Ваклин ще бъде повторно разпитан по делото "Иванчева", защитата отново иска промяна на ареста

Ваклин ще бъде повторно разпитан по делото "Иванчева", защитата отново иска промяна на ареста

© Георги КожухаровСъдът служебно реши днес, без да бъде отправено искане от някоя от страните, отново да бъде разпитан строителният предприемач Александър Ваклин, по чийто сигнал са обвинени за подкуп бившият кмет на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова заедно с посочения от прокуратурата за посредник Петко Дюлгеров.


Повторният разпит на Ваклин е във връзка с изслушания в съдебната зала аудиозапис от срс, в който се чува разговор на Ваклин с неизвестен мъж пред кабинета на кметицата и неизвестният споменава думите "оферта", "специализираната прокуратура" и също "петнайсет хиляди лева", но не се разбира смисълът, въпреки че аудиозаписът бе многократно пуснат.


Ще бъдат призовани като свидетели и двама служители на КПКОНПИ. Това поиска Биляна Петрова, която заяви, че ден след задържането на двете на бул. "В. Левски" на 17 април над нея е упражняван натиск от служебни лица и посочи имена Волев и Йосифов..
Това стана след дълъг разпит на служителя от Антикорупционната комисия /КПКОНПИ/ Деньо Денев, който е ръководил оперативната разработка за подкупа. Да бъде разпитан Денев поиска на миналото заседание прокуратурата, но днес нямаше към него въпроси от прокурорите. Защитата обаче го засипа с въпроси в продължение на повече от час. Така си остана загадка защо обвинението извика този свидетел.


Денев е ръководител на отдел за предотвратяване на корупция в КПКОНПИ, до 23 януари отделът му е бил в ДАНС. Той е посрещнал Ваклин на портала на КПКОНПИ - каза че това станало в края на януари т.г., когато бизнесменът отишъл в антикорупционната комисия да сигнализира. От обясненията на Денев не се разбра за какво е сигнализирал Ваклин, тъй като не е подал писмен сигнал нито на първата им среща, нито на втората, когато Денев завел Ваклин в Специализираната прокуратура /в Следствения отдел на СпП/ на бул. "Г.М. Димитров", а са провели устен разговор. Запитан дали Ваклин му е казал в този устен разговор, че Иванчева иска подкуп, Денев отговори, че не му е казвал. Но го завел в специализираната прокуратура, защото вече имало "разпоредени оперативно-издирвателни мероприятия" по данни за корупционни практики в район Младост". Производството било заведено по много сигнали за забавени преписки. Не се разбра това досъдебно производство отделно ли е и докъде и стигнало. Но основния неизяснен днес въпрос е как прокурорът е наредил да започне прилагане на СРС, като към онзи момент не е бил поискан подкуп от Ваклин.


Видяха се и разминавания между обясненията на Денев и на Ваклин от разпита му през октомври за срещите им и как точно се е озовал бизнесменът при специализирания прокурор. Тогава съдията Хинов даже го попита дали той има някакъв писмен знак от подадения сигнал и Ваклин каза че няма. От разпита днес на Денев не се разбра и кога точно са поставени СРС-тата на Ваклин - което значи че вече трябва да е било образувано досъдебното производство за подкуп.


Биляна Петрова имаше въпроси към Денев - попита го дали е присъствал в часа на задържането на двете жени 17 април на бул. В. Левски" и той потвърди, че бил "на бул. Левски". Попита го и дали е бил сред разпитващите я на 18 април от 11 до 13 ч. на "Г.М.Димитров" и каза, че тогава над нея е оказан недопустим натиск и попита той ли е човекът, който я е карал "да подпише".


"Казахте ли ми, че ако не подпиша този протокол съм труп"


- запита Петрова и се разплака. Денев каза, че не е присъствал в този момент, "там са били негови колеги". Петрова се поправи - при арестуването им служителите са били с маски, а на другия ден на "Г.М.Димитров" без маски. Тя посочи две имена на служители на КПКОНПИ да бъдат разпитани и съдът прие, като се мотивира с решения на Европейския съд по правата на човека и че трябва да е сигурно, че процесуално-следствените действия се водят въз основа на закона.


В края на заседанието защитата поиска отново промяна на мярката за неотклонение в по-лека, но съдът ще се произнесе в сряда в 13.30 ч.


Съдията Иво Хинов два пъти променя мярката за неотклонение в домашен арест, но Апелативният специализиран съд отменя определенията на първоинстанционния съд.

Коментари (103)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2286 Гневно

  Нашите цацаратура и копита ни пазят, а?
  Ще има да плащаме за глупостите на това дело.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 2. 2 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Май ще излезе постановка. Писмен заявителски материал няма, а са поставени СРС-та, май още преди да е образувано делото!

 3. 3 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  Колкото повече време минава, толкова по-силно обвинението "светва като коледна елха" от пробитата инсценировка.
  Жалкари на служба на строителната мафия!
  За набеждаване колко дават?
  А за съсипване на чужд живот?

 4. 4 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  Газетката. Що не пуснете СРС-тата? Забавни са. Е в Днес ги има.
  Вместо да ни занимавате с лъжите на изнудвачките.

 5. 5 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Циркаджии... ама тва е положението с бухалката на Мафията/Борисов/ГЕРБ

  А Ваклин трябва да лежи дълго, много дълго

  Vernam Cipher
 6. 6 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Жалкари на служба на строителната мафия!
  —цитат от коментар 3 на Alexander97


  Далеч не е само строителната, а ГЕРБ

  Vernam Cipher
 7. 7 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 793 Неутрално

  "Ваклин пак ще бъде разпитан".....докато не си изрецитира стихотворението правилно!

 8. 8 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Денев е ръководител на отдел за предотвратяване на корупция в КПКОНПИ. Той е посрещнал Ваклин - каза че това станало в края на януари т.г.,"

  Денев ли е човекът поискал 15 000 лв за да направи Иванчева "да изчезне"? Или това е официална тарифа на комисията КОМПИР?

  Vernam Cipher
 9. 9 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 793 Неутрално

  А между другото ако са искали подкуп двете са за затвора. Проблемът е ,че е очевадно как им е била подхвърлена кукичка, двете са се полакомили и сега им прилагат показно и безсрамно тормоз. Защо не е в затвора Суджука от Герб-Добрич? Или оня Герб-селтак дето уби кръчмар с пистолета си уж натиснат от дете? Ще повярвам че прокуратурата и съдът са независими когато и горните примери седят с белезници 5 часа на улицата, после гният 8 месеца в предварителният арест и на всяко заседание ги водят оковани.

 10. 10 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Казахте ли ми, че ако не подпиша този протокол съм труп"

  WTF???

  Гарантирано от ГЕРБ И ЛИЧНО ОТ БОРИСОВ?!?

  МАФИЯ!!!

  Vernam Cipher
 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3901 Неутрално

  " Видяха се разминавания между обясненията на Денев и на Ваклин от разпита му през октомври за срещите им и как точно се е озовал бизнесменът при специализирания прокурор. Още при разпита на Ваклин останаха неизяснени въпроси, тогава съдията Хинов даже го попита дали той има някакъв писмен знак от подадения сигнал и Ваклин каза че няма. "

  Нормалните недостиковани работи и недомислици на задкулисието. Колкото повече ни представя жени с белезници за пред телевизионните емисии, толкова повече се оплита пред съда ! А сметката наближава !

 12. 12 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Дело за назидание и за подсещане на всеки който не е с мафията чиито представители са: ГЕРБ, БКП-БСП, ДПС, Воля, лъже патриотите с руски знамена, разните там барековци.
  Пазачите на мафията са съответно цацаратурата,абсолютно цялата,милицията, и не малка част от съдиите.
  Но за съжаление материала чете колкото може примерно: Телеграф,гледа учиндолския простак-чалгар и на изборите гласува за Винету,цвъки,корни-ездачката,за агента хидроинженер изобщо за цялата кохорта крадливи и нагли и безочливи комунисти и доносници.
  Това е положението.
  Материала,материала.

 13. 13 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  Все повече лъсва грозното лице на корупцията в ОПГ-ГЕРБ!
  Дори и с подставените "свидетели", прокуратурата и КПКОНПИ, в услуга, на ГЕРБ Мафията, е толкова некадърна, че се омотава като пате в кълчища с "доказателствения материал" от СРС-тата!

 14. 14 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  "Запитан дали Ваклин му е казал в този устен разговор, че Иванчева иска подкуп, Денев отговори, че не му е казвал."
  Добре де, а на някой въобще казвал ли е, че му е искан подкуп?

  *ПКП-Проста кърджалийска путка-неформално любезно обръщение на мин. председателя към председателя на Нар. събрание
 15. 15 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Газетката. Що не пуснете СРС-тата? Забавни са
  —цитат от коментар 4 на Цецо


  Че те ги пуснаха СРС-тата. Разбра се че специализираните съд и прокуратура имат тарифа за "изчезване" на хора

  Vernam Cipher
 16. 16 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4574 Неутрално

  До коментар [#5] от "jmh52592334":

  Ваклин е "вакло агънце"! Той е просто бухалка в ръцете на мафиотската държава! Тук или се снишаваш пред мафията (тримата шишковци и хидролога) или няколко часа с белезници пред камерите в центъра на София посред бял ден и 8 месеца в "отремонтирания" арест на Цецка. Вярно е, че ще плащаме обезщетения. Но нали няма шишковците да ги плащат, а ние!

 17. 17 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2836 Весело

  Все повече се изяснява "високия професионализъм" на българската прокуратура.

  Очаквам с нетърпение поредните коментари в защита на високия професионализъм и невероятната компетентност на служителите в тази структура:)

  Модератора е неадекватен!
 18. 18 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  *Запитан дали Ваклин му е казал в този устен разговор, че Иванчева иска подкуп, Денев отговори, че не му е казвал. Но го завел в специализираната прокуратура, защото вече имало "разпоредени оперативно-издирвателни мероприятия" по данни за корупционни практики в район Младост". Производството било заведено по много сигнали за забавени преписки*
  Толкоз, закривайте цирка преди обещетенията да надхвърлят глобата на БЕХ. Баси гербавата антидържава....

 19. 19 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 644 Неутрално

  8 месеца арест без реални доказателства, СРС-та също незаконни... в този случай държавата ще бъде осъдена за много пари. Не случайно Марковски е взел защитата, хонорара му е сигурен.
  Иначе двете жени заслужават уважение, оказаха се корави и не се поддадоха на натиска.

 20. 20 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1947 Весело

  е ся кво... ще го разпитват хайвана докато улучи правилните показания ли... а накрая и той в Страсбург, нали така хахах

 21. 21 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  Позволявам си да пействам коментар на който попаднах в "Днес":

  "Подобно на случая с убитата журналистка в Русе - хората напук на всякаква здрава логика отказват да повярват в очигледното, дори и ДНК анализите за тях не бяха доказателства - та и тука Томаневерниците си знаят тяхното, натопена била фризьорката, сготвена била... доказалтелствата били монтирани, манипулирани, измислени, абе затъпяването на народа става повсеместно!"

  https://www.dnes.bg/temida/2018/12/17/iz-srs-ta-trioto-ivancheva-petrova-diulgerov-bezskrupulni.396816 ,2

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 22. 22 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1295 Неутрално

  Ако ще го викат този Ваклин през 2 седмици, я да го приберат направо ... да не вземе да повлияе на други свидетели ...

 23. 23 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 891 Неутрално

  До коментар [#21] от "Николай Николов":
  ..."- та и тука Томаневерниците си знаят тяхното, натопена била фризьорката, сготвена била... доказалтелствата били монтирани, манипулирани, измислени, "

  Не са "Томаневерници", а част от хибридните работници с профил подобен на този:

  "е ся кво... ще го разпитват хайвана докато улучи правилните показания ли... а накрая и той в Страсбург, нали така хахах"

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 24. 24 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  "Бате к*ре, чефо ноу разчиташе ън тее, дека че си каеш точно кфото сме ти писАли и неъ ъ дзабраиш кога и къде си бил. Пет неща иъше ъ дзапомниш и се оплете као пате у кълчища, ъ му е*а майката, цтана дза цмех ън цела България!"

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 25. 25 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 891 Неутрално

  "Запитан дали Ваклин му е казал в този устен разговор, че Иванчева иска подкуп, Денев отговори, че не му е казвал."Добре де, а на някой въобще казвал ли е, че му е искан подкуп?
  —цитат от коментар 14 на Николай Колев


  Една от първите статии на Дневник по казуса. Единствената обектива, лишена от емоции статя. След това, дрективите се промениха...
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/08/23/3300620_bial_tefter_na_ivancheva_e_sred_osnovnite/?ref=id

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 26. 26 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Част от коментар от същата статия от линка.

  "Това, на което никой не обърна внимание досега, е че Иванчева сама е създала зависимост от нея като кмет, което е първа стъпка към корупция - по принцип разрешителните за строеж се преглеждат от общински експертен съвет, по ред на входиране предполагам. Само че Иванчева е насочила входящите документи към себе си и така е създала зависимост от нейните действия или бездействия. Достатъчно е да ги остави да се трупат известно време и по-съобразителните се усещат къде е заяла администрацията и започват предложенията за "решаване на проблема".

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 27. 27 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 368 Неутрално

  Изключително неприятен тип. Този с гелчето и букличките.

  Мърфи е оптимист!
 28. 28 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  "Запитан дали Ваклин му е казал в този устен разговор, че Иванчева иска подкуп, Денев отговори, че не му е казвал."Добре де, а на някой въобще казвал ли е, че му е искан подкуп?
  —цитат от коментар 14 на Николай Колев


  Дотук се разбра, че Дюлгеров е искал от Ваклин. Дюлгеров не твърди, че Иванчева му е искала, нещо. Днес прас-прес са извадили и запис от срещата в кафето, което значи, че Дюлгеров вече е бил накичен с микрофони. Ако не е партенка, Дюлгеров трябва да се разглежда като човек, работещ от самото начало за прокуратурата. Той е човекът, който обикаля с микрофоните. Освен това е бил с един крак в затвора заради старо престъпление, което води точно към всеобщото мнение в момента "К*р Петко, т'ка и т'ка че лЕжиш, харе ъ отметнеш една дзадачка и ч'идзмислиме нешо..."

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 29. 29 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  Позволявам си да пействам коментар на който попаднах в "Днес":"Подобно на случая с убитата журналистка в Русе - хората напук на всякаква здрава логика отказват да повярват в очигледното, дори и ДНК анализите за тях не бяха доказателства - та и тука Томаневерниците си знаят тяхното, натопена била фризьорката, сготвена била... доказалтелствата били монтирани, манипулирани, измислени, абе затъпяването на народа става повсеместно!"https://www.dnes.bg/temida/2018/12/17/iz-srs-ta-trioto-ivancheva-petrova-diulgerov-bezskrupulni.396816 ,2
  —цитат от коментар 21 на Николай Николов


  Изчетох всичко публикувано...
  Ако и останалите СРС-та са такива, никой не може да ги осъди за нищо.
  Аз не намерих нищо нередно във всички разговори, нищо, което да доказва, че са искани подкупи или че са получени.
  Не ви знам колко сте остри, ама ако на това се базират обвиненията...

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 30. 30 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  Газетката. Що не пуснете СРС-тата? Забавни са. Е в Днес ги има.Вместо да ни занимавате с лъжите на изнудвачките.
  —цитат от коментар 4 на Цецо  Позволявам си да пействам коментар на който попаднах в "Днес":"Подобно н... доказалтелствата били монтирани, манипулирани, измислени, абе затъпяването на народа става
  повсеместно!"https://www.dnes.bg/temida/2018/12/17/iz-srs-ta-trioto-ivancheva-petrova-diulgerov-bezskrupulni.396816 ,2
  —цитат от коментар 21 на Николай Николов  Няма манипулирани доказателства. Днешните протоколи са пълна баластра, както и първите. А за капак се оказва, че Петко е човекът с микрофона, не Ваклин. Разбираш ли - заловеният "посредник" за подкупа източникът на СРС-та. Сигурно са му го залепили, докато спи. Тоя наистна може да го направят да "изчезне", ако делото затъне. Добре, че е в затвора.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 31. 31 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Освен това е бил с един крак в затвора заради старо престъпление
  —цитат от коментар 28 на cinik


  типичен представител на мафията, ОПГ "ГЕРБ". Той обаче не е осем месеца в килия, с течащи върху главата му фекалии. Гарантирано от мафията, гарантирано от ОПГ "ГЕРБ".

  Vernam Cipher
 32. 32 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 386 Неутрално

  "От разпита днес на Денев не се разбра и кога точно са поставени СРС-тата на Ваклин - което значи че вече трябва да е било образувано досъдебното производство за подкуп".

  Само да уточня, че СРС може да се прилага и в рамките на оперативна разработка. В статията има изобилие от съчинения по картинка и тънки внушения. Но решението ще го вземе арбитърът, а това е съдът.

 33. 33 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  Дюлгеров трябва да се разглежда като човек, работещ от самото начало за прокуратурата.
  —цитат от коментар 28 на cinik
  ОК. Какво правим с искането на Иванчева диалогът с Дюлгеров да е през Телеграм и други програми трудни за дешифриране?

  По дефиниция това означава, че тя във всеки един момент си мери приказките по незащитената телефонна линия. И, че по-конкретните разговори ги оставя за по-сигурната програма.

  От там и недомлъвките. Когато се опитваш да не кажеш нещо то започваш да звучиш като дебил. Щото знаеш, че впоследствие нещата може да ги доизясниш по друг начин.

  Но пак да се върнем към искането на Иванчева за "сигурен" канал за комуникация с Дюлгеров :

  - На първо място защо и е трябвало да се свързва с този мръсник?
  - Защо е настоявала разговорите да стават по "другата програма"?
  - Защо веднага след предаването на парите се обажда в кметството да "реши проблема"?
  - Защо изобщо се е срещала с Дюлгеров в работно време, но извън офиса си?

  Ето такива въпросчета..

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 34. 34 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  "От разпита днес на Денев не се разбра и кога точно са поставени СРС-тата на Ваклин - което значи че вече трябва да е било образувано досъдебното производство за подкуп".Само да уточня, че СРС може да се прилага и в рамките на оперативна разработка. В статията има изобилие от съчинения по картинка и тънки внушения. Но решението ще го вземе арбитърът, а това е съдът.
  —цитат от коментар 32 на hammurabi


  Накрая май ще се окаже, че СРС-тата са върху "обвиняемия" Петко през цялото време. Нашите конспиратори са свикнали делото да е нагласено и са я карали като ударния отряд от Саудитска Арабия в консулството в Истанбул, само където турската полиция си свърши работата както трябва - нещо, с което те у дома не са свикнали да се съобразяват като фактор, щом шейхът им е дал зелена светлина

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 35. 35 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  И не на последно място:

  Аз допускам, че ГЕРБ и строителната мафия наистина искат да я смачкат тая дрисла.

  Но това не значи, че не е взимала пари.

  Просто ГЕРБ и строителната мафия не търпят някой да се меси в техния бизнес.

  В този смисъл, една посредствена корупционерка системата сега я разпъва на кръст. Това като онези големите дилъри на мафията, които очистват някой малък дрисльо дето си е позволил да продава дрога в техния район.

  И жертвата и извършителят не заслужават симпатии.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 36. 36 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  хмм...

  Иванчева, Петрова, обвинението и „Младост” - осем месеца по-късно.

  - лъжите на Специализираната прокуратура, КПКОМПИ и Ваклин, и опорочаването на съдебния процес;
  - имотните измами в Община "Младост", които Иванчева и Петрова искаха да разкрият;

  http://www.bta.bg/bg/pressclub/id/6877

  Vernam Cipher
 37. 37 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 386 Неутрално

  До коментар [#17] от "Ivan_":

  Иване, по-добре е да се придържаш към предмета на делото и да си задаваш въпроса дали подсъдимите са извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинение. Провалът на прокуратурата е провал за държавата. Тя, прокуратура, представлява държавното обвинение. Нейният провал е и наш провал, като общество. Съдът е арбитър и трябва да е равно отдалечен от страните, а защитниците нямат задължение да обективни, само трябва да внесат съмнение в обвинението. Затова не трябва да злорадстваме за провалите на държавното обвинение, защото прокуратурата - това сме ние.

 38. 38 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  Този Ваклин не беше ли някъква роднина на Цецо октопода? Ясно е какъв бизнесмен е щом чака да вземе обекти от държавата.

 39. 39 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  [quote#33:"Николай Николов"][/quote]

  Ще им разследват будката за дюнери, която искат да слагат. Но това дело пада. Няма проследяема верига поискан подкуп - получен подкуп. Дюлгеров иска от Ваклин, от името на Иванчева, но за последното няма никакви доказателства. Дюлгеров като е обвиняем, не може да бъде съден за лъжесвидетелство, значи има привилегията да си говори каквито ще. И затова няма да отговори, защо обикаля накичен с микрофони.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 40. 40 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 386 Любопитно

  До коментар [#19] от "ДСиБ":

  Мярата за неотклонение са взема от арбитъра (съда), като задължителна процесуална предпоставка е да има обосновано предположение за извършено престъпление. Думата ОБОСНОВАНО е ключова и тя съответства на твоето изискане за РЕАЛНИ доказателства. Какво означава "незаконни" СРС, след като съдът е разрешил експлоатацията им?

 41. 41 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  Лъсват мръсните ченгета слуги на строителната мафия.


  ...................на 17 април над нея е упражняван натиск от служебни лица и посочи имена Волев и Йосифов...........................

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 42. 42 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 386 Любопитно

  До коментар [#28] от "cinik":

  Няма житейска логика в предположенията ти. Сега Дюлгеров има обвинение, за което най-лекото наказание е минимум 10 години лишаване от свобода (като тежест на наказанието е сравнимо с умишлено убийство).

 43. 43 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  не трябва да злорадстваме за провалите на държавното обвинение, защото прокуратурата - това сме ние.
  —цитат от коментар 37 на hammurabi
  В 10-ката!

  Провалът на това дело би било по-скоро още едно доказателство за нефелността на полиция, следствие и прокуратура. Те не биха могли да докажат и, че слънцето изгрява от Изток. Толкова са зле милите.

  В руснеското убийство тулупите в униформа дори не си бяха направили труда да заградят местопрестъплението. Барем поне да бяха гледали филми как го правят на Запад. Не само това, ами дори не бяха претърсили района - после журналисти намериха окървавени дрехи.

  Ето за такава пословична немарливост говорим. И русенското дело щеше да се срути ако престъплението беше планирано, а не спонтанно. Така скотът е оставил прекалено много следи и признания та полицейската палачорщина не успя да препъне делото. Ама сега с тая изпечена фризьорка ще берат грижи.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 44. 44 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#40] от "hammurabi":

  Доказателствата са нереални.

  ................. се чува разговор на Ваклин с неизвестен мъж пред кабинета на кметицата и неизвестният споменава думите "оферта", "специализираната прокуратура" и също "петнайсет хиляди лева", но не се разбира смисълът, въпреки че аудиозаписът бе многократно пуснат............


  А на бас, че ваклИн този път ще получи още по-остър пристъп на амнезия.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 45. 45 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  Уволнения ще са наложителни след оправдателната присъда над тези жени.

  ..............Тя посочи две имена на служители на КПКОНПИ да бъдат разпитани и съдът прие..........

  Натиск. Не, че съм изненадан. Чакаха да клекнат тези жени в ареста, но те еВаха татата на системата.
  Спец съда обслужва строителната мафия. Доказано.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 46. 46 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 386 Любопитно

  До коментар [#44] от "Росен съм аз Путлер капут":

  Доказателствата са факти, които са свързани с предмета на делото и са събрани по предвидения в закона ред. По-важното е да са проверими, годно събрани и достоверни. Крайната оценка по тези въпроси ще има съдът - той ще има привилегията лично и непосредствено да събере всички факти по делото и ще може да направи своя извод за това дали обвинението е доказано по несъмнен начин.

 47. 47 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  Няма проследяема верига поискан подкуп - получен подкуп. Дюлгеров иска от Ваклин, от името на Иванчева, но за последното няма никакви доказателства.
  —цитат от коментар 39 на cinik


  Когнитивен дисонанс има тука.

  Пак повтарям:

  Да се върнем към искането на Иванчева за "сигурен" канал за комуникация с Дюлгеров:

  - На първо място защо и е трябвало да се свързва с този мръсник?
  - Защо е настоявала разговорите да стават по "другата програма"?
  - Защо веднага след предаването на парите се обажда в кметството да "реши проблема"?
  - Защо изобщо се е срещала с Дюлгеров в работно време, но извън офиса си?

  Колкото и да се е пазила тази мустаката брантия тук-таме е изтървала по някоя трохичка.

  Въпросът е дали следствието е толкова некадърно, че да опропасти делото.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 48. 48 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  До коментар [#28] от "cinik":Няма житейска логика в предположенията ти. Сега Дюлгеров има обвинение, за което най-лекото наказание е минимум 10 години лишаване от свобода (като тежест на наказанието е сравнимо с умишлено убийство).
  —цитат от коментар 42 на hammurabi


  Освен ако утре не сключи сделка с прокуратурата и не стане защитен свидетел, не го пуснат поради влошено здравословно състояние, не е трябвало по предишното престъпление да лежи пак толкова... Или просто са го преметнали, защото в тези среди място за честна дума няма. При всички тези случаи излизат нелогизми, например стане ли свидетел, ще го питат защо се разхожда със СРС-та . Притеснявам се за този човек.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 49. 49 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Спец съда обслужва строителната мафия. Доказано
  —цитат от коментар 45 на Росен съм аз Путлер капут


  Не само строителната, ОПГ "ГЕРБ" изобщо

  Vernam Cipher
 50. 50 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#46] от "hammurabi":

  Отсега е ясно, че няма абсолютно никаква доказана вина на двете жени за подкуп.
  Доказателство за това е амнезията на ваклИн от октомври.
  Сега пак ще има амнезия.

  Не знам колко време имат право да ги държат в ареста. Едно време май беше осем месеца.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 51. 51 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#49] от "jmh52592334":

  Не, казах, че обслужва мафията, а не ГЕРБ.
  Ако не можеш да направиш разликата аз мога.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 52. 52 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2836 Неутрално

  До коментар [#34] от "cinik":

  Хубав коментар!

  Лошото е че може да е доста точен...

  Модератора е неадекватен!
 53. 53 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#47] от "Николай Николов":

  А що не коментираш амнезията ваклИнова?
  Некси много е "странно" изведнъж да забрави за половин милион евро-та.
  Не, че това са пари за тях, за мафията строителна, но все пак са пари.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 54. 54 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Много глупости се изписаха и изговориха, но досега няма нито един който да твърди по времена на разпитите, че Иванчева му е искала пари в крайна сметка тя затова е осем месеца в следствения арест, а обвинението разбрахме няма читави доказателства и свидетелски показания. Политическата инквизиция се проваля с гръм и трясък.

 55. 55 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2836 Разстроено

  До коментар [#37] от "hammurabi":

  Аз не злорадствам, тъжно ми е.

  Може и да съм циник, но това е друга тема.

  А че прокуратурата е провалена, отдавна е публична тайна.

  За държавата също...

  Виж обществото все още има шанс за съживяване...

  Модератора е неадекватен!
 56. 56 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2836 Разстроено

  До коментар [#37] от "hammurabi":

  Коментар 35 между другото е доста реалистичен, за съжаление.

  И както съм писал с теб, в тази ситуация няма положителни герои, всички са отрицателни...

  Модератора е неадекватен!
 57. 57 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#51] от "Росен съм аз Путлер капут":

  Да де, ГЕРБ, мафията

  Vernam Cipher
 58. 58 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  А що не коментираш амнезията ваклИнова?
  Некси много е "странно" изведнъж да забрави за половин милион евро-та.
  Не, че това са пари за тях, за мафията строителна, но все пак са пари.
  —цитат от коментар 53 на Росен съм аз Путлер капут


  Ако бях на мястото на Ваклинов отдавна да съм си бил камшика. Това е предупреждение НИКОГА, ама НИКОГА да не докладваш за подкуп. Разкарват те като мечка пред медиите месеци наред.

  Напомня ми случая с оня архитект дето беше дал сигнал за подкуп и накрая полицията го беше завлякла със сумата защото било "веществено доказателство".

  Системата наистина прави всичко възможно да те откаже да свидетелстваш срещу корупция.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 59. 59 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 386 Неутрално

  До коментар [#50] от "Росен съм аз Путлер капут":

  В съдебната фаза няма ограничение колко време да престояват в ареста. Много често си остават там и с присъдата им привеждат в изпълнение наказанието. А въпросът за вината ще се реши час с присъдата, и то неокончателно. Не може да се твърди, че няма доказателства, преди да е приключило съдебното следствие - то затова е съдебно следствие, защото доказателствата се събират точно тук. Дали има, или няма доказателства - това могат да го твърдят адвокатите и то чак в пледоарията след приключване на съдебното следствие.

 60. 60 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#59] от "hammurabi":

  Водил съм много дела. Някои с адвокат, някои без.
  Разбира се не такива. Доказателствата трябва да са неоспорими.
  Тези срещу жените от Младост НЕ са безспорни. И това е ясно.
  Също така амнизията ваклИнова говори, че почти са се предали. Не искат да влезе той в панделата, заради набедяване и даване на фалшиви показания.

  Запомни, че на следващото дело ваклИн ще има пълна амнезия или ще е болен и няма да присъства.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 61. 61 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#58] от "Николай Николов":

  Не съм съгласен.
  Аз съм докладвал за корупция и не съм разкарван. Резултата още е под съмнение, но ще занимая и окръжният прокурор и ще потръгнат нещата.
  Имам докателства и то безспорни.
  Съда е накрая.


  През 90-те или началото на този век докладвах в полицията за рекет.
  Дежурният чак се изплаши като му казах за какво чакам, защото ме чуха поне пет човека и влязох без ред. Беше дреболия. Заради един пезевенгин управител на заведение. Не собственик дори. Просто ме ядоса.
  Не знам дали е имало връзка, но скоро след това не беше вече управител.
  И не бях разкарван. И не пострадах никога.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 62. 62 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1113 Весело

  Абе Иванчева не разбра ли, че ще търка нара...да си взема ножиците и като фризьорка в затвора ще и броят три години за две...

 63. 63 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  До коментар [#37] от "hammurabi":Аз не злорадствам, тъжно ми е.Може и да съм циник, но това е друга тема.А че прокуратурата е провалена, отдавна е публична тайна.За държавата също...Виж обществото все още има шанс за съживяване...
  —цитат от коментар 55 на Ivan_


  Взв взъдуха е нов февруари 1997 и той може да дойде по най-неочакван начин. Едни фалит на застраховател, едно източено пенсионно дружество, някой по-разтърсващ случай на корупция и хората ще са на улицата, без да се питат кой от коя партия е. Ако 300 000 души потеглят към Банкя и Бояна в един "Поход за Европейска България", парламент и правителство ще избягат колективно при Груевски.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 64. 64 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 386 Неутрално

  До коментар [#60] от "Росен съм аз Путлер капут":

  Доказателствата трябва да са несъмнени, а не неоспорими. Това, че някой ги оспорва, няма значение, ако съдът прецени, че ще даде вяра на тези показания, чрез които се доказва вината на подсъдимите. И обратното - доказателствата може да са убедителни, но ако не са несъмнени, т.е., ако съдът даде вяра на част от доказателствата, които са в подкрепа на защитната теза - ще трябва да оправдае подсъдимите. Тук мога да дам един пример от преди много години с един бейзболист в САЩ (О Джей Симпсън), който бе обвинен в двойно убийство - журито не бе единодушно за вината му и бе оправдан, но гражданският съд го осъди и трябваше да плаща обезщетенията. Животът е сложно нещо.
  http://kriminalnidosieta.com/izvestni-slutchai/o-dzhey-simpsan-deloto-na-veka/

  "В това гражданско дело, заведено от семействата на Голдман и Браун, Симпсън нямал право да се позове на Петата поправка, както направил в криминалния процес и бил заставен да свидетелства. Стандартът за доказване на вина също бил доста по-нисък. В криминалния процес вината трябва да се докаже „извън всякакво съмнение“. В гражданския, вината се доказва по-скоро чрез „превес на доказателствата“. С други думи, целта му е да реши дали е по-вероятно обвиняемият да е извършил престъплението или не.

  На 4 февруари 1997 г. съдебните заседатели присъдили 8,5 милиона долара обезщетение за нанесени вреди на Фред Голдман и бившата му съпруга Шарън Руфо за загубата на обичния им син. Няколко дни по-късно те присъдили обезщетение от 25 милиона долара, които да бъдат поделени между децата на Никол и Фред".

 65. 65 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7563 Неутрално

  Ваклин дали при един кръстосан разпит ще може да повтори същите показания.

 66. 66 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Весело

  До коментар [#65] от "Роси":


  Ваклин дали при един кръстосан разпит ще може да повтори същите показания.
  —цитат от коментар 65 на Роси


  Ще може. Тези от октомври, когато получи пълна амнезия и не знаеше дали са му искали пари.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 67. 67 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Весело

  До коментар [#22] от "everlast666":


  Ако ще го викат този Ваклин през 2 седмици, я да го приберат направо ... да не вземе да повлияе на други свидетели ...
  —цитат от коментар 22 на everlast666


  Правилното е да си купи свидетели, защото няма как да влияе на несъществуващи свидетели на нещо, което не се е случило.

  Ама нека си купува. Тъкмо в затвора няма да е самотен.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 68. 68 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#21] от "Николай Николов":

  Щом пише "фризьорка" нещата са ясни.
  Със същият успех можеха да пишат кранистка.

  Никога не е била фризьорка. Не, че е лоша професия. Просто, чрез това се внушава, че няма начин да се оправи с кметство.
  Е,
  ако беше вярно нямаше сега да е в ареста, а строителната мафия да крие нервно кълки.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 69. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3494 Весело

  Ами как няма да го разпитат повторно!?
  Нали трябва да каже нещо, за което да се хванат, та да осъдят кметицата Иванчева и нейната заместничка!

  Не ви ли е срам бе нещастници ни едни!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 70 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3494 Весело

  ....абе затъпяването на народа става повсеместно!"
  —цитат от коментар 21 на Николай Николов


  Сам си го признаваш!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 71. 71 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#69] от "Храбър":

  Срам?
  В тези изгорени души?

  Наистина ли го мислиш?

  Сега, обаче е СТРАХ.
  Това за тях е по-хубаво от срам.
  Защото е ужасно. Провал в РЕМСА.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 72. 72 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#21] от "Николай Николов":Щом пише "фризьорка" нещата са ясни.Със същият успех можеха да пишат кранистка.Никога не е била фризьорка. Не, че е лоша професия. Просто, чрез това се внушава, че няма начин да се оправи с кметство.
  —цитат от коментар 68 на Росен съм аз Путлер капут
  Че тя да не би да се оправи?

  Тази си беше некомпетентна отвсякъде. Правеше среднощни ревизии за които нямаше правомощия. Спираше напълно изрядни преписки. Искаше Младост да ставал отделен град ли, държава ли. Влезе в конфликт не само с Фандъкова (айде да я пишем Фандъкова нефелна), ами и с новия главен архитект дето е що-годе свестен.

  Абе беше чукната в главата. Но иначе нахакана и агресивна. Само за няколко месеца успя да отблъсне маса хора дето я подкрепиха. Кадиев пишман се видя - и това още преди да и сложат белезниците.

  После беше си измислила, че има диплома. Няма проблем да няма ама защо ще си измисля? Тя ако за такава глупост лъже (дето лесно може да се провери а и в БГ няма "вишУ" само този дето не е поискал) какво остава за нещо по-сериозно.

  ОК, ГЕРБ не стават. Ама тая хич не става.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 73. 73 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  Взв взъдуха е нов февруари 1997 и той може да дойде по най-неочакван начин. Едни фалит на застраховател, едно източено пенсионно дружество, някой по-разтърсващ случай на корупция и хората ще са на улицата, без да се питат кой от коя партия е. Ако 300 000 души потеглят към Банкя и Бояна в един "Поход за Европейска България", парламент и правителство ще избягат колективно при Груевски.
  —цитат от коментар 63 на cinik
  С две ръце за!

  Ама ако на тяхно място ще идва кифла като тая значи пак става от трън та на глог.

  Тая си е Бисер Петното в женски вариант.

  А за мен най-страшното е, че иначе интелигентни люде (от малкото дето им се кефя във форума) кълват на гола кукичка. Щом до там се стига значи работата в БГ върви наистина на зле.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 74. 74 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#72] от "Николай Николов":

  Като начало от вечният кандидат ТЯ се отвърна, не той от нея.

  Нахална и с големи претенции. Съзнавала е, че я мрази цялата мафия.
  И иска толкова малко пари от ваклото агне?
  Никак не се връзва.

  Иванчева и сие НЯМА да получат осъдителна присъда, защото цацаратурата е съшила с бели конци делото. Причинат е проста. Бидейки жени са очаквали да подпишат всичко и да признаят дори убийството на Кенеди, но ТЕ се оказаха по мъже от повечето родени като мъже. Ареста е гадно място. Затова сега строителната мафия и цацаратура/спец. съд са в шаш. Нямат правилен ход.

  Това ще стане. Запомни думите ми.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 75. 75 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#72] от "Николай Николов":Като начало от вечният кандидат ТЯ се отвърна, не той от нея.
  —цитат от коментар 74 на Росен съм аз Путлер капут
  Ами още по-зле за нея. Кадиев не е моя политик, но не е хасъл мафиот. И прост не е. Изобщо за българските условия е изненадващо адекватен. Ако всички вляво бяха като него БГ щеше да е много по-добре.

  На кратко - тая брангия не струва. Жалко, че иначе свестни хора се връзват да я подкрепят.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 76. 76 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#75] от "Николай Николов":

  Колата, в която са били парите е била отключена.
  Това знаеше ли го?

  Имало е много кашони. Служебна кола.
  Куките са взели първо кашончето са парите. Как ли са го уцелили?
  Чудна работа.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 77. 77 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#75] от "Николай Николов":Колата, в която са били парите е била отключена.Това знаеше ли го?Имало е много кашони. Служебна кола.Куките са взели първо кашончето са парите. Как ли са го уцелили?Чудна работа.
  —цитат от коментар 76 на Росен съм аз Путлер капут


  Хайде да изчакаме съда става ли? Другото са конспиративни теории.

  БГ наистина изкретенясва. Ситуацията е досущ като тази с убийството в Русе.

  Ако идеш на онези статии ще видиш, че моите постинги са с най-много минуси щото от самото начало ми беше очевидно ,че няма как да става дума за политическо убийство. Ама форумът беше пълен със загубели човешкия си облик телета.

  Чак страх ме хваща, че май в БГ народа масово го удря сачмата в главата.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 78. 78 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#77] от "Николай Николов":

  Не, не. Не е теория.

  .................Публикувано във факти.бг: Адвокат Савова разказа, че Петрова и Иванчева са били на среща с адвокат Върбан Върбанов, а служебният автомобил е бил паркиран на ул. "Московска" пред сградата на Столична община. Колата не е била заключена............

  Това са факти, които ченгета от ДС тепърва ще трябва да обясняват пред съдията.

  Въпроса е да стигнат до съд живи тия жени.

  Целта вече е да се случи нещо напълно естествено. Не говоря, тоест за убийство, а за физиология.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 79. 79 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#77] от "Николай Николов":

  Тук доста хора не ги слушат главите.

  За русенското убийство аз твърдях също и, че е циганин.
  Уцелих и расата.
  И факта, че е на случаен принцип убийството. Можеше да е всяко друго момиче.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 80. 80 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  Адвокат Савова разказа, че Петрова и Иванчева са били на среща с адвокат Върбан Върбанов, а служебният автомобил е бил паркиран на ул. "Московска" пред сградата на Столична община. Колата не е била заключена............Това са факти
  —цитат от коментар 78 на Росен съм аз Путлер капут
  Това не са факти. Това са твърдения.

  Той и джуджи от Микре твърди, че дъждът е разтворил тонове захар. И съдът повярва.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 81. 81 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#77] от "Николай Николов":Тук доста хора не ги слушат главите.За русенското убийство аз твърдях също и, че е циганин.Уцелих и расата.И факта, че е на случаен принцип убийството. Можеше да е всяко друго момиче.
  —цитат от коментар 79 на Росен съм аз Путлер капут
  Да ама виж каква истерия беше във форума. Постингите са ми изцяло в сиво (тонове минуси) щото бях от единиците дето видяха очевидното. Чак да се чудиш какво им става на тези хора.

  Сега е същата работа.

  Не казвам, че ГЕРБ са цвете за мирисане. Ама тази не е читава - и се вижда с просто око.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 82. 82 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#80] от "Николай Николов":

  Тези твърдения не могат да бъдат да бъдат заобиколени дори от поръчковият съд.
  Да не забравяме гошо тарабата и Райхстага.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 83. 83 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#80] от "Николай Николов":Тези твърдения не могат да бъдат да бъдат заобиколени дори от поръчковият съд.Да не забравяме гошо тарабата и Райхстага.
  —цитат от коментар 82 на Росен съм аз Путлер капут


  Нека да видим.

  Хубавото на тази истерия е, че всички много ще внимават. Съдът, прокуратурата - всички. Много се вдигна мизата.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 84. 84 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Весело

  До коментар [#81] от "Николай Николов":

  За мен си остава читава. Съдя за това по действията на куките в първият миг равен после на часове. Демостративно. От тръгна моята уверност, че цялата работа е нагласена. Аз нищо не знаех за нея до ареста и.
  Чашата преля, когато я закараха в съда с вериги.
  Сестри Галеви как ги караха си спомняш. И как ги оставиха да си избягат. Тая София не би могла да напусне, но я държат в ареста. Ето това са си видимите факти.

  Значи и двамата твърдим, че много хора не ги слушат главите.
  И двамата сме на различно мнение по този въпрос, но си получаваме минусите.

  Кара се по никове приятелю.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 85. 85 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#83] от "Николай Николов":

  Мизата е като за убийството на Кенеди.

  Възможно е дори властта да е на косъм, заради това дело.
  Гадая, нямам инфо.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 86. 86 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#81] от "Николай Николов":За мен си остава читава. Съдя за това по действията на куките в първият миг равен после на часове. Демостративно.
  —цитат от коментар 84 на Росен съм аз Путлер капут


  Аз имам 2 обяснения. Едното е чиста некадърност. А тя е втора природа на тюфлеците в униформа.

  И другото е - да. Възможно е да се опитват да се изтъкват пред Брюксел и да се опитват да наберат точки с една дребна риба. Щото фризьорката е дребна риба. Това дето се е опитала да го открадне Доган го хапва за закуска. Та на умряло куче (или в случая на дребно куче) лесно се вади нож.

  Едно време със Свинаров направиха такава пошла сценка. И то не защото искаха да го изпържат него лично. Свинаров просто по това време вече нямаше гръб та беше лесно да му нашокат канчето за да видят всички как вече "лошите ги вкарваме". Не, че Свинаров беше чиста стомна вода ненапита. Дали от некадърност, дали от друго, но загроби маса милиони в системите за комуникация на МО. Но това беше второстепенно. Важното беше да се демонстрира дейност. Показността.

  В махлата навремето имаше йерархия. Най-голямата батка биеше (почти) всички наред. Ей така - щото беше як и доста тъп. Но имаше по-малки батки дето не можеха да се реализират на всеки, та се избираха някой по-слаб да му нашокат канчето.

  Та така и с нашата милиция. Истинските престъпници ги е страх да ги пипнат. Но ако се докопат до някой дето (вече) няма гръб с удоволствие ще му нашокат канчето.

  Е такива пошли и плоски показни на нашата милиция и е стил. Имам чувството, че им ги преподават тези глупости в Магнаурската Школа. Режими се сменят. Ама глупавата показност остава.

  Едно време Айнщайн беше казал - не търси зла умисъл там където и глупостта е обяснение. В случая бих добавил - и показността.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 87. 87 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1894 Неутрално

  До коментар [#21] от "Николай Николов":
  Пич, ами четох ги тия СРСта. И там няма нищо където да си искат кинти за себе си.
  Коментари и нагласации много, но пари за себе си не са искали.
  Натискат го да си направи дарението за площадките и толкоз.
  Защото затова са си зарязали бизнеса и работата, да опазят малко зеленина в Младост.
  Очевидно не са като мутрето от Банкя да влизат в политика да си редят далаверата лична.

 88. 88 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1894 Неутрално

  До коментар [#83] от "Николай Николов":Мизата е като за убийството на Кенеди.Възможно е дори властта да е на косъм, заради това дело.Гадая, нямам инфо.
  —цитат от коментар 85 на Росен съм аз Путлер капут

  Точно такъв капан му скироиха на хитреца.
  Щяха да му вадят зъбите, той се беше шашнал, че ще го тепат но положението се оказа натопорчено и го оставиха.
  И понеже тоя го игра и така и онака, сега са му вдигнали мерника.
  Сменят го.
  Тоя процес е гавра с правосъдие и с всичко!
  Провокират у до тук успяват. Младост е загубена за ГЕРБ на европейските през май.
  Ако устискат до октомври ГЕРБ губи София и после след малко турбуленция и България.
  И тогава е повратната точка - или със Запад и Европа, или с Евразия?
  Ще видим...


 89. 89 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  До коментар [#21] от "Николай Николов":

  "натопена била фризьорката,"

  Е, писна ми.

  КОЯ Е ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА?

  Родена 02.10.1973г., София, Младост 1, бл. 20

  I Семейно положение - Неомъжена

  II Образование
  1. Средно специално - химик-технолог, диплома №000245, рег. №126/06.07.1992г. от Образцов техникум по химическа промишленост и биотехнологии (сега Професионална гимназия по екология и биотехнологии).
  2. Средно специално - икономист счетоводител, диплома рег №4538/28.06.1995г. от Образцов икономически техникум (сега Национална финансово-стопанска гимназия), специалност - “Икономика, управление и финанси”.
  3. Висше образование - бакалавър, диплома от Нов български университет, специалност “Публична администрация”.
  4. Уверение от НБУ № 36476/17.05.2018г. от Магистърски факултет, фак № F06488, че е записана като студент в първи курс, 2017/18 пролетен семестър, степен “Магистър”, специалност “Европейско управление”.

  III Допълнителни квалификации
  1. Валутен касиер с компютърна грамотност.
  2. Бизнес секретар.

  IV Трудов стаж
  1. 1995г. до 05.1997г. - ЗК “Български имоти” - счетоводител.
  2. 05.1997г. до 02.1998г. - ООД “Евробус” - счетоводител.
  3. 02.1998г. до 06.2000г. - “Туристическа агенция MTL” - туристически мениджър.
  4. 06.2000г. до 01.2001г. - ревизьор.
  5. 01.2001г. до 11.2016г. - управител на транспортна фирма “ХИП 7” ЕООД с международен лиценз за превоз на пътници в страната и чужбина.
  6. 05.2011г. до 11.2016г. - официален представител на италианската фирма “Christian of Roma” за продажба и разпространение на луксозни продукти за коса с представителен магазин на пл. “Славейков” 7.
  7. от 11.2016г. - кмет на район “Младост”.

  V Чужди езици
  Английски език.

  VI Компютърни умения
  Win XP, 7, 10
  MS Office: Word, Excel, Power Point
  Acstre и др.

  VII Награди и номинации
  1. Проект “Всички сме равни” - Столична община.
  2. Номинация от Български Хелзинкски комитет за наградата “Човек на годината” за принос към правата на човека и правозащитността.

  КОЯ Е БИЛЯНА ПЕТРОВА?

  Биляна Петрова е с богата професионална биография. Решихме да приложим биографията й като снимков материал към поста, за да може всеки, който се интересува да я разгледа в пълнота, а тук ще се ограничим само до кратко резюме, написано лично от нея:

  I Образование
  Завършила съм Софийска Математическа Гимназия (СМГ) със златен медал и имам 2 висши образования, магистърска степен:
  1. Международни икономически отношения в ASE – Букурещ, Румъния и УНСС – София.
  2. Информатика в СУ „Св. Климент Охридски”, ФМИ.

  II Обучения
  САЩ, Германия, Белгия, Румъния и Холандия.

  III Чужди езици
  Английски, руски и румънски.

  IV Професионален опит
  През първите 9 години се занимавах с международна търговия, маркетинг и реклама, като работех за най-добрите български козметични компании – „Арома” АД, „Астера Холдинг” АД, и „Лавена Шумен” АД. Участвала съм в създаването на много водещи козметични серии, които се изнасяха в над 50 държави от целия свят и постигнаха лидерски позиции по продажби не само в България, но и в други страни (80% за износ). С различни продуктови групи сме били № 1 в Русия, Румъния, Казахстан, Украйна и дори Албания.

  От 2004г. 5 години работих по различни проекти на Програмата за развитие на ООН (UNDP), насочени към създаване на заетост, подпомагане на малки и средни предприятия, развитие на сектори „занаяти”, туризъм, биологично земеделие и други.

  От 2008г. професионалният ми път беше изцяло отдаден на интегрирането на Република България в ЕС и по-специално усвояване на средства от еврофондовете. Участвала съм в целия процес – от преговори с Брюксел, през писане на националните програми и правила, изпълнение на над 80 проекта, отчитане на постигнатите резултати на национално ниво и оценка на въздействието. Писала съм анализи и доклади от името на България за Европейската комисия, Европейския парламент и за няколко български министерства и агенции.

  В продължение на 4,5 години бях автор и главен редактор на швейцарското списание за земеделие „Агро & Пари”.

  В края на 2016г. реших да стана заместник-кмет на район „Младост”, за да се включа в каузата за спиране на презастрояването, повече зеленина и по-добро управление на квартала, в който израснах и в който отгледах детето си!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 90. 90 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#89] от "rapidfire":

  Тая патка сама си призна, че няма диплома. Ето едно по принцип позитивно описание:

  https://offnews.bg/izbori/bitkata-za-mladost-ilieva-e-fen-na-kitarata-i-koleloto-ivancheva-o-639698.html

  Към това време нашата Жана Дарк вече явно беше преживяла катарзис и беше обявила, че няма диплома за бакалавър. Просто и се наложи щото разни сайт-ове цитираха източници от университета. Така, че по-горното СиВи е фалшиво.

  А как е записала магистратура без диплома за бакалавър - това може би само тя може да обясни.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 91. 91 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#89] от "rapidfire":

  А иначе благодаря за СиВи-то на Боряна. Да си призная въобще не съм я гледал тази. Сиви-то и (ако е вярно) е доста по-убедително от това на фризьорката.

  Признавам за първи път се замислих дали пък не бъркам по този случай. Щото тая Боряна поне на пръв прочит изглежда ОК.

  А за фризьорката и сега съм сигурен, че не става.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 92. 92 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  Ето една иначе хвалебствена статия за фризьорката в която нашата Героиня си признава, че, всъщност, няма диплома:

  https://www.168chasa.bg/article/6293736

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 93. 93 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#21] от "Николай Николов":Пич, ами четох ги тия СРСта. И там няма нищо където да си искат кинти за себе си.
  —цитат от коментар 87 на k_
  А ти чети ли дето иска от Дюлгеров да се свърже с нея по "оная програма дето казваш, че по нея мое да се говори".

  С други думи тя си дава сметка, че могат да я записват и внимава за всяка дума.

  А ако е не е правила нищо незаконно защо е трябвало да общува с този Дюлгеров по такъв конспиративен начин?

  Ама сте и лапнишарани.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 94. 94 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1518 Гневно

  До коментар [#90] от "Николай Николов":

  Тая патка?
  Извинява, пич, ти къв точно се явяваш?
  Айнщайн?
  И след всичката информация, продължаваш да я наричаш фризьорка.
  По-скоро си най-обикновен трол.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 95. 95 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#90] от "Николай Николов":Тая патка?Извинява, пич, ти къв точно се явяваш?Айнщайн?И след всичката информация, продължаваш да я наричаш фризьорка.По-скоро си най-обикновен трол.
  —цитат от коментар 94 на rapidfire
  И коя информация? За фалшивото и Сиви?

  Фирмите дето ги уж ги у правлявала се оказва, че нямат работници. Има в нета анализ на трудовия и стаж. Не ми се рови да пращам линк. А и е безпредметно - ти явно предпочиташ да вЕрваш.

  Ами вЕрвай - няма да ти преча.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 96. 96 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3380 Неутрално

  Въобще не съм изненадан, че като влязат в съд, обвинителите се оплитат като патета в кълчища. Това не е като да се перчиш пред медиите и да държиш жени с белезници на улицата пред камерите.
  На фона на объркани доказателства и "перфектно" проведена операция поне могат да пуснат жените под домашен арест, те отдавна нямат елементарна власт да манипулират свидетели, камо ли да избягат.
  В същото време аз продължавам да съм на мнение, че Иванчева не ставаше за кмет и трябваше да я махнат по административни причини - за умишлено бавене на преписки и създаване на хаос в общината.
  Престъпление, и то подкуп, е много по-сериозно обвинение, така като гледам, трудно ще го докажат.

 97. 97 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  До коментар [#89] от "rapidfire":

  тоест най дълго две години се е задържала на една работа

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 98. 98 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 966 Неутрално

  До коментар [#2] от "Voiko":

  Постановката е ясна. Въпросът е че има хора, които са се хванали на играта на поръчителите, КПКОНПИ и тн, вероятно са се поддали на натиска, корупцията и тн от сценария.
  Ако нещата реверсивно се обърнат срещу поръчителите е начина да се пощадят жертвите на тази миризлива ченгеджийска акция. Не се виждат обаче действия в тази посока а такива за замазване на издънките по нея.

 99. 99 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  До коментар [#89] от "rapidfire":тоест най дълго две години се е задържала на една работа
  —цитат от коментар 97 на дерибеев


  Е и?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 100. 100 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  До коментар [#95] от "Николай Николов":

  Същото се отнася и за теб.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK