Как да изкарваш пари от хобито си

Актуални предложения за професионалисти в областта на маркетинга, финансите, IT сектора, търговията и човешките ресурси

Как да изкарваш пари от хобито си

© pixabay.comВсички имаме някакво хоби. Дали ходим на риболов, дали събираме пощенски марки или колички - това е времето ни за себе си, времето ни за почивка от работния ден. Но какво ще стане, ако започнем да изкарваме пари от нашето хоби? Разбира се, че е реално постижимо – с иновативни идеи и правилен подход.


Когато обичаш истински своята работа, ти я вършиш с по-голямо удоволствие, а съответно постигаш и по-високи успехи. Превръщането на хобито в един успешен бизнес е един от вариантите за това. Преди обаче да започнете да печелите пари от вашето хоби, трябва да вложите средства. За да стартирате нещо сериозно ще трябва да спестите разходи от поне няколко месеца. Точно затова не избързвайте с писмото ви за напускане от работата ви в момента.


Добре е преди да вкарате пари в каквото и да било, добре да формулирате идеята си за собствен бизнес. Напишете на един лист какво ще създавате, кои ще бъдат вашите клиенти, как ще го рекламирате. Вижте преди това и другите фирми и компании в този бранш – разгледайте техните продукти и се замислете какво ново може да предложите. В това трябва да включите вашата изобретателност и въображение.
Знайте, че целият този процес от идеята до осъществяването е доста голям и няма да стане за няколко седмици или месеци. Бъдете постоянни и не се отказвайте, въпреки трудностите и пречките в началото. Първите стъпки за един новосъздаващ се бизнес винаги са много трудни. За да стане вашата цел реалност е нужно да работите върху вашия проект всеки ден.


В създаването на вашия бизнес включете и вашите приятели, семейство, роднини, за да ви помогнат успешно да реализирате идеите си. Слушайте отзивите и ги разглеждайте – дори и критичните. Може пък точно от случайни разговори да ви дойде супер идея, която да приложите.


Ако все пак не можете да структурирате идеята си за хобито като бизнес или още събирате нужните финанси за това, ви остава варианта да си намерите нова, по-интересна и удовлетворяваща работа. А защо не и да ви допадне дори повече от хобито ви? Разгледайте актуалните обяви на Karieri.bg.


Адвокатско дружество "Георгиев, Тодоров и Ко" търси:
Юрист / младши адвокат
Адвокат


KPMG търси:
Learning & Development Coordinator
Accountant, Tax & Bookkeeping Outsourcing
Tax Graduates
Junior Auditor
End User Support Specialist


Atendia търси:
Data Scientist


Cargill търси:
Accountant Analyst
Site Accounting Manager
Settlement Analyst


CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang търси:
Trainee in Litigation Department (Ref: T-LAIE)
Associate (Ref: A-BAF)
Associate in Litigation Department (Ref: A-LAIE)
Senior Associate in Litigation Department (Ref: SA-LAIE)
Student in Litigation Department (Ref: S-LAIE)
Legal Secretary/Translator (Ref: LS-EPC)


Aurubis търси:
Executive Office Coordinator


"Вартек Благоеви" търси:
Сервизен техник
Продуктов мениджър (Индустриални принтери)


Deloitte търси:
Graduate recruitment campaign


Банка ДСК търси:
Вътрешен одитор


"Икономедиа" търси:
Капитал Стажантска програма


Intelday Solutions търси:
Account Manager (Strategic Clients)
Digital Account Manager


ROITI търси:
Junior ETRM Business Analyst
ETRM Business Analyst


"EVN България" търси:
Енергиен анализатор
Специалист графици и отчети

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK