Част от центъра на София ще е затворена за автомобили от днес следобед до утре сутрин

Част от центъра на София ще е затворена за автомобили от днес следобед до утре сутрин

© Юлия ЛазароваЗаради празничния новогодишен концерт "Сцена под звездите", който ще е на пл. "Княз Александър I" в София, ще бъде забранено движението на автомобили през част от центъра столицата. Забраната влиза в сила от днес в 14 ч. и ще е до 6 ч. сутринта на 1 януари, съобщават от МВР.


Ще бъде затворен за движение участък по бул. "Цар Освободител" и улиците "Аксаков", "Г. Бенковски", "Княз Александър I" и "Леге". Ще се пропускат само автомобили със специален режим на работа. Паркингите в тази зона са затворени още от вечерта на 29 декември.


Метрото в София ще работи през нощта срещу 1 януари, както и част от градския транспорт. Влакчетата по двете линии на софийското метро ще се движат на интервал от 20 минути в новогодишната нощ. На 40 минути пък ще са тези, които обслужват разклоненията на първата метролиния - към летището и към Бизнес парка.
В новогодишната нощ ще се движат трамваите, обслужващи линиите №5, 7, 8, 12, 18, 20 и 22, тролеите - 1, 2, 4 и 9, както и автобусите по линии №83, 85, 102, 213, 285 и 310.


Ще се движат и четирите линии на нощния автобусен транспорт, но ще са с променени маршрути заради концерта.


На концерта в новогодишната нощ няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво или неадекватно състояние, както и лица, носещи оръжие, пиротехника, летящи фенери, дронове, стъклени чаши, спиртни напитки, бутилки с капачки и други опасни предмети, застрашаващи обществения ред, живота и здравето на присъстващите. Ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктове.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK