Адвокатът на Цветан Василев, обвинен за пране на пари, смята, че е неудобен

Лазар КарадалиевСкрийншот Би Ти Ви

Лазар КарадалиевСкрийншот Би Ти ВиАдвокатът на Цветан Василев - Лазара Карадалиев, обвинен за пране на пари, смята, че е неудобен за прокуратурата заради служебните си задължения. Това заяви самият той в ефира на Би Ти Ви.


"За пореден път ставаме свидетели на бутафорни изказвания на зам. главния прокурор Иван Гешев", каза той ефира на Би Ти Ви. Поводът е съобщението от понеделник на Гешев, че Карадалиев е обвинен за ръководител на организирана престъпна група, която се занимава с пране на пари. Според него има данни, че част от транзакциите са "стигнали до офшорни дружества, които са на руски олигарх, който е в санкционния списък на Европейския съюз и на САЩ". Гешев обяви и че това е трето обвинение срещу него.


"Влизането в канторите ни беше заради Емилиян Гебрев, собственик на "Дунарит". Определението на спецсъда изискваше акционерната книга на "Дунарит" и други документи, които представляват кореспонденция между адвокат и клиент. Съдът е записал, че никой няма право да изземва кореспонденция", каза Карадалиев. По думите му обвиненията са "бланкетни а бвинението не става ясно". "Не съм видял нито едно доказателство за вина. В моя дом не е намерено нищо", добави той. Според него прокуратурата иска да предотврати възможността да му бъде клиент, освен това са подадени над 20 сигнала за нарушения в досъдебното производство по делото срещу Цветан Василев.


Неговият съдружник Стоян Стоянов също коментира случая: "Представили сме документ за собственост. Не знам за какви руски олигарси говори Гешев. Търси се книга на акционери, електронен подпис, удостоверения. За какво му е на г-н Гешев електронен подпис. Да ви взема електронния подпис, означава да ви сложа лепенка на устата" каза той и добави, че зад тях са застанали над 250 адвокати с декларация.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK