Правителството застава зад исканията на българските превозвачи

Снимката е от протест на превозвачите през май 2018 г., когато София посрещаше европейските лидери за срещата им по време на българското европредседателство

© Анелия Николова

Снимката е от протест на превозвачите през май 2018 г., когато София посрещаше европейските лидери за срещата им по време на българското европредседателствоБългарското правителство подкрепя категорично исканията на българските превозвачи за приемането на поправки в т.нар. пакет "Мобилност", който ще бъде гласуван тази седмица от транспортната комисия в Европейския парламент."


Това е станало известно на среща на министър-председателя Бойко Борисов с министъра на транспорта Росен Желязков, съобщи правителствената пресслужба.


На срещата са били обсъдени предстоящият протест на превозвачите в Брюксел на 10 януари и исканията им Комисията по транспорт в Европейския парламент да приеме предложените няколко поправки в пакета "Мобилност", касаещи регламента за командировките им, връщането до страната на регистрация на всеки 4 седмици и нощните почивки на шофьорите.
"Българската държава се солидаризира с протеста на превозвачите, които се очаква да бъдат подкрепени и от колегите им от Румъния, Полша, Унгария, Литва, Латвия и Ирландия. Ограниченията, които се налагат с пакета "Мобилност", ще се окажат рестриктивни и изключително затормозяващи за превозваческия бизнес в периферните страни на съюза и на практика ще го изтласкат от пазара", заяви Росен Желязков.


По рано днес в интервю за БНТ той каза, че държавите от Централна и Западна Европа, дори и скандинавските страни искали да изтласкат българския транспортен бизнес.


По думите на премиера Борисов, ако пакетът бъде приет без поправките, за които настояват българските превозвачи, България и изброените страни ще загубят голяма част от своя икономически потенциал и вътрешния си продукт, а превозвачите ще бъдат принудени да изнесат бизнеса си на друго място.


Като израз на солидарност с превозвачите Желязков лично ще присъства на протеста на превозвачите на площада пред Европейския парламент в Брюксел, а по-късно и на заседанието на транспортната комисия.

Ключови думи към статията:

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  Макрон сега вече е притеснен на няма ядове от българското правителство!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1905 Весело

  Превозвачите искат да спят по кабините и да не се прибират вкъщи.
  Да, не ми ли вЕрваш?

  В Русия съм! В Русия съм!
 3. 3 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5337 Неутрално

  "Правителството застава зад исканията на българските превозвачи"

  По-важно е дали ще направят нещо, за да се разреши спора в полза на нашите превозвачи.

 4. 4 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  Вождя е Двуличник, тъй че файда от него да не очакват.

 5. 5 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 73 Неутрално

  Чакайте, нали министрите на Борисов се тупаха в гърдите как сме спечелили срещу Макрон и неговия план? Явно не сме разбрали какво сме спечелили или пък просто е важно да се лъже в началото, но накрая всичко става ясно...

 6. 6 Профил на dokker
  dokker
  Рейтинг: 384 Гневно

  "Правителството застава зад исканията на българските превозвачи"

  Когато това правителство застане зад мен, се чувствам в поза партер, т.е., на**ан.

 7. 7 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Това е прекрасен пример за опит да бъде ощетена България. Трябва да блокираме всякакви гласувания и да се държим доста по-крайно за да смутим наистина евробюрократите. Под маската на някаква лицемерна загриженост за шофьорите се предлага абсолютно лобистки закон, който буквално цели да удари българските превозвачи. Идеята е българите да работят за немски, френски и т.н. фирми съответно да плащат осигуровки и данъци там.
  И ако си мислите, че това не ни засяга пряко, то помислете пак. Като се говори за изтичане на работна ръка, точно това е един от начините.
  НО този пакет противоречи с основни европейски закони и ценности - свободно придвижване на хора!

 8. 8 Профил на bojidar67
  bojidar67
  Рейтинг: 1405 Разстроено

  Още един от многобройните двойни стандарти:
  Ползите (от разширения Европейски "съюз") - за Запада, а негативите - за Изтока!
  Някой все-още вярва ли, че реално целят постепенно да ги догонваме икономически?!?

  Само слабите се стремят към порядък ... силните владеят хаоса!
 9. 9 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Вече стана практика шайката, която се е обявила за правителство, да лъже и маже безогледно и то за лесно проверими неща. Просто нивото им е толкова ниско, че не съобразяват елементарни неща...
  Целта на пакета "мобилност" е да осигури нормални условия за работа и почивка на шофьорите. Това предполага нощувка в скромен хотел за около 35 евро и един самолетен билет от 100 евра на месец.
  Естествено, собствениците на камиони имат желание да си спестят този ненужен разход, както и да продължават да си спестяват осигуровките на шофьорите. Те предпочитат шофьорът да работи и почива като квартален помияр. Да спи в задния двор на някоя крайпътна кръчма, де ходи в храстите..., да наглежда стоката...(както навремето Бай Ганьо си наглеждаше дисагите...), и най-вече да върти гервека докато припадне и претрепе някой...

  Добре е шофьорите да се замислят на чия страна застава правителството. И да се запитат защо тази регулация да е несправедлива. Защо и как един френски превозвач би имал предимство пред българския (когото нечестно изтласква от пазара), при положение че и двамата спазват еднакви изисквания, а разходите на френския са доста по високи.. Може би тогава ще разбере кой има интерес....

 10. 10 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 667 Неутрално

  Правителството застава зад исканията на българските превозвачи...

  ....и ги оставя да се оправят сами!

 11. 11 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 73 Неутрално

  Вече стана практика шайката, която се е обявила за правителство, да лъже и маже безогледно и то за лесно проверими неща. Просто нивото им е толкова ниско, че не съобразяват елементарни неща... Целта на пакета "мобилност" е да осигури нормални условия за работа и почивка на шофьорите. Това предполага нощувка в скромен хотел за около 35 евро и един самолетен билет от 100 евра на месец. Естествено, собствениците на камиони имат желание да си спестят този ненужен разход, както и да продължават да си спестяват осигуровките на шофьорите. Те предпочитат шофьорът да работи и почива като квартален помияр. Да спи в задния двор на някоя крайпътна кръчма, де ходи в храстите..., да наглежда стоката...(както навремето Бай Ганьо си наглеждаше дисагите...), и най-вече да върти гервека докато припадне и претрепе някой... Добре е шофьорите да се замислят на чия страна застава правителството. И да се запитат защо тази регулация да е несправедлива. Защо и как един френски превозвач би имал предимство пред българския (когото нечестно изтласква от пазара), при положение че и двамата спазват еднакви изисквания, а разходите на френския са доста по високи.. Може би тогава ще разбере кой има интерес....
  —цитат от коментар 9 на Storm Rider


  Именно

 12. 12 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  "Правителството застава зад исканията на българските превозвачи"По-важно е дали ще направят нещо, за да се разреши спора в полза на нашите превозвачи.
  —цитат от коментар 3 на pet_fire


  Не бива да бъде в полза на нашите превозвачи. Не бива да се дават ползи на мафиотски и олигархични структури. РЕШЕНИЕТО НА ЕВРОПА Е ПРАВИЛНО! Тия кретени - собственици на фирми печелят от мизерията на шофьорите, които спят по паркинги, карат по много часове и подбиват нормалния пазар в Европа. Един среден пръст от Европа, който е съвсем на място. И аз добавям още един за Българските олигарси. Фак дем!

 13. 13 Профил на Georgi
  Georgi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#9] от "Storm Rider":

  Доста тъпо, даже силно тъпо, ама толкова си можете - ако и сега френските превозвачи предлагаха някакви супер условия, българските шофьори отдавна да са отишли при тях, това поне може ли да го схванеш. А като ги принудят да отидат, дали франсетата ще им дават билети до БГ веднъж в месеца???, май не ама това вече не се съмнявам, че няма да го вденеш.

 14. 14 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4139 Неутрално

  Да не се окаже, че българските превозвачи са български колкото и Виваком?

 15. 15 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Това е прекрасен пример за опит да бъде ощетена България. този пакет противоречи с основни европейски закони и ценности - свободно придвижване на хора!
  —цитат от коментар 7 на Aldi Mitov


  Не противоречи на никакви ценности. Даже ги заздравява. Не се пречи на свободното придвижване, но решително се пречи на спането по паркинги, ползването на храстите за тоалетна, работното време в непрекъснат режим и най-важното - Европа слага прът в колелата на НЕЧЕСТНАТА И НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ. Хубаво е да се удря по олигархията в България. Лошото е, че малко се удря и със закъснение!

 16. 16 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  До коментар [#9] от "Storm Rider":

  Точно!

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 17. 17 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#9] от "Storm Rider":

  Никой няма против да се подобрят условията на шофьорите. Но пакета е недомислен.
  Давам ти пример:
  Във Франция ежедневно се ограбват над 100 камиона, краде се стока, точи се гориво и т.н. Пращаш шофьора на хотел. Хотели с паркинги за тирове има, но са много малко и е абсурдно да стигнат. Камиона е грабен при положение, че шофьора е там, а когато го няма какво мислиш, че ще остане от него? Прибираш шофьора със самолет, добре, как стига камиона в близост до летище? Празен? Какво става с камиона, докато се качи друг шофьор? Къде го държиш? В западна европа охраняеми паркинги с жива охрана почти няма. Разултата какъв е - множество застрахователни щети, заради които ще се вдигнат премиите или пък някой застраховател ще фалира, като Олимпик и ще се чудите пак защо не са ви валидни гражданските.

 18. 18 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Правителството застава зад перачите на пари,нарочени за првеозвачи,че да не им спадне маржа на печалбите.Застава зад тях по причини,които само малоумник няма да проумее.Нещо като черни партийни каси например и подобните им далавери за безконтролно забокатяване.Само гледайте как всички и управляващи и "опозиция" ще се пънат в защита,та да ви светне лампата.
  А на шофьорите,поздрави на майките им.Те са продължение на педалите/според превозвач/.Да бачкат до скапване и отгоре на това им режат заплатите за преразход на гориво и какви ли не др.глупости.
  Те така,защитаваме си печалбите,но не и матряла.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 19. 19 Профил на frankfurtski
  frankfurtski
  Рейтинг: 243 Неутрално

  До коментар [#13] от "Georgi":

  Ми аз съм такъв дават и сега съм платена отпуска у София месец и половина и още 14 дена болнични

 20. 20 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#18] от "sandman":

  Някой може ли да те спре ако си шофьор да работиш в каква да е по националност транспортна фирма? Ако условията на бг превозвачите са толкова по-лоши, защо имат изобщо персонал? Хем повтаряте същата изтъркана мантра, че шофьорите са роби, хем робите имат поне 20 варианта за работа в чужди фирми, където ще им правят масажи и ще почиват на Карибите.

 21. 21 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 73 Неутрално

  До коментар [#18] от "sandman":Някой може ли да те спре ако си шофьор да работиш в каква да е по националност транспортна фирма? Ако условията на бг превозвачите са толкова по-лоши, защо имат изобщо персонал? Хем повтаряте същата изтъркана мантра, че шофьорите са роби, хем робите имат поне 20 варианта за работа в чужди фирми, където ще им правят масажи и ще почиват на Карибите.
  —цитат от коментар 20 на encor3


  Не всеки иска да си тръгне от България, но се бори както може.

 22. 22 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4139 Неутрално

  До оня ден тролчетата и русофилите пледираха за незабавно излизане от ЕС и пренасочване към необятните руски пазари, загубени от еврочленството. какво се случи, че изведнъж се оказа, че камионите работещи в Европа ни НОСЯТ 17% ОТ БВП?

 23. 23 Профил на cmx11486762
  cmx11486762
  Рейтинг: 230 Неутрално

  До коментар [#9] от "Storm Rider":

  Абсолютно точен и коректен коментар.Ще добавя само това ,че бългаските превозвачи осигуряват работниците си на минималния осигурителен праг от 560.00лв.,но правителството се прави на сляпо и глухо и затова Макрон е виновен. По този начин всички са ощетени,само собствениците са на печалба.

 24. 24 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3904 Неутрално

  До коментар [#9] от "Storm Rider":

  " Вече стана практика шайката, която се е обявила за правителство, да лъже и маже безогледно и то за лесно проверими неща. Просто нивото им е толкова ниско, че не съобразяват елементарни неща...
  Целта на пакета "мобилност" е да осигури нормални условия за работа и почивка на шофьорите. Това предполага нощувка в скромен хотел за около 35 евро и един самолетен билет от 100 евра на месец.
  Естествено, собствениците на камиони имат желание да си спестят този ненужен разход, както и да продължават да си спестяват осигуровките на шофьорите. Те предпочитат шофьорът да работи и почива като квартален помияр. Да спи в задния двор на някоя крайпътна кръчма, де ходи в храстите..., да наглежда стоката...(както навремето Бай Ганьо си наглеждаше дисагите...), и най-вече да върти гервека докато припадне и претрепе някой...

  Добре е шофьорите да се замислят на чия страна застава правителството. И да се запитат защо тази регулация да е несправедлива. Защо и как един френски превозвач би имал предимство пред българския (когото нечестно изтласква от пазара), при положение че и двамата спазват еднакви изисквания, а разходите на френския са доста по високи.. Може би тогава ще разбере кой има интерес...."

  и всичко това се прави в името на......самите шофьори, нали ? Те комунистическите капиталисти кога са отбирали от здравословни и достойни условия на труд, че да очакваме нещо по - различно като отношение към шофьорите и в момента !
  Но сме в ....превзетата държава - тук " успелият млад мъж" " защитава" свободата на словото, нали ?

 25. 25 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#21] от "Александър":

  За шофьора каква е разликата? Той така или иначе работи в зап. европа един,два или три месеца без да се прибира.

 26. 26 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Значи, Тиери и Гюнтер могат да взимат огромна субсидия за да ни произвеждат "уж масло " а всъшност маргарин, да взимат субсидия за машини икакво ли още не и да ни о прдават на ТРОЙНА цена в Кауфланд....
  А нащите не могат да им возят по евтино, така ли?

 27. 27 Профил на cmx11486762
  cmx11486762
  Рейтинг: 230 Неутрално

  До коментар [#13] от "Georgi":

  Не знам дали сте в този бизнес,но това което сте написа ли е доста тъпо.

 28. 28 Профил на tri
  tri
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Дайте да се разберем, всичко се случва заради лакомията на няколко български фирми, които използваха дупката в законодателството за да превземат пазара в Европа.
  Една от тези фирми е с 2-3 хил камиона. Има още н 3-4 с по няколкостотин. Давате ли си сметка за мащабите на този бзинес, дори говорейки за цял континент. Никой нямаше да ги закача ако ставаше въпрос за фирми с 2-3 или 10 камиона. Тук говорим за наляти стотици милиони за да се печели от дъмпингови цени постигани чрез експлоатиране на нископлатен труд и неплащане на данъци.
  Ясно беше, че това няма да продължава вечно. Дори много им позволиха да си го развяват из Европа.
  Сред тези транспортни фирми има и малки собственици с 1-2 камиона, за които е неприятно, но големите грам не трябва да ги съжалявате или да се правят компромиси заради тях.
  Ако бяха искали отстъпки за малките фирми, тогава имаше шанс за успех, но организаторите на протестите не са малките а фирмите със стотици камиони.

 29. 29 Профил на Qqq
  Qqq
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Първо, гласуването в комисията на ЕП няма почти никаква стойност. Там се гласува доклада на докладчика по досието, което след това трябва да мине на одобрение на пленарна сесия на ЕП. След това този евентуално одобрен доклад става основа за преговори между ЕП и Съвета. Второ, крайното решение по досието ще се вземе след преговори между ЕП и Съвета на ЕС. Едва там могат да се правят изменения на предложенията в пакета, предложен от ЕК. Сега дори и да се приемат в ЕП предложенята за изменения, направени от България, те трябва да бъдат потвърдени и от Съвета. Силно се съмнявам това да стане, все пак в Съвета този пакет е подкрепен от Германия, Франция, страните от Бенелюкс и някои скандинавски страни. А БГ и изброените страни, които ги подкрепят, не могат да формират блокиращо малцинство, за да бъде отхвърлен пакета. Чудя се защо никой не коментира факта, че по време на АТ Председателство, преди около месец-два, Съвета, въпреки протесите на нашия министър и други негови колеги, прие въпросния пакет, предложен от ЕК, без да се съобрази с нашите искания? Да не говорим, че правилата на играта са такива - ако не можеш да формираш блокиращо малцинство, предложението се приема и ти си длъжен да се съобразиш с него. Ама това никой не го казва и хората не го знаят!
  Колкото до исканията на нашите превозвачи, да, основателни са! Обратно на общото мнение, че превозвачите ни са чорбаджии или робовладелци, те са длъжни и спазват същите правила за времето за управление и периоди на почивка на водачите, като тези във Франция или Германия! Да, стойността, на която извършват услугата, е конкурентна на френската или немската, но не е ли това основата на пазарната икономика?! Поставяш всички пред равни условия и кой както успее! А в сферата на автомобилния транспорт Регламента е един за всички от ЕС! Не напразно БГ водачите се кутират много добре из целия ЕС! За това в БГ има глад за водачи! Не казвам, че измежду читавите няма и такива, които злоупотребяват, но няма идеален свят. И във Франция, и в Германия има престъпници!
  Наскоро ме попитаха какво може да се направи по въпроса. Еми общо взето нищо, щом Франция и Германия са решили, че така трябва да стане и няма да си променят решението, ще стане, колкото и да не ни се иска! Силно се надявам обаче на чудо!
  И спрете да плюете по правителството, независимо кое е то, ГЕРБ, БСП, тук няма значение, то е независимо - нищо не зависи от него!

 30. 30 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#29] от "Yana “Qna-ta” Topalova":

  Правилно си написала, подкрепям.
  Дразни ме това, че в Европейският Съюз почна да става като през комунистическит режим.
  Всички са равни, но някои са по-равни .....

 31. 31 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5377 Неутрално

  Тази битка е оправдана като българска кауза. Пакетът е несправедлив и очевиден лобистки реверанс на Макрон за френските превозвачи и е икономически незащитим.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 32. 32 Профил на Qqq
  Qqq
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#30] от "Matematiks":

  За жалост си абсолютно прав! Негласно в Брюксел става това, което кажат Германия и Франция! Ама това не го знаехеме преди да се присъединим, а го научихме когато влязохме в кухнята! Не напразно им казват Великите сили! Лицемерието им работи с пълни обороти! Елате при нас, тук всичко сме равни, ама ще слушате какво ви казваме! Идеята за Обединена Европа е нещо наистина добро, но, както всяко нещо, докоснато от алчния човек, е опорочена!
  За жалост се оказва, че сменихме само името на строя, нищо друго!

 33. 33 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3283 Неутрално


  Няма начин правителството на мафията, да не застане на страната на господарите си !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 34. 34 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  До коментар [#21] от "Александър":

  Пробвайте да си на,мерите читав шофьор в БГ.Повечето свестни ВЕЧЕ работят за чужди фирми.А нови,откъм младежта не се задават много.Останалите се чувстват стари/над 50/ и неуверени,да си търсят работа навън.Няма значение как ще се въртят БГ транспортните фирми.С тази политика към работниците си са обречени.Ако не сега,то след 5-10 г.едвали ще има кой да им работи.България не е Полша с 38 милиона население.В БГ
  липста на работници вече се усеща.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 35. 35 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  До коментар [#7] от "Aldi Mitov":


  " ... лобистки закон, който цели да удари българските превозвачи ... "


  Интересно ...
  Този " лобистки " закон касае цяла Европа, но има за цел да " удари " само българските превозвачи, рийш'ли .
  Я ми обясни по-подробно, че нещо не схващам - завършил съм бавното ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 36. 36 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  До коментар [#34] от "sandman":

  Всъщност това трябваше да е отговор на #20.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 37. 37 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Правителството да застане зад българския бизнес с реални действия, не само на думи!

 38. 38 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 376 Неутрално

  До коментар [#17] от "encor3":

  Най-важното си пропуснал. Когато шофьорът спи в хотела и товарът бива разграбен, което масово се случва във Франция, колкото и да е учудващо за някои, застрахователите ОТКАЗВАТ да покрият щетите, т.е. транспортната фирма трябва да покрие загубата на товара на своят клиент.

  Това не е никакъв проблем за френските превозвачи, защото в рамките на работния ден той ще тръгне и ще пристигне в рамките на Франция, без да се налага шофьорът да спи в хотел.

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 39. 39 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 868 Неутрално

  ... Целта на пакета "мобилност" е да осигури нормални условия за работа и почивка на шофьорите. ....
  —цитат от коментар 9 на Storm Rider

  Това Макрон ли ти го каза?

 40. 40 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#35] от "niksan1":

  Да си видял в България да се прескачат френски камиони? Май не обикалят много в Европа, че цените са им високи. Е, значи няма да се налага да се връщат, защото са си по-често у дома, или много близо до дома.

 41. 41 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#29] от "Yana “Qna-ta” Topalova":

  Чудесен отговор и обяснение на ситуацията. Форумните всезнайковци може да го прочетат няколко пъти - бавно.

 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8076 Неутрално

  " държавите от Централна и Западна Европа, дори и скандинавските страни искали да изтласкат българския транспортен бизнес. "

  Все трябва да има някаква причина.

 43. 43 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#42] от "Роси":

  Не искат да изтласкат само българския транспортен бизнес. Румънците, унгарците и поляците имат дори повече камиони от нас. Бабофила просто е обещал неизпълними неща на синдикатите във Франция и си мисли,че така ще ги постигне.

 44. 44 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3103 Неутрално

  Правителството застана зад превозвачи те!? Погледнах календара и не, не е първи април! Всъщност, Боко и сие проспаха всичко, а сега се сетих да се раздвижват.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK