В националното следствие Емилиян Гебрев получи прецизирано обвинение

Емилиян Гебрев пристигна в следствието със своя адвокат Костадинова

© Юлия Лазарова

Емилиян Гебрев пристигна в следствието със своя адвокат КостадиноваСобственикът на дружество "Емко" ООД, от което е част оръжейният завод "Дунарит" в Русе, влезе днес в Националната следствена служба след като е бил извикан по телефона, а не с призовка. Въпреки това той пристигна с адвокат. И излезе след повече от час "с прецизирано обвинение", както той обясни пред чакащите го журналисти.


Гебрев поясни, че били добавени имена на още няколко обвиняеми по делото, което прокуратурата заведе срещу него през 2017 г., когато държавата чрез Министерството на икономиката и Държавната консолидационна компания опита да одържави завод "Дунарит", но не успя.


Според обвинението, което е за пране на пари, както го описа Гебрев днес, неговата вина е в следното: През 2010 - 2011 г. "Дунарит" е бил купен от КТБ с мажоритарен собственик Цветан Василев с незаконни финансови и нечисти средства. По-късно - през 2015 г., когато Гебрев купува завода след колапса на КТБ, той се превръща в съучастник в прането на пари - на онези пари на КТБ, защото - казва прокуратурата, той е трябвало да знае че парите на КТБ са били нечисти.
Официално съобщение от прокуратурата за случая нямаше.
По-късно пред журналисти зам.-главният прокурор Иван Гешев заяви, че "Дунарит" е придобит със средства от КТБ, "както са били купени и други заводи от организираната престъпна група с ръководител Цветан Василев". "Заводът е купен с пари от КТБ и е морално да бъде част от активите на КТБ в несъстоятелност, тоест да се продаде и парите от него да се дадат на вложителите с негарантирани влогове", допълни прокурорът, като уточни, че това е личното му мнение и не ангажира институцията, която представлява.


Иван Гешев обяви още, че върху "Дунарит" запор има като част от имуществото на КТБ, освен това претенции към предприятието имали от антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и Националната агенция за приходите. "Този завод е интересен и определен кръг лица полагат усилия, да го задържат, което е нормално", приключи коментара по темата той.


"Защо аз е трябвало да знам какви са били парите на КТБ? А държавата, а БНБ, а прокуратурата какво знаеха за парите на КТБ - нали през 2010 и 2011 КТБ беше сочена за банка номер 1, а Цветан Василев вървеше по червения килим", коментира Гебрев с усмивка. По думите му с прецизирането от днес на обвинението, което означава, че го уведомяват, че към обвиняемите е причислен и адвокатът на дружеството Лазар Карадалиев и неколцина още, които Гебрев твърди че не познава, делото заприличало на "компот", като целта е да се точи във времето и да се занимават с него медиите. От завеждането на делото през 2017 мярката му за неотклонение е подписка, няма и ограничителни мерки.


На въпрос на "Дневник" допуска ли вероятност да бъде сменена собствеността на "Дунарит" или някое дружество от "Емко" въпреки неговата воля, независимо дали от държавата или от някоя офшорка, той каза, че не е реалистично по закон. И добави: "Но при претърсванията са искали и електронния подпис, а това означава не само прехвърляне на финансови средства. Когато разполагат пък и с електронния подпис на адвоката на дружеството, могат да внесат документи в Търговския регистър и дружеството да осъмне с друг вписан собственик. Само че това е разбойничество, не е смяна на собствеността."

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Чудят се как да го изнудят вече, за да го принудят да си отстъпи бизнеса на Прасчо.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 2. 2 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 1862 Неутрално

  Ако на този Гебрев фамилията му беше Гербев, нямаше да му се случат толкова приключения

  Бог да благослови Америка за България!
 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8473 Неутрално

  И на Гебрев ще плащаме един ден. И не само това. ЕП реши да спира пари за беззаконие. Е , ние вече можем да се броим за едни от първите със спряно финансиране.

 4. 4 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Има една закономерност, която много ясно личи през първите години на прехода към демокрация – както престъпните структури, така и корупционните прецеденти избуяват в сфери, в които самата държава е престъпвала международно приетите норми и правила и е превръщала незаконните дейности в постоянна практика, възприемайки конспиративни стратегии, характерни за престъпния свят. Това важи най-вече по отношение на контрабандните канали, по които мощни външнотърговски организации пласират оръжие и наркотици под закрилата и с преференциите, дадени им от държавата.

  Още в началото на 90-те години на ХХ в. става ясно, че тъкмо тези канали за контрабандна търговия са „приватизирани“ и продължават да функционират под контрола на новите икономически групировки, като най-често се използват същите посредници от времето на социализма в България.[2] Естествено, тяхното функциониране би било невъзможно без защитата на определени фигури от политическия и икономическия елит на страната и без гаранции за недосегаемост от страна на определени български институции – сиреч без корупционна подкрепа на най-високо равнище.

  Убедителен пример за това как престъпните практики на социалистическата държава захранват корупционните процеси през годините на прехода представлява оръжейната търговия. Конкретните казуси в тази сфера много ясно показват, че оръжейните търговци нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили – освен може би ноухауто, свързано с пренасочване на печалбите от контрабандните канали към частни сметки и джобове.

  Става дума за канали, които се градят в течение на десетилетия от държавни структури и с пари от държавния бюджет, като решенията за конкретни сделки се вземат на най-високо равнище – в повечето случаи от Секретариата на Централния комитет (ЦК) на Българската комунистическа партия (БКП), – но цялата тази дейност е засекретена и при многобройните провали държавата отрича своето участие в снабдяването на терористични режими и групировки с оръжие, боеприпаси и експлозиви. Често пъти оръжейните доставки са маскирани под формата на „помощи“ за братски комунистически партии в различни части на света, особено когато последните са страна в зони на горещи конфликти и граждански войни.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 5. 5 Профил на Умнокрасив стиковащ резидент
  Умнокрасив стиковащ резидент
  Рейтинг: 1488 Весело

  Айде и другаря Гебрев в кауша. Обаче оная лисица Василев как хитро се измъкна в Сърбия. Не директно в рассия щото много на ачика. А пък от България много много не си правят труда да го връщат. Явно държи и други лисици за мъд..те.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 6. 6 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 2010 Разстроено

  Уф, пак ли ще плащаме на съда в Страсбург...

 7. 7 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 2079 Неутрално

  Аха, най-накрая са измислили как да му скалъпят нападението.

 8. 8 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  Не разбирам как почтени хора , пишещи в елитния сайт "Дневник " се обявяват в подкрепа на една ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА и един подставен , да "вади кестените от огъня " ЧЕСТЕН БИЗНЕСМЕН с безупречен БЕКГРАУНД !

 9. 9 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1282 Неутрално


  "Фирма “Емко”, чиито складове гърмяха край Севлиево, е на Емилиян Гебрев, добре познат играч на оръжейния пазар. Твърди се, че е бивш служител на "Кинтекс" и още в зората на демокрацията започва бизнес основно в две търговски направления. Едното е Етиопия и Еритрея. Второто е Пакистан и Грузия. Гебрев е от близкото обкръжение на експремиера Иван Костов. През 1999 г. той държи палмата на първенството сред оръжейните обороти с $25 млн. По-късно лицензът му е отнет заради оръжеен скандал със САЩ и e върнат от военния министър Бойко Ноев.
  Влезе в публичното пространство през 2001 г., когато изгуби лиценза на фирмата си "Емко" заради пратка от 30 млн. патрона за "Калашников", купени от Никарагуа. Корабът му бе арестуван от митническите власти на САЩ, но Гебрев успя да се пребори по съдебен път и да прибере стоката си. Седмица след решението на Министерския съвет за възобновяването на лиценза Гебрев урежда сделка с Пакистан за 600 бр. преносими зенитни ракети "Игла". Тогава пак се развихри скандал, тъй като Пакистан е във въоръжен конфликт с Индия, с която България поддържа доста по-активни икономически взаимоотношения. "

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 10. 10 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  "Фирма “Емко”, чиито складове гърмяха край Севлиево, е на Емилиян Гебрев, добре познат играч на оръжейния пазар. Твърди се, че е бивш служител на "Кинтекс" и още в зората на демокрацията започва бизнес основно в две търговски направления. Едното е Етиопия и Еритрея. Второто е Пакистан и Грузия. Гебрев е от близкото обкръжение на експремиера Иван Костов. През 1999 г. той държи палмата на първенството сред оръжейните обороти с $25 млн. По-късно лицензът му е отнет заради оръжеен скандал със САЩ и e върнат от военния министър Бойко Ноев.Влезе в публичното пространство през 2001 г., когато изгуби лиценза на фирмата си "Емко" заради пратка от 30 млн. патрона за "Калашников", купени от Никарагуа. Корабът му бе арестуван от митническите власти на САЩ, но Гебрев успя да се пребори по съдебен път и да прибере стоката си. Седмица след решението на Министерския съвет за възобновяването на лиценза Гебрев урежда сделка с Пакистан за 600 бр. преносими зенитни ракети "Игла". Тогава пак се развихри скандал, тъй като Пакистан е във въоръжен конфликт с Индия, с която България поддържа доста по-активни икономически взаимоотношения. "
  —цитат от коментар 9 на Реми


  Кое вярно, кое не, няма значение. Важното е, че фирмите на Гебрев са в графа проспериращи. Работниците му са доволни и бизнеса им върви. Ако ги докопа Прасчо, ще ги унищожи за нула време, както направи с Булгартабак. Ще изгуби и пазари и всичко и хората ще останат на улицата.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 11. 11 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  http://agentibg.com/index.php/bg/2014-02-19-08-19-22/2014-02-20-15-13-24/2014-02-20-15-18-16

  Ужас...живяла съм в държава ръководена от чудовища.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 12. 12 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1765 Разстроено

  С две думи: Територия, на която вместо държава има пиратско-рейдърско-рекетьорско образувание, носещо (абсолютно незаслужено) гръмкото название "държава".

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 13. 13 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 821 Неутрално

  АБЕ УНУЙ СВИНЯТА ЖИВО ЛИ Е ОЩЕ БЕ ,ЕЙ ПОБЪРКА НИ ТОВА ПРАСЕ

 14. 14 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Сега "умните и красиви", които се "борят" срещу корупцията, ще започнат да квичат, че Гербев е жертва на ГЕРБ и власта. Техните опорни точки са ни ясни.

 15. 15 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  До коментар [#10] от "Viva la Evolution":

  Те и при Тато бяха щастливи , доволни и БЛАГОДАРНИ ! Зер подхвърляха им се трошички , а те - чик чирик - клъв трохичка , после от локвата водичка ! И на" обикновения "човека това му трябва - като на врабеца ! Друго са си СОКОЛИ , ОРЛИ , ГАРВАНИ ! На това им се вика благодетели на пернатото царство !НЕОБИКНОВЕНИ !

 16. 16 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#10] от "Viva la Evolution":

  Ти знаеш ли какво е Каптагон, ясно ли ти е изобщо, че онези дето от няколко години взривяват хора, унищожават невинни са захранвани от ДС изродите от десетки години. Защото износът е бил за Близкия Изток.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 17. 17 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  До коментар [#9] от "Реми":

  Някой работи са така, а някои не точно. Оръжейните сделки с Еритрея се осъществяваха със съдействието на няколко британски агенти, които уж бяха дошли да помагат в приватизацият. По онова време британските и френските служби се бяха хванали гуша за гуша заради Етиопия и Еритрея и британците предпочитаха България за финансиране на тамошните сърцеяди. Така че САЩ не са измислили топлара вода.
  В защита на Костов ще кажа, че след като го светнаха ги изгони.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 18. 18 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  До коментар [#10] от "Viva la Evolution":

  Ами те й ВМЗ са просперираши, а при Борисов 1 стачкуваха и правеха ядове на Лукарски, а Баце броеше пръстените на работничките.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 19. 19 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Оръжейната търговия -
  „Играчите
  В момента лицензи за търговия с оръжие имат над 20 фирми. Доскоро оръжейната търговия се въртеше само от четирите държавни компании - “Кинтекс”, “Тератон”, “Армимекс” и “Елметинженеринг”, военните заводи и МО. През 1996 г. за първи път бяха предоставени лицензи на две частни фирми, едната от тях беше “КАС инженеринг”, която се забърка с износа за Того. През следващите години броят на лицензираните фирми достигна 30, голяма част от които са частни.
  В бизнеса с оръжие няма случайни имена. Едва ли е случайно, че веднага след допускането на частници в него навлязоха познати лица като Николайчо Гигов (“Делта - Г”) - бивш началник на сектор в НСС и собственик на футболния клуб “Локомотив”; Руси Хубанов (“КАС инженеринг”) - бивш директор на ВМЗ и “Металхим холдинг”; Дочо Шиков (“Бул ер”) - говори се, че дължи просперитета си на връзките с посланика на Еритрея за Източна Европа Незги Кефлу Бахта; Лъчезар Динчев (“Дефенс индъстри груп”) - бивш шеф на “Армимекс”; Ленко Ранков (“Елметинженеринг”), известен с тесните си контакти с Ахмед Доган и Осман Октай. В този бизнес са и бившият зам.-министър на отбраната Симеон Петковски, бившият началник на сектор в НСС Александър Гюров, както и други ексслужители в специалните служби, Емилиян Гебрев от фирма “Емко”, който се ползва с подкрепата на о.з. ген. Васил Василев, бивш шеф на Държавния резерв, космонавтите Александър Александров и Георги Иванов.
  Според източник от специалните служби в сделките с българско оръжие най-често играят четири офшорки. Едната е “Норууд” - Кипър, свързвана с Петър Манджуков - бивш служител на “Кинтекс”, смятан за приближен на Андрей Луканов и свързван с военното разузнаване. Втората е “Окима” - Кипър, която източници от бранша свързват с Димитър Асенов Събев и с генералите Димо Кръстинов и Малчо Малчев. В тази група влизат “Нобле” - Кипър, за която няма информация, както и “Ликонекс” - Кипър. Последната всъщност е бившата фирма “Варкиза”, за която се смята, че е в близки връзки с бизнесмена Васил Божков.“
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2001/03/03/207469_konfliktite_v_orujeiniia_biznes_izvadiha_razmerite_mu/

  "Соцминалото на оръжейния бос Емилиян Гебрев: Ембаргова търговия с държавен кредит от 1 млн. долара и без данъци“
  http://desebg.com/razsledvanee/3301--1-

 20. 20 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1282 Гневно

  http://agentibg.com/index.php/bg/2014-02-19-08-19-22/2014-02-20-15-13-24/2014-02-20-15-18-16
  Докато съдържанието на този линк/а има сигурно стотици подобни/ не бъде включен за изучаване в часовете по история от девети клас, то България за мен ще си остане "пленената държава". От ДС античовеците и чадата им. Разбира се и слугите им, дето ги прикриват вече ТРИ десетилетия! Преход ли....май асс.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 21. 21 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  До коментар [#20] от "Реми":

  Ами радвай се! Ето че Баце, десет, цаци и компания са тръгнали да отвоюват държавата от ДС ... за себе си!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 22. 22 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Ето ви действия/машинации пак от 2010-11г. по които също има обвинение:
  "На 23.11.2011 г. изпълнителният директор на „Булброкърс“ ЕАД Р. Рачев депозирал в АПСК доклада за „анализ за определяне стойността на предложените акции от капитала на дружеството“. Десет работни дни по-късно - на 06.12.2011 г. изпълнителният съвет на АПСК одобрил представения от инвестиционен посредник „Булброкърс“ ЕАД анализ за определяне на стойността на предложените за продажба акции от капитала на дружеството „ЕВН България Електроразпределение” АД.

  „Булброкърс” ЕАД предприели действия и по изготвяне и внасяне за одобрение и потвърждаване от страна на Комисията за финансов надзор /КФН/ Проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на 156 400 бр. акции, издадени от „ЕВН България Електроразпределение” АД, както и за публично предлагане на 51 612 бр. акции от същата емисия.

  В Проспекта било уточнено, че публичното предлагане на акциите на „ЕВН България Електроразпределение” АД ще се извърши на приватизационен пазар на Българска фондова борса чрез организиран „Смесен закрит аукцион” за продажба. Въпреки, че през 2008 г. БФБ преминава на платформа за търговия Ксетра /Дойче Бьорзе/, към 2011 г. е взето решение приватизационните сделки да продължат да се извършват чрез смесен закрит аукцион на платформа РТС /руска търговска система/. Тази платформа за търговия допуска манипулация, тъй като сървърът за провеждането й се намира в сградата на БФБ и достъп до поръчките в реално време е възможен от служители на борсата. Това е установено в хода на разследването от назначените съдебно-технически /компютърни/ експертизи.

  От назначената по делото борсова експертиза се установява, че методът „смесен закрит аукцион“ противоречи на основните принципи на прозрачност и състезателност в борсовата търговия, ограничава реалната конкуренция между потенциалните купувачи и подлежи на контрол от регулатора Комисията за финансов надзор."
  https://www.prb.bg/bg/news/aktualno/sofijska-gradska-prokuratura-obvini-bivshiya-minis

  Ясно ли ви е сега защо тук има такива материали?

 23. 23 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4573 Любопитно

  "Дунарит" е бил купен от КТБ с мажоритарен собственик Цветан Василев с незаконни финансови и нечисти средства. По-късно - през 2015 г., когато Гебрев купува завода след колапса на КТБ, той се превръща в съучастник в прането на пари - на онези пари на КТБ, защото - казва прокуратурата, той е трябвало да знае че парите на КТБ са били нечисти."

  За Дунарит е ясно. А нещо за Авионамс (придобито от държавата), за БТК (придобито от ВТБ - Спас Русев), Техномаркет (придобито от Пеевски), Рубин - Плевен (придобито от Сталийски)?

 24. 24 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  Всъщност опорката за ДС върши най-много работа на ограбващара ни в моменра мафия. Нито Баце, нито цаци, нито Пеевск,нито Цветан Василев, нито дори Цецо могат да бъдат обвинени в съпричастност с ДС.
  И така те спокойно могат да заграбят ограбеното.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 25. 25 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1020 Любопитно

  По-късно пред журналисти зам.-главният прокурор Иван Гешев заяви, че "Дунарит" е придобит със средства от КТБ, "както са били купени и други заводи от организираната престъпна група с ръководител Цветан Василев". "Заводът е купен с пари от КТБ и е морално да бъде част от активите на КТБ в несъстоятелност, тоест да се продаде и парите от него да се дадат на вложителите с негарантирани влогове", допълни прокурорът, като уточни, че това е личното му мнение и не ангажира институцията, която представлява.

  Значи според зам-главният прокурор, ако изтегля кредит от банката и купя с него апартамент а банката фалира, апартаментът ми е част от активите на банката независимо, че аз си плащам вноските или дори съм го изплатил.

 26. 26 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#24] от "tribiri":

  И кое заграбват Цветанов и Борисов? Някаква доказателства да представиш или така си тролиш по инерция?

 27. 27 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  До коментар [#26] от "Tzariqt e Gol":

  Не прочете ли поне заглавието на статията?!

  Дунарит. А по-рано Булгартабак.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 28. 28 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  До коментар [#8] от "doroteus":

  Гебрев е от бизнесмените на Костов?Затова е плача за него

 29. 29 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  До коментар [#25] от "koko65bg":

  Само,ако си собственик на банката.А Цв Василев беше такъв на КТБ.

 30. 30 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3009 Любопитно

  До коментар [#27] от "tribiri":

  Ама Дунарит и Булгартабак е на Борисов и Цветанов?? От кога?!

 31. 31 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  До коментар [#30] от "yanne":

  Не! Булгартабак е на Марк Жирардели, а Дунарит скоро ще стане.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 32. 32 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3519 Любопитно

  До коментар [#8] от "doroteus":

  сериозно ли не разбираш защо?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  До коментар [#31] от "tribiri":

  Булгартабак е на Пеевски.Въпросът ми е защо споменаваш Цветанов и Борисов?

 35. 35 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Няма страшно! Гебрев е на години, но е запазен. Ще излежи някоя и друга годинка, и пак ще му остане време, да се отдаде на внуците си. Крива работа е бизнеса. Ако не правиш много пари - фалираш. Ако пък правиш много пари и си успешен - скрояват ти кюляфа и ти отнемат бизнеса. А и каква е файдата да си богат? Един мислител /много богат аристократ/беше казал навремето: "Богатството не ни прави по-щастливи, а само по-омразни в очите на околните". Научил го е от личния си опит.

 36. 36 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#35] от "otg46594191":

  Като си станал богат по престъпен начин ще си носиш последствията.

 37. 37 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  Сега ще се явят ГЕРБеРЕБЯТАТА, за да кажат, че някой защитава Гебрев. Ми прочетете в какво го обвиняват. Това не е направено, за присъда. Съшито е с бели конци.

  "Гениален изрод е Петьо Еврото дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение, на когото кажеш..." Делян П.
 38. 38 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  ПАНАМСКИТЕ ДОКУМЕНТИ: AДВОКАТЪТ НА ПЕЕВСКИ Е СОБСТВЕНИК НА КЛЮЧОВИ ОФШОРКИ
  януари 16, 2019

  "...Най-близкият адвокат на Делян Пеевски Александър Ангелов е крайният бенефициент на офшорката „Виафот“ (Viafot Ltd.), регистрирана на Британските вирджински острови. Това показват данни от Панамските документи, до които журналисти от Биволъ получиха достъп по споразумение с Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ) и Зюддойче цайтунг.

  „Виафот“ е собственик на българската фирма „Виафот Инвестмънт България“, която от две години прави опити да превземе русенския оръжеен завод „Дунарит“ с целия инструментариум на държавата. Собственикът на „Дунарит“ Емилиян Гебрев се оплака в телевизионно интервю, че след като се е съгласил да влезе в собствеността на завода, срещу него се е стоварила цяла репресивна машина в лицето на прокуратурата и НАП. Срещу бизнесмена и сина му е имало и опит за физическо покушение..."

  https://bivol.bg/panama-papers-viafot.html?fbclid=IwAR2pINlSvPBjBt08wktNOBSUnfxsCPqH5OCysLBLpU_UE5XomG-RCB-auNU

 39. 39 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2190 Весело

  Всъщност опорката за ДС върши най-много работа на ограбващара ни в моменра мафия. Нито Баце, нито цаци, нито Пеевск,нито Цветан Василев, нито дори Цецо могат да бъдат обвинени в съпричастност с ДС.И така те спокойно могат да заграбят ограбеното.
  —цитат от коментар 24 на tribiri


  така е, несъмнено :) специално линкче и за теб :)
  "...Останалите двама члена на борда на директорите на ключовата за делата на Пеевски „Авиора консулт“ са: адв. Александър Параскевов Ангелов и …. Параскев Ангелов Параскевов. Тук няма просто съвпадение на имената, а отново синовно-бащинска родствена връзка. Бащата на адв. Сашо Ангелов – Параскев Параскевов не е случаен човек, също както колегата си Румен Андреев. Параскевов е започнал и прекарал цялата си кариера, като кадрови, високопоставен офицер в бившата Държавна сигурност, ВГУ или т.нар. контраразузнаване, основно по турско направление..."

  https://bivol.bg/panama-papers-viafot.html?fbclid=IwAR2pINlSvPBjBt08wktNOBSUnfxsCPqH5OCysLBLpU_UE5XomG-RCB-auNU

 40. 40 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  До коментар [#32] от "дерибеев":

  Не само че разбирам ! Просто знам , но е по-добре и тези , чиито пъпове са хвърлени в Драгалевци да проумеят , че не всичко , което лети се яде !

 41. 41 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 270 Неутрално

  "Освен това претенции към предприятието имали от антикорупционната комисия (КПКОНПИ)..."

  Дойдохме ли си на думата.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 42. 42 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3519 Неутрално

  До коментар [#40] от "doroteus":

  тези вярващи са без значение , и е без значение по кой начин ще го разберат. по важно е ,че явно прокуратурата пипна модела на приватизации/придобивания

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3519 Неутрално

  До коментар [#39] от "extraCACA":

  добър опит , ама все пак статията е за Гебрев и по темата е наследството му от ДС /командира и евентуално други ДС служители и наследниците им. та да спасим лъвчета/дс синчета от Пеевски трудно отклонява . успех

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  "Военният завод "Дунарит" е актив на Корпоративна търговска банка (КТБ) и НАП и КПКОНПИ би трябвало да имат интерес да го придобият, а вложителите на фалиралата банка е логично да искат той да се продаде и да си получат парите", това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев пред журналисти.

  По-рано днес собственикът на оръжейното предприятие "Емко" Емилиян Гебрев, който се опита да придобие "Дунарит" след фалита на КТБ, се оплака от натиск от страна на държавата, след като беше прецизирано обвинението му в пране на пари. Бизнесменът отрича да е опитал да купи завода с пари от КТБ с помощта на банкера Цветан Василев.
  "Морално е ("Дунарит"-б.р.) да е част от активите на КТБ, с които синдиците, ако успеят да продадат тези активи, би трябвало да се плати на тези хора, на които не им бяха платени парите, т.нар негарантирани вложители - с техните пари е купен този завод".

  Зам.-главният прокурор отбеляза, че върху акциите на завода има наложени запори от КТБ, КПКОНПИ и НАП.

  "Определен кръг лица, освен тези държавни структури, полагат усилия да не се случи това нещо и този завод да не отиде или при вложителите от КТБ, или при държавата", каза още Иван Гешев.

  По думите му за тази цел са били използвани "адвокатски трикове" и "определени престъпления".

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 45. 45 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  добър опит
  —цитат от коментар 43 на дерибеев


  абсолютно добър... другарката Алексения глътна вода :)

  "...Биволъ започва да публикува разследвания по скритата до момента информация от #PanamaPapers.
  Най-близкият адвокат на Делян Пеевски Александър Ангелов е крайният бенефициент на офшорката "Виафот" (Viafot Ltd.), регистрирана на Британските вирджински острови. Това показват данни от Панамските документи, до които журналисти от Биволъ получиха достъп по споразумение с Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ) и Зюддойче цайтунг. "Виафот" е офшорка, която прави опити да превземе оръжейния завод "Дунарит"...."

 46. 46 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  До коментар [#38] от "extraCACA":

  Само не знам защо очаквате ако един олигарх да е с проблем с друг олигарх,ние да казваме,че единия е добър,а другия лош.И двата кръга олигарси са еднакви.

 47. 47 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  До коментар [#45] от "extraCACA":

  Трогателно е да гледам как уж десни русофоби тиражират руския Бивол...

 48. 48 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2190 Весело

  гробарски котенца... газ ще п*каем ле

  Биволъ
  April 4, 2016 ·
  Алексения Димитрова или агент "Владимир" от ДС, която работи за финансирания от мафиотска банка вестник "24 часа" не намери нито един български политик в #panamapapers :-) Ама голямо търсене е паднало!

  https://www.24chasa.bg/Article/5408142?fbclid=IwAR3A4PPC5glLRYrj6RCcASAmihpQsnIBRhpeBMiNsqsG2c96WrHmYVpuH_U

 49. 49 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2190 Весело

  Само не знам защо очаквате ако един олигарх да е с проблем с друг олигарх,ние да казваме,че единия е добър,а другия лош.И двата кръга олигарси са еднакви.
  —цитат от коментар 46 на yanne


  еднакви, еднакви, ама единия си има министър, спецпрокуратура и спецсъд... а другия - телефона на г-н Борисов... колко да са еднакви :)

 50. 50 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  До коментар [#45] от "extraCACA":Трогателно е да гледам как уж десни русофоби тиражират руския Бивол...
  —цитат от коментар 47 на yanne


  споко е чичо, щом не ти харесва Бивол ше ти цитираме другарката Гочева... цитати да искаш тея дни... на некои народни спасители май резко им се подпалиха предниците и задниците :)

  "Иван Гешев: "Дунарит" да се продаде и да се обезщетят вложителите в КТ"

 51. 51 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  Прокурата казват,че Гебрев е трябвало да знае,че парите в КТБ не са чисти ха-ха-ха. Борисов вкара целия бюджет на държавата в КТБ и прокуратурата казват сега,че тези пари не са чисти...

 52. 52 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2660 Неутрално

  "Този завод е интересен и определен кръг лица полагат усилия, да го задържат, което е нормално", приключи коментара по темата той."

  Разбира се - онзи снаже дембел и бащицата му - почетния председателЬ, тъкмо ще си ъпгрейдват портфолиото.

  I Want To Believe
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  До коментар [#49] от "extraCACA":

  Е,другия имаше финасов министър,министър на икономиката.има си солидно лоби в съда.Пък и Прикопи е по-богат от Пеевски.Всеки месец му се отчитаме за ВЕИ.

 55. 55 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  До коментар [#50] от "extraCACA":

  Има разлика между Гочева у Бивол ли?!Само за тебе!

 56. 56 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Дрогаря Меди Доганов даде своето съгласие на Америка за Ф 16. Сега като услуга се надява да го оставят да Мине метър като оплячкоса и бизнеса на тов. Гербев. Агент Сава е на ясно, че Матушката му е бита карта, до няколко години тя като започне да преритва предсмъртно ще продаде всичко дори и почти без пари на когото трябва само и само да има гаранция, че ще си кара до живот необезпокояван Летящата чиния из топлите прекасни Южни острови. Е, с опция да получи някой 7,62 в Дръндарската алкохолизирана кратуна или да пийне Полониево чайче или да се освежи с парфюмче Новичок 😉

 57. 57 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6587 Неутрално

  За Гебрев не мога да кажа нищо, но за действията срещу него ... :)
  - рейдърство срещу фирмата му
  - опит за отравяне
  - прокурорски атаки
  - атаки на НАП
  - атаки на МИ
  И трите координирани и в полза на трети лица :)
  А сегашното "прецизирано" обвинение е повече от смешно :)
  Да не говорим, че съгласно това "прецизирано обвинение" несръчната прокуратура може да "вкара" без да иска в затвора Пеевски и майка му, които също са действали с мръсните пари на КТБ :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 58. 58 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 1218 Весело

  Е то няколко фирми бяха така, що не подгонят и Гриша Ганчев за Петрол, сталийски и останалите апаши които взеха активите на КТБ

 59. 59 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  Цецо Мустака явно е прехвърлил акциите на неправилните хора. А Шиши много иска това предприятие. Вероятно и други.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK