Защо дете на две години падна от третия етаж на болница във Варна

Стълбището в страта сграда на болницата "Св. Анна" във Варна

© Спас Спасов

Стълбището в страта сграда на болницата "Св. Анна" във ВарнаПарапетът, през който миналата неделя от третия етаж на варненската болница "Св. Анна" падна дете и по-късно почина, не е бил обезопасен според строителните изисквания за сгради с обществено предназначение. Това установи проверка на "Дневник". В същото време веднага след трагедията Районната прокуратура във Варна обяви, че започналото досъдебно производство се води единствено "срещу родител или настойник, който не е положил достатъчно грижи за детето".


Според информацията, известна до момента, двегодишният Джанед Василев е бил в родилното отделение на болница "Св. Анна" с двама придружители, дошли на свиждане. Докато те били на площадката пред отделението детето се промушило през парапета на третия етаж на сградата и паднало в шахтата на стъблището. Ден по-късно Джанед почина.


Никой не носи отговорност


От момента на инцидента до днес Красимир Петров, изпълнителен директор на болницата, е в чужбина. По тази причина първите отговори на въпроси по случая бяха дадени от заместника му Антон Станев. Според него никой от колегите му в ръководството на лечебното заведение не носи отговорност за случилото се. От болницата отричат каквато и да е вина за това, че парапетите на стълбището, от което е паднал две годишният Джанед, не са били обезопасени според действащите строителни регламенти.
При норма 9 см ширинта на сегментите по стълбището в болницата е между 19 и 30 см., което е направило възможно детето да се провре през тях и да падне в шахтата на стълбището.

© Спас Спасов

При норма 9 см ширинта на сегментите по стълбището в болницата е между 19 и 30 см., което е направило възможно детето да се провре през тях и да падне в шахтата на стълбището.


Проверка, извършена днес от "Дневник", показа, че парапетът на стълбището е висок 90 см., а отстоянието между вертикалните му елементи варира от 19 см до близо 30 см в отделните му сегменти при регламентирани не повече от 9 см. Това означава, че нито един от тях не отговаря на задължителните правила за обезопасяване на стълбища в болнични заведения.


Две наредби и какво от това?


Наредба, изготвена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и влязла в сила още на 14 юли 2009 г. ясно регламентира условията, на които трябва да отговарят проектирането, изпълнението, но и поддържането на строежите, за да предоставят достъпна и безопасна среда включително и на хора с увреждания.


Според чл. 46 на тази наредба разстоянието между вертикалните елементи на парапета трябва да е не повече от 9 см с оглед безопасно ползване от деца. Така дори в най-тясната си част елементите на стълбището във варненската болница "Св. Анна" се оказват поне два пъти по широки, но и два пъти по-опасни за децата.


Друга наредба на регионалното министерство, този път от декември 2015 г. регламентира минималните изискванията към проектирането, строителството и поддръжката на сгради за обществено обслужване в няколко области, сред които и здравеопазване.


В Раздел V на този текст, озаглавен "Достъпност и безопасна експлоатация" е записано следното: "...предпазните парапети с цел обезопасяване срещу възможно падане се проектират с височина най-малко 1 м за обезопасяване срещу падане от височини до 12 м и с височина най-малко 1.10 м за обезопасяване срещу падане от височини над 12 м".


Родилното отделение във варненската болница "Св. Анна" се намира на третия й етаж. Това означава, че височината от която е паднал Джанет Василев е била най-малко 12 м. и парапетът на третия етаж е трябвало да бъде най-малко 1 м. Проверката, извършена днес, показа, че той е висок не повече от 90 см.


...и така от 140 години насам


От август 2000 г. "Св. Анна" е регистрирана като акционерно дружество с 51 % държавно участие. Вторият най-голям съдружник в нея с 33% от дяловете е Община Варна. Това разпределение ясно очертава графиката на отговорностите за всичко, което се случва или не се е случило в здравното заведение.


Парапетът на стълбището от което е паднало починалото дете е висок едва 90 см при норма 1 м. - 1.10 м.

© Спас Спасов

Парапетът на стълбището от което е паднало починалото дете е висок едва 90 см при норма 1 м. - 1.10 м.

За това "Дневник" изпрати въпроси, както до ръководството на самата болница, така и до Общинската администрация и Дирекцията за национален строителен контрол. Те трябваше да изяснят чия е отговорността по прилагането и изпълнението на наредбите за достъпност и сигурност на сградите за здравеопазване. До приключването на работата по този текст отговор бе получен единствено от Община Варна. Според него местната администрация "няма ангажимент относно безопасността на сградния фонд на МБАЛ "Св Анна", включително към приложението на Наредба № 4 от 2009 г. за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания".


Според зам. изпълнителният директор на болницата Антов Станев случилото се с две годишния Джанед било прецедент "от 140 години насам". Като се има предвид състоянието на безопасността в сградата, подобна "статистика" може да означава само, че трагедия е била възможна винаги – както през изминалите 140 години, така и всеки ден от тук нататък.


Важна подробност от контекста на случилото си миналата неделя, е и това, че само преди два месеца в същата болница друг тежък инцидент по чудо се размина без жертви. На 4 декември м.г. пак в старата сграда на болницата асансьор падна заедно с пътуващите в него. Веднага след това изпълнителният директор Красимир Петров съобщи официалната версия за случилото се - претоварването на асансьора с 8 вместо с 6 души. Друг член на ръководството на болницата обаче съобщи за "Дневник", че плащания към компанията, наета за поддръжката на асансьора, монтиран още в годините на зрелия социализъм, са били бавени месеци наред.


Стълбището, от което е паднал двегодишният Джанед

© Спас Спасов

Стълбището, от което е паднал двегодишният Джанед


Двама бивши депутати и "една дама"


Последният изпълнителен директор на варненската болница "Св. Анна" Красимир Петров бе назначен през октомври 2017 г. Освен него като представители на държавата в Съвета на директорите на болницата влизат още Георги Кючуков и Димитрина Минкова.


Красимир Петров е коремен хирург, бивш общински съветник и два мандата депутат, подкрепян и избиран с листата на ГЕРБ.


Георги Кючуков е също лекар и също бивш депутат, но от партия АБВ.


След встъпването си в длъжност Димитрина Минкова е представена от председателя на варненския Общински съвет Тодор Балабанов (ГЕРБ) така: "Една дама е предложена от държавата. Тя не е от Варна, но е редно да й дадем време да оправдае доверието".


Частичен отговор на въпроса кая е Минкова дава Търговският регистър. Там тя фигурира като съдружник в две компании "Екодом - ООД" и "Мико – геотон". Първото се занимава единствено с реклама. Второто има широк предмет на дейност - от научно-технически, технико-икономически и геоложки проучвания, през доставки на оборудване и материали, предоставяне на права за ползване на патенти и производство, до добива, обработка и реализацията на минерални суровини, скално-облицовачни и строителни материали и др.

Ключови думи към статията:

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 11107 Неутрално

  Бог да прости малкото ангелче, малко дете се държи за ръчичка и не се изпуска и за миг от очите.

 2. 2 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 4293 Неутрално

  Според зам. изпълнителният директор на болницата Антов Станев случилото се с две годишния Джанед било прецедент "от 140 години насам"
  ________________
  Явно е дошло времето в което майките не насърчават инстинктите за самосъхранение на децата и те са бродещи самоубийци!
  Не е трудно да се провери в Западна Европа колко деца скачат от балкони на хотели по курортите ...то като стане такава трагедия с дете има ли значение кой е виновен????

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 3. 3 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Кой нормален човек си води дете на 2 г. дете в болница о време на грипна епидемия?!Случаят май не е свързан с нормални хора....

 4. 4 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2599 Любопитно

  Джанед?
  Какъв начин на живот води семейството на Джанед? Типично цигански?

  В Русия съм! В Русия съм!
 5. 5 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 899 Неутрално

  В България човек просто не може да изпусне детето си от очи - опасност дебне отвсякъде - стълби, парапети, тераси, покриви, автомобили … политици.

 6. 6 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Дневник използва повода да търси под вола теле! Единстената вина на болницата и по-точно на охраната е, че е допуснала посетители насред грипната епидеимя!

 7. 7 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#6] от "victor_victim":
  Определено парапета е основната причина за това нещастие и отговорната институция следва да си понесе последствията. В този смисъл реакцията на "Дневник" е точна и навременна.

 8. 8 Профил на Спас
  Спас
  Рейтинг: 243 Неутрално

  А в същото време министър Московски е невинен според съда, за това, че уби сина си преди година.

 9. 9 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Спас винаги е прав, ГЕРБ, винаги виновен, поне от последните 140 години.... Некой активист гербав от засада е бутнал чавето... За да оневини Московски... Поне малко срам да имахте.

  roo
 10. 10 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#7] от "bpcorp":

  Основната причина е че детето е оставено без надзор. Със същия успех е можело и да се покатери по парапета или друго дете да го е бутнало, кой твърди, че се е промушило през ребрата на парапета? Спас ли е бил свидетел?

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 12. 12 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 3098 Неутрално

  Защото парапетът не е бил обезопасен. Защото има университетски болници с тоалетни с клекала. Защото има лекари със заплати, по-малки от чистачка в МВР. Защото има уникални здравни министри като Деса умното и счетоводителя. Защото болниците са търговски дружества и като такива лекуват безолатно здравно неосигурените, чиято задача е на социалното министерство. Защото тези, дето дойдоха да управляват за пенсии, заплати, здравеопазване и образование, тръгнаха да купуват изтребители. И след всичките тези ЗАЩОТО, остава необезопасения парапет. Накрая на опашката. И сега ще съдят нещастната почернена майчица! Е, ЗАЩО има толкова ЗАЩОТО?

  На агитката не отговарям! А на бивши и настоящи доносници хептен!
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Бог да прости детето! Би било утопия да направим целия свят безопасен за деца, оставени без надзор, но щом има наредба, тя трябва да се спазва и да се намери и санкционира виновния за неспазването ѝ.

 15. 15 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3735 Неутрално

  Извинявайте, но това заглавие е просто идиотско!!!
  Защо моята баба паднала в огъня, докато майка й варяла лютеница, и едва оцеляла, със страхотни белези по краката?
  Защото инциденти и нещастни случаи стават сега, ставали са в миналото, а в бъдеще също ще стават! Поколния варненци някак си са оцелели с този незаконен и нестандартен парапет ,сега изведнъж Спас Спасов е по-умен от цяла Варна...

  Доброто е заразно
 16. 16 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Точна и навременна разследваща журналистика от Дневник.

 17. 17 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 4369 Неутрално

  Бог да прости детенцето и съболезнования към близките!

  До коментар [#8] от "Спас":

  "А в същото време министър Московски е невинен според съда, за това, че уби сина си преди година."
  Два сходни случая, две коренно различни мнения на прокуратурата:
  http://afera.bg/прокуратура-като-бакалия-сравнете-мо.html

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 18. 18 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Съболезнования на близките! След като има такива необезопасени парапети, трябвало да ги обозначат или забранят достъпа на деца. Има вина болницата и едно дело ще я докаже, без да съм адвокат, виждам доста аргументи, които показват, че не са изрядни. Аргументът не е ставало преди, не върви.
  Родителска небрежност и невнимание също има, но със загубата на детето....им..наказана е жестоко.
  За съжаление стават инциденти, но някои махат с ръка, в коментарите, сякаш загубата на един човешки живот е дребна работа, а не е.
  Отговорност и причини трябва да се търсят, това невинно дете пък какво е виновно, че се е озовало в опасна за живота му ситуация? То е дете. Ние възрастните трябва да пазим децата и създадем среда за безопасността им.

 19. 19 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  Защото парапетът не е бил обезопасен. Защото има университетски болници с тоалетни с клекала.
  —цитат от коментар 12 на султана глаушева


  Защото като седне някой заразен на чинията и ти след него какво става? Не че няма начин да се осигурява хигиена и за тоалетни със седалка, ама е нужна постоянно назначена хигиенистка, която след всеки ползувал да забърсва с антибактериален препарат и е доста тегаво.

  мурзилка
 20. 20 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Невероятна измет има в коментарите. А това, че болница не спазва елементарни строителни наредби на всички им се струва нормално.

  Успех!

 21. 21 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1803 Разстроено

  Жалко за детенцето, жалко....
  Вината е и на двете страни. Родителите, разбира се, са длъжни да се грижат за детето си. Но и строителните изисквания са неумолими и напълно смислени, а не са били спазени крещящо - ако бяха спазени, сега чочото щеше да е жив и здрав, независимо от моментното разсейване на мама и тате...Затова са и формулирани тези изисквания към обществените сгради, те осигуряват гаранция срещу грешките ни!
  Както и да е, следователите ще се оправят в тази тъжна история, но нека смъртта на това невинно същество стане повод за масирана проверка на сигурността в болници, училища и пр. обществени места Така със сигурност ще спасим нечий живот вбъдеще!
  Бог да прости чочкото, да почива в мир! Съболезнования на семейството!

 22. 22 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1430 Разстроено

  Да поясня:
  1. Да се спекулира с трагедиите на Ивайло Московски и майката на Джанед е недостойно. Не участвам!;
  2. Срам ме е от всички, които в случая със смъртта на двегодишно дете вадят пред скоби етничестата му принадлежност;
  3. Всички, които държавата е назначила, за да управляват собствеността й по законите, които я правят държава, носят отговорност! И трябва да понесат наказание, ако бездействието им е станало причина за нечия смърт.
  4. За ГЕРБ в контекста на трагедията (или обратно) може да поговорим друг път. Имам какво да кажа от първо лице без "преводачи". Но нека минат поне 40 дни от смъртта на детето!

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  ТЪПУРГЕЛИ нещастни, селяндуря диви, то да ви беше само този парапет, огледайте се кьорави диваци в каква мизерия живеете, вижте си ежедневието и безмисленото си съществуване, отгоре до долу и отдолу нагоре.
  Змислете се как другите нации успяват да се справят с елементарни проблеми и защо вие не сте в състояние, негодници!

 25. 25 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  ДИВАТА посткомуно паплач, научена на безотговорност, и на това да цени повече общото и чуждото и през ум не и минава, че трябва вече да взима правилни решения и да ги изпълни, а не да се оправдава с натрупаната 140 годишна гряз върху душите и сърцата си, също като прозорците на последния етаж на това злощастно стълбище.

 26. 26 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 622 Гневно

  Защото държавата-мащеха е създадена да изисква от гражданите и бизнеса, но не и от себе си. Държавата-майка прави обратното.
  Има и такива държави-майки. Да направим и нашата такава. Да изгоним този олигархично-политически изнасилвач, дето постоянно ни е.ава майката!

 27. 27 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 957 Неутрално

  На третата снимка виждаме детайл от мила родна соц-картинка - арматурно желязо, изписано от някой държавен строеж и два декоративни елемента от двете му страни. Такива стълбища имаше (и все още има) в много обществени учреждения, построени по времето на соца. Цяло чудо е, че някое дете не се е пребило, докато баща му чака във фоайето на някоя обаластна управа или община, благоволението на кмета или секретаря на кметството.

  CONTADOR GRATUITO!
 28. 28 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#1] от "Peni Nikol":

  Даже се държи на повод и му се слага гумен протектор в устата, че да не вземе да си прехапе езика. През тези 19 см. може да се провре не само 2-годишно дете, ами и 15-годишно. И него ли ще го държиш за ръката?

 29. 29 Профил на goofy
  goofy
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Трагедията е ужасна. Само може да предполагаме какво им е на родителите. Истината е, че обезопасявенето в България е повсеместен проблем, но както с повечето неща всички ние просто сме си адаптирали живота без да поставяме сериозно значение на мерките за сигурност. Тук много се разчита на засиленото внимание на гражданите към околните обстоятелства и разбира се всеки момент на невнимание дава шанс на някоя неуредица да блесне в новините.

  Да се обвиняват родителите, без значение какви са, е жестоко. Всеки е изпускал дете от поглед.

  Та парапетът дори и да го сменят, проблемът няма да изчезне.

 30. 30 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  За мен тук най-виновна е комисията, която е приела този обект (цялата болница) и е дала карт бланш за неговото използване, независимо от това, че това е станало преди доста време. По виновност, разбира се, следва и управата на болницата, която не е предприела мерки, довеждащи до корекция на грешките в парапетите, поставяйки нови вертикални пръти при спазване на задължителните изисквания за въпросните 9 см разстояние между прътите.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 31. 31 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 718 Неутрално

  2. Срам ме е от всички, които в случая със смъртта на двегодишно дете вадят пред скоби етничестата му принадлежност;
  —цитат от коментар 22 на Спас Спасов


  Спасе, по тази логика би било срамно и да изкарваш наяве политическата принадлежност на управляващите Окръжна болница, но не се притеснявай, мен не ме е срам от теб.

  Статията не е лоша, Окръжна е голям свинарник както като база, така и като хора - включвам и лекари и персонал.


  "Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат!"
 32. 32 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#13] от "султана глаушева":

  От коментарът ти лъха такъв първобитен примитивизъм, та чак се чудя как пазиш равновесие, че да вървиш изправена на два крака. Двегодишно няма как да го изтървеш за секунда от поглед, просто са го пуснали да си играе самичко, че да не им пречи на лафа. Второ не мисля, че болница, която едвам плаща лекараства и заплати, трябва да харчи луди пари, за да могат деца да играят без надзор.

 33. 33 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  До коментар [#32] от "our12595545":

  Дори и една проста оградна мрежа би била достатъчна да се постави временно, което не е кой знае какви пари..
  Но ТЪПУРГЕЛЪКА е голям, много голям, престъпно голям, див и безмозъчен.
  Защото на кого му пука жалки нещастници!

 34. 34 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  Прокуратурата е компетентна в случая да изяснява казуса кой виновен и кой не, не знам що й се бъркате в работата все едно сте били свидетели на случилото се.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 35. 35 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2134 Неутрално

  До коментар [#16] от "shisharko":

  Напротив, поредната поръчкова статия от серията "да наплюем ГЕРБ във Варна". Миналата седмица имаше фалшива снимка с бетонираното дърво, тази седмица наред е политичиране на една лична трагедия. И между другото, съвсем е нужен закона за зашита на личните данни, за какъв чеп му е на Спас да споменава името и фамилията на детето ?!?
  А най абсурдното е че Спас е забравил да спомене основен принцип - правилата за проектиране действат само за в бъдеше, не действат за миналото. Така се е проектирало преди 60 години като е строена сградата, така си седи.

 36. 36 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  Две са и според мен причините - едната е парапета, но когато двама човека са на свиждане, да оставят детето да ходи където си иска без надзор е меко казано безотговорно.
  Утре някой ще обвини БДЖ-то, че деца докато си правят селфи върху вагоните, са получили товок удар. Ами крайнио време е, родителите да си припомнят, че отговорностите им не свършват с раждането на детето, напротив, тогава започват.

 37. 37 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 336 Неутрално

  До коментар [#35] от "m17":

  Значи виждаш, че нещо е опасно, но не ти пука, щото "те хората просто трябва да внимават" и "така си е било много години вече". Що за безотговорност е това от възрастни пълнолетни индивиди? Средата трябва да е безопасна особено в обществени сгради. Не може да се разчита, че всички хора по всяко време ще са концентрирани на 100% и няма да стават инциденти, понеже ни мързи да обезопасим средата. Понеже има всякакви хора - може да са болни и да не знаят на кой свят се намират, може да са здрави, но току-що да са разбрали тежка новина, може да са на лекарства, може да имат проблеми със зрението,... може много неща. Средата трябва да е обазопасена срещу такива глупави инциденти. Това, че парапетът е опасен, се знае от много време. Не е като сега на някой да му е хрумнало, като почина детето. Но въпреки това, никой не си е мръднал пръста.
  Има такива прекрасно обезопасени молове също, където едно малко дете може да падне. Те не са строени преди 140 г, а в последните няколко години, но пак са си приети и се пълнят с хора. Като стане следващия инцидент, пак ще обвиним някое току-що проходило детенце и родителите му, а не тези, които са предпочели естетиката пред сигурността (понеже така "било по-красиво, да има отворени пространства") .
  Накратко - пълно е с идиоти в тази страна и те не са само в управата на варненската болница...

 38. 38 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  До коментар [#13] от "султана глаушева": Този път съм съгласен с вас. Тук поне трима твърдят, че с тяхното дете подобно нещо не може да се случи, защото ... нон стоп го държат за ръка и с лекота обвиняват майката. Държавата прави същото. А Московски, който уби детето си - никой не го е карал да го качва и вози на шейна, която не може да управлява, е невинен. А тези, съвършените сигурно са казвали за Московски - "оставете го в мъката му". Всякаш майката на това дете не изпитва мъка, след като не е министър.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2134 Неутрално

  До коментар [#37] от "Smile":

  Напротив, въобще не отричам нуждата от безопасна обществена среда, нито отричам задължението на всяко ръководство на място с обществен достъп да подобряване недостатъците на тази среда. Но категорично отричам политизирането на проблема и плюенето на едни или други партия, което е тона на цялата статия и е изрично изведено в последния абзац. Щото тогава е редно да се запитаме каква е вината на наследниците на СДС, които подкрепяха предишния кмет на Варна в първите му два мандата ?. Или вината на наследниците на БКП, дето управляваха Варна 50 кодини. Щото тази сграда най-вероятно е строена преди 44'та или най-късно до 60'те години.

 41. 41 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2134 Неутрално

  До коментар [#37] от "Smile":

  А за мола, предполагам визирате онова дете, дето се изпраска с електрическия борд под наем, отнесе двойното ламинирано стъкло на парапета и падна от 4-5 метра ?. И после проверката показа че всички парапети са си ок ама не са предвидени да се тресне тяло 30кг засилено до 50км/час.

 42. 42 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 323 Любопитно

  До коментар [#37] от "Smile":

  ми а де, и аз това питам - що за безотговорност от възрастни и пълнолетни индивиди е да си заведеш детето на разходка по време на грипна епидемия в болница и да го оставиш без надзор?

 43. 43 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 3098 Неутрално

  До коментар [#38] от "Gopeто":
  Недей така с Московски. Горкия човек! Да пази господ от такава трагедия! Искал е да го зарадва. Кой да знае, че ще се случи такава трагедия!

  На агитката не отговарям! А на бивши и настоящи доносници хептен!
 44. 44 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  До коментар [#43] от "султана глаушева": Става дума за това, че е еднакво безотговрно да зарадваш себе си криейки се зад мераците на малкото си дете и да изпуснеш детето си да мине през необезопасен парапет. За властите в първия случай няма проблем, а във втория обвиняват майката. За нея случката също е трагедия.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK