И на невинни ще се отнема имущество, но няма да има вечни проверки за конфискация

И на невинни ще се отнема имущество, но няма да има вечни проверки за конфискация

© Юлия ЛазароваНад 300 дела за конфискация по стария закон ще бъдат водени по новите разпоредби като отнемането на имущество няма да е обвързано с наказателното дело. Това реши парламентът като прие окончателно спешно внесени поправки в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Причината за промяната на приетия едва в началото на годината закон е тълкувателно решение на Върховния касационен съд (ВКС) за гражданската конфискация.


Върховните магистрати постановиха, че прекратяването на наказателното производство - обвинението, по което е станало повод за проверка на имуществото, е абсолютна пречка да се води дело за конфискация. Решението засяга стария антикорупционен закон, по който обаче са заведени над 300 дела за отнемане на имущество. По изчисления на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев заради тълкуванието на прекратяване подлежат около 20 дела за над 20 млн. лв.


Сред тях е и процедурата за отнемане срещу бившия зам.-председател на ДПС и парламента Христо Бисеров. Тя беше прекратена от Софийския градски съд (СГС) след тълкувателното решение на върховния съд, защото Бисеров беше окончателно оправдан по наказателното дело за неплатени данъци и недекларирани сделки. Производството за прекратяване на процедурата по конфискация обаче е висящо, защото антикорупционната комисия има право да го обжалва.
С 95 "за", 64 "против" и 8 "въздържали се" депутатите решиха днес окончателно, че всички заверени от стария закон случаи ще се довършат по новия закон. При него прекратяването на наказателното дело не води до прекратяване на конфискацията.


Против тази промяна бяха депутатите от БСП. Красимир Янков заяви, че Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) става инструмент за експроприация на неудобни на системата хора. По думите му промените на ГЕРБ ще доведат до осъдителни решения спрямо България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, което ще бъде платено от данъкоплатците. Допълни, че това изменение е част от популизма на ГЕРБ. Пенчо Милков каза, че не приема да се отнема имущество на човек, чието дело е приключило, и то не по други причини, а защото въз основа на всички доказателства той е признат за невиновен. Той даде пример със сходната процедура по Данъчно-осигурително процесуалния кодекс (ДОПК), при която "необясними доходи", т.е. върху които не е платен данък, не се отнемат в полза на държавата, а притежателят им се глобява и се изисква от него да ги плати. И попита защо в единия случай се отнема - според приетите днес промени, а в другия не се отнема - според ДОПК.


Милко Недялков от левицата каза, че предложените от ГЕРБ промени приличат на надскачане с някого - в случая висш съдебен орган, какъвто е ВКС. Той попита какво ще става с процедурите по конфискация в случаите, в които няма прекратяване на наказателното производство, а спиране.


Валери Жаблянов пък определи измененията като псевдозаконодателен произвол, срам за всяка правна професионална общност и компромис с правата на гражданите, правния ред и демокрацията. Заяви, че не може признат от съда за невинен човек да търпи санкции, каквато е гражданската конфискация. Репликира го Данаил Кирилов (ГЕРБ), който попита Жаблянов дали е чел конституционното решение, според което гражданската конфискация не противоречи на основния закон. Кирилов каза още, че цени патоса на Жаблянов, и му отвърна, че когато може, БСП да отмени тази промяна.


Вчера при обсъждане на проекта на второ четене в правната комисия вносителят на измененията Данаил Кирилов изненадващо оттегли две от спорните изменения - идеята си за вечните проверки на антикорупционната комисия и за обратното действие на промените.


Председателят на правната комисия се отказа от разпоредбата, чийто текст гласи: "Неспазването на срока за извършване на проверка по чл. 112, ал. 1 не води до прекратяване на производството пред съда, не е основание за недопустимост на исковете по ал. 1 и не погасява материалното право на държавата за отнемане на незаконно придобитото имущество". Аргументът му бе да се намалят внушенията и коментарите в публичното пространство за въвеждането на вечни проверки от антикорупционната комисия. Кирилов оттегли и предложението, според което тези спешни промени ще влязат в сила с обратна дата - от януари 2018 г., когато е приет новият антикорупционен закон.


Реплика на депутата от БСП Крум Зарков разгневи вчера председателя на правната комисия, който за първи път посочи две имена - на бизнесмените Огнян Донев и Гриша Ганчев, проверките срещу които по негова неофициална информация можело да бъдат прекратени заради тълкувателното решение на ВКС. Със споменаването им Кирилов искаше да аргументира защо бърза с промените в антикорупционния закон, като обвини БСП, че пазят олигарсите. Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев отказа да потвърди тази информация, защото няма право да говори по висящи проверки. Той уточни единствено, че искове за конфискация срещу Донев и Ганчев не са внасяни в съда. Сред изрежданите от Георгиев дела обаче, които подлежат на прекратяване заради тълкуванието на ВКС, има и висящи проверки на комисията, които не са стигнали до съд.

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 272 Неутрално

  "И на невинни ще се отнема имущество"...
  Още пладне няма,а счупихте глупомера.

 2. 2 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Не ви ли омръзна да плащаме за дела по правата на човека? Д. Кирилов докога ще твори недомислици?

  SHADOWS of SOFIA
 3. 3 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5736 Весело

  Кирилов покорява нови "висоти"...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 4. 4 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  До коментар [#3] от "penetrating":

  Е ,не досажда с интелект на аудиторията.

  SHADOWS of SOFIA
 5. 5 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "И на невинни ще се отнема имущество"...Още пладне няма,а счупихте глупомера.
  —цитат от коментар 1 на tosho_toto


  Невинн, невинни, колкод а са невинни. Всеки който има недоказани годишни приходи от 150 000 лева не ми звучи невинен. Ама заглавията са за това, да следват "правилната" линия...

 6. 6 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  Не ви ли омръзна да плащаме за дела по правата на човека? Д. Кирилов докога ще твори недомислици?
  —цитат от коментар 2 на КА2


  "Против тази промяна бяха депутатите от БСП"––––––––––––––––––––––––– А на вас не ви ли омръзна да браните червените си олигарси,Когато те прибираха куфарчетата с пари,когато придобиваха за без пари държавна собственост,когато обезкостяваха предприятията,тогава не ревяхте за правата на човека.

 7. 7 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4493 Неутрално

  До коментар [#1] от "tosho_toto":

  Глупомера го счупи Д. Кирилов и ГЕРБ! Нищо няма да отнемат при прекратено производство, защото отнемането ще бъде обжалвано и отменено от всеки съд!

 8. 8 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4493 Неутрално

  До коментар [#5] от "Jumbo Jet":

  Ами да ги осъдят тогава!

 9. 9 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  До коментар [#1] от "tosho_toto":Глупомера го счупи Д. Кирилов и ГЕРБ! Нищо няма да отнемат при прекратено производство, защото отнемането ще бъде обжалвано и отменено от всеки съд!
  —цитат от коментар 7 на vassilun


  Не ,глупомера го счупиха защитниците на олигарсите,дето още не сте разбрали,че имуществото ще се отнема с решение на българският съд.

 10. 10 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5736 Весело

  До коментар [#4] от "КА2":

  Никога не си го е позволявал, може би защото е непостижимо :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 11. 11 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  До коментар [#6] от "mvu02435512":

  Хайде да си уточним понятията за да се разбираме. Не ме интересуват нито червени нито гербави. Интересува ме брака който създава това позорище Дани. Пари на данъкоплатеца заминават за да се плащат присъди в които няма Правосъдие.В правото има презумция за невинност.

  SHADOWS of SOFIA
 12. 12 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 633 Неутрално

  [quote#9:"mvu02435512"][/quote]

  Кой съд?

  ВКС излезе с решение и вкупом, всуе, закърмени с комунистическата демагогия, решихте да браните абсурдите на този титан на юридическата мисъл и правната нАука, даже и не желая да го споменавам поименно.

  Дайте да разстрелваме всеки, който не е стожер на правилната партийна линия. Бива демагогия, но тава ми идва в повече.

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 13. 13 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  В правото има презумция за невинност.
  —цитат от коментар 11 на КА2

  Добре бе,наистина ли е толкова трудно да се разберат елементарни неща?Значи,комисията проверява дадено лице.В този момент лицето е невинно.Стига до изводът,че има голямо разминаване между законните му доходи и притежаваното имущество.Лицето все още е невинно.Явяват се пред съда.Продължава да е невинно.Чак,ако съдът реши,че наистина има необясними доходи,чак тогава се пристъпва към конфискация на същите.

 14. 14 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Едва ли някой ще отнема имуществото на баба Данка от Чуйпетльово! За тези които имат недоказано имущество за няколкостотин хиляди+ да се оправят!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 15. 15 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 695 Разстроено

  Барни Ръбъл защо отново е подвил опашчица, и срича в ъгъла?

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 16. 16 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  До коментар [#5] от "Jumbo Jet":

  Всеки българин има право да е богат точно толкова, колкото имат право швейцарците и сингапурците и стига да си плаща данъците никой няма право да граби собствеността му, най-малко пък държавата.
  Там където няма свобода има мизерия и нищета.

 17. 17 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  [quote#9:"mvu02435512"]
  —цитат от коментар 12 на Минас Бахдасарян
  Кой съд?ВКС излезе с решение и вкупом, всуе, закърмени с комунистическата демагогия, решихте да браните абсурдите на този титан на юридическата мисъл и правната нАука, даже и не желая да го споменавам поименно. Дайте да разстрелваме всеки, който не е стожер на правилната партийна линия. Бива демагогия, но тава ми идва в повече.[/quote]

  Кой съд,ми българският,ти кой си помисли?Иначе,на мен ми идва в повече самоотвержената защита на незаконно забогателите.

 18. 18 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  "Бате к*ре, целата раота е, кач' удриме Руопиев, Удзан Ъноффф и там, Дидо го е надървИл ън Цашо Дончев и Гришъ Ганчев. Са, опитахме, дали ч'мое ъ се мине и по друг начин - не цтааа, ч'треъ ъ вадиме течката артилерия! "

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 19. 19 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  Едва ли някой ще отнема имуществото на баба Данка от Чуйпетльово! За тези които имат недоказано имущество за няколкостотин хиляди+ да се оправят!
  —цитат от коментар 14 на С Стоянов


  Тъй де,но я виж как,като Раймонда Диен се хвърлят да защитават тези с недоказаното имущество.После плачем,че в България имало голяма корупция.Как няма да има ,когато а някой реши да и посегне,а са му наскачали.

 20. 20 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 838 Неутрално
 21. 21 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Дреме ми на шапката. За всеки лев в банковата ми сметка си имам документ под формата на трудови и граждански договори и договори за наем. И съм си платил мижавия данък и осигуровки.

  Да му мислят безкрайно алчните. Не мога да ги мисля разни адвокатчета, взимат месечно десетки хиляди хонорари и накрая за не внесеш едни хиляда лева данък, за да спиш спокойно.

  А пък тези дето доходите им са от забранени от закона дейности и корупция - на тех пък не им мисля нищо добро. Нека им.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 22. 22 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  До коментар [#5] от "Jumbo Jet":Всеки българин има право да е богат точно толкова, колкото имат право швейцарците и сингапурците и стига да си плаща данъците никой няма право да граби собствеността му, най-малко пък държавата.Там където няма свобода има мизерия и нищета.
  —цитат от коментар 16 на svoboden


  Айде,още един не разбрал,на барикадата да брани корумпетата.Къде в закона прочете,че ако някой има законни доходи с платени данъци и срещу тези доходи е придобил имущество,то ще му бъде "грабено"?

 23. 23 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1705 Весело

  До коментар [#1] от "tosho_toto":

  Ето така дявола чете евангелието. Пък вие му вЕрвайте😎

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 24. 24 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Кирилов покорява нови "висоти"...
  —цитат от коментар 3 на penetrating


  Какво му е по-особеното на Кирилов, в сравнение с Цецка, Цецо, Теменужка? Това е джинсът на партията. Като събереш един минимум шмекери, колкото да слушкат безмозъчно срещу привилегията да крадат на корем, резултатите не закъсняват.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 25. 25 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1705 Весело

  Ма другари от дясно сигурен съм че ако не бяхте навряни На няма да казвам къде щяхте да помогнете на столетницата в гласуването. Засега само ревовете ви са общи във форума.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 26. 26 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  "Против тази промяна бяха депутатите от БСП"––––––––––––––––––––––––– А на вас не ви ли омръзна да браните червените си олигарси,
  —цитат от коментар 6 на mvu02435512


  Ха така!
  Дръж ги!
  Наречи ги "червени олигарси" и им вземи всичко!...

  Да..а..а...а!
  При червените 1944-47 година беше почти същото.
  Само дето тези, на които им взимаха имотите бяха наричани..."Врагове на народа"....

  И при тях, и при вас всичко се върти около имотите.
  И на тях, и на вас само имотите са ви в акъла.
  Не напразно ви наричат прислугата на бившите величия на БКП!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 27. 27 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#11] от "КА2":

  То по твоята логика, ако те спре полицай и ти поиска аптечка, няма право да те арестува за трупа в багажника щото има презумпция за невинност - а пък и ти си имаш аптечка.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  До коментар [#11] от "КА2":То по твоята логика, ако те спре полицай и ти поиска аптечка, няма право да те арестува за трупа в багажника щото има презумпция за невинност - а пък и ти си имаш аптечка.
  —цитат от коментар 27 на Обществен деятел


  По твоята логика, ако полицай те спре и види, че аптечката ти е отпред, то непременно в багажника има труп!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  До коментар [#22] от "mvu02435512":

  На хората извършили престъпление имущество се отнема по НК, на тези които дължат данъци имущество се отнема по ДОПК.
  Законът за КПКОНПИ е за отнемане на имуществото на НЕВИННИ ХОРА, КОИТО НЕ ДЪЛЖАТ ДАНЪЦИТЕ.
  Кое не разбрахте!?

 30. 30 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Глупомера го счупи Д. Кирилов и ГЕРБ! Нищо няма да отнемат при прекратено производство, защото отнемането ще бъде обжалвано и отменено от всеки съд!
  —цитат от коментар 7 на vassilun

  По-скоро ще става обратното - онова дебелото момченце от комисията ще ти отнеме имуществото, ти ще съдиш държавата 5-10 години докато текат обжалвания и прочие, най-накрая ще я осъдиш, а тя още 5-10 години ще се прави на улава и няма да ти го връща, а когато ти го върне, то вече ще е станало на дреп (или ако са пари, те за 10 години вече ще са обезценени няколко пъти).

 31. 31 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 396 Неутрално

  ГЕРБ е партия на мафията и наглия произвол!!
  Тези отрепки вече десет години ни пропиляват шансовете да живеем в що-годе цивилизована държава и ни се подиграват в лицето... А животът си минава....
  Надявам се, когато бъдат изритани с шутуве от властта, да станат потърпевши от собствените нагли решения, до един...

 32. 32 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#27] от "Обществен деятел":

  Праволинейното мислене е типично за хората без мисъл. Откъде е толкова сигурно, че труп в багажника означава убийство? Ами ако е некоректна погребална агенция, която вместо с обещаната катафалка и уважение към починалия тя си го транспортира до офиса в багажник, това престъпление ли е или е нарушение на някаква наредба?

  Също и с пари и имущество - това, че някой вижда някакви пари и имущество, това откъде значи, че те са престъпни, без да е доказано?

  Хайде малко по-кротко с очевидните неща, че иначе и аз виждам някои очевидни неща за хората, които не виждат неочевидните, ама не ги казвам на глас.

 33. 33 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#28] от "Храбър":

  Възможно е. Добре е да се провери какво има в багажника.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 34. 34 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#29] от "svoboden":

  Не разбрах как данъчните правят ревизии. Кой им е дал това право. Нали има презумпция за невинност

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 35. 35 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  [quote#. Законът за КПКОНПИ е за отнемане на имуществото на НЕВИННИ ХОРА, КОИТО НЕ ДЪЛЖАТ ДАНЪЦИТЕ. Кое не разбрахте!?[/quote]Честно?!!?Така ли пише в закона?Ще Ви затрудни ли да посочите в кой точно параграф или алинея?

 36. 36 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Весело

  Ма другари от дясно сигурен съм че ако не бяхте навряни На няма да казвам къде щяхте да помогнете на столетницата в гласуването. Засега само ревовете ви са общи във форума.
  —цитат от коментар 25 на Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма


  Ма недругарю!
  Кога ще престанете да обвинявате всички, които са против глупостите ви в подпомагане на вашите леви другари?
  Ми вие си сътрудничите много по-явно с БСП/ДПС и др. подобни.
  Ей на!
  Направили сте правителство с най-големите руски подлоги.
  Законите които измъдряте обслужват много добре червените олигарси.
  По логиката на какво се опитвате да обвинявате другите, след като вие самите си сътрудничите отлично както с Русия на Путин, така и с червените и слуги в България?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 37. 37 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Надявам се да му се върне на Кирилов този негов закон - няма да е вечен депутат, нали?И да му отнемат каквото там има, а най-хубаво - да е оправдан преди това!
  Герберастите не социализъм, не комунизъм, не сталинизъм, а градят сатрапия!!!

 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  С тази промяна управляващите отблъскват всеки позабогатял българин от страната ни.
  От какъв зор да внася пари и всякакви други авоари в България, след като всеки самозабравил се глупак-службаш на властващите може да ги направи на луди, само защото не са им казали, че имат нещо в чужбина!?
  Благопдарение на тяхната глупост, България ще си остане во веки-веков бедна и изостанала!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Весело

  До коментар [#28] от "Храбър":Възможно е. Добре е да се провери какво има в багажника.
  —цитат от коментар 33 на Обществен деятел


  Да не забрави и да му бръкне в джобовете и на някои по-други места, щото и там може да има нещо съмнително!
  По-тъпи сте от старите ми галоши!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 40 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  До коментар [#36] от "Храбър":

  "Против тази промяна бяха депутатите от БСП" Това в Парламента.А кои са противниците тук във форума?Логично,поддръжниците на същата тази БСП, не ли?

 41. 41 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Долни, гнусни, комунисти. За вас говоря, ГЕРБ

 42. 42 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Едва ли някой ще отнема имуществото на баба Данка от Чуйпетльово! За тези които имат недоказано имущество за няколкостотин хиляди+ да се оправят!
  —цитат от коментар 14 на С Стоянов


  Изчакай внучето и да се изучи, да порасне, и после да стане или опозиционен политик, или журналист, и при него да дойдат едни загрижени хора и да му кажат: "Вижте сега, желанието ви да разследвате корупцията в тази сфера е похвално, но помислете за своята баба и своите родители, как ще им се отрази на здравето няколко години ходене по съдилища да доказват че не са откраднали палто? Ние сме разбрани хора и знаем че те са чисти, но ако някой друг реши все пак да задейства механизма?

  Ето баща ви е с диабет, баба ви с високо кръвно, дали въобще ще преживеят непрекъснати непрекъснати проверки, че и конфискации и запориране, всичко може да се случи по погрешка, по недоглеждане. Е хайде, лек ви ден, много здраве от шефа. Вие знаете кой."

 43. 43 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  До коментар [#22] от "mvu02435512":

  В практиката на въпросната комисия да не признават доходите от чужбина например? ( както е случая с Трайков) Че за разлика от НАП, няма ясна методика кое е незаконен доход? Също - ако ви запорират имуществото за 5 години (докато се влачи делото), то кой бизнес може да издържи на подобни проверки?

  Не ме търсете преди обяд
 44. 44 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1479 Любопитно

  До коментар [#27] от "Обществен деятел":
  Логика та дрънка. Да не си от съветниците на Данаил?!

  ум море, глава шамандура
 45. 45 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  С тази промяна управляващите отблъскват всеки позабогатял българин от страната ни. От какъв зор да внася пари и всякакви други авоари в България, след като всеки самозабравил се глупак-службаш на властващите може да ги направи на луди, само защото не са им казали, че имат нещо в чужбина!? Благопдарение на тяхната глупост, България ще си остане во веки-веков бедна и изостанала!
  —цитат от коментар 38 на Храбър


  Изводът!Да не се посяга на НЕЗАКОННО ЗАБОГАТЕЛИТЕ!Хубавото е,че поне в обозримо бъдеще няма да помиришете власт,че иначе наистина ще си останем бедни,изостанали и корумпирани.

 46. 46 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Демокрацията е стабилна.

 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Весело

  До коментар [#36] от "Храбър":"Против тази промяна бяха депутатите от БСП" Това в Парламента.А кои са противниците тук във форума?Логично,поддръжниците на същата тази БСП, не ли?
  —цитат от коментар 40 на mvu02435512


  Ми за разлика от вашите депутати, тези на БСП имат малко повече разум и пипат малко по-умно от вас....и най-важното мислят преди да лъжат и краднат.
  Щом искат да вземат властта, неминуемо ще търсят вашето най-слабо място, а вие глупаци такива непрекъснато им давате реални основания.
  Даже го правите нарочно....Боко не случайно не пожела да подкрепи Плевнелиев!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 225 Неутрално  В никоя нормална държава не може да се появиш с примерно 1 млрд долара в джоба и почнеш да си ги харчиш спокойно. Ще последва моментален запор. И никакви презумции не могат да ти спасят паричките ако не докажеш произход.

  Тука писъка е че заради подозрението че закона може би ще се прилага избирателно.

  Майната му - нека да е избирателно. Все пак е някакво начало. Пък утре ще се сменят, и ще бъде приложен срещу сега прилагащите го.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 49. 49 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  Кирилов покорява нови "висоти"...
  —цитат от коментар 3 на penetrating  Др. Кирилов беше консултант на др. Жан Виденов и от там е изпедепсал занаята .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 50. 50 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  До коментар [#40] от "mvu02435512":

  Против тази промяна са хората, които са против връщането на комунизма от страна на охранителите на БКП (ГЕРБ). Наследниците на БКП (БСП) реално са за, но понеже гласовете им не са важни, го играят спасителите на народа за да има уж интрига в този цирк, наречен парламент.

  Не ме търсете преди обяд
 51. 51 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1479 Весело

  До коментар [#30] от "Smoke":
  Как ще се обезценят бре аланколу, при тази стабилност.  ум море, глава шамандура
 52. 52 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1479 Разстроено

  До коментар [#34] от "Обществен деятел": законодателя им го е дал, тотално бъркате понятията

  ум море, глава шамандура
 53. 53 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#37] от "Капабланка":
  е погледни го от добрата страна, все нещо градят

  ум море, глава шамандура
 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Гневно

  Ма другари от дясно сигурен съм че ако не бяхте навряни На няма да казвам къде....
  —цитат от коментар 25 на Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма


  Няма да кажеш, защото неверния беше ГЕРБ.
  Точно вашето отмятане доведе до развалянето на най-качествения закон, който евентуално щеше да се получи, ако бяхте гласували така, както бяхте обещали.
  Сега всички проблеми се въртят отново пак около същата тази система, която вие решихте да остане без промяна от тодорживково време.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  [quote#5:"Jumbo Jet"][/quote]


  Всеки, който има недоказани годишни приходи от 150 000 лева ... "


  Това значи ли, че бухалката КПКОНПИ спокойно ще шета из банките и по банковите сметки и онзи, който има тази сума, ще бъде привикван да дава обяснение ?
  Ако е само това, добре, защото след 9.9.1944 година, твойте дядовци ( цървуланковците ) са привиквали в късна доба гражданите и привиканите повече не са се връщали при семействата си .
  Мааму стара - бележим напредък ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 56. 56 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Този зъблив гном чии го дири у Парламента ? Кой го направи депутат ? Ама така е, като не гласувате. Циганите, турскоговорящите и червените бабички ще се изтрепят пред тъмната стаичка, а вие - я за гъби, я на вилата...

 57. 57 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3936 Неутрално

  Сега най - вероятно ще има ново президентско вето, Цецо пак ще заобеснява, че ГЕРБ са европейска партия, но президентът търси конфронтация, после ще има сезиране и на КС и вероятно приетите изменения ще паднат с широк консенсус на конституционните съдии. Междувременно, ако някой вече му е отнето имущество по сегашните промени, ще повдигне дела срещу държавата, включително и пред ЕСъд..............
  Кому е нужно всичко това ? И колко ще спечели обществото ни от поредната каша, порочно зачената от хора без държавническо мислене ? какво имитираме в момента ? Пред кого ?

 58. 58 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1479 Любопитно

  До коментар [#48] от "Обществен деятел":
  винаги съм знаел че обединеното кралство не е нормална страна. Но освен мен го знаят и руските олигарси, та си купуват какво ли не

  ум море, глава шамандура
 59. 59 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Весело

  В никоя нормална държава не може да се появиш с примерно 1 млрд долара в джоба и почнеш да си ги харчиш спокойно. Ще последва моментален запор...
  —цитат от коментар 48 на Обществен деятел


  Пълни глупости!
  Най-малкото защото никой не носи 1 млрд. долара в джоба си!....
  Да не говорим за глупавото ти твърдение, че никоя държава няма да приеме с отворени обятия подобна личност!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 60. 60 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#59] от "Храбър":

  Ти си бахти трола. Сега требва да обяснявам че джоба има и преносно значение,че не съм написал държава, а нормална държава...

  Целта е да размием дискусията - така ли ви учат в партийния клуб?

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 61. 61 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ПРОТЕСТ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА!!! КОГА??

 62. 62 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  [quote#17:"mvu02435512"][/quote]


  Нещо не те виждам на барикадите във Варна в защита на незаконно забогателия свинар с 43 милиона лева, а ти говориш за небивалици .
  Хайде, да те видя във Варна, а след това и в сарайте, след това пред дома на Р. Овч., и да не изреждам .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 63. 63 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 225 Весело

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/12/20/3365331_razbita_e_organizirana_prestupna_grupa_pechelila/

  Ето едни невинни. Да им върнете паричките, ей.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 64. 64 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 227 Неутрално

  До коментар [#40] от "mvu02435512":

  Глупако, искам да ти се случи някой да реши, че си престъпник (примерно защото имаш малка печеливша компания, апетитна за гербаджийската шайка) и да започне разследване срещу тебе, да ти повдигнат обвинение и да ти блокират сметки, да поискат гражданска конфискация, а ти, глупако, няколко години да доказваш, че нямаш сестра и в това време от твоя бизнес да са останали само спомени. Това искам да се случи на всички апологети на тези промени в закона, бог забавя, но не забравя, шайка самозабравили се тъпанари.

 65. 65 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  Ма другари от дясно сигурен съм че ако не бяхте навряни На няма да казвам къде щяхте да помогнете на столетницата в гласуването. Засега само ревовете ви са общи във форума.
  —цитат от коментар 25 на Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма  На коя столетница ?
  " Лявата " издънка на БКП, или " дясната " на ГЕРБ ?
  Айде, корегирай се за да знам как да ти отговоря .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  Изводът!Да не се посяга на НЕЗАКОННО ЗАБОГАТЕЛИТЕ!Хубавото е,че поне в обозримо бъдеще няма да помиришете власт,че иначе наистина ще си останем бедни,изостанали и корумпирани.
  —цитат от коментар 45 на mvu02435512

  Сам си измисляш логиката, която никой не е поставял и после си разсъждаваш каквото ти е най-изгодно.
  Смешен си в жалките си опити!
  Разсъждаваш също като среднощните бригади на мързеливите болшевики, дето са ходели да разкулачват най-трудолюбивите и заради това станали най-богати. Като събраните от кол и въже селски голтаци, които под ръководството на БКП са ходели да обират най-способните и разумни хора в България. Избили елита на родината ни, за да се възкачат на негово място. Пък после се чудим защо страната не може да мръдне на йота в развитието си под ръководството на тъпите червени навлеци!
  Хайде умчо!
  Дай определенние за незаконно забогатял!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1705 Весело

  До коментар [#49] от "niksan1":

  Да а пък другаря Костов беше консултант на другаря Луканов. И той занаят е учил е и?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 68. 68 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 227 Неутрално

  До коментар [#45] от "mvu02435512":

  Ти си уникално безмозъчен!!! Кой казва, че си незаконно забогатял? Данаил Кирилов ли? Щом съдът се произнесе по въпроса, независимо как, тогава може да се предприемат репресии. Ако си невинен (а може прокуратурата да не е пожелала да си виновен - вж. Пеевски и неговото изведнъж появило се богатство и имущество), тогава на каква база ще ти се блокират сметки, ще ти се иска гражданска конфискация и т.н. Това е бухалка срещу "не нашите".

 69. 69 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  До коментар [#48] от "Обществен деятел":

  Коя е тая държава, в която ще ти направят запор, просто щото имаш милиард? Бахти експертите комунистически...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 70. 70 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Гарантирано от ГРОБ.
  (Г-отбора на БКП, който отдавна се мъчи да ни върне към най-мракобесните практики на "развития" социализЪм).

 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/12/20/3365331_razbita_e_organizirana_prestupna_grupa_pechelila/ Ето едни невинни. Да им върнете паричките, ей.
  —цитат от коментар 63 на Обществен деятел


  За никои (Дори и за тези) не можеш да кажеш че са виновни, докато не го докажеш с факти, пред законно избран съд ( не КОМПИР) че са извършили престъпление.
  Колкото и да се пънете, такива изсмукани из пръстите..."доказателства", заради които държите толкова дълго законно-избраните кмет и зам-кмет на р-н "Младост" ще ви доведат до пълен крах. Не може хем да обслужвате червените и вашите си (и вие вече ги имате) олигарси, хем да се правите на....Батман!
  Слуга на двама господари няма никъде!
  Рано или късно всеки е поставен пред условието да избира. Вие избрахте когато се отказахте от подписа си за радикална промяна в съдебната система, когато бяхте с Реформаторския блок. Тръгнахте (не че и преди нямаше факти говорещи срещу вас) с мошениците и слугите на Русия и олигархията в България.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  До коментар [#49] от "niksan1":Да а пък другаря Костов беше консултант на другаря Луканов. И той занаят е учил е и?
  —цитат от коментар 67 на Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма  Зададох ти въпрос на който не можеш да отговориш, без да предизвикаш смях във форума .
  Айде, отговори ми на въпроса, а за Костов и бълдъзата му ще те изслушам някой друг път .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 73. 73 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Любопитно

  Егати уникалните идиоти имало в това ГЕРБ!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 74. 74 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Гневно

  Вижте какви идиоти ни управляват - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156292048931225&set=a.109350166224&type=3&theater&ifg=1

  Щом детето е непослушно то може да бъде затваряно за 24 часа без родителите му да бъдат уведомени!
  Невероятно!
  Не мога да повярвам, че такива неадекватни личности стоят в управлението на държавата!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 75. 75 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#66] от "Храбър":

  То много трудно да се даде опледеления за „незаконно забогатял“, няма що.
  Вероятно е някой, който харчи повече отколкото печели по документи, като под харчи разбирай, че си купува движимо и недвижимо имущество, което на хартия не може да си позволи.

  Май не останаха юристи в този форум, за да се включат компетентно, само плява.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 76. 76 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3242 Неутрално

  До коментар [#49] от "niksan1":

  "Др. Кирилов беше консултант на др. Жан Виденов и от там е изпедепсал занаята "

  Не просто консултант - в края на века той е и негов защитник в съдебната зала.
  В афера.бг прочетох отворено писмо на адвокати от цялата страна към Д. Кирилов със заглавие "Такова право, каквото НС създава, ние не сме учили!"
  http://afera.bg/адвокатите-към-данаил-кирилов-такова.html

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 77. 77 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1479 Весело

  До коментар [#61] от "arcanum":

  протеста мислих си че ще е на жълтите жилетки, ама и на павета става

  ум море, глава шамандура
 78. 78 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Гневно

  До коментар [#75] от "frisky":

  Можеш ли да ме принудиш да ти кажа какво съм работил в чужбина, за да получа едни пари....или от какъв роднина съм получил наследство, колко голямо е то и други подобни данни, които аз не желая да представя. Особено след като знам за близките връзки на управляващите с най-големите крадци, обирджии и мошеници в България?
  Това да ме караш да ти доказвам от къде съм взел някакви пари е насилие срещу свободата на личността.
  Ми защо ти не докажеш от къде и по какъв престъпен начин съм ги придобил и едва тогава да ме съдиш!?...
  Или понеже си толкова ограничен и некадърен, дай да тормозиш хората!
  Верно сте тъпи и нагли!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 79. 79 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 611 Неутрално

  "И на невинни ще се отнема имущество"... Това има ли го някъде по планетата? Защо не ги хващат всичките лоши мисли дето им отправям на тези примати незнам...

 80. 80 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#78] от "Храбър":

  Ти не си наред!
  Как така няма ад доказваш?! За данък наследство чувал ли си, за декларации за произход ан средства чувал ли си, за данък върху доходите чувал ли си?
  Или викаш за какво ще им плащаш данъци ти на тях, ама първи ще се наредиш да ревеш срещу дупките по пътищата.
  Аз не знам кой е тъп и нагъл, но плащам данъци върху доходите си от авторски договори и върху наема на имота си. Родтилети ми плащат данъци върху доходите си в друга държава и си внасят парите в нашите банки с една проста декларация за прозхид на средствата.
  Вие 150 000 лева разлика в декларираните доходи и притежаваното имущество за нищо ли ги нямате?!

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 81. 81 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  До коментар [#48] от "Обществен деятел":

  И в коя нормална държава има ограничение колко пари можеш да имаш!? Ако ще ми говорите за Куба и КНДР не се хабете.

 82. 82 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Как така невинни? Щом не са с КОЙ, значи са виновни!

 83. 83 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Весело

  До коментар [#80] от "frisky":

  Дори не правиш опит да ми отговориш, че за да ме осъдиш първо трябва да докажеш че съм извършил престъпление, а разлика в доходи и харчене е само косвено свидетелство, което също приналдежи на доказване.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 84. 84 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Весело

  До коментар [#80] от "frisky":

  Точно заради такава сбъркана логика никой нормален българин няма да остане в скапаната ви дръжава!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 85. 85 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Весело

  И защо трябва да казвам на държава с ръководител бивш (пък дали не и сега) шеф на банда къде и какво имам?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 86. 86 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#83] от "Храбър":

  Много си далече от истината, толкова далече, че чак звучиш по детински наивен, но пък много нахъсан.
  Отговорих ти на глупавия въпрос още от първия път, но понеже не разбираш от дума, провери в гугъл какво означава и как протича данъчна ревизия на физическо лице.
  При такава проверка, ако лъсне несъответствие в декларирани доходи и налични авоари и имущества, ти си този, който доказва произход на средствата, а там вариантите вече са много - продажба на дрога, склоняване към проституция, обир на банка, недеклариране на доходи от законна дейност, недекларирано наследство и т.н.

  С това „държавата ви“ не знам кого визираш, но аз съм от тези, които си плащат данъците и някак не мога да проявя толерантност и търпение към тези, които не го правят. Ти ми е ясно от кои си и ако целият им електорат е толкова умен, жална им майка.
  За твое сведение дядо ми е наричан кулак и са му национализирали доста имоти, така че не подкрепям експроприацията, но и незаконно забогателите недолюбвам.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 87. 87 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  До коментар [#86] от "frisky":

  Ако имам двойно гражданство, най-много да поискат данни дали съм си платил данъците в държавата, в която живея.
  Да търсят!
  Толкова.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 88. 88 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Весело

  С това „държавата ви“ не знам кого визираш, но аз съм от тези, които си плащат данъците и някак не мога да проявя толерантност и търпение към тези, които не го правят. Ти ми е ясно от кои си и ако целият им електорат е толкова умен, жална им майка..
  —цитат от коментар 86 на frisky


  Я колко си бърз!
  Изкара не само мен престъпник, ами и целия електорат!
  Че и заплахи почна да сипеш!
  Толкова сте тъпи и долни, че не знам как се побирате в кожата си!
  Твоите водачи са същите.
  Както казах.
  Понеже не знаете как да си вършите работата, прибягвате към престъпно (Да!
  Иманно престъпно) изменение на законите. Така просто доказвате пряката си връзка с болшевиките!
  Но, каквото и да правят, не могат да осъдят някой само заради разлика в доходи и разходи. Трябват конкретни доказателства.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 89. 89 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  В никоя нормална държава не може да се появиш с примерно 1 млрд долара в джоба и почнеш да си ги харчиш спокойно.
  —цитат от коментар 48 на Обществен деятел


  аййде бе... още малко ше излезе че и в на тъщата скрина не мое да бръкнеш

 90. 90 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Любопитно

  До коментар [#86] от "frisky":

  И!
  Знаеш ли колко българи работят незаконно в чужбина? Работят съвсем редовно и най-усилено, но си получават парите на ръка. Просто работодателят им предпочита да избегне други разходи в съответаната страна. Но, поради липса на друго те са принудени да го правят. Тези хора и да искат не биха могли да докажат произхода на парите си.
  Тях всичките ли ще арестувате и изпозатворите?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 91. 91 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 444 Неутрално

  МИ ЧЕКАМ ПРЕЦЕДЕНТ СЕГА ЩОТО ЩЕРКАТА НА Ц.В. СИ Е КУПИЛА ИМОТ С ПАРИ ОТ КТБ И Е ОБВИНЕНА СЪЩОТО ДА ГО СЪОТНЕСЕТЕ И ЗА ШОПАРА ШИШИ КОЙТО НАКРАДНА ПОЛОВИНАТА ДЪРЖАВА СЪС СЪЩИТЕ ТИЯ ПАРИ

 92. 92 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#90] от "Храбър":

  Много бързо лепиш етикети, за сметка на това не мислиш грам.
  Никъде ни видях да се говори за арести и затвори, а за конфискация на незаконно придобито имущество.
  Не знам защо ме причисли към ГЕРБ, но като виждам колко ти е акъла, с удоволствие ще стоя встрани от „автентичните десни“, които преди години са получавали гласа и симпатиите ми.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 93. 93 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 986 Весело

  Цеко и Георгиус невинни ли са бе? А Жирардели?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 94. 94 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1705 Весело

  До коментар [#78] от "Храбър":

  Oхоо в една банка ми искаха и майчиното мляко да си кажа за един нищо и никакъв имот за 35 Хил евро. Ма откъде съм имал парите, ма защо, иначе не искаха да направят превода. Данъчни декларации от чужбина каквото се сетиш.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Весело

  ...Не знам защо ме причисли към ГЕРБ, но като виждам колко ти е акъла, с удоволствие ще стоя встрани от „автентичните десни“, които преди години са получавали гласа и симпатиите ми.
  —цитат от коментар 92 на frisky


  По начина, по който разсъждаваш, ти просто показваш че винаги си.."стоял на страни от десните". Ако не си бил за БСП то за кои тогава си гласувал?
  За...."патриотите"? За ДПС? За "Воля" ?
  Такава самоотвержена защита на такива античовешки закони може да има само от гербер!...
  Така или иначе, в този парламент няма нито една човешка партия....а ти продължавай да ги защитаваш.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Разстроено

  Цеко и Георгиус невинни ли са бе? А Жирардели?
  —цитат от коментар 93 на джендър NATO generals


  Зам-министърът им ти казва, че всяко непослушно дете трябва да бъде вкарано в ареста за 24 часа, без да бъде съобщавано на родителите му, а ти си се замисил за Цеко, Георгиус, Жирардели....

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Разстроено

  До коментар [#94] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  В коя?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Разстроено

  До коментар [#94] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  Ако става дума за имот в България е друго, а сега вече и за ЕС....може би.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3008 Неутрално

  " Той даде пример със сходната процедура по Данъчно-осигурително процесуалния кодекс (ДОПК), при която "необясними доходи", т.е. върху които не е платен данък, не се отнемат в полза на държавата, а притежателят им се глобява и се изисква от него да ги плати."
  Ето тук е заровено кучето. Какво друго са "необяснимите доходи" освен кражба. Законът трябва да го постанови като престъпление, а съдът да ги осъжда. Този път съм на страната на ГЕРБ. Мръсната, гадна, долна, комунистическа измет иска да опази краденото от приватизации, реституции, компенсаторки и пр. трикове, приватизационни фондове и червени куфарчета с пари. Новият закон няма да действа с обратна сила и всичките тези ще отърват конфискацията. И това става с гласовете на БСП, ДПС, ВОЛЯ и явно и патреотито, че и част от ГЕРБ. Тоз парламент е боклук!

 100. 100 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#97] от "Храбър":

  Експресбанк

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK