Родители благодарили на митрополитите за становището за боя на деца (обновена)

"Въвеждане на забрана за телесното наказание над деца и ефективна работеща система за наблюдение и изпълнение на тази забрана създават условия за спекулации, тотално непослушание на детето спрямо родителите му и безконтролно развитие на детската личност с възможност за лесното му отделяне от семейната среда, включително и с активното участие на държавни чиновници", беше записано във вече заличения документ.

© Юлия Лазарова

"Въвеждане на забрана за телесното наказание над деца и ефективна работеща система за наблюдение и изпълнение на тази забрана създават условия за спекулации, тотално непослушание на детето спрямо родителите му и безконтролно развитие на детската личност с възможност за лесното му отделяне от семейната среда, включително и с активното участие на държавни чиновници", беше записано във вече заличения документ.Светият Синод свали от сайта си спорното становище по Стратегията за децата, но от обясненията на Ловчанския митрополит Гавриил се разбира, че владиците не са се изказали против текста, нито са поискали корекции от изготвилата проекта служителка. Едновременно с това владиката уверява, че много родители благодарят на Църквата за своевременната позиция.


В проектостановището, което вече не е достъпно, се възразяваше срещу евентуална забрана на физическите наказания на децата, отричаше се правото на жената на аборт и се залагаше на религиозното обучение за сметка на сексуалното.


Митрополитът обяснява днес, че лично е бил молен от много хора църквата да даде становище по правителствената проектостратегия. В същото време много от хората, към които се обърнал за помощ, не е имал готовност да се включи. Тъй като в Синода твърде късно разбрали, че срокът за това изтича, изготвянето на проектостановище било възложено на служителката Десислава Панайотова. Било й възложено да съкрати текста и да наблегне на неприемливостта на абортите. Тя обаче не е спазила указанията. Никой от владиците не отговори, че е против, нито имаше предложения за коригиране на текста, пише дядо Гавриил.
Едновременно с това той подчертава, че много родители благодарят на Св. Синод, че със своевременната честна църковна позиция е защитил бъдещето на българските деца.


Пред Би Ти Ви игуменът на Църногорския (Гигински) манастир "Свети безсребърници Козма и Дамян" йеромонах Никанор обяви, че става въпрос за една комична афера. Според него тя е предизвикана от жена, която неведнъж е качвала непремерени неща на сайта на светия Синод. "Това е частно мнение, което се появи по аферистки начин", обобщи отец Никанор.

Коментари (122)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7912 Неутрално

  каквито свещениците, такова и паството.

 2. 2 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  Тия родители са някакви путинофили, любители на "твърдата ръка". Никога не съм удрял дъщеря си и не бих го направил. Мен родителите ми също не са ме били.

  The best way to predict the future is to invent it.
 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1990 Неутрално
 4. 4 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4126 Неутрално

  Родители има с всякакви възгледи - християни и нехристияни, по-строги и по-меки - та винаги ще има някой на някого да благодари.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 6. 6 Профил на Бай Благой
  Бай Благой
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Ето това са... "традиционните български ценности"....

 7. 7 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 407 Весело

  В същото време много от хората, към които се обърнал за помощ, не е имал готовност да се включи.
  ----------------

  Дневник продължава да пише на развален български език...

 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3713 Неутрално

  Ами то с поредните политкоректни промени или нововъведения, родителите започват да се чувстват виновни само от факта, че са родители ! Това, че нашето общество е отглеждало още от възрожденско време съобразно своите изпитани във времето традиции децата си и те са се изграждали в достойните личности, общественици, творци за които ние и до днеска знаем, това от Брюксел хич и не ги вълнува - просто решават да създадат т. нар. Children kings, както ги наричат в Канада и това е !
  А как се отглеждат деца в нашите общественоикономически условия, това само родителите си знаят.....

 9. 9 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Тия родители са някакви путинофили, любители на "твърдата ръка". Никога не съм удрял дъщеря си и не бих го направил. Мен родителите ми също не са ме били.
  —цитат от коментар 2 на EU defender


  Интересно откъде знаете,че не са ви били? Човек обикновено не си спомня първите четири -пет години от живота.След това децата вече стават достатъчно разумни,за да им се обясни какво не е правилно да правят.
  И има различни деца.Някои се гледат лесно, други са направо огромно изпитание за психиката на родителите.

 10. 10 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Кои са тия родители? Някакви изостанали по пътя на еволюцията? Разберете, физическото насилие е безпомощност и невежество. Ваша, родителска безпомощност. Дали тя се изразява в липсата на емоционална интелигентност, дали в липсата на образование или в средата, в която сте израснали - все е ваш проблем. Не на детето/децата.
  Аргументи от сорта на: "Абе тоя па, нас наиш ли колко ни биха, па стана човек от мен?" няма как да са смислени, при положение, че обвързвате боя с възпитанието. Нормалните, цивилизовани страни отнемат деца за такива случки. Това е новото нормално, разберете го. Винаги е било, просто не сте го знаели. Виж параграф едно, коментарът за невежеството.

 11. 11 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  Тоз дядо владика малко послъгва. Русенският митрополит не е съгласен най-вече с текста за насилието над деца, а служителката на синда си е превишила правата публикувайки текста. Жалко е, че никой няма да я накаже. А другите му(и)трополити си показаха античовешката и средновековна същност.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 12. 12 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Дневник, проявете малко професионална хигиена, да му се не види.
  Разбира се че има всякакви хора, ако сега двама родители се напият и идат да напсуват синода по същия повод, пак ли така обобщено ще го съобщите?

  Доброто е заразно
 13. 13 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Средновековен мрак, атавизъм и невежество се спуска над Задунайската губерния...

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 14. 14 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  До коментар [#9] от "Мусаши":

  Имам сестра 4 години по-малка от мен. И нея не са я били. Въпрос на възпитание.

  The best way to predict the future is to invent it.
 15. 15 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Намери се някаква Десислава Панайотова да обере пешкира. Страхливият митрополит толкова ли няма достойнство, че прехвърля на друг човек отговорността за позицията си?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 16. 16 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Спред БПЦ било православно да пребиваш жена си поне веднъж седмично (без чупене на кости и ритници в корема) - тя си знаела за какво!

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 17. 17 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  А деца дали са се обаждали да благодарят?

 18. 18 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Браво бе. Изсмукано от пръстите на служителка, несъгласувано с никого..некомпетентно написано..по-добре да се насочат към молитви и да оставят на професионалисти да работят с деца. Педагогиката се развива, това е наука. Църквата не е мръднала от хиляди години.

 19. 19 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  До коментар [#9] от "Мусаши":Имам сестра 4 години по-малка от мен. И нея не са я били. Въпрос на възпитание.
  —цитат от коментар 14 на EU defender


  Питам за вас.Не за сестра ви.Няма как да сте сигурен,че не са ви били.И да са го правили, родителите ви няма да ви кажат.

 20. 20 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  До коментар [#2] от "EU defender":

  Лично аз одобрявам забраната на телесното наказание над деца. Но си запазвам правото на мнение какво точно е "телесно наказание". Да, боят е телесно наказание. Но шамарът като допълнение към разяснителната беседа е само заостряне на вниманието.

 21. 21 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#9] от "Мусаши":

  явно тебе така са те били, че изобщо са ти изтрили паметта

 22. 22 Профил на dds27557755
  dds27557755
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Дневник отново лъже. Становището на БПЦ е против намесата на държавата в семейството, отнемането на права на родителите и възприемането им като априори виновни. Стратегията за децата е нищо повече от Истанбулската конвенция, която тихомълком се промъква под закон за защита от насилие. Църквата не подкрепя нито абортите, които са законоразрешено убийство на деца, нито прилагането на каквото и да е физическо насилие, както се опитва да втълпи либерастката медия.

 23. 23 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Тия родители сигурно са същите, които са задавали въпроси на Макаров.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 25. 25 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 377 Разстроено

  До коментар [#9] от "Мусаши":Имам сестра 4 години по-малка от мен. И нея не са я били. Въпрос на възпитание.
  —цитат от коментар 14 на EU defender


  някои хора са толкова страхливи и мекушави, че е достатъчно само да ги изгледаш строго и се подчиняват на всичко.

 26. 26 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  До коментар [#20] от "Един препатил":

  Шамарът си е бой отвсякъде. За такива неща в нормалните страни отнемат деца.

  The best way to predict the future is to invent it.
 27. 27 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Да не бяха го опаковали с нелепости, като "забрана за абортите" и "религиозно обучение", обаче владиците са си търговци посвоему.

  А приравняването на телесното наказание над деца (доста важна мярка във възпитанието според мен) с "бой на деца" е просто пропаганда. Боят не е наказание. Перването зад врата и издърпването на ухо не са "бой".

  #КОЙ предложи Пеевски за главен прокурор?
 28. 28 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  До коментар [#25] от "our12595545":

  Теб са те били в главата, русначе.

  The best way to predict the future is to invent it.
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Niraah
  Niraah
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Църквата пак е неадекватна, както винаги. Аз питам обаче Дневник, къде са ви статиите за пожара във Войводино и изборът на нови български посланици? Писна ми от вашата дезинформация!

 31. 31 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 505 Весело
 32. 32 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3508 Неутрално

  До коментар [#2] от "EU defender":

  Който жали пръчката си, мрази сина си; а който го обича, наказва го от детинство.

  Притчи 13:25

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 33. 33 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  До коментар [#20] от "Един препатил":Шамарът си е бой отвсякъде. За такива неща в нормалните страни отнемат деца.
  —цитат от коментар 26 на EU defender


  И какво му е нормалното да отнемеш дете от родителите му заради един шамар?Да не би чужди хора да го обичат повече?Много пъти психичното насилие е много по-вредно от физическото.Не само това,но чуждите хора няма да дават такава подкрепа на детето като родителите му.
  Не виждам нещо по-ненормално от това да отнемат дете заради един шамар.

 34. 34 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Родители благодарили на митрополитите за становището за боя на деца

  Похвално становище на §ърквата , ако наистита е нейно становище . Целият народ се вдигна против злощастната Цариградска конвенция . Успя да постигне спирането на приемането й . Но инициаторите за прилагането й ни най- малко не се отказват от налагането на този документ . Започна приемането му на малки порции . Настоящия предложен закон е почти дословно преписан от постулатите на Конвенцията . И така , закон по закон Конвенцията ще бъде наложена пряко волята на народа . Първия пробив в българското законодателство вече е направен. Еднополовите бракове ВЕЧЕ СА ФАКТ в България . А защитниците на Конвенцията твърдяха ЧЕ НИКЪДЕ в нея не става въпрос за еднополови бракове . Дето се вика , правят ни на дебили , функционално неграмотни . Присъда за цял един народ , наричан с насмешка СУВЕРЕН .


 35. 35 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4126 Весело

  До коментар [#26] от "EU defender":

  В нормалните страни се раждат достатъчно деца, за да няма нужда да попълват населението си с мигранти от кол и въже.

 36. 36 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  До коментар [#34] от "papуre":

  Откога са "факт" еднополовите бракове в България?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 37. 37 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4126 Весело

  До коментар [#33] от "Мусаши":

  Много даже е нормално - от гледна точка на капиталиста, де - нали децата са негови бъдещи работници, те не са на родителите си!

 38. 38 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2410 Весело

  До коментар [#37] от "Patsis":

  Не бяха ли Маркс и Енгелс тези, които искали да отнемат децата от родителите им? Или Павлик Морозов е плод на капитализма?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 39. 39 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  До коментар [#33] от "Мусаши":Много даже е нормално - от гледна точка на капиталиста, де - нали децата са негови бъдещи работници, те не са на родителите си!
  —цитат от коментар 37 на Patsis


  Отделянето на деца и възпитанието им другаде е марксистка идея.Съвременните левичарски ценности са си марксистки отвсякъде.

 40. 40 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#20] от "Един препатил":Шамарът си е бой отвсякъде. За такива неща в нормалните страни отнемат деца.
  —цитат от коментар 26 на EU defender


  Нормалните държави, Норвегия, Барневарн??? Да Ви имам нормалността... Хайде няма нужда от тази психиатрия и у нас!

 41. 41 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#2] от "EU defender":

  Принципа на "зло куче, зла тояга" важи. Има родители които не си бият децата има и такива които децата им заслужават много бой. Затова зависи много какво е възпитанието на децата. Боят сам по себе си не е метод за възпитание, но такъв за възспиране. А има деца на които възпитанието не им е достатъчно и трябва да се възспрат. Личното ми мнение е, че така доста деца няма да станат бабаити. Но само и единствено ако се прилага правилно, иначе само с бой едно дете ще се възпита на закона на джунглата и цялото възпитание такова каквото трябва да бъде отлита към боклука в момента в който няма кой да набие на вече един порастнал човек по един бой. Те така и с хулиганството, агресията на пътя и чуството за недосегаемост.
  TLDR требе мярка за всичко.

  This is the place where puddings die.
 42. 42 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3713 Неутрално

  До коментар [#33] от "Мусаши":

  "И какво му е нормалното да отнемеш дете от родителите му заради един шамар?Да не би чужди хора да го обичат повече?Много пъти психичното насилие е много по-вредно от физическото.Не само това,но чуждите хора няма да дават такава подкрепа на детето като родителите му.
  Не виждам нещо по-ненормално от това да отнемат дете заради един шамар."

  Дори е много ненормално и агресивно към самото семейство като институция ! Това си е унищожаване на връзката родител - дете, връзка, възникнала от любовта между мъжа и жената, преминала през безкрайните безсънни нощи и грижи по отглеждане и възпитаване на детето в какви ли не трудности и житейски несгоди, и прекъсната по усмотрението на даден администратор, защото той преценил, че родителите не изпълняват своите задължения към детето си ! Узаконено безумие на една истерия, владееща " напредналите" общества, чиито " венец" на напредък се явява извратеността, хомосексуализма, лесбийството и възможността детето от малко да " избира" пола си - той, тя или то ще бъде ! Не, благодаря на подобна " свобода" !

 43. 43 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  До коментар [#14] от "EU defender":Имам сестра 4 години по-малка от мен. И нея не са я били. Въпрос на възпитан

  И сигурно ще кажеш , че никога до десетина - дванадесет годишна възрас никога не си я первал зад вратлето или по дупето . Едва ли някой ще ти повярва . Забележи , че става въпрос за БОЙ , а за пошляпване . Но като четеш публикации на мнение на защитниците на закона те набвякъде говорят за БИЙ И ФИЗИЧЕСКО НАКАЗАНИЕ . Физическо наказание беше понякога , когато вдигнехме къщата на ура , и родителите ни не можеха да си разменят и дума . Тгава в трите ъгъла на стаята заемахме местата си . На колене и с вдигнати ръце . Това водеше до веселба по ъглите , което водеше допрлъскането ни в различни сай. Докъто се въдвореше ред . Това сега по предлагания закон ще води до затвор за родителите . И отнемане на децата , може би ? . Дали можете да си го представите ?.

 44. 44 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  До коментар [#1] от "Роси":каквито свещениците, такова и паството.

  Лъжеш се , лъжеш и паството . Каквото паството - такива и свещениците . Няма как да са различни от него , те са еманацията му .

 45. 45 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 373 Неутрално

  Държава, в която джендърите наричат нормалните хора "джендъри", църквата иска децата да бъдат бити, а "патриотите" искат ограничаване на раждаемостта до две деца, е обречена...

 46. 46 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  До коментар [#33] от "Мусаши":"И какво му е нормалното да отнемеш дете от родителите му заради един шамар?Да не би чужди хора да го обичат повече?Много пъти психичното насилие е много по-вредно от физическото.Не само това,но чуждите хора няма да дават такава подкрепа на детето като родителите му.Не виждам нещо по-ненормално от това да отнемат дете заради един шамар." Дори е много ненормално и агресивно към самото семейство като институция ! Това си е унищожаване на връзката родител - дете, връзка, възникнала от любовта между мъжа и жената, преминала през безкрайните безсънни нощи и грижи по отглеждане и възпитаване на детето в какви ли не трудности и житейски несгоди, и прекъсната по усмотрението на даден администратор, защото той преценил, че родителите не изпълняват своите задължения към детето си ! Узаконено безумие на една истерия, владееща " напредналите" общества, чиито " венец" на напредък се явява извратеността, хомосексуализма, лесбийството и възможността детето от малко да " избира" пола си - той, тя или то ще бъде ! Не, благодаря на подобна " свобода" !
  —цитат от коментар 42 на samoedin


  Ами точно това е целта.Отнемане на деца, промиване на мозъци, пропаганда и манипулация.
  Интересно защо не прилагат подобни мерки в детски градини,в които преобладават деца от мюсюлмански семейства?Та да видим какъв ще е резултатът като на мюсюлманското момче му кажат,че може да си избере от какъв пол да е.Как ще реагират родителите му и техните роднини?

 47. 47 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Тъй като в Синода твърде късно разбрали, че срокът за това изтича, изготвянето на проектостановище било възложено на служителката Десислава Панайотова. Било й възложено да съкрати текста и да наблегне на неприемливостта на абортите. Тя обаче не е спазила указанията. Никой от владиците не отговори, че е против, нито имаше предложения за коригиране на текста, пише дядо Гавриил.

  Това много ми хареса. Изби рибата.

 48. 48
  gmranger
  Рейтинг: 373 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  До коментар [#33] от "Мусаши":"И какво му е нормалното да отнемеш дете от родителите му заради един шамар?Да не би чужди хора да го обичат повече?Много пъти психичното насилие е много по-вредно от физическото.Не само това,но чуждите хора няма да дават такава подкрепа на детето като родителите му.Не виждам нещо по-ненормално от това да отнемат дете заради един шамар." Дори е много ненормално и агресивно към самото семейство като институция ! Това си е унищожаване на връзката родител - дете, връзка, възникнала от любовта между мъжа и жената, преминала през безкрайните безсънни нощи и грижи по отглеждане и възпитаване на детето в какви ли не трудности и житейски несгоди, и прекъсната по усмотрението на даден администратор, защото той преценил, че родителите не изпълняват своите задължения към детето си ! Узаконено безумие на една истерия, владееща " напредналите" общества, чиито " венец" на напредък се явява извратеността, хомосексуализма, лесбийството и възможността детето от малко да " избира" пола си - той, тя или то ще бъде ! Не, благодаря на подобна " свобода" !
  —цитат от коментар 42 на samoedin


  Такива като теб освен че бият децата си, ги насилват и сексуално. Щото са твои и имаш право на това. Скапан педофил!

 49. 49 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  Насилието над деца трябва да бъде изкоренено! Разделението по полов признак, също! До 18 г. всички деца трябва да са от еднакъв пол. Всяко дете трябва да редува в обличането си мъжки и женски дрехи, за да може след навършване на пълнолети да може да определи само пола си.

 50. 50 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 251 Неутрално

  Интересно, след като един възпитателен метод е работил безотказно от хилядолетия, откъде накъде сега шепа либерали ще налагат своята линия че било лошо? Ами вижте днешното поколение, израснало без страх и уважение към родителите си - тотална деградация, наркотици, геюве, субкултури, лигави селфиджии и нарциси. На Запад в либералните демокрации, където вече 2-3-то поколение израства без бой, картинката е страшна - младежите масово са на лека дрога, пият до безсъзнание и се търкалят по улиците като прасета; младите момичета водят безразборен полов живот, включително и с лица от други религии и раси.

  Ето какво пише в Притчи Соломонови:

  "Който жали пръчката си, мрази сина си; а който го обича, наказва го от детинство."

  "Глупостта се привързала към сърцето на момъка, но изправителната пръчка ще я махне от него."

  "Не оставяй момъка без наказание; ако го накажеш с пръчка, той няма да умре;
  ще го накажеш с пръчка, и ще спасиш душата му от преизподнята."

  "Пръчка и мъмрене дават мъдрост; но момче, оставено без грижа, посрамя майка си."

 51. 51 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1071 Неутрално


  До коментар [#2] от "EU defender":Тия родители са някакви путинофили, любители на "твърдата ръка". Никога не съм удрял дъщеря си и не бих го направил. Мен родителите ми също не са ме били

  Едва ли мислиш , когато пишеш . Родителите ти също никога техните родители не са ги били . А и те И така назад - до корените на родата . Едва ли някой ще ти повярва . Защото РЯДКОСТ е родител да бие детето си . Но да го укротява с плесник през ръцете или дупето , това почти ВСЕКИ го е правил . Има и родители които НИКОГА не са посягали по какъвто и да е начин на дацата си . Но са огромна рядкост . Но н законе не се прави разлика между БОЙ и наказание , примерно . Всичко върви под мотото -
  "бой и физическо насилие ". Цялята дандания около проблема може да се определи само с едно мото . Джендъризма в атака.

 52. 52 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  До коментар [#33] от "Мусаши":

  Абе ти биеш ли си децата?

  The best way to predict the future is to invent it.
 53. 53 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 685 Весело

  Е са разбирам що манастирите в Китай са бойни школи, Шаолин, Маолин....
  Наште митрополити бързат да ги настигнат.

 54. 54 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  До коментар [#33] от "Мусаши":Абе ти биеш ли си децата?
  —цитат от коментар 52 на EU defender


  Не съм ви бе.Нито пък имам намерение да обсъждам как си възпитавам децата.Явно ви липсва наистина добро възпитание.

 55. 55 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  До коментар [#50] от "izt21595181":

  "тотална деградация, наркотици, геюве"

  Не съм съгласен! При нас в Америка да си Гей не е срамно. Даже го считаме за по престижно, отколкото да си хетеро.

 56. 56 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#10] от "arcanum":

  "Нормалните цивилизовани страни" вече въвеждат безполово обучение, трети пол в докумените и т.н.

  И после по площадите примати им опипват жените, а те гледат умно и толерантно...

  И при първия по сериозен катаклизъм или война ще измрат като амеби сгазени от същите тия примати, които всъщност са по-хора от тях, чисто физиологично.

  Даже и в природата, животните възпитават малките си с умерена доза насилие. Обаче то в природата няма и трети пол де, джендъри, ЛГБТ и прочие...

  Та интересно ми е как модерните еко зелени джендъри ще обяснят антиприродните си наклонности.

 57. 57 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  До коментар [#54] от "Мусаши":

  Възпитанието ми е перфектно. Без бой. Без шамари. Без пляскане. И точно по този начин възпитам дъщеря ми. За да бъде Човек.

  The best way to predict the future is to invent it.
 58. 58 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  До коментар [#56] от "niakoi_si":

  "Нормалните цивилизовани страни" вече въвеждат безполово обучение"

  И така трябва! Детето трябва само да избере пола си след навършване на 18 г. Другото е насилие над личността, характерно за изостанали държави като Русия.

 59. 59 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 663 Неутрално

  В кой век живеем, скъпи ми "владици"?! Родители им били благодарили...леле. Що не излязат с имената си тия "иска им се да са родители"??
  Не можеш да имаш право да посягаш физически на детето си, или да го тормозиш психически. Дори стоенето прав до стената, щото било направило беля трябва да се инкриминира. Всяко посегателство с/у дете трябва да е инкриминира! Как може едно дете да се защити за Бога?! Комплексираност, интелектуален дефицит и духовна деградация. Носителите на тези три "симпптома" биха посегнали на дете/тийнейджър.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 60. 60 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 685 Весело

  На всеки, който е имал (или има) деца се е случвало да го плесне или тупне по дупето. В т.ч. и аз. Да не се правим на светци. Разбира се, не говорим за системно пребиване.
  Каква е тази истерия? Какво припадат разни псевдо родители или такива, които изпитват вина за действията си?

 61. 61 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#50] от "izt21595181":"тотална деградация, наркотици, геюве"Не съм съгласен! При нас в Америка да си Гей не е срамно. Даже го считаме за по престижно, отколкото да си хетеро.
  —цитат от коментар 55 на moreee

  Е понеже е "нормално", затова всички сте "нормални" гейове. Или поне ви се иска да сте истински, за престиж.

 62. 62 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 685 Весело

  Е са разбирам що манастирите в Китай са бойни школи ибъо за деца - Шаолин, Маолин.... кютек 24/7
  :-)

 63. 63 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 377 Неутрално

  До коментар [#28] от "EU defender":

  Добрият ат, винаги хапе юздата. Стара поговорка. По мое време само зубрачите и мамините синчета не им дърпаха ушите и не ги шамареха. Щом майка ти почне да вика баща ти да те шамари - станал си мъж с характер.

 64. 64 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  До коментар [#10] от "arcanum":

  Колко обичам да ме поучават как да си гледам децата хора които нямат деца. Или оглеждат малки уроди, тормозещи всички около тях. Разбира се, говоря от личен опит.

 65. 65 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 488 Гневно

  От заглавието излиза, че Дневник одобрява това поругаване на паметник на културата!!!
  Значи когато Джи Пи Груп реди плочките на криво - това е нещо лошо, а когато някакъв гамен пръска с шпрей по сграда, символ на българщината, това е "благодарност от родители"...

  БЕЗОБРАЗИЕ ДНЕВНИК, БЕЗОБРАЗИЕ!!! Паднахте ужасно ниско! Прокопиев трябва да ви изпоуволни всичките!

 66. 66 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Нали се оказа, че не е на църквата тази позиция?

 67. 67 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#65] от "cristo_n":

  Братле,как си? Какво те разгневи чак така, нещо не си ясен.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 68. 68 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 488 Гневно

  И има различни деца.Някои се гледат лесно, други са направо огромно изпитание за психиката на родителите.
  —цитат от коментар 9 на Мусаши

  Има и такива деца, дето гледат като телета в една точка.
  Има и такива, дето каквото им кажеш го правят - като роботи са - нямат воля, нямат характер. Понякога си мисля, че родителите им са ги правили напушени, щото децата изглеждат като под наркоза.
  И тук родители точно на такива деца тръгнали да разправят "Аз моето никога не съм го удрял...". Ми то такива няма и защо да го шляпаш. Целта на шамарите не е да си достави родителя удоволствие, а когато думите не вършат работа (или не може да надвика децата, или не може да ги развърве), то бързо и категорично да овладее ситауцията и да наложи авторитета си. Защото ако и това не направи родителя, тогава децата започват да се възприемат като център на света и бъдещето им е съсипано!

 69. 69 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Те после изкукалите старци и агенти на ДС сами се отметнаха.Нарочиха един дядо ,че той го бил писал,той пък си призна че сътрудничката с основно образование тя го е писала и това е.Сега трябва да се молим насъщата сътрудничка да направи становището за Украйна и нашите кукундрелници пак ще го гласуват.Боже пази църквата от св.Синод.

 70. 70 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 488 Гневно

  Кои са тия родители? Някакви изостанали по пътя на еволюцията? Разберете, физическото насилие е безпомощност и невежество.
  —цитат от коментар 10 на arcanum


  А бе "джендърче", а ходи да се таковаш под някой мост и не учи МЪЖЕТЕ и ЖЕНИТЕ, как да си гледат семейството. Първо трябва да пораснеш, после да си намериш жена... То жени има, ама трябва да й докажеш, ЧЕ СИ МЪЖ, което с такива като теб не виждам как ще се получи.

 71. 71 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Мен родителите ми също не са ме били.
  —цитат от коментар 2 на EU defender


  To ти личи от километри това.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 72. 72 Профил на today
  today
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Единствената роля на религиите в момента е да лъжат глупаците и да им прибират парите. Затова трябва да бъдат ограничавани и да им се налагат сериозни данъци, а не да им се опрощават данъците, както се случва тука, че и някой да им иска мнението по въпроси за възпитаването на децата. Ми да вземат да се допитат и до телефонните измамници, а?

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 73. 73 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#68] от "cristo_n":

  +++++++

 74. 74 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  [quote#68:"cristo_n"][/quote]

  Точно така е.Особено ако жената е по-кротка,децата могат да й се качат на главата.Инстинктивно усещат кога могат да наложат волята си.

 75. 75 Профил на осмоъ
  осмоъ
  Рейтинг: 425 Весело

  бий дупенце за да не биеш дупище - българска народна поговорка

 76. 76 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1133 Разстроено

  Снимката и заглавието жестоко ме подведоха,Помислих,че става въпрос за боядисване на деца в синьо.

 77. 77 Профил на Nada Tomba
  Nada Tomba
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Евреите отмъщават за стъклата

 78. 78 Профил на skeptichen
  skeptichen
  Рейтинг: 343 Неутрално

  Е, добре че църквата реши да си гледа църковните дела и се оттегли от тази дискусия.

  А това че позицията се е "появила" на сайта по "аферистки" начин наистина е смешно. Не че им правя сметка как си харчат парите, но защо държат на работа някаква жена която качва непремерени позиции на сайта им, демек свои позиции, а не тези на светия синод? Никой ли не съзнава риска който това създава за авторитета на църквата? Ако жената иска да публикува свои позиции, може просто да пише коментари тук, наравно с нас или да си открие блог.

 79. 79 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 251 Неутрално

  До коментар [#74] от "Мусаши":

  Много е лош и обратният случай - властна майка, оказваща тотален контрол над децата си. Израстват безхарактерни и колебливи. Задължително е да им се дава свобода и независимост, но при запазване на родителския авторитет, включително и с цената на физически наказания ако се наложи.

 80. 80 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#65] от "cristo_n":

  Ебаси логиката извади, честно. Наздраве!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 81. 81 Профил на Suicyco
  Suicyco
  Рейтинг: 42 Неутрално

  До коментар [#68] от "cristo_n":

  Пълни глупости си надраскал, фуражка.
  Най-вероятно и жените така "понашляпваш", когато не успяваш да "наложиш авторитета си" ненасилствено. И децата, и жените, и мъжете - всички, които не те слушат, всички, които не успяваш да залъжеш, че си авторитет. Ама детето ще порасне и ще дойде обратно за да нашамари теб.

  Остатък от миналото си ти и всички анонимни биячи и шамарораздаватели.

  Бегом марш в Казармата, от която си изпълзял!

  Trump=Putin=Orban=Maduro=Borisov
 82. 82 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#73] от "tolex":
  До коментар [#74] от "Мусаши":

  Обичам дивите деца и това за мен са истинските деца - да правят дивотии, да си ядат пердаха и после с усмивка пак да правят дивотии. Така се изследва околния свят и се научава, че нещата в живота си имат цена.
  Например - казваш му да не пипа с пръсти екрана на телевизора, щото ще се повреди, но то решава да види тогава, дали също ще се повреди ако вместо с пръст, го "пипа" с фулмастера. Ти подивяваш и му се караш (но не биеш, защото то наистина него е пипнало с пръст! - грешката е твоя), казва му, че с НИЩО не трябва да се докосва екрана и един час го миеш. След това обаче, другото дете отчита карането като обръщане на внимание и въпреки изричното предупреждение, че с НИЩО да не го кодосват, намираш н аекрана едни рисунки, едни "чертежи", и те гледат в очите и ти се хилят, и тогава... ела ти да видиш... бой, рев... След 15 минути всичко е збаравено и игрите продължават... Е такива са моите.
  Боят не е страшен - страшното е на децета да не им се обръща внимание! Когато са прегръщани, целувани и като цяло обичани, когато с тях се играе така, както децата обичат - активно и емоционално, децата не страдат много от това, че са напердашени!

 83. 83 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#72] от "today":

  Ей ся от КонсерваторЪ ша та изядат с парцалите.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 84. 84 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#70] от "cristo_n":

  То мъжество се доказва с тупаници явно...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 85. 85 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#59] от "Реми":

  Я, да не повярваш...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 86. 86 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  До коментар [#63] от "our12595545":

  Глупости на търкалета. Както ти казах, били са те в главата. И си личи.

  The best way to predict the future is to invent it.
 87. 87 Профил на Suicyco
  Suicyco
  Рейтинг: 42 Неутрално

  Комплексираност, интелектуален дефицит и духовна деградация. Носителите на тези три "симпптома" биха посегнали на дете/тийнейджър.
  —цитат от коментар 59 на Реми


  Комплексираност, интелектуален дефицит и духовна деградация + Вродена Балканска Изостаналост.
  Идваща от Изтока и характерна не само за Бгтата, а и за повечето балкански народи. Мдаа - не сме го измислили ние...

  Trump=Putin=Orban=Maduro=Borisov
 88. 88 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  До коментар [#73] от "tolex":До коментар [#74] от "Мусаши":Обичам дивите деца и това за мен са истинските деца - да правят дивотии, да си ядат пердаха и после с усмивка пак да правят дивотии. Така се изследва околния свят и се научава, че нещата в живота си имат цена.Например - казваш му да не пипа с пръсти екрана на телевизора, щото ще се повреди, но то решава да види тогава, дали също ще се повреди ако вместо с пръст, го "пипа" с фулмастера. Ти подивяваш и му се караш (но не биеш, защото то наистина него е пипнало с пръст! - грешката е твоя), казва му, че с НИЩО не трябва да се докосва екрана и един час го миеш. След това обаче, другото дете отчита карането като обръщане на внимание и въпреки изричното предупреждение, че с НИЩО да не го кодосват, намираш н аекрана едни рисунки, едни "чертежи", и те гледат в очите и ти се хилят, и тогава... ела ти да видиш... бой, рев... След 15 минути всичко е збаравено и игрите продължават... Е такива са моите.Боят не е страшен - страшното е на децета да не им се обръща внимание! Когато са прегръщани, целувани и като цяло обичани, когато с тях се играе така, както децата обичат - активно и емоционално, децата не страдат много от това, че са напердашени!
  —цитат от коментар 82 на cristo_n


  Хахаха.Все едно говориш за моите деца.

 89. 89 Профил на konst_at
  konst_at
  Рейтинг: 196 Неутрално

  Насилието над деца трябва да бъде изкоренено! Разделението по полов признак, също! До 18 г. всички деца трябва да са от еднакъв пол. Всяко дете трябва да редува в обличането си мъжки и женски дрехи, за да може след навършване на пълнолети да може да определи само пола си.
  —цитат от коментар 49 на moreee


  Подобни коментари драстично намаляват толерантността към изказалите ги, защото те самите са доста крайни.

 90. 90 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#2] от "EU defender":

  Определено ти личи!

 91. 91 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#14] от "EU defender":

  Ако й тя се държи като теб,може да сте увредени от личният пример ,който са ви давали родителите!
  Децата определено копират родителите си…

 92. 92 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#18] от "Bluesky":


  Педагогиката се развива-така е,преди учителите наказваха учениците,сега учениците пребиват учители...

 93. 93 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#29] от "Мусаши":

  сори, не позна

  обаче защото теб са те спуквали от бой и алкохоликът, който наричаш баща, и простакесата, която наричаш майка, ти давам право на втори опит

 94. 94 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#13] от "mastikata":

  Нямаш ли възможност да се върнеш в България?

  Приеха ни вече в НАТО и ЕС и даже ни разрешиха демократични избори.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До 18 г. всички деца трябва да са от еднакъв пол. Всяко дете трябва да редува в обличането си мъжки и женски дрехи, за да може след навършване на пълнолети да може да определи само пола си.
  —цитат от коментар 49 на moreee

  А на такива като теб мястото им е в лудницата!

 98. 98 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Нека големите " мъже " и " патриоти " , " пазители на християнските ценности " и прочее смешници се замислят, колко ще им е приятно, ако някой реши да им забие един шамар пред всички, защото са нарушили някакво правило, я на пътя, я някъде другаде. Голям кеф, нали " мъже " ? Минаваш на червено и някой ти забива шамар,само един. После пак си шляпайте децата, ей така профилактично.

 99. 99 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 578 Неутрално

  . Не че им правя сметка как си харчат парите, но защо държат на работа някаква жена която качва непремерени позиции на сайта им, демек свои позиции, а не тези на светия синод? Никой ли не съзнава риска който това създава за авторитета на църквата? Ако жената иска да публикува свои позиции, може просто да пише коментари тук, наравно с нас или да си открие блог.
  —цитат от коментар 78 на skeptichen


  Тя е само изкупителна жертва. Четох текста, докато беше достъпен, не много задълбочено, признавам. Точно частта за възпитанието на децата беше много грамотно написана. Спомням си, че си помислих, че не го е писал поп, звучеше културно, съвременно и логично.
  Бурята в чаша вода е, заради повърхностното предаване от медиите и четенето само на заглавия.
  Ето още две:
  Пуснаха купони за бедни и богати в училищата
  Правителство и бизнес изкараха бухалката срещу българските работници
  И отдолу е....

 100. 100 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1732 Весело

  До коментар [#98] от "zle_platen_trol":

  Жители на Перник, сър....

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK