Домусчиев ще финансира сделката за "Нова телевизия" с кредити от четири банки

Кирил Домусчиев

© Юлия Лазарова

Кирил ДомусчиевРъководеното от братята Кирил и Георги Домусчиеви дружество "Адванс медиа груп", което миналата седмица обяви, че придобива "Нова броудкастинг груп", ще финансира по-голяма част от сделката с кредити от 4 банки, съобщава "Капитал". По информация на медията 100 млн. евро ще бъдат финансирани от банките, а останалите 85 млн. евро ще бъдат осигурени от "Адванс медиа груп" чрез заем от прекия му акционер "Адванс медиа партнърс", без обаче да е се знае дали те са собствени средства на групата на Домусчиеви, или идват от друг заем.


Кредитите са отпуснати от четири банки, които и досега финансират бизнеси на купувачите. Става въпрос за топ три на банките в България по активи - Уникредит Булбанк, ДСК и ОББ, както и белгийското поделение на френската банкова група - BNP Paribas Fortis. Това се разбира от документи, подадени към Търговския регистър по партидата на дружеството купувач "Адванс медия груп" в деня на оповестяване на сделката.


50 млн. евро е кредитът от Уникредит Булбанк. Банката е и агент по обезпеченията, като заедно с BNP Paribas Fortis са и организатори и поематели на заема. Френско-белгийската банка влиза в синдиката с 20 млн. евро, като също толкова предоставя и българската ОББ, която също е с белгийски собственик - KBC. Последният кредитор е ДСК, която осигурява 10 млн. евро.


Повече по темата четете тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK