Какво се случи в Бургас с либийския танкер BADR (допълнена)

Снимката е архивна

© Associated Press

Снимката е архивнаВ казуса с либийския кораб BADR става въпрос за частно-правни взаимоотношения с международен елемент". Това каза днес пред БНТ министърът на транспорта Росен Желязков.


Той обясни, че продължаващият повече от година проблем с плавателния съд, на който първоначално е забранено да отплава от Бургас, а преди дни напуска българските териториални води, но със сменено име и флаг и с нов екипаж, е свързан с вземане на българската компания "Булгаргеомин" (сега "Булгаргеомин Лтд." ДЗЗД) от 1989 г., които са били признати от либийските съдебни власти.


Случаят със задържания от ноември 2017 г. танкер BADR, стана известен преди повече от година след публикация в авторитетното специализирано издание TradeWinds. Скоро след това серия разследвания по случая, публикува и българското електронно издание Maritime.bg, но всички държавни институции, както и дружеството "Булгаргеомин Лтд" запазиха пълно мълчание. По темата се заговори отново след като в последните дни на миналата година разследване по случая публикува сайтът "Бивол". От него стана известно, че "Морска администрация" и Гранична полиция са съдействали на частен съдебен изпълнител за конфискуването на кораба.
Историята започва през 1992 г.,


когато все още държавното по това време дружество "Булгаргеомин" предявява иск за около 9 млн. долара срещу държавната либийска танкерна компания General National Maritime Transport Co. Години по-късно претендент за вземанията става частното дружество по Закона за задълженията и договорите "Булгаргеомин Лтд.", което - според "Бивол" - няма юридическа правоприемност с бившата държавна "Булгаргеомин". В дружеството влизат три компании - "Тектона" с 50%, а с по 25% "Моран Трейд" и "Моран Уест". Те са прехвърлени на бизнесмена Венцислав Кръстев в началото на миналата година.


В понеделник


гледната точка на "Булгаргеомин Лтд."


беше разпространена в становище по случая.


Според него още на 1 април 1995 г. първоинстанционият съд в Триполи се е произнесъл по дело, заведено три години по-рано, осъждайки Либия да заплати сумата от 1 138 942 либийски динара заедно със законно установената лихва в размер на 5% годишно до пълното погасяване на задълженията към "Булгаргеомин".


След приватизацията на компанията през 2013 г. всички активи, имуществени права, търговска марка и ноу-хау на държавната компания са станали собственост на "Булгаргеомин Лтд." ДЗЗД", пише в становището на компанията.


От там твърдят също, че през 2003 г. тя е била изгонена неправомерно от Либия. "С това си действие либийските власти лишиха (тогавашната) "Булгаргеомин" ЕАД от възможността му да се защитава по правен и съдебен ред на територията на либийската държава", пише още в становището. Според текста му опитите за събиране на неизплатените вземания продължава повече от 5 години.


Танкерът BADR е задържан в Бургас заради тези вземания. В началото на 2018 г. Бургаският районен съд издава


заповед за изпълнение на парично задължение,


което е обосновано с учредена морска ипотека между българското дружество и либийската компания -собственик - "Либиан навигейтър лимитед" – Малта. Тя трябва да плати на "Булгаргеомин Лтд." 9 250 362 долара. Така се стига до ареста на кораба на 20 ноември 2017 г. в Пристанище Бургас.


Около въпросната морска ипотека възникнаха множество въпроси, за които писа през лятото на тази година изданието Maritime.bg. В средата на февруари то публикува жалба до гръцката прокуратура на местния нотариус Йоана Андреадаки, за която се твърди, че е изповядала ипотеката на танкера. В жалбата Андреадаки заявява, че "такава ипотека не съществува, а самата тя е станала


обект на груба злоупотреба".


Според Андреадаки "Булгаргеомин Лтд" е подала молба за принудителен запор на кораба BADR на базата на фалшифицирани документи и е получила временно разпореждане от съда, с което на танкера е било забранено да отплава от пристанище Бургас.


"За нас буди недоумение цитирането на нотариус Йоана Андреадаки в медии, тенденциозно отразяващи случая и позоваващи се на лъжливи интерпретации на казуса от либийската страна", се казва в становището на "Булгаргеомин Лтд", разпространено в понеделник. В него от дружеството обясняват, че имат документални доказателства, в това число и платена такса за заверка на апостил от съответните гръцки компетентни органи.


"Важно е да уточним, че заверка апостил се поставя след печата на нотариуса и е върховна легитимация на документа. Имаме и становище от гръцки първоинстанционен съд в Атина, че към 04.01.2019 г. срещу "Булгаргеомин" Лтд." ДЗЗД няма нито едно заведено дело", пише още текста на становището.


В края на януари м.г. Върховния касационен съд определя, че


BADR е трябвало да бъде освободен


в полза на либийския си собственик.


Но вместо това на 21 март 2018 г. частният съдебен изпълнител Тотко Колев уведомява Дирекция "Морска администрация" в - Бургас за насрочена публична продан на моторния танкер. За тази цел според Колев корабът трябвало да бъде задържан за периода от 10 март до 10 април 2018 г.


По-късно пред Морска администрация е представен и протокол от проведения търг, съставен на 11 април 2018 г.. От неговото съдържание става ясно, че по време на наддаването е било направено само едно предложение и то от "Булгаргеомин Лтд.". С него компанията е била определена за купувач на кораба срещу малко над 10 млн. долара.


След тази процедура през септември т.г. "Булгаргеомин Лтд." ДЗЗД, предприема действия по регистрацията на кораба BADR


с нов собственик и под панамски флаг.


По този повод от Изпълнителна агенция "Морска администрация" на два пъти изпращат запитвания до консулството на Панама, като в отговорите е потвърдено, че въпросният кораб вече плава под флага на страната. Това дава право на новия собственик "Булгаргеомин Лтд." да поиска освобождаване на танкера преди коледните празници в края на м.г.


Случилото се след това беше описано от капитана на либийския танкер Мохамед Елахреш в публикация от 22 декември т.г. на електронното издание Maritime.bg. Няколко дни по-късно "Бивол" също публикува съкратен вариант на доклада, изготвен от Елахреш. Според него ден по-рано въоръжени полицаи, Гранична полиция, представители на "Морска администрация", частни охранители и цивилни лица са се качили на кораба, нанесли са му удари, заплашили са го с оръжие и са принудили екипажа да напусне плавателния съд.


Според либийската държавна компания General National Maritime Transport Company случилото се е окачествено като


"кражбата на века",


извършена в изключително удачен момент, заради последвалите Коледни и Новогодишни празници.


След това екипажът на 62 хил. тонния либийския танкер е бил свален на брега и репатриран, а на 27 декември корабът е напуснал българските териториални води под панамски флаг и с новото си име – BDIN.


В понеделник арабски медии публикуваха заповед на либийската морска администрация за задържане на всеки кораб, плаващ под български флаг. Тя беше цитирана и от "24 часа". Според вестника инструкциите са били "разпратени до всички търговски, промишлени и нефтени пристанища на Либия" и това са реципрочни мерки "в отговор на действията, предприети от българските власти" спрямо либийския танкер BADR.


Със същата заповед началникът на либийската морска администрация Омар Абделла Джауши е наредил всички плавателни съдове, чиито собственици са български фирми или които са регистрирани в България да бъдат задържани.


Вчера сутринта транспортния министър Росен Желязков съобщи за БНТ, че в момента плавателният съд е на 20 км от Созопол, но


извън български териториални води.


Той има разрешение за еднократно направление до Истанбул за ремонт, но по неизвестни причини не се е придвижил до там.


"В дипломацията винаги действат мерките на симетрия, каза още Желязков. Доколко има симетричност поради това, че става въпрос за частни взаимоотношения между две компании – частна българска и държавна либийска – либийската стана съвсем естествено иска да ескалира спора дипломатически, за да може да прилага адекватни симетрично мерки. Ние считаме, че става въпрос за частноправен спор", каза още транспортния министър.

Ключови думи към статията:

Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7638 Неутрално

  Една малка подробност. Този "Булгаргеомин" не е наследник на държавния "Булгаргеомин" .

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4289 Любопитно

  Този частен съдебен изпълнител Тотко Колев още ли е изпълнява подобна длъжност, и не е ли привлечен под наказателна отговорност?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 3. 3 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  Боян Петракиев Барона така решаваше търговските си спорове със сръбски граждани.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 4. 4 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 903 Любопитно

  получи се любов със садо-мазо елементи вследствие на която единият флиртуващ беше пре..а ;)

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4289 Неутрално

  В статията Спас пропуска най-скандалния момент, а именно смъкването на либийския флаг от кораба, осъществено от горецитирания съд. изпълнител, както и лица от "Гранична полиция" и "Морска администрация", т. нар. пирати в мирно време...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 7. 7 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  Случаят още не е приключил ..

 8. 8 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2918 Неутрално

  Аха, описано на дълго и широко. Малко трудничко но това което се разбира е че някакви мутро-комсомолци са приватизирали печеливша държавна фирма заедно със вземанията й, заедно със сметките във външни банки. По същия начин както 99% от останалата кражби-приватизация. И понеже са си мутро-комсомлци и досега съвсем по мутренски са се опитали да откраднат кораба. И са го откраднали. Извод - един път мутра - винаги мутра. Втори извод - от комсомолец бизнесмен не става, става само корумпиран политик или мутро-бизнесмен.

 9. 9 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 1071 Неутрално
 10. 10 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Една изключително крупна измама, последвана от пиратски действия, със съдействието на българската държава.

  мурзилка
 11. 11 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Измама.Какво да се случи друго по тия географски ширини.И щом Петя Славова е замесена, значи и Баце е замесен.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 12. 12 Профил на димитър димитров
  димитър димитров
  Рейтинг: 295 Весело

  Е какво се е случило - някой се е взел корабче за 30 млн. долара.

 13. 13 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  Танкера не беше ли 116 000 тона? ЧСИ с частни охранители с параван ... държавни служители ... нещо тук не ми се връзва :)
  Интересно, за колко е бил приватизиран Булгаргеомин ... за 1,2,3 милиона или ... лева?

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 14. 14 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Корабът още стои закотвен на 20 мили от брега, вижда се в приложението за следене на морски трафик.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 15. 15 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4289 Неутрално

  До коментар [#14] от "Пипера е много лют":

  Точно.
  https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx :28.239/centery:42.394/zoom:16

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 16. 16 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Важна подробност е, че "Булгаргеомин Лтд" няма абсолютно нищо общо с комунистическата Булгаргеомин! Регистрирали са я със същото име, за да могат да претендират за дълг, който либийците са имали към държавното ни дружество. Вероятно става дума за информация, дошла от бивш служител. Публикациите в Бивол дават много добра гледна точка, за цялата картина на този опит за рейдърство/пиратство със съучастието на държавни органи и служители! Ако Турция, не беше върнала танкера, случаят вече щеше да бъде приключен и пиратите щяха да си осребрят откраднатото.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 17. 17 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1303 Любопитно

  "Бивол" от повече от седмица пише по случая, но всички медии в свинарника мълчат - ЩО ЛИ?
  Защото някои нямат гащи да са журналисти.
  Могат само да си дращят за цени на имоти и каква анимация пуснал Путин.

  колкото повече,толкова повече
 18. 18 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Аха, описано на дълго и широко. Малко трудничко но това което се разбира е че някакви мутро-комсомолци са приватизирали печеливша държавна фирма заедно със вземанията й, заедно със сметките във външни банки. По същия начин както 99% от останалата кражби-приватизация. И понеже са си мутро-комсомлци и досега съвсем по мутренски са се опитали да откраднат кораба. И са го откраднали. Извод - един път мутра - винаги мутра. Втори извод - от комсомолец бизнесмен не става, става само корумпиран политик или мутро-бизнесмен.
  —цитат от коментар 8 на Таралеж


  Това не е вярно. Нищо не са приватизирали, а са си регистрирали фирма с подобно име.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 19. 19 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2918 Неутрално

  До коментар [#18] от "Viva la Evolution":

  И като са си регистрирали фирма, как са наследили вземанията от държавната фирма?

 20. 20 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 743 Неутрално

  НОТАРИУСКАТА В ПРАВ ТЕКСТ КАЗВА ФАЛШИФИКАЦИЯ А ТОВА Е ГОЛЯМ СРАМ , ВЪВЛИЧАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА НИ В ТОЯ ВОДЕВИЛ Е ОЩЕ ПО ГОЛАМ СРАМ

 21. 21 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#19] от "Таралеж":

  Не са.Представили са някакви фалшиви документи.Има и решение на ВКС.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 22. 22 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  Корабът още стои закотвен на 20 мили от брега, вижда се в приложението за следене на морски трафик.
  —цитат от коментар 14 на Пипера е много лют


  Той беше пред турско, ама се върна преди няколко дни на 20-тина мили на траверс на Созопол, но е извън нашите териториални води. Или в Турция нещо ги възпира, защото може да се получи аналогична операция и там, или го пребрандират :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 23. 23 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2918 Неутрално

  До коментар [#18] от "Viva la Evolution":


  Съжалявам, прочетох и и другия коментар. Ако това е истината значи има намесени държавни чиновници и съдии в грабежа??!!!!!

 24. 24 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#14] от "Пипера е много лют":

  Пребоядисване, ребрандиране и продажба.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 25. 25 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#23] от "Таралеж":

  Цялата сага я има в Бивол.Направо не е за вярване колко нагла история.Все едно мутра да те свали от колата ти пред някое РПУ, да ти удари два шамара, а полицаите да му отворят вратата на колата ти и да го пратят по живо, по здраво.Прочети статията в Бивол.Ще останеш изумен от наглостта.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 26. 26 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  До коментар [#18] от "Viva la Evolution":Съжалявам, прочетох и и другия коментар. Ако това е истината значи има намесени държавни чиновници и съдии в грабежа??!!!!!
  —цитат от коментар 23 на Таралеж


  Не намеса, а съучастие :)

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 27. 27 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Доколкото разбрах, лошо се е случило. Държавата се е намесила в частен спор. Ама не съм много наясно.

  Мърфи е оптимист!
 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  е па я от тая статия грам не разбрах какво се случва с танкера... ама няма проблем, то и бездруго вече знам от Бивол :)

  не беше ли по-просто, срам-не срам, директно да си публикувате позицията на мутрите, вместо да се морите как да не кажете нищо против никой... щото той танкерът си виси там в нищото нали и тоя път малко не върви "да живеем дружно, ребята"

 29. 29 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Прочетете публикациите в Биволь. Не знам защо Дневник, толкова се пази да не ги цитира или да не сочи към тях:

  https://bivol.bg/badr-mafia-burgas.html

  https://bivol.bg/badr-mafia-burgas-2.html

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 30. 30 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1946 Неутрално

  Баси кашата ....
  —цитат от коментар 9 на dma12587967
  Няма каша, има бандитизъм в Черно море със съдействието на официалните български власти !
  Това пред очите на целият свят, но в угода на мафиотите !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 31. 31 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Доколкото разбрах, лошо се е случило. Държавата се е намесила в частен спор. Ама не съм много наясно.
  —цитат от коментар 27 на султана глаушева


  Нещата са много по-лоши! Държавата е съучаствала в грабеж! А най-лошото е, че това не е изолиран случай, а поредният случай. Да припомня ли как се опитваха да откраднат една оръжейна фирма и как национализираха друга. Най-фрапиращият случай, на грабеж със съучастие на държавата, в новата ни история си остава обаче КТБ. Там грабежа счупи всички рекорди!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 32. 32 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  "В дипломацията винаги действат мерките на симетрия, каза още Желязков. Доколко има симетричност поради това, че става въпрос за частни взаимоотношения между две компании – частна българска и държавна либийска – либийската стана съвсем естествено иска да ескалира спора дипломатически, за да може да прилага адекватни симетрично мерки. Ние считаме, че става въпрос за частноправен спор", каза още транспортния министър.

  Транспортното министърче пропуска момента , че в този частноправен спор е намесена държавната администрация - гранична полиция и капитанчето на порт Бургас.

  Много ми хареса това:
  По-късно пред Морска администрация е представен и протокол от проведения търг, съставен на 11 април м.г. От неговото съдържание става ясно, че по време на наддаването е било направено само едно предложение и то от "Булгаргеомин Лтд.". С него компанията е била определена за купувач на кораба срещу малко над 10 млн. долара

  А представени ли са документи потвърждаващи заплащането? Само питам де.
  Частният съдебен изпълнител Тотко (да не се бърка с ТОТО) действа на базата на протоколи, съдебни решения на либийския съд или на базата на влязла в сила присъда на български съд? Пак само питам.

 33. 33 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 972 Неутрално

  До коментар [#18] от "Viva la Evolution":Съжалявам, прочетох и и другия коментар. Ако това е истината значи има намесени държавни чиновници и съдии в грабежа??!!!!!
  —цитат от коментар 23 на Таралеж

  Не намеса, а съучастие :)
  —цитат от коментар 26 на Viva la Evolution


  Уви, това е най-гнусното. Без активното съдействие на "Гранична полиция" и "Морска администрация" този бандитизъм не би могъл да бъде осъществен. Вече писах вчера. Това е стилът на управление, който ни налагат. Мутри се разпореждат навсякъде. Съдилищата са девета дупка на кавала. За всеки случай създадоха специални. Такива ми ти работи в мутристан.

 34. 34 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1303 Любопитно

  До коментар [#29] от "Viva la Evolution":

  Зашото не са независими, затова.
  Насрани са като Пеевските Медии, но понеже го дават по дясно и минават за независими ;) - един вид канализират недоволството.
  Сега са в матова ситуация, защото в случая става дума за нагла мутренска кражба с директна и явна подкрепа на държавата на много нива - това без добро "отгоре" не става.
  Не могат да плюят срещу тези отгоре защото са с насрани гащи от същата дружинка и Розовобучестият може да последва Банев.

  колкото повече,толкова повече
 35. 35 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 332 Неутрално
 36. 36 Профил на elibal
  elibal
  Рейтинг: 254 Неутрално

  В разследването по ТВ казаха, че бълг. върховен съд е дал право на либийската страна.
  Защо преди да има окончателно решение на съда дерибействат някакви частни съдебни изп. заедно с гранична полиция???

 37. 37 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#31] от "Viva la Evolution":
  За ктб знам. За този случай, би ли ме ограмотил? Да ми пратиш линкче, ако обичаш. Опитах, ама виждам все еднои също. Блабла. Знам малко. Това, което пишеш, е точно това, което аз интуитивно почувствах от малкото(почти нищо) , което съм прочела.

  Мърфи е оптимист!
 38. 38 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#31] от "Viva la Evolution":
  За ктб знам. За този случай, би ли ме ограмотил? Да ми пратиш линкче, ако обичаш. Опитах, ама виждам все еднои също. Блабла. Знам малко. Това, което пишеш, е точно това, което аз интуитивно почувствах от малкото(почти нищо) , което съм прочела.

  Мърфи е оптимист!
 39. 39 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#31] от "Viva la Evolution":
  За ктб знам. За този случай, би ли ме ограмотил? Да ми пратиш линкче, ако обичаш. Опитах, ама виждам все еднои също. Блабла. Знам малко. Това, което пишеш, е точно това, което аз интуитивно почувствах от малкото(почти нищо) , което съм прочела.

  Мърфи е оптимист!
 40. 40 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Дневник, НЕ ми роете постингите!

  Мърфи е оптимист!
 41. 41 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Какво да се случи, поредният видим резултат на

  Г ражданите за
  Е вропейско
  Р азвитие на
  П иратството!

 42. 42 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Случаят още не е приключил ..
  —цитат от коментар 7 на ajsayder  Най-доброто предстои!

  Още не се е намесил главният играч в случая - застрахователната компания "Лойдс" !!!

  Нашите тепърва ще има да разберат, в какъв филм се вкараха!

  Aз съм прост, ама вие сте още по-прости. Затова ме избирате!
 43. 43 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 889 Неутрално

  Пребоядисване, ребрандиране и продажба.
  —цитат от коментар 24 на Noise


  То ако ставаше така лесно ! Няма да може да мине никога Босфора освен ако не го нарежат на парчета и не го изнесат за скраб но е доста голямо туловище 116 000 т дедуейт

 44. 44 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Малко закъсняла статия ... и доста орязана. В Бивол е обяснано по-добре.

 45. 45 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 332 Неутрално
 46. 46 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5610 Неутрално

  Държавата е вече страна (подпомага кражбата на кораб) в частно правен "спор" доколкото кражбата е спор,
  Очевидно има проблем с ЧСИ и тяхната сфера на правоприлагане, след като един ЧСИ може да отнеме кораб незаконно (против решение на съд) и това пак е държавен проблем
  Очевидно има проблем с безнаказаното боравене с фалшиви документи в държавата и това също е проблем на държавата
  Очевидно има проблем с въвличане на държавни ведомства в частно правен спор. Такива проследяваме със стотици ежегодно и това е проблем на държавата
  Проблемна държава...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 47. 47 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#5] от "venci4":

  В случая сме по-големи "майстори" от мангалите.

 48. 48 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  До коментар [#31] от "Viva la Evolution":За ктб знам. За този случай, би ли ме ограмотил? Да ми пратиш линкче, ако обичаш. Опитах, ама виждам все еднои също. Блабла. Знам малко. Това, което пишеш, е точно това, което аз интуитивно почувствах от малкото(почти нищо) , което съм прочела.
  —цитат от коментар 38 на султана глаушева


  В пост 29 съм дал линкове към статии. В тях пък има линкове към още много други статии.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 49. 49 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#7] от "ajsayder":

  Ми то голям кокал, голямо обиране.
  Всички правителства от 1989-а г. до ГЕРБ-авото са пращали ревизори и стопански полицаи в БГМ и са внасяли папки за нарушения в прокуратурата. После нещо нещата "поутихнаха".
  И не се надявайте, няма нито един осъден ама май е дошъл момента да се претопля манджата и може има буйна дейност и "прибрани лоши".

 50. 50 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 889 Неутрално

  До коментар [#5] от "venci4":В случая сме по-големи "майстори" от мангалите.
  —цитат от коментар 47 на One Hour


  Мйстор ще си ако им го вземеш в Средиземно море а не на Бургаското пристанище

 51. 51 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1273 Гневно

  Тук не МВР, не Морска администрация, ами направо Бойко Борисов трябва да си понесе отговорността чрез оставка! Той "си го избра" и грабежите стават все по-нагли, защото се правят с участието на държавата, т.е. на мафията.

 52. 52 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "Фалшифицирани подписи, нотариални заверки, компании и ... мутри, които са обслужвани от държавни институции. Шефовете на Гранична полиця и на Морска администрация няма да действат на своя глава. Нямат писмена заповед, има телефонно обаждане ”от горе” от лице, което също получава телефонно обаждане ”от горе”.
  https://frognews.bg/novini/ilian-vasilev-mutri-vavliakoha-balgariia-krupen-mejdunaroden-skandal.html

  И още:
  https://clubz.bg/77994-konfiskuvame_chastna_sobstvenost_zashto_da_ne_otvlichame_korabi

 53. 53 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":
  Означава ли това груба намеса на държавни органи в частен спор? Правилно ли те разбрах?

  Мърфи е оптимист!
 54. 54 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#8] от "Таралеж":
  Каква е ролята на държавата във всичко това? Помага на мутроприватизаторите ли?

  Мърфи е оптимист!
 55. 55 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#25] от "Noise":
  Дай линка, ако обичаш.

  Мърфи е оптимист!
 56. 56 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Измама.Какво да се случи друго по тия географски ширини.И щом Петя Славова е замесена, значи и Баце е замесен.
  —цитат от коментар 11 на Noise


  Златотърсачка е, признавам. Младичка, лъскава...

  мурзилка
 57. 57 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 501 Весело

  Важна подробност е, че "Булгаргеомин Лтд" няма абсолютно нищо общо с комунистическата Булгаргеомин! Регистрирали са я със същото име, за да могат да претендират
  —цитат от коментар 16 на Viva la Evolution


  Аз ако се нарека Бойко Борисов, дали ще ми дадат острова му.

  мурзилка
 58. 58 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Пиратство със съдействието на българската власт. Ще излезе хубав международен скандал. Мутри цял живот.

 59. 59 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Имам чувството , че Дневник не иска особено да се активира по случая .
  Прочетох всичко много по-подробно в Бивол .
  Изпитах нещо като срам и ужас от станалото в
  Бургаския залив ! !

 60. 60 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Имам чувството , че Дневник не иска особено да се активира по случая .
  Прочетох всичко много по-подробно в Бивол .
  Изпитах нещо като срам и ужас от станалото в
  Бургаския залив ! !

 61. 61 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#48] от "Viva la Evolution":
  Прочетох го. Ужас! Има две възможности за държавните институции. Или действат като престъпна група, или са наследствено умни. Трета не виждам. Нещо ме смущава и в гръцката нотариуска според линка долу. Много е мара подробната. Доколкото разбрах, историята е следната: договор-чернова, който впоследствие е фалшифициран като уж нотариално заверен и ползван пред бг власти. Едно изречение. Защо го е раздула така като сага?

  https://www.maritime.bg/50299/

  Мърфи е оптимист!
 62. 62 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#61] от "султана глаушева":

  "Има две възможности за държавните институции. Или действат като престъпна група, или са наследствено умни.

  Най-вероятната възможност - обещали са на Баце като продадат танкера да делнат парата. Само това обяснява бруталната намеса на Гранична и морска администрация и мънкането на Външно министерство. Всички държавни институции са наясно, че Тиквата е в сделката и затова лъжат и мажат.

 63. 63 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#62] от "moreee":

  Няма как Петя Славова да е в играта, а Баце да не е.Просто няма начин.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 64. 64 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Това е скандалът на десетилетието. Не мога да повярвам, че този министър още е на поста си, както и всички съучастници от съдебните и граничните власти.

 65. 65 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#56] от "Маршалов":

  Вече не е младичка, но бива...

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 66. 66 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#64] от "galapagas":

  Тъкмо това си мислех.След това безумно изказване на министъра, редно е да му се иска оставката.Освен ако някой над него не е в играта също и не му е намекнал какво да казва.В този случай цялото правителство трябва да си ходи.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 67. 67 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 969 Любопитно

  И кво ся? Бай Тошо ли да върнем, за да се оправят нещата и да има отново порядък? А кво да правим с ЕС НАТО тогава? На боклука ли отиват-за да има законност? Ако няма друг начин-аз съм ЗА! А 29 години се убеждаваме,че става само по-лошо!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 68. 68 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 957 Неутрално

  До коментар [#5] от "venci4":

  Аха,в случая мангалите го играем ние.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 69. 69 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2269 Неутрално

  Частноправни отношения, пък държавата, чрез своите полицейски органи помагала активно на частиците са вземат кораба. След като ВКС казва да го освободят. Ето затова чуждестранните инвестиции напускат страната.

 70. 70 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#18] от "Viva la Evolution":Съжалявам, прочетох и и другия коментар. Ако това е истината значи има намесени държавни чиновници и съдии в грабежа??!!!!!
  —цитат от коментар 23 на Таралеж


  Според собственика на Бивол, който онзи ден беше при Веско Дремджиев, очевидно има замесени много високо-сложени държавни чиновници в цялата тази уйдурма...

 71. 71 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Доколкото разбрах, лошо се е случило. Държавата се е намесила в частен спор. Ама не съм много наясно.
  —цитат от коментар 27 на султана глаушева


  Държавата не просто се е намесила - дори по-лошо - изглежда активно е участвала в този фрапантен случай на рейдърство!

 72. 72 Профил на gwa59354694
  gwa59354694
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Хехе, ударихме сомалийските пирати в земята... така де в дъното на лодката. Абе направо ги хвърлихме в морето...
  Някак си се сещам за този френски посланник, който беше дръзнал да се обади и беше посъветван да не говори много-много. Важното е нещата в Ханството да са стабилни.
  Ето тука малко (некачествени) магистралки, малко парички за песионерите и продължавайте да гледате телевизия и не питайте много.

 73. 73 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  ... Нещата са много по-лоши! Държавата е съучаствала в грабеж! А най-лошото е, че това не е изолиран случай, а поредният случай. ...
  —цитат от коментар 31 на Viva la Evolution


  На пръв поглед изглежда "държавата". Но всъщност става конкретно дума за нашата политическа партия, която отдавна е собственик на държавата.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 74. 74 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1484 Весело

  До коментар [#23] от "Таралеж":Цялата сага я има в Бивол.Направо не е за вярване колко нагла история.Все едно мутра да те свали от колата ти пред някое РПУ, да ти удари два шамара, а полицаите да му отворят вратата на колата ти и да го пратят по живо, по здраво.Прочети статията в Бивол.Ще останеш изумен от наглостта.
  —цитат от коментар 25 на Noise


  Ами да сезират прокуратурата като имат доказателства. А ако не я сезират какво имат вместо доказателства? Твърдения?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 75. 75 Профил на ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  Рейтинг: 584 Любопитно

  До коментар [#74] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  Ама каква прокуратура, какви 5 лева - ВКС е казал. че няма такива филми. Явно са минали всички процедури с прокуратурата и прочее.

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 76. 76 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Какво се случва в Пиратския залив? Очевиден акт на война на България срещу суверенна територия на чужда държава.

  Вижте само как лъжат наглите ченгета на ДС от Булгаргеомин ДЗЗД.
  "Към момента на подписване на договора за морска ипотека, Ахмед Халид Тауати, парафирал контракта пред гръцкия нотариус Йоана Андреадаки, бе директор на LIBYAN NAVIGATOR."
  Биволъ разполага със запис на разговора с Йоана Андреадаки, в която тя категорично застава зад написаното от самата нея, че става дума за измама. Няма никаква сделка и Андреадаки не е виждала очите на този Тауати. Нейният подпис е фалшифициран и това е доказано от графоложка експертиза. Номерът на фалшивата ипотека съвпада с номер на сделка за продажба на такси. Прокуратура, Цацаров, нещо?

  https://www.maritime.bg/50299/

 77. 77 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Биволъ
  January 7 at 9:21 PM ·
  Между Коледа и Нова Година, далеч от наздравици и корпоративни партита, журналистите от Биволъ работеха на пълни обороти, за да разнищят тази грозна афера. Пред очите ни беше в ход пиратска акция, която можеше да бъде предотвратена. През цялото това време всички така наречени медии мълчаха глухо, а престъпната власт стискаше палци да мине номера.
  Но не мина, защото преведохме статиите на английски и те бяха ретуитнати десетки пъти от най-авторитетните разследващи журналисти по света. https://twitter.com/DrewOCCRP/status/1081559933856952320 Новината с пиратското отвличане на либийския танкер от мутренско-ченгеджийската власт счупи бг цензурата и стана международен скандал. Както написахме и предсказахме първи още по Нова година. Вече намирисва на война, която родните корупционери натвориха.
  След като видя, че няма да удържи положението, властта мобилизира казионните си марионетни медии от 24 часа, БНТ, Нова, БНР и т.н., за да изпускат парата контролирано. Ще ги познаете по това, че нито дума не казват за ДС-бекграунда на Булгаргеомин, за Габонската афера, за мафиотските връзки с Коза Ностра, за Инвестбанк, за боклуджиите от Титан и за цялата схема от фалшиви документи, които мошениците са изготвили, за да обсебят кораба.

  Сега "кучетата за облайване" няма как да продължават със заглушаването на мафиотската афера и си плюят в устите, но вече да манипулират и успиват обществото. Затова и не смеят да цитират Биволъ, като първоизточник на цялостното разследване, нито дори да преразкажат публикациите ни по същество :( А то е, че случаят с този кораб е етикет на Диктатурата на Мафията в държавата ни!
  Биволъ има още какво да каже и да ДОКАЖЕ пред една независима международна комисия, която би разследвала безпрецедентното престъпление!
  То не е само криминално, а е и срещу националната сигурност на страната! Затова виновниците ще понасят и адекватна отговорност, отколкото само за традиционна корупция и самоуправство!
  Опитите на институциите (ДМА и МВР) да продължават да ли/ъ/жат и мажат публично, ги вкарва директно в неопровержимо съучастие с пиратската атака срещу суверенен плавателен съд, обект на международното право!
  Заради разкритието ни някои от засегнатите се опитват да ни причиняват административна репресия, но така сами се осветяват в червено и набутват в рогата.
  Сега танкерът не може да напуска Черно море, и имаме сведения, че пиратите се точат да го режат на скраб. Ще видим ще се намери ли обаче Черноморска държава да си заложи тази бомба под авторитета да уйдиса на хатъра на родните бандюги ...
  Затова не гледайте и не четете марионетните "средства за масово осведомяване" издържани от управляващата мафия, а Биволъ, ако искате първи истината и цялата истина..
  Четете и разпространявайте оригинала, който разкрива всичко важно за чутовния скандал #БАДР
  https://bivol.bg/badr-mafia-burgas.html?fbclid=IwAR1O6C5hpE8BzFxBp94sxFc7Fw8CB-2JoAhEc7sOUKxtQdGK9W3jPQ6NQRU

 78. 78 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Биволъ
  January 7 at 8:29 PM ·
  "Първаци" от ДС и банка "гнила ябълка" зад пиратското отвличане на либийския танкер. Но това медиите няма да го съобщят посмъртно. Впрочем, след тази публикация Цветан Цанев заведе дело срещу Биволъ, което не е приключило.
  https://bivol.bg/mafiaafrica.html?fbclid=IwAR1DqVNcISElseCSnNrp9QN4GLSOcn1OYxrwgmHAFlCc0AARqJyB66fyYMw

  Дневник, такова половинчато отразяване на този грандиозен дипломатически скандал с пиратското завземане на чужда територия, каквато се явява корабът на Либия е меко казано съмнително!

 79. 79 Профил на nqb06371969
  nqb06371969
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#74] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  Викаш да сигнализират на прокуратурата, че полицията не спазва разпоредбите на ВКС? И като ги осъди прокуратурата и Регионална дирекция на МВР Бургас реше да игнорира и това съдебно решение, щото не им е на кеф ?

  Тя работата смърди та се не трае, ти си дошъл да се подхилваш на произвола в Бургас....

 80. 80 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Биволъ
  20 hrs ·
  След днешното изказване на министъра на транспорта Росен Желязков по темата #БАДР, главният редактор на Биволъ Атанас Чобанов изпрати сигнал срещу него до Прокуратурата за вещно укривателство, член 215 от НК, предвиждащ от три до осем години затвор.

  https://www.facebook.com/bivolnews/posts/2172029079515529?__xts__ [0]=68.ARCZIzQB_H4QEv9PM1mxl2ueRyLiZUYn8olUT5C4LPA2H6xUOggBMTGM-QkE4ayVWqYUG2tE46iab9u7YKDj7PTnF_Ju5_XuUiJ_hHNowPYdmNIRD5ndZDxRkf2M9LUAokG2VESjshdVcqdIs1g-UpbRqJOK8sGDXvfgNjaIgIlTTf36qwjuy3-x5vPnfppObQzSt-641mTv156CDUvGfHwtSGGwbOUVOstHjhX5G-k-mV6ysJXFpLXvgD5g9EZ_HsVPnsHv-2crsYmY9dDk6JJIYM16Q_C2F6c6sfgKRe7UvVe21r2EB_ndG1gjpOyk1ZInc2fIATdKO0bAuP_cdQ&__tn__=K-R

 81. 81 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Най интересното е че една фирма собственик "БулгарГепиМин" продава своя собственост на търг и същата фирма "ГепиБулгарМин" купува тази своя собственост. Ужас!!!???

 82. 82 Профил на инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Много ме впечатли позицията на държавата, изразена в думите на транспортния калинко-министър.
  Като задържат български съдове - тогава ще му мислим.
  Пък и то тогава ситуацията ще стане проблем на Външно министерство, не на Транспортно - няма Желязков да се занимава ...

  Руският посланик : 80% русофили. Проф. Иво Христов : 80% дебили. Корелация, нали?
 83. 83 Профил на инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  Рейтинг: 292 Неутрално

  https://www.maritime.bg/50299/

  "Сутринта в четвъртък, 23.11.2017 г., ми се обади адвокатът г-н Андреас Насикас от Пирея, който поиска да удостоверя дали „Ипотечен договор“ с № 1352, който се отнася до ипотека на кораба „BADR“, е моят договор. Обясних на г-н Насикас, че преди близо два месеца действително съм съставила проект на ипотечен договор за въпросния кораб, обаче страните в крайна сметка не са се явили за подписването му, и следователно ипотечният договор е останал в проект, не е бил подписан, нито е вписан в книгата на договорите. Тогава г-н Насикас ме покани да му дам електронния си адрес, за да ми изпрати посочения мой договор с № 1352, който се отнасял до ипотека на кораба „BADR“, и че посоченият като мой договор с № 1352 е използван пред съда във Варна, България, за да бъде постигната конфискацията на кораба „BADR“. Щом получих имейла от г-н Насикас с приложен посочения като мой договор, му се обадих веднага и го уведомих, че документът, който ми е изпратил, не е мой договор, тъй като: (1) Не носи подписа и печата ми, (2) Мой акт № 1352/2017 действително съществува, но се отнася до пълномощно с упълномощител …., автомобилен водач и пълномощник на …. и т.н. за продажба на лек автомобил – такси. (3) И във всеки случай, ако беше мой договор, трябваше да бъде вписан и в „Книгата на страните по договорите“, която водя, както водят задължително всички нотариуси и страните по договора да са подписали освен оригиналния договор, задължително и в съответната колона, където се подписват страните по договора иначе посоченият като договор не съществува като договор, както е в конкретния случай."

  Руският посланик : 80% русофили. Проф. Иво Христов : 80% дебили. Корелация, нали?
 84. 84 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1484 Весело

  До коментар [#74] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":Викаш да сигнализират на прокуратурата, че полицията не спазва разпоредбите на ВКС? И като ги осъди прокуратурата и Регионална дирекция на МВР Бургас реше да игнорира и това съдебно решение, щото не им е на кеф ?Тя работата смърди та се не трае, ти си дошъл да се подхилваш на произвола в Бургас....
  —цитат от коментар 79 на nqb06371969


  Е и, като не искаш прокуратурата тогава какво въоръжена борба? Ми да грабваме червените знамена и да почваме да взривяваме а? Аа забравих трябва да върнем народния съд другари! Венсеремос!

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 85. 85 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Когато се появи застрахователя на кораба, образно казано, „ще дойде горският“. Държавните институции, които са участвали, не са си давали сметка до къде може да стигне този скандал.
  http://burgas-podlupa.com/георги-милковнай-важният-играч-в-спора-с-либийския-кораб-все-още-не-се-е-появил?fbclid=IwAR2nwzk9X7Vs93Jy_WaYtqeit1jpDTRYvxTcCz-QGnO9U-w-rAsRkQoiH80

 86. 86 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Малко ме съмнява мюлюционерите от ГП и МА, да са толкова прости...Явно е имало парче от суджука и за тях обещано. Нещо процент от кеша от плячката ли(танкера + каквото си плячкосат на борда при превземането...

  мурзилка
 87. 87 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Биволъ
  6 hrs ·
  Впечатляващо разследване на колегите от Maritime.bg Така се прави, браво. Вижте оригиналните документи, които доказват фалшификата на морската ипотека, представена от шмекерите от Булгаргеомин ДЗЗД, включително подробната графологична експертиза на над 60 страници. Колегите са открили и следа към украински политик от Одеса, който стои зад фирмата, поела отскоро мениджмънта на отвлечения танкер. https://www.maritime.bg/56351/

 88. 88 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2360 Весело

  До коментар [#74] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  "Ами да сезират прокуратурата като имат доказателства."

  Прокуратурата е сезирана още с първото съдебно заседание. И на следващите четири съдебни производства винаги е имало наблюдаващ прокурор, който негласно подкрепя "приватизаторите" на чужда собственост.
  На мен ми е чудно как пък нито един магистрат не провери присъденото вземане с решение на либийски съд от 1992 г. в полза Булгаргеомин ЕАД за сметка на Либия (либийската държавна компания General National Maritime Transport Company) се появява като задължение на частната малтийска компания "Либиан навигейтър лимитед" – Малта.
  Отделно, че въпросното вземане (решение на либийския съд) вероятно е отменено с "изгонването" от Либия през 2001 г. на Булгаргеомин ЕАД, изпаднала в несъстоятелност от 1996 г. (принсипал беше Нубиеца в едно със счетоводителя от Пловдив и Надка Пиратка).

 89. 89 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Едва успях да прочета статията един път, като няколко изречения се наложи да повторя...и пак почти нищо не разбрах. Либийската страна дължала повече от девет милиона на бъггарската фирма, та после била осъдена да плати над милион плюс лихвите, но все пак 25 години проблема остава нерешен. Какви "чупки в кръста" какво тегло!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK