Време е за обяд

Време е за обяд

© Цветелина Белутова, Капитал



Кога за последно имахте нормална обедна почивка? Нормална в смисъл на време, в което успявате да обядвате спокойно и да изхвърлите мислите за работните ангажименти от съзнанието си? Би трябвало това да се случва във всеки ваш работен ден, но надали е така, или поне на повечето от вас.


Редица изследвания сочат, че в последно време българите все повече избягват да излизат навън в обедната си почивка и просто хапват един бърз сандвич пред компютъра или на работното си място. Това обаче е грешка.


Ето и 3 от нашите златни съвета за хранене в офиса.




Никога не яжте пред компютъра. Това е доста вреден навик. Обедната пауза е моментът, който трябва да посветите само на себе си, тук работата трябва да остане на заден план. Именно това е времето, в който давате рестарт на вашата система, затова не го пропускайте. А и като цяло интернет, яхнии и ножове не са особено добра комбинация, в противен случай рискувате да нанесете непоправими щети на храносмилателната си система, а и със сигурност ще трябва да се обърнете за помощ към микрохирург, който да извади миниатюрните трошици и хранителни частици, попаднали в клавиатурата. На всеки се е случвало, нали?


Според повечето експерти храненето с вперени в монитора очи пречи да следим количеството храна, която поглъщаме, и е сред основните причинители на затлъстяване.


Избягвайте да обядвате сами. Храненето с колеги ще ви разсее и презареди с енергия, а и можете да откриете неподозирани страни от характера им, които в работна среда няма как да се проявят.


Не се срамувайте да си носите храна, сготвена у дома. Ако пък се срамувате, знайте, че правите голяма грешка. Сготвеното вкъщи е най-сладката храна по време на обедната почивка. Съветът тук отново е да я консумирате в компания, например в кухнята на офиса или навън в парка, когато времето го позволява. Също така избягвайте ястия с особена или прекалено силна миризма, която би могла да подразни околните и да ги накара никога повече да не седнат на една маса с вас.


Ето и един съвет бонус: винаги, когато е възможно, се възползвайте от хубавото време и обядвайте на открито. След това отделете десетина минути за кратка разходка. Именно тези малки моменти обръщат деня ви.


Хапването набързо спестява време, но отнема нещо много важно - възможността да промениш средата край себе си дори и за малко и да презаредиш батериите, така че да си по-продуктивен след това.


Споделете долу в коментарите остава ли ви достатъчно време да се нахраните спокойно през обедната си почивка? Кое е това, което ви пречи да го направите?


Разгледайте и актуалните ни обяви за работа на Karieri.bg.


Адвокатско дружество "Георгиев, Тодоров и Ко" търси:
Юрист / младши адвокат
Адвокат


KPMG търси:
Learning & Development Coordinator
Accountant, Tax & Bookkeeping Outsourcing
Tax Graduates
Junior Auditor
End User Support Specialist


Atendia търси:
Data Scientist


Cargill търси:
Accountant Analyst
Site Accounting Manager
Settlement Analyst


CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang търси:
Trainee in Litigation Department (Ref: T-LAIE)
Associate (Ref: A-BAF)
Associate in Litigation Department (Ref: A-LAIE)
Senior Associate in Litigation Department (Ref: SA-LAIE)
Student in Litigation Department (Ref: S-LAIE)
Legal Secretary/Translator (Ref: LS-EPC)


Aurubis търси:
Executive Office Coordinator


"Вартек Благоеви" търси:
Сервизен техник
Продуктов мениджър (Индустриални принтери)


Deloitte търси:
Graduate recruitment campaign


Банка ДСК търси:
Вътрешен одитор


"Икономедиа" търси:
Капитал Стажантска програма

Ключови думи към статията:

Коментари (5)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Костадин Иванов
    Костадин Иванов
    Рейтинг: 3529 Неутрално

    Неприложими съвети, поне за повечето.
    Дано поне вечерта и вечерята да са нормални.

    Еретик
  2. 2 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 5018 Неутрално

    "Ето и 3 от нашите златни съвета за хранене в офиса."


    Когато качеството на храната е под всякаква критика, каквито и "златни съвети" да се дават, няма да помогнат с нищо...

    скоростен индекс "Y"
  3. 3 Профил на selqnin
    selqnin
    Рейтинг: 3210 Неутрално

    Понеже не приемам индустриална храна на работа си нося в кутия и съм изпитвал и изпитвам снизходителните погледи на колеги, чието одобрение не съм искал и мнение, което не ме вълнува...
    Ако сте готови да "платите" тази цена си доставете удоволствието да ядате домашна храна на работа, готино е...

  4. 4 Профил на stedim
    stedim
    Рейтинг: 2256 Неутрално
  5. 5 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 2860 Неутрално

    Други са сега времената, и навиците на младите хора са други. Признавам го с примирение, защото и нашите деца, отгледани в здрава среда и твърди навици на хранене, вече семейни с деца, са това, което пише в статията. Ние сме учителско семейство и може би това е повлияло на навиците ни на хранене. Работили сме на половин ден учебни часове, между първа и втора смяна има почти два часа за обяд, в училище имаше поносим стол с топла храна. Жена ми, според графика си, винаги имаше време сутрин или в ранния следобед да наготви. Тя е дълга тема тема, включва и ястията, които един или друг в семейството не яде. Моята кръстница пр. се оказа, че умира за мусака, но никога не готви, щото нейният хубостник не я кусва и обратно, не готвят зеле с месо, щото пък тя не го понася.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK