Градска легенда е, че половината инвалидни пенсии се дават неправомерно, заяви Коралски

Минчо Коралски

© Красимир Юскеселиев

Минчо КоралскиГрадска легенда е, че половината пари от 1.6 млрд. лв. за инвалидни пенсии отиват при здрави хора.Това е сериозно обвинение към много системи в държавата и не мисля да сме толкова пробити. Отдавна се знае къде са пропуските в системата и е нужно да се провери кой издава документацията. Това заяви директорът на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски в ефира на Би Ти Ви.


Поводът е съобщението от вчера на прокуратурата, че след анализ на дейността на Трудово-експертните-лекарски комисии (ТЕЛК) има данни за "ужасяващи практики". Оценката е на главния секретар на МВР Ивайло Иванов, който даде брифинг по темата съвместно със зам.-главния прокурор Иван Гешев.


"Пробойната е в системата, по която се издават тези телкове. Решението се издава на база на документация, а тя се прави на друго място. Трябва да се провери кой е издал документацията, но нищо чудно тя също да се окаже фалшива" каза той и добави, че е нужно да се вържат системите на трудово-експертните лекарски комисии (ТЕЛК), Националния осигурителен институт (НОИ) и здравната каса и личните електронни досиета, за да може да се проследи кой каква експертиза е издал. По думите му когато се появят ударно досиета от едно и също място, това трябва да е основание за проверка.
По време на пресконференцията на прокуратурата стана известно, че данните за измамите са събрани въз основа на анализ, разпореден от премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров от разследвания от последните пет години за отпускане на инвалидни пенсии въз основа на неистински документи. Установено е, че в някои региони делът на инвалидните пенсии е необичайно голям. Най-големият процент е в Силистра – 28.6% от всички пенсии в областта, в Разград – над 18%, в Перник - 16.97%. Предстоят проверки и в останалите области.


Разговори на разследващите със стотици получатели на инвалидни пенсии показали, че масово хората не помнят дали са се явявали пред ТЕЛК, не знаят какви документи са необходими, каква е диагнозата им и дали са лекувани в болница. "Стотици милиони "изтичат в пясъка" и не стигат до реалните хора, които имат нужда от тези пари – инвалидите", коментира Гешев.

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  Ми е обществена тайна ,че ромите с таксита или някакъв бизнес задължително с инвалиди с ЕТ!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  Тоя Гешев си е за Пиар, не за прокурор.
  Дал изобщо ще има присъди след многобройните му хвалби.

 3. 3 Профил на lup25476256
  lup25476256
  Рейтинг: 239 Неутрално

  До коментар [#2] от "НеКой":

  Ще има. В Страсбург, срещу България.

 4. 4 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  не стигат до реалните хора, които имат нужда от тези пари – инвалидите", коментира Гешев.
  _____________
  Леле какъв популизъм! Все едно шефката на евробакалията или МОЛ-а да каже на персонала ,че заплатите са им малки защото паркинга е безплатен за клиенти!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 5. 5 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Не е градска легенда , а локумите на легендарния с лакъдиите си Гешев.

 6. 6 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Не е градска леганда. Има много фалшиви пенсионери по болест. А тези със завишен процент инвалидност може да са и повече от 50%.

 7. 7 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Вярвам ,че има фалшиви пенсии. В БГ над 550 000 са трудоустроени по болест.
  Ами това си е цяла държава като Черна гора.

 8. 8 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  До коментар [#6] от "Jumbo Jet":

  Прав си ! Понеже съм на "крехката " възраст - 76 години познавам много пенсионери ! Поне 1 / 3 от тях вземат и инвалидни пенсии или добавки , без да могат да обяснят ЗАЩО ??? Просто "дават ли ти - ЕЖ - гонят ли те БЕЖ "!

 9. 9 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Има села в Разградска,Търговищенска,Силистренска области населени с роми-цигани в които 85-90 % от населяващите тези села са с пенсии за инвалидност. Минавайки през тези села виждаш нови големи,има и огромни къщи,а прд тях луксозни и супер луксозни коли и джипове на хора,които се водят инвалиди и социално слаби.
  Пример село Ясеновец Разградска област.
  Никакви данъци не се плащат,а само се точи от всички нас.
  Но друг е въпроса,защо чак сега власта и цацаратурата се размърдаха,и тези граждани с български документи за самоличност как са гласували на редица избори,и кой си е затварял очите?
  В различните мометти са гласували в общи линии за три партии:ДПС;ГЕРБ и БСП,като реда на изброяване не е от значение.
  Това е истинското положение.
  Материала,материала.

 10. 10 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Ми е обществена тайна ,че ромите с таксита или някакъв бизнес задължително с инвалиди с ЕТ!
  —цитат от коментар 1 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  Един циганин евангелист ми разправяше ,че от църквата им ги съветвали да се устроят с инвалидни пенсии,за да могат да се посветят с повече време на богоугодното евангелско дело и да агитират между хората/си/,защото самата църква не можела да ги издържа изцяло.

 11. 11 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 261 Неутрално

  По принцип хората които стигат до ТЕЛК да си завишават пенсиите си го правят защото просто пенсиите са африкански. На фона на това алчни и корумпирани политикани, които крадат стотици милиони през разни схеми като корупционни държавни поръчки, лобистики корупционни закони, изнудвания на бизнеси и прочие да искат "справедливост" а всъщност просто искат да спестят пари за да има повече за крадене е безумуие което може да постигне одобрение само в Абсурдистан където явно са останали доста абсурдни типове и морални дегенерати.

 12. 12 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Това се прави от началото на прехода и е политика предимно на ДПС. Получи се с ефекта на снежната топка и заприлиахме на следвоенна държава.

 13. 13 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 261 Неутрално

  А и по принцип инвалидните надбваки към пенсиите са 30 лева, това на фона само на мега кражбата КТБ където се окрадоха 4,5 милирда е като гигантска екстрапулация на Андрешко където потурко го гонят да му вземат кравичката докато същите тези мастити чиновници защитават интересите на мастити крадци преоблечени като политикани и прочие...

 14. 14 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Форумните умници пак мангалите им виновни. Има и от тях сред фалшивите инвалиди, ама масата са чисти бели българи. Все обичате да отклонявате темата.

 15. 15 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Има цели села в разградско и силистренско с инвалидни пенсии. Легендите са си легенди парите са си пари. Аз лично познавам трима здрави пенсионери по болест с придружител.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 16. 16 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 261 Неутрално

  Интересно какво стана с кражбатан а века КТБ която поразмери е като далаверката на около 45 милиона далаверки с инвалидни пенсии. И КТБ е само една мега кражба от многото които се случват ежедневно през държавни поръчки и поръчкови законодателства, злонамерено подписани договяори които ощетяват държавата с стотици милиони като този за БЕЛене или чез и т.н. И същиите тези политикани които крадат милиони да искат да ударят инвалидите защото дори и ТЕЛК , йкоито те би трябвало да менаджират им е корумпиран както цялата държава ознчава че България е пропаднала държава а населението е скот които се радва че са го забили в калта.

 17. 17 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 261 Неутрално

  До коментар [#14] от "Дундурук":

  То по принцип и темата с инвалидите цели отклоняване от темата за мегакражбите и огромната корупция. в страната от политиканите и офшорните милиардери-крадци в МС и НС...

 18. 18 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Форумните умници пак мангалите им виновни. Има и от тях сред фалшивите инвалиди, ама масата са чисти бели българи. Все обичате да отклонявате темата.
  —цитат от коментар 14 на Дундурук


  Всеки ,който може да го направи го прави. Разбивки по етнос никой не дава. Съвсем умишлено.

 19. 19 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Сумати орки се пишат инвалиди и ощетяват истинските такива.

  Има яка корупция в системата...изход да ги погнат и да връщат в троен размер вкл. корумпетата лекари.

 20. 20 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Една от цитираните съмнителни области е Перник. В Перник няма кьорав циганин или турчин. Подобни и са и другите споменати области.

 21. 21 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6051 Весело

  Прокурорът Гешев - поразяващия език. :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 22. 22 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Повечето деца от една етническа група "имат" астма или епилепсия, за което майката получава пари. Колко пари взимат не мога да знам, но е повсеместна практика

  malart.blog.bg
 23. 23 Профил на Димитър Димов
  Димитър Димов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Понякога и индиректно си искат. Епилептик съм. Слава Богу не най-сериозните припадъци. Пред кабинетите на ТЕЛК винаги е пълно с цигани. Последният път, когато се явих ми дадоха 60% и лекарката лукаво се усмихна "Ти трябва 40% да получиш, но ти правя услуга" Пари разбира се не й дадох. Разказах го на една позната (медицинска сестра в болницата) и тя веднага ми каза името на лекарката. Нещата там се знаят. В ТЕЛК работят само пенсионери. Лекари не могат да работят и на двете места. И ТЕЛК си искат парите. Никакви прегледи не се извършват. Попълват се много документи. Системата е ужасна.

  Димитър Димов
 24. 24 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 261 Неутрално

  Интересно какъв долен тип трябва да си ако псуваш циганин които е изкарал тапия за фалшив ТЕЛК и по този мачин изкарва 30 лева надбвака месечно а в същото време го гони мастит политикан като известния продавач на български паспорти - Шкембе войвода , които искарва по 1500 евро от продаден паспорт.... явно самият ти трябва да си яко дебил...

 25. 25 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 261 Неутрално

  На малоумниците в България са иам виновни циганите дето ровят кофите и гледат да преживеят ( често и не до там легално ) а не маститите политикани които крадат милиарди и които са всъщност в основата на разпада на Държавата и до деградацията на всички включително и на циганите...

 26. 26 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Има цели села в разградско и силистренско с инвалидни пенсии. Легендите са си легенди парите са си пари. Аз лично познавам трима здрави пенсионери по болест с придружител.
  —цитат от коментар 15 на The sphere


  Аз също. Така устройват и свои близки или безработни деца с по минималната заплата за асистенти.

 27. 27 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  А колко са лишени от инвалидни пенсии поради занижаване на болестите?
  Всичко върви по Партийна линия. БСП се застъпват за своя електорат а ГЕРБ искат да ги орежат за да уредят техни гласоподаватели като това и в двата случая е търговия с влияние.
  Другите да се жалят в Мировяне при Чичовото.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 28. 28 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  "СЕЛСКАТА ЛЕГЕНДА " обаче , като се разрови и МИРИШЕ ПО ДРУГ НАЧИН !

 29. 29 Профил на Димитър Димов
  Димитър Димов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#24] от "jobssboj":

  Направи проверка-ТЕЛК пенсията не е 30 лв. Отделно се ползват не малко права. Освободен си от някои данъци, част от доходите ти не подлежат на облагане. Колата я караш без винетка. И още немалко неща.

  Димитър Димов
 30. 30 Профил на Димитър Димов
  Димитър Димов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#24] от "jobssboj":

  Направи проверка-ТЕЛК пенсията не е 30 лв. Отделно се ползват не малко права. Освободен си от някои данъци, част от доходите ти не подлежат на облагане. Колата я караш без винетка. И още немалко неща.

  Димитър Димов
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  На малоумниците в България са иам виновни циганите дето ровят кофите и гледат да преживеят ( често и не до там легално ) а не маститите политикани които крадат милиарди и които са всъщност в основата на разпада на Държавата и до деградацията на всички включително и на циганите...
  —цитат от коментар 25 на jobssboj


  Политиканите са избирани именно и ОТ циганите. На принципа даваш-получаваш.

 33. 33 Профил на uja35371857
  uja35371857
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#13] от "jobssboj":

  Абсолютно вярно. Огроманата част от "инвалидните пенсии" са добавки буквално по 30 лв. към основната. "Фалшивото" в много случаи не е фалшиво, а става въпрос за реални хронични заболявания, които нормално се появяват на стари години. Просто в България не се прави различка между човек с намалена трудоспособност, човек с хронично заболяване и човек с ТЕЛК. На тези хора с хроничните заболявания трябва се осигуряват безплатни лекарства, но е по-добре да им се дават 30 лв. с гръмкото "инвалидна пенсия" и да се разнасят популистки легенди, съответно да се настройват здрави срещу болни., вместо наистина да има борба с голямата корупция/ Естетвено има много корумпирани и в ТЕЛК, там трябва да се насочат усилията, а не за пореден път да се наказват всички инвалиди, заради гнилите ябълки. Неук човек или възрастен с начална деменция трудно ще се сети на какви изследвания е бил и защо, над определена възраст са пожизнени. За електронно здравно досие се говори от години, но нишо не се случва.

 34. 34 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#5] от "Fiji":

  "Не е градска легенда , а локумите на легендарния с лакъдиите си Гешев."

  Може и да е известен, на мен не е. Не той е проблемът. Ето го истинският проблем:

  "нужно е да се вържат системите на трудово-експертните лекарски комисии (ТЕЛК), Националния осигурителен институт (НОИ) и здравната каса и личните електронни досиета, за да може да се проследи кой каква експертиза е издал. "

  Липсата на такава връзка е повече от показална за некъдърността на управлението и най-вече за корупцията във властта. И не е само този пример за елементарни неща, които се бойкотират, защото иначе ще спре да тече към партии, баджанаци и прочее платили си.

 35. 35 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  Една от цитираните съмнителни области е Перник. В Перник няма кьорав циганин или турчин. Подобни и са и другите споменати области.
  —цитат от коментар 20 на Дундурук


  В Перник има силикозни мини, а и миньорският труд е свързан с травматизъм.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 36. 36 Профил на uja35371857
  uja35371857
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "The sphere":

  Ами като познаваш, подай сигнал. То не му пише на челото - болен. Например, всеки прекарал раково заболяване подлежи на ТЕЛК, също хората с диабет. Те изглеждат здрави, но реално имат нужда от лекарства, прегледи и т.н. Калпава е системата, защото няма разделение на хора с увреждания, хрочнични заболявания и намалена трудоспособност. Всичко е в един кюп. Самите критерии, по които се дават процентите за инвалидност са много субективни и всъщност не отразяват тежестта на заболяването. Голяма част от хората с характерни старчески заболявания абсолютно законно могат да получат ТЕЛК и да имат по-висок процент от например дете с Даун. За последното се полагат от 30%, т.е. може дори да не влезе в групата с 50%. Леката умствена изостаналост също е с 50%, а всъщност става дума за хора, които реално не могат да живеят и да се справят сами. наистина отново само популистки внушения, без да се навлезе в дълбочина и да се понесе отговорността от истинските виновници.

 37. 37 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  До коментар [#34] от "grajdanin1":

  Така е, но защо не е правено от Гешевци и Цацаровци досега? За противодействие и разкриване на всяка корупционна практика трябва да се работи системно, а не да се пускат прокурорски фойерверки, а журналистите да се сурват към "местопрестъпленията" и да ни занимават с един проблем, докато не се изтърка и не дойде модата на друг.

 38. 38 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#24] от "jobssboj":Направи проверка-ТЕЛК пенсията не е 30 лв. Отделно се ползват не малко права. Освободен си от някои данъци, част от доходите ти не подлежат на облагане. Колата я караш без винетка. И още немалко неща.
  —цитат от коментар 30 на Димитър Димов

  точно така е! доста повече е - средно около 200 лв.
  тук в дневник някой се оплакваше, че инвалидната му била по висока от тази за труд!
  и ако си пенсионер СЕ ДОБАВЯ КЪМ ДРУГАТА!

 39. 39 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 261 Неутрално

  До коментар [#29] от "Димитър Димов":

  Немалко неща на фона на грабител политикан , офшорен мултимилионер, крадящ стотици милиони е като да срвняваш мравка-джудже с африкански слон. При това политиканите хитро манипулират простия матрял да гони цигани и инвалиди докато те продължаваат да крадат милиарди.

 40. 40 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 708 Неутрално

  На малоумниците в България са иам виновни циганите дето ровят кофите и гледат да преживеят ( често и не до там легално ) а не маститите политикани които крадат милиарди и които са всъщност в основата на разпада на Държавата и до деградацията на всички включително и на циганите...
  —цитат от коментар 25 на jobssboj


  това че едни крадат не е аргумент да си затворим очите че и други крадат! и най грозното е, че крадат от истинските инвалиди! подозирам че тези, които разводняват темата самите са тарикати, уредили се с по 200 -300 лв. аванта!

 41. 41 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 261 Неутрално

  До коментар [#33] от "uja35371857":

  Естествено че електронното досие както и много други електронни услуги никога няма да се случат защото ще стане по-труднио малоумните политикани да крадат от системите както е сега. Проблемът обче и и в малоумното остатъчно населние което не става и за чеп за зеле .

 42. 42 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Случайно присъствах на ТЕЛК в Света Марина - Варна.
  Преди да дойдат лекарите почти всички се смееха , пушеха , пиеха кафе и си приказваха по групички , явно се познаваха от предишни телкове.
  Когато дойдоха лекарите - масово започнаха да им треперят ръцете , да си влачат кракат , да им текът лигите , да им става лошо........
  Не съм расист но поне 80 % бяха цигани.....

  Така , че е лесно ако някой иска да разбере кой е измамник...

  А тоя Минчо не му пука защото харчи нашите пари... и си пази ДАЛАВЕРАТА.

 43. 43 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 261 Неутрално

  До коментар [#38] от "bgpatriot":

  Дори и да вярно за 200 лева абе вие сте тотлано луди като ги сравняват подобни далаверки с гигантските мултимиоонни схемми и кражби на политиканите. че то е направо тъжно какви луди са останли да живеят в България и така лесно пак ги манипулират крадливите политикани.

 44. 44 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 466 Гневно

  герберята не вярва, че има болни хора, защото не пасва на стъкмистиката им...

 45. 45 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Понеже съм на "крехката " възраст - 76 години познавам много пенсионери ! Поне 1 / 3 от тях вземат и инвалидни пенсии или добавки , без да могат да обяснят ЗАЩО ??? Просто "дават ли ти - ЕЖ //"!
  —цитат от коментар 8 на doroteus

  ''Градска легенда'' е, че САМО половината инвалидни пенсии се дават неправомерно! вече РЕАЛНО СА ОКОЛО 75%!!
  Но не са само циганите - и БСП и ДПС и ГЕРБ си уреждаха до 4-то коляно родата на активистите им ! така си укрепваха местните структури! И това е от поне 25 години виденов, тройната....
  допускам и че така ангажират и някои от троловете си!
  отделно с рушвет даваха инвалидност и на хора без партийна протекция!
  но вече прекалиха и се размириса! защото много маймуни станаха и клона ще се счупи.

 46. 46 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 619 Гневно

  Че има много фалшиви инвалиди, не е градска легенда, а ФАКТ!
  При циганите процентът е голям!
  Получават не само пенсии, но и помощи!

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2713 Любопитно

  Градска легенда е, че половината инвалидни пенсии се дават неправомерно, заяви Коралски
  ************************************

  Хубава изява на г-н Коралски! Който все пак / и кой знае защо/ е пропуснал да даде верните стойности. Пропуснал е и да обясни защо, след като "отдавна се знае, че има злоупотреби", оглавяваната от него агенция не е предприела никакви ефективни мерки за справяне с проблема...

  Мараба, С-ДС доносници!
 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Всички го знаят, но само говорят. Никой и пръста си не мърда да промени нещо и разни мошеници да не източват парите от бюджета.

 50. 50 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#9] от "anty":
  С пенсия за инвалидност нито може да се построи къща, нито може да се купи луксозна кола. Възможно е да има много несправедливо дадени пенсии, но да се прави връзка между инвалидна пенсия и охолен живот е нелепо.

 51. 51 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 411 Неутрално

  "Отдавна се знае къде са пропуските в системата и е нужно да се провери кой издава документацията"
  След като има кражба на държавни средства, не трябва ли прокуртурата да се намеси? Или дълго ще се питате кой е отговорен за това и кой трябва да се мръдне пръста, за да разреши проблема. Това е проблем от десетилетия, а не от днес.

 52. 52 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 772 Неутрално

  До коментар [#50] от "blagoj":

  Прочети какво съм написал разбери го и тогава ръси кое е нелепо и кое не е.
  След като не плащаш данъци,онези от дейност,а същевремно си се писал инвалид,как така имаш тези средства,и от каква дейност?
  Разбирам,че ако прави нещо било произдство,търговия,някакви услуги и т.н. плаща си дължимите данъци към хазната,и има увреждания да взема такава пенсия,но те масово не се водят на работа,не са регитрирани,че извършват някаква дейност,а на лице големи материални придобивки и като ги вииш никак,ама никак не приличат на болни хора.
  Така,че нелепо е да се търпи настоящето положение,а възниква и въпроса:Дили и ти не си от тези паразити?
  Това е положението.

 53. 53 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 772 Неутрално

  До коментар [#50] от "blagoj":

  Прочети какво съм написал разбери го и тогава ръси кое е нелепо и кое не е.
  След като не плащаш данъци,онези от дейност,а същевремно си се писал инвалид,как така имаш тези средства,и от каква дейност?
  Разбирам,че ако прави нещо било произдство,търговия,някакви услуги и т.н. плаща си дължимите данъци към хазната,и има увреждания да взема такава пенсия,но те масово не се водят на работа,не са регитрирани,че извършват някаква дейност,а на лице големи материални придобивки и като ги вииш никак,ама никак не приличат на болни хора.
  Така,че нелепо е да се търпи настоящето положение,а възниква и въпроса:Дили и ти не си от тези паразити?
  Това е положението.

 54. 54 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  До коментар [#41] от "jobssboj":

  Контрола за ТЕЛК е много лесен ,всеки болен си има електронно досие от 2003 насам и всичките му болести лечения и епикризи са там ,ако човека е болен ,взема редовно лекарства и спазва лечения ,остава преглед пред комисия и да му се даде ТЕЛк .Ако няма данни че се лекува ,а само една епикризка как ял и пил не спазвсл режим па го треснал инфаркта и му сложили стент и вече някой трябва да го издържа ,за да плюска за наша сметка пак ,е ,няма как да стане !

 55. 55 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  До коментар [#46] от "antikvarno":


  Процента не е голям при циганите ,а при бизнесмените ,които скатават милиони данъци с фиктивни болести ,те са по големия проблем ,защото източените пари от един са колкото на 1000 циганина пенсиите ,а няма окръг с 1000 циганина пенсионери!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK