Държавният департамент на САЩ: Медийният плурализъм в България е тежко увреден

Държавният департамент на САЩ: Медийният плурализъм в България е тежко увреден

© Associated PressКорпоративният и политическият натиск в комбинация с нарастващата и непрозрачна концентрация на медийна собственост, както и регулираните от правителството ресурси в подкрепа за медиите са довели до тежко увреждане на медийния плурализъм в България. Това е записано в раздела за свободата на изразяване в доклада на Държавния департамент на САЩ за човешките права за 2018 година.


Въпреки уточнението, че законът предвижда свобода на изразяване, включително за пресата, а правителството "като цяло спазва това право", в доклада са цитирани практики и конкретни случаи от миналата година, които предизвикват


тревога за състоянието на медийната свобода в България
Цитиран е анализ на международната неправителствена организация "Журналисти без граници" от юли м.г., според който разследващи журналисти и медии, в които те публикуват, са били следени, сплашвани и обезкуражавани чрез кампании за очерняне като "врагове на държавата". Според същия анализ разследващата журналистика в България се сблъсква със "стена от мълчание" заради корумпирани редактори и издатели, автоцензура,


натиск от страна на властите и собственици на медии


които ги използват, за да контролират или наказват непокорните.


Един от цитираните случаи е за опита на кмета на Смолян Николай Мелемов да изгони от законно наетите му офиси – общинска собственост, регионалния вестник "Отзвук". "Издателят на вестника Зарко Маринов публикува поредица от статии в антикорупционната онлайн платформа "За истината", в които критикува кмета и неговата администрация", пише в доклада.


В доклада на Държавния департамент се припомня, че до момента не са идентифицирани тримата нападатели на журналиста от Националната телевизия Иво Никодимов, който бе бит на улицата в София през юли 2017 г.


Докладът цитира и други


случаи на репресия спрямо журналисти


През май м.г. Христо Гешов, който по това време също е публикувал разследвания за платформата "За истината", е бил бит пред дома си в гр. Червен бряг. След случая Гешов е заявил, че е получавал заплахи, и е убеден, че нападението е в отговор на разследванията му.


"На 13 септември полицията е сложила белезници на двама разследващи журналисти и техния адвокат близо до град Радомир и ги е задържала в продължение на близо седем часа, пише в доклада на Държавния департамент на Съединените щати. Те са предупредили полицията за евентуално унищожаване на документи, уличаващи частни дружества и държавни служители в корупция. Омбудсманът, Асоциацията на европейските журналисти и други организации критикуваха правоприлагащите органи за възпрепятстване на журналистическото разследване, описвайки инцидента като "произволен арест" и нарушение на свободата на словото", е отбелязано в доклада. (Това е случаят с ареста на журналиста от "Биволъ" и негов румънски колега, който по късно беше обявен от съда за незаконен.)


Журналистите продължават да съобщават за


редакционни ограничения при отразяването на конкретни лица и теми


както и за налагането на определени политически гледни точки от страна на собствениците на медии, пише в доклада. Цитирана е Асоциацията на европейските журналисти в България, според която самоцензурата е широко разпространена, особено в по-малките регионални медии.


Припомнен е случаят от юни 2018 г., когато "Нова телевизия" не излъчи предварително записания епизод от токшоуто "Часът на Милен Цветков", в което е трябвало да бъде показана информация за предполагаеми недвижими имоти на премиера Бойко Борисов в Испания. "Предаването бе спряно с обяснението, че не отговаря на стандартите за обективност и баланс на мненията, пише в доклада. Премиерът отрече да има нещо общо със случая, което предполага, че става дума за цензура или самоцензура. "Нова телевизия" не поднови договора за Цветков за токшоуто през есенния сезон."


Споменато е и становище, разпростнено през юли м.г. пак от Асоциацията на европейските журналисти. В него те протестираха срещу статия, публикувана във вестниците "Телеграф" и "Монитор". В нея бе отправен призив към Би Ти Ви да се "прочисти" от журналисти като водещия Светослав Иванов. Атаката срещу него беше в отговор на въпроси, които той бе задал на бизнесмен за намерението му да придобие част от издателския бизнес на Делян Пеевски, който е собственик на "Телеграф" и "Монитор".


"Асоциацията отбелязва, че такива атаки не са безпрецедентни


"в светлината на политическото и икономическото влияние на Пеевски"


и че те могат да се разглеждат като "заплаха за журналиста и опит да се окаже натиск върху управлението на телевизионния канал". В доклада се припомня също, че според сега действащото българско законодателство подобни действия се наказват с глоба от 3 хил. до 15 хил. лв. и обществено порицание.


В текста на доклада е включена информация за около 200 съдебни дела за клевета годишно, завеждани от политици, държавни служители и други лица, заемащи публични длъжности. Припомнени са случаите, в които през януари м.г. журналисти в Бургас протестираха срещу две решения на Бургаския окръжен съд. С тях бяха наложени глоби в размер на 2500 лв. на сайтовете "Бургас инфо" и "Бургас нюз" за увреждане на


достойнството и репутацията на Петър Низамов (Перата)


самопровъзгласил се за "ловец на мигранти". Делото, заведено от него срещу двете издания, беше за това, че те са препубликували съобщения на Министерството на вътрешните работи, в които той е споменат само с инициали, но са го описали като "насилник".


Цитиран е и случай от юли м.г. когато Окръжният съд в Благоевград се произнесе срещу твърдението на общинския съветник Андон Тодоров, че статия на журналистката Мариета Димитрова в сайта "Благоевград нюз" го е дискредитирала с твърдението, че е подкрепил кмета на града в замяна на услуги. В хода на делото съдът отхвърли жалбата за клевета, като заяви, че съветникът не е успял да докаже, че фактите, отразени в статията, са неверни.


В доклада на Държавния департамент на Съединените щати за състоянието на човешките права в България е отделено място и на предвиденото в закона лишаване от свобода за период от 1 до 4 години за използване на "реч на омразата". Според цитираните становища на неправителствени организации обаче присъствието на националистически партии в състава на правителството окуражават техните поддръжници да прибягват редовно и без санкции към риторика, подбуждаща към омраза на религиозна, етническа и полова основа.


Текста на целия доклад можете да прочетете тук.

Коментари (163)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4700 Неутрално

  Автоцензура, страх и култ към личността ! Това са фактите !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Точно пропагандата на американското или корейското външно министерство едва ли интересува някой тук. Интересно на какъв принцип избирате държавите с чиито интереси да ни запознавате!?

 3. 3 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Държавния департамент лъже.

  За Държавния департамент плурализъм значи да се казва и пропагандира само интереса на САЩ, и по точно на олигархията на САЩ.

  Всяка друга гледна точка на Държавния департамент му се вижда като "нарушение на плурализма"

  Оруел е написал 1984 за АНглия, но важи и за САЩ.
  Свободата е робство, войната е мир.
  Плурализма е не плурализаъм, истинския плурализъм е само ние да държим медиите.
  ...

 4. 4 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  То да беше само медийният плурализъм...
  Лошото е, че огромна част от населението е тежко увредена.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  Нещо не мога да се трогна.
  Медиен плурализъм има, въпросът е какъв е пълнежът на този плурализъм.
  Често е напълно лишен от здрав разум и се води единствено от ураджийски подбуди "Левски-ЦСКА", додето не се появи някой да напише "Локо СФ" на неподходящо място, после пак отначало.
  Тъй че стига мрънкали, правете качествена журналистика и толкоз.

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Корпоративният и политическият натиск в комбинация с нарастващата и непрозрачна концентрация на медийна собственост,..."

  А сега де, кой не ще закон за изсветлявмане на собствеността на медиите? Ми да, законът е предложен от Пеевски, а тук определено не искат такъв закон.

  "Непрозрачна концентрация на медийна собственост" определено се отнася за медиите на Моника.

  Една илюстрация:

  „Бончева: Моника прилапа наследника на „Свободна Европа”, затвориха ни устите заради Първанов

  - Какво беше за вас „Свободна Европа”?

  - Покани ме Румяна Узунова. Това беше период в живота, в който се чувствах много свободна. Там всеки си беше сам радио, нямаше цензура, одобряване на събеседник, налагане на мнение. Даже със свободата можеше да се злоупотреби, но никой не го правеше. Въпреки че се появиха някой имена и зависимости, но общият дух остана свободен. За съжаление американците 1994-та намалиха бюджета, а малко по-късно решиха, че България е свободна и такова радио не е необходимо. Това беше грешка, защото виждате каква е ситуацията сега и колко са малко медиите, където може да кажеш, каквото искаш. Няколко човека продължихме след това и създадохме радио „Нова Европа”, което загина скоропостижно. Имената на преките виновници са Георги Стойчев – председател на „Отворено общество” и Петко Георгиев. Срещу определена сума, направиха така, че честотите минаха в ръцете на Моника Станишева, а след това от нейните ръце – в притежание на Гергов. Според мен имаше и някакъв политически мотив – случи се преди първия мандат на Георги Първанов. Бяхме критични не само към него и може би това беше причина да искат да ни затворят устата. Ако Управителният съвет не беше подменен с хора, близки до Моника Станишева, процедурата щеше да е много по-трудна. Това беше срам за българската журналистика. Но за мен остава радостта, че все още ни припознават като хора от „Свободна Европа”…“
  http://www.vlastta.com/displaynews/74257

 7. 7 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  Много неприятно четиво за политическия картел. И колкото апологетите на картела да са възмутени , дълбоко в себе си знаят , че това е истина.

  SHADOWS of SOFIA
 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2991 Неутрално

  До коментар [#2] от "svoboden":

  За теб това е пропаганда, а за мен е истина...
  Особено при наличието на такава цензура в страната.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5670 Весело

  Кой е този Държавен департамент, който си позволява да спори с негово превъзходство Бойко Борисов? Той самият каза, че такава свобода и плурализъм като в България няма никъде другаде по света :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Не мое да бъде. А ако има нещо такова, Станишев е виновен.

 11. 11 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Весело

  ...Тъй че стига мрънкали, правете качествена журналистика и толкоз.
  —цитат от коментар 5 на АзКлавдия


  До коментар [#5] от "АзКлавдия":

  Медиите са оръжие на КГБ в хибридната им война. Та затова не чакайте качествена журналистика. Агитпроп за дебилите, които в техните глави са 80%. ..

  Смешни са по-скоро. И Р.Овчаров, и С.Дончев, колегите от Топенерджи.

 12. 12 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2704 Неутрално

  До коментар [#6] от "plebs":

  Тази Бончева не е ли същата,която участваше в комисията по разсекретяване на досиетата? Ако е тя - не ми я цитирай!

 13. 13 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  На тиквата, му "начесаха" егото. Отново го споменават поименно в доклад на ДД (след оня, за активността му през '90-те години), касаещ свобода на словото и спазване на човешките права.

  (Да попитам извън темата. Какво стана с организирането на срещата с Тръмп, нали щеше да бъде през март? Ще има ли въобще такава среща? Какво казват от Бялата къща - Ще има, ама друг път...)

 14. 14 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  На тиквата, му "начесаха" егото. Отново го споменават поименно в доклад на ДД (след оня, за активността му през '90-те години), касаещ свобода на словото и спазване на човешките права.

  (Да попитам извън темата. Какво стана с организирането на срещата с Тръмп, нали щеше да бъде през март? Ще има ли въобще такава среща? Какво казват от Бялата къща - Ще има, ама друг път...)

 15. 15 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Точно пропагандата на американското или корейското външно министерство едва ли интересува някой тук. Интересно на какъв принцип избирате държавите с чиито интереси да ни запознавате!?
  —цитат от коментар 2 на svoboden


  На принципа че искаме свободно безвизово да пътуваме напр. И да не се учудваме, защо ни отказват!

 16. 16 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  Клатят стабилността Му.

 17. 17 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1989 Неутрално

  До коментар [#2] от "svoboden":

  "Точно пропагандата на американското или корейското външно министерство едва ли интересува някой тук."

  Айде ако обичаш, да не обобщаваш кой от какво се интересува и от какво не. Говори за себе си. И когато нещо не те интересува, можеш просто да не го четеш.

 18. 18 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  А в Си Ен Ен можеш ли да пишеш в полза на Тръмп?
  И в Ню Йорк Таймс?
  Като говорим за плурализъм, нека да видим как са там нещата...

 19. 19 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Интересно, за тези нелицеприятни факти не става ли дума по време на прословутите закуски на Цветанов в САЩ?

 20. 20 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Ами истина е. Тиквите са на пост и защитават бай Х, , но концентрацията на медии в неговите хора е факт. Какво стана с BIT?

 21. 21 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2704 Неутрално

  "Свободна Европа" днес се опитва да води програмна политика в неутрален стил а ла БиБиСи преди падането на Берлинската стена. Но не винаги им се получава. Понякога залитат в анти-тръмп пропаганда,например.

 22. 22 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  Между другото самата илюстрация на статията е тежко увреждане на обективното репортерство и е подходяща за коментарен текст, а не за новинарски.
  Инак що не плеснахте някоя от по-извратените карикатури, които всеки ден красят газетата Сега?
  Питам аз и отговор не искам.

  Доброто е заразно
 23. 23 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1989 Неутрално

  До коментар [#3] от "WWW":

  "Държавния департамент лъже."

  За кое бе, каскет? По въпроса за свободата на медиите в България и аз ( и като гледам коментарите още доста хора сме на същото мнение.

 24. 24 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1257 Любопитно

  Престолонаследникът на СА наряза журналист от Вашингтон поуст с трион. Това пише ли го в тоя доклад?

 25. 25 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Очевидна истина. За съжаление.

 26. 26 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  До коментар [#21] от "deaf":

  Е да де ама от Свободна Европа ли трябваше да научаваме , че в изказване на Могерини , ЕС няма да признае анексията на Крим.Нали ако въз основа на това , някой от водещите ни политици подкрепи или не подкрепи това ще загуби подкрепа, дали от русофили или от противниците на Путин.

  SHADOWS of SOFIA
 27. 27 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1989 Неутрално

  До коментар [#24] от "moreee":

  Доклада е за България. В доклада за СА вероятно го пишр.

 28. 28 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2708 Неутрално

  Само това е УВРЕДЕНО ??

 29. 29 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Как ли е плуразизъмъ когато една медия си трае че бат Лозя беше осъден.

  Сигур Боку е виновен

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 30. 30 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2704 Неутрално

  До коментар [#26] от "KA2":

  Русофилите в България са една шепа хора. Не гледай "изборите",те са фалшифицирани.

 31. 31 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#5] от "АзКлавдия":

  Опитай се да правиш качествена журналистика. Успех ти пожелавам.

 32. 32 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Заявеното от М. Горбачов, по време на възродителния процес, че политиката спрямо „тюркоезичното малцинство“ в България е несправедлива, се възприе като промяна на курса в Москва спрямо България, превръщайки по този начин „възродителния процес“ в сериозен пасив на режима. Същевременно асимилационната кампания спрямо „тюркоезичното малцинство“ започва да се върти на празни обороти под влияние на мощни международни фактори. Анализаторите на ДС тогава и част от ключовите фигури по високите етажи на БКП, виждайки резултатите от „перестройката“ на Горбачов, осъзнават, че със социализма е свършено и се организират в подготовката на таен план за контрол върху държавата вече в условията на демокрация. По непотвърдени данни плана се нарича "Възраждане". Плана се основава на фундамента: „Управлява този, в който са парите“. В резултат, държавата се оказа превзета от олигархични интереси, с концентрация на политическата и икономическата власт в ръцете на ограничена група хора, които упражняват координирано влиянието си върху парламента, правителството, политическите партии, публичната администрация, полицията, съдебната система и масмедиите" и до днес.

 33. 33 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Нещо не мога да се трогна.Медиен плурализъм има, въпросът е какъв е пълнежът на този плурализъм. Често е напълно лишен от здрав разум и се води единствено от ураджийски подбуди "Левски-ЦСКА", додето не се появи някой да напише "Локо СФ" на неподходящо място, после пак отначало.Тъй че стига мрънкали, правете качествена журналистика и толкоз.
  —цитат от коментар 5 на АзКлавдия  В доклада се споменава, че журналистите са малтретирани и всячески им се пречи, особено на разследващите, а ти го избиваш на " правете качествена журналистика " . Виждаш ли разликата . Ани Цолова, Милен Цветков, Валя Ахчиева, " Господари на ефира " и други, бяха свалени, не защото са слаби журналисти и правят некачествена журналистика, а, защото напипваха онова, което не се харесва на властимащите .
  Ти не го ли раздаваше нещо като журналистка ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 34. 34 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  corruption in all branches of government

  яж бахур
 35. 35 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  До коментар [#26] от "KA2":Русофилите в България са една шепа хора. Не гледай "изборите",те са фалшифицирани.
  —цитат от коментар 30 на deaf


  Няма значение. Страха е да не се губят гласове. Страх да не се отдалечат от чучура.

  SHADOWS of SOFIA
 36. 36 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  The government did not restrict or disrupt access to the internet or censor online content. There were reports, however, that the government exceeded its legal authority in monitoring private online communications.

  яж бахур
 37. 37 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#24] от "moreee":

  Цитираната част от доклада се отнася за България, а не за Саудитска Арабия. Ако искаш да четеш за КСА, сигурен съм че Държавният Департамент им доклад за споменатата държава.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 38. 38 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#24] от "moreee":Доклада е за България. В доклада за СА вероятно го пишр.
  —цитат от коментар 27 на George Svinarov


  Да, пише го, но в абзаца за "незаконни убийства".
  В абзаца, посветен на свободата на медиите, изобщо не е споменат.
  Много интересно решение на авторите.

  Доброто е заразно
 39. 39 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1407 Весело

  До коментар [#22] от "АзКлавдия":

  Мдам, виждам че герберчетата подвизаващи се в това форумче имат повече инфо и са по-добри аналитици от звеното на Държавният Департамент занимаващо се с този проблем. Еваларката! Въобще не си губете временцето да списвате в този форум. Сигурен съм че много организации издирват хора са вашите способности и им предлагат добри пари за да работят за тях.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 40. 40 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#33] от "niksan1":

  Ани Цолова, Милен Цветков, Валя Ахчиева, " Господари на ефира " са ти еталони за журналистика????!!!???
  Божкеее.
  Завалията!
  Отказвам да говоря с теб за журналистика, това е абсолютно несериозно.

  Доброто е заразно
 41. 41 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Section 4. Corruption and Lack of Transparency in Government

  While the law provides criminal penalties for corruption by officials, the government did not implement the law effectively, and officials in all branches of government reportedly engaged in corrupt practices with impunity. Corrupt practices included bribery, conflict of interest, elaborate embezzlement schemes, procurement violations, and influence trading.

  яж бахур
 42. 42 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Малко се учудвам, че има обидени от констатациите в доклада - че кой е доволен от нашите медии и въобще израза "свободен печат" е неприложим в територията, това се отнася и до телевизиите, където все пак от кумова срама канят и по някой от реалната опозиция. Но общия тон, в съчетание с всякакви безумни реалити правят всичко да изглежда като някакъв пошъл водевил, с изблици на псведопатриотизъм.
  Ако няко само беше засякъл и сумирал телевизионното време което получи Джамбазки, това е достатъчно - като че ли той стана най=големия умник и върха на поллитическото ни мислене по всички национални и международни въпроси.
  За свинската преса както се казва, без коментар.
  А после американците са ни виновни и виждаш ли, обидили нашите чувствителни душички:).

 43. 43 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Големия проблем на медиите е че произвеждат некачествена журналиститка. Плурализъм има в изобилие. Има медии на ТИМ, на Пеевски, на Огнян Донев, на Иво Прокопиев, на Сашо Дончев, на Бабикян, на Недялко, на Гергов, на Америка за БГ, русоробите си имат медии, патриотите си имат тамън 3 телевизии...

  Даже има прекалено много и различни медии, повече отколкото пазара може да поеме и повече отколкото е здравословно.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 44. 44 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#39] от "tsyrvulan":

  Тоя па! Кой ти е казал, че е разрешено да ми даваш наклон в живота?! Я се дръж прилично с непознати, s'il vous plait.
  От работа не съм се отървала, берекет версин.

  До коментар [#24] от "moreee":Цитираната част от доклада се отнася за България, а не за Саудитска Арабия. Ако искаш да четеш за КСА, сигурен съм че Държавният Департамент им доклад за споменатата държава.
  —цитат от коментар 37 на tsyrvulan


  Доброто е заразно
 45. 45 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "plebs":

  тъй, ай да видим ойростат ко вика. Костов за ЧЕТИРИ години има ръст на БВП от 58%, а Борисов за ДЕВЕТ години има ръст от 48%. и ква излиза тя? Костов има 14.5% на година, а Борисов мизерните 5.33. значи, оказва се, че Костов има ТРИ ПЪТИ по-голям ръст на БВП на година от Борисов, година след година...

  БУАХАХАХАааа

  И тва без изобщо да споменаваме, че Борисов разполага с МИЛИАРДИ от ойрофондове и МИЛИАРДИ от гурбетчии, милиардче-две заемчета за лепене на стиропор и кво ли не. ае, Доаня, трол-лелче

  ---
  1997 : 1998 : 1999 : 2000 : 2001
  9,971.8 : 13,358.5 : 12,714.8 : 14,305.8 : 15,784.3

  2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018
  37,317.7 : 38,230.5 : 41,292.0 : 41,947.2 : 41,858.1 : 42,824.4 : 45,288.5 : 48,128.6 : 51,663.0 : 55,182.2

  (15784.3 - 9971.8) / 9971.8 = 0.58
  (55182.2 - 37317.7) / 37317.7 = 0.48
  ---
  https://ec.europa.eu/eurostat/estat-navtree-portlet-prod/BulkDownloadListing?file=data/nama_10_gdp.tsv.gz

  яж бахур
 46. 46 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#37] от "tsyrvulan":

  "Цитираната част от доклада се отнася за България, а не за Саудитска Арабия. Ако искаш да четеш за КСА, сигурен съм че Държавният Департамент им доклад за споменатата държава."

  Едва ли, саудитите плащат добре а това е най важното за Държавния департамент.

 47. 47 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  превъзходство Бойко Борисов
  —цитат от коментар 9 на penetrating


  Светлия Лидер Сланинест Сенсей Дупе Зачервено

  яж бахур
 48. 48 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  От матряла става ясно, че държавния департамент черпи познанията си от непеото на Прокопи

  https://www.monitor.bg/bg/a/view/zakonyt-peevski-prisedna-i-na-npo-to-na-prokopiev-159132

 49. 49 Профил на Moxito
  Moxito
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ами да дават още повече грантове и да канят оня симпатяга от герб всяка седмица на молитвена закуска и туко виж нещата се подобрили. Всъщност скритото послание е друго, ей колко пари наляхме в тия, а руското влияние в БГ все не умира и не искат да приемат идеалите на фемино-джендър - мултикултурализма и се цупят за някакви си 2-3 милиарда за самолети и гмо-та . Задокеански братя, проблемът не е във вашия телевизор, проблемът е, че измежду хилядите ревностни евроатлантици един няма да е лежал в затвора, а на пръсти са тези дето не са били доносници, агенти и с дебели комунистически родове. Ей тия юнаци ви градят имиджа в България, докато десидентите измряха забравени.

 50. 50 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  В България се репресират и пишещи по форумите дори.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 51. 51 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1407 Весело

  До коментар [#44] от "АзКлавдия":

  Опазил ме Господ да давам крен на някого в живота му. Само че след като критикувате доклада на Държавният Департамент и директно казвате че изводите са грешни щото се основават на не-истини, би следвало поне да се опитате да докажете вашата теза с логически съждения основана на факти. Иначе си остава само едно празнословие. Както виждате аз нито отричам, нито потвърждавам изводите от доклада просто защото нямам достатъчно информация за да го направя. Вие обаче след като твърдите обратното на Държавния Департамент би следвало да подкрепите тезата си с доказателства. Такъв е нормалният начин.

  Къде видяхте обида в думите ми? Мисля че съм се обърнал към вас учтиво. Вашето обръщение "тоа па" биха казал че е по-скоро...неучтиво.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 52. 52 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 820 Любопитно

  ГЕРП👿 и Боко - Стожери на Демокрацията и Свободата на словото в България!!!
  Ха-ха! Майтап, бе Уили!

  Да разлая троловете!!
 53. 53 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  прословутите закуски на Цветанов в САЩ
  —цитат от коментар 19 на historama


  легендата, че Цветанов бил проамерикански настроен е точно това, легенда за пред популацията на територията. щатите са твърде наясно, че той няма нищо общо с ценностите, които прокламират

  яж бахур
 54. 54 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#33] от "niksan1":

  Ани Цолова - тя що не каже. Дори не е ясно уволнена ли е или сама си е напуснала. Мълчи като мърша. За да може да се спекулира.
  Валя Ахчиева - абсолютно 100% поръчкова журналистка. Не и е мястото в БНТ.
  Милен Цветков - абсолютно бездарен журналист. Уволнен за непригодност. Негледаем.
  Господари на ефира - Ха ха ха. Може би тия не трябваше за ги споменаваш. Аз на мястото на оня репортел бих си направил пластична операция и сняма на името.Може и на пола, за по-сигурно

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 55. 55 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1407 Весело

  До коментар [#46] от "moreee":

  Чукча писател, чукча не читател. Потърси ли да видиш дали има или няма? М?

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 56. 56 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1989 Неутрално

  До коментар [#40] от "АзКлавдия":

  "Ани Цолова, Милен Цветков, Валя Ахчиева, " Господари на ефира " са ти еталони за журналистика????!!!???"

  Що се правиш на дръж ми шапката? Става въпрос за сваляне от ефир на неудобни журналисти и предавания. Без значение дали са еталон или не са. И аз не им харрсвам журналистиката, но определено се плаша от начина на разправа с тях.

 57. 57 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3394 Неутрално

  Почнаха да ни настъпват по мазолчетата... Тази, новата телевизийка - "БСП", окончателно пресоли манджата.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 58. 58 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не е вярно, има стабилност! (Стабилна мафия)

 59. 59 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Къде ще бъде днес нас^ран
  тъй "умния" за нас Цветан
  със своите мисли да опровергае,
  туй що вече цял свят знае.

 60. 60 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  До коментар [#45] от "Моа Преател Тайпи":

  +

  SHADOWS of SOFIA
 61. 61 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Държавният департамент на САЩ публикува всякакви оплаквания на псевдо репресирани журналисти. Това е нормално, защото няма кой друг да им даде достоверна информация. Дори са цитирали случая с двамата "разследващи" журналисти и техния адвокат близо до град Радомир, който е достоен повече за хумористично шоу, отколкото за такъв доклад. Те подават сигнал в полицията, че се унищожават документи на конкретно място. Полицаите пристигат веднага и арестуват намерените лица на местопрестъплението, като това се оказват самите журналисти. :-) След проверка на документите и установяване на самоличността им, те са освободени.
  С подобни доклади може да предизвикат у хората съчувствие към Доналд Тръмп като виждат какво му се налага да търпи върху себе си. ;-)

 62. 62 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1989 Неутрално

  До коментар [#38] от "АзКлавдия":

  "Да, пише го, но в абзаца за "незаконни убийства".
  В абзаца, посветен на свободата на медиите, изобщо не е споменат.
  Много интересно решение на авторите."

  Ей, тъпотиите ти край нямат. Къде работи Хашоги в последните години? За коя саудитска медия? Хашоги няма общо със саудитското медийно пространство поне от 5 години преди убийството. Колко да е" интересно" решението на авторите?

 63. 63 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 820 Неутрално

  До коментар [#43] от "Медиен манипулатор":

  Шир-потреба, Господине!
  Телевизионните сутрешни и новинарски блокове, на практика са си чисти криминални хроники!
  Е... Имаме си един пишмян-разследващ журналист, дето стана водач на листата на БСП за предстоящите избори за ЕП, но пък на него нему остава време за разследване заради смяна на подгузници🤣, и се оповава на разследването на конярката от Крушовица, но това е достатъчно за илекторатя!

  Да разлая троловете!!
 64. 64 Профил на murphy_68
  murphy_68
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Здравейте.
  За някого стана ли ясно как и защо бе убита журналистката Виктория Маринова от Русе?
  Да напомня само,че при 8% одобрение работата на прокуратурата и при тази "свобода" на словото ......

 65. 65 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "Свободна Европа" днес се опитва да води програмна политика в неутрален стил а ла БиБиСи преди падането на Берлинската стена. Но не винаги им се получава. Понякога залитат в анти-тръмп пропаганда,например.
  —цитат от коментар 21 на deaf


  Понякога... аз се опитах да ги слушам веднъж, такъв език на омразата срещу симпатизантите на Тръмп - не вярвам дори в Иран да има.

  Хубавото е че тая пропаганда има обратен на очаквания ефект.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 66. 66 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1989 Неутрално

  До коментар [#43] от "Медиен манипулатор":

  "Големия проблем на медиите е че произвеждат некачествена журналиститка"
  Нещо бъркате връзките. Само свободни медии могат да произведат качествена (включваща всички гледни точки) журналистика. Та големия проблем на медиите е липсата на свобода.

 67. 67 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Властва тотална цензура. Нито една от големите медии не отразява протестите в центъра на София, нито пък резила на полицаите, които са самозадушиха с лютивия спрей, който сами пръскаха. ВъВ Фейсбук всякакви призиви за протест моментално се трият. Има култ към личността на Борисов. Няма журналисти, които да му зададат остри въпроси от рода на това, че навремето се гордееше, че е спрял руските проекти, че орезили България с двете кандидатури за шеф на НС и т.н.

 68. 68 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сигур Боку е виновен
  —цитат от коментар 29 на О, ко ма напрай!


  Л@йнарщините на Борисов няма да могат да бъдат поправени деситилетия след него. Щетите са във буквално всяка една сфера на българското общество

  яж бахур
 69. 69 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 861 Любопитно

  унищожително критичен доклад на държавният департамент ,явно молитвените закуски на цвъки не са достатъчни ?

 70. 70 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Абе Пеевски да не е купил Дневник? Или Телеграф да е част от Икономедия? Пълно съвпадение на заглавия.
  Под това ли разбираме плурализъм? Препечатване на едни и същи заглавия. Какво става, м@мка му? Вижте само спортните новини, при останалите е същото
  http://telegraf.bg/category/sportni-novini/

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 71. 71 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Валя Ахчиева
  —цитат от коментар 33 на niksan1


  виж какви димки е мятала пак

  Търговският регистър - хронология на срива и разследването
  https://offnews.bg/obshtestvo/targovskiat-registar-hronologia-na-sriva-i-razsledvaneto-699286.html

  па е презабавно дрогара плебс и дрогарката челу-куци-нижки кви фенове на дрогарката ДеСарка Гочева са...

  яж бахур
 72. 72 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Весело

  Нека бъдем ясни:

  Свобода на медиите има само там където възпитаниците на Сорос имат монопол.

  Плурализъм има само там където всички медии се придържат към идеите за мултикултурализъма, половото многообразие, затоплизъма и антипатриотизъма.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 73. 73 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2642 Неутрално

  До коментар [#40] от "АзКлавдия":

  Добре де... Кажи, кой ти е еталона, за журналист? :)))

  Бивш tww09306483.
 74. 74 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 825 Неутрално

  В България се репресират и пишещи по форумите дори.
  —цитат от коментар 50 на Боян Таксиров


  Мен ме репресират само в Инвестор по темата за ПИБ. По тази тема репресията е нещо обичайно.

 75. 75 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  [quote#68:"Моа Преател Тайпи"][/quote]

  Така е. Много разнопосочни сигнали , които водят до загуба на доверие.

  SHADOWS of SOFIA
 76. 76 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Огнян Донев
  —цитат от коментар 43 на Медиен манипулатор


  кво стана с него? гербурунгелите го разкарваха по талавизура докат гепят "24 часа" и "Труд" още през първия пре-спешен мандат

  яж бахур
 77. 77 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Много неприятно четиво за политическия картел. И колкото апологетите на картела да са възмутени , дълбоко в себе си знаят , че това е истина.
  —цитат от коментар 7 на KA2


  Дълбоко в себе си сме съвсем наясно, че медийните бухалки, които обслужваха дълги години Прокопиев, Донев и компания от драгалевския кръг олигарси, вече станаха кристално ясни на читателя и почти не останаха балъци, които да се връзват на лъжите и манипулациите им. От там и този вой смешен. Кой ви ценурира тук, в Медиапул, Сега или Клозет? И изобщо някъде? Отказът на нормалните хора да се връзват на изтърканата ви и прозрачна пропаганда не се нарича "цензура", а поумняване. На някои. Сред които вие видимо не сте.

 78. 78 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Ами същото като през соца - имаме шопски селтак начело и научаваме истината от свободна европа.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 79. 79 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#2] от "svoboden":За теб това е пропаганда, а за мен е истина...Особено при наличието на такава цензура в страната.
  —цитат от коментар 8 на Храбър


  Цензура? Моляяяя? Я покажи един "цензуриран", да го въздигнем за герой на Драгалевската Комунистическа Партия - Радикали (ДКП(р))?

 80. 80 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  До коментар [#33] от "niksan1":Ани Цолова, Милен Цветков, Валя Ахчиева, " Господари на ефира " са ти еталони за журналистика????!!!???Божкеее.Завалията!Отказвам да говоря с теб за журналистика, това е абсолютно несериозно.
  —цитат от коментар 40 на АзКлавдия  Не се лови на думите, а вникни в смисълът който влагам по-горе .
  В доклада са посочени поименно журналистите на които им се затварят устите, както са цитирани и причините за това и нямаше смисъл да ги повтарям . Няма значение, че Ахчиева и журналистът от " Биволъ " ( + румънския журналист ) са разследващи, А Цолова беше водеща на сутрешния блок на Nova, че Милен Цветков беше водещ на ток-шоу предаване - на всички тях им беше затворена устата по един и същ начин, като не им се продължиха договорите и ТОВА ИМЕННО ИМАМ ПРЕДВИД в горният си коментар, а е ясно, че те не са завършили за трактористи и животновъди .
  И пак същия въпрос : Не го ли раздаваше журналистка във форума ?

  PS . В доклада се споменава и за пребития Иво Никодимов и за това, че до днес не са намерени и наказани извършителите - и него ли да го причислим към трактористите ?
  " Божкеее "

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 81. 81 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  До коментар [#77] от "Reporter US":

  Ти май не разбираш. Това е доклад. Медиите само оповестяват заключенията му. Разбирам партийното ти пристрастие но не спори нито с мен , нито с медиите осмелили се да публикуват.

  SHADOWS of SOFIA
 82. 82 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2681 Неутрално

  Автоцензура, страх и култ към личността ! Това са фактите !!!
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА

  Аз си мислех ,че САЩ ще уважават тираничните изяви у нас, както уважават "демокрацията" на Саудитска Арабия и Катар с които развихме близки финансови и религиозни отношения!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 83. 83 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#40] от "АзКлавдия":Добре де... Кажи, кой ти е еталона, за журналист? :)))
  —цитат от коментар 73 на tww09306483


  Може ли аз кажа. Няма такова нещо като еталон за журналистика. Всеки сам си избира, кой да го облъчва.

  Аз гледам само две предавания. Едното е Още от деня, другото е Коритаров по ТВ Европа. Понякога и Антон Тодоров. В интернет 24 часа, уебкафе, фактор. Ва всичко останало давам пълен игнор.

  Аз дори Дневник не чета. Ориентирам се по коментарите какво пише в статията.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 84. 84 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Медиите в България са собственост на две известни олигархични групи. Силите са почти равни, дори либералните сили имат леко превъзходство. Освен това получават грантове от няколко известни чуждестранни фондации. Редакциите им са контролирани до такава степен, че информационната им политика е самоцензурирана. Стига се до КУРИОЗИ - една известна неомарксистка медия ЛИКВИДИРА САМА ФОРУМА СИ , понеже в него бяха си дали среща група читатели, чието мнение тровеше бедната либерална душа на собственика й ! Той предпочете да остане без форум, само и само да си получава кротко грантовете , нищо че никой не го чете ! И до днес тази медия си излиза, някакви журналисти в нея се напъват над някакви материали, коментари нула, читатели- двама- трима !
  НАРОЧНО не казвам имена !

 85. 85 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  бяха свалени... защото напипваха онова, което не се харесва на властимащите .
  —цитат от коментар 33 на niksan1


  Не позна. За пореден път. Бяха свалени, защото се харесваха само на лумпен-пролетариата като тебе, а както е известно, в тази прослойка хляб нЕма, само развалени зъби и тор под ноктите. Не я разбираш журналистиката, ама само това да не разбираше, с мед да те намаже човек.

 86. 86 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Абе Пеевски да не е купил Дневник? Или Телеграф да е част от Икономедия? Пълно съвпадение на заглавия.Под това ли разбираме плурализъм? Препечатване на едни и същи заглавия. Какво става, м@мка му? Вижте само спортните новини, при останалите е същотоhttp://telegraf.bg/category/sportni-novini/
  —цитат от коментар 70 на Николай Колев


  Хванал си същността на проблема с вестниците. Всъщност всички са на едни и същи собственици, но едните уж били ЗА, другите ПРОТИв нещо си. Така се имитира медиен плурализъм, а четящите ги (които са много малко напоследък) са налапали кукичката и пишат ли пишат коментари.

 87. 87 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#79] от "Reporter US":

  оле-оле, лъже като дърт гербурунгел, без да му мигне окото

  Real GDP growth rate - volume
  Percentage change on previous year

  unit,na_item,geo\time 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018
  CLV_PCH_PRE,B1GQ,BG 1.3 1.9 0.0 0.5 1.8 3.5 3.9 3.8 3.1 p
  CLV_PCH_PRE,B1GQ,RO -3.9 2.0 2.1 3.5 3.4 3.9 4.8 7.0 p 4.1 p

  https://ec.europa.eu/eurostat/estat-navtree-portlet-prod/BulkDownloadListing?file=data/tec00115.tsv.gz

  първо се вижда как Румъния е действителн ударена от кризата, а ние не, противно на лъжите на Борисов. второ, види се, как лъжеш, те имат много по-висок ръст от нас. Трето, след Костов ние се обиждахме, че ни слагат в една група с тях, благодарение на Борисов им дишаме праха, а тенденцията да изоставаме е повече от устойчива

  яж бахур
 88. 88 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 825 Неутрално

  [quote#76:"Моа Преател Тайпи"][/quote]

  Разкарването продължава, с подкрепата на шайката. Но гърбавите взеха труд и днес това е един парцал, а не медия.
  На гърбавите основния проблем е независимостта на Прокопиев. Впрегнаха цялата гърбава "власт" (маврудиев. Георгиев, конпир и т. н. ) правиха закони, завеждаха дела за ЕВН, ангажираха банки и всякакви други хватки само и само да го отстранят от медийния пазар. Засега не успяват. И ако за началото на края на България определяме избирането на пеевски за шеф на ДАНС, то отстраняването на Прокопиев можем да приемем за "средата" на края на България (с уговорката, че можем да правим някакво степенуване на затриването на една държава). Дано да не се случи, но с всеки ден спасяването на България става все по-трудно.

 89. 89 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#40] от "АзКлавдия":"Ани Цолова, Милен Цветков, Валя Ахчиева, " Господари на ефира " са ти еталони за журналистика????!!!???" Що се правиш на дръж ми шапката? Става въпрос за сваляне от ефир на неудобни журналисти и предавания. Без значение дали са еталон или не са. И аз не им харрсвам журналистиката, но определено се плаша от начина на разправа с тях.
  —цитат от коментар 56 на George Svinarov


  Въх… Аффтентичните веке забраняват на частния собственик сам да си избрса персонала. Ами назначавайте ги по разпределение бе, другар, и по успех от дипломата. какви са тия ми ти частници, че ще назначават и уволняват журналисти, когато им скимне? безобразие просто! КПСС-БКП - Вечна дружба!

 90. 90 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Весело

  [quote#83:"Медиен манипулатор"][/quote]

  Забравих да спомена, всяка сутрин слушам и оня малоумник по Магик ФМ

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 91. 91 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#77] от "Reporter US":Ти май не разбираш. Това е доклад. Медиите само оповестяват заключенията му. Разбирам партийното ти пристрастие но не спори нито с мен , нито с медиите осмелили се да публикуват.
  —цитат от коментар 81 на KA2  От матряла става ясно, че държавния департамент черпи познанията си от непеото на Прокопиhttps://www.monitor.bg/bg/a/view/zakonyt-peevski-prisedna-i-na-npo-to-na-prokopiev-159132
  —цитат от коментар 48 на dosetliv


 92. 92 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  До коментар [#91] от "Reporter US":

  И какъв е извода?

  SHADOWS of SOFIA
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1989 Неутрално

  До коментар [#89] от "Reporter US":

  "Въх… Аффтентичните веке забраняват на частния собственик сам да си избрса персонала."

  Що ми обръщаш думите:
  "определено се плаша от начина на разправа с тях."

  Тва троловете освен, че сте нагли, но в голямата си част сте рядко тъпи.

 95. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#91] от "Reporter US":И какъв е извода?
  —цитат от коментар 92 на KA2


  Изводът е, че за умнокрасивците изпод опашката на коня единия процент на избори продължава да си бъде мираж...

 97. 97 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#11] от "plebs":

  Горкото баце, горкото цаце, горкият дебелянчо! Те са жертви на медиите на КГБ!

  Няма да се учудя ако на следващите избори герб спечелят 80.00%

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 98. 98 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 608 Любопитно

  "Държавният департамент на САЩ: Медийният плурализъм в България е тежко увреден"

  Силно съм любопитен да разбера мнението на Държавния Департамент ако например по NBC в предаване на живо гост в студиото нарече Доналд Тръмп "бай Хуй"? Какво ще се случи с този гост, с водещия на предаването, а и с телевизията изобщо?

  Вижте тази статия на "Дневник" отпреди няколко месеца:

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/10/27/3334733_televiziia_nbc_svali_vodesht_ot_efir_zaradi_komentar/

  Плурализъм ли?

  "И защо гледаш съчицата в окото на брат си, а не забелязваш гредата в своето око?"

  Евангелие от Матея, гл. 7, ст. 3

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 99. 99 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Ами трите ефирни /и най-гледани според самите тях/ ТВ-та - БНТ, БТВ и Нова излъчват само сериали, многоминутни реклами за национално-частни лотарии и блудкави предавания. Журналистика и публицистика няма, а, ако я има, се канят политици с много удобни въпроси. А по времето на герб и се затвориха или обезличиха няколко телевизии

 100. 100 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  До коментар [#96] от "Reporter US":

  Ех Варадинчо. Разтъркай си челцето та да прикриеш белезите от фурашката.

  SHADOWS of SOFIA
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK