Предозиране: Две прасета ще бъдат разфасовани пред общината в Пловдив

Иван Тотев

© Юлия Лазарова

Иван ТотевВъображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции или пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна със събиране на абсурдите на посланията на управляващите, партиите, държавните институции или техните пиари в хода на предизборната кампания през 2014 г., но продължава и след това с нови сюжети, включително и извън политиката.


Следва изказване на кмета на Пловдив Иван Тотев пред общинските съветници, с което ги информира за замисъла си за отбелязването на Коледа пред сградата на общината. Видеозапис от изказването му е публикуван в канала в YouTube на групата "Забелязано в Пловдив".


На 26 декември община Пловдив организира един ритуал, който има за цел спазването на българските традиции около Коледа. И тъй като вече много хора, особено сред по-малките пловдивчани, нямат възможност да ходят по селата и да се запознават отблизо с традициите, то в община Пловдив решихме да направим така, че традициите да дойдат в града. Имаме една прекрасна коледна елха пред община Пловдив и на 26-и там ще приготвим по стар български обичай заедно с коледари, облечени с коледни облекла - както са коледарите - с геги, с гевреци. И с помощта на Ути Бъчваров ще разфасоваме две прасета.
Така че всички сте поканени да спазим заедно тази традиция. С Ути Бъчваров, една голяма скара, вино, хляб, кисели краставички и лютеница... поне така сме подготвили... Община Пловдив не може да фактурира повече от две прасета. Така че на 26-и в 12 часа, който може, ще се радвам... Така заедно с пловдивчани ще направим един коледен ритуал, който ще завърши с почерпка за здраве. Използвам случая да пожелая весели празници на всички и да сме живи и здрави след празниците да се видим пак.


Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK