Да се повозиш на автобус, или как със 115 млн. лв. транспортът във Варна не стана по-модерен

Архивна снимка от пътуването на варненския кмет Иван Портних (в ляво) по трасето на въображаемия бърз автобусен коридор във Варна на 26 февруари 2015 г. В дясно на снимката е ръководителя на проекта Биляна Якова.

© LiveVarna

Архивна снимка от пътуването на варненския кмет Иван Портних (в ляво) по трасето на въображаемия бърз автобусен коридор във Варна на 26 февруари 2015 г. В дясно на снимката е ръководителя на проекта Биляна Якова.Точно преди 4 години кметът на Варна Иван Портних пропътува с автобус на градския транспорт разстоянието от 15 км. между най-западната част на града – кв. "Владислав Варненчик" и най-северната – кв. "Бриз". Събитието, състояло се на 26 февруари 2015 г.бе широко отразено от медиите, които придружаваха Портних в пътуването му, а "експериментът", както го нарече тогава Общинския пресцентър, продължи 49 минути. Той бе част от комуникационните събития в рамките на кампанията за публичност по проекта "Интегриран градски транспорт на Варна" на стойност 115 млн. лв., от които 91 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ по програма "Регионално развитие" на ЕС.


Рекламната акция


трябваше да проследи най-натоварения за градския транспорт маршрут преди началото на реконструкцията му и да запознае медиите с всички дейности, които трябваше да бъдат извършени по трасето му. След приключването на работата двата квартала - "Владислав варненчик" и "Бриз" трябваше да бъдат свързани с високоскоростно автобусно трасе - т.нар. "BRT коридор" (от англ. Bus Rapid Transport). Той бе един от най-скъпоструващите компоненти на проекта "Интегриран градски транспорт на Варна"
Трасето на нереализирания бърз автобусен коридор във Варна

© LiveVarna

Трасето на нереализирания бърз автобусен коридор във Варна


Сега, четири години по-късно, проектът "Интегриран градски транспорт на Варна" е отчетен като приключен, а бюджетът му от 115 млн. лв. като "успешно усвоен". Високоскорстното автобусно трасе между кварталите "Владислав Варненчик" и "Бриз" обаче няма, а опитът за модернизиране на транспортната система на Варна се превърна в


един от най-големите инвестиционни провали


на местната администрация.


Т. нар. BRT коридор трябваше да включва 15 км. изцяло и "дълбочинно" ремонтирани булеварди с обособена отделна буслента за скоростно придвижване, система за осигуряване на зелен сигнал при приближаването на автобус към кръстовищата, 150 спирки със специално асфалтово покритие против замръзване и рампи, които да изравняват нивото на тротоара с пода на автобусите. По спирките и в автобусите трябваше да бъдат инсталирани автомати за продажба и валидиране на билети, които да важат за две автобусни линии в рамките на 1 или 2 часа. Дисплеи, монтирани на всяка от спирките, трябваше да информират за движението на автобусите в реално време, а продължителността на пътуването между двете най-отдалечени точки на Варна да бъде съкратено с 9 минути.


Проектът "Интегриран градски транспорт на Варна" приключи на 6 юли 2016 г. От всички описани компоненти на т.нар. BRT коридор обаче единственият


реален резултатат


е извършеният ремонт на част от автобусното трасе на стойност 30 млн. лв. и доставените нови автобуси. Обособена и отделена буслента няма. Не работи и системата за осигуряване на зелен сигнал по кръстовищата. Няма асфалтово покритие против замръзване, нито рампи за по-лесно качване в автобусите на инвалидни и бебешки колички. След многократни ПР кампании, доработване на проекта и отпускане на допълнително финансиране, автоматизираната билетна система така и не можа да заработи. На всичко отгоре едва след неуспешните опитите за въвеждането й в експлоатация стана ясно, че автоматите не са пригодени за ползване от хора с нарушено зрение.


Неработещите автомати за билени във варненските автобуси вече са "поправени" с лепенка и "свински опашки".

© Спас Спасов

Неработещите автомати за билени във варненските автобуси вече са "поправени" с лепенка и "свински опашки".


Неизвестно защо от 2013 г. до сега новата транспортна схема на Варна все още не е приета от Общинския съвет в града и системата "един билет за две линии" няма как да сработи. Но се появи и по-тежък проблем.


Опитите за въвеждане на автоматизирана продажба на билети в автобусите вкара в


истинска война


общинското дружество - "Градски транспорт" и новосъздаденото общинско предприятие "Транспорт и автоматизирани системи за регулиране на уличното движение".


В средата на декември м.г. Общинският съвет на Варна прие актуализиран вариант на бюджета за 2018 г. Причина за това бе дупката от 10 млн. лв. в приходната му част, появила се пак заради проваления проект "Интегриран градски транспорт".


Една от целите, с които бе създадено общинското предприятие "Транспорт и автоматизирани системи за регулиране на уличното движение" беше то да оперира с автоматизираната система за продажба на автобусни билети, предплатени пакети за пътувания и различни видове електронни карти. Но тъй като системата така и не може да проработи, общинското предприятие не успя да осигури планираните приходи в бюджета.


В същото време билетите за градски автобусен превоз продължават да бъдат продавани от кондуктори, назначени от общинската компания "Градски транспорт". Така обаче реализираните приходи постъпват не в бюджета на общината, а на търговското й дружество.


През февруари 2015 г. заедно с кмета на Варна по


въображаемото трасе


на бързия автобусен коридор се повози и ръководителя на проекта "Интегриран градски транспорт" Биляна Якова. След провала му тя е сред най-издирваните, но и най-неоткриваемите от медиите чиновници в местната администрация.


Копия от документи, изпратени до "Дневник", показаха, че въпреки непрекъснатите гафове, съпътствали работата по проекта, който ръководи, Якова е била изключително настойчива в отстояването на множество искания за по-високо и допълнително заплащане. Почти всяка докладна записка, изпращана до кмета на Варна Иван Портних, по проблеми на изпълнението и отчитането на проекта, неотменно са включвали и текст, касаещ както нейното заплащане, така и това на експерта "Финансово управление, отчети и плащания" - Валентина Крушева.


Искане от Биляна Якова до кмета на Варна за 25% увеличение на заплатата й

© Дневник

Искане от Биляна Якова до кмета на Варна за 25% увеличение на заплатата й


Така например разследване на "Дневник" от март 2017 г. показа, че в докладна записка от началото на същия месец Биляна Якова е припомнила на кмета Иван Портних, че със свое специално решение Общинският съвет в града е осигурил средства за заплати и осигурителни вноски за нея и екипа й, за да бъде довършена несвършената работа по проекта. Става дума за 613.4 хил. лв. или по над 50 хил. на месец в продължение на една година.


Решение на Общинския съвет във Варна за отпускане на 613 хил. лв. за заплати и осигуровки на Биляна Якова и Валентина Крушева.

© Дневник

Решение на Общинския съвет във Варна за отпускане на 613 хил. лв. за заплати и осигуровки на Биляна Якова и Валентина Крушева.


Междувременно през м.г. Община Варна започна работа и по изпълнението на втората фаза на транспортния си проект. Той е на стойност надхвърляща 39 млн. лв. От началото на т.г. за ръководител на дейностите по тяхното усвояване е била назначена отново Биляна Якова.


Статията е променена 17.20 ч. на 9 март с уточнение за средствата, гласувани от Варненския Общински съвет в началото на март 2017 г. за довършване на работата по първата фаза на проекта "Интегриран градски транспорт на Варна".

Коментари (125)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7938 Неутрално

  Целта може да не е била да се подобри транспорта, а да се усвоят парите.

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3800 Неутрално

  "...а опитът за модернизиране на транспортната система на Варна се превърна в един от най-големите инвестиционни провали на местната администрация."


  Никакви провали, а чисто и просто кражби!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 3. 3 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 929 Весело

  До коментар [#1] от "Роси":


  Целта може да не е била да се подобри транспорта, а да се усвоят парите.
  —цитат от коментар 1 на Роси


  Значи планът е преизпълнен

 4. 4 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Този провал е още по-грандиозен, тъй като добър транспорт можеше да свали Варненци от колите. Сега остават обречени да са най-задръстения град в Бг. Закопаха още 100млн. в булевард през града, който няма да могата да завършат. Тотално лишаване от бъдеще и съсипия, навсякъде..

 5. 5 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 772 Неутрално

  крадливата биляна и руският мошеник портних. типична герберастка приказка – цялата пара в вирката, а парите в джобетата.

 6. 6 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Хората управлявали и отговорни за този проект са за ЗАТВОР. Включително и кмета!

  Варна отдавна не е нормален град а руско-мафиотска кочина.

 7. 7 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1675 Неутрално


  Варненлии са ларж народ - хвърлят милиони за градски транспорт който не се е повлиял от тези милиони, хвърлят други милиони за дупки ...
  За дупката се знае кой напълни гушата а за милионите хвълени за транспорта ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 8. 8 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Каквото и да стане Спас ще е недоволен.

 9. 9 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Гарантирано от ГЕРБ!!!Стабилно са "усвоили" няколко милиона и все по-стабилно бутат Варна все по към дъното!!!
  Всеки, който е гласувал, дори и веднъж за ГЕРБ, е идиот!!!!

 10. 10 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Къде си Гешев? В Орландовци ли си още?

 11. 11 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  Целта може да не е била да се подобри транспорта, а да се усвоят парите.
  —цитат от коментар 1 на Роси  Това е коментарът !

  ++++++

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 12. 12 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5296 Неутрално

  "....или как със 115 млн. лв. транспортът във Варна не стана по-модерен"

  Но някои станаха по-богати.

 13. 13 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Варна е Готъм Сити. Изолирана от държавата, местна групировка, крадлива администрация, удобно спящи институции от рода на милиция, съд и прокуратура, ОВЧЕДУШНО население, прах, кал, олющена среда, презастрояване, милиони панелки и т.н..

 14. 14 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 756 Неутрално

  в софия по цела нощ свръхскъпи чистак бърсак нови новенички рейсове се миткат тоталка празни и се амортизират, БОГАТА ДЪРЖАВА СТЕ

 15. 15 Профил на georgi_mihailov
  georgi_mihailov
  Рейтинг: 250 Неутрално

  2001г., КАТ по месотоживеене , втори опит да си взема синият талон отнет във Варна.
  Симпатична служителка след като видя, че вече акта ми е удължен с месец и чакам талона от Варна директно изстреля "Община Варна м-а си т-а, най-вероятно не е пристигнал още и ще ти го удължим за още месец."

  Май при първият мандат на предишния кмет имаше малко напредък, но това беще много одавна.

 16. 16 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 435 Неутрално

  А между другото, варненци вместо да се оплакват, на идващите местни избори:

  1. да се стегнат и да не гласуват за същите ГЕРБ-ави крадци и престъпници, които ги управляват до момента.
  2. да се осъзнаят, че важен е не чак толкова кмета, а ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ! Доколкто чувам в момента ГЕРБ и ДПС упдавляват с комбинирано мнозинство и си правят каквото си искат.

  Напомням, ДБ също участват в листите за местни избори...

  Ако искате градът ви да има бъдеще, ГЛАСУВАЙТЕ!

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  Гласувайте за ГЕРБ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  Каквото и да стане Спас ще е недоволен.
  —цитат от коментар 8 на Jumbo Jet  Не е интересно колко е доволен / недоволен Спас, а колко са доволни жителите на гр. Варна !
  Аз например не съм доволен, защото парите ми отиват в българо-руската мафия, в това число и тези 115 милиона за варненския транспорт и 43 милиона за варненската дупка !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 19. 19 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Всеки, който е гласувал, дори и веднъж за ГЕРБ, е идиот!!!!
  —цитат от коментар 9 на Капабланка


  Искрено се разкайвам, че на последните избори гласувах за ГЕРБ.

  Но уверявам Ви, не съм идиот и на следващите избори ще гласувам СРЕЩУ ГЕРБ (за ДБ) и агитирам всички около мен да направят същото!

 20. 20 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 890 Разстроено

  Мда...калинка до калинка мила моя майнольо и отгоре все видни и лични гербери мила моя татковино. Какво повече да коментирам!

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 21. 21 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Спасов само повдига завесата. Представете си сега, какво се случва със София, Пловдив и т.н.
  Мислех, че комунистите са най-крадливата и дебелокожа част от електората.
  Сега си давам сметка, че гербаджиите ги задминаха по много показатели
  Но както и друг път съм казвал - делото за спасяване на даващите се е дело на самите давещи се.

 22. 22 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Е, парите са усвоени. Скоро Лаура Кьовеши ще пита как точно. (потривам доволно ръце, пълни с пуканки)

 23. 23 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Напомням, ДБ също участват в листите за местни избори...
  —цитат от коментар 16 на shisharko


  На олимпийския принцип?

 24. 24 Профил на today
  today
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Накратко, в община Варна успяха за пореден път да завлекат едни милиони, но не се притеснявайте, неприятни последствия за усвоителите няма да има.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 25. 25 Профил на _plamen_
  _plamen_
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Във Варна се върви пеша! Автобус се взема само за рзстояния по-големи от Траката или Възраждане!

  Winora forever
 26. 26 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Целта може да не е била да се подобри транспорта, а да се усвоят парите.
  —цитат от коментар 1 на Роси


  В(ъв) (КО)Варна това са единствените цели по принцип.

 27. 27 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2562 Неутрално

  Имало едни пари....И една мафия ги "усвоила"....Да не говорим че "високоскоростен публичен транспорт" няма как да стане с автобуси, става с влакчета. Ама щом номера с усвояването минава и с автобуси, усвоявай кмете, усвоявай мафио!

 28. 28 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Каквото и да стане Спас ще е недоволен.
  —цитат от коментар 8 на Jumbo Jet


  То какво е станало освен едни разкопки и асфалт?

 29. 29 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 513 Неутрално

  в софия по цела нощ свръхскъпи чистак бърсак нови новенички рейсове се миткат тоталка празни и се амортизират, БОГАТА ДЪРЖАВА СТЕ
  —цитат от коментар 14 на reply


  Друго си е когато във Варна в 20:00 няма кьорав човек по спирките с изключение на лятото.

 30. 30 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 513 Неутрално

  2001г., КАТ по месотоживеене , втори опит да си взема синият талон отнет във Варна.Симпатична служителка след като видя, че вече акта ми е удължен с месец и чакам талона от Варна директно изстреля "Община Варна м-а си т-а, най-вероятно не е пристигнал още и ще ти го удължим за още месец."Май при първият мандат на предишния кмет имаше малко напредък, но това беще много одавна.
  —цитат от коментар 15 на georgi_mihailov


  Спокойно, нямало е напредък след Христо Кирчев, но тогава кметър добър, а годините от зли по-зли!

 31. 31 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 513 Неутрално

  А между другото, варненци вместо да се оплакват, на идващите местни избори:1. да се стегнат и да не гласуват за същите ГЕРБ-ави крадци и престъпници, които ги управляват до момента. 2. да се осъзнаят, че важен е не чак толкова кмета, а ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ! Доколкто чувам в момента ГЕРБ и ДПС упдавляват с комбинирано мнозинство и си правят каквото си искат. Напомням, ДБ също участват в листите за местни избори...Ако искате градът ви да има бъдеще, ГЛАСУВАЙТЕ!
  —цитат от коментар 16 на shisharko


  Във Варна няма значение партията, а човекът. За справка един господин, който е бил в СДС, ДПС,СДС ....

 32. 32 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Хм, тази статия определено звучи като платена "реклама". Неадекватен анализ и нелепи "изводи". Не знам дали е най-правилното за държавата, за Варна друг кмет не успявал да привлече повече средства, които да се инвестират в публичната среда във Варна и да се пише, че автобусите са зелени, а червените са по-красиви е нещо много повече от журналистика :)

 33. 33 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Спасов само повдига завесата. Представете си сега, какво се случва със София, Пловдив и т.н.Мислех, че комунистите са най-крадливата и дебелокожа част от електората.Сега си давам сметка, че гербаджиите ги задминаха по много показателиНо както и друг път съм казвал - делото за спасяване на даващите се е дело на самите давещи се.
  —цитат от коментар 21 на SSS


  Няма ГЕРБ и комунисти. Всички те са русофили по манталитет.

 34. 34 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Хм, тази статия определено звучи като платена "реклама". Неадекватен анализ и нелепи "изводи". Не знам дали е най-правилното за държавата, за Варна друг кмет не успявал да привлече повече средства, които да се инвестират в публичната среда във Варна и да се пише, че автобусите са зелени, а червените са по-красиви е нещо много повече от журналистика :)
  —цитат от коментар 32 на svoboden


  Много ти поздрави за тъпото мислене! Цялото ми семейство заедно с варненската щерка дружно се изнесохме от там! Приятно пасане на трева и лапане на мухи в крадливия град без производство!

 35. 35 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Накратко, в община Варна успяха за пореден път да завлекат едни милиони, но не се притеснявайте, неприятни последствия за усвоителите няма да има.
  —цитат от коментар 24 на today


  Вчера си мислих как искам да им дам чисто въображаемо на Община Варна 1 млрд. лева и после да гледам изкъртени тротоари, улици, спукани водопроводи, наводнения, разпрънджени автобуси и да чувам как няма пари дори за нова тролейбусна линия. Т.е. човек може да си представи лесно как не би им стигнал и бюджета на Ню Йорк.

 36. 36 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3784 Неутрално

  Каквото и да стане Спас ще е недоволен.
  —цитат от коментар 8 на Jumbo Jet


  Не съм забелязал в своите писания Спас да е недоволен. Представя нещата такива , каквито са , дори с чувство за хумор. Недоволен си ти от истините , които поднася Спас. Очевидно не си свикнал да понасяш истини. Свикнал си да те лъжат , заблуждават и да те водят за носа.

 37. 37 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2749 Весело

  Щом не става със 115 млн, значи са нужни следващите 115 млн.

  подпис
 38. 38 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 513 Неутрално

  [quote#36:"tacheaux"][/quote]

  Статията е по принцип много мека!
  Защо казвам така? Казвам така защото транспортът в този си вид не пасва на реалностите като население (най-вече от май до края на август). Толкова много хора не могат да се обслужват от безгръбначен градски транспорт при който 10 линии тръгват от Владиславово до Почивка и минават от различни места, 10 тръгват от нищото в района на ЖП Гара и отиват към къде ли не и т.н.
  Толкова голямо население се обслужва с градски транспорт, който дава гръбанака и довозващи линии от тролейбусен и автобусен тип. Гръбнака може да бъде релсов транспорт от вида на скоростен трамвай, леко метро или класическо метро.

 39. 39 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 968 Весело

  от туй кое пише у сия статия иде да разберем, че целия зор с отделени ленти, нови автобуси, умни светофари и електронни кондукторки е за намаляване на пътуването между две крайни спирки от 49 на 40 минути... чудно кво ли друго е имало у тоа проект, та са успели да излъжат европа да даде 90 мильона...?
  п.с. тва че нищо не е е свършено и кинтите са гепени не е новина...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 40. 40 Профил на Asen Spasov
  Asen Spasov
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Няма возене с автобус, има извозване...

 41. 41 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 513 Неутрално

  от туй кое пише у сия статия иде да разберем, че целия зор с отделени ленти, нови автобуси, умни светофари и електронни кондукторки е за намаляване на пътуването между две крайни спирки от 49 на 40 минути... чудно кво ли друго е имало у тоа проект, та са успели да излъжат европа да даде 90 мильона...?п.с. тва че нищо не е е свършено и кинтите са гепени не е новина...
  —цитат от коментар 39 на tucker case


  Това е идеалния случай с 9-те минути без катастрофи и ремонтирани пътища. Знае се, че само релсовия транспорт не се нуждае от пътища и може да бъде независим. В случай на авария се мисли как да се замести само в рамките на няколко часа.

 42. 42 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#32] от "svoboden":

  Човек, ти си пълен неадекватник. Само, за да си на амбразурата.

 43. 43 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 252 Неутрално

  Нещо за ГЕНИАЛНИЯ план 3-те най-големи и най-натовварени булеварда да се обзаведат с кръгови, за да може бул. Левски да е "без прекъсване" няма ли да напишете. Това е лудостта на века!! Трябваше тези булеварди да са без прекъсване, а много по-слабо натоварения Левски да върти по кръгови, ама както винаги у нас всичко се прави наобратно, без особена мисъл и възможно най-неудобно за гражданите.

 44. 44 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Целта може да не е била да се подобри транспорта, а да се усвоят парите.
  —цитат от коментар 1 на Роси  Защо може? Това е пределно ясно.

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 45. 45 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 434 Неутрално

  14найската ли е хванал? Тази автобусна линия е варненска легенда, колко ли хиляди часове са ми минали по тая линия докато учех....

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 46. 46 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 795 Весело

  "От началото на т.г. за ръководител на дейностите по тяхното усвояване е била назначена отново Биляна Якова."

  Тук улучихте право в целта - "ръководител на дейностите по усвояването" :)

 47. 47 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Аз живея във Варна, а вие къде бе ?!
  Само плюете а дори не сте идвали последните години.
  Тези предизборни лъжи си ги дръжте за вас.
  Кой изпочупи новите спирки
  Кой потроши новите апарати за билети
  Кой паркира във всяка градинка
  Кой изхвърля боклука през терасата
  Кой пуши по всички заведения
  Кой говори по телефон и кара кола
  Кой прави гонки нощем
  Кой потроши новите пейки и лампи в Морската градина

  Отговор:
  НЕ е кмета, а самите граждани и селяни във Варна.

 48. 48 Профил на hooligan
  hooligan
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Нищо ново за града на ТИМ !

  Враг номер 1 на всички троли във форума ! Руски и Американски !
 49. 49 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Автобусите във Варна са нови, но вървят празни дори в пиковите часове, защото за българина е унизително, бедняшко да се вози в градски транспорт.
  Всяко семейство има по 2 коли минимум.
  Все някой друг е виновен, а гражданите - цели ангелчета :))))

 50. 50 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Масово се паркира по всички тротоари и тревни площи, така се разбиват и кал и пясък се свличат по улиците, после това става на прах и се диша от всички във Варна...
  Кмета ли ви е виновен пак бе ?!

 51. 51 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  Хубава работа ама гербава.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 52. 52 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Весело

  До коментар [#50] от "mop36557620":

  Пази си нервите бе човек !
  Знаем че все другите са ви виновни !
  Гласувайте за ГЕРБ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 53. 53 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#52] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Разликата между този кмет и кмет от твоите хора е само една. Този все пак нещо е свършил. Вие щяхте да окрадете всичко до последния лев, както правите винаги, когато се докопате до някакви средства.

  П.С. Опитай се да отговориш без да използваш думите РПУ, полицай, милиционер.

 54. 54 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#21] от "SSS":

  А верния извод е, че ти си малоумен. Крадливостта, безхаберието и както е видно глупостта, не са титли, за политически функционери, без значение как се афишират - комунисти, социалисти, либерали или демократи. Тези, които наричаш комунисти, всъщност са майка ти и баща ти, които ако не са били достатъчно напористи да се облажат от властта, са били мижитурки, които са я търпели. Комунистите, социалистите, либералите и демократите са всъщност представителна извадка на нацията. Не са ти спуснати от небето. Комунисти бехме по времето на бай Тошо, който ако и да не беше крадлив, беше позволил на висшите функционери да го правят, а управляваше страната все едно е кмет на родното си село - Правец. Социалисти бехме по времето на Жан, който ако и да не беше крадлив, беше крайно некадърен и ни доведе до хиперинфлация. Демократи бехме по времето на Костов, който беше много крадлив и разби, да не кажа промишлеността, че тя и без друго бе под въпрос, но селското стопанство. С масовата приватизация пък узакони грабежа от една шепа малоумници, които после всички наричаха ДС, сега - олигарси. Либерали бехме по времето на царя, който всички смятат за крадлив, понеже си взе горите и няколко съборетини, набедени за дворци. По негово време поне влязохме в НАТО и ЕС. Либерали са и ДПС, които нема нужда да коментирам. Демогкрати пък били ГЕРБ. То самото словосъчетание е абсурдно. Тези малоумници от БСП пък били социалисти. Най-големию ни страх като социалисти са джендарите, с които всъщност сме пълни. Ти какъв си? Нема нужда да се етикетираш, аз ще го направя вместо теб - средностатистически глупак, който е решил да следва старите клишета - ако немаш аргументи, наречи го кулак, враг на народа. В твоя случай - наречи го комунист.

 55. 55 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 397 Неутрално

  [quote#47:"mop36557620"]

  “Кой изпочупи новите спирки“ - Единични случаи. Особено като са стъклени.

  “Кой потроши новите апарати за билети“ - - - НЯМА потрошени апарати. Тези на улицата РЪЖДЯСАХА или основите им се изрониха, тези в автобусите се разбиха от блъскане но варненските улици. В крайна сметка никога не заработиха.

  “Кой паркира във всяка градинка“ - - - Корумпираната администрация уж законно позволи застрояването и задръстване на града. ИМА ЦЕЛИ КВАРТАЛИ НЕБЛАГОУСТРОЕНИ, където има предвиден паркинг, а не градинка, но никога не е направено. Хората паркират на правилното място, просто липсва асфалтът.

  “Кой изхвърля боклука през терасата“ - Липсата на контрол за всякакви подобни нарушения от страна на Общината. Има закони, никой не ги въвежда реално.

  “Кой пуши по всички заведения“ - Неработещите контролни органи, защото винаги ще има процент селяни.

  “Кой говори по телефон и кара кола“ - Това какво общо има наистина ?

  “Кой прави гонки нощем“ - - - 50 лапета? 300 000 град е виновен, че милиционерите не могат да се оправят с 50 лапета?

  “Кой потроши новите пейки и лампи в Морската градина “- - - Няма строшени пейки. Аз лично съм чупил изгнила некачествена пейка, сядайки на нея.

  И в крайна сметка това са дребните проблеми на Варна. ГОЛЕМИТЕ СА КРАЖБИТЕ НА СТОТИЦИ МИЛИОНИ, С КОИТО ГРАДЪТ МОЖЕШЕ ДА Е СЪВСЕМ ДРУГ. Безхаберието, корупцията, некадърността, ПР реалността. Много десетилетия, независимо дали управлява БКП1 или БКП2.

 56. 56 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1904 Весело

  До коментар [#13] от "Дундурук":

  "Варна е Готъм Сити."

  А къде е Батман?!
  Пере си трикото!

  В Русия съм! В Русия съм!
 57. 57 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Този все пак нещо е свършил.
  —цитат от коментар 53 на zle_platen_trol


  ДАЙ ЕДИН ПРИМЕР ПОНЕ, освен ЦВЕТЯ в саксии. Примерно една нова обществена сграда, един завършен европроект, едно изпълнение обещание, нещо неолющено, пропаднало, качествено и ненадупчено набързо и т.н.. А парите, преминали през мандатите му, вече са милиарди.

 58. 58 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#55] от "Дундурук":

  Стига си лъгал, чукундур.

 59. 59 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 313 Весело

  След като тоя народ си избира Радев за президент ... нищо добро не заслужава.
  Всички плюят кмета на Варна САМО защото те не са кметове и не могат да откраднат парите ;)
  Просто му завиждате, а не че сте мнооого честни и морални ;)

 60. 60 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Варненци сами си рушат града, НО трябва някой друг да ремонтира, да чисти, да оправя ;)
  Селски тарикати които се прецакват сами ;)

 61. 61 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  До коментар [#16] от "shisharko":

  кажи за кого да гласуваме във Варна ,щото то освен мафиоти ,други няма ,остави 115 милиона ,ами колко стотин милиона крадат от данъците ни , за десет години в кварталите над пътя за златните няма един квадратен сантиметър асфалтирани улици , блокове , лукс къщи ,данъци огромни ,а улиците макадами ,като в долнопробна циганска махала , а данъците просто ги няма никъде .

 62. 62 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  До коментар [#49] от "mop36557620":

  данъците са ниски ,Варна е чудо да ползваш автомобила си да отидеш до някъде , а като дойдат туристите ще е още по голямо чудо ...

 63. 63 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#62] от "edin drug":

  Да, във Варна всеки пътува с личен автомобил, нови автобуси се движат празни, а лятото е ад заради туристите.
  А иначе сме бедни, нали ;)
  И сега заведенията са пълни всяка вемер, а лятото е много трудно да резервираш маса някъде.

 64. 64 Профил на Aby
  Aby
  Рейтинг: 494 Неутрално

  А защо в Бургас може да се организира и да се приложи?!? Във всеки автобус има апарати за електронно чекиране (където се използва и млулти-билет за смяна на няколко превозни средства в рамките на 40 мин.). Има и контрольори, които продават билети на място, на пътници, които не са закупили предварително билет (да, малко по-скъпо е, но го има като опция). Спирките по експресните линии са чисто нови, оборудвани със системи срещу замръзване и рампи за хора с нарушени способности при придвижване. Транспортът е редовен, на всяка автобусна спирка има табло, което показва кога ще пристигне следващият автобус за съответната линия. Явно има начин и системата може да работи без проблем, но няма желание!

 65. 65 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 890 Весело

  До коментар [#59] от "mop36557620":

  Aaa браво бе. Е с това си изказване индиректно казваш че парите се крадат и че борбата е за кокала. Еваларката.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 66. 66 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 890 Неутрално

  До коментар [#64] от "Aby":

  Щото още от както Боце Банкянски дойде на власт преди години заяви в прав текст - Пари ще се наливат в София и Бургас. В последствие и Пловдив намаза. Ако видиш колко пари по Еврофондовете са отишли в Бургас сравниш с Варна - картинката ще ти се изясни. Сумата е около два пъти по-голяма. Апропо 2017 когато си бях в БГ слязох до Бургас. Ами не се е променил много, но наистина е направено нещо към по-добро.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 67. 67 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  И на пилетата в парка е ясно, че Варна е финансова черна дупка.

  Подобен проект имаше и в Пловдив, а понеже “интегриран транспорт” звучи адски модерно, предполагам и някои други общини са щипнали милиони по темата.

  Моля Дневник да направи разследване в кои общини колко пари са похрчени за подобни проекти и какъв е ефекта. В годината на местните избори е добре да сме информирани.

 68. 68 Профил на Aby
  Aby
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#66] от "tsyrvulan":

  Я дай данни колко еврофондове са към Бъргас и колко към Варна, че ми стана интересно! И моля с достоверни източници, а не ЕЖК (една жена каза).

 69. 69 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#53] от "zle_platen_trol":

  Баш няма разлика.

 70. 70 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Парите са усвоени, а вие наричате това "инвестиционен провал"?
  Та те са ги инвестирали в собственото си благополучие. Откъде знаете, че не са постигнали успех?

  Aз съм прост, ама вие сте още по-прости. Затова ме избирате!
 71. 71 Профил на Just Бахур
  Just Бахур
  Рейтинг: 343 Неутрално

  С премиер-министър еднокнижна Тиква и министри и висши чиновници Калинки това би трябвало да се отчете като успех!

  ДА на АЕЦ Белене! Ядрената енергетика е гарант за безкарбоново бъдеще! Потомствен антикомунист!
 72. 72 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Весело

  До коментар [#65] от "tsyrvulan":

  Дори посочва крадецът ! Смел милиционерИН !!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 73. 73 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Весело

  До коментар [#69] от "Oleg Shishmanov":

  Страхувам се, че герберастите са недостижими в "усвояването".

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 74. 74 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Весело

  До коментар [#53] от "zle_platen_trol":

  Перфектно си се самоопределил само с трите последни думи !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 75. 75 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#73] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Аз ако бях на Портних щях да съм нел 100 миньора още 2013та и сега 2019та с кирки щяха да са прокопали тунел за скоростен трамвай от Почивка до Владиславово. Че вече щеше и релси да има.
  Откъде заплати ли? От синя зона.

 76. 76 Профил на wery59
  wery59
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#8] от "Jumbo Jet":

  Какъв Спас, бе поплювко, става въпрос за града ни, за безогледни кражби и затова, че Варна и България са за приличали на гето, вследствие на това уродливо племе, което всеки път по един и същи начин си избираме....

 77. 77 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 773 Неутрално

  До коментар [#6] от "shisharko":

  На всички е ясно, че е руска мафиотска кочина, но е необяснима пасивността на варненци - все за отрепки гласуват. А държавата явно е отписала Варна, като район със самостоятелно управление, наложено отвън.

 78. 78 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2068 Весело

  До коментар [#76] от "wery59":

  На предните кметски избори ТИМ изкара 4 кандидата за кмет. Останалите след 4-тия кандидат-кмет бяха неизбираеми. И вторият кандидат-кмет - Веселин Данов- се изцепи, че ако стигне до втори тур, ще призове избирателите си да гласуват за Портних.
  А изборите във Варна стават точно по "Бай Ганю":
  "...- Сега да ви кажа как се избира бюро за изборите. Това става по жребий. Председателят на съда го тегли. Тъй се казва "по жребий", ама аз мога да ти избера, когото искам. И твърде лесно: ако пуснеш билетчетата в чаша, да могат отвън да се виждат, трябва да драснеш с мастило по една чертичка на пълните билетчета; ако ли пък са в кутия, трябва да вземеш по-дълбока кутия, да не се виждат отстрана билетчетата и ще наредиш пълните от една страна, празните - от друга. След туй остава ти само да пошушнеш на председателя, че "работата му е спукана" и затова "да си отваря очите"... Извикат: Иван, Стоян, Първан! Трябва ли ти Първан? - земи пълно билетче. Не ти ли трябва Първан - земи празно билетче. Сиреч председателят тегли жребия..."

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 79. 79 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#63] от "mop36557620":
  А иначе сме бедни, нали ;)
  И сега заведенията са пълни всяка вемер, а лятото е много трудно да резервираш маса някъде..............................
  По принцип в Европа по заведения през деня седят араби.
  Нормалните хора се трудят.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 80. 80 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#74] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Отговор в твой стил. Както и можеше да се очаква. Ех, кмете, кмете, няма ли флашка, повтаряш, като латерна едно и също.

 81. 81 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 313 Неутрално

  От 30 години насам Варна е нямала по-добър кмет от сегашния, това са фактите.
  Не бил перфектен - а вие перфектни ли сте ;)
  Портних преобрази целия център на града, хората вече се разхождат там, а при предния само кучета спяха по плочките 3-то качество, алеята до плажа е нова, заведенията са обновени и е приятно да се хапва там.
  Да, варненци са простички и избираха предния продажник цели 4 мандата!
  Портних ще е и следващ кмет, няма кой друг засега.

 82. 82 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Хората управлявали и отговорни за този проект са за ЗАТВОР. Включително и кмета! Варна отдавна не е нормален град а руско-мафиотска кочина.
  —цитат от коментар 6 на shisharko


  Както и тези от оперативната програма, които са извършили т.нар. контрол на проекта и са преценили, че работата е свършена успешно. Те са хората, от които се очаква да търсят отговорност. Вече е ясно, че и те са за затвора!

 83. 83 Профил на YNWA
  YNWA
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#62] от "edin drug":Да, във Варна всеки пътува с личен автомобил, нови автобуси се движат празни, а лятото е ад заради туристите.А иначе сме бедни, нали ;)И сега заведенията са пълни всяка вемер, а лятото е много трудно да резервираш маса някъде.
  —цитат от коментар 63 на mop36557620


  Абе пинко ако не друго лятото за такива като тебе има много работа по улиците.
  Само да знаеш ,че дори и да не ти е проблем да си продаваш гъза за 2 лева си има спусната минимална ставка отгоре за проституция и ще ядеш бой ако си сложиш реалната цена.

  Всеки ден пътувам с автобус до работа.В пиковите часове има линии в които не можеш да се качиш от претъпкани "богати"сардини.
  Вчера реших да повървя до работа около 5км по Сливница .. ами ,че аз буквално се засичах с един и същ тролей на всеки километър. И това от реален опит ,а не като тебе да пръскам "реалности" за 2 лв .
  А баш хората (не само ТИМ) по избори хвърлят и на БСП и Герб .. разлика между тях няма!!!

  Ето затова аз ще гласувам за ДБ ,защото вярвам на очите и ушите си , а не на платени проститутки като тебе!

 84. 84 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 594 Любопитно

  До коментар [#21] от "SSS":

  Има ли разлика между комунисти и гербери?

 85. 85 Профил на goofy
  goofy
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Това е положението, Минке. Тия проценти, които се раздават, хвърчат във всички градове и то не само у нас. На Запад също се краде не по-малко, но при нас и особено във Варна е действително съвсем през просото. Покажи малко резултати или желание да се придържаш към обещанията, раздувайки бюджета. Скивайте далаверите с летището в Берлин или филхармонията на Хамбург. Ей, това е цивилизационно крадене, не като при нас, без никакви маниери...просташката. Да, идат на Запад, да се образоват как се прави финно, че краденето по руски е верно мега дървено.

 86. 86 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#47] от "mop36557620":

  Аз също живея във Варна. Кое от изброените неща има нещо общо с провала на проекта? Кой прави калпави ремонти, за да може след година да има още работа за усвояване?

 87. 87 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 890 Весело

  До коментар [#68] от "Aby":

  Сега пак се логнах. Та значи за мързеливи съфорумци...отне ми дори по-малко от минутка да намеря повърхностна информация. По-подробна има в портала посочен в статията.

  https://www.dnevnik.bg/evropa/regioni/2018/05/31/3187796_efektut_ot_evrofondovete_ne_e_samo_polojitelen/

  В статията е посочен портал ако искаш подробни разчети по години...

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 88. 88 Профил на FL
  FL
  Рейтинг: 239 Неутрално

  До коментар [#20] от "tsyrvulan":

  Да бяха калинки - с мед да ги нахраниш. Това са кърлежи, пиявици и хлебарки.

 89. 89 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  Моля Дневник да направи разследване в кои общини колко пари са похрчени за подобни проекти и какъв е ефекта. В годината на местните избори е добре да сме информирани.
  —цитат от коментар 67 на мики маус


  Интересно ми е какво те интересува, ако не живееш в някоя от тези общини? ;)

 90. 90 Профил на FL
  FL
  Рейтинг: 239 Неутрално

  До коментар [#32] от "svoboden":

  Средствата не ги е привлякъл, а отвлякъл. И не ги е инвестирал, а приватизирал.

 91. 91 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  А защо в Бургас може да се организира и да се приложи?!?
  —цитат от коментар 64 на Aby


  30% случайност, 30% е имало някой дето разбира се как се правят тези неща, 30% улучили ли са на фирма изпълнител. :)

 92. 92 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#83] от "YNWA":

  Какво е тива ДБ, трима крадци и лъжци ;)
  Гласувай за който искаш, не се меся на никого, а с лпростотиите ти не ми се занимава, явно си внук на Куцата Сийка, най-елитната жрица в х-л Черно море преди 40 години :)))

 93. 93 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#39] от "tucker case":


  Никой не спазва бус лентите, всеки си кара по тях и това много бави автобусите.
  С такъв манталитет всичко ще е по старому.
  По-зле е само в Пловдив, ония са пълни хаховци.
  Вижде къде са най много убити деца на пътя и тротоарите - в Пловдив....

 94. 94 Профил на nenlow
  nenlow
  Рейтинг: 13 Неутрално

  [quote#41:"Oleg Shishmanov"][/quote]

  само трамвай недей ни пожелава, че виж се сетят и още 10г разкопки на току що асфалтирани улици

 95. 95 Профил на nenlow
  nenlow
  Рейтинг: 13 Неутрално

  [quote#41:"Oleg Shishmanov"][/quote]

  само трамвай недей ни пожелава, че виж се сетят и още 10г разкопки на току що асфалтирани улици

 96. 96 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4146 Неутрално

  Тези които са се нагушили въобще не им пука!!!!Във Варна корупцията е придобила колосални размери!

 97. 97 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Цацата ще го пита ли някой?

 98. 98 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1666 Весело

  Целта може да не е била да се подобри транспорта, а да се усвоят парите.
  —цитат от коментар 1 на Роси


  Добре са ги "усвоили".
  И в София така ги усвояват, но тук метрото ги спасява!
  Най-добре обаче е, Кьовеши да дойде и да провери всичко на място... Трябва обаче някой да я насочи... Сещам се.
  Севетослав Малинов ще свърши тази работа.
  Дори от герб имат интерес да гласуват за нея, защото тя ще ги прочисти. Но пък тогава ще останат без Борисов, защото със сигурност тя ще прочисти първо него. А без Борисов, герб става автоматично като НДСВ без "Царя"...! Нула. Кръгла нула. По-голяма дори от "царската", защото там имаше личности, а в герб има само калинки...
  И другите комунисти - тези от бсп имат интерес от Кьовеши, защото тя по принцип удря властта. Но от "Позитано" 20 може да дадат косвени жертви и покрай приватизацията, жертва да падне и техния лидер, Ниновата!
  Само ние с гайдите май не губим нищо, защото почти всичко сме загубили, ама нищо. Ще се борим! Това поне сме научили.
  Абе, угодия нема. За никой.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Във Варна много отдавна много здраво СМЪРДИ......

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK