Кратки новини: Мъж е пребил жена си до смърт във Варна

Кратки новини: Мъж е пребил жена си до смърт във Варна

© Георги КожухаровКратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Светият Синод дари консумативи за детска клиника


Парите за дарението на клиниката по детска онкохематология към болница "ИСУЛ - Царица Йоанна" са събрани от кампанията "Деца рисуват за деца - 2018 г." Кампанията се проведе за втора поредна година, а в тазгодишното издание бяха събрани над 5000 лв. от две благотворителни изложби през 2018 г.


Изменя се наредбата за прилагане на схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко"


На заседанието си днес правителството прие изменения в Наредбата за условията и реда за прилагане на схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко". Промените целят да поставят в равноправно положение всички заявители в двете схеми, като се въведе нов ред за кандидатстване.
Съществуващите актове за одобрение на заявителите по тези схеми са с различен срок на действие - със срок до 3 години. Настоящите промени целят да не се допусне да има за дълъг период от време доставчици, които са получили одобрение по различни режими, като същевременно не бъдат нарушени доставките в рамките на текущата учебна година.


Държавата гарантира с до 50 млн. лв. студентски кредити през годината


Финансовата подкрепа се изразява в гарантиране на главницата и лихвите по кредитите на студентите и докторантите, съобщава пресцентърът на Министерски съвет. В Закона за кредитиране на студентите и докторантите (ЗКСД) договорените кредити са гарантирани от държавата до тяхното пълно погасяване.
Държавата е подписала договори за студентски кредити с "Банка ДСК", "Райфайзенбанк", "Алианц Банк България", "Юробанк България", Първа инвестиционна банка и Българо-американска кредитна банка.


Росен Желязков ще ръководи българската делегация в българо-македонската комисия


Комисията ще заседава в периода 6-7 март 2019 г. в Скопие, председател от македонска страна ще е министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши, съобщава правителствената пресслужба. Основните теми в първото заседание на комисията за икономическо сътрудничество ще е изграждането на транспортна и енергийна инфраструктура. В дневния ред са включени още въпроси от двустранното икономическо сътрудничество в области като търговия, инвестиции, селско стопанство и др.


Владимир Зарев е предложен за орден "Стара планина"


Правителството предлага на президента да издаде указ за награждаване на Владимир Зарев с орден "Стара Планина" - първа степен, за изключително големите му заслуги в областта на културата и изкуството, съобщи правителствената пресслужба. Владимир Зарев е автор на осемнадесет книги, дванадесет от които романи, между които националният епос - трилогията "Битието", "Изходът" и "Законът", "Разруха", "Светове", "Лето 1850", "Поп Богомил и съвършенството на страха", "Хрътката", "Хрътката срещу Хрътката", "Орлов мост". Негови творби са превеждани в Германия, Русия, САЩ, Чехия, Турция, Полша, Унгария, Румъния, Украйна, Сърбия, Хърватия, Албания и др.


Кабинетът одобри промени в Закона за концесиите заради летището


Кабинетът одобри промени в Закона за концесиите, мотивирани с подобряване на правната среда при възлагане на процедури за концесия. Посочва се и че се прилагат по-добре директиви на Европейската комисия в тази област. Измененията всъщност се наложиха от нежеланието на големи компании да кандидатстват за концесията на летището в София, което наложи и многократно отлагане на срока за приемане на оферти. Сред промените е тази, която засяга отговорността на инвеститори, които участват съвместно в проектни компании. Според сегашните текстове инвеститорите в проектната компания отговарят за всичко, практиката по света е рискът да се носи от специално създадената компания. Повече за това четете тук.


"Гранд Енерджи" ЕООД поема концесията за въглища в "Бобов дол"


"Гранд Енерджи" ЕООД ще поеме изцяло правата и задълженията по концесионния договор за добив на въглища от участък "Бобов дол" на находище "Бобовдолски въглищен басейн", реши кабинетът в отговор на уведомление от настоящия концесионер - "Въгледобив Бобов дол" ЕООД, за тази промяна. Към "Гранд Енерджи" ще бъде отправено също предложение за промяна на клаузите в концесионния договор, свързани с предоставянето на банкова гаранция. До момента исканата банкова гаранция покриваше 50% от паричните задължения на концесионера, занапред изискването е да покрива изцяло всички. "Въгледобив Бобов дол" е собственост на "Въгледобивна компания", която пък е собственост на британската Carlington Ltd. Компаниите обаче се свързват с Христо Ковачки, посочва "Капитал".


Кабинетът прекрати концесията за плаж "Сарафово"


Правителството едностранно прекрати договора за концесия на плажа "Сарафово", сключен на 7 септември 2000 с "МАТ" ООД. Прекратяването е в резултат на нарушения на договора от страна на концесионера, което е установено при проверки.


Мъж е пребил жена си до смърт във Варна


41-годишният Борислав Н. е бил привлечен като обвиняем за убийството, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, съобщи "Нова телевизия", като цитира апелативната прокуратура във Варна. Двамата били в развод. За поредна вечер между тях избухнал скандал, който продължил с жесток побой над 40-годишната жена.


След като оставил съпругата си в безпомощно състояние, мъжът позвънил на майка си и я повикал да иде, за да му помогне да изнесе багажа си. След това двамата напуснали жилището, без да се интересуват за състоянието на пребитата жена. Аутопсията показала, че смъртта е настъпила от масивен кръвоизлив в мозъка, причинен чрез множество удари в главата със или върху твърди тъпи предмети. Малтретираната жена е подавала няколко жалби за домашно насилие срещу съпруга си през годините на брака им.


Днес е Денят за борба с агресията в училище


Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва Денят на розовата фланелка в знак на солидарност с тормозените в училище деца. Инициативата е от 2007 г., когато две момчета в Канада застават в подкрепа на свой съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. На следващия ден момчетата купуват розови тениски и ги раздават на всички в училище, които имат смелостта да ги облекат.


Задържана е група имотни измамници


Според специализираната прокуратура четиримата задържани са извършили измами с 23 имота в София, като жертвите им са самотни възрастни хора, както и такива с психически отклонения. В групата участва и бивш нотариус, който е с отнети права заради участие в предишни имотни измами.

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  "Истински" мъж, а не джендър.

 2. 2 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 366 Неутрално

  "Юнак"
  Сигурно е горд с постъпката си!

  Иван Костов е за съд!
 3. 3 Профил на gek47535405
  gek47535405
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Обявяването на половете на участниците в инцидента е сексистко.
  Отново двоен стандарт от БХК/Дневник

 4. 4 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#3] от "gek47535405":

  Да, вчера имаше една дето беше заключила мъжа си в другата стая и така го беше уморила, че и после крила убийството и му вземала пенсията.
  Ама тук пишат само за убити жени, другите според тях не умират.

 5. 5 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3618 Неутрално

  Мъж е пребил жена си до смърт във Варна
  –––––––––––––––––––––––
  И тоя, като всеки уважаващ себе си член на БСП, е против Истанбулската конвенция...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 6. 6 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2791 Любопитно

  Малтретираната жена е подавала няколко жалби за домашно насилие срещу съпруга си през годините на брака им.
  __________
  Демек, институциите изобщо не се захващат с пребити жени ако не са умрели или как?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 7. 7 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#5] от "Депутат 241":

  И твоята конвенция как щеше да спаси жената според теб?

 8. 8 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#5] от "Депутат 241":

  Или гербаджия алкохолик с умствени увреждания.

  Иван Костов е за съд!
 9. 9 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Да го съдят!
  Ако забелязвате има и друга жена в случката
  Майка му.
  Некой го е възпитал така

 10. 10 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  пълен тъпак.

  заслужава най-тежкото наказание (както и майкЯ му)!

  жалко, че няма как да подведат под отговорност дебилите от районното и прокуратурата за причинена смърт поради НЕСВЪРШЕНА РАБОТА!

 11. 11 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 282 Любопитно

  Теоретично, ако конвенцията беше приета тази жена щеше ли да оживее?!
  Всичко опира до манталитета.. а, и до правилно прилагане на съществуващите закони..

 12. 12 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2791 Любопитно

  До коментар [#5] от "Депутат 241":И твоята конвенция как щеше да спаси жената според теб?
  —цитат от коментар 7 на НеКой

  Вероятно мъжа насилник в духа на истанбулската конвенция след семейните скандали е щял да смени пола си и да е дженърмен а така е бил като разярен алфа слон с повишен тестостерон и това води до трагедии !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 13. 13 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 289 Весело

  Денят на розовата фланелка
  помага ли на продажбите на розови фланелки?
  Защо не е просто кръстен Ден срещу насилието над деца от деца?
  Ако някое дете на 4 години иска да вземе играчките на друго,
  Дали едно
  Недей, на мама зайчето, така да правиш повече
  ще го спре?

 14. 14 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3618 Неутрално

  До коментар [#7] от "НеКой":

  До коментар [#5] от "Депутат 241":И твоята конвенция как щеше да спаси жената според теб?
  —цитат от коментар 7 на НеКой

  Понеже питаш, ще ти отговоря:
  Никой закон не спасява от деяния или не неказва деяния. Спасяват и наказват хората. А законът най-вече е правило за поведение. Диспозиция. Генерална превенция.
  А за БСП (наследник на БКП) боят е средство за превъзпитание и самопризнанието, изтръгнато с бой е най-доброто доказателство. Точно тези неща отне демокрацията на "правистката" Курнелия...
  А може би и на теб.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 15. 15 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3618 Неутрално

  До коментар [#8] от "Ivan Prodanov":

  До коментар [#5] от "Депутат 241":Или гербаджия алкохолик с умствени увреждания.
  —цитат от коментар 8 на Ivan Prodanov

  Те тия всичките са бивши комунисти или бивши шапкари, което е все същото...
  Сигурен съм, че в бракоразводното дело на Радев има подробно описание на същото поведение.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 16. 16 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Дневник, ако пробвате един ден само да пишете единствено добри новини, какво ли ще ви се получи?
  Бял лист (екран) за цял ден?

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 17. 17 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#16] от "Скакауец":

  Чел си 1984 нали. :)
  Няма добри новини, тормоз трябва на електората...

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7092 Неутрално

  Тука компетентните органи почват да се занимават само, след като убият някого. Иначе, сам да се спасява.

 19. 19 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1207 Любопитно

  Жената е пускала многократно жалби. Следователно основният виновник е мързеливата и безполезна ,,полиция”’

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 20. 20 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  До коментар [#1] от "4ort":

  Изконни български ценности

 21. 21 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  До коментар [#11] от "кокошката":

  Ами тази конвенция е точно за промяна на манталитета ,а не за иранските травестити и ,,джендърите"

 22. 22 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5323 Гневно

  И защо са чакали жената да почине и тогава да разследват, естествено, че ако е заплашвана ще си оттегля жалбите, ама къде ти мислещи следователи. Тоя да го осъди държавата и да лежи поне максималната присъда за жестокостта си.

 23. 23 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  До коментар [#19] от "С Стоянов":

  Същото си мисля и аз. Ако някой в момента трябва да е отговорен за смъртта на тази жена,то не са тези които НЕ ХАРЕСВАМЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ,а тези,които не са упражнили власт за да ,,свият перките" на тоя завършен идиот!

 24. 24 Профил на Goldmantelziesel
  Goldmantelziesel
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Бай Ганьо е горд, че мое да праска винкело у главата на женътъ, без да му каже нещо. Сега ще отиде да люсне 2 ракии в кръчмата да се пофали.

 25. 25 Профил на girl power
  girl power
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  Чета и се чудя точно на майката на убиеца!!! Тя направо си е съучастник в това престъпление! Какъв човек трябва да си, че подминеш с лека ръка такава гледка? Да не се намесиш, да не си съпричастен? Що за болен мозък остава хладнокръвен пред такова престъпление? Същата, която е възпитала и син-убиец! За съжаление, в България рядко може да се види нетърпимост, морално осъждане, порицание и активен натиск към съвестта на насилника на битово ниво. Всички си правят оглушки. Роднини, родители, понякога колеги и приятели, съседи... Много хубав пример беше дал един журналист, че цяла нощ чуват писъци и викове, жената на следващия ден е подпухнала от плач и посинена от бой, но "това" не е тяхна работа и щом си го търпи и тя си е виновна, къде остава те да вземат страна, като накрая мъж и жена са - ще се сдобрят. В същото време видят ли въпросния съсед, все едно се превъплъщава в техен стар приятел и се поздравяват добродушно, та дори завързват някакъв обичаен разговор. Ами, да! Една насилвана жена остава да си бере страха и срама сама...и излиза, че тя дори също не е, видиш ли, чиста като кристал, че с нещо е предизвикала да бъде удряна и бита. Понякога такива жени не срещат подкрепа от собствените си родители. Има майки, които дори още повече обезкуражават търсенето на решение от страна на жертвата, като казват, че тя едва ли ще се справи сама, че няма те да й гледат децата, че трябва да търпи, докато те пораснат достатъчно. Полицията също сигурно се уведомява само когато побоят стана екстремен и доста по-яростно от обикновения, с който се е примирила. Тогава дори това не помага, защото жертвата изучила до съвършенство жестовете и реакцията на своя насилник, се страхува, че ако се обади на полицията, ще си навреди много повече, отколкото помогне, заради онова, което ще й се случи веднага след като вратата под носа на полицая хлопне. При такъв преоценен риск, често пъти дори не се записва за статистиката и посещение на сигнал за домашно насилие. Понякога жертвата се бои много повече от психическото насилие, отколкото физическото. А за никого не е чудно, че някой пускащ в действие арсенала си от ритници и шамари, че е и изкусен и на тихия фронт. А психическият тормоз е толкова разностранен и префинен, че дори се съобразява индивидуално - според страховете на самата жертва и той се адаптира, насочва. Примерно, ако за някоя жена е важно да спазва някаква уговорка, дала е обещание и т.н., насилникът я принуждава да е заета така, че да осуети спазването й и така да притисне и дразни жертвата си. Според песимистичната ми гледна точка в България над 80% от мъжете са насилници: физически, психически или и двете. Другите 20%? Те сигурно са психически малтретирани от еквивалента на насилника в женски вид, а понякога и физически. Интересно, но способите и на двата пола при психически тормоз се свеждат до няколко основни повтарящи се мотива: обезценяване и унижаване на половинката публично или пред близкия кръг; ограничаване на личната свобода и права за пътуване, лични финансови средства, вземане на самостоятелни решения от безобиден характер; ревност и ограничаване на контакти с приятели, колеги или роднини без основателна причина; принуда чрез заплахи от изоставяне, ограничаване на контактите с децата или тяхното манипулиране. Проблемът ни е, че насилието няма да отмре постепенно със закърмените в него поколения и чрез еволюиране на нравите. Моделът е сбъркан у нас на редно и нередно, на съзнаване на правата на АЗ и ДРУГИЯ. Не може да се очаква много и да не се разочарова, пък и да стигне до насилие, един мъж, свикнал още от малък, че някоя жена, която и да е тя, е длъжна и едва ли не се ражда с призванието да стои в кухнята, да пере и простира, да мие и чисти. Естествено, такива очаквания е много трудно от страна на жената да бъдат приветствани и изпълнени...Да не се лъжем, работещите жени са винаги били висок процент в България, за разлика от Испания, където чак сегашното поколение жени в активна възраст излязоха от къщите си . Още от прабабите ни на нивата, когато по време на война, дори те са се впрягали, за да орат... После през майките и бабите, които са работили в заводите на социализма, навлезли са в администрацията, та дори и феминизират определени професии като учтелската и лекарската. Днес също има хрантутници, като такива смятам жени, които никога не са работили нищо и без никаква основателна причина. Може би само при тях е справедливо очакването те да поемат цялата домакинска работа, но при останалите жени, имащи по-малко време и от работещите си половинки? Дори на тях се вменява, вменяваме си и сами доста често, че трябва да се трудим само или изключително ние в общия ни дом. Ежедневието, простата ежедневна несправедливост отваря гнева на угнетената жена, към това прибавяме и предразсъдъците от страна на мъжа, че жената замества мама. А щом има все още "мама", значи и че мъжът е останал толкова неспособен да се грижи за своя дом, както когато е бил 9-годишен. Ако не възпитаваме - всички ние - момчета, които на 16 вече да могат да си сготвят яйца на очи, пица и някои аламинути, да могат да си измият чиниите, и, Боже, какво светотатство, чиниите на майка си и баща си, не ни чака нищо добро. Домашното насилие ще ескалира от чиниите в мивката до личната свобода и възпитаването на децата.

  Самотата обливаше сърцето ми
 26. 26 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#19] от "С Стоянов":

  Прокуратура - съд.
  Полицията винаги реагира, но не може друго да направи, освен предупреждение и някой и друг нищо незначещ подпис.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 27. 27 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#23] от "uhl23528019":

  Точно. Никаква конвенция не може да спре подобни екзекуции.

  На тоя, обаче и майка му трябва да го отнесе като съучастник, каквато е всъщност.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 28. 28 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  До коментар [#25] от "girl power":

  поздравления за сериозния анализ по темата!

  винаги съм се ужасявал от "мъже", които са неспособни да се грижат за такива елементарни, неизискващи родилни мъки неща като чистене, готвене и пране.

  много хубаво подчертахте и за тормозените от жените си мъже - това е нещо, което обикновено подминаваме с присмех, но тормозът в тези случаи не е физически (освен за женените за някой женски ММА боец сигурно, при условие че се женят женските ММА бойци :) )

 29. 29 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Теоретично, ако конвенцията беше приета тази жена щеше ли да оживее?! Всичко опира до манталитета.. а, и до правилно прилагане на съществуващите закони..
  —цитат от коментар 11 на кокошката


  Теоретично не знам, но практически знам че всички русофилски партии са като озверели срещу ИК, която уж била само лист хартия, а К. Нинова даже не отиде в Мадрид на сбирката на ПЕС (но хората й нямат нищо против заплатите от ЕП)

 30. 30 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#19] от "С Стоянов":Прокуратура - съд.Полицията винаги реагира, но не може друго да направи, освен предупреждение и някой и друг нищо незначещ подпис.
  —цитат от коментар 26 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Добре, какво пречи на нашите милиционери да споделят опит с колегите си от Западна Европа, евентуално да поискат някакви законови поправки?

  Не виждаш ли, но у нас не е престъпление да набиеш някого, да го млатиш (без значение мъж или жена). Проблем ще имаш ако пребития има някак по-тежка фрактура, или случайно отиде при Създателя (както есе е случило в статията). У нас законите не преследват биячите (мъжкарите), но напоследък се вдигна шум за бити по време на работа: доктори, униформени, държавни служители. Т.е. ще се окаже, че единствено има ограничения да биеш хора, които в момента са на работа.
  Иначе няма проблем да ступаш и пребиеш редови гражданин - Държавата в лицето на Прокуратурата няма нищо против.

 31. 31 Профил на girl power
  girl power
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  До коментар [#28] от "хм":

  Да, психическият тормоз е, струва ми се, е доста често срещан. Имаме си груба природа и какво значи там "някаква си психика" за повечето българи. Синът на семейна приятелка - няколко години по-голям от мен - се ожени точно за жена, която демонстрираше колко той е смешен или жалък в очите й. Мислех, че нещата са се попроменили но наскоро разбрах от майка му, че са си абсолютно същите. Самият човек е изключително вежлив, има силен характер и не е "под чехъл", просто е много толерантен и интелектуален тип. Най-често жена му се изцепвала с нещо от сорта "о, ти ли сега ще кажеш...", "да, да" и силен смях за едва ли не всичко и след всяка негова дума в обща компания. Все едно й е толкова противен, че иска да го прекъсне в началото на всеки разговор. Той започнал да я избягва и дори вече да излиза сам, дори на работни вечери. Засичат се само вкъщи след работа. Тя има голямо самочувствие и с доста гневен характер. Мъжете често не могат да реагират при подобен тормоз или ги избива към алкохолизъм. Дори да се опитат да се опълчат, по-опитната им половинка в тормоза, веднага ще го извърти като форма на насилие.

  Самотата обливаше сърцето ми
 32. 32 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 708 Неутрално

  ... Ако някой в момента трябва да е отговорен за смъртта на тази жена,то не са тези които НЕ ХАРЕСВАМЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ,а тези,които не са упражнили власт за да ,,свият перките" на тоя завършен идиот!
  —цитат от коментар 23 на uhl23528019


  Ако се поровиш в НК ще установиш, че няма закони и нормативни актове, които да задължат правоохранителните институции да "свиват перки" (за тяхна радост), освен ако няма писмено оплакване. Макар че дори и при писмено оплакване нещата опират до забележка.

 33. 33 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#30] от "historama":

  Законите.

  Полицая спазва закона, защото, ако не го направи първи той го отнася.

  Аз не мога да разбера как 50-на цигани ще наобиколят трима полицаи и после няма нито един убит циганин. Ама отстрелят ли такъв....щото това не е убийство, а самозащита....ще бъдат съдени.

  Толкова с правата на полицаите. С липсващите им права.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 34. 34 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#33] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  И във Франция полицаите си имат неприятности, и въпреки това периодически се случва да гръмнат някого. Не съм специалист по НК, но нека нашите законодатели да се позаинтересуват да усъвършенстват нещата у нас, а не само да обвиняваме НПО-тата и мангалите. Щом нашите закони имат пропуски, нека да ги преодолеят, или да проучат опита на западноевропейските си колеги. Защото гения на Д. Кирилов стига до идеята за удвояване на "глобата", и приключва.

 35. 35 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  До коментар [#31] от "girl power":

  едно семейство е успешно, когато преди всичко са искрени, лоялни и добронамерени един към друг приятели.

  такива новини като тази статия ме натъжават - няма нищо по-ценно от живота, не разбирам какво може да държи един за друг хора, които явно не се понасят.

  какво повече е нужно да се случи, за да се размърда прокуратурата?
  защо са толкова тромави процесите в РБ?
  все въпроси без отговор.

 36. 36 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "Мъж е пребил жена си до смърт във Варна"
  Навсякъде има разводи, навсякъде има раздели, но такава животинска жестокост няма никъде. През изминалата година прекалено много жени станаха жертва на убийства от страна на мъжете и "приятелите" . Да пребиеш човек и даже да не се обърнеш да видиш в какво състояние го оставяш, това е нечовешко. И то човек, който би трябвало да ти е най-близък. Трябва да се промени законът и да се налага най-тежкото наказание за такива престъпления, независимо дали се е признал за виновен съответният престъпник.

 37. 37 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#34] от "Бриго докара Симеон":

  Не сме стреляща се държава.
  Полицая бъде ли застрашен трябва да може да действа като в щатите.
  Копи/пейст на правата на полицаите. Не на законите дори. Само на правата.
  Ай на бас, че след отстрела на 20-на цигани на различни места и на десетина БЪЛГАРИ ще спрат издевателствата на нискоразредни мозъци над униформени.
  Аз знам, че далеч не всеки полицай пращи от мозък, но са научени да спазват правилата.
  Просто трябва да им се даде малко повече власт. Стрелба на месо, когато са застрашени. Те сега не могат да стрелят дори да спасят друг човек.
  Не може така.


  Глоба? На циганин глоба? То това е виц.
  Няма какво да му вземат.

  И да знаеш аз не съм ангел. Имал съм си разправии. Видя ли белезници сам си подавам ръцете. Това, обаче няма да ме накара да мисля срещу полицаите. Има и боклуци сред тях, но не са всички. И не ми е толкова за самите полицаи, колкото до реда в държавата. Реда в държавата тръгва от правата на полицаите да СТРЕЛЯТ НА МЕСО.
  Без значение дали е циганин или "известният" примерно Пешо Кирката...чист българин измислен от мен току що за "пример".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 38. 38 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#30] от "historama":

  Не е точно така.

  Чудя се дали да кажа на жена ми.....girl power е жена ми.....да ви разкаже на какъв тормоз бях подложен през последните три години от жена, с която съм разведен през 2004-та година.

  У нас е ПРОБЛЕМ да викнеш на жена, че не гледа детето си, да го докажеш в съда.....за викането защо е било.... и да те осъдят. Явно, че има нещо избирателно, но по неясно какви критерии се случва. Не са връзките български.

  Аз отдавна бях казал, че отрежат ли ИКонвенция ще разкажа много неща, които тази конвенция не би решила, че за това вече си имаме закони.

  ИК нямаше да спаси тази мъртва вече жена. Не разбрах дали са имали дете. Дано не. Мъртва майка и баща убиец е равно на никакъв шанс за живот и бъдеще.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 39. 39 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#36] от "proza":

  Не може. Ще ги храним в затвора, докато сме живи, а те после ще излязат.
  Като оня циганин дето уби помачето момиче в Търново. Излязъл наскоро и ПАК същото, но този път с убийство.
  Още първият път е трябвало да бъде смърт.
  Но и вторият път ПАК не е смърт.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 40. 40 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5526 Неутрално

  За пореден път се потвърждава, че държавата е некадърна да защити когото и да е било, а особено жените от насилници...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 41. 41 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2479 Любопитно

  До коментар [#32] от "historama":

  Писмени оплаквания е ИМАЛО... въпроса тук е КАКВО Е ПОСЛЕДВАЛО СЛЕД ПИСМЕНИТЕ ОПЛАКВАНИЯ?


 42. 42 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2479 Любопитно

  И ако нашата правоохранителна система не върши работа сега въпроса е ЗАЩО НИ Е ИЗОБЩО ТЯ?
  За чий хикс някои хора получават заплати ако са безполезни и не са в състояние да опазят живота на една ВИДИМО ЗАСТРАШЕНА ЗА ЖИВОТА СИ ЖЕНА?

 43. 43 Профил на dos
  dos
  Рейтинг: 20 Неутрално

  До коментар [#41] от "uhl23528019":

  Оттегляла е жалбите, това е ставало. Нещастника е предупреждаван и толкова. Жертвата оттегля жалбата скоро след като я е подала и те нямат причина да се занимават повече.

 44. 44 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  Владимир Зарев заслужава да бъде награден с орден "Стара планина"! Добре, че някой е подсказал на управляващите, че един от най-талантливите ни съвременни писатели трябва да бъде отличЕн.
  Романът му "Разруха" е много стойностен. А сред по-старите му творби бих споменала "Изборът", "Хрътката" и "Хрътката срещу хрътката". В тях не е най-важен сюжетът, а размислите на литературните герои. Чудя се как тези романи са били издадени в онези години, те са откровена критика на времето тогава.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 45. 45 Профил на girl power
  girl power
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  До коментар [#31] от "girl power":едно семейство е успешно, когато преди всичко са искрени, лоялни и добронамерени един към друг приятели.такива новини като тази статия ме натъжават - няма нищо по-ценно от живота, не разбирам какво може да държи един за друг хора, които явно не се понасят.какво повече е нужно да се случи, за да се размърда прокуратурата?защо са толкова тромави процесите в РБ?все въпроси без отговор.
  —цитат от коментар 35 на хм


  Много добре казано. Добрият човек е добър приятел, добър любим, добър родител. Имам теория, че любовта като много силно чувство, подплатено с хормонални инжекции за мозъка и силна еуфория, може да видоизмени образа на един не особено добър човек. Временно той може да стане наистина друг човек. Просто силната зависимост от обекта на чувствата, който го кара да се чувства на върха на щастието, може да притъпи агресията, лошата му култура, навиците му. Обаче с течението на времето и първите три златни години, той изтрезнява и ... Започва ВЕЧЕ да му пука, че не му е сготвено, че жена му има неприятни родители и т.н. Става нетърпелив към неща, които като е бил упоен от страст, които не е забелязвал дори. Да, химията в любовта не е трайно физиологично състояние, но след нея може да се запази обичта, уважението, а дори страстта, ако човек прояви важни общочовешки качества, които са задължителни за всякакъв тип отношения. Ако бъде добронамерен, лоялен, както каза. Чудя се как с човек, с когото живееш 24 часа / 7, можеш да се отнасяш дръзко, агресивно, студено и надменно. То би си отровил и замърсил собственото си настроение и ежедневие. Как ти е приятно да бъдеш интимен или близък с някой, който те презира или се страхува от теб. Да го наругаеш или удариш и след това да няма срам и обида, а да те приласкае като любима и да те обгрижва като майка? Така ли биха се отнесли същите насилници към собствените си майки? Защо не уважават женското и още повече човешкото в най-близкия си, с когото споделя хляба, живота и съдбата си? Ужасно е! И, да, и мен ме натъжава.

  Самотата обливаше сърцето ми
 46. 46 Профил на girl power
  girl power
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  "Така се случи, че някакъв мъж пребил жена си до смърт и после се обадил на майка си да дойде да си го прибере. Дошла тя, стегнала му багажа и двамата напуснали апартамента и оставили жената да умре.
  Каква закачлива малка подробност, нали?
  Една жена идва и прибира сина си заедно с багажа след като синът е убил друга жена от бой.
  Не може да не сте чували през годините израза "ами нали е момченце, може нещо да му стане". Този израз - травма, тази идеология иде от устите на майки, баби, лели и лица от женски пол, заети с отглеждането на момче.
  На момчето вечно може да му стане нещо. Като крехко яйце, то стои пред майчиния взор и трябва много да внимаваме да не се разплаче, защото мога да му се повредят тестисите. Да се изсипе.
  То е "на мама момчето". То не трябва да се занимава с глупости като да си отреже филия или да си купи гащи. И когато вече се задоми, честта по дейности като купуване на гащи, рязане на филии и друг вид обгрижване, се прехвърля с големи резерви и подозрение на снахата, която пък от своя страна също ревностно дебне дали тя е единствената, която купува гащи на мъжа си.
  Въобще, голяма е битката за обгрижването по гащи, филии и други битовизми, които не трябва да навлизат в аурата на един истински мъж. Той няма работа около пералнята.
  Той трябва с чук, член и широко чело да завладее тоя свят или поне микро района, в който се намира крехкото му астрално тяло.
  Така създаваме изроди. Немощни, агресивни, неориентирани, без отговорности, без идея какво е да си съвсем сам и да се оправяш сам.
  От другата страна на монетата са момичетата. Не знам защо въобще не се говори за факта, че голяма част от жените жертви на насилие бягат. И когато бягат, се връщат у дома, при родителите си, защото няма къде да идат. Уви, редовно същите тези родители, баща и майка, я връщат обратно на мъжа ѝ, защото "тя вече е в друго семейство и очевидно е направила нещо, за да ядоса съпруга си".
  Майки връщат дъщерите си обратно, докато не бъдат претрепани. А после ходят да прибират синовете си в случай, че те претрепят някого.
  А истината е, че като станеш майка, не ставаш просто майка на някого. Ставаш майка на целия свят. Звучи странно, но е така.
  Ако майчинството не те научи да обичаш света, да въздадеш сила и смелост, да стиснеш зъби и да оставиш децата си да се спъват и да си купуват гащи и да го живеят тоя живот, това е най-големият ти провал. Да си майка значи да обичаш от другата страна на вратата, ама тихо, за да не занимаваш детето със себе си.
  Звучи тежко, но няма как. Така е.
  Къде са бащите, би било логично да попитаме. Къде са бащите в тази безумна, безкрайна травма, която се върти.
  Не знам.
  Вероятно в магазина за гащи, опитвайки се да осъзнаят, че и те имат роля в тази сложна система, наречена семейство.
  Едно е да треснеш по масата и да се провикнеш "Тук се слуша моята дума". Друго е да наведеш глава над салатата и да кажеш "Май бая грешки направих". И да направиш нещо по въпроса.
  Не знам какво може да се направи, за да се намали домашното насилие, но вярвам в едно.
  Жените трябва да се научат да изживяват живота си сами за себе си. Не през синовете си. Не през бащите им. Не през гащи и филии и търкане на тенджера с телче.
  Да станат и да живеят тоя живот сами и да оставят мъжете също да го живеят сами за себе си. И всеки да отговаря за гащите си, а междувременно обичай всички с цяло сърце и ги прегръщай всеки път щом можеш. Но най-важното е да стоиш от другата страна на вратата. И ако някой те попита къде са му гащите, да кажеш, че идея си нямаш, защото това не са твоите гащи. Твоите гащи знаеш къде са."

  Видяно в нета

  Самотата обливаше сърцето ми
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK