Появата на Жирардели като собственик на "Юлен" е почистваща акция, смята Юлиан Попов

Появата на Жирардели като собственик на "Юлен" е почистваща акция, смята Юлиан Попов

© Георги КожухаровПоявата на Марк Жирардели като собственик на "Юлен" е почистваща акция, подреждаща публичния образ, каза днес по Би Ти Ви служебният министър на екологията Юлиан Попов. Той допълни, че изглежда по-добре една позната фигура да притежава дружеството, "а не някакъв кипърец".


Юлиан Попов отбеляза, че няма сериозно значение кой е собственик на "Юлен", а по-важното е как се изпълняват законите и как работи бизнесът. "Държавата не защитава интереса си, като няма добра стратегия за развитие на зимния туризъм", каза още той.


Коментирайки изказване на премиера Бойко Борисов от вчера за ролята на екологичните организации в Австрия и България, Попов уточни, че в Австрия зелените са много силни, но основната разлика между двете държави е, че там има обществено съгласие как да се развива туризмът.


Мит е, че газовата инфраструктура е част от националната сигурност
Коментирайки глобата, която Европейската комисия наложи на БЕХ заради монопола при доставките на газ, бившият министър уточни, че комисията не е поискала приватизация на газовата инфраструктура, както обяви Борисов. "Това е една от опциите, за да гарантира "Българският енергиен холдинг" конкурента среда", поясни Попов.


"Пълен мит е, че газовата инфраструктура е част от националната сигурност", допълни той. В заключение Юлиан Попов отбеляза, че глобата от 77 млн. евро ще са най-добре похарчените пари, ако доведат до промяна в пазарната среда.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK