е точно съшия текст го има в новия закон и не се отнася за продължителоснота на проверката а за започването и.

 38. 38 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#34] от "nessarox":

  Няма безкрайна проверка, има неограничен срок за запозване на провеврка СЛЕД повдигане на обвинение за престъпление.

 39. 39 Профил на vespasian0303
  vespasian0303
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Много ме "кефят" управляващите в последно време (от 2014.г насам, но не само) - нещо е извън закон, няма проблем, гласува се закон и това нещо става законно. Нещо се е извършило преди време (сделки и др.) - няма проблем, гласуваме закон със задна дата. ВКС решава, че нещо е незаконно - няма проблем, гласуваме нов закон, който заобикаля решението на ВКС. Това магаре е синьо, не- гласуваме закон, че всяко синьо магаре всъщност е червено. Честито на печелившите!

 40. 40 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#37] от "m17":

  Друга непрокопиева медия:

  "Със законопроекта се прецизират и разпоредбите относно сроковете за извършване на предварителната проверка във фазата на производството по гражданска конфискация. Предлага се неспазването на инструктивните срокове да не е основание за прекратяване на гражданското производство."

  Може и да успееш да заблудиш някой. Успех!

 41. 41 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3190 Весело

  До коментар [#29] от "m17":

  какво точно изпълнява Конпи, бе човек. ако не можеш да докажеш доход - прокуратурата по сигнал на НАП ще ти повдигне обвинение и ще те вкара в съда, а с молба до съда ще ти запорират имуществото.
  ти просто не можеш да си представиш, че си от другата страна на уравнението и дълбоко вярваш, че този закон е справедлив, защото е направен с най-добри мотиви от едни добри хора и никога невинен човек няма да попадне под ударите му.
  както и да е, да си жив и здрав.

 42. 42 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  До коментар [#7] от "hamiltonf":

  я не дрънкай глупости.
  извади си главата от пясъка.
  цялата държавна машина
  е впрегната да връща парите от
  срутването на катебе.
  нещо неясно.
  или да ти нарисувам как така
  синхронно се започна със
  самолети, белене, хъб, турски поток,
  чез и така.
  нещо започваш доста поръчково да говориш.

 43. 43 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#19] от "boevbisser":Aко се освободите от клишетата на Прокопиев, ще видите че КОНПИ е точно таи институция която изпълнява "ако НАП ви хване". И се заминава с повдигане на обвиненя за големми доходи от престъпна дейност. НАП се занимава с невнесени данъци върху законни доходи !!!
  —цитат от коментар 29 на m17


  Пич, пропускаш важното - че нийде по нормалната земя /освен в тоталитарните диктатури!/, след като е приключило наказателното преследване с оправдателна присъда, няма как да ти приложат т.нар. гражданска конфискация. Защото доказването за притежаването на вещи, имоти, предмети и т.н. трябва да бъде основано на факти, а не на простата констатация - имаш заплата 2 000 лева, как така караш Порше Кайен за 200 000 лева :) След като институцията не може да докаже пред Съд, че си го купил с пари от престъпна дейност /това може и НАП да го направи, ако иска/, то тогава НЕ ТРЯБВА да има правото да отнема Поршето. Прехвърлянето на доказателствената тежест е най-явния път за своеволието и действията на КПКОНПИ като бухалка, защото сегашната промяна с груби думи гласи точно това - имаш скъп апартамент, не ни интересува откъде имаш пари, докажи ТИ самия, че е от спестени закуски иначе го вземаме. И точно тук се губи и принципа на невиновност - в наказателното производство прокуратурата трябва да ДОКАЖЕ твоята вина, а не ТИ САМ да доказваш своята невинност! :):):) Защо в гражданското да има обратния прецедент?!?!? Ти си оправдан за пране пари, но ти вземаме Поршето, защото не приемаме решението на Наказателния съд и искаме да правим каквото си искаме и толкова си можем ... :) Защото това производство няма да представлява граждански иск в наказателното производство, а съвсем отделно производство по т.нар. гражданска конфискация ... Сегашните управляващи приемат тези поправки само и единствено, за да ползват КПКОНПИ /една абсолютно излишна структура, освен при тоталитарните диктатури, разбира се!/ като бухалка срещу опоненти /нямам предвид БСП и ДПС, защото те не са им опоненти, а съучастници в краденето :)/ ...

 44. 44 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#43] от "dedo_goshko":

  Във всяка нормална държава няма вариант да имаш Порше ако нямаш законен доход. НИКЪДЕ по света няма такива вариант. И точно КОНПИ е органа който прави проверка и повдига обвинение в съда. И там КОНПИ доказва че нямаш доход а ти имаш възможност да докажеш че не са прави. И забележете че има огромен буфер от 150 хиляди лева, не е да ти смятат стотинките от баничките. И накрая съда отнема имуществото. И нищо гражданско няма в конфискацията щото мина през съд на три инстанции.

 45. 45 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#40] от "Rick and Morty":

  Само дето запора се прави след внасяне на обвинението в съда. Така че това че ви проверяват не значи че ше ви запорират имуществото. Тозно както на Трайзо му запорираха милионите с вансяне на обвинението в съда !!

 46. 46 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3190 Весело

  До коментар [#44] от "m17":

  ти явно продължаваш да казваш на черното бяло - допреди създаването на КОНПИ държавата не е можела да ти отнеме и запорира актив, който си придобил с недоказани доходи, така ли.
  стига да иска, държавата може да направи всичко, а и НАП последните години станаха много по-професионални и е изключително трудно да ги заблудиш, камо ли да ги излъжеш.
  иди се разходи на въздух и погледни истината отстрани - маскирано е с добри намерения, но КОНПИ в този вид вече се използва за политическа саморазправа.
  ако си разбрал - разбрал.

 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8081 Неутрално

  Вече няма съмнение, че сме се превърнали в прокурорска държава.

 48. 48 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8081 Неутрално

  Ако ти конфискуват имущество, то значи, че си го придобил по престъпен начин. А след като не си осъден, какви са основанията за конфискация.

 49. 49 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#33] от "m17":

  Сега ще проверите ли Данчо Пеевски дали има повече от един Опел, след като няма никакви пречки?

 50. 50 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#45] от "m17":

  Това за Пеевски ли става въпрос или за сроковете? Нещо не намирам логика в думите ти?

 51. 51 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#45] от "m17":

  За.би няма значение, можете да правите каквото си поискате явно. Няма никакви спирачки, нито контрол реално. Дори при Тодор Живков е нямало такъв произвол и гавра със закона.

 52. 52 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Разстроено

  До коментар [#47] от "Роси":

  "Вече няма съмнение, че сме се превърнали в прокурорска държава."

  Проруска държава прочетох първо, но и това е вярно. :-(
  Малката Русия иска да влезе в Шенген... Мъка...

 53. 53 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  До коментар [#21] от "cinik":Отново умнокрасиви глупости. Вечна проверка е фалшива новина на Прокопиев, вечното е не продължителността на проверката, тя е ограничена във времето и точно затова Трайков получи запора след вансяне на обвинението. Вечното е че дори другото обвинение поради което е стартирала проверката, да не успее, няма проблем да си върви данъчната проверка !!!
  —цитат от коментар 31 на m17


  Изоставаш. С днешните изменения краен срок няма.

  За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
 54. 54 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 289 Неутрално

  За да се осъди някой трябва да се докаже че има престъпление.

  За да се извземе имущество, само трябва да се докаже, че то няма как да е придобито законно.

  Газзззз! До ламарината!

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK