Новото ръководство на Агенцията по вписванията раздава по-големи бонуси

Наскоро управлението на Агенцията по вписванията беше поето от Габриела Козарева

© Георги Кожухаров

Наскоро управлението на Агенцията по вписванията беше поето от Габриела КозареваБонусите, които се раздават за всяко тримесечие в Агенцията по вписванията, са скочили двойно за по-малко от година. Раздадените "за постигнати резултати" допълнителни пари за юли, август и септември, са толкова, колкото са разпределени общо за първите 6 месеца на годината, информира в. "Сега", като се позовава на отговори от агенцията по Закона за достъп до обществена информация.


През август Търговският регистър не работеше 18 дни заради срив. През август пък ръководството на агенцията бе поето от Габриела Козарева. Причина за рокадата стана блокирането на регистъра. Козарева лиши от премии само трима души, които според нея били пряко отговорни за рухването на системата. Преди това допълнително заплащане не е имало за над 30 души от агенцията.


За периода януари-март на 511 служители, в това число и на тогавашния шеф на агенцията Зорница Даскалова, са платени общо 348 581 лв. плюс 57 659 лв. осигуровки. 30 души са останали без бонус. Най-голямата сума е 2067 лв., а най-малката - 33 лв.
От април до юни за добре свършена работа са раздадени 419 828 лв. плюс 66 376 лв. осигуровки. Премии са получили 519 служители, включително директорът. 27 души са оставени без допълнително заплащане. Най-големият бонус е 2390 лв., а най-малкият - 39 лв.


В пика на кризата с Търговския регистър - от юли до септември, са раздадени 599 000 лв. плюс 90 590 лв. осигуровки. 4805 лв. е най-високият бонус, а най-ниският е над 200 лв.


Средствата дошли от незаети щатове и използвани болнични.


Въпреки че премиерът Бойко Борисов и финансовият министър се усъмниха, че това не е редно, инспекторатът на Министерството на правосъдието не откри проблем. Българската стопанска камара нарече срива на Търговския регистър "административния гаф на година".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK