В отпуск от борба с корупцията съм, връщам се като поутихне работата

В отпуск от борба с корупцията съм, връщам се като поутихне работата

© Велко Ангелов"Дневник" публикува материала от последния брой на Бюлетина на Института за пазарна икономика. Акцентите са на редакцията.


Апартамент-гейт продължава и тази седмица и определено може да претендира за едно от събитията, които показват законовите несъвършенства на българския институционален модел. В демократичните общества освен конституционно провъзгласени принципи се изграждат системи от институции, които да позволяват взаимен контрол, а крайният контрол стои в ръцете /вота/ на гражданите. Веднъж снабдени с правомощия лицата, заемащи държавни постове, имат задължението да упражняват правомощията си. В случая, в Апартамент-гейт през тази седмица встъпват нови лица, както като проверявани, така и като проверяващи, но дали зад действията им стоят законосъобразни действия?


Отпуск вместо отстраняване
С публично изявление премиерът Борисов настоя заместник главният прокурор Борислав Сарафов, председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов да излязат в отпуск.


Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев най-внимателно се вслуша в думите на премиера и въпреки че по закон да не му е подчинен, веднага изпълни заръката. Макар и последователно, действието е незаконосъобразно и за двете страни. Борисов няма основание да се вмесва в действията на КПКОНПИ и нейния председател.


Георгиев следваше да бъде временно отстранен по инициатива на Народното събрание. За отбелязване е, че процедура както за временното отстраняване, така и за прекратяване мандата на председателя на КПКОНПИ поради отстраняване от длъжност няма разписана в закона за КПКОНПИ. Законът, приет от ГЕРБ, ДПС и Обединените патриоти действа само от година. Отговор за законовите празноти дължи довчерашният председател на Правната комисия на Народното събрание и днешен правосъден министър Данаил Кирилов.


Важно, от гледна точка на разходите за бюджета, но и не само, е колко дълъг ще е отпускът на Георгиев, дали няма да изпадне в хипотеза да излезе в неплатен такъв, а това да прерасне в хипотезата по чл. 11, ал. 1, т. 3 от Закона за КПКОНПИ за обективна невъзможност да изпълнява задълженията си за повече от 6 месеца, което е самостоятелно основание за прекратяване на мандата му. Проверка на Пламен Георгиев по "собствения" му закон за невярно декларирано имущество още не е започнала. Но за всичко изброено дотук


няма кой и как да се произнесе поради пробойната в иначе новия свръхзакон


Най-объркан в цялата ситуация изглежда Борислав Сарафов. В отговор на поканата за отпуск Сарафов отговори, че е готов да съдейства на проверяващите. Защо той, след като неговият 21-годишен син е собственик на имоти на стойност 540 000 лв.? Ако се правят някакви признания, редно би било да се дадат пред прокурор или съдия, за да имат доказателствена сила.


Искането към Лозан Панов е повече от нелепо – реално става въпрос за придобиване на имот от съпругата му далеч преди встъпването им в брак. Нито към онзи, нито към настоящия момент казусът е относим към службата и положението на Панов. Но случаят е удобен хем Панов да бъде опетнен от скандала, хем за пред наблюдаващите българското правосъдие партньори от ЕС да се демонстрира, че правосъдието в лицето на прокуратурата използва един аршин за всички.


Отвъд конкретните казуси, същественото е, че призивът на Борисов, като главно лице на изпълнителната власт, е посегателство над съдебната власт. В България все още министър-председателят не е главен прокурор и не води разследвания и обвинения, макар и да оставаме с впечатление, че ги нарежда.


В тази упадъчна от гледна точка на демократични процедури фактическа обстановка главният прокурор Сотир Цацаров поиска проверка на Сарафов, Георгиев и Панов, но защо от проверката са изключени Цветан Цветанов и Цецка Цачева? Още повече, че и двамата вече не се ползват от имунитет и няма процедурни пречки пред прокуратурата.


Искането за отстраняване съдържа ли искане за алтернатива?


През тази седмица и БСП се поокопитиха и поискаха отстраняването на Пламен Георгиев като председател на КПКОНПИ. Но нека отбележим, че освен политически дивидент в искането не се съдържа нищо друго. В самия законопроект на БСП за КПКОНПИ, който беше внесен паралелно с този на управляващите, процедурата по избор на ръководство на КПКОНПИ бе разписана по начин, по който се въвличаше освен Народното събрание, и президентството. Това безспорно щеше да бъде по-добър вариант, тъй като в действащия закон председателят на КПКОНПИ и ръководството на комисията се избират с обикновено мнозинство и на практика силната на деня партия прави КПКОНПИ свой политически придатък, а не независима институция. Но и в законопроекта на БСП нямаше правила за отстраняването.


Моделът е същият като в прокуратурата – много, безконтролна и безотчетна власт за главното действащо лице без никакви ясни правила за отстраняване.


В България въпросите за назначенията, отговорността и отстраняването не са на почит.

Ключови думи към статията:

Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  Крумови закони веднага!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  Наистина ли още не усеща, че е пътник. Ските са му намазани лично от първия.
  Или разчита на тежки компромати и заплашва с разкрития за най-високите етажи ?
  Това си е заплаха към бойко.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 537 Неутрално

  "Колкото е по-примитивен човек, толкова по-високо мнение има за себе си." (Е. М. Ремарк)

 4. 4 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3221 Весело

  Оплескана е цялата работа с КОНПИ, така става, когато заради натиск отвън насила се правят набързо скалъпени, но на практика неработещи и порочни закони и институции.
  А можеше да дадат правомощия на един отдел на НАП, която и в момента всъщност прави проверките, да проверява несъответсвията между законни пари и придобито имущество и начин на живот и готово.
  А за лицето на борбата с корупцията Пламен Георгиев не ми се говори, сигурно и на ГЕРБ не им се говори, но те си го избраха, да му сърбат попарата.

 5. 5 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Изкупителната ИМ "жертва/агне"-няма нищо случайно.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 290 Весело

  Викам време е да я закрием тази държава.:)

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 8. 8 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1230 Любопитно

  Без да съм профайлър, на този човек от километри още по физиономията му личи, че не е читав.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 9. 9 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#7] от "dream_er":

  Ще, ще... :-))

 10. 10 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 290 Весело

  "Колкото е по-примитивен човек, толкова по-високо мнение има за себе си." (Е. М. Ремарк)
  —цитат от коментар 3 на Анти Шишковци


  Обаче когато имаш обща тераса само за лично ползване, някакси се извисяваш.:)

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 11. 11 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 507 Весело
 12. 12 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 650 Неутрално

  "В България все още министър-председателят не е главен прокурор и не води разследвания и обвинения, макар и да оставаме с впечатление, че ги нарежда."

  Тука е заровено кучето, Тиквата си създаде държава по негова мярка, хората заемащи длъжности от които зависи нещо имат зависимости към партията майка или лично на Него да се свети името Му. Бойковщината е начин на живот утвърден стандарт за кариерно развитие и благополучие, е от време на време пуска малко кръвчица, но това само увеличава ореола Му на божество и свръх човек.

 13. 13 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Неутрално

  "Искането към Лозан Панов е повече от нелепо – реално става въпрос ..."

  за влязла в сила окончателна присъда за не декларирани факти!

  - Първият, подал оставка, а не излизане в отпуск, трябва да е Лозан Панов.

 14. 14 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 290 Весело

  До коментар [#12] от "nwj49315903":

  Новият Тато е все пак, народа го обича.:)

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 15. 15 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  До коментар [#5] от "''zms15783''":

  “Изкупителната ИМ "жертва/агне"
  ——
  Агне? Дотука тоя се изяви по-скоро като “ фца”

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Любопитно

  До коментар [#13] от "plebs":

  Къде е декларацията на бойко ти !?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 507 Любопитно

  До коментар [#15] от "Gretel":

  Смени си очилата, да си вкрачка с форума.

 18. 18 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 580 Весело

  Не знаех, че Сатанаил Кирилов е забил нож в гърба на правовата държава с кон пи - кон спи.... Майстор е. Очаквайте нови злини от него....и Баце като негов пророк...

  Цвък и Цвъчка ще си спомняме с умиление пред новите главорези на Герб.

 19. 19 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  Интересно, ако си прокурор по дело, примерно "Ало, Ваньо...", дали не е възможно да се добереш до нещо пикантно, което в бъдеще да ти позволи да наглееш?
  Май да, а?

 20. 20 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 650 Весело

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Тя е държавна тайна ще се разсекрети след 50 години.

 21. 21 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  Разбрахме. Всички замесени трябва да подадат оставки, без Лозан.

 22. 22 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3036 Весело

  До коментар [#13] от "plebs":

  Ти още спиш ,ама си на пост. Л.Панов няма апартамент. Важно е л@йнометът да работи?

 23. 23 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5547 Неутрално

  Отгоорността не е на почит, така е

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 24. 24 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  Не може да има власт независима от народа. Трябва да има механизъм за снемане от длъжност на самозабравили се прокурори или компири. Не е нормално да му се молят да излезе отпуск. Комунистическата конституция е носител на този конфликт и това е първата точка за решаване пред държавата. Предишният опит за промяна завърши с триумф на БСП и ДПС.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 25. 25 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ха ха ха ха ха
  Отпускарче.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 26. 26 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1541 Весело

  Разбрахме. Всички замесени трябва да подадат оставки, без Лозан.
  —цитат от коментар 21 на moreee


  "аз няма да се обяснявам"

  Пламен Георгиев

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 27. 27 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1541 Весело

  "Искането към Лозан Панов е повече от нелепо – реално става въпрос ..."за влязла в сила окончателна присъда за не декларирани факти!- Първият, подал оставка, а не излизане в отпуск, трябва да е Лозан Панов.
  —цитат от коментар 13 на plebs


  "Никой не може да ме наказва"
  Цветан Цветанов

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 28. 28 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#19] от "yavooor":

  Има един наказателноправен институт, наречен давност. След изтичането на законово определен срок, важи правилото "Кой...,..., кака Мара се ожени". А Бойко, ако иска може да почерпи. Негово величество така си е натаманил държавата, че фактически е безконтролен и недосегаем. Сегашната ситуация, обаче е изнервяща за управляващите. Проблемът за другомислещите е, че няма алтернатива управлението му. Затова демографски летим надолу (според ООН към 2100 г. ще сме 3,8 млн.).

 29. 29 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 8 Гневно

  Оплескана е цялата работа с КОНПИ,....
  —цитат от коментар 4 на boevbisser


  Оплескана?!? По скоро "о$р@н@" (знакът $ е баш на място тук).

  Нещо интересно от дир'а за зам'шефа на КОНПИРА (тоя дето по закон може да проверява шефа си) - и той вписал в дАкИментите че има жилище 63 кв' в Хиподрума (Нишава 4) за 19,000 лв! И тераса 240 м' за 40,000 лв. Бивш служител в ДАНС (да припомня-ДАНС не е свързана с танци, а с националната сигурност), сега-зам'КОНПИР!

  https://dnes.dir.bg/obshtestvo/novi-razkritiya-po-apartamengeyt-zam-shefat-na-kpkonpi-kupil-zhilishte-za-18-000-leva-i-terasa-40-000-lv

  https://bit.ly/2uOJBnR

  Тая територия май нЕма оправия. Бих написал "хора, 'фащайте сопите", 'ма ша ма изтрият за "призив на насилие"...К'о да напиша....'фащайте сурвачките...'фащайте самолета...'фащайте чашката с ракийца....'фащайте "оная си работа"...

  По добре нищо да не пиша, игнорирайте горенаписаното!

  До коментар [#4] от "boevbisser":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 30. 30 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1878 Разстроено

  До коментар [#7] от "dream_er":

  Че то Държава отдавна няма. Освен Територията да закрием друго не остана.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 31. 31 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2181 Неутрално

  До коментар [#29] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":


  " Хора, фащайте сопите ... "


  Само това е истината !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 32. 32 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "като поутихне работата"

  ???

  а с това какво става, а?:
  ---
  Апартаментгейт и терасите на властта:

  Терасата на Антон Славчев – ужилване с 300 000 лв. на Столична община?

  Съмнения за нагласена сделка с общински имот от времето на Бойко Борисов
  by Биволъ април 5, 2019
  ---

  тезата, не на Биволъ, моата, е че цирковете с Ангелкова итн са свързани с това монче горе и Престъпника-Премиер. дига се димна завеса. само погледнете сержанти Гочева и Блъсков кви ги дращят

  яж бахур
 33. 33 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Нито комунизъм, нито демокрация. Преглед света сме парламентарна република в демократична рамка, а де факто легитимната власт е харизматична, която е антиинституционална. .Проблема не е в Борисов. Проблемни са тези, които са му подарили властта и ръководят чрез втория ешелон -Сарафов, Цветанов, Дани Кирилов, Делян Пеевски...
  Народът трябва да си поиска властта директно от другарите-комунисти, които няма да пуснат келепира, а и не искат да са пряко отговорни за анархията и геноцида.

  Маркс: социализъм- развит социализъм- комунизъм.
  Макс Вебер: харизматична власт-традиционна власт (феодализъм)-правова власт.
  Другарите от задкулисието нямат сметка да присвояват бизнеси и фондове и да ги делят с институциите. Апартаментите са най-удобните бакшиши.
  Съветският модел на управление е лесен и удобен. 34. 34 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1878 Любопитно

  До коментар [#21] от "moreee":

  Лозан защо?

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4512 Весело

  До коментар [#1] от "Taiga":

  Беж в Бруней! 🤣

 36. 36 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  Оплескана е цялата работа с КОНПИ, така става, когато заради натиск отвън насила се правят набързо скалъпени, но на практика неработещи и порочни закони и институции. А можеше да дадат правомощия на един отдел на НАП, която и в момента всъщност прави проверките, да проверява несъответсвията между законни пари и придобито имущество и начин на живот и готово.
  —цитат от коментар 4 на boevbisser

  Намекваш, че законът е калпав, защото са бързали да го направят, заради изискванията на Брюксел, и не са го дообмислили? Аз пък мисля, че нарочно е направен такъв, за да е в услуга на модела на управление. По същата причина и не пожелаха да реформират прокуратурата. Бойко и тези над него (не визирам ЕК) не искат тези органи и институции да са обективно работещи, а да са под техен контрол.

 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4512 Любопитно

  До коментар [#21] от "moreee":

  Да. Защото Лозан Панов НЕ Е замесен! Ясно ли е?

 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Весело

  До коментар [#35] от "vassilun":

  А в ЦАР ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Весело

  До коментар [#37] от "vassilun":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на filibias
  filibias
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Къде се връщаш бе аланколу..връщал сА

 41. 41 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 761 Неутрално

  А ЦЕЦО КУМЕЦО ,НЕМА ЛИ ДА ИМА ОТПУСК И ЗА ТОЯ КР.............

 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7650 Неутрално

  При ГЕРБ няма случайно назначени. Всички си имат определени роли, да замитат и да обслужват Борисов и шайката му.

 43. 43 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3221 Весело

  До коментар [#36] от "Fiji":

  И двете неща са верни.

 44. 44 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Защо народните представители на България гласуваха в Европарламента против Лаура за европейски главен прокурор?
  ЗАЩОТО:
  Европейската прокуратура ще има правомощия да разследва и преследва по наказателен ред престъпленията против бюджета на ЕС, като например измами, корупция или трансгранични измами с ДДС в размер на над 10 милиона евро, и да предава на съд извършителите на такива престъпления. В някои случаи тя дори ще може да дава указания как да се води разследването в страните членки.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  До коментар [#44] от "Анти Шишковци":

  Не си разбрал - Европарламентът одобри Кьовеши без да се стига до гласуване в пленарна зала. Събраха се лидерите на парламентарни групи и всички единодушно я одобриха.

  Представителят на България в Корепер ІІ към Съветът на ЕС гласува против кандидатурата на Лаура Кьовеши.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 47. 47 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  В България всички реформи се правят под натиск от ЕС.
  За съжаление управниците използван един и същи подход за да направят реформите безполезни.
  Радостно е, че управниците ще се простят с тази хитрост. Ще го направят унизително под публичен натиск.
  От любопитства си задавам въпроса дали управниците не можеха да предотвратят тови свое унижение ако бяха прекратили тази порочна практике поне малко по-рано.

  подпис
 48. 48 Профил на sep23603233
  sep23603233
  Рейтинг: 8 Весело

  И все пак, кичът е особено възмутителен с тия каруци и коминести бараки !

  <<<NO GDPR CONSENT WAS EVER GIVEN, TOO .!.. ..!.>>> Вятърът - враг №1 на Народната Милиция .!.. ..!. Born and raised as a FREE INDIVIDUAL fought his way on a path damn spiritual !
 49. 49 Профил на sep23603233
  sep23603233
  Рейтинг: 8 Весело

  И все пак, кичът е особено възмутителен с тия каруци и коминести бараки !

  <<<NO GDPR CONSENT WAS EVER GIVEN, TOO .!.. ..!.>>> Вятърът - враг №1 на Народната Милиция .!.. ..!. Born and raised as a FREE INDIVIDUAL fought his way on a path damn spiritual !
 50. 50 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  а с това какво става, а?:
  ---
  Апартаментгейт и терасите на властта:

  Терасата на Антон Славчев – ужилване с 300 000 лв. на Столична община?

  Съмнения за нагласена сделка с общински имот от времето на Бойко Борисов
  by Биволъ април 5, 2019
  —цитат от коментар 32 на Моа Преател Тайпи


  https://bivol.bg/anton-slavchev-terasa-2.html

  яж бахур
 51. 51 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5760 Неутрално

  Крумови закони веднага!
  —цитат от коментар 1 на Taiga


  Тогава всичките ще останете без ръце и без крака.

 52. 52 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4096 Неутрално

  "Колкото е по-примитивен човек, толкова по-високо мнение има за себе си." (Е. М. Ремарк)
  —цитат от коментар 3 на Анти Шишковци


  Правилно. Нека , обаче да помъдруваме върху тази мъдрост в контекста на политическия живот на съвременна България.
  Навремето българинът се подигра , но и до сега се подиграва на репликата на Нейчо Неев „Егати държавата, щом аз съм ѝ вицепремиер". Българинът не оцени достойнството на автора на тази станала вече култова реплика , казана по жаргонен начин. Нейчо Неев е от малкото български политици , ако не единствения , който е осъзнал , че длъжността , която е заел надхвърля неговото ниво на компетентност , за разлика от мнозина други , случайно попаднали на високи властови административни позиции , които не само не са осъзнали , че не са за тази работа, но са повярвали, че са нещо повече от другите.
  Типичен случай на човек заемащ длъжност , която надхвърля многократно неговото ниво на компетентност, е Бойко Борисов в качеството си на премиер на държава , членка на ЕС и НАТО. Около него се навъртяха много "калинки", които вече станаха нарицателно име за хора, които са некомпетентни да вършат работата на постовете , на които са назначени. Тези "примитиви" не само не са осъзнали , че са надхвърлили своето ниво на компетентност , но са повярвали , че са "велики" и имат високо мнение за себе си. Много от българите им вярват, вместо да разобличават тяхната некомпетентност и некадърност. Тези същите българи осмиват достойното поведение на Нейчо Неев , който се самоопредели , макар и казано по жаргонен начин, като неподходящ за длъжността, която заема.
  Тъжният извод, който може да се направи , че голям процент от населението са "примитиви", или лош материал , както се изрази един друг виден техен представител.

 53. 53 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2619 Весело

  До коментар [#8] от "nv":

  "още по физиономията му личи, че не е читав."

  Що ве? Човекът се е читав, като кон с капаци - всяка наредена работа ще я свърши. Даже е паметлив - за разлика от Филип Златанов няма нужда от записки в тефтерче. Дори има нюх към театралната режисьора - прави (милиционерски) опити всяко наредено действие да изглежда като изненадващо вдигане завесата на справедливостта (Е, малко чакали Иванчева дорде кандиса да бъде подкупена).
  И не отстъпва на Данаил Кирилов по "законотворчество", особено в "общите части" за частно ползване, неотразени като идеални части за ползващите ги.

 54. 54 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Когато Тиквата, която се мъдри посред двора, поузрее и се спука, всички виждат колко куха е отвътре, Там са се разположили Тиквените семки. Те се самозасаждат, израстват същата порода Тиквета и дворът вече е пълен само с Тикви. И всичките кухи.
  И дворът е съсипан!

 55. 55 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5932 Любопитно

  На какви ли цени са си купили автомобилите и колко ли им е гражданската?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 56. 56 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2619 Любопитно

  До коментар [#47] от "Иван К":

  "В България всички реформи се правят под натиск от ЕС."

  Коя точно реформа имате из-по-на-предвид? Здравната, пенсионната, данъчната, застрахователната, банковата (за Еврозоната се оказва, че дори нямаме нужното законодателство), на въоръжените сили, образователната (проповядваните в момента сексуални отклонения в предучилищна възраст са под натиск на хванатите от кол и въже НПО-шки)?
  Дори Законът за предотвратяване конфликт на интересите, който "Тишината в спалнята" (Татяна Дончева) го "затихва" две години (2006-2008 г.), и да ден днешен няма кой да го приложи.

 57. 57 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Държавата на СИК и ДС....

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 58. 58 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2619 Любопитно

  До коментар [#55] от "Незнайко в Слънчевия град":

  "На какви ли цени са си купили автомобилите и колко ли им е гражданската?"

  Служебните ли? На конкуренти цени по обществена поръчка, а гражданската - до 70% отстъпка при избор на "правилния застраховател". Даже витае мнението, че служебните коли на властта не носят риск за трети страни. Сиреч няма нужда от застраховане.
  Частните са под защита на личните данни, търговската тайна и … служебната тайна. Виж са направили някое покушение върху отговорния "държавник" и той да не може да изпълни служебните си задължения.

 59. 59 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Пацо, Балкон, ти си жертва. Повлечи Бойко с теб. Постъпи достойно на края на кариерата си

 60. 60 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3618 Неутрално

  До коментар [#3] от "Анти Шишковци":

  "Колкото е по-примитивен човек, толкова по-високо мнение има за себе си." (Е. М. Ремарк)"

  Аз отдавна съм поставила диагноза на апологетите на ГЕРБ - Ефекта на Дънинг-Крюгер. Това е склонност на неквалифицирани и нискоинтелигентни индивиди да страдат от илюзорно превъзходство, поради което погрешно оценяват способностите си много по-високо от реалността.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 61. 61 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2619 Весело

  До коментар [#51] от "Alarmstufe: Rot":

  "Тогава всичките ще останете без ръце и без крака."

  Ако първо се изтръгва езика (за невярно подадени декларации), може да бъдат спасени крайниците … за копане на картофи (по Баце).

 62. 62 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  До коментар [#3] от "Анти Шишковци":Дънинг-Крюгер го казват научно.

 63. 63 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  До коментар [#60] от "Bramasole":Не бях стигнал до твоя коментар. Накратко - толкова глупав,че не може да разбере,че е глупав!

 64. 64 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  До коментар [#3] от "Анти Шишковци":

  "Колкото е по-примитивен човек, толкова по-високо мнение има за себе си." (Е. М. Ремарк)"

  Аз отдавна съм поставила диагноза на апологетите на ГЕРБ - Ефекта на Дънинг-Крюгер
  —цитат от коментар 60 на Bramasole


  ейииии, мерсаж, тамам вчера са чудих как са казваше тва нящу. да им тура графика на гроларите, баре зацепят ...ма не тая голема надежда де ;(

  яж бахур
 65. 65 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1748 Неутрално

  До коментар [#29] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Достатъчно е да хващат правилните бюлетини. Демократично и без насилие. Ама не го правят.

 66. 66 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  До коментар [#51] от "Alarmstufe: Rot":"Тогава всичките ще останете без ръце и без крака."Ако първо се изтръгва езика (за невярно подадени декларации), може да бъдат спасени крайниците … за копане на картофи (по Баце).
  —цитат от коментар 61 на wanderer


  аз имам по-просто решение - да им се спира нета@
  ще умрете гладни тролчета комунистически!
  Не нлукнахте за михута тия две седмици
  Шалтера на нета и "Сбогом Гергино"

 67. 67 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 8 Весело

  аз имам по-просто решение - да им се спира нета@
  ще умрете гладни тролчета комунистически!
  Не нлукнахте за михута тия две седмици
  Шалтера на нета и "Сбогом Гергино"
  —цитат от коментар 66 на wxx44583141


  Виц!

  Седят в една кръчма сурат'теФтеря, Гугъл и интернета и си чешат езиците:

  -Гугъл: Аз мога да намеря всичко, което търся, та знам всичко!

  -Сурат'тефтеря: Аз не трябва да търся, на мен ми казват всичко, и познавам всички!

  -Интернета: Без мен и 5 пари не струвате!

  От съседната маса се обажда ЧЕЗ: Я млъквайте, да не ви дръпна шалтера!!!!


  До коментар [#66] от "wxx44583141":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 68. 68 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  Всички да подадат оставки само Панов не. Точно човека на който шефовете на Артекс са кумове. Е затва 2.8%. Същите сте като герберастите.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 984 Разстроено

  До коментар [#7] от "dream_er":

  От 9,9,1944,когато е официално закрита,май не е била откривана повече.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 71. 71 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6286 Неутрално

  Гладна кокошка просо сънува, той да глада да не го окошарят.

 72. 72 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Повечето от институциите са превърнати в политически бухалки. За лицата, които ги представляват е наистина трагично да се говори - тежки рецидивисти, затънали до гуша в корупция!
  Тотално разложение на държавността!

 73. 73 Профил на kilmer
  kilmer
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Този е аут както и заместника му, но вместо да си тръгнат сами ще чакат хубаво да се окалят и тогава

 74. 74 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  До коментар [#17] от "''zms15783''":

  “Смени си очилата“
  ——
  Госпут здрави да ти дава бабиното! Смених ги пущините, погледнах пак — фца, ама не една, а две... обединени от липсата на judgement capacity

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 75. 75 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2619 Любопитно

  До коментар [#66] от "wxx44583141":

  "Не нлукнахте за михута тия две седмици"

  Кому трябваше да отдадем почит с минута мълчание през тия две седмици? ГЕРБ още не се е споминал, та толкова да се напрягате. Или страхът от загубата на партийни субсидии Ви преследва непрекъснато?

 76. 76 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  Е нормално, герболяка е прост и освен гюбеци и попръцкване, друго смислено не може да произведе.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 77. 77 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Съд за този наглец

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 78. 78 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  В отпуск от борба с корупцията съм,

  Изморил се е ,демек! Изпотил се е! Да пие една студена вода и ще му мине. И след това - на село!

 79. 79 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2511 Неутрално

  Пичове, спрете и помислете! Оказа де че този наглец не е застроил и обсебил покрива!!!! Направено е през 2011 г от предния собственик!!!! Този е купувач преди няколко години. А как го оплюваха, не че не е наглец и боклук, но тъпите журнала ни набиваха в главите как този е построил джакузито, барбекюто.... Не че не са за събаряне, не го защитавам... но разбрахте ли как ни лъжат, манипулират и насъскват червените прокази?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 80. 80 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 516 Любопитно

  "В отпуск от борба с корупцията съм, връщам се като поутихне работата."
  ====================================================================
  Хм,..това ми прилича на едни коментари от по-отдавна...
  “Медените” десетилетия с Кремъл завършиха, когато на власт дойде Михаил Горбачов. Тогава Живков произнесе крилата фраза “да се снишим, докато бурята отмине”, и издаде нечуваното дотогава указание медиите да не следят отблизо перестройката, тъй като “ние вече имаме юлската концепция, ха-ха”.
  https://www.youtube.com/watch?v=4rFzPlEcBcY

 81. 81 Профил на ddemi
  ddemi
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Наистина ли още не усеща, че е пътник. Ските са му намазани лично от първия. Или разчита на тежки компромати и заплашва с разкрития за най-високите етажи ?Това си е заплаха към бойко.
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Всички чакат да минат изборите, а след това всички ще се върнат по местата си, на принципа: "ни лук яли, ни лук мирисали..."

 82. 82 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#48] от "sep23603233":

  Както казА Радан, цитирайки Ицо Хазарта:

  "Селоъо се оказА, тъкмо във града"

 83. 83 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#76] от "Свинчуга":

  Не си праФ !
  Също и колела от каруци можеее !

 84. 84 Профил на psz58488391
  psz58488391
  Рейтинг: 295 Неутрално

  До коментар [#1] от "Taiga":

  Крумовия закон би посякъл първо теб, като предател на българските интереси.

 85. 85 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4100 Неутрално

  ВИИ Маркс имени Лелина

  Чередуваме отпуските.
  Сигурен начин за избегване конфликта на интереси.

  "В отпуск от борба с корупцията съм,
  връщам се като поутихне работата"

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на futurika
  futurika
  Рейтинг: 450 Гневно

  Жалки скапаняци, без морал и елементарно достойнство.
  Сигурна съм, че това дори са понятия, които не им говорят нищо.
  Отвратителна и отблъскваща пасмина!

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK