В пет града кубик вода ще струва над 3 лв., най-скъп ще е в Шумен

Преди началото на заседанието пред сградата на регулатора се бяха събрали десетки граждани, които протестираха срещу очакваното повишение на цените

© Юлия Лазарова

Преди началото на заседанието пред сградата на регулатора се бяха събрали десетки граждани, които протестираха срещу очакваното повишение на ценитеКомисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри днес нови цени на водата на 27 ВиК дружества. Във всички има поскъпване, като единствено в Кърджали има поевтиняване. По-рано през деня на закритото заседание на комисията беше взето решение цената на природния газ да бъде увеличена с 3.5%, което обаче няма да доведе до промяна в цените на парното, топлата вода и тока, съобщава БНР.


От 1 януари 2019 г. водата на повечето места ще поскъпне с до 10 на сто. Предварителните разчети сочеха, че най-голямо поскъпване е предвидено за водата в Бургас и в София. Най-скъпа обаче ще е водата в Шумен, където от новата година за кубик ще се плащат 3.40 лева. Над 3 лева ще струва водата и в Добрич, Силистра, Варна и Враца.


Във Враца и Монтана няма да бъде постановена реалната цена, а за пръв път поскъпването ще бъде ограничено до прага на социалната поносимост за двата града. За Видин скокът може да стигне до 22%, но това ще стане само ако бъде въведена новата услуга "пречистване на вода". В противен случай увеличението ще 6 на сто.
"Ние определяме пределни цени на водата, за да няма някакви още по-големи скокове. Самите кметове и общински съвети могат в диалог с ВиК операторите да поискат отлагане на увеличението или то да бъде по-малко", обясни председателят на КЕВР Иван Иванов.


Той предупреди, че през следващата година може да има поскъпване на водата и в други градове в страната, където ВиК дружествата все още нямат одобрени бизнес планове.


Преди началото на заседанието пред сградата на регулатора се бяха събрали десетки граждани, които протестираха срещу очакваното повишение на цените.

Ключови думи към статията:

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Hasta La Vista antifascista OI!
  Hasta La Vista antifascista OI!
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Над 60 процента загуби на вода по мрежата на ВиК дружествата са отчетени през 2017 г. Това съобщи директорът на дирекция "Водоснабдителни и канализационни услуги" към Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Ивайло Касчиев, който представи на брифинг пред журналисти сравнителния анализ на ВиК сектора за 2017 г. През изминалата година не само, че не се отчита подобрение в този показател, но той дори повишава спрямо 2016 г.

  През 2017 г. са отчетени 61,24 процента загуба на вода по мрежата, докато година по-рано те са били 60,76 процента.


  60 % ЗАГУБИ, 3лв КУБИК, НО ..... ВСИЧКО Е ТОЧНО

  1914 / 88
 2. 2 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3687 Неутрално

  Настроение: гневно

  - Ало, "Топлофикация" ли е?
  - Не, "Софийска вода".
  - А, така ли? Ами и на вас да ви ..... мамата!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 3. 3 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  Явно искат хората на протест ...

 4. 4 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 497 Весело

  Явно жълтите ни жилетки, са на софрата и вместо да протестират апват пийват и шмъркат кока. Затова на протестите явно ще се явят само тия с жълтите книжки. Явно само лудите в България са гражданско общество и си търсят правата.

  мурзилка
 5. 5 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 289 Весело

  Видин, Враца и Монтана, като най-проспериращи области, ще имат най-голямо увеличение

 6. 6 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3811 Неутрално

  Трябва да се покрият кражбите от изпълнението по програмите за водните цикли. Какво означава, за тях, че милиони хора ще плащат по-скъпо, след като са прибрали милиони в джобовете си? Да не говорим за работата на парче, без да се мисли.

 7. 7 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Сметка за 10 месец - 13 лева

  Сметка за този месец (където потреблението е намалено) - 88 лева....

  И това е преди увеличението

 8. 8 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Май се стараят да изкарат хората на протест.

  Целата, както преди е ясна: сваляне на правителството, служебно такова, и крадене на корем.

  Дали ще мине номера този път?

 9. 9 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Весело

  Родната ще го втресе..Няма нищо.Ще пият бира и няма се мият..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  Над 60 процента загуби на вода по мрежата на ВиК дружествата са отчетени през 2017 г. Това съобщи директорът на дирекция "Водоснабдителни и канализационни услуги" към Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Ивайло Касчиев, който представи на брифинг пред журналисти сравнителния анализ на ВиК сектора за 2017 г. През изминалата година не само, че не се отчита подобрение в този показател, но той дори повишава спрямо 2016 г.През 2017 г. са отчетени 61,24 процента загуба на вода по мрежата, докато година по-рано те са били 60,76 процента.60 % ЗАГУБИ, 3лв КУБИК, НО ..... ВСИЧКО Е ТОЧНО
  —цитат от коментар 1 на Hasta La Vista antifascista OI!


  Ще бъде точно, докато всички ние търпеливо дотираме от джоба си крадливите монополисти, за да може те да прибират многомилионните си печалби и да ни лъжат за ценообразуването на кубик вода. Ако хората потърсят правата си срещу корумпираната върхушка обаче, ела да видиш какво става....

 11. 11 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hasta La Vista antifascista OI!":

  3 лв на кубик е смешно ниска цена на фона на цените в Европа и на фона на инвестициите, които трябва да се правят в мрежата.

 12. 12 Профил на Иосиф Давидович
  Иосиф Давидович
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Боку тиквата си подритва трудовата книжка...........

  Ах, Александр Сергеевич, милый Ну что же Вы нам ничего не сказали О том, как держали, искали, любили, О том, что в последнюю осень Вы знали
 13. 13 Профил на ninevia
  ninevia
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#5] от "Vidin_123":

  Това изобщо не е вярно - в Монтана увеличението е с 3 на сто/9 ст. за кубик/, във Враца с 4,5 на сто/13 ст на кубик/, а във Видин- с около 6 на сто/14 ст. на кубик/. Сами може да сметнете какво означава това за едно нормално потребление от 10-15 кубика месечно. За справка - в София - 9,6 на сто, в Бургас-9,7 на сто. Лесно е да се говори на софрата, по-трудното е да се мисли и да се търси истината.

 14. 14 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3768 Неутрално

  Във Великобритания цената на водата и канала е около 1.00 - 1.40 паунда. При всякакъв курс на британската валута това е по-ниска цена, отколкото в България...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 15. 15 Профил на ninevia
  ninevia
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hasta La Vista antifascista OI!":

  Тези данни още веднъж показват, че системата е пред рухване, ако не се правят инвестиции. Такива няма от десетилетия. Ами хайде пък да завещаем на децата си една пустиня. Всеки трябва да участва в промените, а не да попържва люто.

 16. 16 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Цената на суровия петрол се срива, но природния газ в България поскъпва.
  Защо?

  Защото алчните простаци окрадоха и загробиха енергийния сектор. Сега ще се плащат много пари за парникови квоти, за глоби, за загубени арбитражни дела...

  Горчиви са плодовете на корупцията.
  Ама ще си ги ядем. 17. 17 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Аха. А тези, дето се изливат в макрокосмоса, защото честните частници не щат да инвестират за инфраструктура, поради течове, къде са? Да си ги плащаме, както досега, така ли? И ако плащаш едни и същи пари в СФ и горнонанадолнище, ама в СФ имаш вода, а в нанадолнището имаш чат-пат? Защо плащаш едни и същи пари? И последен въпрос: КОЙ реши да приватизира водоснабдяването?

  Мърфи е оптимист!
 18. 18 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 579 Неутрално

  ДА ВИ Е СЛАДКА Е БАНИЦАТА ОТ МУТРИТЕ , ОЩЕ СИ ТРАЙТЕ

 19. 19 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  Аха. А тези, дето се изливат в макрокосмоса, защото честните частници не щат да инвестират за инфраструктура, поради течове
  —цитат от коментар 17 на султана глаушева

  После като ти кажат, че си посредствена, семпла женица, не се чуди.
  Къде в България ВиК е частно, ма?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 20. 20 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 633 Неутрално

  В Кърджали нова технология ли са открили или защото е район на ДПС - Доган и Пеевски - има поевтиняване.
  Когато водните дружества имат загуби от по над 50% вода, от аварии и остарели или некачествени водопроводи, защо ние трябва да им ги поемаме, а те да си раздават бонуси на края на всяка година?!!
  Ама нека - то се е видяло, че само по такъв начин може да паднат комунистите от ГЕРБ, от власт.Българинът, само като го ударят по джоба, решава да действа.

 21. 21 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hasta La Vista antifascista OI!":3 лв на кубик е смешно ниска цена на фона на цените в Европа и на фона на инвестициите, които трябва да се правят в мрежата.
  —цитат от коментар 11 на svoboden


  Ей, комунистче долно, защо не сравниш и европейските заплати, а само ръсиш лъжи в подкрепа на ГЕРБ!!!?

 22. 22 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Водопреносната мрежа е много стара и изхабена, ето защо търпи загуби от 60%. Има спешна нужда от инвестиции. До колкото знам в Добрич са разкопали целия град уж да сменят тръби. Сега пътищата им са в окаяно състояние. Дано поне водоснабдяването се подобри. В околността положението не е никак розово.

 23. 23 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#19] от "Николай Колев":

  Ама май е права.
  Софийската вода не е ли собственост на френска фирма?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 24. 24 Профил на Ivan
  Ivan
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До #23
  Не точно. Общината има собственост, демек - и на софиянци е. А и кое и да е вик дружество не е собственик на водата, а само я управлява. Но мани София. В 5, т.е. ПЕТ града цената е над 3 лева.

 25. 25 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  До коментар [#23] от "Росен съм аз Путлер капут":

  В Шумен частно ли е ВиК, че ще е 3 лв/м3 ?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 26. 26 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  То поне да беше вода това, което тече от чешмите...А те взели и цената да вдигат...

 27. 27 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#25] от "Николай Колев":

  3,40 е водата тук.
  На бсп им трябват пари и точат ВиК.
  Дъбов е от Шумен е той основно се занимава с това.
  Ама парите не стигат до комунистите де. Повечето остават при него.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 28. 28 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  Ха честито за Новата година.

 29. 29 Профил на Шимон
  Шимон
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Обществото ни много обича да сравнява с чужбина, нали? Е, там е много по-скъпо, а парите за инвестиции - еднакви.

 30. 30 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Общинските ВиК дружества са хранилката на гербавия актив и трябва да се вдигат заплати,че избори идат.И на държавната администрация също.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 31. 31 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Боку тиквата си подритва трудовата книжка...........
  —цитат от коментар 12 на Bobox


  не се безпокой, боко не е в Шумен, а в София. Там водата почти не поскъпва

 32. 32 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Харченето (краденето) за водните цикли ще ви се стори като жълти стотинки в сравнение с това което се подготвя във ВиК сектора със така наречените РПИП-ове.

  РПИП - регионални пред инвестиционни проучвания са 4 на брой, завършват се в момента и разделят България на 4 - севроизток, северозапад, югоизток и югозапад и всяко струва по 8-9 милиона лева (само проучванията централно по документи).

  Те планират преустройството и инвестициите във всяка една от тези 4 части от ВиК инфраструктурата на България. За всяка се планират инвестиции от порядъка на 2-3 милиарда !

  Тези пари ще дойдат от нашите джобове през цената на водата !!!

 33. 33 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  Авееееей, нали уж проектът РППИ беше по програма....дъра-дъра!???

 34. 34 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2333 Весело

  До коментар [#25] от "Николай Колев":3,40 е водата тук.На бсп им трябват пари и точат ВиК.Дъбов е от Шумен е той основно се занимава с това.Ама парите не стигат до комунистите де. Повечето остават при него.
  —цитат от коментар 27 на Росен съм аз Путлер капут


  Чакай, кметът нали е от ГЕРБ? Или, викаш, каква е разликата.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 35. 35 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Обществото ни много обича да сравнява с чужбина, нали? Е, там е много по-скъпо, а парите за инвестиции - еднакви.
  —цитат от коментар 29 на Simeon Todorov


  Малко сравнеение с мойта "чужденеция". Където преди 60 г' повечето е било пустиня, НЯМА голями реки, няма и планински/горски масиви:

  1 . Един куб питейна вода е към 3 лв. До 3.5 куба на месец на калпак, после става двойно

  https://en.globes.co.il/en/article-israel-water-authority-hikes-prices-following-comptroller-criticism-1001258076

  2. Загубите във водопроводната мрежа са около 11 %. При палестинците-около 33 %. Българите в това отношение сте по зле и от палестинците.

  Данните са ей тамо на 22 стр. в статията от линка:

  http://www.water.gov.il/Hebrew/about-reshut-hamaim/The-Authority/FilesWatermanagement/Israel_and_the_Palestinians.pdf

  3. За сравнение-средната заплата е към 4000 лв, минималната-2000 лв.
  За покупателната способност не ми се рови в нета, злобарчетата да ме опровергават
  До коментар [#29] от "Simeon Todorov":
  --------------------------------------------------------------------------

  До коментар [#27] от "Росен съм аз Путлер капут":

  Роска, що не викнете израелци да ви оправят водоснабдяването? Какво стана с оная фирма дето почти купи "топлото" в Шумен? Купи ли го накрая, или "я отказаха, и го продадоха на "правилните" другари?

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  Нямам против да плащам в Шумен по-скъпа вода, ако е с качеството на софийската. И не водата ще ни събори, с още 1-2 лева повече. Виж за газ и ток, наистина плащаме много.

 37. 37 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  Нямам против да плащам в Шумен по-скъпа вода, ако е с качеството на софийската. И не водата ще ни събори, с още 1-2 лева повече. Виж за газ и ток, наистина плащаме много.
  —цитат от коментар 36 на Роси


  Абе Роси, що ви е най-скъпа водата? Нали нямате ПСПВ? За виртуално пречистване ли ще плащате? И като идва от язовира, не е ли гравитачно? Какво я оскъпява?

 38. 38 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#31] от "historama":

  Цената на водата в София 2,35. Ще се вдигне на около 2,58, почти 25% по-евтина от шуменската.

 39. 39 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hasta La Vista antifascista OI!":

  ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ!

  След милиарди, "усвоени" от гербаджийски и депесарски фирми през последните 15-ина години... Това да се очаква от санираните сгради, метрото, пътищата,... всичко, в което да пуснали ръце некадърници.

 40. 40 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  Тези 3 лв нищо не са. Ако не се подмени спешно водопроводната мрежа, която не е ремонтирана от десетилетия, скоро цената на кубик ще стане 7-8 лв. Имам вила в едно село в Бургаско. Малко населено място, забравено от бога. Там водопроводите са поставяни преди 40-45 години и още си седят. На всеки три месеца бликват течове, постоянно се копае и се кърпи. Такова е положението в повечето населени места без най-големите градове. Единствената възможност на всяка малка община за подмяна на водопроводната мрежа е европейско финансиране от фондовете. Защото годишният бюджет на София от данъци плюс европейски пари е над милиард и половина, но в една малка община с 50 000 жители в провинцията рядко минава 2-3 млн лева. ВиК не може да подмени всички стотици километри тръби в България.

  Единственото решение е цената на модата да се увеличи сериозно и с тези пари да се започне една кампания за подмяна на тръбите. Иначе ще плащаме скъпо течащата всеки ден вода по улиците.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 41. 41 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#37] от "Judjuk":

  2012 ходих до България и обиколих половината страна. Шумен беше целият в траншеи. Като питах, какво става, ми отговориха, че подменят старите водопроводи... И след 6 години - 62 % загуби при пренос на водата... Естествено, прасето с име на рибка, няма да направи нищо...

 42. 42 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Да видим как ще поливат градините си с тази скъпа вода. Навремето човек не можеше да се измие от нахалниците с маркучите в двора, които денонощно поливаха поради ниските цени на водата. Сега няма да смеят и да се измият, хак им е.

 43. 43 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Ало енергото ли е ?

  Не топлофикация.

  И на вас ...вашта м...а м...на

 44. 44 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#35] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия":

  Може ли да започнем преди водата ... с израелци първо съда, полицията и армията...то другото ще си дойде на место после по естествен начин.

 45. 45 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#37] от "Judjuk":2012 ходих до България и обиколих половината страна. Шумен беше целият в траншеи. Като питах, какво става, ми отговориха, че подменят старите водопроводи... И след 6 години - 62 % загуби при пренос на водата... Естествено, прасето с име на рибка, няма да направи нищо...
  —цитат от коментар 41 на vhv


  Кое прасе? Колко пъти да напиша, че не съм всезнайко?


 46. 46 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1729 Весело

  Не ги мислете Шумен...те си имат Шуменско пиво...водата по принцип е за миене...

 47. 47 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#21] от "Капабланка":

  И какви са европейските заплати!? 2-3 пъти по-големи от тук (изключвам големите шефове, които там взимат стотици пъти повече от нашите). Жилищата са 7-8 пъти по скъпи, услугите 8-10 пъти.

 48. 48 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5811 Неутрално

  Ми и ние си имаме Ломско пиво, но да няма вода си е истинско бедствие.

 49. 49 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  Не ги мислете Шумен...те си имат Шуменско пиво...водата по принцип е за миене...
  —цитат от коментар 46 на BiGman1


  А водата за Шуменско пиво дъждовница ли е?

 50. 50 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#35] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия":Може ли да започнем преди водата ... с израелци първо съда, полицията и армията...то другото ще си дойде на место после по естествен начин.
  —цитат от коментар 44 на olimpipanov


  Може, ама има по лесни и прагматични начини, все пак България е в ЕС:

  1. Заменят се кадрите в цацаратурата и МВР с германци и скандинавци! И ШВЕЙЦАРЦИ!

  2. Заменят се кадрите в съдебната система (с малки изключения) с горепосочените+британци и такива от ЗАПАДНА Централна Европа. И ШВЕЙЦАРЦИ!

  3. Нови кадри в гореспоменатите системи се допълват само с кандидати минали психо'тест, такъв за интелигентност, и ежегодна проверка с "детектор на лъжата".

  3. Заменят се онези 240 сеерсема в НС с по жребий избрани пенсионирани политици от Скандинавия и Британия, да оправвят законодателството. А днешното НС става "долната камара" където се занимават с как да изглеждат новите пощенски марки, униформите на военните/полицаите/пощаджиите, и с какъв цвят да бъдат папките в държавната администрация, НИЩО ПОВЕЧЕ!!!

  4. Министерството на образованието го дайте на сингапурци, това на културата и изкуството-на италианците.

  5. Армията я дайте на швейцарците, и пътната агенция+инфраструктурите също.

  6. Виж, за водоснабдяването и всичко свързано с водата израелците най стават: От малки сме научени да ценим водата, и да не я губим бадева: Това средно 11% загуби по водопренасянето в общините не е паднало от небето, нуждата ни е научила! Ама...водомерите ИЗВЪН апартаментите/двора! Ха не си платил сметката (с прогресивни цени-3 лв за кубик за 3.5 кубика калпак месечно, двойно над това)-ХА са ти спряли водата! Свързал си се незаконно-идват полицията, цацараторите от Германия и Скандинавия и съдиите от там и...ти стъжняват живота!!!

  П.С. И за тех'надзор в строителството и инфраструктурите израелците сме ОК: Правим тех'надзора НА МЯСТО, не от кантората в близкия град/улица. А предприемачите не са глупави никъде по света: Скачат според тоягата! И като видят че 'лабаво няяма: Подават нормални цени в търговете, и вършат работата що годе адекватно.

  П.П.С. Същото важи и за "инженер ин ситу"/на строителен обект. За ДОБРА заплата всеки си върши работата както трябва, и крайният резултат е ОК, няма ремонт на нов обект (улица/път/магистрала) година две след приемането му.
  До коментар [#44] от "olimpipanov":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 51. 51 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2599 Разстроено

  разходите за вода са смешно малки. тия пенсии да си питат партията любима къде са парите им за пенсии дето са работили цял живот

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 52. 52 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2599 Разстроено

  * "Костов е виновен" не е приемлив отговор :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 53. 53 Профил на Miguel Ramierez
  Miguel Ramierez
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hasta La Vista antifascista OI!":

  Булгаристан се разпада, защото сте умник до умник.

  1.618
 54. 54 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Необходими са огромни инвестиции, за да се намалят загубите от старите тръбопроводи. Дори да се осигурят тези средства, цената на водата няма да намалее бързо, защото ще трябва да се връщат вложените средства.

 55. 55 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  "1. Заменят се кадрите в цацаратурата и МВР с германци и скандинавци! И ШВЕЙЦАРЦИ!
  2. Заменят се кадрите в съдебната система (с малки изключения) с горепосочените+британци и такива от ЗАПАДНА Централна Европа. И ШВЕЙЦАРЦИ!
  3. ...................."
  До коментар [#50] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия":

  Те всичко искат да подарят на Евроатлантика, ма тя нищо не ще. Назлъндисва се.

 56. 56 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#50] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия":

  +++++++


  Само министерство на образованието се разделя на две. Едното за школото се дава на сингапурци може и на джигитайци .... и на дЯцата ще им се дръпнат очите от учене,
  а нАуката може и на израелци да се даде, поне в мойта област всеки втори нобелист е от еврейски произход, началникът ми също.

  Армията също може да седаде на евреи, ще стане като оня виц в Академията Суворов, а ние колко евреи в армията имаме.

 57. 57 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия
  Рейтинг: 272 Весело

  До коментар [#50] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия":+++++++Само министерство на образованието се разделя на две. Едното за школото се дава на сингапурци може и на джигитайци .... и на дЯцата ще им се дръпнат очите от учене,а нАуката може и на израелци да се даде, поне в мойта област всеки втори нобелист е от еврейски произход, началникът ми също. Армията също може да седаде на евреи, ще стане като оня виц в Академията Суворов, а ние колко евреи в армията имаме.
  —цитат от коментар 56 на olimpipanov


  Вица за академията Суворов и евреЙте не го знам. Ако обиччаш да го споделиш...

  Но знам други два релевантни вица (и друг път съм ги споменавал тук, та минусите ми са заслужени)

  1. В един старчески дом разговарят двама пенсионирани генерала от Вермахта, един полеви командир, другия-историк и анализатор в ген'щаба.

  Та полевакът пита: Кажи ми, имахме най добрите войници, най добрата техника и въоръжение, най добрите командири, ЗАЩО загубихме войната с СССР?

  -Другият му казва: Заради еврейските генерали!

  -Ама как така, ние нямахме еврейски генерали?!?

  -Така е, ама в армията на СССР имаше не малко такива!!!

  ----------------------------

  2. По време на войната дрещу Северен Виетнам от Пентагона помолили Израел да им помогне с нещо.

  От Израел казали-'ми да ви пратим един полк резервисти/запасняци, вижте там да ви помогнат с нещо...

  От Пентагона отговарят със спешна телеграма: ЗА БОГА! НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДА ПРЕВЗЕМАМЕ КИТАЙ!!!

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 58. 58 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#45] от "Judjuk":

  Прасето с фамилия на копърка

 59. 59 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#57] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия":

  Вицът е на руски за по-голяма автетичност:

  Командующий русской военной академией (по званию соответствует 4-х звёздочному генералу в армии США), давал лекцию о потенциальных проблемах и военной стратегии. В конце лекции он спросил или есть какие-то вопросы.

  Один из офицеров встал и спросил: "Будет ли третья мировая война? И примет ли Россия в ней участие?"
  Другой офицер спросил: "Кто будет нашим врагом?"


  Генерал ответил: "Всё указывает на то, что это будет Китай".
  В аудитории все были шокированы.

  Третий офицер добавил: "Генерал, но у нас всего 150 миллионов человек по сравнению с полутора миллиардами китайцев. Мы имеем шансы на победу, да и вообще на выживание???"
  Генерал ответил: "Вы только подумайте: В современной войне, не количество солдат определяет победу, а качество и умение использовать армейские возможности. Для примера на Ближнем Востоке мы относительно недавно наблюдали несколько войн, где 5 миллионов евреев воевали против 150 миллионов арабов, и Израиль всегда побеждал".

  После короткой паузы ещё один офицер сидящий в задних рядах спросил:
  - "А у нас достаточно евреев?"

 60. 60 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  разходите за вода са смешно малки. тия пенсии да си питат партията любима къде са парите им за пенсии дето са работили цял живот
  —цитат от коментар 51 на Apollo Eight


  Държавенцето първо ги похарчи, после ги изгори с инфлация, за да не ги плащат такива като вас. Сега на пенсионерите им дава подаяния и те трудно си плащат даже водата. Големият им проблем обаче не е толкова водата и тока, даже и храната, а безброя данъци и такси, чрез които държавенцето извършва своя геноцид, щото за нея пенсионерите са паразити и трябва да се унищожават до крак.

 61. 61 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия
  Рейтинг: 272 Весело

  До коментар [#59] от "olimpipanov":

  СУПЕР😀😀😀Този не бях го чувал, ще си го сейвна за споделяне, ще се постарая да псочвам и теб като "разказвача".

  В знак на благодарност: Ъпдейт на стаааар еврейски виц. Онзи дето се стрелят Мойше и Мохамед от окопите (никога не е имало окопна война по нашенско, ама нейсе) , Мохамед по едно време спира, пита го Мойшето к'о ста'а, Мохамед отговаря "свърших патроните", и Мойше му казва-'ми да ти продам малко, искаш ли?

  ТА ЪП'ДЕЙТА: Продължават така да се обстрелват Мойше и Мохамед, като Мойше чат пат продава патрони на Мохамед. По едно време настанала по дълга пауза и Мохамед вика на Мойше:

  -Мойше, ай' продай ми още малко патрони бре...

  -Мойше му отговаря: Мохамед, и при мен патроните са на привършване. Ама имам една шевна машина С(З)ингер, втора употреба ама в чудесно състояние! Мога да ти я продам на добра цена-хем да направиш подарък на Айшето, хем да не спираме досегашния алъш'вериш между нас. Така добре започнахме, ай' да понапреднем още малко, родА сме все пак, брат'чеди😀

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 62. 62 Профил на Dimi Ivanov
  Dimi Ivanov
  Рейтинг: 281 Гневно

  Те и заплатите и пенсиите са ни смешно ниски в сравнение с тези на запад, или това е трудно за персонаж като теб да го осмисли, кое определя стандарта на българина , или и това не те интересува , определено те интересува печалбата на родата , която е във фъкинг бизнеса. Ако целта е да се изкарат хората на улицата за да се създават размирици и да се размътва още повече водата, повече от ясно е кой ще има полза от това.

 63. 63 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hasta La Vista antifascista OI!":3 лв на кубик е смешно ниска цена на фона на цените в Европа и на фона на инвестициите, които трябва да се правят в мрежата.
  —цитат от коментар 11 на svoboden


  смешно ниска ? В Полша водата е 2 че и повече пъти по евтина от таз в Шумен.

 64. 64 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 770 Неутрално

  На вниманието на журналистите от ДНЕВНИК!
  Това не е информация, не е и журналистика. Това е статия, която не информира, а манипулира и внушава определени желани от вас тези. Статията трябваше да съдържа информация за увеличението на водата във всички населени места както в проценти, така и новата крайна цена. Не зная какво се промени от няколко години при вас. Някога от вас научавахме историята, връзките, играчите, днешните им подвизи и вероятните хипотези. Вече и при вас няма информация, няма анализ и все повече заприличвате на медиите на Пеевски.

 65. 65 Профил на RUSE
  RUSE
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#64] от "proizvoditel":

  Абсобютно съм съгласен с теб приятелю. В Русе водата е увеличена със 17 стотинки на кубик. По голямо увеличение на цената има само в София и Бургас, но там цените снават 2,50, а в Русе цената става 3 лв. И това е при положение, че само преди 10-15 години смениха тръбите в града с такива, които и днес поставят.Смениха основните докарващи до града тръбопроводи. Преди 10 г. беше изградена нова канална ифраструктура и модерна пречиствателна станция.... Днес отново ненаялите се кмет и шеф на ВиК посочват, че имало течове и се губело огромно количество вода. Ако това е така, то този шеф на ВиК трябва веднага да бъде изгонен, защото той е приемал свършената работа по предишните проекти, която трябваше да доведат до рязко намаляване загубите на питейна вода и до намаляването на цените за населението. Аман от политически назначени безхаберни некадэрници. Затова ние няма как да се измъкнем от дъното, защото всичко краеде и пилее!

  не съм избягал
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK