Всяка десета убита жена е търсила преди това закрила срещу насилника си от полицията

Всяка десета убита жена е търсила преди това закрила срещу насилника си от полицията

© Николай ДойчиновВсяка трета убита жена е била подложена на системно насилие, а всяка десета е търсила закрила от полицията по повод насилие от страна на убиеца. Това сочат данни от анализ на съдебната практика на окръжните съдилища в България в периода 2012 - 2017 г., направен от екип на Българския хелзинкски комитет (БХК).


Тези съдилища са издали най-малко 102 присъди за умишлени убийства на жени от мъже за същия период. В 95% от случаите убийците са се познавали с жертвите, в 70% от тях те са били в близки взаимоотношения. В 44 на сто от прегледаните случаи извършителят е бивш или настоящ партньор на убитата жена.


На този фон българският съд продължава да приема ревността за "смекчаващо вината обстоятелство", което е недопустимо, отбелязват от правозащитната организация.
За да повиши информираността и вниманието към темата, от комитета са направили платформата ubita.org. На нея има база данни със 141 осъдителни присъди по дела за умишлени убийства, опити за убийства и причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на нанесена телесна повреда. Пострадалите са жени на 14 или повече години, а извършителите са мъже. Присъдите са постановени в периода 2012 - 2017 г. от окръжните съдилища, които са разгледали делата като първа инстанция.


Една от целите на платформата е да направи видимо насилието над жени. От БХК отбелязват, че официалната статистика в България не включва данни за случаите на домашно насилие и другите форми на насилие конкретно срещу жени. Убийствата като най-тежката форма на посегателство срещу личността също не се документират и анализират през призмата на обусловените от пола на жертвата специфики.


Интерактивната карта на сайта дава възможност за преглед на постановените от даден окръжен съд присъди. Освен базата данни ubita.org поддържа актуален списък на медийно оповестените случаи на убийства на жени от мъже и разказва някои от историите на жертвите на смъртоносно насилие, скрити зад статистиката.


По-рано днес данни на МВР показаха, че всяко трето умишлено убийство в България е на жена в нейния дом, а убиецът е сред най-близките ѝ хора. През последните три години убийствата на жени, извършени от съпрузи, партньори и близки роднини, са се увеличили с 50%.

Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  Това и без статистика мисля си беше достатъчно ясно.


 2. 2 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5274 Неутрално

  "Всяка десета убита жена е търсила преди това закрила срещу насилника си от полицията"

  Нашата полиция ни пази

 3. 3 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Днес очевидно е ден за такива статии. Заинтересувах се откъде идват. В сайта ubita.org намерих следното

  Този сайт е изготвен с финансовата подкрепа на фондация "Международен Женски Клуб - София". Съдържанието му е отговорност на Български хелзинкски комитет и не отразява мнението на фондацията.

 4. 4 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Така е. Където има насилие, може да се стигне и до такъв резултат. Само че няма как да се предвиди подобен изход, пък и в повечето случаи потърпевшите не желаят да се стигне до по-сериозни мерки против съпрузите, а само да им се направи предупреждение от полицията, иначе биха могли да подадат жалби в прокуратурата или направо в съда.

 5. 5 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  До коментар [#2] от "pet_fire":

  Това представлява 10%. Не показва нищо в действителност.

  А това - По-рано днес данни на МВР показаха, че всяко трето умишлено убийство в България е на жена в нейния дом, а убиецът е сред най-близките ѝ хора. Т.е около 30% от умишлените убийства са на жени. Т.е около 70% от умишлените убийства са спрямо мъже. От изнесената статистика излиза, че мъжете са по-често обект на престъплението убийство.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 6. 6 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 486 Неутрално

  „Всяко трето умишлено... е на жена ....”
  Всеки две от три умишлени убийства ..е на мъж , сега, дали е в дома му, или другаде? Не става ясно, никой не е броил.

 7. 7 Профил на Madmax
  Madmax
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Престъпници и престъпления винаги е имало и вероятно ще има. И наи-тежките наказания в миналото не са изкоренили престъпността
  http://nsi.bg/bg/content/3749/престъпления-завършили-с-осъждане-по-глави-от-наказателния-кодекс-и-по-области

  Не е необходимо за всяко престъпление да има специален закон.
  А още повече дискриминационен феминистки продукт, какъвто ни предлага БХК и други зависими от чужда воля и финансиране организации

 8. 8 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Много добро момче ... когато не е пияно. И после лази по пода и изисква прошка.

  В средното училище трябва да се въведе задължителен курс за момичетата ... нещо от рода “Патология на лекето и как да го избягваме” ...ще се спестят много средства за съдебно- изпълнителната система, пък и място в гробищата

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 9. 9 Профил на Madmax
  Madmax
  Рейтинг: 8 Любопитно

  БХК нали не иска деление по етнически признак.
  Защо тогава настоява има има деление на полов признак?
  Както не всички цигани са престъпници, така и не всички мъже са насилници.

 10. 10 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Интерактивна карта? Не може да бъде😀 И Перник е в „до„у”ните” нива в класацията. Там, където, друг да набие жена ти си е изневяра.💘💓💔💕💖

 11. 11 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Интерактивна карта? Не може да бъде😀 И Перник е в „до„у”ните” нива в класацията. Там, където, друг да набие жена ти си е изневяра.💘💓💔💕💖

 12. 12 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Интерактивна карта? Не може да бъде😀 И Перник е в „до„у”ните” нива в класацията. Там, където, друг да набие жена ти си е изневяра.💘💓💔💕💖

 13. 13 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  В средното училище трябва да се въведе задължителен курс за момичетата ... нещо от рода “Патология на лекето и как да го избягваме”
  —цитат от коментар 8 на Gretel


  Тц, нема да помогне. Това е в женската природа да търсите такива мъже. :)

  В общия случай със или без специален закон тези неща много трудно могат да бъдат избегнати. Това значи да изкорениш ревността и глупостта заедно. Нема как да стане.

 14. 14 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Значи всяка 10 се е жалвала в полицията. Демек почти никой не се жалва. Т.е. с и без истанбулска конвенция все тая, те жените така или иначе си мълчат като ги бият.

  30% от убитите умишлено са жени. Ок, лошо е, трябват мерки. Ама защо хелзинкския комитет не се е загрижил за останалите 70%? Вероятно защото са нормални, хетеросексуални, бели мъже?

 15. 15 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  Между другото престъпността доста по-лесно може да се намали, но уви БХК не се бори срещу това, щото накърнява интересите на етноса дето го защитават. :)

 16. 16 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  И още нещо няма да е зле да се даде разбивка и по етноси, ей така за всеки случай, че да не се окаже, че повечето от тези насилия стават от един определен етнос. :)

 17. 17 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7416 Неутрално

  Важното е, че отхвърлихме Истанбулската конвенция. С това се гордеем.

 18. 18 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  Между другото престъпността доста по-лесно може да се намали, но уви БХК не се бори срещу това, щото накърнява интересите на етноса дето го защитават. :)
  —цитат от коментар 15 на realguru  До коментар [#15] от "realguru":

  БХК НЕ защитава циганите. БХК НЕ защитава никого. Абсолютно никого! Неговата единствена цел е да настрои зверски едни групи срещу други групи от обществото.

 19. 19 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1521 Любопитно

  От матряла става ясно, че небита жена има два пъти по - голям шанс да бъде убита, отколкото бита такава (2/3 : 1/3)

 20. 20 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 533 Неутрално

  "Всяка трета убита жена е била подложена на системно насилие, а всяка десета е търсила закрила от полицията по повод насилие от страна на убиеца". Може би наистиа момичетата трябва да бъдат потготвяни да избягват връзки с потенциални насилници. В семейството, в училище, ... Като че ли не е трудно да се разпознаят личности склонни към проява на насилие.
  Статистиката показва, че много жени търпят насилието без да потърсят помощ. Но показва, че полицията не предприема адекватни мерки след получаване на информацията за насилието. Може би трябва да се предприемат и промени в законите.
  П.П. Далеч съм от мисълта, че ако беше ратифицирана Истанбулската конвенция статистиката щеше да бъде по-различна.

 21. 21 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  До коментар [#8] от "Gretel":

  Хм-м-м-м...! Да ти кажа, в някои отношения жените са неразбираеми и неуправляеми...! Като се закачат за някое леке, край! Бий ма, обичам та...!
  Да ти кажа и аз имам няколко познати, които видимо са наред с акъла, здрави, прави и привлекателни жени, но се взеха с такива разкошни боклуци... Тоя не им харесвал, оня не им харесвал, другия бил много свит, другия нямал бизнес и пари, на следващия пишката му била малка и какво ли още не... Избираха, избираха... Та накрая, на такива се натресоха... Ядат юмруците и ритниците, ходят посинени и си траят... Едната даже, откровено си казва, че предпочита да я бият от време на време, ама да и дават повечко пари...! Вариации всякакви.
  Което по никакъв начин не оправдава или оневинява, нашите заспали полиция, прокуратура и съд. Домашното насилие и убийствата от ревност или някакви други сбъркани чувства са престъпления, както всяко едно подобно деяние. Не виждам, защо даже ги разграничават... Поредната тъпотия и празна юридическа мисъл...!

  Бивш tww09306483.
 22. 22 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Значи за 5 години са се жалвали 10,2 жени в полицията или средно по около 2 на година. Видимо ни занимавате с това от користни цели. Друга причина не виждам!!

 23. 23 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  До коментар [#13] от "realguru":

  “Това е в женската природа да търсите такива мъже. :)”
  ——
  Има го и този момент.:(
  Без да олекотявам темата, тука е мястото на арт. интелигенция да блесне, примерно с постановки на “Ромео и Жулиета”, където ролята на Ромео се играе от дилдо ... или тази на Жулиета ... да не споменавам “Отело” ...

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 24. 24 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  До коментар [#1] от "realguru":

  Когато трябваше да се разглежда, обсъжда и приема Истанбулската конвенция , третираща преди всичко ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ , с изненада разбрах от партийни , църковни и интелектуални източници , както и от "независимия " КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД че това е едно "дяволско творение " , което посяга върху "изконните "ценности на българите ! Някои от тях виждаме на фотографиите ! Само ми е необяснимо защо се ПРОТЕСТИРА срещу тях ????

 25. 25 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#2] от "pet_fire":
  Трябвало е да се оплачат на Веселин Маринов😈

 26. 26 Профил на Radosveta Koleva
  Radosveta Koleva
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "На този фон българският съд продължава да приема ревността за "смекчаващо вината обстоятелство".

  А глупостта - смекчаващо вината обстоятелство ли е?

 27. 27 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Не разбирам защо домашното насилие се приема апропо само срещу жени. Много възрастни мъже са убивани от синовете си заради алкохол, дрога или имоти и полицията после само отчита разкрито убийство

  malart.blog.bg
 28. 28 Профил на Madmax
  Madmax
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#23] от "Gretel":

  Полята на Жулиета се играе от геврек или донатс, това стана ясно днес от друга публикация на Дневник

 29. 29 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2903 Весело

  До коментар [#13] от "realguru":

  "Това е в женската природа да търсите такива мъже."

  Не ги търсят, възпитават ги като майки.

 30. 30 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  Видяхте ли бе, видяхте ли какво става като заедно със защитата на жените не приемете и опакованата в ИК джендър аджендъ.
  Става същото което ставаше и 1982 като откажеш да си купиш от народната книжарница"Параграф 22" щото се продава опакован заедно с том 22 от събраните съчинения на др. Т. Живков. Нямаш ни едното ни другото, щото си дебела глава. Хората за твое добро ги опаковат заедно тези неща.

 31. 31 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1346 Любопитно

  Вгъзоебящите се пак се размърдаха?

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 32. 32 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3131 Неутрално

  До коментар [#8] от "Gretel":

  "В средното училище трябва да се въведе задължителен курс за момичетата ... нещо от рода “Патология на лекето и как да го избягваме” ...ще се спестят много средства за съдебно- изпълнителната система, пък и място в гробищата"
  ^^^^^^^^^^^^
  Сама знаеш, че лайнарите са на мода, че майчините съвети са пренебрегвани, а ученото в училище - омразно.
  Резултата пак знаеш.

  Еретик
 33. 33 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2802 Гневно

  На този фон българският съд продължава да приема ревността за "смекчаващо вината обстоятелство", което е недопустимо, отбелязват от правозащитната организация.
  *
  Що за идиотизъм? Системният тормоз трябва да се смята за утежняващо вината обстоятелство и ако се докаже такъв присъдата трябва да е по-тежка.


 34. 34 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Не одобрявам насилието, но много жени си намират за тъпкачи секси престъпници с много пари и после реват до небето, а БХК за пореден път използва това да прокара Истанбулската конвенция, но това никога няма да мине.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 35. 35 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2802 Любопитно

  До коментар [#5] от "bludniq_sin":
  Не разбрах каква теза искаш да защитиш. Че мъжето по-често стават жертва на убийства?
  Да видим тогава кои са извършителите. Колко от предумишлените убийства на мъже са извършени от близки на тях жени (съпруга, приятелка, бивша и т.н.) за да направим сравнение? Повечето убийства на мъже са извършени пак от (близки) мъже.

 36. 36 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#24] от "doroteus":

  До коментар [#1] от "realguru":Когато трябваше да се разглежда, обсъжда и приема Истанбулската конвенция , третираща преди всичко ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ , с изненада разбрах от партийни , църковни и интелектуални източници , както и от "независимия " КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД че това е едно "дяволско творение " , което посяга върху "изконните "ценности на българите ! Някои от тях виждаме на фотографиите ! Само ми е необяснимо защо се ПРОТЕСТИРА срещу тях ????
  —цитат от коментар 24 на doroteus


  Ако вземете да прочетете въпросната "конвенция" и придружаващите я документи с изненада ще разберете, че тя няма почти нищо общо с домашното насилие и защитата на жените. ;-)

 37. 37 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#36] от "xox55541929":

  Интересно - тази конвенция каквото и да я попиташ, все няма нищо общо с нещо общо.

 38. 38 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  БХК нали не иска деление по етнически признак.Защо тогава настоява има има деление на полов признак? Както не всички цигани са престъпници, така и не всички мъже са насилници.
  —цитат от коментар 9 на Madmax


  Според БХК, всички цигани са ангели, а всички български мъже са свине.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 39. 39 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#31] от "Полковник за европейско развитие на България":
  Интересна е фиксацията ти в „гъзоебящ...” Да , изнесената статистика има много критики и общо взето нищо не показва. ..Но тези хомосексуални възприятия.... ? И като бивш военен. Сигурен ли си , че не ти е харесало....на времето?.... Сред военните и войниците са известни много случаи.....

 40. 40 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 268 Неутрално

  БХК се бори със зъби и нокти за правата на меринджеите, обратните и престъпниците, а аз ще се боря цял живот срещу БХК и подобните НПО-та за унищожаване на гетата, доживотни присъди за рецидивистите, евгеника и генно инженерство на хора от мнозинството, цял живот ще гласувам за политици, които ще казват не на БХК.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 41. 41 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Понеже телевизора ми може да записва на външен УСБ хард, всеки понеделник по SuperRTL записвам "On the Case", реални криминални истории от САЩ. Направи ми последно една история впечатление, една 17-годишна американка, която си има приятел, чати в свободното си време с 80 други хора, отчасти 20-години по-възрастни от нея. Една вечер прави среща с един 21 годишен военен и бива удушена от него, мъртвото и тяло е намерено 7 месеца по-късно в един куфар във фотус положение на една боклуджийница в САЩ. От всичките и приятели един е готов да убия.

  Затова си мисля, че всички бежанци в България трябва основно да бъдат контролирани. Един единствен бежанец може да нанесе големи вреди, затова всички трябва да бъдат основно контролирани.

  Es muß Geld fließen!
 42. 42 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#35] от "pamela":

  Стига глупости - ти осъзнаваш ли какви ги говориш? Какво значение има дали извършителят е мъж или жена, убийството си е убийство. Ако един мъж убие жена е по-сериозно престъпление от това да убие дете или друг мъж?!? Ти сериозно ли?!?

 43. 43 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Днес очевидно е ден за такива статии. Заинтересувах се откъде идват. В сайта ubita.org намерих следнотоТози сайт е изготвен с финансовата подкрепа на фондация "Международен Женски Клуб - София". Съдържанието му е отговорност на Български хелзинкски комитет и не отразява мнението на фондацията.
  —цитат от коментар 3 на von_seeckt


  Че то и Дневник е собственост на Америка за България.... Отиди до края на тази страница, там си пише открито:

  Фондация "Америка за България" финансира проект на "Икономедиа". Мненията и твърденията, изразени в изданията на "Икономедиа", са резултат от журналистическа дейност и отразяват редакционна позиция и не непременно възгледите на фондацията или на нейните директори, служители или представители. Изданията на "Икономедиа" спазват Етичния кодекс на българските журналисти.

 44. 44 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3131 Неутрално

  До коментар [#17] от "Роси":

  "Важното е, че отхвърлихме Истанбулската конвенция. С това се гордеем."
  ============
  Да. И иронията ти не върши работа. Нас не прекараха! Няма да плащаме на щури НПО-та от бюджета, няма да ни гамбят тъпи комисари....

  Еретик
 45. 45 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  До коментар [#36] от "xox55541929":

  Явно ти не си я чел ! Чел съм я 2 пъти на български /стар и НОВ превод / и на френски !

 46. 46 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Непрежалимата ИК...Колко ли още подобни статиш ще трябва да се изтърпят преди да далдисате

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 47. 47 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Както винаги съм казвал, най-тъжното в цялата фалшификация около ИК и истеричното увлечение на Ганю по лъжата около нея, е че можеха да бъдат спасени животи. Може и 5-6 да бяха на година: това не е малко за България.

  Докато Ганьо си чешеше крастата и той да отбира от политика и законодателство, десетки човешки съдби ще бъдат опропастени.

  Защото насилието над жени е реален и повсеместен проблем. А тва, че някой е тръгнал зорлен и с таен заговор да прави на ганьовците копеленцата гейчета, е нереален проблем. Фикция и фантазия, зарди която десетки животи ще са заличени.

  Но кога ли в нашето общество лъжата не е била по-силна от цената на човешкия живот?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 48. 48 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1346 Любопитно

  До коментар [#31] от "Полковник за европейско развитие на България":Интересна е фиксацията ти в „гъзоебящ...” Да , изнесената статистика има много критики и общо взето нищо не показва. ..Но тези хомосексуални възприятия.... ? И като бивш военен. Сигурен ли си , че не ти е харесало....на времето?.... Сред военните и войниците са известни много случаи.....
  —цитат от коментар 39 на zegi


  А на теб харесва ли ти?

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 49. 49 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  БХК се бори със зъби и нокти за правата на меринджеите, обратните и престъпниците, а аз ще се боря цял живот срещу БХК и подобните НПО-та за унищожаване на гетата, доживотни присъди за рецидивистите, евгеника и генно инженерство на хора от мнозинството, цял живот ще гласувам за политици, които ще казват не на БХК.
  —цитат от коментар 40 на Burn


  Ами ... бори се. Явно не си видял тия, дето цял живот са се борили за расизма, колко признание са получили от историята.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 50. 50 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  Вгъзоебящите се пак се размърдаха?
  —цитат от коментар 31 на Полковник за европейско развитие на България


  След посещението на др. Станишев -- няма как.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 51. 51 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ПОЛИЦИЯ В БЪЛГАРИЯ НЯМА.ИМА САМО БЮДЖЕТ ОТ ЕДИН МИЛИАРД ЗА МВР.

 52. 52 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  Разгеле, намерихме му колая как да оправим полицията. Приемаме социалния пол -- и няма повече да пият кафе в градинката пред Седмочисленици.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 53. 53 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално


  Ако вземете да прочетете въпросната "конвенция" и придружаващите я документи с изненада ще разберете, че тя няма почти нищо общо с домашното насилие и защитата на жените. ;-)
  —цитат от коментар 36 на xox55541929

  Всъщност, ако вземете да я прочетете, и можете да четете, ще видите, че е точно 100% за домашното насилие и защитата над жените. Няма текст, който да не се отнася до едно от двете.

  Най-нелепото е, че някои вокални противници на Конвенцията заключват автоматично, че само те са чели Конвенцията, докато е точно обратното.

  Те не са я чели, а са чели няколко пасажа, и то СЛЕД като вече от съответните рупори са ги подковали. В тези няколко пасажа се съдържат думи и фрази, които са много над нивото на подготовка на въпросните индивиди. Те просто не ги разбират, но понеже са подковани, решават, че щом не им е ясно, то задължително би следвало да значи туй, дето рупорите са казали. Ще превземат ганьоленд! Бягайте крачка да бягаме.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 54. 54 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Не ви ли е срам да инструментализирате такива трагедии?

  Мърфи е оптимист!
 55. 55 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не ви ли е срам да инструментализирате такива трагедии?
  —цитат от коментар 54 на султана глаушева


  Да бе, вярно: как не ги е срам по повод насилието над жени да говорят за законодателство против насилието над жени! Това е срамно! Трябва по повод насилието над жени да се говори за космоса, за да ви угодят.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 56. 56 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  Не ви ли е срам да инструментализирате такива трагедии?
  —цитат от коментар 54 на султана глаушева


  Като ти спуснат задачите, срамът изчезва.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 57. 57 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#53] от "КретенКилър":

  Всъщност, ако вземете да я прочетете, и можете да четете, ще видите, че е точно 100% за домашното насилие и защитата над жените. Няма текст, който да не се отнася до едно от двете.
  —цитат от коментар 53 на КретенКилър


  Всъщност колкото и пъти да повторите тази ЛЪЖА, тя НЯМА да стане истина!!

 58. 58 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 690 Разстроено

  Така е в страните, където
  "Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие"
  противоречи на конституцията.

 59. 59 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  И много от убитите мъже, са чакали закрила от органите ..

  А много от извършителите на убийства на жени е трябвало да са в затвора, по друго престъпление ..
  Има убийци на жени с по 24 висящи дела.. :

  ... .. събота около 21 часа на бул. Цариградско шосе. Двете ромчета нападнали 32-годишна жена и ..
  ----------------
  4.09.2017 г. - PlovdivMedia - Тумба роми нападнали с метални тръби мъж и жена в събота вечер ..
  --------------------
  Трима роми, отвлекли две 19-годишни ученички, са заловени при акция на ГДБОП в плевенското село Бъркач към 14.00 часа днес.
  ------------------
  18-годишната А.С е ученичка ..
  Група роми от Нова Загора я отвлича преди седмица на излизане от училище. След три дни насилие момичето е успяло да избяга от похитителите си и сега е в дома на родителите си в тежък шок. .."Четирима човека ме взеха от пътя. Бяха с бял бус. Изнасилиха ме”, през сълзи разказва момичето.
  Майка й обясни, че когато се е прибрала, цялата е била в синини от нанесения побой. По нейна информация изнасилвачите са се занимавали с трафик на наркотици и на момичета за проституция в Германия.
  --------------------
  .. "В деня на побоя баба ми е изнесена на носилка. Изнасят жена пребита до смърт и завеждат преписка за откраднато одеяло. Това е рецидивист, пуснат под гаранция за добро поведение. А те го пускат! Кой е този прокурор? Ако тези топ полицаи не могат да се справят с 3-ма цигани, задържани на място, с какъв друг случай могат да се справят?“, недоумява Милена Нейова.
  -----------------------
  .."Тинка Хаджиспасова беше нападната и ограбена на 31 декември в три часа сутринта.
  Иван Христов-Ушко, който преди десет дни е излязъл от затвора в Бобов дол за кражба, с мотика разбил металната входна врата на къщата на починалата. Тя се отбранявала, като хвърляла саксии от прозореца, надявала се така да го спре, но не успяла..."
  --------------------------
  .."Престъплението е станало в село Карапелит. Жертвата е на 77 години. Тя е била изнасилена. След това насилникът е извършил и грабеж на последните 200 лева от дома й. Пострадалата е цялата в синини от нанесения й побой. .. За случая бе потвърдено от окръжния прокурор на Добрич Пламен Николов, който каза още, че извършителят не е разкрит..."
  -----------------------
  .."Вдовиците съседки Радка Митева на 83 г., и Милка Ивановска, на 85 г. ,бяха намерени удушени в къщите си. В устата им били натъпкани забрадки и парцали, ръцете и краката им били вързани зад гърба. Задушени, жените издъхнали в страшни мъки, докато въздухът им свършвал. Преди да нахлуят при Радка, престъпниците умъртвили кучето ѝ с мотика. Под дюшека й намерили 120 лева. При Милка не открили пари - тя била скрила всичките си 110 лв. в буркан в мазето."
  -----------------------------
  ..".."За пореден път във врачанското село Малорад възрастна жена бе убита заради пенсия. Трупът и е намерен от инкасатор..."
  ----------------------------

  Разбира се, да не сме сексисти - ей примери и за мъже :

  -------------------------------
  .."62-годишен мъж от село Завой е приет в безпомощно състояние в Ямболската болница, след побой от двама малолетни. Въпреки лекарската намеса мъжът умира няколко часа по- късно.

  Инцидентът е станал в недостроена къща в центъра на село Завой на 10-и срещу 11-и октомври. От Окръжната прокуратура в Ямбол съобщиха, че извършителите са две малолетни момчета...
  Тъй като извършителите са малолетни и са освободени от наказателна отговорност, срещу тях могат да бъдат взети единствено възпитателни мерки, казаха от прокуратурата.... "

  Та такова е положението!

 60. 60 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  До коментар [#38] от "Полковник за европейско развитие на България":

  За "ангелите" не са прави , но за "свинете " са си "право в десетката "!

 61. 61 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Да бе, вярно: как не ги е срам по повод насилието над жени да говорят за законодателство против насилието над жени! Това е срамно! Трябва по повод насилието над жени да се говори за космоса, за да ви угодят.
  —цитат от коментар 55 на КретенКилър


  Че многократно ГОВОРИХМЕ..

  -имаме в момента законодателство против убийствата и домашното насилие. В най-добрият случай, с още и още законодателство би се получило дублиране .
  -в момента са защитени и мъжете и децата. Крачка назад ще е да се защитят с нарочна материя САМО ЖЕНИТЕ
  -лъжа е, че най-много убийства има при домашно насилие и че НАСИЛНИКЪТ Е СЪЖИТЕЛ.
  Използвайки че СТАТИСТИКАТА НЕЯСНО ЗАЩО СЕ КРИЕ, СТАНИШОИДИТЕ-ИСТАНБУЛЦИ се опитват да насаждат НЕВЕРНИ ВНУШЕНИЯ.
  Портретът НА нападателя и УБИЕЦА НА ЖЕНИ Е - С ОСНОВНО, ИЛИ ПО-НИСКО ОБРАЗОВАНИЕ, МНОГОКРАТНО ОСЪЖДАН, ЛЕЖАЛ В ЗАТВОРА , употребява алкохол ..

  Това съвсем лесно се вижда от извадка на случаи публикувани в медиите - убийствата на жени са описани там ...

  Хубаво ви е мобилизирал Сергей Станишев , ама аре бегом за още опорни точки ..

 62. 62 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  До коментар [#35] от "pamela":

  Елементарно уотсън. Около 83% от убийствата са извършени от мъже, 70% от жертвите на убийства са мъже, елементарната логика показва, че повечето от убийците на тези мъже също са мъже. Това не променя факта, че според статистиката мъжете са изложени на по-голям риск от убийства от жените. Мотивите в едно умишлено убийство са в огромната си част лични. По-малко са убийствата при т.нар. внезапен умисъл при непознати, също малко са поръчковите убийства и тн. За едно убийство мотивите в обичайния случай се свеждат до 2 - пари или секс. Естествено, че убитите жени масово ще са жертва на мотива секс - дали ще го наречеш ревност или по друг начин - все тая. Да те светна - ако се направи статистика при убийствата между хомосексуални да се хванем ли на бас, че мотивите също ще са "ревност" или нещо подобно. Какво искам да кажа - ами че статистиката е и винаги ще си бъде идентична. Имаше такава приказка - от любовта до омразата е една крачка разстояние (или нещо подобно - перифразирам).
  Но пак повтарям - мъжете са по-честа жертва при убийства и са изложени на по-голям риск от убийства. Дали на улицата, или вкъщи от свои роднини - все тая. И нещо дето го няма в статистиката щото ако една на 10 жертви са се оплакали при жените то гарантирам, че спрямо мъже също има домашно насилие и то в мащаби, за които не подозирате, само че никой не се оплаква и никой не го взимат насериозно.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 63. 63 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 274 Неутрално

  спор няма, че законът трябва тежко да наказва мъже, които вдигат ръка на жени. тази категория мъже не прощават и на децата си. спор няма, че това са престъпници, но темата е политизирана. към статията е дадена снимка на 10-на "демонстранта" с плакати печатани на едно и също место. снимката е в едър план, за да маскира рехавата демонстрация от един-войн армия.

  не е вярно, че БГ е гробница за жени - "... Къде е България като процент на убитите жени? Съгласно статистиката на ООН в Европа с по-малко убийства на жени на глава от населението са само Гърция, Македония, Ирландия, Люксембург и Швеция. Всички останали страни са на нивото на България че, и по-надолу. И то не с малко. Като пример ще дам Норвегия която има над 3 пъти повече убийства на жени на глава от населението от България. Т.е. никой няма право с лека ръка да съди цялото ни общество и да нарича страната ни "гробище за жени"..."

  http://legalworld.bg/75470.porednata-manipulaciia-myje-ubivat-jeni-predstavia-bylgarite-kato-nasilnici.html

  за да е информативна статистиката, трябва да се публикуват колко жени са убили мъже за периода 2012-17г, за който дневник докладва 102 жертви-жени. минутно търсене в нета показва, че жените също убиват:

  http://kanal3.bg/news/bulgaria/crime/91541-Ubiystvo-v-Plovdivsko---dzena-otne-dzivota-na-madza-si

  https://www.dunavmost.com/novini/izdirvat-zhena-za-ubiistvoto-na-mazh-vav-vlak

  https://pik.bg/задържаха-жена-за-убийството-на-мъжа-от-разград-news139116.html

  https://struma.bg/жена-от-мездра-се-влюби-в-друга-жена-и-п/

 64. 64 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  До коментар [#47] от "КретенКилър":

  Нямаше и не можеха. Виж едни финансирания бяха изтървани, достъпът на една организация неограничено беше изтърван, едни задължителни обучения за половите стереотипи бяха малко забавени ... това да, но животи дали щяха да бъдат спасен сал зарад конвенцията - не.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 65. 65 Профил на Goldmantelziesel
  Goldmantelziesel
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Охооо, виждам че под тази статия хомофобите са получили душевен оргазъм. Как е, как е, ошамарихме ли жените днес?

 66. 66 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Ето и конкретно - убиецът на Вероника, от Велико Търново:

  "по време на нападението над Вероника Илиян е излежавал друга присъда..."

 67. 67 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Преди трагедията с Вероника Илиян Здравков е осъждан шест пъти за кражби и грабежи.

 68. 68 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  До коментар [#53] от "КретенКилър":

  Не е - за овластяването на жените четохте ли, за специалните мерки за това овластяване четохте ли, за това, че мерките ако попадат в определението за полова дискриминация по друг закон няма да се считат за такива според конвенцията и конвенцията има превес над вътрешното законодателство - това четохте ли, за обучението за стереотипи на пола четохте ли, определението за пол четохте ли? За специалната неприкосновена организация с почти неограничен достъп четохте ли?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 69. 69 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  До коментар [#63] от "Brother Felonious":

  "Съгласно статистиката на ООН в Европа с по-малко убийства на жени на глава от населението са само Гърция, Македония, Ирландия, Люксембург и Швеция." за сметка на това швеция е на едно от първите места в света по изнасилвания на глава от населението.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 70. 70 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  До коментар [#57] от "xox55541929":

  Остави го Иванчо от Ел Ей - толкова му е капацитета - до половината му ник. Първата половина. А ИК защитава освен жените от домашно насилие, така и мъжете - особено от златотърсачки изнудвачки и други кОври; а също защитава и децата. ИК предимно визира проблемите в мюсюлманските общности - не само в Турция, но и в цяла Европа, където имат обособени квартали и мешерето е закон (у нас също). Малко се говори за насилие сред местното европейско население. Държавите от бившия соц блок са засегнати - повечето случаи са за алкохолизъм и Тимотейство - тоест християнство стар стил. Общо взето ИК удря религиите, в т.ч. комунистическата такава. Абзаците с джендърите са няколко (за два се сещам), и там освен че има дискриминация по джендър - друго няма - тоест спокойно могат да се отрежат под предлог че са дискриминационни и ИК става ОК (Окей). Напънът на ЛГБТЕИК+ е точно безмисленото джендърство да не се пипа. Но скоро ще го махнат и ИК ще се приеме. Популистите соростутки ще последват колежките си мурзилки да отидат под опашката на коня - Антифа, Йес джендър и Рейджинг Феминист Манифесто ще се съберат там с Комбат 18 и другите фашаги и нацита.

 71. 71 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  Това и без статистика мисля си беше достатъчно ясно.
  —цитат от коментар 1 на realguru


  Статистиката, конкретните данни са важни, при положение че има разногласия дали имаме проблем който заслужава специално внимание, или всичко е в рамките на "нормалното" (като че ли което и да е убийство е "нормално") и съществуващите закони, норми, и процеси са достатъчни. За мен, данните показват че имаме нужда от по-специални мерки (като например да образоваме полицаите да не пренебрегват оплаквания на жени от домашно насилие и прокурори и съдии да не третират "ревността" като смекчаващо обстоятелство). Трябва и момчетата да бъдат научени, че "от любов" не се бие приятелката или съпругата, че това не е нормално!

 72. 72 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  За едно убийство мотивите в обичайния случай се свеждат до 2 - пари или секс. Естествено, че убитите жени масово ще са жертва на мотива секс - дали ще го наречеш ревност или по друг начин - все тая. ... ... Но пак повтарям - мъжете са по-честа жертва при убийства и са изложени на по-голям риск от убийства.
  —цитат от коментар 62 на bludniq_sin


  Болшинството извършители , да припомним - те са с основно, или по-ниско образование и с по 5-6 висящи дела , не споменават изричен мотив "секс" , въпреки че доста от тези жени са били и насилвани:
  -----------------------
  Самотно живееща старица от пловдивското село Крислово, която на 9 декември е била нападната от двама .... Двамата отишли ... до дома й и я нападнали за 100 лева и купичка пържени картофи. Оттогава 85-годишната баба живее в постоянен ужас .
  -------------------
  Илиян Здравков има общо 6 присъди. По време на убийството на Вероника той е трябвало да бъде в затвора, за да излежава присъда за друго нападение, извършено на 1 юни 2014 година.
  --------------------
  ... димитровградското село Злато поле. Похитителите завързали ... с тиксо, ... с юмруци и ..
  Жената сама се освободила и телефонирала на дъщеря си, която пък известила полицията. 42-годишната жена се обадила на полицията в Димитровград снощи около 21.50 часа. Съобщила, че около 21 часа ... в село Злато поле е осъществен грабеж.
  ----------------------

  А иначе Сергей Станишев успява да поведе масите.
  Харизма!

 73. 73 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  До коментар [#42] от "our12595545":

  Убийството си е убийство. Къде съм писала, че трябва да има разлика в наказанията за убийците?
  Става дума за това, че жертвите са системно тормозени и пребивани преди да бъдат убити. Докато убитите мъже са жертви на сбивания (предимно битови, спорове за имоти), лични вражди и случайни нападения.

 74. 74 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Охооо, виждам че под тази статия хомофобите са получили душевен оргазъм. Как е, как е, ошамарихме ли жените днес?
  —цитат от коментар 65 на Пешу


  Истанбулско-конвеционен хумор?
  Свързан с ошамарване - безусловно нещо близко до Истанбулците ?

  Знаете ли, на какво ми напомнят постингите на Конвенционалистите .. ми на ей тези , споменати от класика автори ..

  ---------------------
  ... "Той беше направил цяла библиотека от тия брошури, които носеха идиотски заглавия, като: „Пълна раница хумор за очите и ушите“, „Хинденбурговски анекдоти“, „Хинденбург в огледалото на хумора“, „Още една раница, пълна с хумор, подсладен от Феликс Шлемпер“, „Стреля нашият гулашов топ“, „Сочни бомбени дреболии от окопите“ или като следните дивотии например: „Под двуглавия орел“, „Виенска пържола от кухнята на Н. В. — опържил готвачът Артур Локеш“.
  Понякога той му пееше и песнички от сбирката весели военни песни „Wir müssen siegen“.
  -------------------------------

  Колчем погледна творчеството на Станишковските подържници напоследък .. все се сещам, кой знае защо, за „Стреля нашият гулашов топ“ — опържил готвачът Артур Локеш.."

  Браво!
  Станишев ви чете в дъждовния Брюксел, дето с чужди хора, чужди хляб дели и се залива от смях от сърце...

 75. 75 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 268 Неутрално

  През май 2005 г. проф. Станимир Калоянов е убит зверски от тумба кафяви престъпници. Значи на него правата като на мъж и професор никой няма да ги увеличава според ИК, нали? Та това е варварство.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 76. 76 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Невероятен хумор!

  Свързан с джендърски манталитет , нали!

  Искам и аз да съм така забавен .. Абе, а боли ли?
  От един път става ли се?

  Ако стана джендър, така ли ще съм остроумен - Сергей да ми чете постингите лично и да се залива от истанбулски смях?

 77. 77 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3131 Неутрално

  До коментар [#53] от "КретенКилър":

  "Всъщност, ако вземете да я прочетете, и можете да четете, ще видите, че е точно 100% за домашното насилие и защитата над жените. Няма текст, който да не се отнася до едно от двете."
  ==============
  Подценяваш хората. Нищо изненадващо, пишмон либералите си мислите, че хората са бройлери, трябва само кът-кът да им викаш...

  Еретик
 78. 78 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Статистиката, конкретните данни са важни, при положение че има разногласия дали имаме проблем който заслужава специално внимание ..
  —цитат от коментар 71 на plamen_b


  Да, ама статистика оповестена на убийствата НЯМА.. хеле па от какъв етнос са убийците на жени, хептен не може да се разбере ..

  Та се налагаше да се търси от местни вестници, бюлетини на МВР , публикации в медии .. та да се покаже на станишковците-истанбулчанци, че най-много жени НЕ СА УБИТИ от съжител, а от човек с основно или начално образование, многократно осъждан ..

 79. 79 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3131 Любопитно

  До коментар [#65] от "Пешу":

  "Охооо, виждам че под тази статия хомофобите са получили душевен оргазъм. Как е, как е, ошамарихме ли жените днес?"
  ================
  Пешо, ние имаме жени и си ги обичаме. Ти мъж ли имаш и с това ли ще се хвалиш?

  Еретик
 80. 80 Профил на NotWokeEnough
  NotWokeEnough
  Рейтинг: 619 Неутрално


  Всъщност, ако вземете да я прочетете, и можете да четете, ще видите, че е точно 100% за домашното насилие и защитата над жените. Няма текст, който да не се отнася до едно от двете.
  —цитат от коментар 53 на КретенКилър


  Прочетохме я. Точка 3 не ни харесва особено около часта как се дефинира жена, как женските роли на поведение и това че един мъж утре иска да се нарича жена според определенията в УК. Това са неща които идват от едни крайно леви организации в САЩ наскоро открито наричащи мъжествеността вредна. Хайде в ляво. Благодаря

  'progressives' is the politically correct word for communists
 81. 81 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Статистиката, конкретните данни са важни, при положение че има разногласия дали имаме проблем който заслужава специално внимание, или всичко е в рамките на "нормалното" (като че ли което и да е убийство е "нормално") и съществуващите закони, норми, и процеси са достатъчни
  —цитат от коментар 71 на plamen_b


  Бе то ножът дошъл до кокал, ти викаш дали да се взимали мерки ..
  Ми я виж шествието в Асеновград - поне 15 000 ..
  Виж протестите в Раднево, в Бяла, в Нова Загора ...

  Българинът търпи, търпи.. па като ви измете всички .
  Станишко от Брюксел няма да помогне ..

 82. 82 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Познавам доста жени, които са с жалки подобия на мъже и са нещастни. Жени, поемете поне малко отговорност за действията си.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 83. 83 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#73] от "pamela":

  сегашното законодателство относно защита от домашно насилие е нелошо. то е създадено с цел да защитава жертвите, но не може да предотвратява престъпленията. като надбавка към законодателството, самите жени трябва да са безкомпромисни към посегателства и да търсят правата си. не трябва да се стига до ситуации, в които една жена с години търпи тормоз. вярно е, че е трудно да се бориш за себе си, но примирението е по-голямото зло. или, не е трудно - просто казваш 'до тук' и задействуваш правната система.

  http://lex.bg/laws/ldoc/2135501151

 84. 84 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  До коментар [#59] от "ajsayder":

  Това не се брои, щото не е политкоректно. :)

  Там БХК са пас и пазят абсолютна тишина, да не им лъснат продажните задни части. :)

 85. 85 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  А това - По-рано днес данни на МВР показаха, че всяко трето умишлено убийство в България е на жена в нейния дом, а убиецът е сред най-близките ѝ хора. Т.е около 30% от умишлените убийства са на жени. Т.е около 70% от умишлените убийства са спрямо мъже. От изнесената статистика излиза, че мъжете са по-често обект на престъплението убийство.
  —цитат от коментар 5 на bludniq_sin


  30% са убити жени В ДОМА. Това не означава, че в останалите 70% убийства жертвите са мъже.

 86. 86 Профил на В Василев
  В Василев
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Днес очевидно е ден за такива статии. Заинтересувах се откъде идват. В сайта ubita.org намерих следнотоТози сайт е изготвен с финансовата подкрепа на фондация "Международен Женски Клуб - София". Съдържанието му е отговорност на Български хелзинкски комитет и не отразява мнението на фондацията.
  —цитат от коментар 3 на von_seeckt


  братко съветвам те да спреш да прекаляваш със сънотворните, защото заради такива заспали люде като тебе побоят над жени се смята за мъжка постъпка

  срам е от и за вас

  Из резолюцията на XV конгрес на ДКМС, 1987г. https://ibb.co/6skq5z3
 87. 87 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  защото заради такива заспали люде като тебе побоят над жени се смята за мъжка постъпка
  —цитат от коментар 86 на В Василев


  Човече, ти си нагледен пример как медиите могат да промиват мозъци. :)

 88. 88 Профил на В Василев
  В Василев
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#65] от "Пешу":

  остави ги тези бедни души да крякат в собственото си повръщано

  Из резолюцията на XV конгрес на ДКМС, 1987г. https://ibb.co/6skq5z3
 89. 89 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  До коментар [#63] от "Brother Felonious":"Съгласно статистиката на ООН в Европа с по-малко убийства на жени на глава от населението са само Гърция, Македония, Ирландия, Люксембург и Швеция." за сметка на това швеция е на едно от първите места в света по изнасилвания на глава от населението.
  —цитат от коментар 69 на bludniq_sin


  Това за Швеция са глупости. Там определението за сексуално посегателство е доста широко и се броят неща, които в други части на Европа (и в света като цяло) не се броят. Освен това там жените се окуражават да докладват за такива неща, а не да си мълчат от срам или страх като тук. Затова и там ако гледаш голата статистика положението изглежда страшно, а всъщност е в пъти по-добре.

 90. 90 Профил на В Василев
  В Василев
  Рейтинг: 267 Весело

  До коментар [#63] от "Brother Felonious":

  ….. Като пример ще дам Норвегия която има над 3 пъти повече убийства на жени на глава от населението от България. Т.е. никой няма право с лека ръка да съди цялото ни общество и да нарича страната ни "гробище за жени"..."...…..

  ЛЕЛЕЛЕ МАЙКОООО А ТИ КОЛКО СИ УМЕЕННН :))))))Д)Д)Д)Д))))

  я направи сметка колко норвежци и колко българи има и пак се опитай да сравняваш.....

  аххахахахахаххаха

  Из резолюцията на XV конгрес на ДКМС, 1987г. https://ibb.co/6skq5z3
 91. 91 Профил на В Василев
  В Василев
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#58] от "zdra4":

  недей, че ще рипнат годзилите от калта и ще накалят още повече тази мръсна тема

  Из резолюцията на XV конгрес на ДКМС, 1987г. https://ibb.co/6skq5z3
 92. 92 Профил на В Василев
  В Василев
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#18] от "deaf":

  семейството ти не те е защитило от неграмотност

  Из резолюцията на XV конгрес на ДКМС, 1987г. https://ibb.co/6skq5z3
 93. 93 Профил на В Василев
  В Василев
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#30] от "blondofil":

  обратно в детската градина

  Из резолюцията на XV конгрес на ДКМС, 1987г. https://ibb.co/6skq5z3
 94. 94 Профил на В Василев
  В Василев
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#38] от "Полковник за европейско развитие на България":

  тебе и в детската градина няма да те вземат

  Из резолюцията на XV конгрес на ДКМС, 1987г. https://ibb.co/6skq5z3
 95. 95 Профил на В Василев
  В Василев
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#27] от "malart":

  много възрастни мъже 1 на година айде лягай да спиш

  Из резолюцията на XV конгрес на ДКМС, 1987г. https://ibb.co/6skq5z3
 96. 96 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#55] от "КретенКилър":
  Теб пък кой те упълномощи да говориш от името на жените? Карай си там монолозите и си намери дружки, с които да си ги обсъждаш. Аз НЕ съм ти целевата група, пардон, таргета!

  Мърфи е оптимист!
 97. 97 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1128 Разстроено

  Да, жалко за жертвите.

  И нещастниците като глупи продължават нагло да лъжат, че глупости като някаква конвенция биха предотвратили това. Поне срам от мъртвите да има...

  Ама пламенен либераст , че и кръгъл глупак.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 98. 98 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#90] от "В Василев":

  ….. Като пример ще дам Норвегия която има над 3 пъти повече убийства на жени на глава от населението от България. Т.е. никой няма право с лека ръка да съди цялото ни общество и да нарича страната ни "гробище за жени"..."...…..

  ЛЕЛЕЛЕ МАЙКОООО А ТИ КОЛКО СИ УМЕЕННН :))))))Д)Д)Д)Д))))

  я направи сметка колко норвежци и колко българи има и пак се опитай да сравняваш.....

  аххахахахахаххаха
  -------------

  приятелю, нека да ти бутна едно рамо в разбирането на проС текст:

  1) давам цитат от статия от следната интернет-връзка


  http://legalworld.bg/75470.porednata-manipulaciia-myje-ubivat-jeni-predstavia-bylgarite-kato-nasilnici.html


  2) в статистиките се говори за брой престъпления на 100 000 души, или, смелено за теб се казва 'на калпак от населението'. с други думи, няма значение дали населението е 1, 5 или 10 милиона. ако съвсем не си запознат с понятието 'процент', а както виждаме не си, трябва да започна обясненията с питагоровата теорема. спомени имаш ли? защото аз време нямам.

 99. 99 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 274 Разстроено

  До коментар [#73] от "pamela":

  Никой не говори за разлика в наказанията, а че насилието над жени се приема, за по-специален вид насилие чрез нарочен нормативен акт. Същото го пишеш и ти - мъжете ги били убивали инцидентно и случайно, при това напълно хуманно, докато жените били системно тормозени и пребивани.

 100. 100 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  До коментар [#63] от "Brother Felonious":….. Като пример ще дам Норвегия която има над 3 пъти повече убийства на жени на глава от населението от България. Т.е. никой няма право с лека ръка да съди цялото ни общество и да нарича страната ни "гробище за жени"..."...…..ЛЕЛЕЛЕ МАЙКОООО А ТИ КОЛКО СИ УМЕЕННН :))))))Д)Д)Д)Д))))я направи сметка колко норвежци и колко българи има и пак се опитай да сравняваш.....аххахахахахаххаха
  —цитат от коментар 90 на В Василев


  Вярно си тъп много , В Василев , приятелю ..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK