За 84 места за младши съдии, прокурори и следователи кандидатстват 2325 души

За 84 места за младши съдии, прокурори и следователи кандидатстват 2325 души

© Николай ДойчиновПриключи приемът на документи за участие в обявените конкурси за младши съдии в окръжните съдилища, младши прокурори в районните прокуратури и младши следователи в следствените отдели в окръжните прокуратури, съобщиха днес от прокуратурата. За общо 84 места има 2325 заявления.


В конкурса за младши съдии документи са подали 711 кандидати за 28 свободни длъжности. Младши прокурори искат да станат 891 души, като местата са 36. В конкурса за младши следователи има 723 кандидати за 20 свободни длъжности.


Предстои да се извърши проверка на документите на всички кандидати, след което комисиите по атестирането и конкурсите към съдийската и прокурорската колегии ще се произнесат по допустимостта на кандидатите. Списъците с допуснатите и недопуснатите кандидати ще бъдат публикувани на интернет страницата на ВСС, като за участниците, които не отговарят на условията, ще бъде посочено основанието за недопускането, се казва в съобщението.


Одобрените след разглеждането на документи ще се явят на писмени изпити, които ще са през април.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK