Влизането на Жирардели в "Юлен" - едно известно и много неизвестни

Влизането на Жирардели в "Юлен" - едно известно и много неизвестни

© LAP.bgПеткратният носител на световната купа и четири пъти световен шампион по ски Марк Жирардели обяви преди три дни изненадващо, че е мажоритарен собственик на фирмата концесионер на ски-зоната в Банско "Юлен" АД. Съобщението трябваше да даде окончателен отговор на един от най-дълго задаваните в най-новата история на България въпроси: кой е собственикът на фирмата, която държи най-популярния курорт, чието разрастване е повод за спорове и протести, тъй като част от него се намира в защитената от европейската екологична мрежа "Натура" територия в Пирин.


Вместо това заявката на някогашния легендарен шампион повдигна множество въпроси, отговор на които засега няма - заради неговия отказ да даде информация, както и заради мълчанието на институциите, които би следвало да имат данни.


Някой друг знае ли


Цялата изминала година не стигна на прокуратурата да изясни кой е реалният собственик на "Юлен". През февруари в телевизионно интервю премиерът Бойко Борисов отговори на този въпрос с думите: "Всички знаят, нищо че го крият - за Цеко Минев става въпрос". По същото време по сигнал на партия "Зелените" държавното обвинение започна проверка дали собственикът на концесионера на ски-зоната над Банско и председателят на федерацията (Цеко Минев, един от съсобствениците на Първа инвестиционна банка - бел. ред.) са едно и също лице.
Десет месеца по-късно - в края на ноември, главният прокурор заяви в "Шоуто на Слави", че въпросът вече е изяснен, но не може да цитира по памет името и увери, че на следващия ден то ще бъде оповестено публично от пресслужбата на институцията. Говорителката му обаче отказа пред "Дневник" да назове име и каза, че става дума за четири дружества, като за това, което има най-голям дял в собствеността на компанията - "Такс сървисиз лимитед", се чака все още информация от властите на Вирджинските острови, тъй като е регистрирано в офшорната зона.

В събота петкратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели - близък до президентa на Българската федерация по ски и собственик в Първа инвестиционна банка Цеко Минев и едно от рекламните лица на ски-курорта в Банско от години, откри поредния сезон там и чрез медиите поиска "спешна среща с Бойко Борисов и ресорните министри". Получи я светкавично, а според разпространеното прессъобщение на разговора той показал на Нено Димов, Николина Ангелкова и Емил Караниколов документи, че "притежава 100% от собствеността на ""Такс сървисиз лимитед"", която компания е мажоритарен собственик на "Юлен".
В последните два дни "Дневник" направи няколко опита да се свърже с говорителя на главния прокурор с въпроси по темата за собствеността на "Юлен", но Румяна Арнаудова не отговаряше на мобилния си телефон.


Ни чул, ни видял


Ден по-късно, в първото си интервю като собственик, Марк Жирардели заяви, че е купил дружеството още през 2016 г., а проучването и подготовката на сделката е продължило 4 години.

Българските власти обаче очевидно не са били уведомени за това, въпреки че става дума за компания, която държи 30-годишна концесия и която е обект на проверки от различни институции. Премиерът Бойко Борисов зае позата на наблюдател: "И аз, като вас, слушам", коментира той.


До момента няма данни да е била уведомена и Комисията за защита на конкуренцията. На въпрос на "Капитал" защо не е поискано разрешение от регулатора адвокатът на дружеството Петър Петров, който е и член на борда на директорите на "Юлен", отговори, че "акции на "Юлен" не са били прехвърляни". "Отговорът му обаче е абсурден, защото регулаторът гледа смяната в контрола независимо къде нагоре по веригата на собствеността се случва. Например така КЗК се произнасяше по сделките за БТК, БТ и т.н.", коментира седмичникът.


"Западната култура не предполага човек да се афишира като собственик. Дори за някои западни общества това е въпрос на много ниска култура – някой да парадира, че е собственик на нещо", коментира Петров пред БНР днес.


Собственик, но не и по документи


Това, че Жирардели е придобил собствеността през 2016 г. не личи от българския търговски регистър, където се вижда, че през същата година няма промяна в акционерната структура на концесионера на ски-зоната в Банско.


Проверка на регистъра показва, че към края на 2017 г. най-голям акционер в "Юлен" АД продължава да бъде офшорката от Британските Вирджински острови "Т.А.К сървисис лимитед" (в съобщението на екоминистерството и в изявленията на прокуратурата тя е изписана като "Такс сървисиз лимитед") - бел. ред.). По данни на "Сега" през юни тази година се е провело последното общо събрание на "Юлен". Към тази дата обаче Жирардели все още не е вписан като собственик на "Т.А.К сървисис лимитед". По това време въпросната офшорна фирма е собственост на кипърската DUC Noninees, която се управлява от кипъреца Георгиус Георгиу.


Позовавайки се на документи от кипърския търговски регистър, "Биволъ" твърди, че има промяна в собствеността на кипърското дружество, но тя е нанесена през 2017 г. Тогава Георгиу е продал 999 дяла на друга кипърска компания - CYF Services Ltd, чийто собственик от 2015 г. досега е Августа Пападополу.


Без промени заради добрите мениджъри


Пред "Капитал" адвокатът Петър Петров коментира, че в българския търговски регистър няма нанесени промени в собствеността, тъй като "новият собственик е приел, че мениджърският екип си върши добре работата". Седмичникът съобщава, като се позовава на неназовани свои източници, че управителят на "Юлен" Мая Христоскова е сестра на съпругата на Цеко Минев - Радка Минева, която е член на надзорния съвет на ПИБ.


По всичко личи, че Жирардели познава мениджърския състав поне от 2005 г., когато чрез българското си дружество "Жирардели спорт център (ЖСЦ)" ЕООД основа съвместно дружество с община Банско, припомня "Капитал". Седмичникът посочва, че дружеството се казва "Спортен център Жирардели спорт Банско", а общината апортира в него три имота в близост до хотелски комплекс "Стражите" на 300 м. северно от долната станция на лифта, оценени на 2.7 млн. лв., срещу които придобива малко над 15%. Компанията на Жирардели получава 85% срещу ангажимент да внесе 15.6 млн. лв. в капитала, като обаче първоначално са внесени само минималните по закон 25%, или 2.35 млн. лв., и това така и не се променя. ЖСЦ не е пререгистрирана в Търговския регистър и към момента не съществува в правния мир.


"Капитал" коментира, че е удовлетворението от мениджърския екип е изненадващо на фона на натрупаната загуба на "Юлен" до 2017 г. от 9 млн. лв.


Съветник ли е собственикът


Веднага след съобщението на Жирардели в социалните мрежи тръгнаха коментари, че ако притежава "Юлен" от 2016 г., а е имал интерес към покупка на компанията още от 2012 г., бившият ски шампион е бил в конфликт на интереси. Причината: на 12 декември 2014 г. министърът на туризма Николина Ангелкова го представи официално като свой съветник за зимния туризъм, а пет месеца по-късно обяви че "работи активно с Марк Жирардели по стратегията за развитие на планинския туризъм в България".


През 2012 г. един от най-титулуваните скиори на 21 век Херман Майер откри сезона в Банско заедно с Жирардели и българският скиор номер 1 за всички времена Петър Попангелов.

© БТА

През 2012 г. един от най-титулуваните скиори на 21 век Херман Майер откри сезона в Банско заедно с Жирардели и българският скиор номер 1 за всички времена Петър Попангелов.


Потърсени от "Дневник" за коментар от ведомството днес отговориха лаконично, че разбрали в понеделник - заедно с широката публика, за новото амплоа на скиора. Оттам подчертаха, че той е бил съветник на Ангелкова до началото на 2016 г., а освен това популяризирал България "сред международните среди, но за услугите си не е получавал възнаграждение".


"Що се отнася до твърдения за възможен конфликт на интереси той не е налице, тъй като г-н Жирардели по никакъв начин не е участвал в предложения за развитието на конкретни курорти в България. Изключително важно е да се отбележи, че Министерството на туризма не е ресорното ведомство, натоварено с приемането на планове за управление на националните паркове, както и с правилата за провеждане на концесионни процедури в планинските курорти", пише в отговора на ведомството до "Дневник".


От заплаха за банкрут до концесионер


В единственото си засега интервю като собственик Марк Жирардели отказа да съобщи всякакви детайли по сделката за "Юлен" - за цената на сделката, за евентуални други акционери, за планирани инвеститори и т.н. Лаконично отговори, че цената била "много интересна" и уточни, че е купил "Юлен" от много голям фонд, който присъствал на три континента, но отказа да посочи името му.


Марк Жирардели и Цеко Минев откриват сезона в Банско през 2004 г. Двамата са с червените якета.

© Надежда Чипева, Капитал

Марк Жирардели и Цеко Минев откриват сезона в Банско през 2004 г. Двамата са с червените якета.


Жирардели отхвърли и информациите, че е купил дружеството Цеко Минев, когото обаче определи като приятел, с когото споделя общи хобита. Отрече категорично да е теглил кредит от българска банка за сделката. В отговор на въпроса за произхода на вложените в "Юлен" средства пред "Нова телевизия" Жирардели припомни за едно от бизнесначинанията си: през 2001 г. купил голяма зала за ски на закрито в Германия, която през 2004 г. продал и започнал да се оглежда за обект, в който да инвестира. "Отдавна бях хвърлил поглед към Източна Европа, защото Банско и България имат огромен потенциал в зимните спортове. И тази възможност ми се отвори преди няколко години", каза той.


В интервю за швейцарското издание "Биланц" (Bilanz) през 2014 г. Жирардели обаче дава друга версия за бизнеса си в Германия - посочва, че закритата ски писта се оказала голяма грешка и подчертава, че е бил доста наивен през тези години, заради което понесъл големи финансови загуби. "Много пъти си мислех да отида в съда и да обявя банкрут, но се борих докрай и в крайна сметка продадох този бизнес", казва Жирардели.


Пред германското издание Rhein Neckar Zeitung от тази година скиорът си спомня, че се озовал в Банско през 2004 г. по покана на мениджъри от хотелската верига "Кемпински". Дотогава скиорът организирал събития за компанията в курорта Сент Мориц и впоследствие му предложили да популяризира и новата придобивка на веригата в Банско.


Какво е бъдещето на концесията


Промяната на собствеността съвпадна с началото на новите преговори между правителството и "Юлен" за концесията на ски-зоната над Банско.


Още преди няколко месеца прокуратурата установи, че в продължение на на над 8 години Министерският съвет е бил наясно, че "Юлен" е ползвала с две трети по-голяма площ от определената по договор и не е предприел нищо.


Днес обаче - седмица след първата среща с концесионера по промяната на договора и три дни след заявката на новия собственик, екоминистър Нено Димов заяви, че по негово предложение правителството обсъжда възможностите да наеме международен независим консултант, който да анализира концесионния договор на компанията "Юлен" за ски зоната над Банско и допуснатите в него грешки. Ако бъде прието, такова решение ще отложи за неопределено време преговорите.

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Този как да го наричаме сега - Цеко Жирардели или Марк Минев?

 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7956 Неутрално

  Даже да е собственик, какво променя това. За него ще се нарушават правилата ли. Какъв нахалник. Щом не е , както иска, веднага среща с премиера. Докъде сме се докарали.

 3. 3 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Никога не е късно да станеш за резил.
  Лично аз съм изненадан, че човек като МЖ залага името и репутацията си.

 4. 4 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2177 Весело

  Моме Калинке - Не ми бил Цеко , най ми бил Жирардели !
  Па сенчестия оффшоркото рекъл:
  Ке се престоря на сокол-пиле,ке се престоря на риба мрена,Г
  Ке се престорам на църна чума,гора ке прелитна
  и пак при тебе ке дойдам концесия да
  вечно моя ке биде - взета от ресорното ведомство, натоварено с приемането на планове за управление на националните паркове!
  Ай ся наливайте виното и пускайте чалгата!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 5. 5 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 612 Неутрално

  То и Стоичков се забърка с ГМО-то ЦСКА-Етрополе-Ловеч-етц.

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  " Цялата изминала година не стигна на прокуратурата да изясни кой е реалният собственик на "Юлен". През февруари в телевизионно интервю премиерът Бойко Борисов отговори на този въпрос с думите: "Всички знаят, нищо че го крият - за Цеко Минев става въпрос". "

  Колкото повече олигархията се оплита в опита си да заблуждава собственото си общество, толкова повече миризмата става нетърпима !
  Въпросът не е шоуто да продължава до безкрай, а да се започне с търсенето на отговорност за една от най - големите схеми за източване на стотици милиони от всички нас, покровителствана от почти всички държавни институции у нас !

 7. 7 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Леле, тъпо парче от Австрия прекара нащо Зильено... И то гуркото вие на умряло. Напомня вица - тва е Минке пулуженийту...

  roo
 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  " До момента няма данни да е била уведомена и Комисията за защита на конкуренцията. На въпрос на "Капитал" защо не е поискано разрешение от регулатора адвокатът на дружеството Петър Петров, който е и член на борда на директорите на "Юлен", отговори, че "акции на "Юлен" не са били прехвърляни". "Отговорът му обаче е абсурден, защото регулаторът гледа смяната в контрола независимо къде нагоре по веригата на собствеността се случва. Например така КЗК се произнасяше по сделките за БТК, БТ и т.н.", коментира седмичникът."

  Толкова си могат просто ! Така е в света на схемите и корупцията !

 9. 9 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Гледайте как сега онаги германската евродепутатка - Ска Клер, изведнъж ще забрави за Банско :) Щото едно е да риташ срещу българския бизнес, едно е срещу именит австрийски спортист. Изведнъж ще се окаже, че няма проблем с екологията в Банско иил поне на Ска Клер вече не и пука за това.

 10. 10 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1007 Любопитно

  Защо въобще ЕС разрешава на фирми с чужда регистрация да оперират на територията му???
  като искат да работят в ЕС да си регистрират фирма в ЕС!

  В Русия съм! В Русия съм!
 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  След като досегашната пропаганда не постигна кой знае какво, сега се дърпа една струна, която отдавна не прави добрия тон, но пък наш`те музиканти така и не влизат в ритъм със съвременните дадености. За кабинката е голямата шумотевица, но пак забравят, че Пирин е уникална планина не само за България. Дори и Жирардели не е наясно.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  " Съобщението, че Жирардели е придобил собствеността през 2016 г. не се потвърждава от българския търговски регистър, където се вижда, че през същата година няма промяна в акционерната структура на концесионера на ски-зоната в Банско"

  А " Западната култура" предполага ли да прилагаш и спазваш закона ?
  Или остава само демагогията и лъжата ?

 13. 13 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Защо въобще ЕС разрешава на фирми с чужда регистрация да оперират на територията му???като искат да работят в ЕС да си регистрират фирма в ЕС!
  —цитат от коментар 10 на Веселин Дечев

  Щото 90% от евродепутатите през офшорки си получават комисионните, там си перат парите и през тях инвестират рушватите - ето защо не ги забраняват.

 14. 14 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#12] от "samoedin":

  Той не казва, че е придобил Юлен, а че е придобил собственика на Юлен - офшорната компания "Такс сървисиз лимитед".

 15. 15 Профил на aa1830
  aa1830
  Рейтинг: 329 Весело

  Гинка Жирарделина!..... Е Нема такава държава...

 16. 16 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 951 Любопитно

  Що ли ми се струва, че нещо ни лъжат, макар и през приказките на един бивш шампион?

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 17. 17 Профил на Зелен контратерорист
  Зелен контратерорист
  Рейтинг: 306 Неутрално

  До коментар [#10] от "Веселин Дечев":

  Г-н Дечев, само за ваша информация - Кипър е в ЕС :)

 18. 18 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  В държавата на мафиотите - по мафиотски! Единствения светъл лъч е че медиите изнасят тук таме информация за лайната в които сме потънали. Така ли не можа да се намери един свестен прокурор, полицай, съдия, министър? Все мекерета продажни! Имах плахи надежди че европейския съюз може да помогне в борбата срещу българската мафия, но уви.

 19. 19 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Не ме интересуват схемите на Цеко и слугите му. Не ме интересува, че министрите лъжат и вършат престъпления пред цялото общество. За мен е важно, че ПИРИН Е НАЦИОНАЛЕН ПАРК. Законът го защитава. Ако тази кочина е европейска законова държава, то няма от какво да се притеснявам. НЯМА НАЧИН ДА СЕ СЛУЧИ НЕЩО НА ПИРИН ПО ЗАКОН, но сме прогнила замираща мафиотска държава, управлявана от изроди.

 20. 20 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 885 Неутрално

  "Съобщението, че Жирардели е придобил собствеността през 2016 г. не се потвърждава от българския търговски регистър"

  Е, той регистърът изгърмя. Сега и аз може да се пиша собственик на Юлен.

 21. 21 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  Аматьорски анализ. Концесионер е Юлен АД, което се представялва от директорите си, а не от акционерите. В този смисъл кой е акционер днес преди обяд и кой е бил завчера няма никакво значение, още повече ако през този период не е имало общо събрание, на което единствено акционерите могат да участват във взимането на някакво решение. Още по страничен въпрос е кой е един от съдружниците в едно от дружествата акционери, той пък не може да взима никакви решения, тъй като в общото събрание на Юлен АД, вземат решения акционерите, представлявани от директорите си, а не от съдружниците или на свой ред акционерите в тях.
  Така че кой е един от съдружниците в Такс сървисиз лимитед в настоящия момент или кой ще бъде след 15 мин. няма абсолютно никакво значение. Толкоз.

 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#12] от "samoedin":Той не казва, че е придобил Юлен, а че е придобил собственика на Юлен - офшорната компания "Такс сървисиз лимитед".
  —цитат от коментар 14 на cristo_n


  И това не е вярно, не издържа проверката, която е извършена :

  " За "Дневник" Ковачев уточни, че данните, изнесени от сайта "Биволъ" за проверката в Кипър за прехвърлянията на собствеността на офшорните акционери в "Юлен", показват сериозни разминавания с думите на Жирардели относно датите на прехвърляне на собственост. Също така, ако скиорът е действителен собственик, нищо не пречи да публикува удостоверения, договори или други валидни документи според законодателството на юрисдикциите, в които са регистрирани "Т.А.К." "Дюн" и Си Уай Фи, изходящи от централен регистър или от регистриращ агент, от който е видно кои са действителните собственици на тези три офшорки."

  Няма как схемата " Юлен" да продължава до безкрай ! Както междувпрочем и всяка друга схема в тая държава !

 23. 23 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 921 Неутрално

  Възможността офшорни фирми с АНОНИМНИ собственици и капитал да извършват търговска дейност, да са собственици на 30 годишни концесии и т.н. е истинската опора на мафията. Правят ни на маймуни и ни се подиграват. И министрите, и правителството и депутатаите тясно свързани с мръсните пари и собствеността. Обърнете внимание, че конците на всеки по-значим бизнес в България се дърпат анонимнио от разни офшорни зони.
  Разбира се, за всеки по-наблюдателен поглед става очевадно усърдието на тукашните слуги, та пъзела се запълва.
  И нека пак да повторим: оказва се че държавата има 30 год. концесия с анонимна пощенска кутия?! Изскачат некви палячовци и си препродават концесията, а тукашните парцали мляската нагло и доволно.
  Това е държата днес.

 24. 24 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Няма да мирясате, докато не разгоните качествения човек от банско и докато не съсипете ротално рози курорт! Да сте виждали някъдв такива опашки? И за да осигурите спокойствие на световно неизвестния лесоинженер белев ще изгоните световно известния жирардели! Не ви ли е срам?

  Мърфи е оптимист!
 25. 25 Профил на skyfighter
  skyfighter
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Много слабо изпълнение. Толкова ли е останал без пари та се налага да лиже задника на Цеко.

 26. 26 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 590 Разстроено

  Блатото на смрадта и мафиотските партенки. Мани...
  Биволъ
  1 hr ·
  Юлен нямала кредити към #ФалираЛиПИБ или друга българска банка. Браво, успяли са да върнат предсрочно 77 милиона, получени 2013 г. Искат да ни убедят, че са намерили някоя чужда банка да им ги даде срещу усмивката на Жирардели? Или пък ПИБ е кредитирала едни офшорки на Георгиус, които да кредитират на свой ред Юлен, за да върне на ПИБ и да не стърчат ушите на "редник Цеко"?
  https://www.facebook.com/bivolnews/photos/a.659321057453013/2142589839126120/?type=3&theater

 27. 27 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1848 Весело

  Цитат от фейсбука: "Двама олигарси се срещнали и единия се похвалил, че си е купил ламборджини. Отговорът е: Аз пък си купих жирардели"

 28. 28 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Оплетоха се в лъжи. Цеко, Меко, Боко, Шоши, Цаца...
  Вече видях меме Каракачанов праща СМС на Нено Димов: Абе, питай го тоя Жирардели дали не иска българско гражданство.
  П.П. Кой ходи в Банско изобщо?

 29. 29 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5221 Неутрално

  До коментар [#21] от "svoboden":

  Много сте далеч от истината!

 30. 30 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#28] от "arcanum":

  Никой нормален, който да приеме безобразната инфраструктура и свръхзастроеност на китното някога българско градче...

 31. 31 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Няма да мирясате, докато не разгоните качествения човек от банско ... ще изгоните световно известния жирардели! Не ви ли е срам?
  —цитат от коментар 24 на султана глаушева


  Женице, гарантираш ли, че е читав? Ако в скоро време излезе, че е бушон, фалирал бивш спортист, купен, за да лъже пред цялата държава и да показва фалшиви документи, плюл си на името завинага, ще си посипеш ли главата с пепел и ще спреш ли с тези хвърчащи дитирамби? Не ви ли е срам?

 32. 32 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 656 Неутрално

  В играта са освен скиори и олигарси така и професионалисти по право, така че трудно стадото може да стигне или докаже "голямата далавера". Но докато темата е в медиите, поне лъсва истината защо 80-90% от българите си заслужават съдбата на най-бедната, корумпиране и непросперираща нация е ЕС. Време е да си признаем, че не можем, не желаем и нямаме силата да се преборим за повече от това да бъдем клекалото на Европа. От корупцията се хранят много повече хора, отколкото такива които искат да я изкоренят. И нали знаете че колкото и да го го бъркаме и където и да бръкнем, все едно ще излезе?

 33. 33 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4368 Неутрално

  Жирардели е парван /кукла на конци/!

 34. 34 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  До коментар [#24] от "султана глаушева":

  Не. Жирардели да почне да събира квитанции за спестените закуски с които е придобил Юлен. Щото законите за пране на пари си важат и за австрийски щекаджии.

 35. 35 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#34] от "blondofil":
  Целият свят знае кой е жирардели. И всеки с една мозъчна клетка знае от къде са парите на един легендарен скиор. Виж, кой е blondofil, никой не знае! Ама той решил да си мери шлифера с Марк Жирардели! Като този, дето като пийне,търси ламята, че да я разчекне като варена кокошка! Жирардели не ти е в категорията, виж някои от твоичките, че с него да си избиваш комплексите!

  Мърфи е оптимист!
 36. 36 Профил на tonywalker
  tonywalker
  Рейтинг: 409 Неутрално

  И той не знаеше, че е собственик, но научи. Голям майтап.

 37. 37 Профил на nxy49591978
  nxy49591978
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И защо Икономедия се е вкопчила такава във фирма Юлен, та бълва топ новини за нея всеки час? Лични мотиви? Олигархични войни? Медия-бухалка ли сте?

 38. 38 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  До коментар [#37] от "nxy49591978":

  Завиждат им. На бизнес гениалността.

 39. 39 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#24] от "султана глаушева":


  " Няма да мирясате, докато не разгоните ... "


  Разгонва се крава, а Жирардели ми прилича на мъж ...
  Не е ли по-разумно да употребиш " изгоните " ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 40. 40 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  Оплетоха се в лъжи. Цеко, Меко, Боко, Шоши, Цаца... Вече видях меме Каракачанов праща СМС на Нено Димов: Абе, питай го тоя Жирардели дали не иска българско гражданство. П.П. Кой ходи в Банско изобщо?
  —цитат от коментар 28 на arcanum  Хм, Цеко и Жирардели ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 41. 41 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5221 Неутрално

  До коментар [#37] от "nxy49591978":

  Икономедия се бе "вкопчила" в КТБ и в продължение на години вадеше сигнали и съмнения, че КТБ е пирамида, но властта не обърна внимание! И се наложи всички ние да платим €4 милиарда за КТБ! Радвате ли се?

 42. 42 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  И Джирардели, и Цековци, прокурори -всичко на дръвника,.. Но най-вече адвоката с "Западната култура не предполага човек да се афишира като собственик.." -къде ги намират такива получовеци, по горите ли ли ги ловят :))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 43. 43 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#35] от "султана глаушева":

  Щом е легендарен скиор, значи знаеш откъде са му парите? Гениално изказване!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 44. 44 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#37] от "nxy49591978":

  Щото има нарушения, за които държавата и правораздавателните органи блеят. Проблем?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 45. 45 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  добра статия, най-доброто публикувано засега всъщност... а залата в Ботроп може и да е последния му фалит, но далеч не е първия... фактите казват, че от 2004 насам кешира единствено от търговийка с името си... кой знае колко ползотворни резултати от което не се виждат впрочем

 46. 46 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Имаше един лаф навремето, че Голфът се ражда във Волфсбург и умира в Перник.
  България се очертава като гробница за разни залезли звезди, търсещи последно десет от вече поизчерпаното си име.

 47. 47 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 773 Неутрално

  До коментар [#39] от "niksan1":

  Думите имат повече от едно значение, например тълпа се разгонва от полицията и т.н.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 48. 48 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  До коментар [#39] от "niksan1":

  "из" на рускими язиками често е "раз" опутва се човек.

 49. 49 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  До коментар [#29] от "vassilun":

  До коментар [#21] от "svoboden":Много сте далеч от истината!
  —цитат от коментар 29 на vassilun


  :) А истината, до която сте така близо, е...?

 50. 50 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  До коментар [#41] от "vassilun":


  До коментар [#37] от "nxy49591978":Икономедия се бе "вкопчила" в КТБ и в продължение на години вадеше сигнали и съмнения, че КТБ е пирамида, но властта не обърна внимание! И се наложи всички ние да платим €4 милиарда за КТБ! Радвате ли се?
  —цитат от коментар 41 на vassilun


  Държавата даде 4 млд лв. назаем на фонда на банките и си ги получи обратно с лихвата. Вие какви пари сте давали за КТБ!?

 51. 51 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#2] от "Роси":Със сигурност е собственик на министър Нено Димов и на другите двама присъствали на унизителната среща.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 52. 52 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#2] от "Роси":Със сигурност е собственик на министър Нено Димов и на другите двама присъствали на унизителната среща.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 53. 53 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1060 Весело

  Българите са свиканли да ядат ла**ата на всеки чужденец, и да викат, че е шоколад. Като искате чужденец за собственик на офшорка-имате го! Вече не е л***о, а е шоколад !

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 54. 54 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#41] от "vassilun":Държавата даде 4 млд лв. назаем на фонда на банките и си ги получи обратно с лихвата. Вие какви пари сте давали за КТБ!?
  —цитат от коментар 50 на svoboden


  Ти си ненормален бе? Откъде герберастите Ви намират такива елементарни тролове? В този фонд за 15-20 години едва бяха събрали 2 млрд. Сега е занулен, все още да има да връща на държавата 0.5 милиарда, има активи за 0.5 млрд. и кредити за 1.6млрд. Това не е фонд, а длъжник. Ще трябват десетилетия, за да е на чисто, а после десетилетия, за да натрупа пак поне 2 млрд. КО ПРАВИМ В ТОВА ВРЕМЕ, ако стане пак фал? Да не говорим, че върнаха само гарантираните влогове, а други хора, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НАЙ-ВЕЧЕ институции изгоряха, и от нашия джоб им покриха стотици милиони.

 55. 55 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Горкия, Марк.. няма си идея на каква шейничка се качи! До няколко месеца ще бълва опровержения и ще се мъчи да чисти името си!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 56. 56 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3150 Весело

  Очевидно Марк Жирардели е вкаран в схемата с цел да се поизчисти имиджа на концесионера. А че той е подставено лице на Цеко Минев едва ли някой се съмнява, чак такива глупаци няма, а и какъв е проблемът - човекът ще вземе едни пари, все някак трябва да си изкарва хляба и да кешира фактът, че е бивша ски звезда.
  Това обаче не решава казусите с Банско засега - да се уточнят и изчистят щетите за държавата по стария концесионен договор, да се направи по-справедлив нов договор, да се реши ще има ли не нов кабинков лифт, да се види дали ще има нов ОВОС и т.н. и т.н.
  А и правилата трябва да са еднакви за всички - Жирардели, Цеко Минев, Георгиус Георгиу или който там.

 57. 57 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  До коментар [#34] от "blondofil":Целият свят знае кой е жирардели. И всеки с една мозъчна клетка знае от къде са парите на един легендарен скиор. Виж, кой е blondofil, никой не знае! Ама той решил да си мери шлифера с Марк Жирардели! Като този, дето като пийне,търси ламята, че да я разчекне като варена кокошка! Жирардели не ти е в категорията, виж някои от твоичките, че с него да си избиваш комплексите!
  —цитат от коментар 35 на султана глаушева


  Жирардели беше легендарен скиор. От публикуваното в пресата обаче, не изглежда да е особено успешен предприемач, така че не съм съвсем сигурен колко от изкараното като скиор е пропукал с неуспешни начинания и поради какви точно причини се е замесил с нашенските мафиоти...

 58. 58 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Смешна държава, като не се знае на коя фирма кой е собственика. Това би трябвало да е публично, примерно от журналисти, достъпно. Щото от адвокатурата, кой на кокво е собственик, те самите научават накрая и само по сигнал.

  Es muß Geld fließen!
 59. 59 Профил на zhoo
  zhoo
  Рейтинг: 70 Неутрално

  До коментар [#55] от "chichka":

  Намазаха му ските с вакса убиец

 60. 60 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#12] от "samoedin":Той не казва, че е придобил Юлен, а че е придобил собственика на Юлен - офшорната компания "Такс сървисиз лимитед".
  —цитат от коментар 14 на cristo_n
  И какво от това? Ако придобия офшорната компания "Така Рака сървисиз лимитед" ставам ли собственик на Юлен?

  Според търговския регистър собственик на "Юлен" АД е "Т.А.К сървисис лимитед".

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 61. 61 Профил на iliyapopov
  iliyapopov
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Големи упражнения по фирмено, държавно и международно право кипи във форума! И всеки го тълкува според собствената си компетентност. Това разбирам, ама защо някои плюят държавата ни, ами че тя е такава каквато сме и ние! И управляващите са избрани от нас. И сега ясно ли ви е защо преди стотина години нашите предци са отишли да търсят цар за България в Австрия?

 62. 62 Профил на smeshnotoani
  smeshnotoani
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Известното е, че голямо име ще ни оправя бакиите, след като сами не можем. Този човек е много успял и можещ, а и известен по цял свят. Така че едва ли ще сгази лука, ако му се позволи да свърши това, което иска.

 63. 63 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Известното е, че голямо име ще ни оправя бакиите, след като сами не можем. Този човек е много успял и можещ, а и известен по цял свят. Така че едва ли ще сгази лука, ако му се позволи да свърши това, което иска.
  —цитат от коментар 62 на smeshnotoani


  Напротив лука е сгазен! Юлен отчита 300-400 продадени билета на ден дори в дни с хилядни опашки по лифтовете! А според билетите е концесионната такса!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 64. 64 Профил на Dimi Ivanov
  Dimi Ivanov
  Рейтинг: 302 Весело

  До коментар [#3] от "гарата":

  Всяко нещо си има цена, а и не се знае точно, кой какъв играе в този мач, много вероятно е престиж ,срещу евентуален % за каквото и да си говорим винаги става въпрос за пари.

 65. 65 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  Жирардели явно доста го е закъсал финансово, щом е излязъл на улицата да си продава така ГЗ.
  Нищо де, и за него ще се говори като: "добро момче беше, ама почна да се напикава".

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK