Убиецът на Виктория Маринова е вменяем и прокуратурата иска най-тежко наказание

Убиецът на Виктория Маринова е вменяем и прокуратурата иска най-тежко наказание

© МВРОкръжна прокуратура - Русе, ще внесе обвинителен акт срещу Северин Красимиров и ще поиска налагане на най-тежките наказания за извършените от него на 6 октомври 2018 г. в гр. Русе две престъпления - изнасилване на Виктория Маринова, представляващо особено тежък случай, и убийството ѝ, извършено по особено мъчителен начин за пострадалата и с особена жестокост, съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.


Окръжната прокуратура в Русе е назначила петорна комплексна съдебномедицинска психологична и психиатрична експертиза на обвиняемия, заключението на която сочи, че Северин Красимиров е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.


Красимиров е с лека умствена изостаналост и е емоционално нестабилна личност – импулсивен тип, но може да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Той е без фундаментални разстройства в базисни сфери от психичната дейност, които да нарушават основните му психични годности, поради което може да участва в наказателния процес и да разбира смисъла и значението на извършваните следствени действия и да разбира смисъла на наложеното наказание, са заключенията на експертите.
Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил вземането на досъдебното производство на специален надзор и по него се извършват интензивни следствени действия от екип от прокурори. До момента са разпитани 30 свидетели и са назначени 19 експертизи.


Извършени са множество първоначални и допълнителни огледи на местопрестъплението и на веществени доказателства, както и претърсвания и изземвания. Изискани и получени са справки от мобилните оператори и медицинска документация.


Северин Красимиров беше екстрадиран от Германия през октомври и оттогава е в ареста.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK