Военновъздушните сили могат да изпълняват задачите си, отчете ръководството им

Военновъздушните сили могат да изпълняват задачите си, отчете ръководството им

© Велко АнгеловОсновните задачи, произтичащи от Плана за дейността на Военновъздушните сили (ВВС) през 2018 г., са изпълнени успешно. Войските от ВВС се поддържат в състояние, осигуряващо изпълнение на мисиите и задачите. Това е един от основните изводи, направени по време на годишния анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината във Военновъздушните сили, който се проведе днес, съобщиха пресцентъра на Министерството на отбраната.


"Акцентът на усилията ни беше поставен върху подготовката за изграждане на необходимите способности за планиране и участие в самостоятелни и съвместни операции", каза в експозето си командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Той допълни, че ВВС са осигурили непрекъсната и ефективна защита на българското въздушно пространство.


Като основни предизвикателства през изминалата година генерал-майор Цанко Стойков посочи задържането и мотивацията на подготвения състав и младите специалисти, които са основен фактор за успешното изпълнение на задачите. Реализирането на проектите за модернизация, с акцент върху придобиването на нов боен самолет, са фундаментални за успешното развитие на способностите на ВВС и постигането на оперативна съвместимост със съюзниците от Алианса", каза още той.


През 2019 г. усилията на Командването и личния състав ще бъдат съсредоточени в съхраняване, поддържане и повишаване на нивото на летателната подготовка, осигуряване на изправна и боеготова техника, както и в провеждане на курсове за приучване на млад летателен състав.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK