Кабинетът одобри промени по бюджетите на 7 министерства за над 50 млн. лв.

Кабинетът одобри промени по бюджетите на 7 министерства за над 50 млн. лв.

© Георги КожухаровНа заседанието си днес правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на седем министерства за 2018 година за повече от 50 млн. лв., съобщи пресслужбата на Министерския съвет.


С 669 хил. лв. се увеличават разходите за издръжка на програма "Реализация на експортния потенциал и участие в търговската политика на ЕС" в Министерството на икономиката за сметка на реализирани икономии по програма "Насърчаване на инвестициите за повишаване на конкурентоспособността на икономиката".


По бюджета на Министерство на културата с 382 086 лв. се увеличават разходите по "Политика в областта на опазване на движимото и недвижимото културно наследство". Допълнителни разходи се одобряват и по програмите "Национален фонд "Култура" и "Обучение на кадри в областта на изкуството и културата". Отделно по бюджета на ведомството се правят промени във връзка с увеличаване на капитала на "Аудиовидео Орфей" ЕАД с вноска от 302 130 лв. Увеличаването ще се извърши чрез издаване на нови поименни акции с номинална стойност 10 лв. всяка.
В Министерството на правосъдието се осигуряват 2 864 млн. лв. повече за политиките в областта на изпълнението на наказанията. Правителството одобри и допълнителни 650 хил. лв. за изплащане на обезщетения по бюджета на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Парите ще бъдат осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2018 г.


За настоящата година вътрешнокомпенсирани промени се правят също по бюджета на Министерството на външните работи за увлечение на разходите за командировъчните на служители в посолствата и разходите за издръжка на Централно управление на МВнР и Дипломатическия институт.


С отделно правителствено постановление се одобряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за настоящата година за 4.4 млн. лева. Предвиждат се и допълнителни плащания от 4 млн. лв. за сметка на централния бюджет.


Правителството одобри също вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по бюджета на Министерския съвет за 2018 г., пише в съобщението. Увеличават се и утвърдените разходи по бюджетна програма "Вероизповедания".


Чрез промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2018 г. се увеличава капиталът на "Национална спортна база" ЕАД. С предоставените 20 млн. лв. ще бъде придобит мажоритарен брой акции от капитала на "Арена Русе" АД, собственик Булстрад Арена - универсална спортно-зрелищна зала и обществен комплекс към нея.


На днешното правителствено заседание са одобрени и допълнителни разходи за плащане за персонал по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2018 г. в размер на 20 млн. лв.

Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 693 Неутрално

  А стига с тоя персонал в МВР-то! Тия задминаха социалното ведомство! Аман от коледни за тия тъпанари!

 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7798 Неутрално

  Още ли има пари за харчене.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK