Цветан Цветанов даде разяснения за имотната си сделка

Цветан Цветанов

© Надежда Чипева, Капитал

Цветан ЦветановПредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред журналисти в парламента имотната сделка, която е сключил и за която днес съобщи "Свободна Европа".


Сметки и разлики


Цветанов заяви, че е купил жилището, като е заменил други две и е доплатил 100 000 лева за разликата от 39 кв. м. в площта между предоставените апартаменти и новия имот. По думите му при сделката са спазени принципите на правото и "всичко е толкова прозрачно".

От обясненията на Цветанов се разбира, че е платил за допълнителната площ по 2564 лв. на кв. м. докато в публикацията на "Свободна Европа" се изразяваше съмнение, че платената цена е занижена.
Медиата изчислява, че цената на кв.м. на новия апартамент излиза около 1127 лева (около 630 евро), като цитира данъчната оценка, по която е извършена замяната на имота (386 654 лева) и че общата площ на придобитото имущество е около 315 кв.м. (заедно с двоен гараж, предверие, асансьорна шахта). Цветанов изчислява цената на кв.м. само на базата на доплатените 100 000 лева за 39 кв.м. (той е заменил две жилища с площ 190 кв. м. и две паркоместа)


Зам.-председателят на ГЕРБ каза още, че замяната на жилища е в същия район, а доплащането е направил с комбинация от кредит и спестявания.


Сделката е извършена през 2018 г. и Цветанов трябва да я впише в имотната си декларация.


Цветанов: Имаме само два апартамента


След като обясни кои имоти как са прехвърляни в семейството през годините (неговите родители към него, той към брат си, родители на жена му към нея, друг имот към дъщеря им) заяви, че в момента със съпругата му имат два апартамента.


Новият апартамент е този, в който живеят в момента, а преди това са били в двете заменени жилища.


Той е в наградената през 2017 г. "Сграда на годината" - кооперацията на фирма "Артекс" на име "Летера", известна още като "Къщата на буквите". Тя се намира в столичния квартал "Изток", на улица "Латинка". А Цветанов е разменил две от жилищата си на улица "Елемаг" в кв. "Изток", съобщи "Свободна Европа".


(Повече за сделката и цените - тук).


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK