И захвърчаха в суматохата евтини апартаменти

Луксозната жилищна сграда "Летера" - в нея се намира апартаментът на Цветан Цветанов, който отключи скандала

© Цветелина Белутова

Луксозната жилищна сграда "Летера" - в нея се намира апартаментът на Цветан Цветанов, който отключи скандалаСлед като донесе три оставки в изпълнителната власт и в очакване на решение за политическото бъдеще на втория човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов, скандалът около покупката на апартаменти на цени под пазарните застигна и други публични личности.


Медийни публикации в последните два дни съобщават за още сделки за апартаменти, направени от хора на ключови позиции в управлението, както и за други клиенти на строителната компания "Артекс инженеринг" АД, чието име нашумя около сделките на Цветанов и другите политици от управляващата партия.


Изнасяните случаи са разнородни - в част от случаите купувачите са правили сделки с други фирми, в други - става дума за хора, които не заемат обществени длъжности. Общият знаменател са платените за жилищата суми, които изглеждат доста по-ниски от средните на пазара. Обстоятелствата и обясненията за сделките и цената обаче също са доста разнородни, а в някои случаи - решаващи за това дали са укорими.


Пламен Георгиев - апартаменти и гаражи в "Гео Милев"
Вчера сайтът "Фрогнюз" съобщи, че шефът на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев се е сдобил на цени под пазарните с два апартамента в София - единият в близост до хотел "Плиска", а вторият - в същия район, но по-надолу в посока центъра, до сградата на Външно министерство. Към тях вървят три паркоместа и един гараж, уточнява сайтът.


Георгиев води държавната структура, която по разпореждане на прокуратурата ще проверява политиците, за чиито сделки се разбра миналата седмица - Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Ваня Колева. Днес самият той допълни, че комисията му ще направи проверка и на компанията-продавач на апартаментите - "Артекс", като обект ще са сделките за последните 3-4 години. Комисията, която от миналата година получи допълнителни правомощия и ресурс за разследвания и налагане на запори с мотива да противодейства на корупцията, направи поредица от шумни акции, но до момента нито едно от започналите след тях наказателни дела не е завършило.


Според публикацията на "Фрогнюз" Георгиев е направил имотни сделки през 2012 и 2017 г. Първата покупка е апартамент от 99. 41 кв.м. на 4-тия етаж и две паркоместа от по 12.50 кв.м. в нова жилищна сграда на ул. "Коста Лулчев", на около 100 метра от паркинга на хотел "Плиска". В декларацията си до Сметната палата от 2013 г. Пламен Георгиев декларира, че имотът от 124 кв м струва 207 318 лв. Посочено е, че е купен с с банков кредит и спестявания. "Фрогнюз" изчислява - на базата на общата платена сума, че цената на квадрат е 854 евро за кв.м. и допълва, че според проверка в различни сайтове и фирми за недвижими имоти цените за ново строителство в района започват от 1300 евро за луксозните сгради. Сайтът допълва, че през 2014 г. Георгиев е придобил още едно паркомясто в сградата на декларирана цена от 6845 лв или 280 евро на кв. м, докато според цитирани в информацията брокери пазарната цена е два пъти и половина по-висока. Няма данни кой е продавачът на имота, но днес Пламен Георгиев отрече изрично това да е "Артекс".


В публикацията се разказва, че през 2017 г. шефът на антикорупционната комисия придобива апартамент от 156 кв м на последния етаж в жилищна сграда на ул. "Професор д-р Георги Павлов" и гараж от 42. 94 кв м. Той декларира, че е платил за тях съответно 293 374 лв и 19 558 лв. Това по изчисленията на "Фрогнюз" прави 961.54 евро за кв м, а гаража - 232.88 евро за кв м., при посочена от сайта средна пазарна цена над 1500 евро. Продавачът на този апартамент също не е посочен, но по информация на "Дневник" става дума за физическо лице.


В официална позиция, изпратена в понеделник вечер до вестник "24 часа" Пламен Георгиев отрича цитираните цени за придобиване на имуществото и заявява, че апартаментът в квартал "Гео Милев" (зад хотел "Плиска") му е бил продаден преди акт 16, заедно с две паркоместа, които могат да се използват само за един автомобил. "Макар да са продадени заедно с апартамента, няма пазарна логика, в която цената на квадратурата им да се пресмята като цена за жилищна площ", посочва той. За втория апартамент, купен през 2017 г., подчертава, че средната цена на имотите в "Гео Милев" в момента - при сериозния ръст на цените спрямо предишните периоди - е 1187 евро. "Само пояснявам, че това не е ново строителство, на последен етаж, където обичайно цените са по-ниски и с проблеми, които все още не съм отстранил", се казва в позицията.


Пламен Георгиев

© Велко Ангелов

Пламен Георгиев


Курс купува/декларира


Проблем за сделките на шефа на антикопуционната комисия може да се окаже не цената на имотите, а декларираните публично суми за придобиването им - те са вписани в имотните му декларации на значително по-ниски цени, отколкото цените, на които са купени и отразени в Имотния регистър, съобщи тази вечер сайтът "Бивол". Изданието публикува копия от бележки от Службата по вписванията, в които посочения материален интерес се разминава с вписаните от Георгиев суми в декларациите, които той подава като заемащ висша държавна длъжност.


Според публикацията вписаният материален интерес за сделката от 2012 г. - за апартамент и две паркоместа, е 264 310.3 лв., докато в декларацията е посочена сумата 207 318 лв. , т.е. разлика от 56 992 лв.


За третото паркомясто, купено през 2014 г., в имуществената декларация фигурира сумата от 6845 лв, докато в Имотния регистър стои 17 157.7 лв. , разлика от 10 312 лв.


Апартаментът, придобит пред 2017 г., фигурира в декларацията на стойност 293 374лв, а гаражът - 19 558 лв. Посоченият материален интерес за жилището е 452 785.7 лв, а за гаража - 42 133.8 лв.


Това прави разлика от 249 292.5 лв., посочва "Бивол"


Потърсени от "Дневник" за коментар от пресслужбата на антикорупционната комисия казаха, че Пламен Георгиев днес вече е обяснил, че е купил имотите си на реална цена.


Съпругата на Лозан Панов и "Артекс"


Шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов, който влезе в открит конфликт с главния прокурор Сотир Цацаров и мнозина от колегите си заради острите си критики към работата на съдебната система в България, също се оказа, макар и индиректно замесен в имотния скандал. Публикация в близкия до интересите на Делян Пеевски сайт "Правен свят" съобщи, че съпругата му се е сдобила през 2013г. с апартамент на ул. "Елемаг" в квартал "Изток" с апартамент, построен от "Артекс", срещу 225 евро на кв м.


В статията се посочва, че тъй като компанията строи в София, а по онова време Панов е бил шеф на Административният съд в София-град, то на водената от него институция се е падал съдебния контрол върху работата на фирмата. Не се посочва обаче да е имало случаи на произнасяне по дела, засягащи "Артекс". По-късно през деня вестник "Капитал" съобщи, че Панов е бил в административния съд в столицата до 2012 г, когато е повишен във върховния административен съд, а проверка в делата показва, че никога не се е произнасял по дела, по които "Артекс" е страна.


Текстът на "Правен свят" беше препечатаната в множество медии, като там вече беше уточнено, че собствениците на "Артекс" - Весела и Пламен Мирянови, са кумове на Панов и съпругата му. Според публикацията имотът представлява апартамент от 172 кв.м. и два гаража, съответно по 19.5 и 19.7 кв. м. и е купен от фирмата "Ганева 2000" ЕООД, чийто едноличен собственик е Елисавета Панова (по това време Ганева). "Правен свят" се позовава на справка в Имотния регистър, според която за общата площ от 211.2 кв.м. са платени 93 004,5 лв. Според направените от сайта изчисления, това се равнява на 225 евро на кв м, докато справка в един от най-големите сайтове за недвижими имоти установи, че средната пазарна цена на апартаментите в квартал "Изгрев" през март-април 2013 г. е била 1101 евро на квадрат.


От публикуваната от сайта справка от Службата по вписванията се вижда, че е купено право на строеж. Юристи коментираха пред "Дневник", че това означава, че сделката сключена преди да има груб строеж, т.е. апартаментът още не е съществувал реално при покупката му. Справка в регистъра на Столичната община показва, че разрешителното за строеж на сградата е било издадено едва четири месеца преди сключването на договора. След завършването на строителството правото на строеж автоматично преминава в право на собственост върху съответния имот.


Справка на "Капитал" в Агенцията по вписванията показва, че сделката е станала през април 2013 г., т.е. две години преди Елисавета Ганева и Лозан Панов да сключат граждански брак, което се случва през февруари 2015 г. Пред вестника Панова посочва, че към момента на покупката не е имала отношения с настоящия си съпруг и допълва, че Мирянови са им станали кумове по нейно настояване, а тя се сприятелила с тях именно покрай строежа.


"Капитал" се позовава на нотариалния акт за апартамента, с който разполага, и уточнява, че платената сума е 81 хил. евро, което прави 382 евро на кв. метър, ако в квадратурата са включени двата гаража. Изданието допълва, че цената е по-ниска от тази за сходни апартаменти в сградата, но цитира Панова, която казва, че по-изгодната цена, която е получила, се дължи на по-голямата първоначална вноска, която е направила. Тя е обяснила, като е показала платежни нареждания и фактури, че към тази цена трябва да се прибавят още 25 хил. евро, които са платени на "Артекс" за довършителни работи. Панова разказва, че живее в жилището от януари 2018 г.и плаща наем от 985 лв. на месец на фирмата си - обстоятелство, което било проверявано от НАП. Ползва 2/3 от апартамента, тъй като останалата част е незавършена.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (316)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3644 Разстроено

  Майко мила! В какъв свят живеем!!!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 2. 2 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2902 Весело

  За това си има много точен термин - келепир ...

 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3931 Любопитно

  " Вчера сайтът "Фрогнюз" съобщи, че шефът на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев се е сдобил на цени под пазарните с два апартамента в София - единият в близост до хотел "Плиска", а вторият - в същия район, но по-надолу в посока центъра, до сградата на Външно министерство. Към тях вървят три паркоместа и един гараж, уточнява сайтът."

  Дойде време не да бием другите и да им конфискуваме имотите, а да направим същото за себе си пред цялото общество ! А сега накъде ? С демагогията - дотук !

 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Весело

  "Пред вестника Панова посочва, че към момента на покупката не е имала отношения с настоящия си съпруг и допълва, че Мирянови са им станали кумове по нейно настояване, а тя се сприятелила с тях именно покрай строежа"?!


  Нелепи, и то много, обяснения от Лозанова, "Станали кумове по време на строежа"?! Ако беше станала кумица с някой друг като кум, как да е, Но по "нейно настоятелство"?! Явно не са могли да откажат подобна толкова лична и важна покана... А смешните цени, с гаражи или не, няма да ги коментирам. През далечната 2012 г. за гараж от 28 кв., ми предлагаха 17 000 евро, и то в Бургас...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  Утре цвък цвък фъррр фъррр?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 6. 6 Профил на Иван Арнаудов
  Иван Арнаудов
  Рейтинг: 536 Весело

  Добре де, какво чак толкова. На хората явно им се стои в България!

  Някои хора поддържат линия, а пък аз... поддържам окръжност.
 7. 7 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 281 Неутрално

  АПАРТА- МЕНТАЛНИ ДИАГНОЗИ...
  Лозан Такев

  МОМЧЕТО СИ ОТИВА
  Един по един си отиват министри...
  И пак редовете – безупречни , чисти...
  Сега и момчето Цветан си отива .
  Но той е поне и с алтернатива .
  Най – после !
  Така политиката Цецо напуска .
  Къде ще отива ?
  Май в САЩ ... На закуска .

  МОМЧЕТО СЕ ЗАВРЪЩА
  И нищо друго...Все едно и също .
  Момчето си отива и се връща...
  В централата на Герб е – няма спор .
  Дошъл е тук със ... собствен асансьор .

  РАЗЛИЧИЯ
  По цените за един квадратен метър
  някой просто пак е минал ...метър !
  Пък Горанов ще ги укори :
  -Даже сте им давали пари !?

  Иван Костов е за съд!
 8. 8 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Всъщност всичките са измамници и са купили апартаментите по грозен и престъпен начин.
  Само Лозан Панов и неговата булка - не.
  Нали?

  Доброто е заразно
 9. 9 Профил на Just Бахур
  Just Бахур
  Рейтинг: 269 Весело

  Дойде пролетта и герберите цъфнаха...

  ДА на АЕЦ Белене! Ядрената енергетика е гарант за безкарбоново бъдеще! Потомствен антикомунист!
 10. 10 Профил на Reggie
  Reggie
  Рейтинг: 543 Разстроено

  Утре цвък цвък фъррр фъррр?
  —цитат от коментар 5 на Свинчуга


  А дано, но надали

 11. 11 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Апартаменти, клиенти, резнати ленти, капели шменти -
  ГЕРБ уверено закрачи по пътя, вече утъпкан от НДСВ...

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Любопитно

  Та, само за изброените афери, колко е спестеното ДДС, данък сгради, данък печалба?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 13. 13 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 526 Неутрално

  До коментар [#8] от "АзКлавдия":

  Разбира се, че не. Той само плаща 1000 лв месечен наем на фирмата на жена му. :)

  Бог да благослови Америка за България!
 14. 14 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Аз също съм продавал апартамент и купувачът настояваше да го пишем в нотариалния акт на данъчната оценка. Щели сме да патим по-малко данаци. Но отказах. Писахме реалната цена. Защо другите да не могат.

 15. 15 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Егати управляващата прослойка имаме.Вярно, без изключения, всички са маскари.Куче влачи, диря няма...

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 16. 16 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  До коментар [#8] от "АзКлавдия":

  Лозанчо и Лозанова направо са ударили джакпота... 382 евро/м2?! Ама било на "зелено", ама било 2012-2013 г.?!
  Честито на печелившите!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 17. 17 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 858 Любопитно

  доброто от този скандал ,че две малки и не дотам популярни медии като "Свободна Европа" и "Бивол",успяха да разбият на пух и прах многобройната шайка на свинските медии

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  До коментар [#8] от "АзКлавдия":

  Само не разбрах Лозан какво е купил от Артекс ? Нечистоплътни внушения.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  "Публикация в близкия до интересите на Делян Пеевски сайт "Правен свят" съобщи, че съпругата му се е сдобила през 2013г. с апартамент на ул. "Елемаг" в квартал "Изток" с апартамент, построен от "Артекс", срещу 225 евро на кв м."

  Абсурд - на тази не и ли викаха "белият ангел"?!
  А половинката и с тази непрестанна промяна в лицевото окосмяване спокойно могат да наричат Джизъса - опс, май този никнейм е вече окупиран!

  I Want To Believe
 21. 21 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Весело

  Хахах, пиша 6+ на медиата за заглавието! И захвърчали в суматохата апартаменти..хихи.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 22. 22 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Весело

  Дневник, турайте го тоя материал в рубриката "комикси", или ние тук ще си го турнем сами. Подлудихте ни с тая "далавера".

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 23. 23 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Любопитно

  Голяма тишина откъм Нотариалната камара за това, как нейни членове са парафирали данъчни престъпления, парафирайки сделки, които са под себестойност!? И дайте имената на елитните нотариуси, сложили подписите си под тези сделки?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 24. 24 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#2] от "SS":

  ++++++
  Чак сега ми стана ясно оти международника се дърпа и не пуска кокъла - то не било борба с корупцията, а за келепира!

 25. 25 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Ами сега строителите са длъжни да продават на по-ниските цени за всички останали клиенти !

 26. 26 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 926 Неутрално

  До коментар [#8] от "АзКлавдия":

  Лозан Панов със сигурност не - щото не е страна по сделката. За неговата сегашна съпруга - не съм сигурен. Малко мирише работата.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  МНОГО гнили ябълки се оказаха в ГЕРБ и то до най-високото ниво.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 351 Неутрално

  Цветанов да не подава оставка. Когато Милиончева крадлата и перачка на пари и Курнито Техноимпексова подадат оставки, тогава и той.

 29. 29 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#20] от "2.5":

  Не "белия ангел", а "черния лебед", ако ме разбираш какво искам да кажа.
  И той се изплющя в езерото при останалите лебеди, лебедки и юрдечки.

  Доброто е заразно
 30. 30 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  в рубриката "комикси"
  —цитат от коментар 22 на Реми


  домоуправителки-ГЕРБ :D

  Биволъ
  ---
  Реалността понякога надхвърля и въображението. Съпругата на Симеон Велков, който придобива двата апартамента на Цветан Цветанов, се казва Ива Тепавичарова - Велкова. През 2017 г. тя е защитила дипломна работа озаглавена „Проблеми и решения на етажната собственост. Закон за управление на етажната собственост“

  яж бахур
 31. 31 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 926 Весело

  До коментар [#27] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Се оказаха. От самото начало си бяха там. Само за слепците не беше ясно че ГЕРБ са нещо повече от НДСВ. То ест сборище от ортаци привлечени от възможността за келепир.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 32. 32 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 634 Неутрално
 33. 33 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Към момента обаче Корнелия води с няколко обиколки. Цена от сто евро на квадрат друг не е регистрирал.

  Доброто е заразно
 34. 34 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Весело

  Аз също съм продавал апартамент и купувачът настояваше да го пишем в нотариалния акт на данъчната оценка. Щели сме да патим по-малко данаци. Но отказах. Писахме реалната цена. Защо другите да не могат.
  —цитат от коментар 14 на evtimvz


  Хихихи...кого лъжеш ве "данаец"? Туй последното идва от твоте "данаци".

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 35. 35 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#31] от "tsyrvulan":

  БСП, ДСБ, ДПС и Възраждане са мафиотски шайки търсещи само келепира.

 36. 36 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#26] от "tsyrvulan":

  Така е, той не е страна по сделката, а обикновен кумец.

  Доброто е заразно
 37. 37 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  нема ли некой гнъсен трол на мафията ГЕРБ да намеси Лозан Панов?
  ---

  Vessislava Tancheva
  ---
  За да разберете как работят мозъците на ченгеджийницата, трябва внимателно да проследите еволюцията на днешното класическо активно мероприятие, което цели да:
  а) премести фокуса от болната на здравата глава;
  б) да очерни Лозан Панов, набутвайки го в кочината при истинските прасета!
  Късно снощи, около 22:00 часа свинска медия пуска абсолютен фейк, според който съпругата на Лозан Панов също си купила апартамент от Артекс, при това на рекордно ниска цена - само 225 евро на квадрат. Статията е базирана на половин копиран от Имотния регистър (който е публичен) документ, безсмислено блябосване и претопляне на стари, вкиснали манджи. 🤨
  Текстът е набързо цитиран от други свински медии и сайтове, чиите собственици толкова откровено злорадстват, че чак им личи... :D
  Разбира се, дори и половинката цитиран документ е досттатъчен да схване човек, че вижда фейк новина, защото от него се вижда реалността:
  Фирма, собственост на тогавашната г-жа Ганева , през 2013 г. преотстъпва право на строеж на Артекс, срещу което е овъзмездена с апартамент и два гаража в бъдещата сграда. Сделката е "евтина", защото е сключена на единствената възможна в такива случаи цена - данъчна оценка. Няма размяна на пари.
  Поради очевидната си несъстоятелност, скандалът би заглъхнал тук. Но не това е идеята, разбира се. 3:)
  Рано тази сутрин куп журналисти получихме снимка от екран, на който е извадено брачното свидетелство на Лозан и Бети, вече Панова. 🤔
  За разлика от Имотния, Брачният регистър не е публичен. Т.е. някой архивен плъх трябва да е получил от някой с достъп (а достъп до брачните свидетелства имат малко, ама много малко хора в държавата!) до онази част на регистъра, в която са споменати не само имената на брачната двойка, но и кумовете им... После някой чевръст PR разпространява снимката до журналистите в списъка на приятелите си. ;)
  ... По обед скандалът вече не е, че бъдещата г-жа Панова купила евтин имот (защото тази глупост е вече разобличена), а че собствениците на Артекст Пламен и Весела Мирянови са кумували на сватбата й с Лозан Панов през февруари 2015.
  Ужас, шок, боНба! :D :D :D Всички са маскари и 'сички ше омреме!
  Разбира се, истинскияt скандал - търговията на власт срещу облаги - веднага е забравен! .>:(
  Транслирани от всички налични тролски фабрики и свински медии, опорните точки вече твърдят, че приятелският огън на "Америка за България", поразявайки пътем Цветанов, уцелил Лозан Панов!
  А защо? Мирянови да не са серийни убийци, та да ти кумуват през 2015 г. да е било укоримо? 😳Те не бяха ли по-скоро жертви на политическо изнудване от страна на хора във властта, па макар и относително доброволна жертва...?
  Ето, така работи ченгеджийската фабрика за активни мероприятия: фокусът е отместен, всички се въргалят в калта, но само на прасетата им харесва!
  Ако Артекс си търсят жертви, които да съдят за уронване на престиж, да погледнат внимателно сред малцината оторизирани да работят с брачния регистър. Ще се изненадат колко малко са те...;)

  яж бахур
 38. 38 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Е айде сега, взела е апартамент на 1/4 от пазарната цена и отгоре на това е врътнала номера с ДДС. И сега има наглостта да си избива режийните през наема който плаша сама на себе си. Това е мизерно дори за средния софийски тарикат.

 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  До коментар [#28] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Горкият ти цвъковист - вземи си сбогом с кумирчето ти - вече е ненужен.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 926 Неутрално

  До коментар [#35] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Естествено че са такива. Но и ГЕРБ са като тях. Няма какво да се лъжем едни други.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 41. 41 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Масово при покупка на апартамент в Сф се случва следното:
  Посредника/ брокера си прибира от купувача няколко хилки в брой и без документи! Напр Адрес.
  Строителят ( ако покупката не е с ипотека) уж в услуга на клиента настоява ( иначе може и да няма сделка) на следното: в предварителният договор се вписва цялата сума за плащане а сделката се изповядва по данъчна оценка - така строителят скрива доста обороти, плюс ДДС и кой знае какви други машинации.

  Отделно строителната фирма е на името на престарели майка, татко дядо и тн за остане предприемача сух, той работи с пълномощно.
  Отделно строителя има в запас и офшорна сметка по която оперира с част от парите .

  И кой не си върши работата: НАП щото не ги гони и проверява.
  Отделно така се превъртат какви ли не фондове .

  Трябва операция чисти ръце ,но и чисто сърце.

  Бойко спиш.

  Само Бивол море да разкрие тези обори, за които много народ знае.

 42. 42 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  До коментар [#36] от "АзКлавдия":

  Като Горанов ли ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 43. 43 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, ти ако ми пишеш всеки път, когато нещо не си разбрал, то сме осъдени на вечна кореспонденция.
  Стой мирен, моля.

  Доброто е заразно
 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  До коментар [#38] от "m17":

  Владов - какво е купил Панов. Не ми внушавай тъпизми.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#8] от "АзКлавдия":

  В същото време видният антикорупционер ЛАЙНО*-то лови бандюги:

  "В единия от случаите мъж се опитал да подкупи полицай с откраднатото от него колело. Затова той е осъден на година и половина затвор. Половин година ефективна присъда е получил мъж, който дал 20 лева на двама полицаи, за да не бъде глобен за това, че няма книжка и че в колата му има повече пътници, отколкото е разрешено да се возят."
  ---
  * Борисов, от LINO, Leader In Name Only

  яж бахур
 46. 46 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#37] от "Моа Преател Тайпи":

  Танчева е една жалка Пиарка. Не ми пускай нейните дебилни коментари.

 47. 47 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  До коментар [#41] от "gl_avatar":

  Вярно е !+++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3513 Весело

  Майко мила! В какъв свят живеем!!!
  —цитат от коментар 1 на дедо Андро


  Продължавайте да гласувате за ГЕРБ или за БСП.
  Те гарантират евтини апартаменти за всеки!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 926 Неутрално

  До коментар [#36] от "АзКлавдия":

  Вече ми писна да обяснявам за пореден път на хора без нормални аналитични способности. Проследи хронологията на фактите и ще ти стане ясно че Лозан просто няма как по онова време да е повлиял на цената на която е придобит имотът от сегашната му съпруга. Съгласен съм че цената е неоправдано ниска поне по документи. Предполагам че е платена по-голяма сума от записаната в нотариалния акт, като по този начин са укрити данъци. Но Лозан Панов няма отношение към това.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 50. 50 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#34] от "Реми":

  Devo Live Lollapalooza concierto completo
  https://www.youtube.com/watch?v=zcGQ9f5SU3Y&t=1184

  и "Монголоид" я има :)

  яж бахур
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Толкова години минаха и не се научиха, че българинът прощава всичко, освен далавера с имоти !

 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Весело

  До коментар [#49] от "tsyrvulan":

  Това им е опорката за деня.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Някой от тези гербери дето са взели на 600 евро/кв мога да купя на 800, да ги освободя от имота, хем ще са на печалба !!!

 55. 55 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2062 Неутрално

  Името на тази строителна фирма трябва да е АРТИК тъй като е приятел /артик/ с всички властимеющи и им "подарява" евтини луксозни апартаменти,но срещу какво? Укриват се данъци от страна на фирмата и властимеющите купувачи. Няма необходимите такси и ДДС-то е по-малко. Държавните служители,които представляват държавата я лъжат за личен интерес.

 56. 56 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#46] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  https://image.prntscr.com/image/0Z4y72ZJTd22vQkhUMvOeA.png

  ОБРАЗОВАЙ СЕ!!!

  ПРЕОСМИСЛИ ВАКСИНИТЕ!!!"

  --Деница Панайотова, ГЕРБ, шеф "разпореждане с общинска собственост"

  яж бахур
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 58 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Любопитно

  " Панова разказва, че живее в жилището от януари 2018 г.и плаща наем от 985 лв. на месец на фирмата си - обстоятелство, което било проверявано от НАП. "
  Г-жа "черен Лебед"/по ристьо/, ни взе за канарчета. Начи-помоощ! А ве пиленца, как става тоя трик, че нещо са ошашавих. Фирмата си е нейна лична, но тя и плаща месечен наем...и кой моля го получава този наем? Кой е в случая "хазяина"??

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на wqq07306824
  wqq07306824
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Вкупом ги сготвиха няколко видни фигури от Герб.За нас простолюдието остават отстъпките в големите бакалии или чат пат като си купим втора ръка таратайка да пише в договора, че струва 1000 лв ,въпреки че сме дали няколко пъти по толкова.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 776 Весело

  До коментар [#44] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#38] от "m17":Владов - какво е купил Панов. Не ми внушавай тъпизми.
  —цитат от коментар 44 на КМЕТ В СЯНКА


  Абсолютно си прав! Няма нужда да ти се внушават тъпизми. И сам се справяш не лошо.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 63. 63 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1894 Весело

  Ах, ах, ах, ах! Как не ги е срам бе! Да овъргалят Св. Лозан в кочината при прасетата. Черен лебед фърля сянка връз автентичния разсъдък.

 64. 64 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 583 Весело

  .... купен от фирмата "Ганева 2000" ЕООД, чийто едноличен собственик е Елисавета Панова (по това време Ганева). ....
  Излиза, че цял ден тролене срещу Панов е фейк новина. Хем жилището е само на жена му още преди брака, хем той е бил обикновена съдебна мишка тогава.
  Колко сладко въртяха тази новина по всички теми някои форумци, как се възмущаваха...
  Колектива на "Прасен свят" е за награда от Дубай, успяха да плювнат по ненавистния Лозан.
  Представяте ли си как безименни щабове ровят в имотния регистър и търсят "компромати" срещу посмелите да се опълчат на Тримата шишковци? Кой още е в списъка? Не е важно да е вярно, важното е да се завихри ефекта "всички са маскари" . Засега обаче маскарите са само сред управляващите.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 750 Неутрално

  тази фирма артекс май трябва да я затворят, очевидно не се съобразяват с правата на пазарната икономика и са абсолютно корумпирани. в една нормална пазарна икономика такава фирма не би трябвало да съществува.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 67. 67 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#49] от "tsyrvulan":

  Изобщо не си прави труда! Аз също се опитвах да обяснявам едно, второ и трето, но смисъл няма никакъв. Живеем в епохата на постистината, фактите нямат грам значение. Важното е как звучи в заглавие и това е.
  И ето, сега аз съм решила, че "Черният лебед разпери криле" ме кефи като заглавие и толкоз.
  Щом Дневник може, и аз мога.

  Доброто е заразно
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1584 Весело

  .......който ИСКА да УПРАВЛЯВА........!!!!!????.......трябва да ЧУЕ ЛЕКЦИЯТА на първия партиен и ДЪРЖАВЕН РЪКОВОДИТЕЛ.......!!!!!.......ДРУГАРЯ ЖИВКОВ.......!!!!!........ЛЕГЕНДА...!!!!!.......32-години след "прехода" колко са НЕПРЕХОДНИ НЕГОВИТЕ ДУМИ.........!!!!!!?????........ПРИЗЕМЯВАНЕ ДРУГАРИ.......!!!!........ПРИЗЕМЯВАНЕЕЕЕЕ.......!!!!!!.........требе се ОТИДЕ при ХОРАТАААА........!!!!!!...........това е РЕСУРСААА......!!!!!......това е ИМАНЕТО......!!!!!........ХОРАТА......!!!!!........ тоя се облажил от кацата с МЕД , ондзи........ветър и мъгла.......това са преходни явления.........целия преход е просмукан от ...... безобразияяя..... https://www.youtube.com/watch?v=4rFzPlEcBcY

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 70. 70 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#59] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Шефът на КПКОНПИ не е декларирал 249 292 лв платени за имоти
  by Биволъ март 26, 2019

  Апартаментите и гаражите закупени от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев и съпругата му през 2012 и 2017 г. са вписани в имотните му декларации на значително по-ниски цени, отколкото цените, на които са закупени и отразени в Имотния регистър, показа проверка на Биволъ.

  https://bivol.bg/apartgate-plamen-georgiev.html

  яж бахур
 71. 71 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 523 Неутрално

  ГЕРБ
  Генерал за Ефтини апаРтаменти в България.

 72. 72 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 523 Неутрално

  ГЕРБ
  Генерал за Ефтини апаРтаменти в България.

 73. 73 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1201 Весело

  Мда-а-а-а-а, ако някой си мисли, че бумерангът не се е върнал, мога да му кажа, че сега е само началото. Още вчера писах, че тепърва ще излизат купища нелицеприятни факти именно за тези, които сега се правят на света вода ненапита, момина сълза и непорочно зачатие! Я хвърлете един поглед на следния линк - https://pik.bg/борците-срещу-апартаментите-си-глътнаха-езиците-за-кумгейта-на-лозан-панов-къде-сте-бре-св-news829411.html. И това е нищо! Що не споменавате Магнитски? Нали ни проглушихте ушите с него преди време – месеци наред? Нали сега има корупция? Къде е законът Магнитски? Май нещо не се връзват нещата, а не се връзват, защото там, където е гласуван този закон, не се трогват изобщо от крясъците и дрането на гърла, ризи и гащи от шепата политически запъртъци! Нито тамошната власт, още по-малко пък специалните служби! Така че тукашните тролчета нямат печеливш ход – каквото и да си мислят! После ще пищят кански и за своите резултати от евроизборите, но ще бъде много, много късно! Пак пишете!

 74. 74 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4190 Неутрално

  ВИИ Маркс имени Лелина

  Заедно, но и Apart.
  Антипартийни настроения?
  Надпартийни апартментчици като Веждито Пропъртис - в сянка

  "След като донесе три оставки
  в изпълнителната власт и в очакване на решение за политическото бъдеще на втория човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов,
  скандалът около покупката на апартаменти на цени под пазарните застигна и други публични личности.
  ...
  ...
  ...
  "

 75. 75 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 926 Весело

  До коментар [#58] от "Реми":

  Прави се за да се отчете като неин личен разход за да се приспадне от данъците които трябва да плати като физическо лице. След като имота е фирмен, той влиза в активите и като такъв е облагаем не само като недвижимост, но и като обект на корпоративното облагане. Това са врътки които счетоводителите владеят.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 76. 76 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 281 Неутрално

  До коментар [#65] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  РУСКАТА СЛЕДА...
  Лозан Такев

  Пак кат Русия няма втора
  днес кой каквото и да каже ...
  Ах , тоя Вова ! В асансьора
  на Цецо , чух ,че влязъл даже !?

  Иван Костов е за съд!
 77. 77 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 926 Весело

  До коментар [#73] от "Santos":

  Мдам виждам че и ти си към оная групичка дето грухти в синхрон с прасешките медии. Грух...грух...грух...квиииик.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 78. 78 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Любопитно

  "Макар да е длъжен като магистрат да декларира собственото, така и имуществото и доходите на своята съпруга и пълнолетните членове на своето семейство, досега Лозан Панов никога не е посочвал в декларациите си луксозното жилище в "Изгрев", което се оказва закупено на силно занижени цени. Избягването на декларирането на апартамента е станало възможно, защото той е придобит от фирмата на Елисавета Панова, а не от нея като физическо лице. "

  Някой да ни осветли, как е възможно едноличен собственик на фирма, да закупи апартамент за фирмата си? И койе тогава реалният собственик???

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 79. 79 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  До коментар [#44] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Пак не сте разбрали, Панов е продавал влияние, апартаменти е купувала жена му с която с е запознал и оженил в рамките на 2(две) седмици според нейното обяснение !!!

 80. 80 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 926 Неутрално

  До коментар [#78] от "Реми":

  Никой няма да ти обясни. Имаш фирма или две или пет. Ти си едноличен собственик. Една от фирмите ти купува имот. Този имот не се води на теб като физическо лица. Води се на юридическото лица Фирма А на което ти си собственика. Фирмата може да отдава под наем, преотстъпва или продаде имота. Ти не, щото не си собственика.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 81. 81 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Любопитно

  До коментар [#73] от "Santos":Мдам виждам че и ти си към оная групичка дето грухти в синхрон с прасешките медии. Грух...грух...грух...квиииик.
  —цитат от коментар 77 на tsyrvulan


  Пич, адски смислен коментар. Имаш ли седми клас поне??

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 82. 82 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#78] от "Реми":

  Фирмата. И не е част от семейното имущество.
  Сега разбра ли врътката и как Панов е по закон гол като сокол?
  Вероятно и автомобили нямат, щото са на фирмата на жена му. И плащат наем за тях.

  Доброто е заразно
 83. 83 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 926 Любопитно

  До коментар [#79] от "m17":

  Много лесно се правят такива изявления, само че са си точно това изявления и нищо повече. То ест трябват доказателства за да станат истини. Неясно нещо има ли?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 84. 84 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Цветанов да не подава оставка.
  —цитат от коментар 28 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  чувам у фейсбука имало групички "не палачи дете, Цветанов е невинен" и си чуруликали кък сичко било ток и жица и дори било законово изискване тва с данъчните оценки

  Господин Цветанов Премиер! Само Господин Цветанов може да се справи с ужасяващата корупция на територията!

  яж бахур
 85. 85 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  До коментар [#64] от "attitude":

  Е не може да сте вярвали че Панов и остатъка от умнокрасивците са чисти като сълза. Нали точно те ревяха за пълно разкриване на истината, ето застигна ги и тях.

 86. 86 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Любопитно

  До коментар [#78] от "Реми":Никой няма да ти обясни. Имаш фирма или две или пет. Ти си едноличен собственик. Една от фирмите ти купува имот. Този имот не се води на теб като физическо лица. Води се на юридическото лица Фирма А на което ти си собственика. Фирмата може да отдава под наем, преотстъпва или продаде имота. Ти не, щото не си собственика.
  —цитат от коментар 80 на tsyrvulan


  Е стига пък и ти...и кво става, ако фирмата фалира?

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 87. 87
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 88. 88 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#75] от "tsyrvulan":

  Я пак? Ти ако живееш под наем къде точно ти се отразява това като физическо лице? Плащаш по-малко данък от тоя, дето живее у майка си ли?

  Доброто е заразно
 89. 89 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  До коментар [#75] от "tsyrvulan":

  С което си спестява автоматично 30% признати разходи + всички режийни по апартамента за който има документ - ток, вода, отопление. И си е избила ДДС то от цената на апартамента. Класика в схемите на софийските турбо-тарикати.

 90. 90 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 926 Весело

  До коментар [#81] от "Реми":

  Аха...лелче, последното учебно заведение от което съм получил обучение беше Georgia Tech. Ако въобще нещо ти говори това именце. А ти задаваш такива откровено глуповати въпроси в коментар №78 че следва да се запиташ за собствените си когнитивни способности.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 91. 91 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Весело

  Голям наивник е българина, създава си впечатление, че някой бил еди какъв си, борец срещу еди какво си, а не си задават простия въпрос, "А бе аз, що не можах да си купя имот под 400 евро/м2 на топ локация?! И парите ги имах, или ако ги нямах, плащам си данъците, имам добро банково досие, ще взема заем, и ще купя дори два апартамента на подобна цена!"
  Ама тя или другите, били приятели с фирмата-инвеститор?!
  Ами и аз имах двама топ приятели, които около 2010-2012 и двамата строяха по една кооперация. Въртяхме преговори, и при единия, и при другия, на чашка, на две, и накрая, най-ниската приятелска цена, при която си стиснахме ръцете с единия ми приятел, бе на 590 евро, гаража бе отделно на малко по-ниска цена. Става дума за широк център на Бургас...
  И това ми бил сакъ приятел!?
  Наивна, българска история...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 92. 92 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Любопитно

  До коментар [#78] от "Реми":Фирмата. И не е част от семейното имущество. Сега разбра ли врътката и как Панов е по закон гол като сокол? Вероятно и автомобили нямат, щото са на фирмата на жена му. И плащат наем за тях.
  —цитат от коментар 82 на АзКлавдия


  Добре де, това само в България ли е така? И има ли разлика в плащането на годишен данък за така купен апартамент? Т.е. ако е физическо лице собственикът повече, или по-малко данък сгради ще плати?

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 93. 93 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 926 Весело

  До коментар [#88] от "АзКлавдия":

  В данъчната ми декларация се отразява, къде другаде си мислиш...в банковата ми сметка ли? Ох, ама такива неадекватни въпроси и изявления отдавна не съм чел.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 94. 94 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Любопитно

  До коментар [#81] от "Реми":Аха...лелче, последното учебно заведение от което съм получил обучение беше Georgia Tech. Ако въобще нещо ти говори това именце. А ти задаваш такива откровено глуповати въпроси в коментар №78 че следва да се запиташ за собствените си когнитивни способности.
  —цитат от коментар 90 на tsyrvulan


  Туше.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 95. 95 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#64] от "attitude":

  Първо не е бил обикновена мишка и тогава , и второ това , че сключват брак по късно не означава , че по времето на сделката не са били в любовни взаимотношения ... А и дори използването на апартамент, имот или кола за лични нужди , а да са вписани като фирмени /служебни е забранено и е нарушение. Когато си политик трябва да спазваш морал и да не лъжеш за данъчна оценка и реална цена , както всички правят , но когато си борец за справедливост също.

 96. 96 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  До коментар [#49] от "tsyrvulan":

  Вие колко време преди да се подпишете бяхте близки с жена ви ? Верно ли мислите че някои ще се върже на тая опашата лъжа "той не знаеше, сама го направих".

 97. 97 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 926 Неутрално

  До коментар [#91] от "hamiltonf":

  Сякаш не знаеш за какво става въпрос. Госпожата е платила по-висока цена от посочената в нотариалния акт. Като по този начин се укриват данъци и местни такси в размер на до 3% от изповяданата цена.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 98. 98 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#84] от "Моа Преател Тайпи":

  Цветанов пак ще ви мята като мачета у дирек на изборите през май и вие пак ще ревете.

 99. 99 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#65] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  кво току проплаквате "ма Нинова и тя така кат нас"? бати тъпата опорка... Щатите Нинова ли шамарят в момента?

  яж бахур
 100. 100 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 926 Любопитно

  До коментар [#96] от "m17":

  Да не си им светил че да знаеш дали е лъжа или не. Аз не съм се подписвал. Живеехме на семейни начала със всичките атрибути на семейство но без официален брак. Има си закон за тази работа.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK