Да срещнеш красив чужд непознат в Месинджър, или измама 419

Да срещнеш красив чужд непознат в Месинджър, или измама 419

© Associated PressКакво свърза успешен американски хирург във военен лагер и английски главен корабен инженер. А какво е общото между българка, консултант за недвижими имоти от висок сегмент и друга, работеща във финансовата сфера. Героите дават възможност за много и различни истории, но всъщност е една - измама 419.


Това не е броят на жертвите, а член от Наказателния кодекс (НК) на Нигерия, който криминализира онлайн измами. Много от атаките през различни схеми, завършващи с искане на пари, идват от тази страна, както и други африкански държави. Сред тях са и т.нар. романтични измами, а извършителите им се наричат Фейсбук или любовни измамници (скамъри от англ. scammers), които действат и през други платформи или сайтове за запознанства. И въпреки че това се извършва от години, случаи са описвани и в чуждите медии, полицейски служби от различни държави си сътрудничат в опит за разкриване на мрежите, напредъкът е малък и въвличането на хора в емоционални виртуални връзки с цел измъкване на едни пари продължава. "Дневник" се срещна с две пострадалите от измама 419.


"Това не са любовни съобщения със сърчица, а стратегия"


Искра Кирилова разказва историята си без притеснение, защото иска тя да стигне до повече жени и ако може някои от тях да бъдат предпазени. Разказва, че в България никъде няма информация за това престъпление и как човек може да разпознае измамниците. След като разбира, че е станала жертва, започва свое разследване на схемата. Установява, че става въпрос за престъпна група, в която членуват млади африканци - в повечето случаи от Нигерия.
"Фалшивият профил, който бяха създали и през който ми писаха беше на добре изглеждащ мъж, хирург. Завършил в Стокхолм. Бяха изредили реални болници, в които е работил. Този човек наистина съществува, но те са "откраднали" самоличността и снимките, чрез които разказват някаква история. Профилът не се поддържа особено активно и човек трябва да се порови, за да види съмнителни неща", разказва тя.


Допълва, че реалният човек, чиито снимки измамниците са ползвали, е много успешен хирург и живее в Ню Йорк. Открила го чрез сайт за разпознаване на хора по снимки и е разбрала, че от година той знае за кражбата на самоличността му.


Романтичната измама с нея започнала през чат приложението на Фейсбук - "Месинджър". В разговорите се усещало джентълменско отношение, активни, но без да се досажда. "Не става дума за вяли любовни съобщения със сърчица и т.н., а стратегически - първо всеки ден с едно съобщение от типа "Добро утро. Как си? Какво закуси? Какво ще правиш днес?. Следва включване следобед с въпрос как минава деня ти? Едно целенасочено внимание", спомня си Кирилова. Тя пази цялата комуникация.


Емоционалните загуби са по-големи


Кирилова разказва, че в началото разговорът бил вял. Някои от пратените съобщения прочитала, други - не. "В един момент взе да ми става интересно", спомня си тя.


"Докторът" бил част от военен лагер и пътувал често, представял се за вдовец. На третия месец от комуникацията им разказал за нападение, той не успял да се прибере в САЩ и трябвало да вземе цивилен полет. Нямал обаче достъп до акаунтите си поради мерки от сигурност и му трябвали средства.


В нейния случай не се е стигнало до изпращане на пари, защото случайно се е срещнала с друга българка - жертва на същата измама. Тя ѝ разказала своята история. (надолу в статията).


След разговора между двете, Кирилова разгледала лайковете на снимките на фалшивия профил. След като го питала защо успешен американски хирург на средна възраст има приятели много млади африканци, той я обвинил, че няма респект към личното му пространство. "Трябваше да се почувствам виновна", разказва тя. След това отказала контакт, ако не се видят на видео разговор. Реалният човек обаче имал много видеа на профила си - все на медицинска тематика. Измамниците са ги свалили и манипулирали. "Аз виждах човека в неговия кабинет и той ми говореше. Разговорът беше кратък. След това връзката прекъсна. Нямах възможност да питам нещо. Те са го направили мъжът да говори повече и жената да няма много възможност за реакция. Но аз и да задам въпрос, щеше да се прекрати връзката и да напише - скъпа, много е лоша връзката", казва Кирилова.


По думите ѝ загубата на пари не е големият проблем, а това е емоционалната загуба от такава комуникация.


"Измамниците работят по най-фините емоции - дали ще е чувство на самота, или неудовлетворение, или моментна криза. Създават се емоционално зависимости, които аз намирам за много по-опасни, отколкото да изпратиш 1000 евро някъде, което разбира се е глупаво, но когато човек се води от емоции, не се води от разум. Покрай социалните мрежи наблюдавам зловеща тенденция, че хората имат голяма нужда от споделяне и харесване, което води до хиперактивност онлайн, което е психологическа нагласа на дефицит и това се използва от тях много добре. Целта на занятието е да се направи емоционална зависимост и връзка и започват да искат пари. Те са доста добри в общуването и това не е никак безобидно. А в България няма подробна информация."


Не е сигнализирала българските разследващи власти, защото не вярва, че могат да направят нещо. Докладва измамния профил през австралийски правителствен сайт, който е посветен на романтичните онлайн измами, съдържа информация как да се разпознават и дава предпазни съвети.


"Много неприятно чувство е, защото са ти влезли в душата, в най-интимните емоции. Не говорим за секс, а за това да повярваш, че могат да ти се случат едни прекрасни неща и да си много щастлив. Работят с емоционални дефицити и това може да има пагубен резултат", разказа Кирилова.


Какво знае ГДБОП


"Профилът на жертвите е жена на средна и малко по-нагоре възраст, самотни, говорят добре английски език, разумни, някои търсят контакти в интернет, други ги намират и контактват от "профили" на американски адмирали, генерали с хубави униформи или лекари с чудесни снимки. Има и големи бизнесмени, които уж работят по нефтени платформи. Това са профилите, които впечатляват. Често тези мъже обяснват, че са в развод, а бъдещата бивша съпруга му е блокирала сметките. Затова той няма достъп до милиардите или милионите, които притежава и му трябват малко пари. Има и други сценарии".


Това каза за "Дневник" шефът на сектора за борба с киберпрестъпленията в ГДБОП Явор Колев. Той потвърди, че извършителите са организирани престъпни групи от Нигерия, Гана, Кот д`Ивоар. По член 419 от Наказателния кодекс (НК) на Нигерия това е криминализирано деяние и там имало цяла държавна структура, която се занимава именно с тези измамници, но тя не може да се пребори, защото това е национален бизнес. "Този бизнес е много развит там. В него са включени добри адвокати, психолози. Нигерия е държава, в която английският е майчин език. Има качествени училища, в които можеш да научиш перфектен английски. Това е голяма бизнес ниша и в нея има много образовани хора".


Явор Колев обяснява още, че в Англия и Америка са мулетата на групите. "По данни на Интепрол 60% от времето и усилията на престъпните групи са насочени към набиране на мрежи от мулета. Не е толкова сложно да се напише код, вирус или да се измами човек. Но е много необходимо групата да има доверено муле, което като му се изпратят 50 хил. евро, то да върне 45 или 47". На мулетата жертвите на романтичните измами превеждат парите, за да спасят виртуалните си любим/и.


Какво може да направи ГДБОП срещу тези измами. Има ли смисъл българи да подават сигнал до разследващите ако стават жертва и какви съвети за предпазване дават службите четете утре на dnevnik.bg.


Не си виждал човека, а се превръща във връзка


Сценарият на романтичната измама се повтаря и при другата жена, с която разговаря "Дневник". Тя изпраща и пари, пожела анонимност и предупреди, че ще разкаже без подробностите.


"Ужасно ме е срам. Твърдя, че съм образован човек. Това, което се случи беше резултат от много фактори", започва разказа си жената. "Има такава дълбочина на разговорите. Това в един момент се превръща във връзка. Макар да не си виждал човека, той става част от живота ти". И тя пази цялата история на комуникацията си с измамника.


Не е била активен онлайн потребител, не е търсела отношения с мъже онлайн. В началото не била склонна да разговаря с него. "До ден днешен не мога да си обясня защо приех тази покана за приятелство. Хареса ми мъжа на снимката, много инстинктивно беше". Разговорите били възпитани, проявявала се емпатия и грижовност. "И когато на човек, включително на мен, му липсват тези неща е склонен да я приеме. Комуникацията продължила около месец-месец и половина. След това разговорът се прехвърлил към "УотсАп" и "Вайбър". С номера на телефони, които са закупени от САЩ или Англия.


В началото на разговора им мъжът, който се запознава с нея се представя за главен корабен инженер, живее в Англия и е вдовец. Във времото всяко нещо, което е пораждало някакво съмнение е намирало съответен адекватен отговор. Жената е говорила с измамника по телефон много пъти - по 1, по 2 часа. Той е искал видео разговор, който обаче не се състоял първо по технически причини, а после в кораба имало толкова лош образ, че не се виждало кой е насреща.


На четвъртия месец той тръгва на път. Пише й, че възникват проблеми, свързани с митницата. Корабът му е акустирал в Малайзия, а той е оставил на куриерска фирма някакви свои ценности и иска да й ги изпрати. "Аз отказах. Казах, че не мога да приема такава пратка и добре, че отказах, защото щях да се вкарам в още по-големи проблеми. Защото има в случаи, в които започват разследвания срещу получателите за пране на пари", разказва жената.


Тогава корабният инженер й написал, че ги оставя на куриерската фирма, която ще комуникира с нея при проблем. И проблемите започнали. Трябвало да се плащат пари за съхранение и т.н. След това той се връща до Малайзия, за да прибере ценностите. Но се оказало, че те са предадени на компетентни органи, защото нямат документ в Малайзия и започва митническа сага. След това корабният инженер отива в САЩ. На сцената излиза негов адвокат, защото срещу него е заведено дело в Америка. Историята обаче не свършва тук. Измисля се и здравословен проблем, което е слабото място на жената, прекарала такъв. Корабният инженер заболява тежко като има нужда от пейсмейкър. Описаните от него симптоми и прилаганото му лечение били като по учебник, спомня си жената, чиято работа косвено е свързана с медицина. Историята завършва с неговата смърт.


Но не и опитите за изнудване на жената. Появява се втори адвокат, който й обяснил, че тя му е наследник, но после се появили други роднини от Англия. Адвокатът поискал от нея да влезе в електронното банкиране на починалия и да си прехвърли парите. Така тя разбрала, че е жертва на измама.


После се свързва с друга жена - от Америка, която е харесвала някои от снимките на измисления профил. Американката й казала веднага да спре комуникация и, че тя е сигнализирала ФБР, защото това е измама. "Чувствах се като изнасилена", спомня си жената.

Ключови думи към статията:

Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 474 Неутрално

  За тези даму си има сайт, където заможните западни господа да ги открият - www.bulgariansheep.bg

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 2. 2 Профил на danko767
  danko767
  Рейтинг: 292 Неутрално
 3. 3 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5838 Неутрално

  Нигерийците отдавна разпращат долнопробни фейк писма. Сега виждам, че са подобрили измамите, доколко е отделен въпрос...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 4. 4 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1139 Весело

  Няма седмица в която някоя Каролина или Стейси да не искат да се запознаят с мен....ама пишат с правописни грешки и им личи гугъл-владеенето на българския...

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 6. 6 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 802 Весело

  Едно време имаше нигерийски принцеси, които искаха пари за билет до Европа през абв. пощата :) В София има много самотни 35годишни жени, с добри доходи, отчаяни, които сънуват принцове и булчински рокли. Мили жени, така и така сте изпуснали бързия влак, излезте от интернет и се огледайте за някой пътнически :)

 7. 7 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  Ей, едно време по седенките... па я огледаш, па и намигнеш..., па я пощипнеш... и ако не писне - ясно, лайкнала те е ...
  А сега? Не знаеш какъв джендър е зад клавиатурата...

 8. 8 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Явно наистина нигерийските измамници са разширили арсенала си. Жалко, че все още има хора да им се връзват. Буквално стотици милиони долари успяват да завлекат всяка година от какви ли не наивници.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 9. 9 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  Досущ като "полицаите", дето звънят на баби и дядовци и ги плашат, че внучето им лежи в "Пирогов" и тям подобни измислици, на които горките ходица се връзват и мятат хилядарки през балконите си...
  Хора бе, бъдете умни!!!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 10. 10 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  На мой познат му измъкнаха две заплати. Успели са да му хакнат пощата тъкмо когато напускал работа в чужбина. Създават подобен айаубт с една различна буква) и ъспяват да прехвърлят комуникацията между него и работодателя към фалшивия акаунт. И успяват да подлъжат работидателя че това е той и би желал последните му две дължими заплати да бъдат преведени еди иъде си на различна банкова сметка от досегашната. Тук работодателя се е вързал понеже не е усетил нищо нетедно.

 11. 11 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Както и нашите цигани,майките на тези маймуни ги учат ,че не е лошо да се лъже и краде.

 12. 12 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Ханс е роден 1900 г. в Мюнхен. Баща му е обущар, а майката домакиня. Няколко деца, като Ханс е най-големият. Много умен и ученолюбив, отдава му се математиката. Освен това спортува и пише стихове. Но завършва основно образование и родителите му нямат средства да го изучат нагоре. В квартала, където живеело семейството, имало силна католическа общност. След една неделна проповед Ханс надълго и нашироко си поприказвал с преподобния им отец Шулц. Съветът бил Ханс да почне чиракуване при някой майстор с авторитетен бизнес, като направили проучване в няколко насоки. Изборът им попаднал на майстор Кунц, поддържащ широка верига от месарски магазини, също производител на колбаси и руска салата. Ханс започнал без колебание, защото отецът му начертал примамлива план програма. Минали години, Ханс от чирак станал калфа, усвоил занаята и старият Кунц бил много доволен от него. Още по доволен бил, когато Ханс му поискал ръката на Хелга, дъщерята на майстор Кунц. Всичко вървяло по мед и масло и според традициите на месарската фамилия Ханс трябвало да си направи самостоятелен магазин като останалите членове на фирмата. Така и станало, докато Ханс случайно не открил в счетоводните книги грешки, които водели до загуби. Умишлено или не, не се знае. Книгите се водели от стария Кунц, защото за пари имал доверие само на себе си. Така или иначе, Ханс споделил с дядо си, направили ревизия и старецът се разревал от благодарност. Да учи по-нагоре на тия години Ханс вече не можел, но изкарал съвестно счетоводни курсове и поел финансите на фирмата. На стария Кунц това било предостатъчно, не му пукало дали Ханс е магистър по математика или не, важното е сметките да излизат и гилдията да е на печалба. Това е.

 13. 13 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1900 Любопитно

  До коментар [#9] от "дедо Андро":

  Те са умни, но по ред причини не са на себе си.

  В Русия съм! В Русия съм!
 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  Докато има шарани ,ще има и риболовци

 15. 15 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  Не мога да си обясня такава наивност. Интернет не е реален живот и там хората не са такива, за каквито се представят. Не че не може да има успешни запознанства и по Интернет, но ако някой започне да иска пари по какъвто и да е повод, то това е измама.
  По сайтовете за сериозни запознанства се подвизава и доста народ, търсещ само секс и забавления.
  Така, че най-добре за самотните мъже и жени е да си намерят подходящи клубове, където да се срещат на живо. Освен това има и всякакви видове дружества, курсове и др. които да посещават и да се запознаят с хора със сродни интереси.

 16. 16 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3083 Неутрално

  Отчаяни колкото щеш !!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 17. 17 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  На един мой познат му бяха хакнали пощата. Понеже той работеше в САЩ от неговата поща ми изпратиха писмо на английски, в което ме молеха да му "помогна", защото бил в чужбина и му откраднали парите и документите.
  Много се смях на писмото, защото никога не си бяхме писали на английски... Обадих се да му кажа да си смени имейла.

 18. 18 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 282 Неутрално

  "Покрай социалните мрежи наблюдавам зловеща тенденция, че хората имат голяма нужда от споделяне и харесване, което води до хиперактивност онлайн, което е психологическа нагласа на дефицит"

  Хубаво сте забелязали как действа "социалният хероин" наречен лицева книга.

  "Не е сигнализирала българските разследващи власти, защото не вярва, че могат да направят нещо."

  Ето защо не трябва да вярваме на статистиката на МВР за престъпленията срещу жени - те просто не са реални, защото много жени не докладват престъпленията. Също и на онзи вмирисаният аргумент, че в Норвегия умирали повече жени от глава на населението.

  "Твърдя, че съм образован човек"

  Между образование и мъдрост има разлика.

  ""Чувствах се като изнасилена", спомня си жената"

  Всички сме се прекарвали в един момент, но така човек се учи. Аз се прецаках 2012 като отидох да бачкам в една ферма за гъби в Северна Ирландия и обещаната надница въобще не беше такава а трудът беше къртовски!

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 19. 19 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1900 Любопитно

  До коментар [#15] от "pamela":

  "По сайтовете за сериозни запознанства се подвизава и доста народ, търсещ само секс и забавления. "

  Че това нито е лошо нито пък престъпление!

  В Русия съм! В Русия съм!
 20. 20 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  До коментар [#19] от "Веселин Дечев":

  Говоря за сайтове за сериозни запознанства, където хората очакват да намерят партньор или съпруг/съпруга. Търсещите само забавления в подобни сайтове не са много по-добри от изнудвачите, защото де факто се използват жертвите си.
  Примерно, стабилен мъж се запознава с красива жена, която го омайва и той започва да и изпълнява всички капризи, доколкото му позволяват средствата. После тя го зарязва след като си е намерила по-подходящ обект.
  Възможен е и вариант, при който женени мъже бройкаджии да търсят само секс.

 21. 21 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Нигерийците отдавна се занимават с измами, не е отсега. Още преди създаването на Фейсбук получих писмо он лайн , че брат и сестра са станали сираци поради племенни вражди. Искаха банковата ми сметка, за да преведат парите си от съображения за сигурност. Направо се изсмях на тази зле скалъпена история. Винаги, когато стававъпрос за пари и банкови сметки, човек трябва да е нащшрек. Защото за каквото и да става въпрос, винаги страва въпрос за пари.

 22. 22 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1900 Любопитно

  До коментар [#20] от "pamela":

  "Говоря за сайтове за сериозни запознанства, където хората очакват да намерят партньор или съпруг/съпруга."

  Ами то за да се стигне до съпруг трябва да се мине през други етапи:
  познанство, приятелство, секс, интимно приятелство (гаджета), живеене заедно, годеж, съпруг(а)
  Това са елементарни неща. Удивлявам се, че хора на по 30+ нямат идея от реалностите.
  Аз мога ли да кажа от първа среща вземам ли дамата за съпруга или ще си бъдем просто познати?

  В Русия съм! В Русия съм!
 23. 23 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1900 Весело

  До коментар [#20] от "pamela":

  "Възможен е и вариант, при който женени мъже бройкаджии да търсят само секс."
  Това лошо ли е?
  Може би руши социалистическия морал?!

  В Русия съм! В Русия съм!
 24. 24 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 544 Неутрално

  ПЪК ОСБЕНО ТЪРСЕН СРЕД ЖЕНКИТЕ Е ПРОФИЛ НА МЪЖ,ПРЕДСТАВЯЩ СЕ ЗА ШЕФ НА СЕКТОР ЗА БОРБА С КИБЕРПРЕСТЪПЛЕНИЯТА /РАЗБИРАЙ-С МИХАЛЯ/ И ИЗВЕСТЕН ПОД ИМЕТО "ЯВОР КОЛЕВ"😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
  БОЖЕ,КОЛКО ДЪРЖАВНИ ПАРИ ТРОШИ ТОЯ ЗА ДА СЕ ЗАНИМАВА С ГЛУПОСТИ😢

 25. 25 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1450 Весело

  До коментар [#19] от "Веселин Дечев":
  До коментар [#23] от "Веселин Дечев":

  Ти пък какво се засегна? Да не висиш в Тиндър да зарибяваш мацки с моряшката заплата?

 26. 26 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1900 Весело

  До коментар [#25] от "Yard":

  Не се засягам въобще.
  Просто се удивлявам на наивитета на дами на 30+

  В Русия съм! В Русия съм!
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на mengo
  mengo
  Рейтинг: 536 Весело
 29. 29 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  Предварително се извинявам на всички, които пряко, косвено или поради кавито и да са причини ще се почувстват засегнати!
  Какво ниво на интелигентност е необходимо на човек за да повярва, че успешен хирург от Ню Йорк, познат само от виртуални комуникации, е попаднал някъде, където не е възможно да изтегли суми от сметките си, не е възможно да потърси помощ от дипломатически, държавни или други институции, но може да получи определена, явно не малка сума?
  Вероятно съм груб реалист, не познавам силата на чувствата, изобщо не съм романтичен. Но това не променя мнението ми за някои хора.

 30. 30 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2856 Разстроено

  Не е нужно да се подигравате. Били са самотни, искали са да повярват, вижда се, че са интелигентни жени. Ако има повече информация по темата, ще има и по-малко пострадали.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 31. 31 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  Не мога да си обясня такава наивност. Интернет не е реален живот и там хората не са такива, за каквито се представят. Не че не може да има успешни запознанства и по Интернет, но ако някой започне да иска пари по какъвто и да е повод, то това е измама. По сайтовете за сериозни запознанства се подвизава и доста народ, търсещ само секс и забавления. Така, че най-добре за самотните мъже и жени е да си намерят подходящи клубове, където да се срещат на живо. Освен това има и всякакви видове дружества, курсове и др. които да посещават и да се запознаят с хора със сродни интереси.
  —цитат от коментар 15 на pamela

  Не оспорвам, че е възможно човек от сайт за запознаства да търси само секс и забавления и да подведе съответното момиче/дама. Което момиче/дама би трябвало и би могло да бъде по-предпазливо при осъществяване на сексуалния контакт. Ако и то/тя не го желае достатъчно силно. "Малка бях, излъгаха ме" невинаги е достатъчно силен аргумент. В интерес на истината секс и забавления за една нощ и като продължителна неангажираща връзка може да пожелае и осъществи и колега, съсед, познат, съученик, състудент и т.н. на момиче/дама. Няма гаранции. :) Но тук темата е друга.

 32. 32 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  До коментар [#30] от "etty1":

  И все пак, колкото и да са били самотни тия жени, все пак трябва да им светне някаква лампичка в един момент. Няма как да някакъв богат и привлекателен свободен мъж да е опрял до онлайн запознанства с жени на средна възраст от другия край на континента/света.

 33. 33 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#20] от "pamela":"Възможен е и вариант, при който женени мъже бройкаджии да търсят само секс."Това лошо ли е?Може би руши социалистическия морал?!
  —цитат от коментар 23 на Веселин Дечев

  Вие уж сте комунист! Може би комсекс от преди преврата успял с почти всички пожелани момичета и неуспял да се опази от всички, които са го пожелали. :)

 34. 34 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  Не е нужно да се подигравате. Били са самотни, искали са да повярват, вижда се, че са интелигентни жени. Ако има повече информация по темата, ще има и по-малко пострадали.
  —цитат от коментар 30 на etty1

  Аз лично не се подигравам. Констатирам. По-скоро бих обивинил подобни жени. Не защото са се подвели, а защото биха могли да привлекат в играта и познати. Защото аргументът "една позната се е свързала с един ... той има приятели, които ..." наистина би могъл да бъде много силен.

 35. 35 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Положението в Инстаграм и в Туитър не е по-различно. Но там има иновации, пълно е с импостъри на звезди и изобщо на известни личности. Хубавото е, че специално в Туитър лесно се докладва и профилите биват рестрикнати.
  Целта е същата: измъкване на пари с измислени луксозни трипове и т.н. Но лесно може да се разпознае всеки импостър или скемър. Схемата е горе-долу една и съща.

  На мнение съм, че трябва да се говори и пише повече за този проблем, защото наистина това се превръща в мания.

 36. 36 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  Попадал съм в сходна ситуация но с "инвестиционен характер". Имаше определено нигерийска следа но документите, които ми изпратиха "за проучване" бяха от "малтийска компания" и смея да кажа изглеждаха доста убедително. Колкото и да звучи самохвално не съм доверчив и още от самото начало ми замириса на гнило. Та искам да кажа, че тези хора няма да мирясат особено докато съществува Интернет и разните му там сайтове за контакти.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  Попадал съм в сходна ситуация но с "инвестиционен характер". Имаше определено нигерийска следа но документите, които ми изпратиха "за проучване" бяха от "малтийска компания" и смея да кажа изглеждаха доста убедително. Колкото и да звучи самохвално не съм доверчив и още от самото начало ми замириса на гнило. Та искам да кажа, че тези хора няма да мирясат особено докато съществува Интернет и разните му там сайтове за контакти.
  —цитат от коментар 36 на citoyen

  Вероятно преди да се появят интернет и сайтовете не е имало измами. Контрагентите с нигерийска следа от малтийска компания с какво изглеждаха убедителни? Вие проявихте ли им сайта? Email-ът им изглеждаше ли достоверен? Как ли са Ви открили, с какво сте им спечелил доверието?
  Не сте длъжен да отговаряте. Въпросите ми, макар и зададени към Вас, са по-скоро разсъждения по темата.

 39. 39 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3333 Неутрално

  До коментар [#37] от "hsq39598506":

  А, ей ги и нигерийците.

 40. 40 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2743 Неутрално

  Да не забравяме стаените майчини чуства на Искра Кирилова и небивалото щастие коетоя е обзело, когато се е появила възможност да помогне на виртуалния си приятел.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 41. 41 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1900 Любопитно

  Ходил съм два пъти в Нигерия с кораба. СТояхме бая дни. Толкова корумпирана и съсипана държава няма другаде по-света. Направо няма държава там. Нещо страшно е. И през ум не би ми минало да проявя капчица доверие на някой, който има нещо общо с Нигерия.
  Както вие никога няма да повервате на какъвто и да е мейл на някой от Факултето.

  В Русия съм! В Русия съм!
 42. 42 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  До коментар [#19] от "Веселин Дечев":Говоря за сайтове за сериозни запознанства, където хората очакват да намерят партньор или съпруг/съпруга. Търсещите само забавления в подобни сайтове не са много по-добри от изнудвачите, защото де факто се използват жертвите си. Примерно, стабилен мъж се запознава с красива жена, която го омайва и той започва да и изпълнява всички капризи, доколкото му позволяват средствата. После тя го зарязва след като си е намерила по-подходящ обект.Възможен е и вариант, при който женени мъже бройкаджии да търсят само секс.
  —цитат от коментар 20 на pamela


  По мои скромни наблюдения жените налитат повече на женени мъже.Ако някой мъж е самотен го смятат за смотатяк ,който не е успял да привлече жена.

 43. 43 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  Едно време имаше нигерийски принцеси, които искаха пари за билет до Европа през абв. пощата :) В София има много самотни 35годишни жени, с добри доходи, отчаяни, които сънуват принцове и булчински рокли. Мили жени, така и така сте изпуснали бързия влак, излезте от интернет и се огледайте за някой пътнически :)
  —цитат от коментар 6 на Тони КОСТОВ


  Щом и в София не могат да си намерят половинка явно нещата са сериозни.

 44. 44 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2337 Неутрално

  Търсене и предлагане! Някой има нужда от приятелство и раздумка, и нигерийците го предлагат. Не е красиво, има разочаровани, но такъв е животът.

 45. 45 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 572 Весело

  всяка проста патка/тип птица/мечтае за принц,е ми сами са си виновни,все пак никоя няма златна та да търси златен:))

 46. 46 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2219 Весело

  До коментар [#26] от "Веселин Дечев":

  Ами то много народ страда заради наивитета си. Или олекваш с някоя и друга стотачка/ хилядарка или пък ставаш поредната бройка. В някои случаи и двете.

 47. 47 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  Еднии такива негри ги разигравах 2-3 месеца по пощата докато не ги подлудих окончателно...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 48. 48 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  До коментар [#26] от "Веселин Дечев":Ами то много народ страда заради наивитета си. Или олекваш с някоя и друга стотачка/ хилядарка или пък ставаш поредната бройка. В някои случаи и двете.
  —цитат от коментар 46 на pamela


  Защо си мислите,че всички жени искат сериозна връзка?Жените също бройкат мъже.Независимо дали са омъжени или неомъжени.В днешно време жените много добре са наясно с кой мъж могат да имат бъдеще заедно.Така че номерът с наивното момиче,омаяно с лъжи от обвързан мъж,не е особено актуален.

 49. 49 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#26] от "Веселин Дечев":Ами то много народ страда заради наивитета си. Или олекваш с някоя и друга стотачка/ хилядарка или пък ставаш поредната бройка. В някои случаи и двете.
  —цитат от коментар 46 на pamela
  Защо си мислите,че всички жени искат сериозна връзка?Жените също бройкат мъже.Независимо дали са омъжени или неомъжени.В днешно време жените много добре са наясно с кой мъж могат да имат бъдеще заедно.Така че номерът с наивното момиче,омаяно с лъжи от обвързан мъж,не е особено актуален.
  [quote#48:"Мусаши"][/quote]
  Тя не е конкретизирала. Поне буквално не отрича варианта мъжът да олекне с някоя и друга стотачка/хилядарка или да стане поредната поредната бройка. В някои случаи и двете.

 50. 50 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  До коментар [#48] от "Мусаши":

  Говоря единствено за случаите когато търсещите искат сериозна връзка и какви са опасностите от предоверяването на непознат.
  Има и сайтове само за забавления. Познавам двойки, които се разведоха заради тях..

 51. 51 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Докато има балъци и наивници ще има и кой са ги лъже. Това е истината.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  До коментар [#48] от "Мусаши":Говоря единствено за случаите когато търсещите искат сериозна връзка и какви са опасностите от предоверяването на непознат. Има и сайтове само за забавления. Познавам двойки, които се разведоха заради тях..
  —цитат от коментар 50 на pamela


  Какви са опасностите при нова връзка?Единствено опасно е ако попаднат на някой измамник,който да ги обере.Иначе като се опознаят и виждат,че не стават нещата се разделят,без да имат нито имуществени въпроси ,нито пък деца. При стара връзка са много по-големи.Като примерно мъжът да купи жилище и като се разведат с жената да го изгонят от него,защото е закупено по време на брака и децата са присъдени на жената.

 54. 54 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Умнокрасивите пак некой ги измамил. Сега пък нигерийски Спас. Нека ги скубят, като са решили да си търсят заможни западни тъпкачи, да им дойде акъла.

 55. 55 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  До коментар [#54] от "izt21595181":

  Да бе, ушанка, щото грознотъпите изобщо не ги мамят като си хвърлят чантите с пари през прозореца или галсуват за червените милионери да ги оправят.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  Реалните социални връзки загиват. Затова хората разчитат на интернетни запознанства.
  Преди околните са се грижели да запознаят самотниците с подходящ човек. Сега всеки си гледа себе си.

 58. 58 Профил на bgbankrupt
  bgbankrupt
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Нигерийските измами нямат край. Преди 15-тина години, реших да си продам колата сам. Прочетох онлайн за възможни рискове и един от тях естествено беше така наречената Нигерийска измама пригодена за този тип транзакции. И така, пускам обява онлайн с снимки на колата и информация за връзка. Цена: $3,000 (пазарна, нито под нито над преобладаващите цени за идентични коли). Не се мина и ден и се намери “купувач”. Купувачът беше от чуждбина с бизнес интереси в Флорида. По имеил ми обясни че ще ми прати чек за $10,000 понеже много харесал колата и искал да е купи за $7,000. Само ме помоли да върна разликата от $3,000 на бизнес партньора му в Флорида с чек от моята банкова сметка. Знаех че е измама но продължих. След седмица получавам чек по пощата за $10,000 от Фолцваген дилър в Флорида. Отидох да си отворя нова банкова сметка с този чек. Както очаквах, след няколко дни ми звъннаха от банката да кажат че чека няма покритие. През това време “купувача” ме обстрелваше с имейли че съм му взел парите и че ще ме предаде на ФБР ако не изпратя тайтъла и парите. Аз звъннах на дилъра от който беше издаден чека и те ми казаха че са жертва на открадната информация и че не съм първия получил такива щедри оферти. Та така, всякакви нюанси има на Нигерийската измама. Внимавайте хора.

 59. 59 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Дето има една приказка: от главата си пати. И някой в древността дето е казал- съмнявам се, значи съществувам. Никой не е застрахован от тип измама, но нека да е по по-трудния начин.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на KLINGON
  KLINGON
  Рейтинг: 372 Неутрално

  До коментар [#15] от "pamela":

  като те гледам как мислиш с категории от соца - секс vs сериозни връзки и тн, не са те наберали не си превела неколко хилядарки :)

  "...Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците…"... из дописка на Васил Левски до в. Свобода, публикувана на 13.02.1871 г.
 62. 62 Профил на KLINGON
  KLINGON
  Рейтинг: 372 Весело

  До коментар [#22] от "Веселин Дечев":

  ми ако си си сложил снимка на гъзар явно те взимат за съпруг още на сайта :)

  "...Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците…"... из дописка на Васил Левски до в. Свобода, публикувана на 13.02.1871 г.
 63. 63 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1450 Весело

  До коментар [#60] от "half truth":

  Абе мъжете по принцип всекидневно ставаме жертви на любовни измами, така че няма новина там.

 64. 64 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2219 Весело

  До коментар [#61] от "KLINGON":

  Ако мислиш, че не са опитвали да им дам хилягдарките... Има всякакви схеми за шарани. То не са писма от банките да си въведеш данните и банковата сметка, позвънявания по телефона да им върнеш обажданията, обаждания по телефона да ти кажат, че компютъра ти е налазен от вируси и т.н.

 65. 65 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1638 Неутрално

  Съжалявам дамите и господата, които са тръгнали да търсят сериозна връзка в интернет с абсолютно непознати хора. Не може да търсиш нещо сериозно с човек, когото не си виждал дори на живо. Но, докато има овци, ще има и вълци.

  На мен чисто ми пращат по пощата невероятни новини. Някой ми бил хакнал ПейПал сметката /нямам такава/ и иска да натисна линк да потвърдя паролата, ама имейлът на подателя пълен само със случайни буквички и цифрички. Често "печеля" и Зелени карти - поне веднъж месечно. Разни "добри хора", които не познавам, ми пращат изгодни предложения за това или онова. Резултатът от всички тези получени писма е един - поставяне на подателя в категория "спам" и бързо триене на веселите предложения и награди .

  А ако някой ден някоя принцеса толкова много ме иска, да дойде на живо да се видим :)

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 66. 66 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 358 Неутрално

  Скъпа г.Кирилова и подобните,
  Как решихте, че американски генерали, адмирали, прочути лекари и бизнесмени ще се заинтересуват точно от вас? Съвсем ли сте загубила чувство за реалност? Е, набирането на жизнен опит струва много. В това число и пари. И просто е непростимо за “жена на средна възраст и над” да няма нищо общо с реалността. Съжалявам, но някой трябва да ви го каже. И е абсолютно не на място точно вие да давате каквито и да било съвети, комуто и да било! Ако генералите, адмиралите и прочутите лекари търсят нещо в интернет, то НЕ са самотни жени на над средна възраст, а млади мацки с релефна физика. Просто е така. Примирете се. Всяко нещо с времето си.

  Мърфи е оптимист!
 67. 67 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  И просто е непростимо за “жена на средна възраст и над” да няма нищо общо с реалността.
  До коментар [#66] от "султана глаушева":

  Като че ли , мъжете на средна възраст и под са реалисти, когато в FB профила им ги контактват секси мадами. Човешко е.

  И докато една жена може да бъде измамена на стойност самолетен билет, има мъже дето теглят кредити и пращат. Ама дневник както винаги пропагандира сексизъм. Затова не са се сетили да интервюират и мъже.

 68. 68 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  До коментар [#38] от "zhivko6461":

  Измами винаги е имало и измамени също. Доказателства - бол. Моята случка е преди 15 години, когато Нет-а вече го имаше и елктронните адреси на международните представителства също бяха достъпни за всеки желаещ както и днес. Не съм се опитвал да проследявам адреса и да правя разследване. Подобни сценарии са ежедневие.

 69. 69 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#67] от "half truth":
  Не съм привърженичка на разделението мъже-жени. Не харесвам еманцетата. Не смятам, че трябва да се настройват един срещу друг. Обратно. Ние сме еманципирани жени, финансово независими сме, но си обичаме мъжете. Много даже. И не обичаме еманцетата, е, поне моят модел.

  Мърфи е оптимист!
 70. 70 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#38] от "zhivko6461":Измами винаги е имало и измамени също. Доказателства - бол. Моята случка е преди 15 години, когато Нет-а вече го имаше и елктронните адреси на международните представителства също бяха достъпни за всеки желаещ както и днес. Не съм се опитвал да проследявам адреса и да правя разследване. Подобни сценарии са ежедневие.
  —цитат от коментар 68 на citoyen

  Измамници и измамени е имало и ще има. Всеки може да бъде измамен. Но в някои случаи е необходима изключителна наивност. В коментара си зададох някои въпроси. Които би трябвало да предизвикат адекватни действия от получилия изгодното предложение.
  В коментар [#29] също зададох въпрос. Странно как жертвите на подобни измами не са поразсъждавали преди да се увлекат.

 71. 71 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7047 Неутрално

  Дори и да не става въпрос за пари, на непознати мейли не отговарям, дори не ги отварям за по сигурно.

 72. 72 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2056 Весело

  До коментар [#69] от "султана глаушева":

  Тя такава е псилогията на целия форум и се подкрепя от дневник. Ако някой обърне внимание на сексизма, веднага го изкарвате феминистка или гей.

 73. 73 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#72] от "half truth":
  Опа! Сега в схемата на форума ли влязох? Нещо ме бъркаш - аз съм чугун, путиноид, червена бабичка, позитански трол, трябва да си събирам чемАДан и да си ходя в Рашистан! Сега станах от статуквото на форума! Както казваше бакюй Радой, “люти чушки няма и за свмв, хайде, и това ще понесеме”! 😊

  Мърфи е оптимист!
 74. 74 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 407 Неутрално

  До коментар [#20] от "pamela":"Говоря за сайтове за сериозни запознанства, където хората очакват да намерят партньор или съпруг/съпруга."Ами то за да се стигне до съпруг трябва да се мине през други етапи:познанство, приятелство, секс, интимно приятелство (гаджета), живеене заедно, годеж, съпруг(а)Това са елементарни неща. Удивлявам се, че хора на по 30+ нямат идея от реалностите.Аз мога ли да кажа от първа среща вземам ли дамата за съпруга или ще си бъдем просто познати?
  —цитат от коментар 22 на Веселин Дечев


  В твоя случай на дамата ще и трябват точно 10 мин разговор да разбере за какъв смотльо става дума и да те натири дома.

 75. 75 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Отчаянието замъглява преценката и я прави нереална!
  Жените някъде до 35-тата си годишнина трябва да са намерили партньор и да са част от семейство. В противен случай опциите започват да намалят. Това налага огромен стрес върху тях, особено в края на 20-те и началото на 30-те.

  При нас мъжете е по друго яче.. за щастие :)

 76. 76 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  на непознати мейли не отговарям
  До коментар [#71] от "Peni Nikol":

  Примерно ,представя се за господин някой си и Ви контактва “професионално” в linkedin. А на мъжете им пращат секси снимки на момиче.
  На мейли от непознати и на тези дето се самовключват в месинджърите не биха се вързали тези жени.

 77. 77 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2056 Весело

  Сега станах от статуквото на форума!
  До коментар [#73] от "султана глаушева":

  Еее, заслужихте си го.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  До коментар [#75] от "Pandipool":

  Щедър си с това 35. Около 28 необвързаните жени вече са в паника. Ироничното е, че с напредването на възрастта критериите им за мъже се покачват, което прави намирането на партньор още по-трудно.

 80. 80 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4594 Весело

  "Историята завършва с неговата смърт. Но не и опитите за изнудване на жената. Появява се втори адвокат, който й обяснил, че тя му е наследник, но после се появили други роднини от Англия."

  Хаха... и какъв наследник му е тя след като те нямат никакъв брак? Смешно е. :-D

  Иначе във FB e пълно с измамници, всеки който ви иска пари го разкарайте от вашия списък с приятели. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 81. 81 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4243 Неутрално

  До 26:"Веселин Дечев
  "Не се засягам въобще.Просто се удивлявам на наивитета на дами на 30+"

  Не е наивитет, а силно желание на жените над 27, или 30 години да създадат семейство, да имат подкрепа, и баща за своите деца.

 82. 82 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4243 Неутрално

  До 26:"Веселин Дечев
  "Не се засягам въобще.Просто се удивлявам на наивитета на дами на 30+"

  Не е наивитет, а силно желание на жените над 27, или 30 години да създадат семейство, да имат подкрепа, и баща за своите деца.

 83. 83 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4243 Неутрално

  ....Около 28 необвързаните жени вече са в паника. Ироничното е, че с напредването на възрастта критериите им за мъже се покачват, което прави намирането на партньор още по-трудно.
  —цитат от коментар 79 на Yard

  По-точно на 114-16 години момичето се влюбва безметежно в местния хаймана или клиент на фитнес клуба, след това започва да забелязва марковите дънки и хубавите му маратонки, а след 27-28 години забелязва обществения му статус, доходи, и човека, на когото ще може да се опре и да осигури децата й.

 84. 84 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 614 Неутрално

  До коментар [#79] от "Yard":

  Затова казвам, че в края на 20-те става много напрегнато. След 35, ако не си е уредила нещата, става много трудно. Като гледам минусите явно има несъгласни :)
  В крайна сметка нещата са такива..

  От тази гледна точка нещата за нас мъжете са доста по-лесни..

 85. 85 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  ""Докторът" бил част от военен лагер и пътувал често, представял се за вдовец. На третия месец от комуникацията им разказал за нападение, той не успял да се прибере в САЩ и трябвало да вземе цивилен полет. Нямал обаче достъп до акаунтите си поради мерки от сигурност и му трябвали средства."

  Ех, госпожо Кирилова...
  Имаше един период, през който всеки ден получавах на имейла си къде-къде по сърцераздирателни истории от разни принцеси.
  Когато имах време се забавлявах искрено с тях.

  Panta rhei....
 86. 86 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  До коментар [#75] от "Pandipool":Щедър си с това 35. Около 28 необвързаните жени вече са в паника. Ироничното е, че с напредването на възрастта критериите им за мъже се покачват, което прави намирането на партньор още по-трудно.
  —цитат от коментар 79 на Yard


  До един момент се качват критериите им.След това се хващат с първият срещнат и после ги е срам да го покажат на приятелките си.

 87. 87 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Не мога да си обясня такава наивност. Интернет не е реален живот и там хората не са такива, за каквито се представят. Не че не може да има успешни запознанства и по Интернет, но ако някой започне да иска пари по какъвто и да е повод, то това е измама. По сайтовете за сериозни запознанства се подвизава и доста народ, търсещ само секс и забавления. Така, че най-добре за самотните мъже и жени е да си намерят подходящи клубове, където да се срещат на живо. Освен това има и всякакви видове дружества, курсове и др. които да посещават и да се запознаят с хора със сродни интереси.
  —цитат от коментар 15 на pamela


  Аха, щото ако срещнеш някой в клуб няма да те измами :) Колко сте найвни!

  Познавам хора станали щастливи семейства след връзки в интернет и ткаива станали нещастни след срещи по дискотеки и клубове.

  Всичко зависи от човека и неговите сетива.

 88. 88 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Познавам момиче, случката се разви преди 25 години, когато интернет нямаше!
  В деня на сватбата разбира, че бъдещия и съпруг е женен с дете. Лудите ги имало винаги, техологийте само се менят.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK