Танкерът BDIN (BADR) се върна в Бургас, след като внезапно отплава към Одеса

Снимката е архивна

© Associated Press

Снимката е архивнаТанкерът BDIN (BADR), за чиято собственост спорят българското дружество "Булгаргеомин Лтд" и Държавната либийска танкерна компания, се е върнал на рейд пред пристанище Бургас рано тази сутрин. За това съобщи специализираното издание Maritimе.bg.


На 22 декември миналата година, в навечерието на коледните и новогодишните празници, корабът бе предаден на "Булгаргеомин Лтд" от съдия изпълнител Тотко Колев, отплава в открито море и застана на позиция извън българските териториални води.


Малко след 18 ч. вчера корабът внезапно е поел курс на североизток, а малко по-късно е станало известно, че плава към Одеса. От Maritimе.bg са потърсили компанията "Булгаргеомин Лтд" за коментар на извършвания преход, но от там отговор не е последвал.
В крайна сметка около 7.30 ч. тази сутрин данните в сайта за проследяване на плавателни съдове Marinetraffic са показали, че BDIN (BADR) се намира на рейда пред пристанище Бургас, откъдето на 22 декември отплава със сменени собственик, име и под панамски флаг.


Скрийншот от сайта Marinetraffic, на койт ясно е очертан маршрутът, по който BDIN (BADR) най-напред е поел към Одеса преди да се върне в Бургас.

© Maritime.bg

Скрийншот от сайта Marinetraffic, на койт ясно е очертан маршрутът, по който BDIN (BADR) най-напред е поел към Одеса преди да се върне в Бургас.


Днес директорът на Изпълнителна агенция "Морска администрация" Живко Петров е съобщил на брифинг в Бургас, че BDIN (BADR) се е върнал на рейд пред града, за да бъде предотвратено замърсяване на водите на Черно море. Петров е потвърдил и информацията, че корабът няма валидни експлоатационни документи, откъдето идвала и конкретната опасност от възможно замърсяване в акваторията на българската Икономическа зона близо, до която плавателният съд стоя закотвен в продължение на повече от 20 дни.


След като издадох разпореждането (за връщане на кораба в Бургас - бел. ред) заедно с колегите от Гранична полиция нашите колеги отидоха до кораба и връчиха на капитана това разпореждане, е казал Живко Петров. Той осъществи връзка с корабособствениците и както виждате, около 6 ч. тази сутрин вече беше пристигнал на котвената стоянка".


Директорът на Изпълнителна агенция "Морска администрация" обаче не е отговорил на въпросите за причините, поради които BDIN (BADR) първоначално е поел курс към Одеса.


Според неофициална информация корабът най-напред е направил опит да избегне срещата си с българската гранична полиция и Морска администрация, но след кратко следване в открито море разпореждането за връщане в Бургас все пак е било връчено на капитана му и той е поел обратен курс.


Междувременно преди дни Главната дирекция на търговското корабоплаване, част от Морската администрация на Панама, оповести, че е започнала процедура за отмяна регистрацията на кораб BDIN (ex. BADR) от своя регистър, направена от новите му собственици "Булгаргеомин Лтд".


Според заместник генералния директор на дирекцията Фидел Гонзалез в момента се извършвала "обстойна проверка на регистрацията на кораба". Процедурата за отмяната й е започнала и след като японската класификационна организация ClassNK съобщи, че прекратява действието на свиделството за клас на спорния танкер. Според юристи липсата на този документ прави невалидни и всички застраховки на плавателния съд.


Случаят със задържания от ноември 2017 г. танкер BADR, стана известен преди повече от година след публикация в авторитетното специализирано издание TradeWinds. Скоро след това серия разследвания по случая, публикува и българското електронно издание Maritime.bg, но всички държавни институции, както и дружеството "Булгаргеомин Лтд" запазиха пълно мълчание.


По темата се заговори отново след като в последните дни на миналата година разследване по случая публикува сайтът "Бивол". От него стана известно, че "Морска администрация" и Гранична полиция са съдействали на частен съдебен изпълнител за конфискуването на кораба.

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7416 Неутрално

  Какво се мотаят още, че не арестуват екипажа, дето прави на луди всички.

 2. 2 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 323 Неутрално

  "Танкеръ BDIN (BADR) се върна в Бургас, след като внезапно отплава към Одеса"

  Качеството на редакторската работа в Дневник покорява нови върхове...

 3. 3 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 417 Неутрално

  Ех, Дневник събудихте се! Нека малко позапълним темата, по която упорито мълчите и вие и Външно и МВР.
  Биволъ
  January 12 at 12:27 PM ·
  Това е спецполицай Александър Лонгочев от СПС-София. Телевизиите няма да Ви го покажат. Този "православен пират" превзе на абордаж танкера БАДР в униформата на мутра на Ториното, придружен от официални полицаи в униформи с герба на клета Сома... пардон, България. Колко още полицаи-мутри е имало на кораба, министър Маринов? Ще кажете ли, или ще отричате, както подобава на бивша мутра на Мето Илиенски? На кой не му е ясно вече, че в България властта е мафия и мафията е на власт? Ето едно от нейните лица. Порадвайте му се.
  Лонгочев е дългогодишен кадър на МВР. Дори е бил награден за шофьорски умения по времето на Запалката. https://dariknews.bg/ …/28-policai-se-systezavaha-za-nagrada…
  Подробности за пиратската акция тук https://bivol.bg/longochev-badr.html

  Време е да подпишем договор за приятелство и взаимопомощ със Сомалия.
  Честито! Екатерина Захариева, нещо? Влязохме в американски доклад за пиратството. Само URL-а на доклада погледнете... https://www.oni.navy.mil/Intelligence-Community/Piracy/

  Йо-хо-хо...
  Преди два дни японското класификационно дружество NK(по правилата на което е построен и експлоатиран корабът), е прекратило действието на издаденото от него свидетелство за клас на м/т Бадр. Това означава, че той подлежи на автоматично задържане от всяка Морска администрация по света и никоя държава член на Международната Морска Организация няма да даде право на кораба да плава под неин флаг.
  Въпрос на дни е Панама да оттегли регистрацията и флага на кораба.
  Тогава на българските ченгета няма да им остане друг вариант, освен да вдигнат Веселия Роджър и да чакат американския есминец, който влезе в Черно море онзи ден. :-)
  Частно-правен спор, нали, министър Желязков?

 4. 4 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 417 Неутрално

  Биволъ
  9 hrs ·
  Второто бягство на БАДР/БДИН се провали. След поредния лупинг в открито море този път с курс към Одеса, танкерът се прибира към Бургас и вече е в наши териториални води. Не остава друго, освен да бъде арестуван, защото както писа Биволъ, Панама е оттеглила сертификатите и флага си заради фалшификати. Така бившият либийски танкер в момента е кораб-фантом според международното морско право.
  https://bivol.bg/panama-flag-badr-cancel.html
  И така, ако не ви се спи, можете да проследите на живо в Marine Traffic как танкер с обявен курс към Одеса бавно влиза у пандиза в Бургас. Ще го посетят корабите на Морска Администрация и Гранична полиция, нищо чудно и с Борисов лично на борда, за да въздаде справедливост досущ Нептун с тризъбеца :-) Циркът е пълен и много жалък.
  https://www.marinetraffic.com/ …/…/home/shipid:760522/zoom:10

  Какво точно се случи? Подозираме близки срещи с военноморския вид насред 200 милната ни икономическа зона. Четете сагата в сайта Maritime.bg, който публикува сателитни карти с маршрута и резкия среднощен поворот. Очаквайте развръзка по-късно днес:
  https://www.maritime.bg/56542-2/

  Биволъ
  3 hrs ·
  Властта, вече омазана до ушите с мазут от БАДР, смело направи плонж в трюма с нова порция лъжи. Цял свят видя от сателита как снощи танкера обяви дестинация Одеса и тръгна да бЕга. Плава 4 часа към Одеса, но нещо го спря и го върна. Тази сутрин шефът на Морска Администрация лъже в ефир, че БАДР доброволно се бил върнал в Бургас след негова заповед. То бива наглост, бива омазване...
  По наша информация бягството е станало след като корабът е отказал да се подчини на катера на Гранична полиция. И точно това се опитват да прикрият сега, защото иначе и собствениците и капитанът и тюфлеците от МА трябва вече да са в ареста. Ще разберем и какво го е върнало. Всичко ще излезе наяве!

 5. 5 Профил на С С К
  С С К
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#2] от "lustmord":

  "...BDIN (BADR) се е върнал на реад пред града..."

  По-добре да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
 6. 6 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 328 Весело

  Частно правен спор май ес.
  Българската морска администрация и гранична полиция съдействат на некви айдуци да превземат кораб в български териториални води. Така изглеждаме пред останалия свят.
  Така се влиза в Шенген, така се привличат товари за морските ни пристанища, браво.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 7. 7 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  Одеса е в Украйна - да беха бегали към Севастопол, пиратски завзет от рашистите, по биха имали шанс.
  А това направо изкърти всичкия санитарен фаянс:
  "Живко Петров е съобщил на брифинг в Бургас, че BDIN (BADR) се е върнал на рейд пред града, за да бъде предотвратено замърсяване на водите в Черно море. Петров е потвърдил и информацията, че корабът няма валидни експлоатационни документи, откъдето идвала и конкретната опасност от възможно замърсяване в акваторията .."
  Клета безпомощна администрация на пиратска държава!

 8. 8 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Това да не е като да отнемеш някакво предприятие или бизнес у нас :) В крайна сметка японците им сложиха спънка ... отнемайки сертификата за клас. Нищо чудно да са тръгнали към Украйна, но предполагам някой им е подшушнал, че отивайки там може да останат и без кораб ... е те там щяха да видят кон боб ядели и магаре в джамия ...

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 9. 9 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3045 Любопитно

  До коментар [#6] от "меншевик":

  Украински пирати се казва , а не ''айдуци'' !

  [email protected]
 10. 10 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 417 Неутрално

  Сега Бонго, като един разлютен Нептун с тризъбеца ще излезне да въздаде справедливост на немарливите си пионки, но щетата вече е международно нанесена и пиратското петно трудно ще се измие...
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2979955202018404&set=gm.1955166881219128&type=3&theater&ifg=1

 11. 11 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1060 Весело

  До коментар [#7] от "Лелка":

  Някой нещо е объркал текста, защото не вярвам този Живко Петров да е чак толкова задръстен, че да приказва такива глупости :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 12. 12 Профил на Ganchev U
  Ganchev U
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Одеса е в Украйна - да беха бегали към Севастопол, пиратски завзет от рашистите, по биха имали шанс.А това направо изкърти всичкия санитарен фаянс:"Живко Петров е съобщил на брифинг в Бургас, че BDIN (BADR) се е върнал на рейд пред града, за да бъде предотвратено замърсяване на водите в Черно море. Петров е потвърдил и информацията, че корабът няма валидни експлоатационни документи, откъдето идвала и конкретната опасност от възможно замърсяване в акваторията .."Клета безпомощна администрация на пиратска държава!
  —цитат от коментар 7 на Лелка


  Не пиратска, а мафиотска!

  G.
 13. 13 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  ""Булгаргеомин" върна танкера "Бадр" на рейд в пристанище Бургас
  Българската страна обвинява Либия в намеса в работата на независимия български съд чрез дипломатически ходове
  Фактор от днес, 15.1.2019:

  "Булгаргеомин", новият собственик на кораба "Бадр", връща танкера на рейда на пристанище Бургас. Българската страна обвинява Либия в намеса в работата на независимия български съд чрез дипломатически ходове и ноти от страна на либийския посланик у нас за вдигане на ареста на кораба „Бадр".

  Прокуратурата в Бургас образува досъдебно производство по случая и започна разследване на всички обстоятелства по смяната на екипажа, името и флага на танкера. Рано тази сутрин, съпроводен от кораб на Гранична полиция, корабът хвърли котва на 2 мили от входа на порта."

 14. 14 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  Пиратска държавица сме на всичко отгоре. Не само мутри, корумпирани, продажна администрация, ами и това

 15. 15 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  До коментар [#13] от "plebs":


  ..."Булгаргеомин", новият собственик на кораба "Бадр", връща танкера на рейда на пристанище Бургас. Българската страна обвинява Либия в намеса в работата на независимия български съд чрез дипломатически ходове и ноти от страна на либийския посланик у нас за вдигане на ареста на кораба „Бадр". ..
  —цитат от коментар 13 на plebs


  Нека уточним, не българската страна, а Булгаргеомин...различно е!

 16. 16 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  До коментар [#4] от "SaveBG":

  " Подозираме близки срещи с военноморския вид насред 200 милната ни икономическа зона."
  Да се радват, че не са украсили крановете, поради липса на реи...

 17. 17 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Ако информацията в "Бивол" е вярна - могат да се изброят поне десет престъпления, които са извършени, включително и в съучастие с конкретни физически лица от българска страна.

 18. 18 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  "Междувременно преди дни Главната дирекция на търговското корабоплаване, част от Морската администрация на Панама, оповести, че е започнала процедура за отмяна регистрацията на кораб BDIN (ex. BADR) от своя регистър, направена от новите му собственици "Булгаргеомин Лтд"."

  Само че, Булгаргеомин Лтд е много спорно, да се определят, като "собственици". По-скоро са "владетели" или "обсебители".
  Радостно е, че казусът се очертава да приключи в полза на законността. Лошото е, че български власти, съучастваха в опит за обсебване на чужда собственост, което вкара България в международен скандал и още по-лошото, в списъка с държави-пирати!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 19. 19 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1369 Гневно

  ""Булгаргеомин" върна танкера "Бадр" на рейд в пристанище БургасБългарската страна обвинява Либия в намеса в работата на независимия български съд чрез дипломатически ходовеФактор от днес, 15.1.2019:"Булгаргеомин", новият собственик на кораба "Бадр", връща танкера на рейда на пристанище Бургас. Българската страна обвинява Либия в намеса в работата на независимия български съд чрез дипломатически ходове и ноти от страна на либийския посланик у нас за вдигане на ареста на кораба „Бадр". Прокуратурата в Бургас образува досъдебно производство по случая и започна разследване на всички обстоятелства по смяната на екипажа, името и флага на танкера. Рано тази сутрин, съпроводен от кораб на Гранична полиция, корабът хвърли котва на 2 мили от входа на порта."
  —цитат от коментар 13 на plebs


  Ами очаквано беше цялата Му държавна машина да бъде впрегната да Го изкара от лай..та в които цопна мощно...

  Позор, позор и позор....

 20. 20 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 328 Разстроено

  До коментар [#14] от "daam":

  Грешиш, ние сме капери. Морски пирати, които държавата ни е упълномощила да напада и ограбва корабите на други държави (срещу дял от плячката).

 21. 21 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Хм, пак Копейкини...

  "Морска администрация с извънредни новини за либийския кораб: Ето защо го върна на пристанището в Бургас заедно с украинския екипаж
  ...
  „На кораба беше позволен еднократен преход до пристанище в Турция за ремонт, тъй като престоя година и половина тук, но той не отиде там. Застана в извънтериториалното море на България и две седици беше там. Понеже няма документи за нормално придвижване, и с цел избягване на замърсяване, след като не са му проверени документите, издадох разпореждане да се върне на котвена стоянта в 4-ти район на Пристанище Бургас. С катер на Гранична полиция наши инспектори връчиха на капитана това разпореждане и тази сутрин около 6 часа той се върна тук”, заяви началникът на Морска администрация капитан Живко Петров. По негови думи корабът продължава да бъде с панамска регистрация, собсветеност на фирмата „Булгаргеомин”. Той все още е с украинския екипаж, който се качи на 21-ви декември. ..."
  https://www.burgasinfo.com/news/view/5/86140

 22. 22 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Как точно частното сдружение "Булгаргеомин ЛТД" ДЗЗД стана правоносител на държавното "Булгаргеомин" АД?!
  По силата на какъв акт/документ?
  Аз утре ако направя едно ДЗЗД "БДЖ ЕАД", мога ли да претендирам за собственост на влаковете?!?
  Всичкои последващи действия са директно подсъдни - и доказано фалшивата ипотека пред гръцки нотариус (който е сугнализирал гръцката прокуратура за измамата), и действията на българския ЧСИ , в разрез с решенията на българския съд, и действията на граничните к морски държавни служби....
  В нормална държава, ще влязат в затвора поне десетина човека.
  А у нас...
  Цялата ситуация,, ако не беше абсурдна, щеше да е много смешна.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 23. 23 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3384 Неутрално

  Интересно!
  Танлерът либийски, пък, като го задържали, се засилил да бяга към Одеса.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 24. 24 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 417 Неутрално

  До коментар [#18] от "Viva la Evolution":

  Vanio Sardarev: Тия “пирати” от “БУЛГАРГЕОМИН ЛТД”ДЗЗД не са пирати ,а корсари...Разликата е,за който не е чел книги за пирати,че пиратите работят на свой риск и за своя сметка...
  А корсарите работят под егидата на някоя държава,която ги крие и защитава ако “нагазят лука”...
  Е колко нагъл трябва да си,та даже и ДС агент да си бил някога,за да съдиш в чужбина собствената си държава и да искаш да и отнемеш цял жилищен блок и огромна къща,които същата тази държава ти е дала да ползваш с нейна протекция преди 33 години в Зимбабве...
  Те са се опитвали и се опитват да ограбят не само беззащитни танкери ,но и собствената си държава...Ето линк към съдебното дело,което са водили преди 3 години в Зимбабве срещу България...
  Недоумявам само защо Външно министерство още тогава не се е обърнало към Главния прокурор на България ,за да им потърси сметка?...
  Собствениците на “частния Булгаргеомин”много добре знаят,че НЕ СА ПРАВОПРИЕМНИЦИ НА ДЪРЖАВНИЯ “БУЛГАРГЕОМИН”ЕАД и това е отбелязано изрично в документите на българския съд ,с който са станали собственици !Знаят ,че има юридически проблем с тяхната собственост и въпреки това завеждат дело в чужбина срещу държавата си...
  http://www.zimbabwelawreports.com/law-reports/bulgargeomin-ltd-v-government-of-the-republic-of-bulgaria-ors.html?fbclid=IwAR31M_XIRzYh4eHbSatoAknJdYZTw8fQmzkTdLydT6ul2Tx7Ajw5eqBWlq8

 25. 25 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Собствениците на България си взеха танкер. Ама се оказа, че старият е изключил роуминга и танкера не може да мине през Босфора.
  Сега ще си плават из черно море до насита

 26. 26 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Как точно частното сдружение "Булгаргеомин ЛТД" ДЗЗД стана правоносител на държавното "Булгаргеомин" АД?!По силата на какъв акт/документ?Аз утре ако направя едно ДЗЗД "БДЖ ЕАД", мога ли да претендирам за собственост на влаковете?!?Всичкои последващи действия са директно подсъдни - и доказано фалшивата ипотека пред гръцки нотариус (който е сугнализирал гръцката прокуратура за измамата), и действията на българския ЧСИ , в разрез с решенията на българския съд, и действията на граничните к морски държавни служби.... В нормална държава, ще влязат в затвора поне десетина човека.А у нас...Цялата ситуация,, ако не беше абсурдна, щеше да е много смешна.
  —цитат от коментар 22 на Athanatos


  Така е. Много народ са за дълги години затвор по опита за тази измама. По-притеснително обаче е съучастието на държавни служби, при това не една!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 27. 27 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Аааа, така ли стана? Ама властите нещо пак се оплетоха в лъжи.
  Размина им се с една банка, откраднаха си и предприятия, готвят се да вземат Дунарит, и решиха, че и кораб могат да крадат. Да де, ама там са намесени и други държави. А когато нашите крадци излязат от пределите на страната, веднага им се размирисва смешната схемичка.
  Разбира се, коментар от страна на ВЕЛИКИЯ ВОЖД, ПРЕМИЕРА СЛЪНЦЕ, няма.

 28. 28 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Интересно!Танлерът либийски, пък, като го задържали, се засилил да бяга към Одеса.
  —цитат от коментар 23 на Храбър


  Нищо интересно няма. Ако се запъти към световният океан, турците ще го арестуват и предадат на законните му собственици, които не са нашите мутри.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 29. 29 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1369 Разстроено

  Как точно частното сдружение "Булгаргеомин ЛТД" ДЗЗД стана правоносител на държавното "Булгаргеомин" АД?!По силата на какъв акт/документ?
  ....
  —цитат от коментар 22 на Athanatos


  От това което беше написано в Бивол, прословутата Христина Стамова - известна като синдик на КТБ, Булгаргеомин и още много миришещи и скандални далавери, очевидно е прехвърлила дълга към бившата държавна фирма към това сдружение - неизвестно срешу какво...

 30. 30 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 244 Неутрално

  Ето снимка от импровизираната пресконференция от тази сутрин в Бургас.
  Вляво е директорът на ГДГП Светлан Кичиков, а другият е Живко Петров.
  Послушните маши на мутрите.

  https://www.flagman.bg/news/2019/01/15/154754466783778.jpg

  Случайно да ви изглеждат като нас...ни?!

 31. 31 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 244 Неутрално

  Ами очаквано беше цялата Му държавна машина да бъде впрегната да Го изкара от лай..та в които цопна мощно...

  Позор, позор и позор....
  —цитат от коментар 19 на xhi13317223


  Сега очаквам мощна медийна атака от Цецо, Деса, Антон и др. по всички медии срещу Радев, БСП и т.н за да заглушат шума от цопването в лайн..а!

 32. 32 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1369 Разстроено

  Ето снимка от импровизираната пресконференция от тази сутрин в Бургас.Вляво е директорът на ГДГП Светлан Кичиков, а другият е Живко Петров.Послушните маши на мутрите.https://www.flagman.bg/news/2019/01/15/154754466783778.jpg Случайно да ви изглеждат като нас...ни?!
  —цитат от коментар 30 на tos_buratino


  Мдаа... одухотворени физиономии, излъчващи интелект, смирение и морални ценности...

  Олицетворение на тоталния разпад и разложение в територията...

 33. 33 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 417 Неутрално

  До коментар [#27] от "arcanum":

  Еми няма. Чака някой да му смени памперса и достатъчно слуги-лакеи да размажат смрадливото пиратско ако, уж че вземе да се размине. Ама още не са се намесили от LLoyds Insurance, където е застрахован кораба...

 34. 34 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  Какво би направиля нормална страна на мястото на България в този случай:
  1. Два катера на гранична полиция или на ВМФ се стиковат с танкера и задължават капитана са го върне в Бургас и да чака нареждане, т.е. арестуват го.
  2. Всички длъжностни лица, замесени в случая са безсрочен неплатен отпуск до изясняване на вината им. Плюс съответните мерки за неотклонение.
  3. Същото и за ЧСИ.
  4. Поднасят се извинения на либийците и се уведомявт за предприетите мерки по горните точки.
  5. Вежливо се обяснява, че задържането на български кораби в либийски води е леко нездравословно и по подобен начин не се разговаря с държава, член на НАТО и ЕС. В подкрепа на това твърдение една българска фрегата започва "рутинно" учебно плаване с бойни стрелби в близост до либийски води...

  Просто е!

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1294 Разстроено

  С половин уста и доста оскъдна информация "Дневник" ни информира за случая.
  Това не е просто арест на кораб, това е пиратска кражба осъществена с пълното съдействие и съучастие на Българската Държава и нейните служби.
  Нагъл мутренски акт покровителстван от най високо мутренско-тиквено ниво, затова и "Дневник" са като наакани - лъсна им ролята на предпазен клапан, който с по 5 статии на ден за тъпи мужици и техните неуспехи иска да мине за алтернатива на свинските медии.

  колкото повече,толкова повече
 37. 37 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  В приказки можеш да удавиш всичко. Следното: има ли държавна намеса в частен спор? Това трябва прокуратурата да нищи до дупка! И какво става, ако точно прокуратурата има намеса в един такъв спор? Тогава кой да го нищи? Това е въпросът! А дали е Тотко Колев или Котко Толев, е второстепенно.

  Мърфи е оптимист!
 38. 38 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 757 Любопитно

  До коментар [#30] от "tos_buratino":


  Ето снимка от импровизираната пресконференция от тази сутрин в Бургас.Вляво е директорът на ГДГП Светлан Кичиков, а другият е Живко Петров.Послушните маши на мутрите.https://www.flagman.bg/news/2019/01/15/154754466783778.jpg Случайно да ви изглеждат като нас...ни?!
  —цитат от коментар 30 на tos_buratino


  Като нас...ни или по-скоро като прее..ни? На лицата им е написано... Ама ние само изпилнихме заповед.

 39. 39 Профил на dimitar2007
  dimitar2007
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Либийците са осъдени още преди 25 години да платят задължения към "Булгаргеомин" и то в либийски съд, но са се ослушвали. Заради това, че не са платили, държавното дружество изпада в несъстоятелност и е приватизирано. Новите собственици гледат да си съберат дълговете. Арабите са измамници и фабрикуват много лъжи.

 40. 40 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 528 Неутрално

  БЕ ТИКВАТА ДА ФАНЕ ДА СИ ГО ПРИБЕРЕ СТИГА ТОЯ СРАМ , ДА ФАНЕ ДА СИ ОТТВОРИ ЕДНО ПИРАТСКО ПРИСТАНИЩЕ И ТАМА ДА СИ СКЛАДИРА ПЛЯЧКАТА , И КРЪЧМИ МНОГО КРЪЧМИ , КАТО НА КАКАОТО

 41. 41 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  До коментар [#39] от "dimitar2007":


  Либийците са осъдени още преди 25 години да платят задължения към "Булгаргеомин" и то в либийски съд, но са се ослушвали. Заради това, че не са платили, държавното дружество изпада в несъстоятелност и е приватизирано. Новите собственици гледат да си съберат дълговете. Арабите са измамници и фабрикуват много лъжи.
  —цитат от коментар 39 на dimitar2007


  Димитре, каквито и да са либийците, извършеното от НАШАТА държава е по същество "незаконно завземане на кораб". При това на кораб на чужда страна, в нарушение на международна конвенция...Това е извършено от БЪЛГАРСКИТЕ дъжавни власти, щото нали не си мислите, че частни гардове могат да се качат на кораба и да изхвърлят екипажа без съдействието на държавната власт.
  Мене ме срам, за Вас не знам!
  Сега си представете какво изпитва един български КПД(капитан далечно плаване), когато е в някое чуждо пристанище, вечерта посети съответния бар и седне на чашка с колеги от други кораби. Нали не си мислите, че те не са чули, че нашата страна раздава каперски свидетелства...

 42. 42 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 417 Неутрално

  До коментар [#41] от "lz73":

  Да, това е откровен акт на война. Корабът е суверена територия на държавата, под чийто флаг плава. Отделно Димитър не е прочел, че собствениците на “частния Булгаргеомин” НЕ СА ПРАВОПРИЕМНИЦИ НА ДЪРЖАВНИЯ “БУЛГАРГЕОМИН”ЕАД и това е отбелязано изрично в документите на българския съд, с който са станали собственици!

 43. 43 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 771 Весело

  Продължават да газят все по дълбоко във фека//лиите... Накрая май ще ги гълтата.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45 Профил на tri
  tri
  Рейтинг: 469 Неутрално

  По същия начин редовно се превземат цели български фирми и бизнеси, но за тях нищо не са чува, просто защото не са кораб на чужда държава.

 46. 46 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  за кой ли път не просто БЕЗПОЛЕЗНИ държавни институции, а направо работещи против обществото, правото и в услуга на МАФИЯТА!

 47. 47 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 771 Весело

  До коментар [#34] от "lz73":
  „В подкрепа на това твърдение една българска фрегата започва "рутинно" учебно плаване с бойни стрелби в близост до либийски води...“

  Аллло, по полека бе, че ме задави от смях. Къде е тази фрегата, бе дрогар? Ако я има на кой док стои закотвена? А дали може изобщо да доплува в близост до либийски води? Току виж либийците дошли с някоя гумена лодка и я взели на абортаж...

 48. 48 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 771 Весело

  До коментар [#40] от "reply":
  „ДА ФАНЕ ДА СИ ОТТВОРИ ЕДНО ПИРАТСКО ПРИСТАНИЩЕ ...“
  А ми той си го има пиратското пристанище. Май „Росенец“ се казваше...

 49. 49 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  Не знам кои са собктвеници на Булгаргеомин сега, но това беше една от държавните фирми от времето на Т. Живков, през които изтичаха пари от България в джобовете на комунистите. Тя държеше концесията за добив на петрол в Либия, а през 80-те послужи за открадванито на 18 млн. долара в т.нар. Габонска афера, която много прилича на наскоро споменатата афера с двата млрд., в Мадагаскар.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 50. 50 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Мислите ли, че тези от снимката на пресконференцията ще ги видим оковани като Иванчева???!!!

 51. 51 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#30] от "tos_buratino":

  Не,не изглеждат насрани.Те СА насрани,при това до ушите.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 52. 52 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  А БОРИСЛАВ ЦЕКОВ,ДОКТОР ПО КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО /????!!!!!!/,С ЕДНА КАМАРА ДИПЛОМИ ДА СИ ГИ ЗАВРЕ ПЛЪТНО ТАМ ,КЪДЕТО ХОРАТА НЯМА ДА ГИ ВИЖДАТ,ЩОТО ОНЯ ДЕН СЕ ИЗТЪПАНЧИ НА ТЕЛЕВИЗОРА ДА ЗАЩИТАВА КРАЖБАТА НА КОРАБА ОТ МУТРИТЕ БУЛГАРГЕОМИНОВИ-ТИМОВИ,ЩОТО БИЛА "МНОГО ПРАВИЛНА"....
  НА КВО ИЗОБЩО УЧИ СТУДЕНТИТЕ ТОЯ ТОЛУП ПРОДАЖЕН?????

 53. 53 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#34] от "lz73":

  И като се събудиш,откриваш,че вмасто член на нато и ЕС си просто един обикновен,но много прост рабойник,по грешка приет в горната компания..Тепърва ще има набивания на канчета.И не защото на някой му е домиляло за либийците,а за да се даде пример на други селяндурски тарикати,какво ще последва,ако пипаш чужда собственост.Предполагам назиданието ще е сериозно и трудно зз преглъщане.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 54. 54 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#37] от "султана глаушева":
  "Следното: има ли държавна намеса в частен спор? "
  То и частен спор няма,всичко е измама.Държавата е намесена в измама от най донопробен тип.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 55. 55 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ДА СЕ РЕШИШ НА ТАКИВА БЕЗОБРАЗИЯ,В ЕДИН БИЗНЕС СЪС ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СТРИКТНА РЕГУЛАЦИЯ И КОНТРОЛ ОТ ВСЯКАКВИ МОЩНИ МЕЖДУНАРОДНИ ИНСТИТУЦИИ ОЗНАЧАВА ,ЧЕ СИ АБСОЛЮТНО ЗАТЪПЯЛ ОТ БЕЗНАКАЗАНОСТ И СИ ИЗГУБИЛ ВСЯКАКЪВ КОНТАКТ С РЕАЛНОСТТА...

 56. 56 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Е и к'во?Сега на къде,а мутри?То бива да си прост,то бива да си тъп,ма чак толкова не бива.И цялото "мутренско войнство" на ниво правителство,опитваше с всевъзможни глупости да подпира пробилата дига на лайняното море,дето си сътвориха.Как ще се изнижат от толкова смрадлива ситуация,ум не ми го побира?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 57. 57 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Продължават да газят все по дълбоко във фека//лиите... Накрая май ще ги гълтата.
  —цитат от коментар 43 на joro4900


  ТЕ ОТДАВНА СА В ЛАЙНАТА.БЪЛГАРСКИТЕ.И СЕ ЧУВСТВУВАТ ДОБРЕ.И ЗАТОВА НАГАЗИХА В МЕЖДУНАРОДНИТЕ...
  ТО НЕ Е ,КАКТО ДА ОТКРАДНЕШ БИЗНЕС НА НЕКОЙ ЧОВЕЧЕЦ В БЪЛГАРИЯ И ДА ТЕ ПАЗЯЯТ ПОЛИЦИЯ,ПРОКУРОРИ И СЪДИИ...

 58. 58 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  Няма да се плашите. Сега БокУ ще се яви с гръм и ще опрай работата.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 59. 59 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Няма да се плашите. Сега БокУ ще се яви с гръм и ще опрай работата.
  —цитат от коментар 58 на Николай Колев


  ТОЧНО ТОВА НЕМА ДА НАПРАВИ.СЕГА СЕ Е СКРИЛ ПОД БЮРОТО СИ И ЧАКА ,СЛУЧАЯ ДА СЕ ЗАБРАВИ...

 60. 60 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  И ВСЕ ПАК КОЙ Е КАПИТАНЪТ НА ТОЗИ КОРАБ-ПРИЗРАК?
  ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ЛИ ДА БЪДЕ КАПИТАН ВЪОБЩЕ СЛЕД ПЛИКЛЮЧВАНЕТО НА СЛУЧАЯ?
  ОТ КАКВИ ИНДИВИДИ Е ФОРМИРАН ЕКИПАЖА??
  КОЙ СНАБДЯВА КОРАБ-ПЛИЗРАК С ХРАНА ОИ ПРОВИЗИИ?
  АКО МОЖЕ МОРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ДА ДАДЕ НЯКАКВИ ОТГОВОРИ..

 61. 61 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5865 Неутрално

  Завзет от пирати кораб няма шанс да бъде в официален регистър. "Собствениците", държавата и съдия -изпълнителя би трябвало да го знаят :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 62. 62 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#54] от "sandman":
  Веднъж се размина. КТБ. Държавата беше намесена в тежко криминално престъпление. Всички го видяхме. Последствия никакви. Пак ли?

  Мърфи е оптимист!
 63. 63 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#62] от "султана глаушева":

  Ами,отново.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 64. 64 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#63] от "sandman":
  Ами просто да ни е. В това число на теб и на мен. Гледаме безучастно и дращим коментари. Страхотни сме!

  Мърфи е оптимист!
 65. 65 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1002 Разстроено

  Аз поне опитвах.Опитвах да събудя нещо като чест и достойнство във познатите ми.Като някакъв анахроничен Дон Кихот,живеещ,опитващ се да живее нормално в среда от ненормалници.Държах се учтиво и възпитано,те ме вземаха за глупак.Ако изръмжах от яд,че ме правят на глупак,или ми налитаха на бой,или се свиваха като мишки./досега бой не съм ял/В един момент,чувствах,че не издържам.Психясала работа.А имах опит от живот в западен свят.И така,реших да се махна.По-добре носталгия и още нещо,отколкото всекидневни доказвания кой е по-тъп.Остарявам и се уморих.Който има сили да продължава.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 66. 66 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  До коментар [#47] от "joro4900":


  До коментар [#34] от "lz73":„В подкрепа на това твърдение една българска фрегата започва "рутинно" учебно плаване с бойни стрелби в близост до либийски води...“Аллло, по полека бе, че ме задави от смях. Къде е тази фрегата, бе дрогар? Ако я има на кой док стои закотвена? А дали може изобщо да доплува в близост до либийски води? Току виж либийците дошли с някоя гумена лодка и я взели на абортаж...
  —цитат от коментар 47 на joro4900


  Дрогар ще викаш на инструктора си на Позитано.
  В състава на ВМФ има 3 (три) фрегати. Ето какво пише за една от тях:
  http://www.desant.net/show-news/47204
  https://www.tvevropa.com/2018/12/fregatata-drazki-se-zavarna-ot-misiya/
  Ако не ме лъже паметта обикновено са базирани в Атия. Това е под Бургас.
  Аман от боклуци, червени боклуци!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK