Данъци, осигуровки, дела, такса смет - как мюфтийството натрупа 8 млн. лв. задължения

Данъци, осигуровки, дела, такса смет - как мюфтийството натрупа 8 млн. лв. задължения

© Юлия ЛазароваПрез 2011 г. Главното мюфтийство има около 1 млн. лв. задължения, през 2016 г. те вече са 5 млн. лв., за да достигнат до над 8 млн. лв. през тази година. Една от основните причини за това e, че дълго време централата в София, която е единственото данъчно задължено лице на мюсюлманското вероизповедание по закон, не е знаела какви пари дължат настоятелствата по места. А когато тези данни са стигнали до тях и са им били предявени искания за издължаване, вече са били натрупани сериозни лихви. Сред другите основания са също огромната такса смет за някои от джамиите, като например столичната има над 600 хил. лв. задължения по това перо. Водени дела за неспазени наемни договори също докарали немалки финансови задължения.


Това заявява главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи в негово интервю, качено на 8 март в "Ютюб" канала на мюфтийството. Пред "Дневник" доскорошни служители на мюфтийството също разясниха откъде се стига до сериозните задължения на вероизповеданието. От тези изявления се разбира, че основна причина е лошото дългогодишно финансово управление на имуществото на вероизповеданието.


Огромните задължения на мюфтийството са на дневен ред покрай намерението със закон да се даде възможност вероизповеданията да се освободят еднократно от плащане на неплатените към 31 декември 2018 г. публични вземания с главниците, лихвите и разноските по тях. А управляващите неколкократно обясниха, че ако не се опростят задълженията на това вероизповедание от 8 млн. лв., всички пари, които то ще получи от държавата и които би трябвало да са предназначени за заплати на имамите и други духовни лица, ще бъдат блокирани и няма как те да бъдат издържани.


Кой взима наемите и кой плаща данъците
След законови промени, конференция за избор на главен мюфтия и промяна в устава през 2005 г. се приема централизиран подход за представляване на мюсюлманското вероизповедание. Така централата в София се приема за юридическото лице, което е задължено по закон да поема всички плащания на вероизповеданието. За разлика например от Българската православна църква, където всяка митрополия се грижи сама за финансите си и съответно трябва да покрива задълженията си.


"Централизация на приходите на вакъфските имоти обаче нямаше до 2009 г. и много настоятелства, които имаха вакъфски имоти, взимаха приходи от тях, но не са плащали данъци", обяснява главният мюфтия. Така едва след няколко години в централата научили, че по места настоятелствата дължат хиляди левове данъци, които с лихвите допълнително нараствали, разказаха служители на мюфтийството. А всъщност задълженият да плати тези пари е централата.


Самите настоятелства не изпращали справки за финансовите си дела до София. Дори имало немалко случаи данъчните да издават актове за глоби, нарушения и др., които обаче подавали до местната структура, а не до централата, и така отново тези задължения оставали необслужени, като трупат огромни лихви всеки ден.


Едва през 2011 г. ревизия на Националната агенция за приходите (НАП) установява колко точно са задълженията на Главното мюфтийство – над 1 млн. лв. От НАП потвърдиха за "Дневник", че са направили ревизия, но отказаха да дадат подробности за нея.


Тогава Мустафа Алиш Хаджи моли държавата и президента да се намесят и да се стигне до опрощаване на поне част от тези суми. Отговорът е, че единствено съдът може да вземе такова решение. И вероизповеданието продължава да трупа дългове, включително от лихви, защото не може да покрие задълженията.


Множество заети без осигуровки


Според доскорошни служители в мюфтийството вероизповеданието плаща заплати на над 1200 души. Докато не успява да покрие всички задължения на регионалните си структури, мюфтийството затъва и в дългове за осигуровки на служителите си, се разбира от думите на главния мюфтия. Той не дава разбивки колко осигуровки не са внесени, но посочва, че тези задължения са едно от перата в просрочените 8 млн. лв.


В последните около пет години мюфтийството получаваше по 2 млн. лв. годишно от турския Дианет - службата, която отговаря за вероизповеданията. Те се използват главно за духовни училища и Висшия ислямски институт. Част от парите са и за заплати на духовни лица.


След промените в Закона за вероизповеданията отпреди няколко месеца обаче вече вероизповеданията няма да могат да плащат на духовниците си с пари от чужбина. Затова и държавата предвижда да отделя повече средства от бюджета за тези заплати, издръжка на храмове и други подобни разходи. Мюфтийството обаче не може да усвои тези пари, тъй като те ще бъдат блокирани заради задълженията.


Така сега не се знае освен как вероизповеданието ще покрива осигуровките, ако те не му бъдат опростени, но също и как изобщо ще плаща заплати.


Колко боклук прави една джамия


Друго сериозно перо на разходи за мюфтийството е такса смет, която трябва да плаща на храмовете. До 2016 г., когато със закон молитвените домове бяха освободени от тази такса, джамията в София е натрупала 600 хил. лв. за неплатена такса смет на Столичната община, съобщава главният мюфтия.


Преди да отпадне, таксата се е изчислявала както за всички останали задължени субекти - на база кубатурата на имота. Сами можете да изчислите колко е била тази такса за джамията, като имате предвид нейната кубатура, коментираха от мюфтийството. И уточниха, че става дума за стотици хиляди левове годишно. В същото време от джамията се изхвърлял около един контейнер боклук на седмица най-много.


Вероизповеданията вече са освободени от тази такса от 2016 г., но натрупаните дотогава задължения на мюфтийството продължават да му носят лихви.


Храм-паметникът "Св. Александър Невски" например няма подобни задължения. Защото до влизането в сила на поправките от 2016 г. той не е имал нотариален акт и е бил собственост на държавата и общината, които са се погрижили за този разход, уточниха от храма.


Разходи по дела


"Друг източник на тези задължения е още от 2010 г., когато Недим Генджев за няколко месеца се обяви, че той е този, който представлява вероизповеданието", казва още Мустафа Алиш Хаджи. Генджев завел няколко дела от името на мюсюлманското вероизповедание, като голяма част от тези дела били фиктивни по думите на главния мюфтия. Новият мюфтия отказал да плаща задълженията към адвокатите по тези дела и така и те се натрупали като задължения, носещи лихви.


Бивши служители на мюфтийството коментираха, че по времето на Генджев били отдавани и различни видове имоти под наем, а след като новото ръководство отказало да изпълнява договорите, също било съдено и съответно генерирало нови задължения.


Задълженията продължават да растат


Макар през 2011 г. данъчните да установяват около 1 млн. задължения, трупащи лихви, освен тях продължават да идват и нови и нови случаи на дължими суми. Буквално всеки ден имаше някоя нова преписка, фактура, неплатена сметка, припомнят си служители на вероизповеданието, ангажирани с тези проблеми по това време. Все някое настоятелство изпращало информация за стари разходи или правело нови, които не можело да покрие. Необучените как да водят счетоводство духовни лица не давали навременна информация за финансите си. Налагани били и глоби за недобре поддържани имоти и други.


"През 2016 г. на конференция на мюсюлманското вероизповедание в отчетен доклад споменах за тези задължения. Тогава бяха 5 милиона. Оповестили сме това публично, дали сме го в писмен вид на всички участници в конференцията", казва в интервюто си главния мюфтия.


Които до днес с лихвите и нови задължения достигат до малко над 8 млн. лв.


Как се стига до идеята за опрощаване на задълженията


Още в края на миналата година управляващите правят опит да опростят публичните задължения на вероизповеданията. По време на обсъжданите тогава изменения в Закона за вероизповеданията депутати от ГЕРБ се опитват между първо и второ четене да вкарат и текст за амнистията. По време на заседание на комисията по вероизповеданията ръководителят ѝ Красимир Велчев от ГЕРБ съобщава, че има предложение за такова опрощаване от името на финансовото министерство. Обявява, че това е политическо решение. И сам поема ангажимента да внесе конкретен текст в тази посока.


Следват дебати в комисията, се вижда от стенограмата от това заседание. Велчев предлага и конкретен текст. Идеята на ГЕРБ е да се остави пленарната зала да реши дали да се приеме подобна амнистия. След гласуване обаче с пет глаза "за" и пет "въздаржали се" разпоредбата бива отхвърлена. И до пленарната зала така и не се стига.


Въпреки това обаче управляващите не се отказват от намерението си, което ще отпуши възможността Мюфтийството да усвоява новите държавни средства и да плаща на духовниците си. Така преди няколко седмици ГЕРБ и ДПС внасят новото предложение за опрощаване на задълженията, което е прието и на първо четене в пленарната зала. Предстои скоро да се гласува и окончателно на второ четене.

Коментари (105)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  Грубо нарушение на правилата в държавата и подкопаване на държавността .
  Гласувайте за ГЕРБ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Ако аз имам задължение към държавата, тя ще направи всичко възможно за да си ги събере - запори, възбрани... Защо подходът към други субекти е различен? Тива че някой е некадърен и не може да управлява финансите си, не може да бъде основание за опрощаване на задълженията.

 3. 3 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2460 Любопитно

  ,,Централизация на приходите на вакъфските имоти обаче нямаше до 2009 г. много настоятелства, които имаха вакъфски имоти, взимаха приходи от тях, но не са плащали данъци", обяснява главният мюфтия. Така едва след няколко години в централата научили, че по места настоятелствата дължат хиляди левове данъци, които с лихвите допълнително нараствали, разказаха служители на Мюфтийството. А всъщност задълженият да плати тези пари е централата."

  Мда! И затова целия народ сега ще паща...
  Ами кьорав карти не играе дами и господа!

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  До коментар [#2] от "truly":

  + НО едва ли е некадърност неплащането на дължимите данъци. ПО- скоро е наглост и арогантност. Но така е когато Шайката ти е приятел !!!
  При ГЕРБ е така !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2460 Любопитно

  ,,Така едва след няколко години в централата научили, че по места настоятелствата дължат хиляди левове данъци, които с лихвите допълнително нараствали, разказаха служители на Мюфтийството. "

  Странно е как когато се проповядва различно от християнското учение комуникацията в общността е на ,,много високо ниво", а иначе като трябва да се държи сметка за финансовите задължения по места...видите ли централата не знаела нищо по въпроса.
  ДГД тая централа...

 6. 6 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2460 Любопитно

  Циганите се спонсорират от БХК,мюсулманите директно от ГЕРБ (по бързата процедура...!),евентуално да кажете кой нас българите ще ни спонсорира ако я закършим финансово?
  Или нас ни бива само да поработваме...?

 7. 7 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3000 Любопитно

  И защо мюфтийството не си е плащало задълженията?
  Защото е било сигурно, че номерът с гарантирането на етнически мир и защита от радикализация ще мине.

  Еретик
 8. 8 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2259 Весело

  Сега ако напиша алах акбар и селям алейкум в данъчната декларация, ще ми опростят ли данъците?

 9. 9 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Капитал, 22 яну 2016г. - https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/01/22/2690763_koi_plete_intrigi_na_gurba_na_mjusjulmanite/

  "Началото на атаката срещу Главното мюфтийство съвпадна с политическия разкол в ДПС и отстраняването на Лютви Местан от председателския пост в партията. На 26 декември, когато отлъченият политик посети "Тюркян чешма" в село Могиляне, за да отбележи годишнина от "възродителния" процес, той беше придружен от турски дипломати и от главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи.

  Присъствието на мюсюлманския духовен лидер там беше изтълкувано от медиите на Пеевски като вземане на страна и оттогава близките му кафяви сайтове наричат д-р Хаджи "личния мюфтия на Местан" и през ден бълват "скандални разкрития" за "опасната му зависимост" от Анкара. На този влак удобно се настани и Недим Генджев, който от години води съдебни битки, за да си върне властта над изповеданието, и търси медийно внимание. По-необичайно беше включването на Иван Костов, който хем громеше ДПС, хем защитаваше удобната за тях теза, че Дианетът (председателството по религиозните въпроси на Турция със статут на министерство - бел. авт.) командва българските мюсюлмани.

  Всичко това се случва в навечерието на най-важния избор, който предстои на мюсюлманите тази неделя - на главен мюфтия и на председател и членове на Висшия мюсюлмански съвет. Имат ли обща цел и интереси различните говорители срещу мюфтийството и какви са те е неясно. Това, което постигат атаките обаче, е допълнителното потискане и капсулиране на мюсюлманската общност в България, от една страна, и настройването на общественото мнение срещу религията и институцията като проводник на нещо тайно, непознато и опасно, от друга.
  От години мюсюлманското изповедание е задушавано от силната политическа хватка на ДПС и пълното равнодушие на властта, която остава глуха за проблемите на мюсюлманите: училищата за подготовка на духовници страдат от хронична липса на финансиране от българската държава, опитите на изповеданието да развива свой културно-религиозен център или да си върне собствеността над имоти са блокирани, разплитането на възела от съдебни дела и тежко наследство от управлението на Генджев - разтягано във времето. Когато към всичко това прибавим новите глобални предизвикателства пред България като бежанската криза, разкъсваният от войни Близък изток и фаталната идеология на "Ислямска държава", резултатът е възможно най-глупавата и безотговорна политика, която можем да имаме към българските мюсюлмани."

 10. 10 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 951 Любопитно

  Бившият главен секретар на мюфтийството Николай Панков разказва други неща:

  „Мюфтийството притежава над 4700 имота. Приходите му ренти и наеми са над 30 милиона на месец. Парите се взимат на ръка, а не се превеждат по сметки, което е престъпление. Ако НАП си върши работата ще стане ясно как.“

  https://frognews.bg/politika/nikolai-pankov-miuftiistvoto-pribira-nad-30-miliona-mesets.html

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 11. 11 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Аз се обзалагам, че никой тук, във форума, няма да намери сили да одобри тази стъпка на НС.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 12. 12 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2460 Весело

  До коментар [#8] от "Doge":

  Няма да си забравя как от НАП на името на съпруга ми беше дошло едно писмо че имаме неплатени задължения към държавата в размер на 0,01 лв. И докато не си я платимъжа ми се водихме С НЕПЛАТЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ..(там ни трябваше някакъв документ и без да сме изрядни не ни го даваха..системата не ни пускаше..!)

 13. 13 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2460 Любопитно

  До коментар [#10] от "baba_zozolana":


  Схема!
  Престъпна схема...... бих казала!

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#11] от "дедо Андро":

  Това не им пре1чи на лумпените, да отидат и да хвърлят за Цецо и Боце отново, налЕ?

 16. 16 Профил на Steliyan Georgiev
  Steliyan Georgiev
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Сега какво ще го мотивира да не натрупа нови задължения?

 17. 17 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  2010г.

  "Съдът възстанови офицера от ДС Недим Генджев като председател на Висшия мюсюлмански съвет
  Върховният касационен съд (ВКС) е възстановил Недим Генджев за председател на Висшия мюсюлмански съвет, съобщи БТА. Генджев, който беше главен мюфтия по време на т.нар. "възродителен процес", когато комунистическата държава смени имената на стотици хиляди мюсюлмани с неговата благословия, обяви, че ще влезе в Главното мюфтийство едва след ревизия, тъй като очаквал там да са извършени много нарушения. Припомняме, че преди да започне да се занимава с духовенство, Генджев е бил щатен офицер от Първо главно управление на ДС. ..."
  http://www.glasove.com/categories/novini/news/sudut-vuzstanovi-ofitsera-ot-ds-nedim-gendzhev-kato-predsedatel-na-visshiya-myusyulmanski-suvet

 18. 18 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Абе, къде са дежурните лумпенпролетариат от герП? Или те са активни само под статии удобни за грУб? Тук се мълчи като путк@

 19. 19 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2460 Весело

  До коментар [#8] от "Doge":

  Недей вика силно да не те чуят, че сега ще се образуват едни опашки пред Цветанов да им ги опрощава

 20. 20 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2417 Неутрално
 21. 21 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 959 Любопитно

  явно КОЙ е по силен от баце ,а иначе ,пак е имало ."или опрощавате или правителството пада" този филм вече сме го гледали няколко пъти ,и той никога не свършва добре

 22. 22 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 576 Неутрално

  В секуларна държава живеем - в конституцията ни дори го пише. Откъде накъде моите данъци ще влизат в джобовете на попове и ходжи? Защо некадърната и крадлива държавна администрация не опрости дълговете на телескопа на връх Рожен, например? Или наместо това не даде тези пари за деца с увреждания? Как да имам доверие в институции, като НС, които позорят името и функциите си по толкова грозен и безпардонен начин?

 23. 23 Профил на Gilbert Grape
  Gilbert Grape
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Решението е елементарно. Ако не си платят - съдия изпълнител и аут. След това сградите се давате на будисти, пастафарианци, или който там иска да плаща данъци. Само с едно голо аллах акбар не става. Ако не са готови да си плащат данъците, значи не са готови да имат официална религия. Никой не им забранява да си се молят вкъщи безплатно.

 24. 24 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  Аз предлагам на братята мюсулмани да се кръстят и да минат в православната вяра.
  Така нито задължения ще имат. Пък и ще ги научим как се правят отчети, приходно-разходните документи ще им бъдат ток и жици.Ще им хареса!

 25. 25 Профил на sherekhan
  sherekhan
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Само слаб политик може да пази етнически мир с опрощаване на данъци. В развитите страни, данък няма как да се опрости! В САЩ си длъжникр дори и след смъртта си! Безкомромисната данъчна система е признак за държавност.

  "От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи." Васил Левски
 26. 26 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4633 Неутрално

  Компромисното решение беше, да се освободят от лихвите, и да се разсрочат главниците.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 27. 27 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2464 Любопитно

  Ах, горкото ислямско вероизповедание живо да го ожалиш сумати джамии построи из цяла България а няма пари да си плати дори данъка смет?! Някой ще даде ли справка дали тези бедняци са платили и една стотинка някакъв данък към държавата и в бъдеще ще имат ли намерение да плащат изобщо? Защото след като на тях се крепи етническият мир значи страхливите гяури трябва да плащаме и данъците на смелите и горди муслими?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 28. 28 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Дотук Помпиерът раздаде сто милиона лева - с Гергов и Домусчиев, сега и мюфтията ( който се вози в свръхлуксозна кола) се облажи. А Цацарчев примигва зад лойта.

  Дедо Крум
 29. 29 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  До коментар [#27] от "Julian Mall":


  +++++++++++++++++

 30. 30 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2460 Любопитно

  До коментар [#25] от "sherekhan":


  А ти силен политик да виждаш в територията България от 30 че и повече години???

 31. 31 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2460 Весело

  До коментар [#28] от "Дедо Крум":


  Ти пък като не разбираш от ,,етнически мир" кво са обаждаш...

 32. 32 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6260 Весело

  Сега Боце да опрости и дълговете на всички футболни клубове - и гледай ти проценти!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на sherekhan
  sherekhan
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#30] от "uhl23528019":

  Донякъде Костов, въпреки всичките му зависимости и мръсно минало. Поне се държеше като такъв по тези въпроси.

  "От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи." Васил Левски
 35. 35 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Решението на комисията обаче се оказва противоконституционно и е в разрез със закона. Парламентът няма право да опрощава каквито и да било задължения. Това е правомощие от изключителната компетентност на Президента и не може да се делегира на други лица. Съществува специална Комисията по опрощаване на несъбираеми държавни вземания, която е помощен орган към президента на България, но НС няма никакво отношение към нея. Само държавният глава може да амнистира дългове със специален президентски указ.
  От финансовото министерство посочиха, че дълговете на религиозните организации са в размер на над 8,2 млн. лв. Сумата беше посочена като задължения на всички вероизповедания, а се оказва, че това е само за мюсюлманското изповедание, заяви Николай Панков, експерт по етнически въпроси и бивш главен секретар на мюфтийството. По думите на експерта останалите вероизповедания нямат задължения.
  „В закона за опрощаването влизат данъци, акцизи, мита, осигуровки, влизат дори наложените финансови корекции по европейските програми, държавните и общински такси и още ред неща, включително и присъдените съдебни разноски, които в случая с мюсюлманското изповедание са прекалено много – около 3 млн. дължи, защото води 28 загубени дела спрямо държавата и общините по повод на възстановяване на собственост“, обясни експертът пред Хоризонт.
  „Поставяме мюсюлманското вероизповедание в привилегирована ситуация. Това представлява недопустима държавна помощ. Ще сезираме ЕК за тази нерегламентирана помощ. Това е прецедент“, заяви Панков.

 36. 36 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  Тук най-скандалното е, че Турция дава пари на мюфтийството и че те отиват за ислямски университет в нашата светска държава. На това отгоре държавата им опрощава дълговете, за да има пари за университета.
  Какво да кажа, освен че Костов пак е прав

 37. 37 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Защо да плащат, като ни смятат за вилает?

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 38. 38 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Наглостта на ДПС мина всякаква граница.

  Иван Костов е за съд!
 39. 39 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Сградата, където се помещава днес Главното Мюфтийство, е била дарена от родолюбив българин за образователни нужди. Използването й от Главното Мюфтийство е в нарушение на волята на дарителя – Димитър Станишев, който я дарява за вечни времена на Министерството на образованието, предаде репортер на БГНЕС.

  https://bgnesagency.com/bulgaria/главното-мюфтийство-е-в-сграда-дарена/?fbclid=IwAR2s7FA7SB9r4_4H_OZ7DL6HM1r-bknLDIp__rVA9BSRvbW25LxyfnViHz0

 40. 40 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2460 Любопитно

  До коментар [#35] от "SaveBG":


  Сега тези от мюфтийството които са давали пари на ръка и НЕ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ да ги разследват и да си понесат съдебната отговорност.
  Без да има приходно-разходни ордери реално тези пари може да са ходили за терористични дейности. Как така без да им се държи сметка ще развиват решигиозна дейност в България-една европейска държава?

 41. 41 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  ОХ КАК НИ ПРАВЯТ НА ИДИОТИ...чак ми възвира

 42. 42 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  До коментар [#11] от "дедо Андро":

  По точно герб и патреотарите - те го гласуваха.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 43. 43 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  В джамиите е отслужен свещен НАМАЗ в чест на Бойко Методиев Борисов.
  Името МУ било споменато 7 пъти.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  До коментар [#26] от "hamiltonf":

  И на какво основание да се опростят лихвите ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Дневник нещо ги жалите, защо ли и Банев и Ветко не жалите по този начин?

 46. 46 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5979 Неутрално

  И как ще гарантират, че съвсем скоро няма да достигнат нови 8 милиона задължения?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 47. 47 Профил на Норман Гъз
  Норман Гъз
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#33] от "yph43590585":

  Апчетоооо , ще дойдат ония с белите пристилки

  Норман Гъз
 48. 48 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Абсурдно, противоконституционно, интересчийско за семплия герберско-депесарски кръг на любовни взаимоотношения.
  Пак мълчи народа и търпи гнет и унижение...

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 49. 49 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2686 Весело

  Очаквам дясното популистко милиционер-социалистическо образование да продължи популизма и да опрости всички задължения на всички граждани към всички държавни и частни институции за да заздрави още повече етническия ми,дерзайте популисти,пред вас блеснали европарите.

 50. 50 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4633 Неутрално

  До коментар [#44] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И това ли трябва да се обяснява?! Ами зачети се малко, запълни пропуските...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 51. 51 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 600 Неутрално

  "Преди да отпадне, таксата се е изчислявала както за всички останали задължени субекти - на база кубатурата на имота. Сами можете да изчислите колко е била тази такса за джамията, като имате предвид нейната кубатура, коментираха от мюфтийството"

  АБСОЛЮТНО НИКЪДЕ в България Такса смет на се изчислява на кубатура!!!? на имота.

  В ЗМДТ е казано : такса смет в/у данъчната оценка на имота, а за юридически лица с нежилищни имоти в/у отчетната стойност на имота.
  Отделно ВСЯКА община е приел ред за определяне на такса смет в/у количеството генериран отпадък като лицата заявяват брой съдове са смет и плащат за тях.

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 52. 52 Профил на rsw37525595
  rsw37525595
  Рейтинг: 237 Весело

  ГерП се простреляха за втори път ДПСарски -правоверно в крака...първо бяха "преференциите", сега- мурафетите на МУФТИйството.

 53. 53 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Наистина Мюфтийството можеше да реши въпроса с фалита като ЦСКА. Обединява се с Децата на Йехова - Сорос ще благослови подобно нещо, после се обявява за Ново Мюфтийство. Ново-Мюфтийство-Децата на-Йехова-Сорос и Ко. И Бойко щеше да го признае, но какъв смисъл има от морафети във възстановените вилаети?

  Иван Костов е за съд!
 54. 54 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "Доц. Михаил Иванов: Да благодарим на Турция, но и да поемем своите отговорности към българските мюсюлмани

  Как си обяснявате атаките в медиите срещу Главното мюфтийство?


  В продължение на 25 години се води борба за политически контрол над мюсюлманското вероизповедание в България. Това продължава и сега. Но докато през първата половина на 90-те години се водеше борба между ДПС и БСП за пряк контрол чрез налагане на "свое" ръководство на Главното мюфтийство, то през този век (от 2003 г. насам) мюфтийството е въвличано в непрекъснати съдебни спорове относно легитимността на неговата регистрация. Така се поддържа постоянно напрежение и мюсюлманското вероизповедание е силно затруднено в изпълнението на своето основно задължение – да обгрижва духовно мюсюлманите в страната.

  Нещата като че ли се успокоиха през 2011 г., когато след подписка на над 200 хиляди мюсюлмани с искане да се сложи край на хаоса във вероизповеданието се проведе конференция с участието на около две хиляди делегати, на която беше избран за главен мюфтия Мустафа Хаджи. Този път съдебните затруднения бяха преодолени относително бързо и след като Софийският градски съд, като първа инстанция, отказа да регистрира решенията на конференцията и избраното ръководство, Апелативният съд два месеца по-късно (на 20 април) отмени отказа и вписа в регистъра Мустафа Хаджи като главен мюфтия, постановявайки, че решението е окончателно и не подлежи на обжалване. С други думи, да повторя, Мустафа Хаджи е главен мюфтия и като такъв участва в правния мир.

  Атаката в някои от медиите тези дни се води, като на първо място отново се оспорва легитимността на ръководството начело с Мустафа Хаджи. Основен говорител, както и в миналото, е Недим Генджев – бивш офицер от ДС, назначен за главен мюфтия от комунистическия режим през 1988 г., отхвърлян от огромното мнозинство от мюсюлманите в България. Новото е, че към него се присъедини в медиите с целия си авторитет бившият министър-председател Иван Костов. И двамата в синхрон изричат едни и същи неверни твърдения и голословни обвинения – че Мустафа Хаджи не е бил според закона главен мюфтия, че той е бил проводник на ислямистка Турция у нас, че вероизповеданието е загубило българския си характер и т.н. Невъзможно ми е да си обясня тази симбиоза между двамата, но тя е очевиден факт...."
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/01/22/2690763_koi_plete_intrigi_na_gurba_na_mjusjulmanite/?sp=1 #storystart

 55. 55 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 568 Неутрално

  След източване не предприятия, болници, общини, бюджет и тн имаме източване и на мюфтийството.
  Аферим, машала.

  Преди години имаше лесни пари за мюсулманската общност от КСА и Р Турция и това ги разглези.
  Сега ще стягат колана.

  Но можеше и опрощаване на част от задълженията и разсрочване на половината да речем.

  БХ е много плосък , прозрачен и елементарен.
  Понеже подкрепата за ГЕПи намаля сега прави опит да си купи избиратели.
  Но едва ли ще успее.

 56. 56 Профил на iliyapopov
  iliyapopov
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Всеки е писал от свочта си гледна точка, но никой няма информацията например на финансовия министър, с която той и НС са решили това опрощаване. Ще видим по-късно каква е причината, засега само хейтърите врякат и вдигат шум, но на тях им става хубаво!

 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  До коментар [#50] от "hamiltonf":

  Ами обясни ама не можеш. Напразно си учил икономика. Питай жена ти ако не те е срам.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Не искам да плащам данъците на никакви религиозни организации,
  особено пък на ислямистки !!!

 59. 59 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  До коментар [#56] от "iliyapopov":

  Още един неук трол на барикадата на гробарите. Спести ни "умотворенията" си.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 60. 60 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  Всеки е писал от свочта си гледна точка, но никой няма информацията например на финансовия министър, с която той и НС са решили това опрощаване. Ще видим по-късно каква е причината, засега само хейтърите врякат и вдигат шум, но на тях им става хубаво!
  —цитат от коментар 56 на iliyapopov
  Не става дума за хейтъри.Опрощават се дългове на едно вероизоведание с обяснение за запазване на етническия мир и да се спре финансирането от Дианет-а.Главното мюфтийство обаче каза,че парите от Дианета-а няма да спрат/тази опорка на ГЕРБ/ отпадна.Вероизповеданията в България са независими от светската власт.Как обаче може да е независима БПЦ след като заплатите ще ги плаща светската власт.Ами заплатите на другите официално регистрирани вероизповедания в България няма ли да искат и те заплати от светската власт за да се запази етническия мир или те не са опасни за мира и да се оправят както си знаят.ГЕРБ нагазиха в тази деликатна тема - религиите - с ботушите.

 61. 61 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3261 Разстроено

  Ако описаното в материала е вярно, това за мен поне означава, че тези въобще не им пука, че живеят в правова държава - данъци, осигуровки, лихви и т.н., те просто с години не са плащали и са чакали опрощение.
  Ако правителството и парламентът им го даде, това е да плюеш на лицето си и на всички усилия по спазване на законноста.
  пп. Впрочем, аз съм твърдо за даване на държавни субсидии да вероизповеданията - това е правилна държавническа постъпка. Но откъде накъде ще се опрощават стари дългове, натрупани съвсем умишлено. Сега, ако Борисов не прави разлика между двете, но според мен той прави, а дрънка врели некипели - значи има сделка с ДПС.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 67 Неутрално

  От колко кладенеца вода донесаха за тия нови касови апарати с директна връзка към НАП, с индивидуален код на всяка бележка. Сега се обръщат и опрощават няколко милиона данъци без основание и без закон.

 64. 64 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 756 Неутрално

  ТЕЦ за Савата, заплати на мюфтиите, опрощаване на задължания...държат Го за топките и правят каквото си искат.

 65. 65 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#64] от "regular_observer":

  ТОЙ вече няма топки.

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 66. 66 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  До коментар [#61] от "boevbisser":

  Правовата държава отдавна е превзета и дерогирана. Вече имаме Култ към личността, в очакване сме на чл. 1-ви !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 67. 67 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Гневно

  Бойко мутрата има нужда от спешен протест. Ние си седим по топлите офиси, а той ни прави на маймуни. Купува си стабилност.

 68. 68 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8487 Любопитно

  Мюфтийството непрекъснато води неоснователни дела, знае, че ще ги изгуби, губи ги, а после иска ние, данъкоплатците, да платим, задето ги е изгубило.

  [email protected]
 69. 69 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3261 Неутрално

  До коментар [#67] от "arcanum":

  това с протестите, не знам.
  има си избори.

 70. 70 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Пича идва с черна С класа да му опростят дълговете. Сичко е топ, проблеми нема. Толкова са нагли! Ама ние си ги търпим

 71. 71 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  Така преди няколко седмици ГЕРБ и ДПС внасят новото предложение за опрощаване на задълженията, което е прието и на първо четене в пленарната зала.
  ___________
  Май чашата взе да прелива а?!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 72. 72 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  До коментар [#62] от "tmq42602060":

  А ПА ТИ ЗЕМИ СЕ СКРИЙ БЕ!

 73. 73 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 600 Неутрално

  https://www.webcafe.bg/webcafe/caffeine/id_1462758809_Vladika_militsioner_hodja_militsioner

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 74. 74 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Много хитър трик на другарите от ДПС .Получават от мюфтийството имот без наем ,не плащат такса смет и го плаща мъдрия народ ,че иначе вадим ножовете.Айде холан.,
  И послеправи честен бизнес ,докато някой са подпомаганиа директно от държавата.Дори не индиректно а сиректно от бюджета.
  Мислех ,че Американците и руснаците в лицата Цветанов и Боков са намерли поне някакъв ум и тарикатлък и са ги обучили,но тези гьонове се издънват при най-малък "байр".
  Ако с префенцяита ГЕРБ са се простреляли в крака ,сега си гръмнаха в главата .Видя се ,че не се справят с никакво препятствие.
  Абе ония умника на ГЕРБ -Дончев още ли прави Електронно...
  СХХАХАХ тези са под нулата и на БСП-арските управления.Моженето им е под нулата и замръзва в кристална решетка,най-хубавото е че тя е лесно чуплива.

 75. 75 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Защо ли се сещам за Хаджи Иванчо Хаджипенчович .... и той е искал да запази "етническия" мир?!
  А иначе .... пак гласувайте за ГЕРБ .... и на европейски, и на избори за местна власт, и най-вече на парламентарните избори.
  Гласувайте за новия ни Хаджи Бойко Хаджиборисов - той е пазителят не етническия ни мир, в съдружие с "Почетния Председател".
  И не забравяйте .... "... а вий, вий сте идиоти!"

 76. 76 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Ооо, без такива. Борисов и Горанов дружно да подават ОСТАВКА

 77. 77 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  хубаво значи, достатъчно ли е да заплаша с тероризъм, че да бъда освободен от дънъци? или трябва и да съм партия с квазимафиотската организация ГЕРБ?

  а, откъде-накъде ГЕРБ крадат от мен за да издържат заплашващи с тероризъм и секакви хахави шамани?

  яж бахур
 78. 78 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 767 Весело

  Забележете как всички репортери, джъмбовци и всякакви други дежурни гербави комсомолци са се покрили.

 79. 79 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Едно е необяснимо за мен, къде са върлите герберски тролове да защитят вожда? Трескавото мислене ще им докара главоболие, и пак не знаят какви опорки да измислят.

 80. 80 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 643 Гневно

  Жива заплаха си е това...
  Главният мюфтия: „Важно е да запазим мира, знаете какво стана в другите държави в региона….България има възможността да се случи същото, което е в съседните страни – Сърбия и Косово”

  А от ДАНС - МЪЛЧАНИЕ...

 81. 81 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Всеки е писал от свочта си гледна точка, но никой няма информацията например на финансовия министър, с която той и НС са решили това опрощаване. Ще видим по-късно каква е причината, засега само хейтърите врякат и вдигат шум, но на тях им става хубаво!
  —цитат от коментар 56 на iliyapopov


  Защо не се опрощават дългове на болници, училища, читалища , а се опрощават само мюмюните?
  Няма никаква основателна причина.
  Честа сделка си е между Бойко и Карадайъ.
  Или по-точно казано - сделката на века ГЕРБ и ДПС!

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 82. 82 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#31] от "uhl23528019":

  А па ти си много убав

  Дедо Крум
 83. 83 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Кой взима наемите и кой плаща данъците"

  по-важният въпрос не е ли откъде-накъде Мафията/Борисов ще вземат от мен за да дават на заплашващи с тероризъм и секви други астролози, алхимици и прочие шамани и брадати козли?

  дори и мафиоти-ГЕРБ не са посмели да отрекат секуларната държава като абсолютен стандарт в 21 век? секи е свободен да си верва в секви простотии, ма аде по-тихичко ...да си верва, а?

  яж бахур
 84. 84 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "plebs":

  тролей, скивай как храчат злити изици за другарката-гербурунгел, дет никак не е десарка

  "
  тъкмо гледам завоя на другарката Гочева :)... от вчерашната 'шармантна дама" д-р Ружа днес станАла "плевенска ромка" хахах... кво нещо е Гешев да мръдне до чужбинско начи :)
  "

  молим та, писни ено упрувиржений с путхудещи ленкчета

  яж бахур
 85. 85 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако не си платят - съдия изпълнител и аут. След това сградите се давате на будисти, пастафарианци
  —цитат от коментар 23 на Gilbert Grape


  молим та, не им давай акъли на крадливите гербурунгели...

  яж бахур
 86. 86 Профил на Ivan Nikolov
  Ivan Nikolov
  Рейтинг: 336 Неутрално

  Въпросът е принципен , защо само на мюфтийството се опрощава дълг ,а не са болници училища ,граждани и защо лъжат ,че и на БПЦ ОПРОЩАВАТ СЛЕД КАТО ТЯ ЗАЯВЯВА ,ЧЕ НЯМА ДЪЛГОВЕ.Това си е политическо решение ,за да си купи ГЕРБ подкрепа от ДПС , а самият Доган да продължи с изпитаният номер задкулисно да се обогатява ,чрез изнудване на държавата . Къде е Нинова да призове патриотите да напуснат парламента ,зщото с присъствието си слугуват на ДПС. Самите патриоти ако не се разграничат, категорично си затварят всички политики относно турците, религии ,емигранти, гласувания и се превръщат в активни сторонници на това което до сега отричаха .На тези тарикатлъци на Борисов ,да играе със скрит партниор в парламента и да маргинализира коалиционните партии във втори пореден парламент трябва да се сложи край . Да не забравя омбудсманката МАНОЛОВА ще се намеси ли ,или прави сметка за политическа подкрепа с гласове от ДПС ЗА БъДЕЩИ ПРОЕКТИ и ще регистрираме поредното и снишаване пред съществени въпроси

  НЯМАМ БРАТУШКИ И НЕ СЪМ ОСВОБОЖДАВАН
 87. 87 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ТОЙ вече няма топки.
  —цитат от коментар 65 на DS


  пхах, ше рече чиляк, че нявгъж е имал?

  яж бахур
 88. 88 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Един агент на ДС отишъл при друг агент на ДС и уредили работата. А нито един журналист не го попита ПРОКЛЕТИЯ БОЙКО ЗАЩО БЕ БАТЕ? Продажни сте всички!

 89. 89 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#86] от "Ivan Nikolov":

  Нищо принципно няма за едни 8 милиона лева дълг , които те нямат и няма да извадят от джобовете си , по добре да им се опрости в знак на добра воля , защото ако ги притисне държавата ще го намерят много бързо , тези 8 милиона лева са нищо , едни позлатен Ролс струва толкоз , от някоя държава от Персийският залв я Катар , я Саудитска Арабия или Бай Ердо дори и в криза ще ги извади , но тогава ще изпищите ама що стана тъй.

 90. 90 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  До коментар [#89] от "Иван К.":

  незаконно е !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 91. 91 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Плащане на задълженията или.... запор, съдия изпълнител и разпродажба на имоти. Какво са виновни другите, че тези не можели да управляват според чергата си!? Следва резане на "чергата" - и без това в резането са много добри.

 92. 92 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#90] от "КМЕТ В СЯНКА":

  От Саудитска Арабия ще дойдат едни законни пари и …..

 93. 93 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  До коментар [#89] от "Иван К.":

  Значи ако заплаша, че ще се радикализирам, държавата трябва да ми опрости всички дългове? Нямаше ли там някакви други служби, които да се погрижат да не залита човек в грешна посока?

 94. 94 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3982 Гневно

  Грубо нарушение на правилата в държавата и подкопаване на държавността .Гласувайте за ГЕРБ !!!
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Тъп си като галош!
  БСП на няколко пъти беше в коалиционно съглашение с ДПС, във властта.
  Какво са правели по онова време червените?
  Защо не са поставили въпроса тогава?
  Защо още тогава не са го решили?

  п.п. Престани с глупавите си аргументи! Няма да гласувам нито за ГЕРБ, нито за БСП!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 95. 95 Профил на gaq09398612
  gaq09398612
  Рейтинг: 44 Неутрално

  Аааа,за Лукойл може за Муфтий ство не бива,ми не е честно , защото и едното е религия,и другото....

 96. 96 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3982 Неутрално

  До коментар [#93] от "truly":

  Не разбираш ли че тези задължения на са натрупани от цицилък, а от некадърност...както в Мюфтийството, така и от страна на държавата.
  Дадени, дадени!
  Важното е сега така да се организират нещата щото да бъде невъзможно да не си ги плащат!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 97. 97 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#94] от "Храбър":

  БСП беше в коалиция с пюскюлите ДА, ама не им опрости данъци.
  Гласувай за ДСБ и СДС, там от де се пръкна ДПС.
  Владимир Зидаров чий кандидат за НС е бил, Николай Цонев също от коя партия се пръкна, а Волен Сидеров???

  Иван Костов е за съд!
 98. 98 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8247 Неутрално

  По-наивни обяснения не бях чувала. Не можели, не знаели, не били обучени, не давали сведения. Така може да се оправдае и всеки собственик на квартално магазинче .и да поиска опрощаване на задълженията си. Има имоти, продават и плащат.

 99. 99 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  Цецо свири на рязан кавал.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 100. 100 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Какво ще стане, когато мюфтийството натрупа нови дългове? Много проблеми се решават и с насилие, без значение дали от горилите с качулки или от гневната тълпа, плащаща данъците на простите мюсюлмани. Турция през цялата си история е унищожавала цели нации и сега е с огромна територия и голямо население.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK