Посланик Макаров: България няма да получи архивите си, но те могат да се копират

Вие ни питахте, как в Русия се отнасят към България. Ето ви един пример - на 17 февруари в Руската държавна детска библиотека ще се проведе Фестивал на българската култура, това се казва в публикация от днес на "Фейсбук" страницата на посолството, илюстрирана с тази снимка.

© Посолство на Русия в България

Вие ни питахте, как в Русия се отнасят към България. Ето ви един пример - на 17 февруари в Руската държавна детска библиотека ще се проведе Фестивал на българската култура, това се казва в публикация от днес на "Фейсбук" страницата на посолството, илюстрирана с тази снимка.Сега наблюдаваме активни опити отвън да се зачертае потенциалната възможност тръбата на "Турски поток" да се продължи по територията на България. Това казва руският посланик в София Анатолий Макаров в отговор на въпроси, поставени му във "Фейсбук", съобщава агенция "Фокус". Той реши по този начин да общува с българите по повод деня на дипломата, като вчера публикува отговорите на по-рано направените питания.


Макаров уточнява, че бъдещето на "Турски поток" зависи от това, доколко българското правителство е готово да го отстоява както пред Европейската комисия, така и пред тези, които се противопоставят на него. "Иначе от наша страна такава готовност има", добавя посланикът.


На въпрос защо България плаща най-скъпият руски газ в Европа, Анатолий Макаров отговаря, че енергийната истерия в страната е създадена изкуствено, най-вече от посредниците и заради използването на различни методологии от НСИ и "Булгаргаз". Според него ако наистина цените на газ у нас са били най-високи, то "Булгаргаз" е щяла да трупа милиони лева загуби, а вместо това, дружеството отчита печалби.
Попитан за премахването на визите за българи Анатолий Макаров посочва, че облекчаването на визовия режим ще допринесе за взаимното развитие на туризма. "Първата стъпка в тази посока е свикване на консултации по темата между външните министерства на двете страни.


Русия отдавна предлагала провеждането на такава среща, но засега не е получила отговор от българската страна", отговаря руският посланик. В друг свой отговор Анатолий Макаров отбелязва, че България е демократична държава и народът ѝ има право да определя сам своето бъдеще – чрез избори, граждански инициативи, медии.


На въпрос кога Русия ще върне българските архиви и допуска ли за нормално историята ни да е в чужда държава и да нямаме свободен достъп до тях посланикът отговаря, че тези материали са достъпни за българските архивни служби и изследователи, в това число за копиране. Той отбелязва, че до април 2018 г. на българската страна са предадени общо около 10 хиляди копия.


"Що се отнася до оригиналите, част от тях бяха връчени на България през 1949 и 1958 години по време на Съветския Съюз. Сега обаче оригиналите не могат да се предават в съответствие с Федералния закон №64 от 15 април 1998 г. "За културни ценности, преместени в резултат на Втората Световна война и намиращите се на територията на Русия", добавя Макаров, като подчертава отново, че достъп до архивите за българите е открит.


В своите отговори руският посланик заявява, че се надява по време на мандата му Владимир Путин да посети България. "Той има покана, а над конкретното съдържание работим заедно с българската страна", добавя той.


Попитан, какво прави русия срещу фалшивите новини, разпространявани от българските медии, посланикът отговаря: "Проблемът е очевиден, дори няма смисъл да го посочваме с думи. Ако искате да знаете алтернативна гледна точка – четете нашите информационни агенции, вашите обективни медии, има такива".


И още въпроси и отговори:

Альоша Янев: Господин Посланик, защо Русия дава на ГЕРБ газов хъб Балкан?


- Ние подкрепяме стремежа на България към енергийната сигурност и в тази връзка приветстваме идеята за хъб "Балкан", чрез която България може да стане енергиен център на Югоизточна Европа. Най-важното е диверсифициране на източниците на енергийни доставки, за което много се говори в ЕС, да не накърнява националните интереси.


Явор Никифоров: Ваше Превъзходителство, възможно ли е Русия едностранно да премахне визата за българи? Много хора искат да посетят, да живеят и да работят в РФ, но визовият режим е голям проблем.


– Съгласни сме, че облекчаване на визовия режим би допринесло за взаимно развитие на туризма. Първата стъпка в тази посока е свикване на консултации по тази тема между Министерствата на външните работи на Русия и България, които ние отдавна предлагаме да проведем, обаче засега не сме получили отговор от българската страна.


Ivan Marchev: Аз бих желал да получа разяснения относно безвизовия транзит от Русия към Беларус за притежатели на билети за Европейските игри на спорта. Някои източници твърдят, че ще е разрешен престой без виза на територията на Руската федерация, но нищо конкретно от официални руски източници (като напр. продължителност на престоя). Интересува ме също така и дали всички гранични пунктове ще бъдат разрешени за безвизов транзит за притежатели на билети за игрите в Минск.


– Очаква се, че този въпрос ще бъде решен в най-скоро време.


Ивайло Симеонов: Ще има ли акция - георгиевска лентичка тази година?


Да, ще организираме тази акция в края на април – началото на май, както винаги. Благодарим за интереса!


Ивайло Симеонов: Може ли да направите банкови сметки - български, в които, тези които имаме пари, да даряваме за определени каузи.


– Вече има такива, направени от български инициативни групи. Ето, примерно, можете да помогнете за ремонта на паметника на Съветската Армия. Сметката в левове е открита в АСЕТ БАНК: BG50IABG8098100213410.


Антонина Димитрова: И аз исках да питам за директен транспорт България-Крим без значение дали до Севастопол, Ялта, Феодосия или Гурзуф. Ако и да не е директен, то поне до Новоросийск, защото България не е признала Крим за руска територия.


– Напълно подкрепяме Вашата идея, но въпросът трябва да се решава на ниво правителства. В момента, когато българското правителство е готово за това, ние от своя страна ще направим всичко възможно директен транспорт до Крим да стане реалност.


Mladen Ivanov: Ваше Превосходительство, господин Посол! Что для Вас является самым большим сюрпризом, что больше всего удивило Вас в нашей прекрасной стране? Заранее спасибо!


– Наверное то, насколько бережно вы относитесь к истории. Каждый год к каждому памятнику Русско-турецкой войны несут цветы – мало где в нынешние времена можно встретить такое уважение к павшим героям.


Еекатерина петрова: Здравейте г. н Макаров! Благодаря за дадената възможност да зададем въпроси към Вас! Аз се интересувам от образованието в Русия. Има ли вече отпуснати бройки за безплатно обучение учебната 2019/2020г? Има ли ограничение във възрастта? Също се интересувам дали е възможно да приемете емигранти от България? Какви са условията? Благодаря предварително за отделеното време и внимание!


– Образованието в Русия е напълно реална възможност, за която няма ограничения като възраст или място на живеенето. Програмата за безплатно образование в Русия действа и тази година, квотата за България вече е получена – тя е над 220 души. Заявките се подават в сайта Russia.Study, а конкурсната комисия избира кандидати според тяхната успеваемост.


Angel Petrov: Уважаеми Г-н Посланик, във връзка с въпрос от мои близки, които нямат фейсбук, искам да попитам, какви са условията за получаване на Руско гражданство?


- Ако сте над 18 години и нямате поне един родител, който живее в Русия, за вас е достъпен общ ред на получаване на руското гражданство. Той изисква поне 5 години живеене в Русия и работа в руска компания. Повече подробности можете да научите от нашия сайт www.bulgaria.mid.ru в раздела «Консулски въпроси».


Галина Мачева: Господин Посланик, чрез вас поздравявам целият руски народ. Въпросът ми е следният: можете ли да инициирате облекчена процедура за кандидатстване и получаване на руско гражданство за българи, които години наред са живели, работили или учили в Русия?


– Ако сте работили в руска фирма и плащали данъци, тогава можете да се обърнете в Министерството на вътрешните работи на Русия за получаване на гражданство. Всички други варианти засега не се предвиждат от нашето законодателство и пак трябва да се решават на ниво Правителства.


Ynko Zaprynov: Възможно ли е да става стокообмена между двете страни ,спокойно и лесно. Много бих се радвал ако може нашите земеделци да произвеждат за Русия. Няма зеленчуци с такъв вкус никъде по света.


– Вашите зеленчуци са наистина уникални, аз много ги харесвам. Сигурен съм, че и на пазара в Русия тях би ги купували много, стига да има производители, готови да ги изнасят. Голяма пречка в тази насока остава режим на санкциите. Обаче добре знаете, че не ние бяхме инициатори на тази санкционна война.

Мария Иванова: Уважаеми господин Макаров, какво можем да направим, ние инициативните граждани за плавното, но закономерно и така желано от повечето български граждани отстраняване на вредните западните политики налагани на територията ни, което би било във взаимен интерес?


– България е демократична държава, така че народът й има право да определя сам своето бъдеще – чрез избори, граждански инициативи, медии. Така че всичко е във вашите сили и ръце!


Naum Moroz: Добър Ден. От няколко години в руските СМИ се наблюдава тенденцията България да се представя в негативен план и да се използват глаголи в адрес на България от типа на предавам, продавам и подобни. Причините затова няма да коментирам, но въпросът ми към Вас, е какво може да се направи за повишаване на имиджа на българо-руските отношения, за представянето им пред широката публика в Русия, в позитивен план? Как можем и Вие, като посланик, и ние, като симпатизанти на руската култура и руския мир, да допринесем за достигането до повече хора на позитивното в нашите отношения? Благодаря.


– Въпросът Ви е наистина важен, защото за съвременните медии е характерно да преувеличават лошото и да не забелязват доброто. Създалата се ситуация с понякога доста критично отражение на България в руската преса се решава, според мен, с последователна позиция на българското правителство, с твърдо отстояване на националните интереси – за да се разчупят появилите се стереотипи.


Георги Желев: Защо няма оферти на руски туроператори за екскурзии от България в Русия?


Работим по този въпрос. Имаме много нови туристически насоки в Русия. Информация за тях може да бъде намерена на туристическия портал Russia.travel. Освен това по време на големи спортни събития има хубав шанс да посетите нашата страна без визи, само с билети на мероприятието. Надявам се, че тази година ще има по-голям интерес от българите към Русия.


Kaloyan Ivanov: След като много държите на българо-руската дружба защо на 24 май обидихте целия български народ, като обявихте че писмеността ви е дошла не от България, а от Македония? Също така поддържате ли тезата формулирана от Белград и Москва, че съществува "македонска" нация и език?


– Не сме се канили да обиждаме българите и не искаме да влизаме пак в празни разсъждения. Напълно признаваме българския принос за създаването на общата ни писменост, както и за цялата славянска култура. Аз вече казвах, че и моя син се казва Кирил – нали нещо значи за уважението ни към светите братя Кирил и Методий?


Кирил Стаматиев: Ще може ли да се пътува отново по жп направлението София-Москва? Благодаря!


– Засега този въпрос не стои на дневния ред. Иначе, ако има интерес във възстановяване на тази жп линия, това трябва да бъде обсъдено между ресорните институции и компании на Русия и България.


Tatiana Christy: Г-н Посланик, САЩ, чрез фондацията си Америка за България и не само, прави много благотворителни акции в страната. Русия, освен една новогодишна елха нищо не е подарила на "братушките" си. Въпросът ми е кога ще направите детски музей - в отговор на американския "Музейко", например?


– Наистина не сме дарили на вас музей, но с цената на руска кръв сме Ви дарили свобода. Иначе въпросът е интересен и мога като отговор да ви попитам за същото: а какви благотворителни каузи подкрепя България в Русия? Нека да не бъркаме опити за влияние с благотворителност.


Красимира Рангелова: И още един въпрос: На какво се дължи отливът на руски туристи (предвид данните от министър Ангелкова, че ранните записвания са намелили с 25% за тази година)?


Тази година според Министерството на туризма на България брой на руски туристи в България се е намалил с 8,3%. Основният проблем в сравнение с други насоки като Турция и Гърция са високи цени на хотели и самолетни билети, визов режим и липса на многократни туристически визи.


Мария Димитрова: Ваше превъзходителство, какво е Вашето мнение по въпроса за преодоляване на отдалечаването на двата родствено-близки славянски народа: руския и българския? Това, и за слепите е очевидно, е по вина на политиците, и руски и български. Как да се справим ние, уважаващите и обичащите се? Май само с "гол интусиазъм" не се получава! Пожелавам Ви здраве и щастие, за Вас, за семейството Ви, за руския народ!


– Благодаря Ви за добрите думи. Според мен ключът е във взаимно изучаване на нашите история и култура, в стремежа да се разбираме и да уважаваме един друг. И тук много може да свърши всеки един човек, стига да не се хваща за насажданите тези, а да мисли и да усеща сам.


Georgi Manchorov: Гн Макаров,радвам се, че имам възможност да се докосна до вас! Въпроса ми е:-Чувствате ли обичта и подкрепата на болшинството Българи към нашата по голяма сестра РУСИЯ?


– Да, много добре ги усещам, особено когато пътувам из България. Винаги ме посрещат с топлина и радушие – разбирам, че това е отношението не точно към мене, а към страната, която представям тук.

Veli Palikarov: Защо връзките (икономически, политически, социални и др. общо от всякакъв вид) ЕС - РФ въпреки взаимните интереси не могат да достигнат ниво или дори да задминат нивото на връзките ЕС - САЩ? – Това е въпросът към ЕС, въпросът на интереса.

Йоана Тодорова: Честит празник Ваше Превъзходство! Когато става въпрос за съвместни проекти на Русия и европейските държави, все по-често се използва термина "икономическа зависимост". Основателните ли са страховете и ако не са, как най-лесно могат да бъдат разсеяни?


- Всеки икономически проект, ако той наистина е такъв, се диктува от взаимен интерес на осъществяващите го страни. За «зависимостта» обикновено казват тези, които биха искали да развалят добрия диалог и сътрудничество – в името на своите политически и икономически интереси. Бих ви посъветвал да не вярвате сляпо на това, което се казва, а да преосмисляте критически думите. И тогава и страховете лесно се разсейват.


Diana Nikolova: Предвижда ли се среща между Путин и Тръмп, по въпроса за подновяване на договора за стратегическите оръжия.


– Аз като Посланик на Русия в България за такава информация нямам.

Коментари (268)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  Вицето тренира ли напади във фитнеса, може да дойде някой за 3-март

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 2. 2 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 751 Неутрално

  На въпрос защо България плаща едни от най-ниските цени за газ в Европа, Анатолий Макаров отговаря, че енергийната истерия в страната е създадена изкуствено, най-вече от посредниците. Според него ако наистина цените на газ у нас са били най-високи, то "Булгаргаз" е щяла да трупа милиони лева загуби, а вместо това отчита печалби.

  А на въпроса редакторът на Дневник дали мисли като пише, какъв е отговорът?

 3. 3 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  "България няма да получи архивите си, но те могат да се копират"

  Това е пладнешки грабеж.
  Става въпрос за архивите на Военното министерство, Министерството на външните работи и Министерството на вътрешните работи. Най- важните документи свързани с българската история.

 4. 4 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Те са наши и представляват интерес единствено за нас. Е, вероятно можем да научим много неща за "братска та ви любов", но така или иначе те не са културно наследство, а грабеж. Общо взето 2/3 от ермитажа ви е от крадени творби

 5. 5 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 282 Весело
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на olga_kokoshkina
  olga_kokoshkina
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Според Дневник, България плащала най-ниската цена за руски газ в цяла Европа.

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Неутрално

  Айде, да отиват рота родни историци да преснимат всичките тези архиви, или по-точно тези, които ще им се предоставят, но и това е нещо...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Вицето тренира ли напади във фитнеса, може да дойде някой за 3-март
  —цитат от коментар 1 на Apollo Eight


  На вицето колениченето и е в кръвта. Още от годините в Комсомола

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 10. 10 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2171 Весело

  До коментар [#2] от "koko65bg":

  Редакторът е бил снощен 😁

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 11. 11 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Ще си ги получим, рано или късно.

  Както и Украйна ще си получи Крим. Япония - Курилските острови. Грузия - Осетия, Молдова - Приднестровието.

  Всичко заграбено рано или късно се връща.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 12. 12 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#10] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  направо си е тазвечерен :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 13. 13 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Дневник, предполагам сте имали предвид най-висока цена на Газа, а не най-ниска. Че иначе няма смисъл този абзац.

  А на руснаците не знам за какво са им тези архиви и какво ще спечелят като ги държат при себе си.

  Също те не са преместени в резултат на втората световна война, а явно в резултат на съветска окупация....

 14. 14 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 1183 Весело
 15. 15 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2067 Неутрално

  Сега наблюдаваме активни опити отвън да се зачертае потенциалната възможност тръбата на "Турски поток" да се продължи по територията на България. Това казва руският посланик в София Анатолий Макаров в отговор на въпроси, поставени му във "Фейсбук"

  Какво означава "Отвън", Макаров смята, че си е у дома ли? И защо се страхуват да ни върнат архивите, и защо изобщо са при тях? Това е нашата история, не тяхната.

 16. 16 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Визи до дупка!!!
  —цитат от коментар 5 на кокошката


  Абе мен ако питаш понижаване нивото на дипломатическо представителство ще свърши чудесна работа. Първо да върнат архивите, второ да научат дипломатите си на изказ който не обижда приемащата го страна. Защото вчера отново даде пример за българите сравнявайки ги с животни (кучетата лаят, а керванът си върви)

 17. 17 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Аз предлагам да гледате българското черноморие вече само на картичка, ще можете да си я ксерокопирате, колкото пъти искате

  I shave with Occam's razor
 18. 18 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  какво ли илюстрира снимката...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 19. 19 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 8 Гневно

  На въпрос защо България плаща едни от най-ниските цени за газ в Европа, Анатолий Макаров отговаря, че енергийната истерия в страната е създадена изкуствено, най-вече от посредниците. Според него ако наистина цените на газ у нас са били най-високи, то "Булгаргаз" е щяла да трупа милиони лева загуби, а вместо това отчита печалби.

  А на въпроса редакторът на Дневник дали мисли като пише, какъв е отговорът?
  —цитат от коментар 2 на koko65bg


  Не, НЕ МИСЛИ! И за това какъв буламач е в този абзац, ум да ти зайде!
  До коментар [#2] от "koko65bg":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Неутрално

  ""Що се отнася до оригиналите, част от тях бяха връчени на България през 1949 и 1958 години по време на Съветския Съюз. Сега обаче оригиналите не могат да се предават в съответствие с Федералния закон №64 от 15 април 1998 г. "За културни ценности, преместени в резултат на Втората Световна война и намиращите се на територията на Русия", добавя Макаров, като подчертава отново, че достъп до архивите за българите е открит."

  Т.е пладнешкият обир ще продължи, не защото е нещо различно, а защото разбойниците приели свой закон, по силата на който откраднатото си остава за разбойниците !
  Да се коментира нещо повече, ми се струва обидно за форума....

 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  Както и за Путин, въпросите явно са подбрани. Колкото до архива, не знам защо той е "културни ценности."

 23. 23 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Весело

  Общо взето 2/3 от ермитажа ви е от крадени творби
  —цитат от коментар 4 на stanislavdi


  Пък от Британския музей не е! Хаха!

  В Русия съм! В Русия съм!
 24. 24 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Весело

  До коментар [#2] от "koko65bg":Редакторът е бил снощен 😁
  —цитат от коментар 10 на Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма


  Не бе, празнуват рожден ден и всички са пияни! :D
  Прояви разбиране бе!

  В Русия съм! В Русия съм!
 25. 25 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 1023 Весело

  фъкофф... тоя наглец заедно с целото му пасольсво требе се изфърли от милата мамковина час по-скоро...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 26. 26 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Весело

  Ще си ги получим, рано или късно.Както и Украйна ще си получи Крим. Япония - Курилските острови. Грузия - Осетия, Молдова - Приднестровието.
  —цитат от коментар 11 на FourOhFive


  Има да чакате!

  В Русия съм! В Русия съм!
 27. 27 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2605 Неутрално

  Чудно защо една независима страна няма право да получи оригиналните си архиви, а трябва да се моли за копия. България не е обявявала война на СССР и не е воювала срещу тях. СССР е страната която обявява война на България, окупира я за няма и два дни и настанява марионетно правителство. Няма причини поради които България да дължи някакви компенсации на СССР и поради това отнемането на архивите и нежеланието те да бъдат върнати си е чисто съвременно пиратство.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 28. 28 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Неутрално

  " Макаров уточнява, че бъдещето на "Турски поток" зависи от това, доколко българското правителство е готово да го отстоява както пред Европейската комисия, така и пред тези, които се противопоставят на него. "Иначе от наша страна такава готовност има", добавя посланикът."

  Не, зависи от това доколко имаме първо наистина българско правителство и доколко след това то е в готовност да отстоява националните ни интереси пред опита на Кремъл да ни спазари за жълти копейки ! Не Европа е предявявала претенции да ни притежава газопреносната система, а Кремъл ! Европа само налива пари по структурните фондове, немалка част от които отиватт именно в проруските схеми на част от олигархията у нас !

 29. 29 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Наглец!
  Това качество не може да им се отрече.

 30. 30 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Весело

  Т.е пладнешкият обир ще продължи, не защото е нещо различно, а защото разбойниците приели свой закон, по силата на който откраднатото си остава за разбойниците !
  Да се коментира нещо повече, ми се струва обидно за форума....
  —цитат от коментар 21 на samoedin


  А когато от посолството на САЩ ти обясняват, че не могат да премахнат визите за българи, защото не бил изпълнен някакъв техен закон не ти е обидно?

  В Русия съм! В Русия съм!
 31. 31 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Весело

  Както и за Путин, въпросите явно са подбрани. Колкото до архива, не знам защо той е "културни ценности."
  —цитат от коментар 22 на Роси


  А на Макрон, Тръмп и Меркел винаги въпросите не са подбрани, а както дойде? Айде бе, верно?!

  В Русия съм! В Русия съм!
 32. 32 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Любопитно

  Чудно защо една независима страна няма право да получи оригиналните си архиви, а трябва да се моли за копия. България не е обявявала война на СССР и не е воювала срещу тях.
  —цитат от коментар 27 на emil


  Но беше в Тристранния пакт на странат ана Хитлер! Пращаше облекла, храни, суровини, за немската армия за да се бие срещу СССР! Това не е ли воюване?

  В Русия съм! В Русия съм!
 33. 33 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Руснаците няма да предадат оригиналните архиви, защото ги е страх, че такива журналисти като Иво Инджев и Хр. Христов ще фалшифицират фактите.

 34. 34
  krf54523578
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 35. 35 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Ще си ги получим, рано или късно.Както и Украйна ще си получи Крим. Япония - Курилските острови. Грузия - Осетия, Молдова - Приднестровието.Всичко заграбено рано или късно се връща.
  —цитат от коментар 11 на FourOhFive


  Да, след 1000 години може и да стане това.

 36. 36 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 991 Весело


  ....На въпрос защо България плаща едни от най-ниските цени за газ в Европа...

  И Дневник взеха да не издържат...! Пхаа хааа...

  Имало едно време ссср...
 37. 37 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Какъв е проблемът с архивите? Може ли някой да ми го обясни с две думи, но знаещ. Не кръчмарски подмятания на агитката. Има ли проблем, дали са копия, или оригинали? За факти ли се касае или за автентични исторически документи със съответната стойност? За инфо благодаря.

  Мърфи е оптимист!
 38. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#34] от "krf54523578":

  Хахахаххахха, ма как не.....
  Всъщност, факт, че съществуват отрепки, които припадат по Русия. Но само до момента, до който правят реален, личен избор, с последствия. Тогава рЕзко пропускат Русия сред опциите.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 39. 39 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2067 Неутрално

  Т.е пладнешкият обир ще продължи, не защото е нещо различно, а защото разбойниците приели свой закон, по силата на който откраднатото си остава за разбойниците !
  Да се коментира нещо повече, ми се струва обидно за форума....
  —цитат от коментар 21 на samoedin

  А когато от посолството на САЩ ти обясняват, че не могат да премахнат визите за българи, защото не бил изпълнен някакъв техен закон не ти е обидно?

  И защо да ги премахват, за да може такива "българи" като теб, да отидат в САЩ и от там да обясняват колко е гадно, в Русия е по-добре?


 40. 40 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Любопитно

  Гражданска България е проруска. Над 80% симпатизират на Русия. Има някакви около 2-3%, които я мразят
  —цитат от коментар 34 на krf54523578


  5.87%. Точно. Толкова са гласували за Трайко Трайчев на президентските избори. Разбира се тук броим действителните гласове от въобще гласувалите. Иначе процентът от общото население при 57,67% избирателна активност е 5.87% * 57,67%=3,385%.
  :)

  В Русия съм! В Русия съм!
 41. 41 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3201 Неутрално

  До коментар [#32] от "Веселин Дечев":

  България влиза в Тристранния Пакт с одобрението на СССР(по това време СССР е съюзник на Германия)Твоите предци от БРП одобряват и агитират влизането в Пакта!

 42. 42 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ... скоро ще се разбере (разбирайте ме, че архивите ще се върнат) какви ги е вършила самозабравилата се наша провинцкийка... за московийката иде реч

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 43. 43 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Весело

  А разни малоумни чичковци от САЩ идват тук и говорят как щели да ни пазят от Русия - хахаха. Нито ни знаят историята, нито чувствата към Русия, та се излагат като кифладжии.
  —цитат от коментар 34 на krf54523578


  И ни доят с милиарди от американските тецове, грабят ни с Дънди прешъс и не плащат стотинка за базите си. А после се чудят що населението не им симпатизира!
  Чудете се още бе!

  В Русия съм! В Русия съм!
 44. 44 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тази поредица от отговори от руския посланник докога ще продължава?

  Притеснявам се определено за здравето на някои местни форумци дали ще я издържат цялата,това си е цяло мъчение за тях...

 45. 45 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1789 Весело

  До коментар [#32] от "Веселин Дечев":

  От началото на Втората световна война 01.09.1939 г. до 22.06. 1941 г. СССР също беше на страната на Германия. И пращаше облекла, храни, суровини, за немската армия за да се бие срещу Британия. Бомбардировките срещу ковънтри през 1940 г. бяха със съветски бензин. Това не е ли воюване?

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 46. 45 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 991 Весело

  До коментар [#34] от "krf54523578":

  Флашката ти как ги събра тия "мегабайтери" бе каскет?!

  Имало едно време ссср...
 47. 47 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Тоя олигофрен пак с идиотските твърдения, че ни били подарили свобода. Бахти пияната сбирщина азиатска...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 48. 48 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3201 Неутрално

  До коментар [#34] от "krf54523578":

  Толкова е русофилска България,че чак отрочето на Нинова е в САЩ.Толкоз за русофилията!

 49. 49 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2067 Неутрално

  Какъв е проблемът с архивите? Може ли някой да ми го обясни с две думи, но знаещ. Не кръчмарски подмятания на агитката. Има ли проблем, дали са копия, или оригинали? За факти ли се касае или за автентични исторически документи със съответната стойност? За инфо благодаря.
  —цитат от коментар 37 на султана глаушева


  И как да стане ясно, като нямаме нито оригиналите, нито копията? Но няма ясен аргумент, защо нашите архиви са при тях. За теб ще има ли значение, ако да речем снимките от събитията във фамилията ти са у мен, а при теб са копията?

 50. 50 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2605 Неутрално

  До коментар [#32] от "Веселин Дечев":

  Но беше в Тристранния пакт на страната на Хитлер! Пращаше облекла, храни, суровини, за немската армия за да се бие срещу СССР
  —цитат от коментар 32 на Веселин Дечев


  На това му казват търгуване. Остава да носим вина и за войните в Близкия изток защото продаваме калашници. Да не би Русия да дължи нещо на съюзниците защото е имал пакт с Хитлер и е избила 10 хиляди поляци в Катинската гора?

  Нищо не дължим на руснаците за да ни държат архивите. Не сме им нанесли материални щети и не сме убивали руски войници за да сме им длъжни с нещо. Хранили сме ги и сме квартирували окупационната им армия. За това те ни дължат, а не ние на тях.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 51. 51 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#34] от "krf54523578":Толкова е русофилска България,че чак отрочето на Нинова е в САЩ.Толкоз за русофилията!
  —цитат от коментар 48 на yanne


  Хахаха - и какво от това ? Познавам хора, които всяко лято пътуват до САЩ при свои близки. Нямаш си на представа как яко плюят САЩ и как величият Русия. Странна логика имаш - понеже живеят и работят на Запад, то виждаш ли ще мразят Русия. Елементарно. Пък и нашите виждат как се отнасят към тях - като към десета категория хора.

 52. 52 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Много срамни страници са унищожени и разпилени в Рассия.
  Не е тайна, че когато през 1940 г. Сталин иска да му бъдат предадени България, Румъния и Проливите, Хитлер дава заповед за изготвянето на плана "Барбароса".
  Също така не е тайна и че когато през лятото на 1941 г. Червената армия е тотално разбита от Вермахта, Сталин иска да сключи сепаративен мир с Германия, така както е направил Ленин през 1918 г. И съветските дипломати са търсили помощ българките дипломати в Швейцария за посредници.

 53. 53 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3201 Неутрално

  До коментар [#44] от "hue00596226":

  Да,тази поредица с пасоля е опасна ,снешна е!Особено с "питащите" за руско гражданство и визи,че искали да ходят в Русия!

 54. 54 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Любопитно

  До коментар [#32] от "Веселин Дечев":България влиза в Тристранния Пакт с одобрението на СССР(по това време СССР е съюзник на Германия)Твоите предци от БРП одобряват и агитират влизането в Пакта!
  —цитат от коментар 41 на yanne


  Но не излизат, когато Германия напада СССР.
  Защо фашистка България не излезе от Тристранния пакт, когато Сталинград беше обсаден?? Нали големи антофашисти били нашите управници тука?!

  В Русия съм! В Русия съм!
 55. 55 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#31] от "Веселин Дечев":

  ... дедо му бил "дечко", пък той, собствено, веселинчо.... смехотворна работа!

  * друга бира би било да се зове Вениамин Дечаев(ский), ма не му стиска! хахахахахахаха

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 56. 56 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Весело

  Тази поредица от отговори от руския посланник докога ще продължава?Притеснявам се определено за здравето на някои местни форумци дали ще я издържат цялата,това си е цяло мъчение за тях...
  —цитат от коментар 44 на hue00596226


  Ще ги пържи на бавен огън. Поне до 3ти март.
  Притеснявам се за сърцето на Норман.
  Сутрин като вляза във форума се оглеждам за него (честно!) дали нещо не му е станало на сърцето.

  В Русия съм! В Русия съм!
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Архивите може да бъдат фалшифицирани и от Антон Тодоров, който „разкри“ Илиян Василев като агент Сашо от ДС.

 59. 59 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Любопитно

  До коментар [#32] от "Веселин Дечев":От началото на Втората световна война 01.09.1939 г. до 22.06. 1941 г. СССР също беше на страната на Германия. И пращаше облекла, храни, суровини, за немската армия за да се бие срещу Британия. Бомбардировките срещу ковънтри през 1940 г. бяха със съветски бензин. Това не е ли воюване?
  —цитат от коментар 45 на mitko11


  Воюване е. Подкрепа за врага.

  В Русия съм! В Русия съм!
 60. 60 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Този Макаров е руски агент, вероятно разполага и с Новичок. Трябва незабавно да бъде експулсиран!

 61. 61 Профил на Lich King
  Lich King
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Какъв е проблемът с архивите? Може ли някой да ми го обясни с две думи, но знаещ. Не кръчмарски подмятания на агитката. Има ли проблем, дали са копия, или оригинали? За факти ли се касае или за автентични исторически документи със съответната стойност? За инфо благодаря.
  —цитат от коментар 37 на султана глаушева


  Няма какво да ти се обяснява при условие, че не ти е ясно какво значи отправна точка, и не само тя!!!

 62. 62 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1137 Весело

  "Защо фашистка България не излезе от Тристранния пакт"

  През 1940 г. Сталин е пращал до Хитлер няколко предложения за влизане на СССР в Тристранния пакт. И Молотов е ходил в Берлин по това време да моли за същото.

 63. 63 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2773 Неутрално

  До коментар [#3] от "palav_nik":"България няма да получи архивите си, но те могат да се копират" ....Това е пладнешки грабеж.
  >>> И аз съм се чудил какво са се вкопчили в някакви архиви.. Имат все пак някакви основания да не дават оригиналите в нашата епоха на хибридни войни и фалшификации.

 64. 64 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Любопитно

  Да не би Русия да дължи нещо на съюзниците защото е имал пакт с Хитлер и е избила 10 хиляди поляци в Катинската гора?
  —цитат от коментар 50 на emil


  Имала е пакт, защото е искала да забави максимално войната. Нормално е да се вземат всички възможни мерки от дипломацията.
  Пък за Катин въпросът е спорен.
  А и в крайна сметка е било война, а тези поляци не са били трактористи, а военни.

  В Русия съм! В Русия съм!
 65. 65 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Любопитно

  Нищо не дължим на руснаците за да ни държат архивите. Не сме им нанесли материални щети и не сме убивали руски войници за да сме им длъжни с нещо.
  —цитат от коментар 50 на emil


  Подкрепяли са нашите власти фашистка Германия материално. Добре е да се поеме историческата вина.

  В Русия съм! В Русия съм!
 66. 66 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  Не знам за другите но аз се чуствам унизен и обиден от "отговорите" на посланика. Мисля че всеки БЪлгарин би трябвало да се чуства така.

  California Über Alles
 67. 67 Профил на sporta
  sporta
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#27] от "emil":

  България е от страната на Хитлеристка Германия. Победена страна.Цяло чудо е че излизаме без "териториални корекции" .Какво трябва да връща Русия на България ??
  Какво връща Англия на Гърция за "откраднатите антични неща" ,а на Египет.... Това е безсмислено.Войните имат победители ,а победените плащат с територии и репарации. Чърчил е имал "велика идея" по време на ВСВ . .Да се изравни София със земята, а там да се засядат картофи. България Губи две неща . Първо да има една един мормален град за столица. Шопското население пропуска възможността да се занимава с производство на КАРТОФИ, а се насочва към държавни служби им кражби. Така България загубва възможността да има нормално място за столица и собствени картофи!

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 751 Неутрално

  До коментар [#32] от "Веселин Дечев":

  Но беше в Тристранния пакт на странат ана Хитлер! Пращаше облекла, храни, суровини, за немската армия за да се бие срещу СССР! Това не е ли воюване?

  А на чия страна беше Червената армия когато на 17.09.1939 навлезе в Полша? Съвместните паради с китайците ли бяха? За Катин дори няма и да ви питам.

 70. 70 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 684 Неутрално
 71. 71 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2773 Неутрално

  До коментар [#62] от "palav_nik":Сталин е пращал до Хитлер няколко предложения за влизане на СССР в Тристранния пакт. И Молотов е ходил в Берлин по това време да моли за същото.
  >>>А България какво? Сигурно сме ги пратили на майната и едните и другите.:)

 72. 72 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Весело

  Хахаха - и какво от това ? Познавам хора, които всяко лято пътуват до САЩ при свои близки. Нямаш си на представа как яко плюят САЩ и как величият Русия. Странна логика имаш - понеже живеят и работят на Запад, то виждаш ли ще мразят Русия. Елементарно. Пък и нашите виждат как се отнасят към тях - като към десета категория хора.
  —цитат от коментар 51 на krf54523578


  Те са там заради по-добрите финансово-материални условия. А не щото цивилизационно са на страната на САЩ и споделят "безценностите" им и маниакалната им идея за "изключителност. Утре ако Китай стане номер едно и там ще тръгнат! А са сред най-богатите в света не щото са се счупили от бачкане, а щото печатат долари без покритие и налагат със сила неговото използване по света, а оттам като има търсене и неговата цена се поддържа. Няма как да имаш 22 трилиона долара дълг и да ми се обяснаваш, че си много предприемчив и работиш здраво. Не печелиш симпатии!

  В Русия съм! В Русия съм!
 73. 73 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 991 Весело

  До коментар [#3] от "palav_nik":"България няма да получи архивите си, но те могат да се копират" ....Това е пладнешки грабеж.>>> И аз съм се чудил какво са се вкопчили в някакви архиви.. Имат все пак някакви основания да не дават оригиналите в нашата епоха на хибридни войни и фалшификации.
  —цитат от коментар 63 на тулса


  Естествено Тулса, че как няма да имат основание?! Кой ще предаде оригиналите на архиви изобличаващи в "мръсотии" самия предаващ архивите? Умно, даже хибридно!

  Имало едно време ссср...
 74. 74 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1137 Весело

  "Подкрепяли са нашите власти фашистка Германия материално. Добре е да се поеме историческата вина."

  Какво да кажем за Сталин и СССР, които в продължение на 8 години подкрепят фашистка Германия с петрол, жито, волфрам, никел, кобалт...

 75. 75 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#66] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  То и въпросите към него са не по-малко жалки...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 76. 76 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2067 Неутрално

  До коментар [#64] от "Веселин Дечев":

  Имала е пакт, за да вземе половин Полша, като Германия ще свърши работата. Найс а,

 77. 77 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Руснаците винаги са били нагло, лъжливо и крадливо племе. Колкото по-малко общо с тях, толкова по-добре.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 78. 78 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Любопитно

  "Защо фашистка България не излезе от Тристранния пакт"През 1940 г. Сталин е пращал до Хитлер няколко предложения за влизане на СССР в Тристранния пакт. И Молотов е ходил в Берлин по това време да моли за същото.
  —цитат от коментар 62 на palav_nik


  По същата причина, поради коята ние сме в НАТО. И Македония ще бъде. За да ни оставят на мира. Щото ако сме с Турция в един военен съюз това е все пак някаква гаранция за нас. Не че някой ще тръгне да ни защитава от Турция ефективно,но все пак.

  В Русия съм! В Русия съм!
 79. 79 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Весело

  До коментар [#3] от "palav_nik":"България няма да получи архивите си, но те могат да се копират" ....Това е пладнешки грабеж.>>> И аз съм се чудил какво са се вкопчили в някакви архиви.. Имат все пак някакви основания да не дават оригиналите в нашата епоха на хибридни войни и фалшификации.
  —цитат от коментар 63 на тулса


  Ами утре например ще изченат някой подбрани документи. Както изчезна тефтерчето на Златанов. Или както изчезнаха записите на кацането на Луната. Всичките.

  В Русия съм! В Русия съм!
 80. 80 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#79] от "Веселин Дечев":

  Уау, руснаците всъщност ни ги пазят, да не вземат да изчезнат? А какви архиви за луната са изчезнали, че не стана ясно?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 81. 81 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 991 Весело

  До коментар [#79] от "Веселин Дечев":

  Точно така, кажи му го каскет!!!

  Имало едно време ссср...
 82. 82 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Кремльовската наглост е безпрецедентна... Няма други такива нагледци!

 83. 83 Профил на Petar Ganchev
  Petar Ganchev
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Много прости хора има.......руско гражданство им се приискало....бе мама ви да еба робска..... Боклуци долни....на такива трябва да им се отнема българското гражданство веднага

 84. 84 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  [quote#65:"Веселин Дечев"][/quote]

  Научете я тази история най-накрая. Фашистка Германия за първи път кТо наименование се появява едва през 1967 в ГДР. В Германия фашизъм като идеология е нямало никога. Стига сте чели руска история, лъжлива е

 85. 85 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2773 Любопитно

  До коментар [#73] от "citoplast":Естествено Тулса, че как няма да имат основание?! Кой ще предаде оригиналите на архиви изобличаващи в "мръсотии" самия предаващ архивите?
  >>Може и да сте прав... Крият се мръсотиите. Един въпрос, а на експерти дават ли достъп?

 86. 86 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3132 Любопитно

  "Макаров уточнява, че бъдещето на "Турски поток" зависи от това, доколко българското правителство е готово да го отстоява както пред Европейската комисия, така и пред тези, които се противопоставят на него. "Иначе от наша страна такава готовност има", добавя посланикът."

  Каква готовност? Има ли готовност "Газпромбанк" да отпусне на "Булгартрансгаз" кредит за строителството на газопровода? Не съм чул за такава готовност. Има ли готовност "Газпром" да изплаща този кредит с размера на годишната транзитна такса на принципа "транзитирал, не транзитирал - плащаш"? Не съм чул за такава готовност. Има ли готовност руската държава да сключи многостранно споразумение с всички страни-участнички в газопровода? Не съм чул за такава готовност. Има ли готовност руската държава да отпусне междудържавен заем за строителството на българския участък, обезпечен с бъдещите транзитни такси на горепосочения принцип? Не съм чул за такава готовност. За какво тогава има готовност руската страна? Да гледа сеир как България се набълбуква с разходите за един газопровод, пък после да си помисли дали ще пуска газ по него или не? За такава готовност незабравимият Остап Бендер задаваше въпроса: "А може би искате и ключа от квартирата , в която си държа парите?"

 87. 87 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Турски поток" ще ни направи още по-зависими от Русия. БГ трябва да развие опции за газ от Гърция и Румъния.

 88. 88 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 819 Любопитно

  До коментар [#83] от "Petar Ganchev":

  "Много прости хора има.......руско гражданство им се приискало....бе мама ви да еба робска"

  А ние, които искаме Американско гражданство, и на нас ли да се отнеме българското?

 89. 89 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  Заграбването на нашите архиви е акт на държавна агресия. Като компромисен вариант правителството да предложи да ги разменим с Моча.

 90. 90 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Гражданска България е проруска. Над 80% симпатизират на Русия. Има някакви около 2-3%, които я мразят, някои от тях професиоално. Нали са на западни хранилки, и няма как - и те деца хранят. Останалите са неутрални. Сега се правят опити да се насади враждебност към Русия, но всичко пропадна с гръм и трясък. Агента на Решентиков, на Кремъл и на Путин, а именно Радев направо размаза "дясната" Цецка на балотажа. Взе над 2 млн. А разни малоумни чичковци от САЩ идват тук и говорят как щели да ни пазят от Русия - хахаха. Нито ни знаят историята, нито чувствата към Русия, та се излагат като кифладжии. Не сме поляци, не сме румънци или шведи, така че страх от Русия нямаме.А що се отнася до архива - да, засега не трябва да се връщат оригиналите. В България власт сега има една простовата шайка, която незабавно ще предаде тези архиви на американците или най-малкото ще се заемат с фалшификации. Погледнете как опетниха паметта на ген. Колев - издигнаха му паметник в Добрич, и в него изписаха едно изречение на генерала, но го фалшифицираха. Замениха думата "казаците" казана от Колев с думата "руснаците". Така че си представям каква масова фалшификация ще настане. Стигна се дотам едно изключително мазно ченге като Иво Инджев да се прави на историк и да говори за руско-турска поробителна война. Доносник срама няма, че и родина няма, но най-малкото заради такива малоумници Русия не бива да предоставя архивите. Самият ген. Колев който се бие с руснаците казва, че е признателен на Русия заради Освобождението, но доносник Инджев друго знае.
  —цитат от коментар 34 на krf54523578


  И аз съм забелязал, че доста хора са про-руски настроени. Тези, които таят тези чувства искрено имат идентичен профил - или става въпрос за ниско образовани хора с банални професии, тип продавач-консултанти, или са професионални поркачи по кръчмите, на възраст над 50 години. Не съм срещал интелигентен и информиран човек, който да е настроен про-руски. Другата част, подкрепящи Русия, го правят от користни цели - обикновено става въпрос за материално заинтересовани лица, а не идеологически причини.

  За да бъде залъжен и подведен от руската пропаганда, един човек трябва да има коефициент на интелигентност под средния.

  Every cradle is a grave.
 91. 91 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Любопитно

  До коментар [#32] от "Веселин Дечев":Но беше в Тристранния пакт на странат ана Хитлер! Пращаше облекла, храни, суровини, за немската армия за да се бие срещу СССР! Това не е ли воюване?А на чия страна беше Червената армия когато на 17.09.1939 навлезе в Полша? Съвместните паради с китайците ли бяха? За Катин дори няма и да ви питам.
  —цитат от коментар 69 на koko65bg


  И това е така.
  Всеки си носи историческата вина.
  А Полша като участва в разграбването на Чехословакия?Нещо за Тешинска Силезия?

  В Русия съм! В Русия съм!
 92. 92 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2773 Любопитно

  До коментар [#66] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Колега, радвам се че сте отново сред нас. Поздравявам ви с една песньовка, която ми открихте преди време:
  https://www.youtube.com/watch?v=5OKdbc0DYpM
  Дикси...:)

 93. 93 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  Ами утре например ще изченат някой подбрани документи. Както изчезна тефтерчето на Златанов. Или както изчезнаха записите на кацането на Луната. Всичките.
  —цитат от коментар 79 на Веселин Дечев


  За руското кацане ли? Няма проблем, ще направят анимация.

  По-интересна е историята с Гагарин. Там всичко е заличено, включително и Гагарин е ликвидиран малко след прокламирания полет.

 94. 94 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Любопитно

  "Подкрепяли са нашите власти фашистка Германия материално. Добре е да се поеме историческата вина."Какво да кажем за Сталин и СССР, които в продължение на 8 години подкрепят фашистка Германия с петрол, жито, волфрам, никел, кобалт...
  —цитат от коментар 74 на palav_nik


  Еми то и американските банкери подкрепят фашистка Германия чак до 1944та. Нещо за Фарбен?

  В Русия съм! В Русия съм!
 95. 95 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#64:"Веселин Дечев"][/quote]

  ВЕрно ли бе, русиянец, а защо тогава нападнахте Финландия? А, защо избихте полските офицери, пак ли за да "забавите" войната? Децата в детската градина не дават толкова инфантилни обяснения...

 96. 96 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2067 Неутрално

  До коментар [#79] от "Веселин Дечев":

  Вероятно затова и държавния ни резерв е при тях, да ни го пазят. Ама и ти си един...

 97. 97 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1540 Любопитно

  До коментар [#64] от "Веселин Дечев":Имала е пакт, за да вземе половин Полша, като Германия ще свърши работата. Найс а,
  —цитат от коментар 76 на nema_labavo


  Еми тя и без това тази част на Полша си е била част от Руската империя до 1917.
  Ленин им дава независимост. Полша до тогава си е била руска губерния.

  В Русия съм! В Русия съм!
 98. 98 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 289 Неутрално

  нагла, гнусна, сибирска ушанка, ей

 99. 99 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#85] от "тулса":

  Ами Вие как мислите? Питам Ви като образован човек! Защото аз съм твърдо отрицателно настроен!

  Имало едно време ссср...
 100. 100 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#83] от "Petar Ganchev":"Много прости хора има.......руско гражданство им се приискало....бе мама ви да еба робска"А ние, които искаме Американско гражданство, и на нас ли да се отнеме българското?
  —цитат от коментар 88 на moreee


  Ти си гледай бардака, да не изпуснеш кремльовките мераклии...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK