А вие носите ли си нотариалния акт в джоба, или ефектите от имотния скандал

Министър Николина Ангелкова показва нотариалния акт на жилището си пред журналисти на летището.Николина Ангелкова вади нотариалния акт за апартамента си и го показва пред журналистите, които я чакат на летището. Министърът на туризма току що е кацнала от Мадрид, но явно е успяла да се подготви с документа, за да оправдае цената на жилището си. Едва ли си го носи винаги. Но шегата, че ако си във властта, тези дни е полезно нотариалните актове да са в чантата ти и да помниш какво пише в тях, е на място.


Ангелкова е поредният, засегнат от скандала с имотите на висши държавни чиновници, купувани на цени под пазарните. Тя също обяснява, че в сделката й няма нищо нередно, но оставя решението какво да прави (оставка, отпуск) на премиера.


Разкритията за апартаменти на министри, депутати и други представители на властта, чиято официално заплатена цена е много по-ниска от офертите, на които се предлагат вече доведоха до няколко оставки, започнаха прокурорски и данъчни проверки, а премиерът спря и един строеж. Действията на Борисов и замесените (всички твърдят, че всичко им е наред) са провокирани най-вече от засиления медиен интерес и негативната обществена реакция. За 66,6% от българите имотните сделки показват злоупотреба с влияние на хората във властта (проучване на "Алфа рисърч").


Изчистване или разчистване
На 17-тия ден от скандала главният прокурор Сотир Цацаров разпореди три нови проверки по медийни публикации за имоти на цени, придобити под средни за пазара. Те са за председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов – Елисавета Панова и на сина на директора на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор Борислав Сарафов – Боби Сарафов. Почти едновременно със съобщението от прокуратурата, премиерът посъветва засегнатите в последните дни от скандала да подадат оставки или да излязат в дълъг отпуск.


Междувременно продължават проверки на още петима души от властта с такива сделки, независимо че те подадоха оставки.


Проверките сега стават инструментът, който ще реши бъдещето на проверяваните - дали някои ще бъдат изчистени и ще запазят позициите си, а за други - ще бъдат използвани, за да бъдат отстранени.


"Дневник" обобщава какви са разкритията и ефектите за всеки от купувачите на евтини жилища.


Пламен Георгиев и най-известната тераса в България


Разкритията за председателя на антикорупционната комисия започнаха след публикация на "Биволъ" заради две сделки с апартаменти в София през 2012 г и 2017 г. Според сайта има сериозно разминаване между сумите, вписани в имуществените декларации и материалния интерес, отбелязан в Агенцията по вписванията.

Пламен Георгиев обяви, че излиза в отпуск докато тече проверката.

© Георги Кожухаров, Днвеник

Пламен Георгиев обяви, че излиза в отпуск докато тече проверката.


След първоначалните обяснения на Георгиев, започнаха да излизат още факти, които поставиха под съмнение дали е декларирал всичко и дали семейството му е разполагало с декларирани доходи, които да покрият имотните сделки. Покупката на апартамента през 2017г. е частично финансирана с ипотекирането му пред Първа инвестиционна банка и продажба на имот в "Люлин", но "Капитал" изчисли, че въпреки това се губи сума между 180 и над 650 хил. лева, в зависимост от това дали сделките са правени на данъчна оценка или на пазарна цена.


Голям интерес в медиите предизвика и пропускът на Георгиев да декларира 186 кв.м тераса от своя тризонет, на която има барбекю и сауна. Той твърди, че не я е вписал като част от имота (и съответно тя не е част от цената), тъй като става дума за общи площи, независимо че до нея се стига само от неговото жилище. Шефът на антикорупционната комисия упорито отказва да отговори на въпроси дори от колко човека се ползва терасата.


Малко след призива на Борисов и съобщението на прокуратурата той обяви, че излиза в отпуск.


Данъчните инспектори в София и прокуратурата ще направят ревизия на имуществото и доходите на Пламен Георгиев и съпругата му за периода 2013 – 2018 г.


Луксозният апартамент на младия Боби Сарафов


Според публикация в "Биволъ" синът на Борислав Сарафов, който е роден през 1997 г., притежава апартамент, ателие и гараж на обща стойност 540 хил. лв. Те са придобити през 2018 и 2019 г. в луксозния комплекс "Еделвайс" в "Бояна" и стойността на сделките също предизвиква въпроси за по-ниски цени, както и за произхода на всички средства, с които е финансирана покупката.


Борислав Сарафов обеща съдействие на НАП и Антикорупционната комисия.

© Георги Кожухаров

Борислав Сарафов обеща съдействие на НАП и Антикорупционната комисия.


Синът му Боби Сарафов ще бъде проверяван от прокуратурата и от антикорупционната комисия. Данъчната администрация в София ще направи ревизия, за да се установи има ли несъответствие между доходите му и имущественото състояние. Заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов заяви, че ще окаже пълно съдействие на разследващите от антикорупционната комисия и НАП.


Срещу председателя на ВКС Лозан Панов през съпругата му


С публикация в "Правен свят" беше атакуван и председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов за сделка на съпругата му две години преди те да сключат брак. В нея се твърди, че имотът - апартамент от 172 кв.м. и два гаража, съответно по 19.5 и 19.7 кв. м., е купен от фирмата "Ганева 2000" ЕООД, чийто едноличен собственик е Елисавета Панова (по това време Ганева). Според "Капитал" и позоваване на нотариалния акт платената сума е 81 хил. евро, което прави 382 евро на кв. метър, ако са включени и двата гаража. Панова обяснява, че е получила по-добра цена заради по-голямата първоначална вноска, която е направила, а е плащала и довършителни дейности. Тя потвърди, че кумове на семейството са собствениците на "Артекс" по нейна покана и тя ги запознала с Панов малко преди да сключат брак.


Председателят на ВКС заяви, че се чувства "най-минат", защото имотът не е на негово име, а тече проверка на имуществото му. Той смята, че няма основание да се иска оставката му.


Неговата проверка ще се прави от Инспектората към Висшия съдебен съвет. А данъчните ще проверяват факти и обстоятелства за придобиването и ползването на имот от "Ганева 2000" ЕООД. Прокуратурата разпореди да се установи произходът на средствата за купуване на имота, начина на ползването му, както и спазването на данъчното законодателство.


Оставките досега


Имотният скандал започна на 19 март след публикация за сделка на Цветан Цветанов в "Свободна Европа" за новия му апартамент в луксозната кооперация "Летера", известна като "Къщата на буквите", на ул. "Латинка" в столичния кв. "Изток". За да придобие имота, той прехвърля на строителя "Артекс" две други свои жилища (от общо 190 кв. метра), две паркоместа и доплаща 100 000 лева.


Цветан Цветанов напусна парламента като депутат, но остава зам.-председател на ГЕРБ.

© Надежда Чипева, Капитал

Цветан Цветанов напусна парламента като депутат, но остава зам.-председател на ГЕРБ.


Според документите данъчната оценка на имота, по която е извършена и замяната, е 386 654 лева за 315 кв. метра. Това включва апартамент от 240 квадрата, двоен гараж, предверие и асансьорна шахта. При тази цена на придобиване на апартамента, излиза, че квадратен метър струва 1227 лева (630 евро), а подобни имоти в други сгради на "Артекс" се продават на цени от 2400 евро до 3000 евро. Зам.-председателят на ГЕРБ обясни сделката с това, че заменените жилища са в същия район, а доплащането е направил с комбинация от кредит и спестявания и твърди, че трябва да се изчислява само това, което е платил за около 50 кв.м. разлика в общите площи на имотите. Цветанов не коментира как е избрал новото жилище, връзки със собствениците на "Артекс" - семейството архитекти Мирянови, както и как и защо предишните му апартаменти в същия ден са купени от бивш служител в щаба на ГЕРБ.


Докато беше на служебно пътуване в САЩ, медиите припомниха законови промени, направени от този парламент по предложение на ГЕРБ, от които са се облагодетелствали "Артекс" за строежа на сграда с височина 120 м в "Лозенец", и започнаха обяснения и проверки по този казус, в който различни институции си прехвърляха отговорността.


Въпреки, че според Цветанов при сделката му са спазени принципите на правото и според информации не е смятал, че трябва да носи някаква отгорност, след разговор с Борисов той подаде оставка и на 29 март напусна парламента като депутат, председател на вътрешната комисия и на парламентарната група на ГЕРБ.


На 22 март Върховната касационна прокуратура възложи на антикорупционната комисия да започне проверка на сделката за апартамента Цветан Цветанов. Ревизията на неговите имоти е по сигнал на гражданско сдружение "Боец", срокът е два месеца и резултатите трябва да излязат преди европейските избори, насрочени за 26 май.


Правосъдният министър Цецка Цачева първа подаде оставка на 23 март, след публикации, че е купила жилище също от "Артекс", също в кв. "Изток". Имотът е 198 кв. м и е придобит за 670 евро на кв.м. Тя обясни, че избрала имота след като видяла изкоп в квартала и в началото даде неясни обяснения.


Цецка Цачева напусна министерския пост, а Данаил Кирилов ще заеме мястото й в правосъдното ведомство.

© Велко Ангелов

Цецка Цачева напусна министерския пост, а Данаил Кирилов ще заеме мястото й в правосъдното ведомство.


Според нотариалния акт Цачева го е купила заедно със сестра си през лятото на 2018 г. Само месец преди сделката с правосъдния министър, идентичен апартамент в същата сграда (с малко по-голям гараж) е бил продаден с 65 000 лв. по-скъпо.


Прокуратурата е разпоредила проверката на сделката да се извърши от Антикорупционната комисия.


Зам.министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка на 26 март въпреки че ден по-рано не виждаше никакъв проблем със закупеното от "Артекс" жилище, чиято ниска цена също предизвика въпроси. Първанов е купил апартамент от 150 кв.м и два гаража – 19 и 31 кв.м, на 28 септември 2018 г. срещу 240 312.47 лв. (616 евро на кв.м). Недоволен от развитието на събитията, той покани медии, за да покаже все още довършващия се апартамент и неговите три нормални спални, оплака се от шума, който влиза ако отвори прозорците и обясни, че според него е платил висока цена и че цени като 2400 евро на кв.м. според него са невъзможни в София.


Първанов е проверяван от Антикорупционната комисия.


Проверка на имуществото и произхода на средства тече и срещу Ваня Колева, която на 23 март подаде оставка като заместник-министър на спорта. Тя има жилище в луксозната сграда на фирма "Артекс" - "Летера".


Също като Цветанов, който й е кум - Колева е получила цена, която изглежда преференциална от фирмата строител, показва справка в Имотния регистър. За апартамент от 231 кв.м и гараж от 24.5 кв.м тя е платила 665 хил. лева, които е взела на кредит от ДСК.


Различен случай


Фирмата на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов "Рашидов Пропъртис" е купила само ден преди Цецка Цачева, на 26 юли 2018 г., апартамент от 112,2 кв. м. в същата сграда за 187 432 лв. или 856 евро на кв.м. Два месеца по-късно, на 29 септември, фирмата на шефа на парламентарната комисия по култура купува още един апартамент от "Артекс", но в друга новопостроена сграда - на ул. "Тинтява". Там "Рашидов Пропъртис" заплаща 140 819 лв. за апартамент от 75,41 кв.м. плюс гараж 18,2 кв.м, или 776 евро на кв.м.


Сделката на Рашидов предизвика най-малко реакции, като, от една страна, беше защитавана с това, че той имал приходи от дейността си като склуптор, а от друга - премиерът обясни, че имал фирма, която се занимава с продажба на имоти.


Рашидов също е проверяван от Антикорупционната комисия.


В развитие


Антон Славчев, който е заместник-председател на антикорупционната комисия и ще замества Пламен Георгиев, докато е в отпуск, също не декларирал пълната цена на апартамент и остъклена тераса от 244 кв. м., съобщи тази седмица "Биволъ". Имотът е в луксозна сграда на ул. "Нишава" 4 в столичния кв. "Хиподрума".


Според документи, публикувани в сайта, в декларацията му е отбелязано, че остъклена тераса от 244 кв. м. струва 38 000 лв. Справка в Имотния регистър показва, че същата остъклена тераса е изповядана на цена 216 419 лв., но придобивката е съвместна, а не само на Славчев. Достъп до нея имат три апартамента на първия етаж. Един от тях е собственост на Антон Славчев, а другият е на неговата близка Зорница Тодорова. Третото жилище се води "ателие" и е купено от брата на Антон Славчев – Светослав, който също участва в покупката на терасата.


Според "Биволъ" цената на апартамента на Антон Славчев е очевидно "под всякакви пазарни стойности", тъй като той е платил за 62,6 кв/метра и три гаража (17,13 и 13 кв.м.) само 29 251 лв. Тодорова е платила 20 140 лв. за 64 кв. метра. Така средната цена на жилищата им се оформя около 150-160 евро на кв.м, а на гаражите по 100 евро на квадрат. И дори и през 2010, когато са сделките, пазарните цени в този район са били около 1000 евро.


Славчев все още не е коментирал сделката и засега нито една държавна институция не е обявила официално дали ще проверява и неговото имуществото. Ръководената в момента от него комисия обаче прави другите проверки и това предизвиква същите въпроси както и за Пламен Георгиев - може ли някой със съмнения за негови сделки да разследва други подобни.


Министърът на туризма Николина Ангелкова беше атакувана от бившия вицепремиер Валери Симеонов за нейното жилище. То е в кв. "Овча купел", 116 кв. м плюс мазе и гараж и е купено в груб строеж през 2008 г. . Ангелкова обясни, че е платила 75 хил. лв. лични средства на родителите й. Преди сделката тя поръчала независима пазарна оценка и тя е на същата сума, която в крайна сметка е била платена. Министърът добави, че данъците са платени върху тази сума, а не върху данъчната оценка. Но в имуществената й декларация през 2011 г. погрешно е записана данъчната оценка.


Ангелкова не смята, че има проблем със сделката, Симеонов я атакува отдавна, но ще направи каквото каже премиерът Борисов.


Странични щети


Имотният скандал беше определен от премиера Борисов като тежък удар върху ГЕРБ. За да минимизира щетите, министрите замесени в скандала бързо напуснаха постовете си, а напускането на Цветанов като депутат трябваше да се разчете като безкомпромисно действие и спрямо най-близкото му партийно обкръжение.
Разкритията обаче продължават, а в сряда Борисов разпореди да спре строежа на сградата "Златен век" на фирма "Артекс". По-късно кметът Йорданка Фандъкова уточни, че по нейно убеждение строителството не трябва да продължава докато съдът не се произнесе еднозначно за валидността на строителните книжа, по които има спорове от 2 години.


Антикорупционната комисия проверява всички сделки на фирма "Артекс" от 2007 г. досега.


А президентът Румен Радев свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) на 8 април заради имотните сделки или по темата с корупцията.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (129)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8282 Неутрално

  В България проверките почват, след като почнат скандалите. А трябва да почнат веднага след покупките.

 2. 2 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2274 Неутрално

  Българските нотариални актове имат неугледен вид. А би трябвало да са на луксозна хартия със златни букви и да радват гордите собственици.

 3. 3 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Явно Ангелкова винаги ходи с нотариален акт в джоба, дори и когато пътува в чужбина. Аз обикновено нося документите си и необходимите пари. :)

 4. 4 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  95% от сделките с имоти в последните 20 години ще имат същия "криминален" характер като изнесените.

  Българина си е Андрешко по душа и Ганьо по манталитет. Без значение дали е депутат, министър или редови каскет.

 5. 5 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Бат Лозя е пил с отвращение с кумовете.. знаейки за далаверата

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 6. 6 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5956 Неутрално

  Колекция от фалшиви официални документи, предоставяни безнаказано :)
  Един друг, на който му се разминава (засега) нарече оправдателно "симулативни сделки" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 7. 7 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 712 Гневно

  Да те хване срам, егати!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 8. 8 Профил на Lord Elrond
  Lord Elrond
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Това добре,но вече ми писна да слушам за свещените апартаменти, изглежда те са по-важни от всичко останало в държавата. За пост-соц мисленето апартамента е светиня. Айде да изкарат и на Нинова, на Йончева и комуняги също апартаментите, нека се знае за всички, за Първанов и т.н. За бай Доган.

  Според мен може дори да направим класация, за най-голям, най-евтин и т.н. Щом това радва малките душици.

  Най-нелепото в случая е, че 90% от българите биха направили същото, но сега цъкат с езици.

 9. 9 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 909 Весело

  Тоя проблем има много лесно решение - създава се велик съвет начело със свети свети Бойкики и Раданча и всички имотни сделки минават задължително за резолюция оттам.

  Която сделка получи свещен печат за редовност е редовна, другите - конфискация и каторга.

  Какво толкова ги мислиме нещата, то е нарисувано

  Facing Worlds
 10. 10 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  виж ти, прасетата как са поели малоумната димка на Валерко, пудела на ГЕРБ

  "Ще затихнат ли скандалите, тръгва ли си и Ангелкова и има ли паника във властта?"

  https://pik.bg/--news831741.html


  До коментар [#4] от "niakoi_si":
  До коментар [#5] от "О, ко ма напрай!":

  яж бахур
 11. 11 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  До коментар [#5] от "О, ко ма напрай!":

  Коя далавера, че така и не стана ясно?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 12. 12 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Носете си нотариалния акт в джоба , момчета ! Носете си го винаги ! даже го научете на изуст ! И от сън да ви събудят - да можете да го изрецинирате ! Защото пРезидентът бди и изисква :Румен Радев бе избран за кандидат-президент според руски анализи. Той отговаряше на профила, който те показаха. Притеснително е обаче, че вече като държавен глава той се държи късогледо. Мадуризираният Румен Радев критикува Европейския съюз, в който България е страна-членка. ЕС е създаден на принципа на единна политика на външни отношения. Подчинява се сляпо на ОПОРКИТЕ на Русия , Курнела и едни " социолози на повикване "! Тук ми се ще да спомена и високоплатеното "задкулисно "участие в "далаверата със собственостите на властта " на една групичка от бивши ,неудовлетворени журналя и "властници " - Бойко Станкушев , Филип Гунев и сие ....

 13. 13 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  До коментар [#4] от "niakoi_si":

  Аре бе? И на каква база е това твърдение, да ни светнеш?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 14. 14 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Евтините кебапчета са демоде. На ред са имотите

 15. 15 Профил на smarty_v
  smarty_v
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#4] от "niakoi_si":

  Така е, обаче повечето от нас трябва да бъхтят два живота за малки кутийки наречени дом, а тея нагляри крадат като за световно, а се опитват да крият доходи по мега малоумен начин, но за сметка на това живеят в палати. Разликата между хора на такива позиции и нас простосмъртните, е че ако ни поръчат и хванат, на нас ни се е.е мамата, а тея в най-добрия случай сменят поста.

 16. 16 Профил на Visoka Topola
  Visoka Topola
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Доколкото разбирам (от друга статия) причината да се стигне до това показно показване на нотариалния акт, е че в публичното пространство циркулира доста невярна информация. Г-жа Ангелкова е решила да даде възможност на много журналисти да се запознаят с реалните цифри и факти преди пак да пишат.

  По всичко изглежда авторката на статията е от този род "чукчи писатели не читатели" и дори не е попитала г-жа Ангелкова каква е причината за това нейно поведение. Възможно е дори да не знае за какво точно е обвинявана г-жа Ангелкова.

  Важен е хонорара, а г-жа Ангелкова да ходи да се оправя сама.

 17. 17 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  До коментар [#4] от "niakoi_si":

  Няма значение какви са сделките с имоти.
  Ангелакова е длъжна да декларира стойността на имота който е придобила по договора ѝ със строителя. Проверките от Комисията за противодействие на корупцуята се извършват по пазарните цени на имота в завършен вид, а не при акт 14.

 18. 18 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Накрая всички или подадоха оставка или излязоха в отпуск, само лозан Панов нито подава оставка, нито излиза в отпуск. толкова за умните и красивите и целото им врещене за морал и т.н.

 19. 19 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "Моа Преател Тайпи":

  опаля, като ви викахме вчера че Валерко:
  ---
  87 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2681
  20:11, 04 апр 19
  Весело

  До коментар [#84] от "Рим":

  не е отмъщение... тъпаците си въобразяват, че ако капнат малко медец в бурето с катран оно ще стане на принцеса... вкарват защитни опорки демек хахах
  ---

  скивайте:

  "Ангелкова разби сплетните на Симеонов с документи за апартамента си"
  https://blitz.bg/obshtestvo/angelkova-razbi-spletnite-na-simeonov-s-dokumenti-za-apartamenta-si_news666751.html

  яж бахур
 20. 20 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 836 Весело

  95% от сделките с имоти в последните 20 години ще имат същия "криминален" характер като изнесените.Българина си е Андрешко по душа и Ганьо по манталитет. Без значение дали е депутат, министър или редови каскет.
  —цитат от коментар 4 на niakoi_si


  Не е баш тъй! Щото тоя скандал си има пластове, едно са занижени данъчни оценки, друго си е продажба под пазарна стойност, злоупотреба с влияние, и доказването от къде имаш 500 000 лева за тия имоти. И нали се сещаш, че щом тия хорица дават 500к за един имот, имат поне още 10 по толкова в други активи.

  Аз като редови каскет, съм си декларирал всички приходи. Е, може и да има няколкостотин лева, които да не мога да докажа при проверка, опазил ме Господ!

 21. 21 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Радан Кънев купил през 2007 година апартамента си на цена 380 евра/м2. И то завършен, а не на акт 14.

 22. 22 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1687 Неутрално

  Незнам що за журналистика имаме, че "изведнъж" откри, че българите изповядват сделките с апартаменти на данъчната оценка. Като е такъв проблем хайде всички, които са го правили да връщат апартаментите и да се приключва с тази глупост.

 23. 23 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2983 Весело

  До коментар [#16] от "Visoka Topola":

  г-жа Ангелкова е купила имот на 3-4 пъти по-ниски цени от пазарните, което е невъзможно, освен ако нещо не си излъгал.
  ако имаш една стока и пазарът казва, че тя струва 100 000 евро, откъде-накъде ти я продаваш за 30 000 евро.
  тоест, сделката е изповядана на многократно по-ниска цена от истинската, а така се крие ддс и данък печалба от строителя и се узаконяват доходи от купувача.
  когато купувачът е политик, поведението е още по-укоримо.
  Какво не разбра?

 24. 24 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#13] от "Darth Plagueis":

  брадчет, виде ли сега ко викаше вчера Цацата, кви малоумни селски сценки разиграват гробарите с Ангелкова/Валерко?

  яж бахур
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Тука тънката връзка с атаката към ГЕРБ е Артекс - кумове на Лозан Панов. А атаката дойде от Дойче Веле и една девочка, която пък е близка с протестърските кръгове. Според мен Артекс са били намачкани от ГЕРБ и са изкарали информацията, за да си върнат. А някой им е обещал и нещо след изборите, ако спечели. Вероятно Курнелка.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 27. 27 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 2411 Весело

  Накрая всички или подадоха оставка или излязоха в отпуск, само лозан Панов нито подава оставка, нито излиза в отпуск. толкова за умните и красивите и целото им врещене за морал и т.н.
  —цитат от коментар 18 на Jumbo Jet


  Няма и да подаде оставка,защото даже не е и страна по сделка.

  Но Вие продължавайте да питате,

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 28. 28 Профил на Visoka Topola
  Visoka Topola
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#16] от "Visoka Topola": ... ако имаш една стока и пазарът казва, че тя струва 100 000 евро, откъде-накъде ти я продаваш за 30 000 евро.
  —цитат от коментар 23 на boevbisser


  Гледам в момента в един онлайн сайт имат намаление: 80%. Ще рече твойте 30 000 евро са дори 20 000 евро. Това е кръга на шегата. При г-жа Ангелкова, както и при г-н Цветанов нещата са доста по-различни, но явно такива като теб това изобщо не ги интересува.


 29. 29 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Това е с което разполага ГРОБ като управленски потенциал - дребни печалбари и селяни

 30. 30 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2983 Весело

  До коментар [#18] от "Jumbo Jet":

  ако всички от властта, които са си купили евтини апартаменти, излязат в отпуск, в Парламента няма да има кворум, а в правителството ще останат Борисов с 1-2 други заблудили се. да изповядат нещо честно пред нотариус.
  нямам никакви съмнения, че и другите партии са в кюпа впрочем.
  пп. а това за Лозан Панов е много, ама много глупава опорка.

 31. 31 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 949 Неутрално

  До коментар [#25] от "Моа Преател Тайпи":

  Щото ще се наложи да ѝ обясни как се спира JavaScript, а това е все едно да си плюе на хляба. 😅

  Perhaps you and I have lived with this miracle too long to be properly appreciative. Freedom is a fragile thing and is never more than one generation away from extinction. It is not ours by inheritance; it must be fought for and defended constantly by each generation, for it comes only once to a people. Those who have known freedom and then lost it have never known it again. #ОСТАВКА
 32. 32 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2983 Весело

  До коментар [#28] от "Visoka Topola":

  аз съм бил предприемач, скъпа тополке, и с това си изкарвам хляба от 20 години, вкл. съм построил 2 сгради в Овча купел.
  много добре знам какви бяха цените, като и как се изповяда на груб строеж и т.н.
  на краставичар краставици не продавай.

 33. 33 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Цецо за колко продава апартамента?

  Намерил съм му циганин от видинско, да го отърве. Само срещу един екип и маратонки от Илиенци като бонус.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Случаят на момата е малко като на Панов, това е апартамент купен години преди да стане министер, ама "квото каже шефа"! няма значение жиновни не виновни… Каже ли-изпълняваме. Слугиня..

 36. 36 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#18] от "Jumbo Jet":ако всички от властта, които са си купили евтини апартаменти, излязат в отпуск, в Парламента няма да има кворум, а в правителството ще останат Борисов с 1-2 други заблудили се. да изповядат нещо честно пред нотариус.нямам никакви съмнения, че и другите партии са в кюпа впрочем.пп. а това за Лозан Панов е много, ама много глупава опорка.
  —цитат от коментар 30 на boevbisser


  Цецкото и всички по-горе сринаха пазара. Чакай си шарани да купят с кредит вече.

 37. 37 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#5] от "О, ко ма напрай!":Коя далавера, че така и не стана ясно?
  —цитат от коментар 11 на Darth Plagueis


  Да купуваш на 225 евро при цена 1000 евро в района. Сега стана ли ти ясно или още ще се правиш на луд?

 38. 38 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Т. нар. "ефекти от имотния скандал", ще проличат в резултатите от европейските избори. Според скромното ми мнение на средностатистически избирател "манджата" беше дотам пресолена, че търсеният ефект от сценаристите на скандала ще е с обратен знак за тях.

  "По социалистическо време имаше един виц:
  Киното в един град в Народната република обявило, че ще дават шведския сексуален филм „Баба дава на войника“. На хората им било втръснало от съветски филми за войната и затова целият град си взел билети. Само че … оказало се, че се налагат няколко дребни уточнения:
  Филмът не бил шведски, а съветски.
  Не бил сексуален, а социален.
  Не се казвал „Баба дава на войника“, а „Балада за войника“.

  В общи линии, посланията покрай „апартамент гейт“ са със същия коефициент на истина, но …. на кого ли от клакьорите му пука за истината"
  https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/imotnite-skandali-kato-chast-ot-hibridnite-voyni

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 39. 39 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Няма и да подаде оставка,защото даже не е и страна по сделка.

  Но Вие продължавайте да питате,
  —цитат от коментар 27 на nessarox


  Другарке, така ли щеше да разсъждаваш ако жената на Цвъцко беше купила апартамент? Или мъжа на Цачева? Всички ви виждат, не си мислете че заблуждавате някого.

 40. 40 Профил на Visoka Topola
  Visoka Topola
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#28] от "Visoka Topola":аз съм бил предприемач, скъпа тополке, и с това си изкарвам хляба от 20 години, вкл. съм построил 2 сгради в Овча купел.много добре знам какви бяха цените, като и как се изповяда на груб строеж и т.н.на краставичар краставици не продавай.
  —цитат от коментар 32 на boevbisser


  Та ти който хвърляш камъни в чужда градина и си врял и кипял в бизнеса можеш ли да мижеш: колко сделки си изповядал на пазарни цени.

  Понеже предполагам, че няма да ми отговориш, аз да кажа: ти си най-честния и почтен предприемач в България.

 41. 41 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#18] от "Jumbo Jet":ако всички от властта, които са си купили евтини апартаменти, излязат в отпуск, в Парламента няма да има кворум, а в правителството ще останат Борисов с 1-2 други заблудили се. да изповядат нещо честно пред нотариус.нямам никакви съмнения, че и другите партии са в кюпа впрочем.пп. а това за Лозан Панов е много, ама много глупава опорка.
  —цитат от коментар 30 на boevbisser


  Ако всички които са си купили евтини апартаменти излязат в отпуск, няма да има кой да работи. А за Лозан е истината, колкото и да не ти харесва.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  До коментар [#40] от "Visoka Topola":

  около 90 %, имало е и такива, където съм понамалил, няма светци и аз не съм.
  почти винаги най-големите препримачи изповядат най-евтино, щото има кой да ги пази - най-вече от НАП, ти нали не мислиш, че Артекс не са си вързали гащите там.

 44. 44 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Цитат от ком. 25

  "Ивлампий, ко ша каеш за твойте гробари-десари от теа парцали, що са я напрайли таа простотия? Що не спретнеш нещо на онаа гробарска трол-лейка КуРеми да и го врътка олратно, че да не преписва от парцалите кат хамава?"

  Дневник, вчера бях в бан, защото съм нарушила правилата ви. Бихте ли реагирали по същия начин за безобразните коментари на лицето от ком. 25?

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2983 Весело

  До коментар [#41] от "Jumbo Jet":

  така е, никой няма да остане.
  а за Лозан Панов - сделката не е негова. Ако обаче въпреки това му намерят конфликт на интереси там, където го проверяват в момента - да се оправя.

 47. 47 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2737 Весело

  Леле колко съм се минал купувайки едни 52 кв.м(апртамеТче) през 2008.....За 662 евро на квадрат......

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  До коментар [#38] от "Реми":

  един път частично да се съглася с теб - попресоли се манджата с апартаментите, но поради национални особености всеки поназнайва по темата и не обича да го правят на глупак, както опитват от ГЕРБ.
  а какво ще стане на изборите - не знам, ти също не знаеш, ще поживеем и ще видим.

 50. 50 Профил на Visoka Topola
  Visoka Topola
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#40] от "Visoka Topola":около 90 %, имало е и такива, където съм понамалил, няма светци и аз не съм.почти винаги най-големите препримачи изповядат най-евтино, щото има кой да ги пази - най-вече от НАП, ти нали не мислиш, че Артекс не са си вързали гащите там.
  —цитат от коментар 43 на boevbisser


  Ами честно казано като чух, че в сградата на Цветанов всички (!!!) сделки са изповядани на цени 600-700 евро, много се учудих. Чап пък такова нахалство.

 51. 51 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  До коментар [#50] от "Visoka Topola":

  такова нахалство, да.

 52. 52 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ще останат Борисов
  —цитат от коментар 30 на boevbisser


  42 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2652
  11:46, 01 апр 19
  Неутрално

  До коментар [#37] от "Vili Jambov":

  Ето линк към Регистъра на лицата, заемащи висши публични длъжности в сайта на КПКОНПИ:

  https://register.caciaf.bg/

  Много моля ако някой може да намери декларация на Бойко Борисов при встъпването му в длъжност - досега три пъти. Не тази за промяната на имуществото за предходната година - другата, с която се декларира с какво имущество лицето встъпва в длъжността. Тази, от която през 2009 г. станаха известни апартаментите на Цветанов:

  https://register.caciaf.bg/2009y/82D501D4-C121-458E-A382-304C019E88D325929.xml

  Морално ли е най-моралният между моралните толкова очевидно да погазва закона и да се ослушва като прасе в тикви? Законно и морално ли е преди Сметната палата, а сега КПКОНПИ да се правят на умрели лисици и да си затварят очите пред това въпиющо закононарушение?

  яж бахур
 53. 53 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 807 Неутрално

  [quote#50:"Visoka Topola"][/quote]

  Щом на топ център в нова сграда квадрата струва 600-700 евра и то с печалба за строителя сети се колко трябва да е в квартатлите -максимум 400-500.
  Всичко друго е измама.
  Направо съжалявам всеки бг будала заробил се с баков кредит за 40 години ,за да изплаща над тези пари.
  Пак се оказа ,че болен здрав носи.

 54. 54 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#44] от "Реми":

  кво стана ве, ше съдиш ли она австриец дет та уволнил оти не си му била пуснала? сори за грубия въпрос, ма данби ти да си му са натиснала в очакване на нещо ...използвайки "оръжията" си?

  яж бахур
 55. 55 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2174 Весело

  До коментар [#8] от "dhm07575450":

  “Най-нелепото в случая е, че 90% от българите биха направили същото, но сега цъкат с езици”

  Да, ама не могат да внесат поправка в закон или да издадат разрешително за строеж, които да им гарантират “същото”.
  Проблемът е, че ако всеки сульо и пульо “изчуква” Закона, ще се окажем “апартамент в апартамента в апартамента”, а само един ще натиска златните бутони на асансьора за властово издигане.

 56. 56 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  Дали си нося нотариалния акт в джоба???? - Разбира се, винаги, 'щото ако някъде на улицата ме срещне някой КОНПИр, да мога веднага да се легитимирам като човек "от високите етажи на властта". Живея на последния "висок етаж" в сградата ни и владея апартамента си, значи легитимно си се легитимирам като един "от високите етажи на властта" и мен "няма кой да ме разследва", както каза Цветанът в Панорамата.

 57. 57 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  бях в бан
  —цитат от коментар 44 на Реми


  в квоооо? лельо, бан не иде от баня, квото и да си мислиш

  яж бахур
 58. 58 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2174 Весело

  До коментар [#41] от "Jumbo Jet":


  “Ако всички които са си купили евтини апартаменти излязат в отпуск, няма да има кой да работи.”

  Ако отпускът е неплатен, бюджетът ще излезе на супер излишък. А най-важното, престъпността ще намалее драстично. Дори и братя на превишилите скоростта ще падне.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 2411 Неутрално

  [quote#39:"Jumbo Jet"][/quote]

  Е,дойдохме си на думата.

  Когато другарките на Цветанов,Георгиев и т.н подадат оставки,тогава ще видите и на Панов .

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 61. 61 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#4] от "niakoi_si":

  “Българинът е Андрешко и Бай Ганьо”

  Само комунистите, прогресивните, тези, на които след 9.9.1944 им викат “селяни”.

 62. 62 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#4] от "niakoi_si":

  “Българинът е Андрешко и Бай Ганьо”

  Само комунистите, прогресивните, тези, на които след 9.9.1944 им викат “селяни”.

 63. 63 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4105 Неутрално

  До 8:"dhm07575450"...Най-нелепото в случая е, че 90% от българите биха направили същото, но сега цъкат с езици. .."

  Да, но 90% от българите не са на бюджетни заплати!

 64. 64 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Мале и Борислав Сарафов ли се показа милионер... остава и Цацаров да изскочи с -2-3 сделки и да я закриваме тая държава.

 65. 65 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  До коментар [#4] от "niakoi_si":Така е, обаче повечето от нас трябва да бъхтят два живота за малки кутийки наречени дом, а тея нагляри крадат като за световно, а се опитват да крият доходи по мега малоумен начин, но за сметка на това живеят в палати. Разликата между хора на такива позиции и нас простосмъртните, е че ако ни поръчат и хванат, на нас ни се е.е мамата, а тея в най-добрия случай сменят поста.
  —цитат от коментар 15 на smarty_v


  Абсолютно вярно - справка кметицата на Младост, но това, което ме радва по един изключително мръснишки начин, че и на тая с...я Пламнеча, дето се пъчеше как Иванчева светела като коледна елха и дойде коледата. Да види хубу лий.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 66. 66 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  До коментар [#29] от "arcanum":
  "Това е с което разполага ГРОБ като управленски потенциал - дребни печалбари и селяни "

  Не си прав! Не са селяни. Селяните в огромното си мнозинство са почтени хора.
  Тия от ГЕРБ са Селяндури! .... има огромна разлика.

 67. 67 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 949 Весело

  До коментар [#64] от "Стабилни в мизерията, епизод пореден":

  Цацарова изскочи преди 6 години с овощна градина за 120 хил. лв., изповядана за 1000 лв.
  https://www.mediapool.bg/sotir-tsatsarov-e-podvel-vss-za-imotnata-sdelka-na-zhena-si-news200932.html

  Perhaps you and I have lived with this miracle too long to be properly appreciative. Freedom is a fragile thing and is never more than one generation away from extinction. It is not ours by inheritance; it must be fought for and defended constantly by each generation, for it comes only once to a people. Those who have known freedom and then lost it have never known it again. #ОСТАВКА
 68. 68 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  Евала на БСП или който там им е кукловода! С тази манипулация за "евтините апартаменти на властта" надминаха ефекта на измамата Костинброд! Ненадминати са в лъжите, измамите и манипулациите! Но и празните глави на неграмотните българи са благодатна почва за тези манипулации!!!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 69. 69 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Бе кат' ше си говорим за апартаменти, ей туканкана има едни, за които се мълчи оглушително, дет' се вика:

  https://pik.bg/елена-йончева-с-имоти-за-2-000-000-лева-обвиняемата-депутатка-с-три-апартамента-вила-магаз-news827781.html

  Т'ва е може би щото чорбаджията им е с обвинение от прокуратурата, заведено е дело в съда и му е наложена мярка за неотклонение...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 70. 70 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Леле колко съм се минал купувайки едни 52 кв.м(апртамеТче) през 2008.....За 662 евро на квадрат......
  —цитат от коментар 47 на Willy Messerschmitt


  През 2008 цените бяха МНОГО високи. После почаха да падат рязко, до 30%. След 2012-13 почнаха пак да се дигат, но много по плавно, и до сега са бая далече от онези цени.

  Говоря за стари тухлени апартамнти в широкия център, не за такива/панелки в крайните квартали или за нови строежи.
  До коментар [#47] от "Willy Messerschmitt":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 71. 71 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4105 Неутрално

  До коментар [#38] от "Реми":

  Прочетох статията от линка - тя е съвсем логична. Но струва ми се, че е много логична най-вече заради Цветанов, защото точно в този момент то бе в САЩ. Но за Цачева и Ангелкова нещата могат да бъдат и по-различни.

  А най-различното е относно механизма, който позволява на строителите да завършат строителството дори с Акт 16, и да не се натоварват с местни данъци. Което пък позволява на строителите да не бързат с реализацията на новопостроеното, и да чакат най-удобния момент.

  Докато известно е, че редовите собственици на жилища са длъжни да си изготвят нотар. акт, и мигновено влизат в база данни на общините, и мигновено им се начисляват данъците.

 72. 72 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 949 Весело

  До коментар [#69] от "ТНТ":

  Или просто защото отдавна стана ясно, че апартаментите ѝ са дадени от инвеститор, изградил блок на мястото на къщата на дядо ѝ? Или ти си дошъл скоро от село и не знаеш, че това е изключително разпространена практика?

  Perhaps you and I have lived with this miracle too long to be properly appreciative. Freedom is a fragile thing and is never more than one generation away from extinction. It is not ours by inheritance; it must be fought for and defended constantly by each generation, for it comes only once to a people. Those who have known freedom and then lost it have never known it again. #ОСТАВКА
 73. 73 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 700 Неутрално

  До коментар [#38] от "Реми":един път частично да се съглася с теб - попресоли се манджата с апартаментите, но поради национални особености всеки поназнайва по темата и не обича да го правят на глупак, както опитват от ГЕРБ.а какво ще стане на изборите - не знам, ти също не знаеш, ще поживеем и ще видим.
  —цитат от коментар 49 на boevbisser


  Казано е, че всеки народ си заслужава/защото си ги избира/ управляващите. Ако електоратът е решил да влезе/пропадне/ в Евразия начело с един окончателно лъснал като пРезидент на Кремъл, то нека е така.
  И да, не можем да сме сигурни. Не съм тук да промотирам която и да е партия. Троловете имат тази функция.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 74. 74 Профил на orchis
  orchis
  Рейтинг: 508 Неутрално

  А какви хора е имало :

  "През 1896 г. големият финансист, търговец и банкер Евлогий Георгиев, изпълнявайки и волята на своя брат Христо, завещава и дарява място от 10 200 кв. м и 6,8 млн. златни лева за построяване на сграда и издръжка на Висше училище в София."

  "През 1928 г. е завършена централната сграда на БАН, построена на дарената от Столичната община земя. 22-ма академици ипотекират личните си имоти и влагат получените от БНБ 3 млн. лв за строителството. "

 75. 75 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 985 Весело

  До коментар [#72] от "Darulio":

  Хи-хи!
  Матросов с голи гърди на амбразурата!
  Цените, байно, цените! Колко чини местото на къщата на дедо и, а колко чини апартаментчето, да не говорим за интериора и обзавеждането? М? Главната перачка дебело е намазала!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 76. 76 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 949 Неутрално

  До коментар [#38] от "Реми":

  "Хайде сега си представете колко ще струва имот, ако съсед е публична личност? Бас хващам, че не един строител с готовност не просто ще замени, ами направо ще подари апартамент на някой известен човек, защото пазарната цена на квадратен метър ще скочат толкова, че подаръка ще си го избие двойно… "

  ЗАКОН за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество
  Чл. 62. Лице, заемащо висша публична длъжност, няма право да дава съгласие или да използва служебното си положение за търговска реклама.

  Perhaps you and I have lived with this miracle too long to be properly appreciative. Freedom is a fragile thing and is never more than one generation away from extinction. It is not ours by inheritance; it must be fought for and defended constantly by each generation, for it comes only once to a people. Those who have known freedom and then lost it have never known it again. #ОСТАВКА
 77. 77 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Панорамата
  —цитат от коментар 56 на Косьо Генчев


  ше зема тоа път да я гледам таа Цвъчкорама, да видим Бойко Василев още колко може да изпадне

  яж бахур
 78. 78 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 949 Любопитно

  До коментар [#75] от "ТНТ":

  Откъде да знам? Ти откъде знаеш?
  Парцел от 1 дка може да струва 2-3 милиона евро в момента, може и повече или по-малко в зависимост от локацията.

  Perhaps you and I have lived with this miracle too long to be properly appreciative. Freedom is a fragile thing and is never more than one generation away from extinction. It is not ours by inheritance; it must be fought for and defended constantly by each generation, for it comes only once to a people. Those who have known freedom and then lost it have never known it again. #ОСТАВКА
 79. 79 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Евала на БСП или който там им е кукловода ... тези манипулации!!!
  —цитат от коментар 68 на chichka


  https://www.usagm.gov/networks/rferl/
  An official website of the United States government

  ?

  яж бахур
 80. 80 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Троловете
  —цитат от коментар 73 на Реми


  A challenger appears!
  https://images.encyclopediadramatica.rs/thumb/c/cf/Ventiandsid.jpg/300px-Ventiandsid.jpg
  ---
  Troll's Remorse

  Common Mistakes

  If you are feeling Troll's Remorse, do not, under any circumstances, apologize.
  If you begin to feel Troll's Remorse set in, do not tell anyone, or else you will instantly be branded a pussy and lose your hard-earned internet cred.
  Make sure you close yourself off from the outside world and pretend you're a villain and not just some fat pussy.

  https://encyclopediadramatica.rs/Troll 's_Remorse
  ---
  Portal:Trolls
  https://encyclopediadramatica.rs/Portal :Trolls

  Brittany Venti (or Brittany Deer) is an edgy 22 year old trumpette thief that makes streams pandering to lonely betas on 4chan by flashing her cleavage on Twitch(LUL BANNED) for 30 year old virgins. When she's not playing as target practice for horny teens, she's trolling libtards epic style, her most notable example of this is when she went on Shia LaBeouf's He Will Not Divide Us stream and... screamed like an autist and got pick-pocketed by someone right in front of her face. The reason for this being that her eyes are too far off to the side to see anything in front of her.

  Despite believing that she is original and coined edgy trolling by girls on Twitch, she is a shameless rip-off of every other e-whore that thinks they're the first to come up with the idea of an edgy girl on the internet that can appeal to chan culture. Unlike every other e-whore, she isn't actually attractive so she compensates by having her tits right in front of the screen as if anybody wants to see them.

  https://encyclopediadramatica.rs/Brittany_Venti

  яж бахур
 81. 81 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Кое му е различното с Лозан Панов?
  Нали живее под наем в апартамент, собственост на семейната фирма, пък не бил страна?
  Значи тук не виждате проблем, купуването на имот от фирма, в който после живееш и сам си плащаш наем дали е разпространено сред простосмъртните, м?
  И едно огромно ДДС, спестено от тази делка за нищо не го броим?

  А, и Артексови им станали кумове, всички са чисти като сълза, само щото са лилави?

  А иначе цялата тази помия ме разярява, като се сетя колко хиляди левове платих на държавата за придобиване на имот миналата година! Значи аз като редови гражданин мога, а Цецка, Цецо, Пламен, на Лозан жена му и сие не могат!

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 82. 82 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  Гнила корумпирана власт

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 83. 83 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  До коментар [#38] от "Реми":

  "Хайде сега си представете колко ще струва имот, ако съсед е публична личност? Бас хващам, че не един строител с готовност не просто ще замени, ами направо ще подари апартамент на някой известен човек, защото пазарната цена на квадратен метър ще скочат толкова, че подаръка ще си го избие двойно…

  "ЗАКОН за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имуществоЧл. 62. Лице, заемащо висша публична длъжност, няма право да дава съгласие или да използва служебното си положение за търговска реклама.
  —цитат от коментар 76 на Darulio


  мани ве, месец ше стане вече, па те само малоумни опорки въртят на латерната... и таа гробарска трол-лейка дудне за тролчета. че и, видите ли, за "хибридчици". ъъЪЪЪъ? разбарала ѝ е кухарата де само петолъчки дрънчат вътре

  яж бахур
 84. 84 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2288 Неутрално

  До коментар [#59] от "Моа Преател Тайпи":

  ,,А вие носите ли си нотариалния акт в джоба, или ефектите от имотния скандал,,

  Активирай и другите никове, че ного работа та чака, ударник на комунистическия труд.
  Ей го на.
  БСП на власт

 85. 85 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  БСП на власт
  —цитат от коментар 84 на сидер


  Супер. Тъкмо в сравнение с ГЕРБ са по-малкото зло, а и крадат значително по-малко. Все пак, аз бих ви посъветвал да не гласувате за нито една от така любимите ви издънки на БКП.

  яж бахур
 86. 86 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Освен нотариалните актове, всеки политик да си носи по три снимки - два профила и анфас и комплект пръстови отпечатъци.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 87. 87 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#84] от "сидер":

  С тая опорка вече не вървите. Вие скоро ще решите, че можете и да убивате безнаказано.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 88. 88 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  За да видите коментара кликнете тук.

  Пълен текст на коментара:

  Най-нелепото в случая е, че 90% от българите биха направили същото, но сега цъкат с езици.

  —цитат от коментар 8 на dhm07575450


  очарователно е ква малоумна опорка са ви спуснали от безмозъчния тръст на Престъпника-Премиер, да се обръщате към най низките и долни качества на българите... "всички българи са крадци и лъжци, защо не ние". Евала Ледере, евала Буца Лой! да, ама не, не всички българи сме лъжци и бандити, не съдете по мафията ГЕРБ

  е още един:
  ---

  в нотариалният акт се пише данъчна, а не пазарна оценка.

  —цитат от коментар 235 на сидер


  ти па на кой кър си пасъл бе, гробарски трол умрял

  ЗАКОН за нотариусите и нотариалната дейност (Загл. изм. - ДВ, бр. 123 от 1997 г.)

  Чл. 25. (9) (Нова - ДВ, бр. 41 от 2011 г., в сила от 1.07.2011 г.) При извършване на възмездни сделки, с които се учредяват, прехвърлят, изменят или прекратяват вещни права върху недвижими имоти, участниците в нотариалното производство декларират в извършвания акт, че сумата, посочена в него, е действително уговореното плащане по сделката.

  ------------------------------

  До коментар [#235] от "сидер":

  знайш ли що всичките ви мекерета сключват на данъчна оценка - щото се подписва ЗАДЪЛЖИТЕЛНА декларация за произхода на парите, а те не могат да ги докажат

  ей затва са и непрочетените нотариални актове, и заменките и всичките им там рвд-та и прочее простотии

  яж бахур
 89. 89 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  ударник на комунистическия труд. Ей го на. БСП на власт
  —цитат от коментар 84 на сидер


  "...Как продължава схемата? Минават 4 години и през 2004 г. майката и бащата на зам.-главния прокурор Иван Гешев, като съсобственици на имота, го заменят за лек автомобил „Сузуки“, струващ според нотариалния акт – 7800 лв. (или „кон за кокошка“, както се наричат подобни неравностойни сделки). Чрез тази замяна сем. Гешеви прехвърлят собствеността на Цоло Георгиев Георгиев, който вероятно е син на Георги Цолов Георгиев, управителя на „Софтранстакси“ ООД, който всъщност е първоначалният продавач..."

  https://offnews.bg/temida/biliana-petrova-prati-do-mediite-svoe-prouchvane-za-sdelki-svarzani-s-700710.html

 90. 90 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Струва ми се ,че тези тераси и асансьори се преекспонира о се отклонява вниманието от пакостите за милиарди с националния бюджет и бюджета на София!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 91. 91 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Бат Лозя е пил с отвращение с кумовете.. знаейки за далаверата
  —цитат от коментар 5 на О, ко ма напрай!


  Терминал 3” разполага с всички документи и факти, свързани с придобиването на апартамент от “Ганева 2000” ЕООД, чийто едноличен собственик на капитала е Елисавета Ганева, понастоящем Панова, от “Артекс Инженеринг” през 2013 г. Главният прокурор Сотир Цацаров се разпореди тази сделка да бъде проверена от НАП “за установяване на факти и обстоятелства във връзка с придобиването и ползването на имот, описан в медийните публикации, от „Ганева 2000“ ЕООД. В рамките на данъчната проверка се разпорежда да се установят произходът на средствата за закупуване на имота, начинът на ползването му, както и спазването на данъчното законодателство във връзка с тази сделка” и от “Инспектората към Висшия съдебен съвет, с оглед правомощията на ИВСС по Закона за съдебната власт да извършва проверки за конфликт на интереси” по отношение на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Властта – съдебна и изпълнителна – работи в удивителен синхрон по сценария за приравняването на Лозан Панов към нейните корупционни схеми. С това властимащите само признават, че това са именно корупционни схеми. Защото, ако извършеното от висшите функционери на ГЕРБ не бе укоримо от морална гледна точка и наказуемо от правна, то те нямаше да искат да го пришият на най-енергичния си критик – Лозан Панов.

  В интерес на обективната истина представяме всички факти по сделката на “Ганева 2000” ЕООД:

  Сделката е сключена през март 2013 г., като преговорите са стартирали в началото на януари същата година на ниво единствено “одобрен идеен проект”.

  Тя е структурирана на няколко етапа и вноските по цената се изплащат след реализацията на съответните нива на строежа.

  Първото плащане е през април 2013 г. по издадена фактура от предходния месец и е за 54 420 евро. Във връзка с фактурата са платени надлежно дължимите данъци от страна на “Ганева 2000” ЕООД.

  Второто плащане е извършено от “Ганева 2000 ЕООД” на 21 октомври 2014 г. И е за 28 297.43 евро. По фактурата са платени всички надлежно дължими данъци от дружеството.

  Първото и второто плащане покриват реализацията на строежа преди Акт 16 и издаване на разрешението за ползване на сградата.

  За довършителни работи, които извършва отново строителят, е издадена фактура на 31 октомври 2014 г. за 25 565 евро, по която са платени всички надлежно дължими данъци от “Ганева 2000” ЕООД. Те от своя страна са разделени на 4 плащания, които покриват отново отделните етапи на реализация.

  Първото е на 31 октомври 2014 г. за 4261 евро.

  Второто е на 19 септември 2016 г. за 7815 евро.

  Третото е на 10 юни 2016 г. за 6010.84 евро.

  Четвъртото е на 27 юли 2017 г. и е за 7478 евро.

  Общата заплатена от “Ганева 2000” ЕООД сума за имота по първия и втория етап е 106 565 евро.

  Общата застроена площ на апартамента без гаражите е 172 кв. м. Площта на двата гаража е 39.20 кв.м.

  При сключването на сделката заради много ранния етап на реализация на проекта цената е била пакетна – апартамент + гаражи. Страните са с ясното съзнание, че цената на квадрат на гаражите към момента на сключването на сделката през 2013 г. е много по-ниска от цената на жилищното пространство.

  По данни на големи фирми за недвижими имоти у нас дъното на пазара на имоти в България е било достигнато през 2012 и началото на 2013 г. В този период средната продажна цена на напълно готов и завършен апартамент е била 710 евро на кв. м. На този фон дружеството с едноличен собственик Елисавета Ганева е платило 505 евро на квадрат, ако прибавим цялата площ жилището и на двата гаража. Ако извадим гаражите, които не са жилищна площ и не се продават на цената на апартамент, сумата на квадратен метър вече става 620 евро.

  Т.е. Елисавета Ганева е закупила имот в момент в строеж за 620 евро на квадрат в момент, в който цените на имотите са били средно 710 евро на кв.м. в завършен вид.

  Към момента на сключването на сделката през март 2013 г. дружеството “Ганева 2000” ЕООД разполага по банкови сметки с 221 105 евро. В допълнение личните спестявания на едноличния собственик на дружеството – Елисавета Ганева, към този момент възлизат на близо 26 000 евро.

  Към момента на сключването на сделката и издаването на нотариалния акт Елисавета Ганева е вдовица, а Лозан Панов е разведен и още нямат връзка.

  Те са заедно като двойка от 2014 г. и сключват брак през 2015 г. Поради фактическите обстоятелства – време/сключване на брак – Лозан Панов не е съсобственик на имота, придобит от “Ганева” ЕООД, нито пък е възникнала съпружеска имуществена общност.

  Вече като семейство Елисавета и Лозан Панови обитават част от този апартамент от 1 януари 2018 г.

  Останалата част от апартамента се използва като офис на “Виртшафтсблат”, марка, собственост на “Ганева 2000″ ЕООД. Семейството плаща наем на фирмата в размер на 500 евро на месец със съответните дължими данъци. Което обстоятелство Лозан Панов предстои да декларира в Инспектората на ВСС до 31 май, какъвто е законовият срок, тъй като следва да се установят събития от 2018 г., откогато семейството му с Елисавета живее в имота.

  Очаквайте коментар по темата по-късно. На този етап ще си позволим само да напомним, че “Терминал 3” многократно зададе въпроса колко точно струват придобитите апартаменти на висшите функционери на ГЕРБ и на този въпрос никога не беше отговорено с точност от нито един от тях. Вижте “Колко престъпления може да има в имотните сделки на властта с “Артекс”? и “Въпроси за едни узаконени 1.5 милиона лева, или може ли сделката с апартаментите на Цветанов да се нарече пране на пари”.

 92. 92 Профил на hkk06592402
  hkk06592402
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Предлагам отрицателни мнения по въпроса с апартаментите да пишат само лица които никога не са записвали умишлено занижени цени на закупени апартаменти, къщи и коли с цел да намалят размера на държавните такси . Хрумна ми като паралел на призива първи да хвърли камък върху осъдената жена този които не е вършил лоши неща. Но тогава ще се окаже, че всички които левите и обвинявате нямате право да пишете.

 93. 93 Профил на hkk06592402
  hkk06592402
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Предлагам отрицателни мнения по въпроса с апартаментите да пишат само лица които никога не са записвали умишлено занижени цени на закупени апартаменти, къщи и коли с цел да намалят размера на държавните такси . Хрумна ми като паралел на призива първи да хвърли камък върху осъдената жена този които не е вършил лоши неща. Но тогава ще се окаже, че всички които левите и обвинявате нямате право да пишете.

 94. 94 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#89] от "extraCACA":

  виде ли развитието на гробарското спектакълче?

  НФСБ подаде сигнал до главния прокурор за имотите на министър Ангелкова
  https://www.dnevnik.bg/politika/2019/04/05/3415488_nfsb_podade_signal_do_glavniia_prokuror_za_imotite_na/

  яж бахур
 95. 95 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1994 Любопитно

  А вие носите ли си нотариалния акт в джоба, или ефектите от имотния скандал
  ------------------------------------------------------------------

  Ефекти? Какви "ефекти", различни от шумовите?

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 96. 96 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#91] от "registriran":

  Е, и? Ако предположим, че няма други нарушения (като изповядване на сделката на данъчна оценка), госпожа Лозанова е спестила 18 000 евро от ДДС, само от посочените тук суми. Да не говорим за обзавеждане и битови сметки, всичко с приспаднато ДДС.

  Плащали данък върху наема, казват от Терминал, плащат, ако фирмата е на печалба. Би било интересно да се провери, предвид практиката в България масово да се работи на загуба. :)

  А нелепият данък уикенд как се вписва в тази схема?

  Толкова сте жалки с тези аргументи, че няма накъде повече. Намирам историята с имотите на цялата сган за много долна, но качването на Лозан Панов на бял кон ми идва в повече.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  До коментар [#94] от "Моа Преател Тайпи":

  бе мани ги тия льольовци умрели

 99. 99 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#98] от "extraCACA":

  буахахахахаХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАахахахаахахахааааааааа........... ГРОБАРИТЕ извадиха и нобелист

  Кирил Чуканов: Квантовият генератор в “Златен век” ще прави ток за по-малко от 2 ст. на киловатчас

  Господин Чуканов, за вашия квантов генератор се чу в България преди около 2 години. Сега се разбира, че той ще бъде използван в сградата “Златен век”, ако “Артекс Инженеринг” я построи в “Лозенец”. Кажете от първо лице какво представлява това ваше изобретение?

  - Енергийното захранване на емблематичната сграда “Златен век” ще става от генератор, произвеждащ квантова свободна енергия във форма на кинетична енергия, превръщана в електрическа енергия. Никакъв външен енергиен източник не е нужен

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7383465

  яж бахур
 100. 100 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  До коментар [#96] от "frisky":

  "госпожа Лозанова е спестила 18 000 евро от ДДС"

  Ако “Ганева 2000” ЕООД е регистрирана по ДДС (като "Рашидов Пропъртис" ЕООД), тия 18 000 евро просто няма да ги прихваща.

  "Плащали данък върху наема, казват от Терминал, плащат, ако фирмата е на печалба."
  Тоя въпрос е към фондация "Институт за пазарни изследвания" - фанатиците от там твърдяха, че юридическите лица и физическите лица трябвало да бъдат равнопоставени с еднакъв, 10% данък върху доходите. Е, малко (много) не се прави различа между "печалба" (разликата от приходи и разходи и начислени данъци) и приходи (доход след облагане със социален данък), но това е Законът (по Орешарски, после по Дянков, сега и по Горанов). Все пак комуналните разходи (ток, вода, отопление) “Ганева 2000” ЕООД вероятно ги плаща по завишените тарифи за юридически лица. В противен случай досега щеше да има ревизионен акт от НАП (само не ми казвайте, че НАП (не) работят като компирите).

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK