Вече е смело да се каже, че не бива да се бият хората - и още за жените в медиите

Вече е смело да се каже, че не бива да се бият хората - и още за жените в медиите

© Велко АнгеловЖената може и да може да е професионалистка, но медийният императив е също така да бъде домакиня, съпруга и майка. Правата на жените – човешките права като цяло – са под все по-силен натиск.


Това бяха част от мненията на участниците в дискусията "Жената в обектива" - сред тях Ирина Недева от Асоциацията на европейските журналисти, Миролюба Бенатова от "Нова телевизия", Николета Даскалова от екипа на фондация "Медийна демокрация" и Валери Коничева, ученичка от Плевен и една от победителките в конкурса "Посланик за един ден", организиран от посолството на Великобритания у нас.


Инициативата "Посланик за един ден" се провежда за втори път и обхваща момичета на възраст между 15 и 19 години. В нея участват 11 посолства освен британското, както и кабинетът на вицепрезидента.
"Искаме да покажем на всички момичета, че могат да бъдат дипломати, да представят страната си в чужбина", каза посланик Ема Хопкинс, припомняйки, че мнозинството от дипломатите в света са мъже. Този път обаче проектът включва и неправителствени организации, които също работят с победителките по теми от околната среда през ранното образование до насилието срещу жените.


Жените в работата


Професията журналист е силно феминизирана, посочи Николета Даскалова, но това върви с не особено благоприятни условия на труд – ниско заплащане, недостиг на човешки и материални ресурси, но поне няма разлики в заплатите на мъжете и жените.


"Навлизането на патриархалните разбирания за жената, донякъде любопитно, се свързва с едни процеси след `89 година, когато медиите започнаха бързо да се променят и старият образ на жената, наложен от социалистичесkите медии, вихърно бе изместен от жената като еротичен обект, жената, чието тяло е предмет на показ и на продан в крайна сметка", посочи Даскалова.


"Да, жената може да прави кариера, но постоянно повтарящият се медиен рефрен е, че жената не трябва да губи тези свои устои на женствеността – домакинство, семейство, външен вид", каза още тя.


Валери Коничева коментира професията инфлуенсър в социалните мрежи, която според нея е доста объркана. "Те показват тела, лица, гримове, дрехи и материални притежания. Това ли е това, към което трябва да се стремим", попита тя. Коничева учи графичен дизайн и миналата година е преподавала тази дисциплина на по-малки деца – от 8- до 16-годишна възраст. Не съм толкова следвана в социалните мрежи и колкото по-смислен контент качвам, толкова повече последователи губя. Но вярвам, че това ще се промени", каза тя.


Посланик Хопкинс и една от победителките в тазгодишния конкурс - Валери Коничева.

© Велко Ангелов

Посланик Хопкинс и една от победителките в тазгодишния конкурс - Валери Коничева.


"Много често и в медиите, а и в други професии ще видите, че повечето трудни неща в професията се изпълняват от жени", каза Ирина Недева. "Много често жените са тези по-смели военни коресподенти, репортери или разследващи журналисти от много мъже, на които не им стига куражът, но пък за един мъж винаги е по-лесно да стане началник."


Що е то права и кой ги има


"В последните години една от най-трудните теми, с които се занимавам, която е и най-конфликтна, за мой ужас, е темата за жените. За домашното насилие, темата за правата на жените и въобще за правата на хората да съществуват такива, каквито са", каза Миролюба Бенатова.


"Сега за съжаление е смелост да застанеш и да кажеш по телевизията, че не бива да бием хората само защото не ни харесват."


Какво следва


Не трябва да се разчита само на радикалния протест, на радикалната съпротива, каза Ирина Недева. Защото тогава вече половината битка е загубена. Не можем да очакваме от всички хора да са герои. Трябва да има светла перспектива пред отстояването на правата ни и трябва да има рационално послание.


Докато властимащите наричат протестиращите кресливи жени или бутат бабички по границата, няма как с рационални аргументи да обърнем тренда, скептична бе Бенатова. Когато доминиращо образът е на насилник и този образ в крайна сметка е печеливш, защото е във властта, той е вицепремиер, той е премиер, той задава тона. На подсъзнателно ниво това създава у публиката усещане, че това е, така се прави. На това много трудно може да се противодейства.


"Ще има жени, които ще бъдат заклеймявани за това, че нямат деца, семейства. Това ще бъде обществено казвано от високо място, от политиците, те ще пропагандират, че жената трябва да ражда деца, много, и тази, която не ражда, нещо не ѝ е наред", прогнозира Бенатова. "Това са проблеми, които трябва да бъдат обсъждани в други формати с тези, които задават посланията. Те са мъжете."


Карикатурата


Посланик Хопкинс даде като пример за сексизъм в медиите карикатура на Христо Комарницки от в. "Сега", в която тя е изобразена като медицинска сестра с къса униформа и кожени ботуши, посланикът на САЩ Ерик Рубин – като лекар, а премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров – като техни пациенти. Можете да я видите тук.


"Не можеше ли аз да бъда лекарят? Защо трябва да бъда медицинската сестра? Защо трябва да бъда доминатрикс? Не може ли да нося нормални дрехи? Нямаше ли да се отправи същото политическо послание, защо трябва само аз да бъда сексуализирана", попита тя.


"Дневник" попита къде е границата между карикатурата, чиято цел по принцип е да бъде груба и понякога дори обидна, и вида хумор, който не би следвало да бъде толериран. В отговор посланик Хопкинс посочи, че макар карикатурите да са по същество екстремна форма на изразяване, посланието е можело да се отправи и без да се използват полови стереотипи, които нямат нищо общо с него.


"Честно казано, нямам никакъв проблем да изобразя посланика на САЩ като санитар, асистиращ на лекуващия лекар - посланика на Обединеното кралство. Но това би било дълбоко невярно, далече от политическите реалности", коментира Комарницки, потърсен от "Дневник".


"Стереотипите са нещо много невидимо. В нашето отношение към тях трябва специално критическо усилие, за да ги видим като стереотипи, като лесни отговори, понякога опасни отговори", каза Ирина Недева. "Ние сме свикнали, че жената ще е медицинската сестра, но по-важният ще е лекарят, на когото тя служи. Да, обаче има толкова много мъже, които са медицински сестри и си вършат добре работата. Помислете си, че за тях също е трудно да живеят с този стереотип. Стереотипите са ужасно мързеливо и опасно нещо."


За Бенатова обаче основният проблем е разделянето на хората на добри и лоши, на годни и негодни, на хората, които имат право да имат права, и на други, които е по-добре да ги няма.


"Това е началото на нещо много по-голямо и по-страшно, не само в България, а в световен мащаб. И това, че някой ни се е подигравал и ни е изкарал в сексистка позиция, ще ни се стори най-хубавото, което ни се е случвало. Защото в един момент ще се окаже, че ние със светлите очи ще сме от добрите, ама на другите, тия, дето не са със светли очи, може да не им е толкова лесно. И това за съжаление е по-големият проблем от това дали жените са нарисувани като медицински сестри или не."

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 934 Весело

  Жинатъ- най-добрия приятел на човека след………………….

 2. 2 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 630 Неутрално

  "Ще има жени, които ще бъдат заклеймявани за това, че нямат деца, семейства. Това ще бъде обществено казвано от високо място, от политиците, те ще пропагандират, че жената трябва да ражда деца, много, и тази, която не ражда, нещо не ѝ е наред", прогнозира Бенатова.

  Унищожаване на семейството и намаляване на човешката популация, предимно на белите българи. Ето това е целта на тези активистки. И Дневник естествено услужливо има дава трибуна.

 3. 3 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3103 Любопитно

  Тая що се оплаква, че са я представили, като жена? Да не е трето полова, или безполова? Сексизъм било! "Криво разбраната цивилизация".

 4. 4 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Всякакви права- да! Равенство пред светските закони-да! Свобода- да!
  Но никакви квоти и никаква слободия!
  Никаква промяна на природните закони!

 5. 5 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3174 Неутрално

  Грешите. Медийният императив позволява на жената да бъде Родител 2, ако е склонна.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 6. 6 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3174 Неутрално

  "За Бенатова обаче основният проблем е разделянето на хората на добри и лоши"

  Ами да. Разделят ги още на Нобелови лауреати и затворници, и на какви ли не още. Преди да дойде соросоидната лудост, се борехме всеки да има шанс да стане и затворник, и Нобелов лауреат, без да се гледа пол, раса и т.н.

  Откакто дойде соросоидната лудост, задачите са две, тавариши. Първо, да се заличи напълно границата между добро и зло. Второ, груповата принадлежност да определя напълно твоята идентичност, интересите ти, шансовете ти в обществото. Щом си третополов, това е много хубаво, дава ти аргументи и предимства, и хич не се интересувай от нищо друго освен от своята третополовост.

  Модела го знаем от тези, на които дедо Шори помагаше като 14-годишен. Щом си евреин, си виновен -- и в газовата камера. Нема делене на добри и лоши.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 7. 7 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Да ме извини нейно превъзходителство, посланничка на ВБ-то, ама и на мен тя самата си изглежда доста "сексуализирана" , каквото и да се крие зад това и освен това, малко безлична ми стои в сравнение с нейния предшественик.
  Принципно проблема с правата и безправитео на жените е меко казано преекспониран в "белите" държави, като разбира се идиоти които бият и пребиват жените си е имало и ще има. Ама не може да всички да се правим на маймуни, защото има такива идиоти.
  В тези страни, а те не а никак малко, където жените наистина са в тежко положение, с подобни вопли няма да помогнем,.
  С други думи трябва възпитание, най-напред в къщи, после образование и изграждане на нормални отношения в учебните заведения и не на последно място и самите жени трябва да разберат, че докато на започнат да си изработват и защитават своето достойнство, няма как отвън и със закони да им се помогне.

 8. 8 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 380 Неутрално

  За Миролюба явно е кощунствена идея , да се очаква , че жените раждат деца.Интересно , ако майка и мислеше така, какво би станало...

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 9. 9 Профил на Devils Slide
  Devils Slide
  Рейтинг: 1210 Весело

  Да започнем с преномериране, родител2 става родител1. Те нещата тръгват от базовите понятия.

  После за да заличим напълно дискриминацията останала от времената когато бяхме полово обременени туземци, нека новите представители на кастата родител1 да се ползват с предимство при кандидатстване за сапьори, пожарникари, миньори, арматуристи, общаци, хамали и боклукчии, дайте тоя път равенството да го направиме наистина как си требе, по соца почти бяхме успели, многомашиннички, кранистки, още малко трябва само

  Persistence of Time
 10. 10 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  Жената може и да може да е професионалистка, но медийният императив е също така да бъде домакиня, съпруга и майка. Правата на жените – човешките права като цяло – са под все по-силен натиск.
  *
  Т.е. не е важно жената да е професионалистка?! Да няма амбиции, да е зависима и лесно манипулируема?
  С две думи "да си знае мястото".

 11. 11 Профил на Маняна
  Маняна
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Бай Ганьо вече радостно може да прасне един винкел у главътъ на жинътъ. Форумът го е оправдал.

 12. 12 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Ааа, бива, бива. Я вижте на запад като не ги бият какво пропадноло диридже са.

  Боят възпитава.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 13. 13 Профил на Black Label
  Black Label
  Рейтинг: 406 Неутрално

  В днешно време говорим за равенство между половете и равни права, но истината е, че жените продължават да бъдат подценявани и приемани несериозно в доста ситуации само заради пола си. Трябва да се работи срещу това! Защото дали си добър или лош в нещо не би трябвало да има връзка с това дали си мъж или жена!

 14. 14 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3174 Неутрално

  Бай Ганьо вече радостно може да прасне един винкел у главътъ на жинътъ. Форумът го е оправдал.
  —цитат от коментар 11 на mcv11596584


  Следва толкова от мненията във форума, колкото и че всеки, който не ви уйдисва, е руски агент. Наистина не си заслужавате парите.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 15. 15 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3174 Неутрално

  За Миролюба явно е кощунствена идея , да се очаква , че жените раждат деца.Интересно , ако майка и мислеше така, какво би станало...
  —цитат от коментар 8 на Noise


  Светът щеше да бъде малко по-красив, по-добър, по-интелигентен. Това щеше да стане.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 16. 16 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 729 Неутрално

  В допълнение на статията, случаят със становището на БПЦ, оттеглено и вината за скандала хвърлена върху служителКА, която го е написала. Няма значение какво твърди БПЦ, важното е как беше интерпретирано в медиите и обществото - 1. Служителката е по-низша йерархично от поповете, следователно мнението и може да бъде пренебрегнато. Нищо, че има формална пречка за ръкополагането и - канонът, т.е. не е свързано с образование и личностни качества. 2. Служителката не може адекватно да разсъждава по теологични въпроси и отражението им в житейските реалности. Нищо, че е доктор по теология, т.е. с нужната компетенция.
  Изобщо не коментирам личността и самото становище, и двете не ме интересуват. Но отношението към жената е показателно.

 17. 17 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3174 Неутрално

  Жената може и да може да е професионалистка, но медийният императив е също така да бъде домакиня, съпруга и майка. Правата на жените – човешките права като цяло – са под все по-силен натиск.*Т.е. не е важно жената да е професионалистка?! Да няма амбиции, да е зависима и лесно манипулируема? С две думи "да си знае мястото".
  —цитат от коментар 10 на pamela


  А всъщност какво означава медиен императив? Има ли нещо общо с всекидневните двеминутки на омраза против "моите врагове", организирани от Дневник? Или с гадориите на Уикенд? Що е то и защо говорим така, като че ли съществува?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 18. 18 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  Дреме му на някой дали Бенатова ще има деца или не.Постоянно се поставят измислени проблеми,нямащи нищо общо с реалността.При положение,че цели професии се феминизираха,жени навлязоха масово в армия и полиция,за каква дискриминация изобщо говорим.И България е на ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА по брой жени на ръководни постове.От вицепрезидент и шеф на парламент и вицепремиер до най-ниско ръководно ниво.

 19. 19 Профил на cux58527676
  cux58527676
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Интересно ми е мнението на Ирина Недева за това как жените вършат по-трудната работа, а мъжете само шефстват. Тя като е била военен кореспондент дали е била заобиколена от повече мъже войници или от повече жени. Също така нещо странично от журналистиката: кой строи и отстранява повреди по водопроводи, електропроводи, сгради и т.н. Това са хем опасни професии, хем такива от първа необходимост. Надявам се да има жени, които да искат да работят такъв вид работа и им пожелавам успех, но през живота си съм видял единствено една оксиженистка, която работеше за "Софийска вода".

 20. 20 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  "медийният императив е също така [жената] да бъде домакиня, съпруга и майка"
  Кой да бъде майка бе, мъжът ли?

 21. 21 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Ей с тия глупости, разкатаха майката на света! Жената трябвало да е мъж, мъжа трябвало да е жена, а децата .... майната им на децата, те щели да си избират пола и да ис правели каквото, искат без оглед и съобрязяване с нищо друго освен със собствения си егоизъм!
  Няма такова извращение и криворазбраност на света.
  И всичко това заради една шепа НПО-та, гейове, лесбийки, феминистки и прочие хора с психически отклонения, упорито принуждаващи бошинството(нормално при това!) от обществото не само да се съобразяват с тях, ами и да се чувстват виновни за това, че са нормални.
  Вече не придизвиквате само съжаление, а пораждате отблъскване и омраза.
  Сами се сетете накъде бутате нещата, ако имате капацитет за това разбира се!!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Е това е днешният феминизЪм - хленч, мрънкане и съчинения за "световния мъжки заговор" ("нещо много невидимо, ама ужажно опасно нещо").

  И какво излиза - професията джурналист била "силно феминизирана". Това сега "прогресивно" ли е? А равенството - не само на права, а онова "истинското"?! А квоти КОГА? Този път мълчание...

  А посланичката да не се излага с глупотевини, а да мисли първо защо на родината й казват 51 щат. Точно това е "политическата реалност", за която говори Комарницки.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 24. 24 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 499 Неутрално

  В днешно време каквото и да кажеш за жените или е сексистко, или е обидно? Все недоволни.
  П.П. Повечето от императивите, наративите и проблемите са във вашите глави само.

 25. 25 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "а и в други професии ще видите, че повечето трудни неща в професията се изпълняват от жени", каза Ирина Недева."

  Другарката да се огледа внимателно и да посочи едно нещо, построено, произведено, сглобено, монтирано и направено от жени. И това ли ще отричаме? Социален конструкт, алтернативен факт, а?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 26. 26 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Естествено, булгаристаниян мачовците, които са доста иначе доста кекави, нефелни, зле изглеждащи и смърдящи на пот, видяха голяма опасност в една среща, на която се обсъждат идеи. Никой не ги кара да правят нещо, дори. Просто идеи, а факта, че тези идеи гу докарват до бяс и паника, говорят много.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 27. 27 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Фалшивите мачовци се правят на ударени, но е видимо с просто око, че жените в България са бити, изнасилвани, дискриминирани и, като цяло, не са уважавани. Ние сме общество, по-близко до арабския свят, който иначе същите фалшиви мачовци така ненавиждат.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 28. 28 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#26] от "КретенКилър":

  Естествено, ти отново не коментираш новината, нито срещата или "идеите", а сипеш обиди, епитети и етикети с изтекъл срок на годност. Няма срамна работа, нали?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 29. 29 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#26] от "КретенКилър":

  Бай Булгаристаньо не вижда по-далече от ракията си. Когато някой се опита да разкрие светът извън пределите на ТВ Планета изригва болнаво бръщолевене от кръчмарски тип.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 30. 30 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 260 Весело

  О, Боже, тези строшиха тъпомера.
  И не, не защото са жени. Умни жени познавам повече, отколкото умни мъже.

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 31. 31 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#28] от "c.b.o.":

  Ти също не коментираш новината и казаното в нея, а просто изреждаш до болка втръснали бланкетни псевдо аргументи, които сексистите просто изсипвате като кучето на Павлов, като ви светнат лампичката "феминизъм". Тва, че постваш някакъв цитат от статията, след това пишеш някакви размишления, които де факто не адресират ни най-малко същината на казаното (например пост #25) не значи, че пишеш по статията.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 32. 32 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А посланичката да не се излага с глупотевини, а да мисли първо защо на родината й казват 51 щат
  .
  —цитат от коментар 23 на c.b.o.


  А, да: много си по темата, мдаа 😁😁😁

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 33. 33 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ти също не коментираш новината и казаното в нея, а просто изреждаш до болка втръснали бланкетни псевдо аргументи, които сексистите просто изсипвате като кучето на Павлов, като ви светнат лампичката "феминизъм". Тва, че постваш някакъв цитат от статията, след това пишеш някакви размишления, които де факто не адресират ни най-малко същината на казаното (например пост #25) не значи, че пишеш по статията.
  —цитат от коментар 31 на КретенКилър


  Умен си. Но защо описваш себе си?

  В коментар 23 и 25 коментирам меко казано неверните твърдения на посланичката (това ли е "до болка втръснали бланкетни псевдо аргумент"?) и на Ирина Недева. А ти къде точно коментираш по темата? Цитирай, посочи!

  И накрая, няма как да съм едновременно сексист и анти-сексист (т.е. борещ изкуствено създадени и умишлено насаждани предразсъдъци спрямо жени или мъже).

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 34. 34 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не вярвайте на хора като КретенКилъра, че само злите балкански мачовци се плашат от феминаци движението. По цял свят хора говорят срещу този кошмар - Тъкър Карлсън в Щатите, Джордан Питърсън в Канада... Голяма битка предстои с културните марксисти. Ако те спечелят, няколко десетилетия за човечеството ще бъдат загубени в нов комунизъм. Все още има шанс да се разминем с това.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не вярвайте на хора като КретенКилъра, че само злите балкански мачовци се плашат от феминаци движението. По цял свят хора говорят срещу този кошмар - Тъкър Карлсън в Щатите, Джордан Питърсън в Канада... Голяма битка предстои с културните марксисти.
  —цитат от коментар 34 на Alex Prime


  Само дето, такива няма. Това е фалшив конструкт, създаден да обобщи всичко, което непускащите кокала мачовци съзират като заплаха за себе си и собствената кожица.

  Защото за всички е ясно, че е по-лесно да си мъж. Много е по-яко жената да се грижи за семейството, щото това е нейно задължение. Много по-яко е автоматично да те смятат за по-умен, просто щото си мъж. И т.н. и т.н: сексизъмът е навсякъде около нас.

  Няма какво да се лъжем: на мъжете им е много трудно да се откажат от тези благинки и привилегии. Затова е цялата "битка", и тази "битка" се състои единствено защото сексистите държат да я водят. И защото безотговорни създания като споменатите Тъкър Карлсън и Джордан Питърсън правят милиони от това да плашат балъците, че има заговор срещу тях, после да си продават писанията.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 37. 37 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#36] от "КретенКилър":

  Единствените, които говорят за световен заговор са радикалните феминисти (при това по начин,който подозрително наподобява фантазиите на един пишман-художник преди 80-90 години).

  Не, няма мъжки привилегии, нито заговор с/у жените. В Европа, жените дори имат повече права от мъжете. Да не говорим, че в почти всички опасни за здравето професии преобладават мъже. Защо? Привилегия ли е? Как да постигнем "реално" равенство там? С квоти, т.е. насилствен труд, ли? А за дълголетието да говорим ли? Или пък за бездомниците по улиците?

  Стига глупости - никой не получава нищо наготово, само защото е такъв или онакъв. Обратно, ако не успееш (веднъж, дваж...), това не означава автоматично, че си жертва на дискриминация, расизъм, сексизъм... Identity Politics са отрицание на Просвещението, на рационалността, на кантизма, на либерализма!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 38. 38 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 434 Любопитно

  [quote#36:"КретенКилър"][/quote]

  Само че докато вие говорите със заклинания против злите бели мъже, Карлсън и Питърсън цитират факти и статистики. Мъжете умират по-рано, заемат по-опасни професии, занимават се с повече физически труд, по-трудно завършват висше образование, правят повече самоубийства, губят децата и парите си при развод по-често. Жените са абсолютно привилегировани на запад и феминацитата имат нахалството да твърдят, че някои ги потискат. Държавите, където жените действително нямат права са културите в Африка и Близкия изток, откъдето вие, културните марксисти, искате да обогатите генофонда ни и успяхте. Откакто го направихте има бум на насилието над жени в Германия и Швеция. Както и в страната, чиито флаг развявате от профила си, основното насилие се върши в гетото и от африканци и латиноси. Но естествено, белите мъже са удобния гръмоотвод, по който да удряте, защото знаете, че те са твърде добронамерени, тактични, възпитани и потиснати от феминистките закони, за да ви отвърнат. Единствената група в света, позволила да бъде демонизирана по такъв безотговорен начин.
  Но нещата ще се наредят от само себе си - щом омразните ви врагове изчезнат по демографски причини, новите граждани на Запада ще въстановят стария патриархален ред според собствените си разбирания.

 39. 39 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1452 Весело

  До коментар [#26] от "КретенКилър":

  иванчо бре, пак те изстърваха! Кажи в коя клиника си, да дойдем да те навестим!

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 40. 40 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Скоро прочетох една вопиюща глупост в една статия на 24 часа, че жените нямат право да правят аборт, защото утробата им била собственост на страната, а не тяхна собственост. Това ми звучи, като че ли те са крави за разплод и трябва на първо място да се заплождат и раждат, за това са създадени. Такова античовешко изказване се помества в столичен вестник и се смята за нормално. Аз съм "за" свободния избор на жените. Която иска да ражда и отглежда деца, нека да го прави. Но тези, които имат други приоритети и искат да направят нещо в този живот, нека да имат свободата да се реализират. Защото размножаването е най-важно при животните, но хората имат и други цели.

 41. 41 Профил на Imeto mi
  Imeto mi
  Рейтинг: 620 Неутрално

  До коментар [#2] от "von_seeckt":

  Стига глупости. Всеки има право на избор. Всеки живее живота си както иска.
  "Намаляване на човешката популаци" ти чуваш ли се какви ги дрънкаш? Не разбираш ли че си промит, за чий ще се раждат деца в България, да плащат данъци на мутрите да ги крадат?

 42. 42 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 306 Неутрално

  Фалшивите мачовци се правят на ударени, но е видимо с просто око, че жените в България са бити, изнасилвани, дискриминирани и, като цяло, не са уважавани. Ние сме общество, по-близко до арабския свят, който иначе същите фалшиви мачовци така ненавиждат.
  —цитат от коментар 27 на КретенКилър


  А ти, какъв си, бе, трол безподобен? хАмерикански мачò ли си? Ще ти се , май, ама Америка за такива като теб е само през крив макарон....И няма нужда сега да ми обясняваш колко си успял зад океана - най-вероятно работното ти място е в Малкото НДК (в най-добрия случай), или просто си дращиш от село, а "на" София ходиш само да си взимаш стотинките от тролене....

 43. 43 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5377 Неутрално

  Много смислен разговор се е получил, наистина.Браво на организаторите и на точните хора...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 44. 44 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 306 Неутрално

  До коментар [#26] от "КретенКилър":Бай Булгаристаньо не вижда по-далече от ракията си. Когато някой се опита да разкрие светът извън пределите на ТВ Планета изригва болнаво бръщолевене от кръчмарски тип.
  —цитат от коментар 29 на Kiril


  А, бе, байовци - ние тук сме все някви диви селяни, тъпанари, миришещи на пот индивиди, дето бият жените си и гледат ПЛАНЕТА (според вас)! А вие, аджеба, откъде се пръкнахте, бе, високопарни успели умни и красиви мъжаги, дето ни говорите на нас - простите? Като ви гледам разсъжденията, и изхождайки от факта, че човек съди за света по СЕБЕ си , ми става ясно, че повечето тролове сте някакви диви селяндури (да не се бърка със селяни), които НАИСТИНА това сте виждали и виждате в домовете си - чалга и тормоз над жените! И съм убеден, че е така! Всякакви обяснения и нападки оттук нататък от ваша страна биха били само и единствено в поддръжка на моята теза! Не търся диалог с вас, само изказвам мнение! При това мое, и безплатно!

 45. 45 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3174 Неутрално

  [quote#44:"Срам ме е от ГЕРБ"][/quote]

  Бе той жена не е виждал и на картинка, какво му се сърдиш.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 46. 46 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3174 Неутрално

  Скоро прочетох една вопиюща глупост в една статия на 24 часа, че жените нямат право да правят аборт, защото утробата им била собственост на страната, а не тяхна собственост. Това ми звучи, като че ли те са крави за разплод и трябва на първо място да се заплождат и раждат, за това са създадени. Такова античовешко изказване се помества в столичен вестник и се смята за нормално. Аз съм "за" свободния избор на жените. Която иска да ражда и отглежда деца, нека да го прави. Но тези, които имат други приоритети и искат да направят нещо в този живот, нека да имат свободата да се реализират. Защото размножаването е най-важно при животните, но хората имат и други цели.
  —цитат от коментар 40 на proza


  И аз ли съм виновен, че 24 часа публикуват идиотски статии? А какви да бъдат, като знаеш кои пишат там?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 47. 47 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#36] от "КретенКилър":

  Само дето, такива няма. Това е фалшив конструкт, създаден да обобщи всичко, което непускащите кокала мачовци съзират като заплаха за себе си и собствената кожица.

  Защото за всички е ясно, че е по-лесно да си мъж. Много е по-яко жената да се грижи за семейството, щото това е нейно задължение. Много по-яко е автоматично да те смятат за по-умен, просто щото си мъж. И т.н. и т.н: сексизъмът е навсякъде около нас.

  Няма какво да се лъжем: на мъжете им е много трудно да се откажат от тези благинки и привилегии. Затова е цялата "битка", и тази "битка" се състои единствено защото сексистите държат да я водят. И защото безотговорни създания като споменатите Тъкър Карлсън и Джордан Питърсън правят милиони от това да плашат балъците, че има заговор срещу тях, после да си продават писанията.
  -----------------------

  мдаааа, пазарът показва, че днес търсенето на нацисти е много по-голямо от предлагането. спешно трябва да обучим младото поколение и да проведем внимателна чистка, щото много вокално кретен се навъди. нещата станаха наистина пошли.

  кретене бре, не се ли страхуваш, че един ден синът ти ще разбере какъв палячо е баща му? представяш ли си си как ще се срамува? естествено, при положение, че твоят ген не е преобладаващият.

 48. 48 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#40] от "proza":

  И не само там. Изпълзяха всякаки, размахващи пръст и поучаващи жените и всичките водени от добри намерения.
  Все едно жените са малоумни и не могат да преценят какви са им целите и приоритетите в един или друг етап от живота им.

 49. 49 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#36] от "КретенКилър":

  И защото безотговорни създания като споменатите Тъкър Карлсън и Джордан Питърсън правят милиони от това да плашат балъците, че има заговор срещу тях, после да си продават писанията.
  -------------

  пейзанче, тук прозирам лек полъх на завист от твоя страна. подлецът джорето питърсен прави милиони с книгите и лекциите си, защото хората плащат, за да го чуят. а ти, ти заработваш ст'инки на 100 поста, та всеки безплатно да се гъбарка с теб, учителят-гури-любим лидер-моралист от село долно нанадолнище. кофти, а? шибан живот, а? за теб, а?

 50. 50 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#40] от "proza":

  До коментар [#48] от "pamela":

  спорът за абортите е стар и в жълтата преса се провежда неправилно. отговорността за нероденото дете трябва да е и е поравно разпределена между разумните жени и мъже. решението за аборт трябва да се взема от 2-та 'съучастници'; то не е право само на забременялата жена.

  от биологична гледна точка, аборт след третия месец се доближава до убийство. ако приемем, че децата не могат сами да се защитават, хуманно е законът да поеме тази функция, за да се минимизират решенията на родителите, които слагат своето усещане за комфорт пред това на неродените (но биологично оформени) деца. ако това не се прави, понятието за хуманност се разтяга и доста други неща могат да се разрешат. все пак, трябва да се очертае някъде лининя разделяща хуманното от нехуманното, линия разделяща понятията (и стойността на) 'жива' и 'мъртва' протоплазма.

 51. 51 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3174 Неутрално

  До коментар [#40] от "proza":И не само там. Изпълзяха всякаки, размахващи пръст и поучаващи жените и всичките водени от добри намерения. Все едно жените са малоумни и не могат да преценят какви са им целите и приоритетите в един или друг етап от живота им.
  —цитат от коментар 48 на pamela


  Както казваше една моя приятелка, силна и умна жена: "жени и други инвалиди".

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 52. 52 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#36] от "КретенКилър":Единствените, които говорят за световен заговор са радикалните феминисти
  —цитат от коментар 37 на c.b.o.


  И ти къде видя радикални феминисти в статията?

  Подравняваш всички спрямо екстремните представители, че да изглеждат тезите на всички еднакво абсурдни. Стар изпитан номер, и май единственото "оръжие" в арсенала на нео-консервите.

  В същото време, се случват напълно реални неща като сексуални посегателства, домашно насилие, дискриминация на работното място, сексуални намеци на работното място, на които жените се очаква да гледат с разбиране, постоянна дискриминация на улицата и по пътя и т.н., а такива като вас отвличат вниманието с измшльотини за номарксизъм и измислени дървени философии като това кои били бездомници повече.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 53. 53 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#36:"КретенКилър"]
  —цитат от коментар 38 на Alex Prime
  Само че докато вие говорите със заклинания против злите бели мъже, Карлсън и Питърсън цитират факти и статистики. Мъжете умират по-рано, заемат по-опасни професии, занимават се с повече физически труд, по-трудно завършват висше образование, правят повече самоубийства, губят децата и парите си при развод по-често. . . [/quote]

  Да, и? За какво е показателно това? Че животът на мъжа е по-тежък ли?

  Ей този аргумент на Питърсън е именно причината да го обявят за "умника на глупавите хора", защото този аргумент в същината си е фалшив. Тези статистики не значат нищо. Защото те са продукт на свободна воля. Докато, нека припомним нещата, с които жените трябва да се справят всеки ден, и които нямат общо със свободнатабим воля:

  сексуални посегателства, домашно насилие, дискриминация на работното място, сексуални намеци на работното място, на които жените се очаква да гледат с разбиране, постоянна дискриминация на улицата и по пътя и т.н

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 54. 54 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#53:"КретенКилър"][/quote]

  Ъхъ... Статистиките не значат нищо, фактите още по-малко. Само Партията е права, а партийната истина гласи:
  - Мъжете може да са експлоатирани на работа, да губят крайници при трудови злополуки, да умират по-млади от всякакви знайни и незнайни гадости, да гният като кучета всяка зима по улиците (щото нищо не им е останало след плащането на издръжки), но това било "свободна воля", т.е. сами са си виновни, т.е. привилегии.
  - Жените обаче са жертва на неописуемо жестоко насилие, което може да се компенсира само с квоти за директорски места (за сметка на мъжете) и това е "прогрес".

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 55. 55 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Според една лидерка на феминистките в САЩ, откакто е гръмнал скандала МуууТоо оргромна част от мениджърите са започнали да избягват да обучават жени, поради страх от нерелани сексуалани обвинения!!! На практика, този скандал е отрязал възможността на жените да се издигат в професията си. Заради мнението си, че от абревиатурата ЛГБТ, само ЛГБ са реално свързани с пол-а и жените страдат от правата на Транс, защото мъже правещи се на жени получават достъп до женски съблекални и тоалетни, а това опасно за жените, тази дама е била натирена от съвета на ЛГБТ. Позволила си е да каже, че цярят е гол и цялата тази история е прекалена. При това това го казва феминистка, а не обикновена консервативна жена. :-)

 56. 56 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#53] от "КретенКилър":

  До коментар [#53] от "КретенКилър":

  Ей този аргумент на Питърсън е именно причината да го обявят за "умника на глупавите хора", защото този аргумент в същината си е фалшив. Тези статистики не значат нищо. Защото те са продукт на свободна воля. Докато, нека припомним нещата, с които жените трябва да се справят всеки ден, и които нямат общо със свободнатабим воля:

  сексуални посегателства, домашно насилие, дискриминация на работното място, сексуални намеци на работното място, на които жените се очаква да гледат с разбиране, постоянна дискриминация на улицата и по пътя и т.н

  --------------

  кретене, трябва да те уволнят зарад 'ного късата ти 'мисъл'.

  питерсън е професор от харвард и университета на торонто - места де такива кат теб не пускат дори с открит лист за 24 часа. като учен, питърсен е със забележителен брой публикации и цитати - научната му производителност го класира сред топ 1% от учените в света в неговата (а и извън неговата) област. ти кой техникум си завършил?

  сега за сексуално изтезаните жени от льошите, вуларни мъже: на работното си место немалко жени се явяват гримирани като тутракански проститутки, с къси поли (предимно спандекс), огромни деколтета от които надничат бюстове повдигнати от специални сутиени, и се усмихват похотливо и се смеят гръмко на всяка глупост, за да привлекат еФтино внимание. какво ли ще стане, ако мъжете престанат да носят костюми, а нахлузят спандекси кат балетисти с кори, които да подсилват пакетите им, боядисат косите си, и изпъчат космата гръд? та, кой е подложен на сексуален тормоз на работното место, а, кретене бавен? кой?

  тук трябва да призная, че съм расист. за ухажването на красиви жени съм; гласувам с 2 ръце 'за'. а ти кретене, кат не си расист и хомофоб, подтичкваш ли след дами с прасци кат римски пехотинци, които са с ниски чела, които са космати но дебели, с мътни погледи и с недискретни мустаци? а? в името на антирасизма, ще искаш и Ний да подтичква от утре след тях?

 57. 57 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#53] от "КретенКилър":

  И пак нищо не казваш за мега-излагацията на британската посланичка. Дали е разбрала какво казва въпросната карикатура, а именно, че Лондон е втора цигулка на Вашингтон? Или виктимарният рефлекс се оказал по-силен и тя решила да се покаже колко е онеправдана?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 58. 58 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#50] от "Brother Felonious":

  И какво правим когато бащата постави ултиматум: "Махаш детето!" или просто изчезне? Сигурно се очаква от жената сама да се нагърби с отглеждането му, а мъжът да плаща символична издръжка ако междувременно не се покрие в чужбина?
  И понеже самотните майки са доста повече от самотните бащи предполагам, че в много от случаите бащата просто е дезертирал.
  Съгласна съм, че аборт след третия месец трябва да има само при плод с малформации или опасност за майката.

 59. 59 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#50] от "Brother Felonious":И какво правим когато бащата постави ултиматум: "Махаш детето!" или просто изчезне? Сигурно се очаква от жената сама да се нагърби с отглеждането му, а мъжът да плаща символична издръжка ако междувременно не се покрие в чужбина? И понеже самотните майки са доста повече от самотните бащи предполагам, че в много от случаите бащата просто е дезертирал. Съгласна съм, че аборт след третия месец трябва да има само при плод с малформации или опасност за майката.
  —цитат от коментар 58 на pamela


  След разводи много мъже стават роби с тази издръжка. Затова аз разбирам защо все по-малко искат да се ангажират с трайна връзка или брак. Що се отнася до аборта, мисля точно като вас - след третия месец това си е вече човече и не може просто така да се убива.

 60. 60 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#54] от "c.b.o.":

  Тоест, преповтаряш това, което съм казал, лепваш му едно гръмко сравнение с някаква Партия и .... автоматично то става невярно. Колко удобно, а?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 61. 61 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Според една лидерка на феминистките в САЩ, откакто е гръмнал скандала МуууТоо оргромна част от мениджърите са започнали да избягват да обучават жени, поради страх от нерелани сексуалани обвинения!!!
  —цитат от коментар 55 на xox55541929


  Това беше напълно очаквано. Никой не иска таралеж в гащите. Защо ще назначаваш някакви феминистки, като единственото, което може да се очаква от тях са скандали и злонамерени обвинения. Една моя колежка (с малко по-гореща кръв) така взе да пуска слухове за колегите мъже - при все че никой не й обръщаше никакво внимание -, а когато ръководството й направи забележка, тя ги обвини публично в сексизъм и прочее щуротии. Дори доведе адвокати и неква НПО... Е, как се работи с такова нещо, как се гради екип, постигат таргети и т.н. На тати принцеската си иска нейното и, като не стане, се започва със сценки, драми и т.н. Кой ще иска да работи на подобно място, да идва рано и да си тръгва късно? Само нерви, стрес и напрежение от евентуални обвинения. Никой не печели от подобно нещо. Това ли е "прогрес"? Като в "1984".

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 62. 62 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#58] от "pamela":

  И какво правим когато бащата постави ултиматум: "Махаш детето!" или просто изчезне? Сигурно се очаква от жената сама да се нагърби с отглеждането му, а мъжът да плаща символична издръжка ако междувременно не се покрие в чужбина?
  -------------

  тук закона изисква мъжа да плаща издръжка за детето, дори ако не е сключил брак с майката. законът се мъчи да уравновеси нещата, но, за съжаление, не може да отсрани всички възможни негативни изходи от една лоша ситуация. що се отнася до тоз де казва "Махаш детето!", трябва ли една разумна жена да забременее, за да разбере, че няма мъж до себе си, а има кретен? не е ли по-добре да се мисли преди а не след акта? или при грешка, да жената да мисли първите 3 месеца, а не след като плодът се е оформил като човек? тези неща са въпрос на култура и вродено чувство за отговорност от 2-те страни на сагата. тезата, че мъжете са лоши или жените са леки и се оплакват, че 'а, ама вий и грамофонь ниямъти' е за глупаците.

 63. 63 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#55] от "xox55541929":

  Жените, които са видели мъже да ползват женските съблекални и тоалетни би трябвало да вдигнат скандал на собствениците и да ги дадат на съд.
  Мене какво ме интересува кой като какъв се изживява? Аз не искам мъже по физиология на места, които се ползват само от жени.

 64. 64 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#54] от "c.b.o.":Тоест, преповтаряш това, което съм казал, лепваш му едно гръмко сравнение с някаква Партия и .... автоматично то става невярно. Колко удобно, а?
  —цитат от коментар 60 на КретенКилър


  Ако сам не разбираш абсурдността на твърденията ти, която демонстрирах с въпросния коментар, просто няма смисъл да се мъчиш повече.

  За посленичката нещо?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 65. 65 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#59] от "Alex Prime":

  Къде стават роби? В България ли? Няма такова нещо!

  До коментар [#62] от "Brother Felonious":

  Разумната жена е предполагала, че има мъж до себе си, който би поел отговорност за действията си.

 66. 66 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#65] от "pamela":

  мадам, искате да кажете, че всички жени, вкл. изоставените са умни но онеправдани, а всички мъже които не са оценили умната жена и са я изоставили са подлеци? както, подлеци са и останалите мъже.

  хм, ще помисля над таз теза.

  при таз ситуация вий мадам ще обичате ли детето си, което, по липса на избор, има 50% от гените на подлият си баща?

 67. 67 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  Джендър простотиите нямат край!!!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 68. 68 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Ще ви повярвам, ако успеете да курдисате жена да измисли следващата Тоерия на относителността; следващите Лед Зепелин да бъдат женска група; първият човек, стъпил на Марианската падина да бъде жена и т.н. и т.н.

  Истината, че най-високите постижения на човечеството - наука, музика, изобразително изкуство, бизнес, спорт, политика, философия, технология - са направени от мъже. Дори Джизъс е бил мъж. Не се сещам даже и за едно изключение, което да потвърди правилото!

  Мъжете и жените чисто и просто, буквално, обективно, реално, фактически НЕ СА РАВНИ. Останалото е бла-бла-бла.

  Бла-бла-бла :)

 69. 69 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#66] от "Brother Felonious":

  Това са Ваши интерпретации. Ако изопачите написаното от мене това какво доказва?
  Казах само, че много от абортите са извършени по настояване на мъжете или след като жените са били изоставени.
  Съвсем не визирам всички мъже и съжалявам, ако така го тълкувате.

 70. 70 Профил на Victoria
  Victoria
  Рейтинг: 368 Неутрално

  Ей, селяци прости, връщайте се обратно у селата си. Там няма феминизъм.

 71. 71 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 879 Неутрално

  До коментар [#27] от "КретенКилър":

  Стой си в килера, бе ... (айде да не пиша останалата част от ника ти)...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK