Прокуратурата за Елена Йончева: Имала e съучастник Б.М., чрез него получила 333 000 евро от КТБ

Елена Йончева представя филма си "Граница", 13.11.2017 г.

© Анелия Николова

Елена Йончева представя филма си "Граница", 13.11.2017 г.Ден след като бе повдигнато обвинение на депутата от БСП и журналист Елена Йончева за пране на пари, Специализираната прокуратура излезе със съобщение, според което тя имала съучастник с инициали Б.М., който бил привлечен като обвиняем преди седмица - на 16 януари.


От пространния документ се разбира, че създаването и управлението на дружеството "Офроуд" на което Йончева е управител, е в съответствие със законодателството. Но вината на Елена Йончева е в това, че тя е "знаела за престъпния характер на средствата, които фирмата "Офроуд" е получила, и че са предмет на длъжностно присвояване". Периодът визиран от прокуратурата, е от юни 2012 до ноември 2014 г.


КТБ затвори през лятото на 2014 г. Делото за фалита на банката пък тръгна по същество на 9 май миналата година.
Обвинението, както е описано в съобщението, е било извършено в периода 13.06.2012г. до 06.11.2014г., в съучастие с още едно лице - Б. М., като Йончева е извършител, а Б. М. бил неин помагач. Според обвинението в инкриминирания период Йончева "в качеството си на длъжностно лице – управител на "Офроуд" ООД, е получила по открити в КТБ АД две банкови сметки сумата от 333 000 евро и е спомогнала да бъде преобразувано това имущество в лично, като е
знаела, че то е придобито чрез престъпление."


(Пълния текст на съобщението е в прикачения файл.)


Установено било - пише Специализираната прокуратура, че "това са средства, собственост на КТБ АД, които са присвоени от три длъжностни лица от КТБ АД, на които предстои повдигане на обвинение". В съобщението не се пояснява дали във визирания период е предстояло повдигане на обвинение на трите длъжностни лица и защо Йончева е трябвало да знае. От извлеченията от различни банкови сметки било установено, че тези парични средства били преведени от КТБ АД "в полза на 5 фактически контролирани от Цветан Василев търговски дружества, сред които е и "Далии Трейдинг Лимитед", (офшорното дружество, с което фирмата на Йончева "Авторска телевизия" е образувала "Офроуд" - бел. ред.)


Прокуратурата потвърждава , че с изтеглените пари Йончева е купувала аудио и видеотехника, което твърди и тя. Наред с това прокуратурата съобщава, че всеки месец е теглила и заплатата си като управител на "Офроуд"ООД от 12 720 лева, която - акцентира държавното обвинение - самата тя си е определила.


По-рано днес Йончева и депутати от БСП определиха акта на прокуратурата като репресия и отмъщение от "шайката ГЕРБ" за нейните разкрития.

Коментари (284)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2841 Любопитно
 2. 2 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1943 Любопитно

  Един политик ще полежи ли, барем годинка, в затвора?

 3. 3 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 924 Весело

  Че то без него няма далавера...
  Взел си е 30% от сумата за охрана.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 4. 4 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4147 Неутрално

  ... теглила в брой и определената от самата нея собствена заплата като управител на "Офроуд"ООД в размер на по 12 720 лева месечно...
  –––––––––––––––––––––––
  Що така ма, Ленче?
  Те това си е чиста кражба!!!
  Искам да чуя на Йончева обяснението за икономическите приходи на управляваното от нея дружество и начина на формиране на заплатата ѝ.
  А после искам да чуя и дали БСП не са шайка крадци и мародери!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 5. 5 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Дневник, пак цитирате избирателно. Кога ще спрете да го правите. Тая жена е търсена за призовки и се е крила , неколкократно. После са отишли при майка и/рускиня/- и тя ......... също не знаела къде живее дъщеря и. Този човек, помагача, веднага е призован, а Йончева просто се е крила десети дни. Отделно излиза, че тя казва неистина , че е произвела и работила за ТВ 7. Тия филми са на офшорката им, и нямат общо с тв7. Тя там ги е продала на телевизията, а не е работила там. Трансформирала е сумата на фирмата в лична- като сега фирмата е без имущество и без пари по банковите сметки.

 6. 6 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1300 Любопитно

  На прокуратурата не беше ли работата да доказва обвинения в съда, не да излиза със съобщения?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 7. 7 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  Ами сега????
  Здраво смърди - дрОгарко Йончева!!!!!

 8. 8 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Цялата червена шайка са съучастници!

 9. 9 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2849 Любопитно

  Айде сега цялата русофилска дружинка...дружно защитете дрОгарката Йончева!Прави ли на някой впечатление че Курнелия я няма?Има интересно раздвижване в средите на червените кхмери....в понеделник и вчера бяха видени Гоце и Р.Петков да влизат в руското посолство!В неделя имаше закрита среща в РКИЦ със активисти на БСП и други леви формации и НПО та.Срещата бе по желание на културното аташе на руското посолство.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 10. 10 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Дневник, пак цитирате избирателно. Кога ще спрете да го правите. Тая жена е търсена за призовки и се е крила , неколкократно. После са отишли при майка и/рускиня/- и тя ......... също не знаела къде живее дъщеря и. Този човек, помагача, веднага е призован, а Йончева просто се е крила десети дни. Отделно излиза, че тя казва неистина , че е произвела и работила за ТВ 7. Тия филми са на офшорката им, и нямат общо с тв7. Тя там ги е продала на телевизията, а не е работила там. Трансформирала е сумата на фирмата в лична- като сега фирмата е без имущество и без пари по банковите сметки.
  —цитат от коментар 5 на grayeagle


  Така са им казали да правят и следват неотлъчно редакционната политика.

 11. 11 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Всичко това е хвърляне на прах в очите на електората. Няма да има осъдени, няма да има присъди. Просто само лакардии и празни приказки.

 12. 12 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  Че не е знаела, не е знаела.
  За обвиненията.
  КТБ пък ръсеше пари наляво и надясно, по тази логика и журналистите в ТВ7 също би трябвало да знаят, че сериозните им възнаграждания са придобити от "престъпна дейност". Бареков е по-тежък случай вероятно.

 13. 13 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Струва ми се това обвинение да е съшито с бели конци. Опосредстващото престъпление е длъжностно присвояване. Дали е налице, не е доказано пред съд. Прокуратурата трябваше първо да изчака развитието на това дело, щото ако оттам нищо не излезе, цялата конструкция за прането на пари рухва като картонена кула. Съображение, което ме кара да мисля, че се изпълнява някаква политическа поръчка.

 14. 14 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  "Прокуратурата потвърждава, че с изтеглените пари Йончева е купувала аудио и видеотехника. Наред с това съобщава, че всеки месец "е теглила в брой и определената от самата нея
  собствена заплата като управител на "Офроуд"ООД в размер на по 12 720 лева
  месечно".

  Такава заплата си е скрито разпределение отвсякъде. Но това и е най-малкия проблем на лелята.

 15. 15 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1300 Весело

  Че не е знаела, не е знаела.
  —цитат от коментар 12 на НеКой


  Да бе, не пих мамо, наливаха ме...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 16. 16 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  До коментар [#15] от "Nil satis nisi optimum":

  Виж сега, големи заплати дават и в банките.
  Значи ли това, че ако фалира банката и после почне дело срещу собственика и ти си бил престъпник. Ако не си нарушил някой закон.

 17. 17 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1839 Любопитно

  Корни от Крушовица ще иска ли оставки???

 18. 18 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  "Според обвинението в инкриминирания период Йончева в качеството си на длъжностно лице – управител на "Офроуд" ООД, е получила по открити в "КТБ" АД две банкови сметки сумата от 333 000 евро и е спомогнала да бъде преобразувано това имущество в лично, като е знаела, че то е придобито чрез престъпление."

  Поредния фарс на прокуратурата. Трудно ще докаже че леля Ленче е знаела че парите са от престъпна дейност. Леля е наивна и има сини честни очи. Значи цялото нещо е пак активно мероприятие тип Костинброд за да може БСП да вие и реве.

 19. 19 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Ами сега????Здраво смърди - дрОгарко Йончева!!!!!
  —цитат от коментар 7 на selqnin  Цялата червена шайка са съучастници!
  —цитат от коментар 8 на Jumbo Jet  Айде сега цялата русофилска дружинка...дружно защитете дрОгарката Йончева!Прави ли на някой впечатление че Курнелия я няма?Има интересно раздвижване в средите на червените кхмери....в понеделник и вчера бяха видени Гоце и Р.Петков да влизат в руското посолство!В неделя имаше закрита среща в РКИЦ със активисти на БСП и други леви формации и НПО та.Срещата бе по желание на културното аташе на руското посолство.....
  —цитат от коментар 9 на Willy Messerschmitt


  По фактическата страна на обвинението имате ли да кажете нещо или ще я карате по тролски?

 20. 20 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Като са подпукали журналисти, работили за/с Тв7 що пропускат Бареков и Кошлуков?
  Нали те се изживяваха като директори, месеха и разпределяха баницата?

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 22. 22 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Петя тия работи трябваше да ги научи от Йончева. Нали били близки приятелки. Или се опитвате да избелите Йончева ама без да ви личи.

 23. 23 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Любопитно

  Нали Йончева нямала нищо общо с ктб, какво става тук?

  Доброто е заразно
 24. 24 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  До коментар [#20] от "Лелка":

  Те толкова обвиняеми излязоха за КТБ, че 50 години няма да им стигнат за да минат делата... :)

 25. 25 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2849 Любопитно

  До коментар [#13] от "von_seeckt":

  Нали? И тя като Курни дето "не е купила Техноимпекс".....А Ленчето има ли офшорка или не?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 26. 26 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#15] от "Nil satis nisi optimum":Виж сега, големи заплати дават и в банките.Значи ли това, че ако фалира банката и после почне дело срещу собственика и ти си бил престъпник. Ако не си нарушил някой закон.
  —цитат от коментар 16 на НеКой


  Колега, това са хейтърчета. Всяко частно дружество може да определи произволна заплата на управителя си.

 27. 27 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  Сетих се, че Боце накара Мустака да финансира Ботев Пловдив.
  Сега футболистите обвиняеми ли са? А чистачката?

 28. 28 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Нали Йончева нямала нищо общо с ктб, какво става тук?
  —цитат от коментар 23 на АзКлавдия


  Какво става?

 29. 29 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4147 Неутрално

  На всички е ясно, че Ленчето е краднала едни пари. Само се питам как се казва на тези от БСП, които се опитват да я прикрият. Не беше ли съучастници? И не трябва ли прокуратурата и на тях да им повдигне обвинение?
  А че обвинението има нещо общо с евроизборите... Ми то почти всяка година има поне по едни избори. Така че винаги ще има някакво псевдо-основание да се вие за "политически репресии". И пак ще припомня позицията на БСП за организираната от тях Костинбродска афера и компетентната тогава прокуратура...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 30. 30 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#13] от "von_seeckt":Нали? И тя като Курни дето "не е купила Техноимпекс".....А Ленчето има ли офшорка или не?
  —цитат от коментар 25 на Willy Messerschmitt


  Плямпаш празни приказки!

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Че не е знаела, не е знаела. ...
  —цитат от коментар 12 на НеКой


  До коментар [#12] от "НеКой":

  - Верно ли?

  "На 17.04.2012 г., на основание чл. 113, от Търговския закон, едноличният собственик на капитала на „Авторска телевизия“ ЕООД Елена Йончева е взела решение представляваното от нея търговско дружество да учреди съвместно с офшорна компания „Далий Трейдинг Лимитид /дружество, регистрирано на 09.02.2011 г., съгласно действащите нормативни актове на територията на Британски Вирджински острови/, юридическо лице с правно организационна форма – ОДД и фирмено наименование „Офроуд“ ООД, съгласно действащото българско законодателство. ...
  „Далий Трейдинг Лимитид“ се е задължило срещу записаните 50 дружествени дяла от капитала на „Офроуд“ ООД да извърши парична вноска в размер 5 000 лева. Поело е задължение да направи и парична вноска в размер на 310 000 /триста и десет хиляди/ лева, които да бъдат отнесени във фонд „Резервен“. ...
  На 23.04.2012 г. е приет дружествен договор на учредително събрание на съдружниците на дружеството и е изготвен протокол от учредителното събрание на „Офроуд“ООД от същата дата, подписан от Е.Йончева и съдружниците на „Далий трейдинг лимитид“, с който избират за управител на новоучреденото дружество Офроуд“ ООД Елена Йончева. В това си качество, тя е сключила с „КТБ“ АД Рамков договор за платежни услуги за ЮЛ и ЕТ. Определена е като единствено лице, което има право да се разпорежда със сумите по сметките на „Офроуд“ ООД. ..."

  Четете бре.

 33. 33 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  Интересното е, че с тази статия се прави лекичко внушение за виновност на Йончева.
  Докато с предишни такива също толкова лекичко Цветан Василев се изкарваше почти невинен.
  Нищо, че са пипали (и той е пипал ) в неговата банка...

 34. 34 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  До коментар [#9] от "Willy Messerschmitt":

  подготвят активното мероприятие
  за евроизборите. чака се вальо златев,
  пеевски с парите, дето трябва да ги върне
  на втб и са за подкупи на цигани и агитки
  от русе и люлин.

 35. 35 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Нали Йончева нямала нищо общо с ктб, какво става тук?
  —цитат от коментар 23 на АзКлавдия


  Е тя пак няма. К'вото имаше го взеха.

 36. 36 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Та в какво се състои обвинението?

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 37. 37 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 477 Неутрално

  [quote#32:"plebs"][/quote]

  Ти като ги прочете тези неща, какви изводи си направи?

 38. 38 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  До коментар [#20] от "Лелка":

  щото кошлуков лиже пеевски,
  а бареков е в старческия дом
  за оенсионирани оперативни
  работници, правиоли активни мероприятия.

 39. 39 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Писах и вчера, с оглед на милиардите които се откраднаха от тази банка, сумата която се визира в обвинението е незначителна. Още по вече, че е отишла за правенето на филми. Каква е материалната полза на Цветанов и колко "изпрани" пари е взел?

 40. 40 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4147 Неутрално

  До коментар [#19] от "von_seeckt":
  По фактическата страна на обвинението имате ли да кажете нещо или ще я карате по тролски?
  –––––––––––––––––––––
  Я, служебният адвокат на Ленчето директно от Позитано 20 чете обвинителния акт и цялата "фактичска страна" му е ясна. Драги ми Фон Шайсе, вас в руското посолство не ви ли учат на разлика между доказателства и махленски клюки?
  Факт ли е, че Елена си е давала заплата от дружествения капитал, внесен на офшорно дружество? Факт е. Познавала ли е съдружника си в офшорката? Познавала го е. Снимала ли е за ТВ7? Снимала е. Хайде продължи си сам дедуктивния анализ на фактите... И не питай Курни защо се крие. Крие се, защото стана опасно и за нея.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 41. 41 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  До коментар [#39] от "von_seeckt":

  Абе той ще има полза, щото Ленчето няма да го разследва после, дори и да има основание за това. Но не е това въпросът, прокуратурата бута каруцата пред коня.
  Не всеки е ДАНС, за да разбере с какви пари работи онзи срещу него.
  А Василев беше и банкер на годината, КТБ - най-добрата банка, политиците се снимаха с тях. Няма начин и от тях да няма някой влязъл в някакво съдружие...

 42. 42 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Каквото и да е"получавала" това е бившата приятелка на С.Станишев, съвременния председател на ПЕС.

 43. 43 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#39] от "von_seeckt":Абе той ще има полза, щото Ленчето няма да го разследва после, дори и да има основание за това. Но не е това въпросът, прокуратурата бута каруцата пред коня.Не всеки е ДАНС, за да разбере с какви пари работи онзи срещу него.А Василев беше и банкер на годината, КТБ - най-добрата банка, политиците се снимаха с тях. Няма начин и от тях да няма някой влязъл в някакво съдружие...
  —цитат от коментар 41 на НеКой


  Това не е материален интерес. Той че е очаквал някаква медийна услуга, то е ясно. Но класическата конструкция за пране на пари е съвсем друга.

 44. 44 Профил на troi
  troi
  Рейтинг: 625 Неутрално

  БСП са ми противни, ама как Йончева да разбере през 2012г., че лицата от КТБ са престъпници, като днес още не са осъдени?
  Днес се разправят с Йончева, утре може да подпукат журналистите, после учителите, после тебе.

  забавление и приключение
 45. 45 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4147 Неутрално

  До коментар [#26] от "von_seeckt":
  Всяко частно дружество може да определи произволна заплата на управителя си.
  –––––––––––––––––––––
  И ако дружеството няма приходи откъде идва заплатата на този управител? Или искаш да ми обясниш как счетоводно се плаща заплата от уставен капитал?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  До коментар [#43] от "von_seeckt":

  Гледа ли филма за Мейдоф по Ейч Би Оу? Точно същата схема. Той си лъжотка, четка медии и политици и всичко е точно. И накрая балонът гърми. Няма как някой друг да е виновен, преди Цветан Василев. Естествено и упражняващите надзор органи, доста са. КПМГ може би най-много. Василев е играл на руска рулетка, ясно е, че накрая ще се случи случката. Пеев не съм му го препоръчвал аз като партньор. Политиците също са безкрайно виновни.

 48. 48 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#26] от "von_seeckt":Всяко частно дружество може да определи произволна заплата на управителя си.–––––––––––––––––––––И ако дружеството няма приходи откъде идва заплатата на този управител? Или искаш да ми обясниш как счетоводно се плаща заплата от уставен капитал?
  —цитат от коментар 45 на Депутат 241


  Moзък, уставният капитал докато не падне по границата на законовия предписан, може да се използва по усмотрение на съдружниците. Хайде сега виж какъв е законово предписания капитал не едно ООД. Набута се в тема, която ти е напълно непозната и не те чака нищо добро.

 49. 49 Профил на Dimi Ivanov
  Dimi Ivanov
  Рейтинг: 319 Неутрално

  До коментар [#9] от "Willy Messerschmitt":

  Това никак не е добре, раздвижат ли се утопистите , означава само едно неприятности, най вероятно ще се вадят нови кирливи ризи , в отговор на системните атаки на Герб по техните черни каси и възникналите съдопроизводства по конкретните обвинения на последните, знакови и доста шумни арести. Търси се относителен баланс, а руското КГБ, никога не е напускало България.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 51. 51 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 853 Любопитно

  Изпирането (ако е имало такова), не е ли станало в офшорката? Как парите са стигнали от КТБ до офшорката - това е интересният въпрос. Оттам нататък, това са собствени пари на офшорката, които могат да се инвестират и харчат.

 52. 52 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 616 Неутрално

  червената чума е на всякъде.Москалите са ни окупирали в пост съветско робство.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 53. 53 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#6] от "Nil satis nisi optimum":


  На прокуратурата не беше ли работата да доказва обвинения в съда, не да излиза със съобщения?
  —цитат от коментар 6 на Nil satis nisi optimum


  Така е, но след осирането с Иванчева искат да създадат представа, че там работят справедливи хора.
  Не, че ще повярваме, дори да осъдят Йончева. Ще бъде едно добро начало, но нищо повече.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 54. 54 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  Перука, внимавай в картинката!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 55. 55 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Само не разбрах дали КОНПИ сега ще се задейства и ще има ли ЗАПОРИ??
  —цитат от коментар 50 на aleks ivan


  Поредният специалист! Какво ще запорират, когато парите ги няма и са изхарчени?

 56. 56 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 647 Любопитно

  Ето това са лъжливите комунисти в България, уж загрижени за хората, уж плачат за доходите на пенсионерите, пък половин милион ги имат за джобни

 57. 57 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  До 19
  Познавам един трол с много смешен аватар и изявено рубладжийско и гнусно наведено писане - ей това е ТРОЛ!!!!
  Хубав ден Ви желая!!!

 58. 58 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#46] от "von_seeckt":

  Част от престъплението на йончева е, че сама си определя заплатата от място.....сметка.....фирмица....., за които знае, че са перачница на пари. 13 бона заплата не взема всеки в тази държава.

  Фонсекси,
  крадеш обръщения, които модераторите не могат да трият (Мозък)?
  Нищо, това значи, че се учиш, което е положително.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 59. 59 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  показателно = който лае срещу ГЕРБ бива обвинен в небивалици
  :-) после цяла България плаща заради ГЕРБ , като я осъдят в Европа

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 60. 60 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#26] от "von_seeckt":Всяко частно дружество може да определи произволна заплата на управителя си.–––––––––––––––––––––И ако дружеството няма приходи откъде идва заплатата на този управител? Или искаш да ми обясниш как счетоводно се плаща заплата от уставен капитал?
  —цитат от коментар 45 на Депутат 241


  Не точно от уставен капитал. Имаш пари по сметката, очакваш приходи от продажба на продукция и плащаш заплата. Накрая на годината може да излезе, че дружеството е на загуба, но счетоводно всичко е точно.

 61. 61 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 451 Весело

  Комунисти - крадци? Не може да бъде!

 62. 62 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Дневник, пак цитирате избирателно. Кога ще спрете да го правите. Тая жена е търсена за призовки и се е крила , неколкократно. После са отишли при майка и/рускиня/- и тя ......... също не знаела къде живее дъщеря и. Този човек, помагача, веднага е призован, а Йончева просто се е крила десети дни. Отделно излиза, че тя казва неистина , че е произвела и работила за ТВ 7. Тия филми са на офшорката им, и нямат общо с тв7. Тя там ги е продала на телевизията, а не е работила там. Трансформирала е сумата на фирмата в лична- като сега фирмата е без имущество и без пари по банковите сметки.
  —цитат от коментар 5 на grayeagle


  +++ Поздрави .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 63. 63 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#58] от "Росен съм аз Путлер капут":

  Обвинението е съшито с бели конци.
  Явно е, че прокуратурата играе за ГЕРБ срещу БСП.
  Страх ме е в тази война да не вземат да спечелят някой мандат онези от ДСБ и СДС. Че тъкмо ги наритахме от НС.

  До коментар [#61] от "arcanum":

 64. 64 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#46] от "von_seeckt":Част от престъплението на йончева е, че сама си определя заплатата от място.....сметка.....фирмица....., за които знае, че са перачница на пари. 13 бона заплата не взема всеки в тази държава.Фонсекси,крадеш обръщения, които модераторите не могат да трият (Мозък)? Нищо, това значи, че се учиш, което е положително.
  —цитат от коментар 58 на Росен съм аз Путлер капут


  Щом и ти взе да отбираш от дружествено право, мисля да се оттегля засега от коментарите по статията.

 65. 65 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  До коментар [#50] от "aleks ivan":

  КОНПИ разследва недекларирани приходи и иска запор над имущество закупено с тях. А тук става дума за изпрани пари, за които Йончева си има документи. Те. спора е за произхода на средствата.

 66. 66 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#43] от "von_seeckt":

  Макар, че пишеш глупости:

  "класическата конструкция за пране на пари е съвсем друга."

  Това пак си е престъпление с НЕкласическа схема за пране на пари.

  И ще има задържане под стража за да не може елена да повлияе на свидетелите.
  Да не иде до Сърбия примерно.

  За заРплатата. Да припомня. Тя сама си е определила заплатата.
  Сметката и е била пенсия на върха, докато е жива. Те вече не вземали произволни три години от стажа, но по време на кражбите на йончева беше така.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 67. 67 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#65] от "m17":

  Не, спора не е за произхода на парите.
  Произхода е ЯСЕН.
  Обвинението е за съучастие в пране на пари. В този случай всичко се прибира от държавата. Затвора е допълнителна екстра.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 68. 68 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 479 Неутрално

  ... теглила в брой и определената от самата нея собствена заплата като управител на "Офроуд"ООД в размер на по 12 720 лева
  —цитат от коментар 4 на Депутат 241


  Колко социално!

  Every cradle is a grave.
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#64] от "von_seeckt":

  Аз това целях. Нищо не ти разибра главата, но лееш "мъдрости" като всеки червен "умник".

  Както и вчера ти казаха йончева изгорЕ.
  И не е Феникс (пепел възкръсване), затова няма да се върне в редиците ви, поради възраст, щото докато излезе от затвора ще е твърде стара вече.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 71. 71 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#55] от "von_seeckt":абре червен мозък,знаем те къде си на ясла,оди пери гащите на ленчето,а впрочем,к,во стана с онези шестотин хилядарки,които и се пръкнаха в сметката след раздялата със серьогата?И да пратиш много по-ЗДРАВИ на Петко от Пловдив!
  —цитат от коментар 69 на tedif


  ще му кажа...дано не забравя..

 72. 72 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Хайде де, Дневник, кой е Б. М.? Баба Марта? Борислав Михайлов? Баба Меца?

  Доброто е заразно
 73. 73 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#63] от "ebf52574941":

  СДС не е подкрепяло ИКонвенция и е против нея.
  Има шанс десните хора да ги припознаем отново като през 97-ма и да пометем останалата измет.
  Това ще е едно още едно добро ново начало за България.
  А, ако някой в СДС има мозък ще покани Иван Коство за мин. председател на България.
  Досега само той е доказал, че успешно може да вади държава от кризи всякакви.

  Впрочем повечето неща/събития ще се развият до края на март, тоест до два месеца.
  Изборите ще са.....зависи от европейските, но най-вероятно ще са 2 в 1.

  СДС взема властта с обещанието да покани Иван Костов да министър председател и народа дава властта на старото СДС, в което, обаче ги няма ментата, бисеров и останалите слуги на ДСигурност/Кремъл.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Доста зоо-ентусиазъм по едно смешно обвинение на едни от БКП към други от БСП.

 76. 76 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Един политик ще полежи ли, барем годинка, в затвора?
  —цитат от коментар 2 на PisnaMi


  Вероятно не. Все пак прокуратурата е българска.

 77. 77 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 351 Неутрално

  Никога няма да заема страна на комунист - БСП или ГЕРБ, но обвинението ми изглежда, точно рекетьорско.

  С тези доказателства спецпрокуратурата може да повдигне обвинения на всички замесени с КТП, а тя не го прави.

  Та...нямам против Йончева да си го отнесе...но по същата логика, половината ГЕРБ, прас, ДПС, Вежди и т.н. трябва да влязат на топло.

 78. 78 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1634 Весело

  Виждам признание от бсп/К и йончева.

  ................ акта на прокуратурата като репресия и отмъщение от "шайката ГЕРБ" за нейните разкрития.............

  Та значи ги трепят с разкрития?
  Не с изфабрикувани "факти".

  Хи-хи. Червените се гърчат и в яда си казват истината.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 79. 79 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1745 Неутрално

  Поръчкова история, такива обвинения няма да издържат в никой нормален съд и накрая пак България ще плаща като ни осъдят . Елена Йончева пътуваше и правеше филми, това са яки разходи, къде ще да ги е "прала" тия 6000 евро на месец вероятно всеки депутат отчита повече разходи.

 80. 80 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1634 Весело

  До коментар [#77] от "foreverman77":

  Вежди за какво?
  Пропуснал си Иван Костов, ако правилно разбирам мисълта ти.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 81. 81 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#76] от "popovski31":

  Но е хубаво да си помечтаем пък.
  Стават чудеса и след Коледа.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 82. 82 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 765 Неутрално

  ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА НЕГО ВРЕМЕ ПОЛОВИНАТА СРЕДСТВА НА ДЪРЖАВНИТЕ ДРУЖЕСТВА БЕХА В ТАЯ БАНКА С АКТИВНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА ББ РАЗБИРА СЕ , ЗНАЯЛА ГРЪНЦИ

 83. 83 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 647 Весело

  Тази скромна бе ,
  писала си заплата от 12 700 лева, само два пъти на тази на премиера.
  Тази не беше ли дясната ръка на летеца

 84. 84 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#79] от ".":

  Депутата има право на 12 пъти по-малко разходи.

  Нямаш доказателства за поръчкова история, но дрънкаш ли дрънкаш тъпотии.
  Крадлата я хванаха. И има документи.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 85. 85 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1568 Весело

  Този Б.М. страда ли от ишиас?

 86. 86 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#83] от "001":

  Ама това е само заРплатата. Останалите пари са повечко. В пъти.

  Къде 300 000 лева минимум е взела само от заРплатата, която сама си е определила, знаейки, че това са мръсни пари. Само това дори е престъпление за затвор.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 87. 87 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1634 Весело

  До коментар [#85] от "Fiji":

  Тц, тц.

  Друг е този Б.М.

  Стана като във вица:
  Марийка. Иванчо, за какво си мислиш?
  За същото.
  У-у, мръсник.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 88. 88 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#82] от "reply":

  Викаш не е знаела?

  Ами да е проверила. Нали е разследващ журналист.

  Няма да получи 12 години, а само 8.
  При добро държане в Сливенския ще излежи само пет.
  Ще излезе запазена.....колкото е сега. Няма да има и 70 г. дори.
  Има време да се поправи Йончева и да не краде повече.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 89. 89 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#4] от "Депутат 241":

  не разбирам от кого е крала ? От държавата ли? или от неплатени данъци -то пак от държавата

 90. 90 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#74] от "yph43590585":

  Чили отдавна е добре икономически, но Пиночет малко попрекали със стрелбата по стадиони.
  Затова малко преди да умре от болест/старост пак го искаха за затвора.
  Умря май преди да се реши въпроса.

  Иначе принципно си прав. Грешката беше наша. Допуснахме я през първите месеци на 1990-та. Дървета имаше, въжета имаше, храна нямаше, а ние овце.
  Оставихме комунистите без горните неща, а храна си имаха, не бяха като нас.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 91. 91 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4147 Неутрално

  В периода 13.06.2012г. до 06.11.2014г. всеки месец е теглила и заплатата си като управител на "Офроуд"ООД от 12 720 лева, която самата тя си е определила.
  ––––––––––––––––––––––––––––
  Питам се колко пенсии са били изядени с тази заплата в този период?
  Май някъде около 100 пенсионери не са получили пенсия.
  Всеки месец.
  И така само от тази "дейност" на тази "другарка" за година и половина са били изпапани нетрудово 1800 (ХИЛЯДА И ОСЕМСТОТИН) пенсии.
  А колко още другари и другарки са се занимавали с подобни дейности?
  Затова, гласувайте пак за тези, които ви крадат пенсиите и ви лъжат в очите!
  Помните ли как първо Елена Йончева отричаше да участва в офшорка, после твърдеше, че офшорката нямала никаква дейност и никакви пари...
  Помните ли???

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 92. 92 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#89] от "naskom44":

  Прането на пари е престъпление във всички държави.
  Дори да бяха пари на колубийски нарко бос нищо не се променя.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 93. 93 Профил на precision
  precision
  Рейтинг: 237 Весело

  Ако "Дневник" спрат коментарите за 1 седмица, сума и народ ще измре от глад.. имам усещането, че намерено се пускат статии.. да разлайват кучетата, а някой отстрани гледа/чете панаири :)

 94. 94 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1634 Весело

  До коментар [#91] от "Депутат 241":

  Имаше минус за по-малко от 30 секунди....докато ти видя коментара.  Червените са луднали и са пратили цялата чета тук да "оценява".
  Това значи, че Кутев знае истината щом е издал такава заповед.
  Малко от тях пишат, защото са заети със смяната на никове за да гласуват.

  "Дневник" с това следене на ай-пита им създаде големи главоболия на червените.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 95. 95 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1634 Весело

  До коментар [#93] от "precision":

  Не мой така бе човек. Как ще спрат коментарите?
  Вчера научихме, че Йончева е крала.
  Утре или днес ще се започне с някоя поредна глупост на Путлер.
  Има паднал в Мурманск Ту-22 М нам колко си.
  Виното ми се обистри отдавна. Децата ми са на топло и нахранени.
  Жената е доволна от мен и живота.
  Ще се пропия напълно, ако не е работещ форума по това време на годината.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 96. 96 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  "това са средства, собственост на КТБ АД, които са присвоени от три длъжностни лица от КТБ АД, на които предстои повдигане на обвинение".

  Значи три длъжностни лица от КТБ присвояват средства с едничката цел да ги предоставят на Йончева! Егати идиотите! ...

  /Имам предвид прокурорите, а не трите длъжностни лица/

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 97. 97 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3559 Весело

  С интерес очакваме " говорителят на истината" и " борец срещу корупцията" с оригиналните новогодишни обръщения защо не поздрави прокуратурата за свършеното дотука ! А, забравих - тя настоящата персона спада към неговия кръг ! Всички виждаме, че обърне ли огледалото към себе си и приближените си, това, което лъсва е, да го кажем много меко, съвсем очаквано ! Наистина се изразих доста меко, предвид високата институция, която представлява " мистър Истина" !
  А е възможно да излезе пред камерите и в ново пламенно слово да обвини институциите, че разследват приближените му....

 98. 98 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 611 Неутрално

  През 2012 г. банковият надзор няма идея какво става в КТБ,. Но Йончева трябва да знае за престъпленията в КТБ.

  Другари прокурори, шефът на Банков надзор Кордовска изтегли десетки хиляди едро от КТБ ден преди БНБ да я постави под специален надзор. Това престъпление ли е? В Бг не е. Дори се награждава с нов пост: зам. председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

  Под диктовката на полуграмотната мутра се пише нова правна наука.
  В духа на добрите традиции на СИК.

 99. 99 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#92] от "Росен съм аз Путлер капут":

  А тези три длъжностни лица дали не са присвоявали и по 30 хил.лв. месечно дето ги даваха на щеркаа на един бивш министър председател за консултантски услуги.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 100. 100 Профил на Sibiropitecus
  Sibiropitecus
  Рейтинг: 229 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK